Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Παθολογικά ψεύτης ο Τσίπρας! Σημερινό ψέμα Τσίπρα - Ηλιόπουλου για Μενδώνη

 


Μόνο οι γιατροί μπορούν να απαντήσουν γιατί τόσα ψέματα ο Αλέξης Τσίπρας, και όλοι αναρωτιούνται δεν ντρέπεται που ξεφτιλίζεται;

Για «fake news» και «δολοφονία χαρακτήρα» κατηγορεί η ΝΔ και το υπουργείο Πολιτισμού τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την εκτόξευση κατηγοριών με ανάρτηση Τσίπρα ότι η Λίνα Μενδώνη σχεδίαζε να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε με ψέματα να κάνει και πάλι αντιπολίτευση. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα ψέματα Τσίπρα γιατί συμμετέχει και αυτός καθημερινά στα fake news.

Το σημερινό ψέμα είναι ότι η υπουργός Λίνα Μενδώνη σχεδίαζε να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομά της στην Ακρόπολη. Στην προσπάθειά τους να ασκήσουν αντιπολίτευση δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν αν και κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα οι κατηγορίες τους για άλλη μια φορά να αποδειχτούν fake news.

Ο παθολογικά ψεύτης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

"Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια.

Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο.

Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα."

Alexis Tsipras
3 ώρες πριν

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια.

Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο. 

...

Δείτε περισσότερα

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού 

Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών.



Μετά τον παθολογικά ψεύτη αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, έτρεξε να προλάβει  ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

Ο, τι και να κάνει η #Μενδώνη, θα είναι για πάντα η υπουργός που κάλυψε τον Λιγνάδη και κατέστρεψε τον πολιτισμό & τους ανθρώπους του μέσα στην πανδημία. Ο σχεδιασμός για μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα της στην #Ακρόπολη αποτελεί ύβρη και θα έχει την τύχη που του αξίζει.
1.3K
113
Copy link to Tweet


Προκαλεί η τηλεοπτική περσόνα Φουρθιώτης! προσέφυγε στο ΣτΕ θέλει την φρουρά του πίσω



Προκλήσεων συνέχεια από την τηλεοπτική περσόνα Μένιο Φουρθιώτη.

Ο παρουσιαστής προσέφυγε στον Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη  η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του από αστυνομικούς. 

Μέσω του δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Ο προσφεύγων αφού περιγράφει τα μέτρα φύλαξης  επισημαίνει ότι  αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του.

Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η τελευταία πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (προσβαλλόμενη)  είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Και αυτό, γιατί δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την  οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτης.

Τέλος, αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.



ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να καλύψει το ψέμα με ψέμα

 



Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει για το ψέμα που είπε εχθές στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra για την προμήθεια των self tests.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας παθολογικά ψεύτης, λέει ψέματα για να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό.  

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπάθησε να καλύψει το ψέμα με ψέμα αντί να βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη».

Η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας λέει χυδαία ψέματα. Χρέωσε το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με τα fake news για τα self tests σε συγκεκριμένα στελέχη, ενώ ήταν η κεντρική γραμμή του κόμματός του. Ανήμερα της εθνικής επετείου έβγαλε ανακοίνωση, επανήλθε την επόμενη μέρα, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ηλιόπουλος το αναπαρήγαγε σε συνεντεύξεις του, ενώ 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή μιλώντας για “ειδική αναφορά στην σχετική προκήρυξη σε λίστα εταιρειών που έχει συμπεριλάβει ο αρμόδιος κρατικός φορέας της Γερμανίας και στην οποία “δεσπόζουσα” θέση έχει η SIEMENS”. Όλα αυτά για έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 31 εταιρείες και δεν συμμετείχε η Siemens, το test της οποίας δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού. Ο κ. Τσίπρας χθες προσπάθησε να καλύψει το ψέμα με ψέμα αντί να βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη. ΥΓ: Προφανώς φοβήθηκε πως αν ζητούσε συγγνώμη θα τον επανέφερε στην τάξη και για αυτό ο κ. Πολάκης, ο οποίος εξακολουθεί να υβρίζει τη ΝΔ με την ανοχή του κ. Τσίπρα».



Η δήμαρχος του Σικάγο απαιτεί αλλαγές μετά τον θάνατο 13χρονου από πυρά αστυνομικού

 


Η δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ απαίτησε χθες Δευτέρα η αστυνομία στο Σικάγο να αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής στη διάρκεια καταδιώξεων υπόπτων πεζή από τα μέλη της, μετά τον θάνατο 13χρονου από πυρά αστυνομικού σε τέτοια καταδίωξη πριν από μία εβδομάδα.

Ο Άνταμ Τολέντο χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα αστυνομικού, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί μέχρι στιγμής, περί τις 02:30 (τοπική ώρα) την 29η Μαρτίου στο Λιτλ Βίλατζ, συνοικία στο Γουέστ Σάιντ, σύμφωνα με την γενική αστυνομική διεύθυνση του Σικάγου (CPD).

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο δεκατριάχρονος ήταν οπλισμένος με πιστόλι. Αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν τον έφηβο και έναν νεαρό άνδρα διότι είχαν ειδοποιηθεί πως στην περιοχή ακούστηκαν πυρά, κατά το CPD.

«Τραγωδίες όπως αυτή υπογραμμίζουν πόσο επείγον είναι να αναμορφωθεί η πολιτική του CPD για τις καταδιώξεις από μέλη του πεζή – όχι αύριο, τώρα», τόνισε η κυρία Λάιτφουτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες Δευτέρα.

Καθώς στις ΗΠΑ τίθεται πλέον πιεστικά το ζήτημα της αστυνομικής βίας, το συμβάν επανέφερε στο επίκεντρο της προσοχής τις εκκλήσεις να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που δρουν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στο τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. Η αστυνομία στο Σικάγο μπήκε στο μικροσκόπιο από το 2014, όταν λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε μαύρο έφηβο. Καταδικάστηκε αργότερα για ανθρωποκτονία.

Βίντεο εκείνου του συμβάντος ώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να διενεργήσει έρευνα, που κατέληξε στα συμπεράσματα πως η αστυνομία στο Σικάγο παραβίαζε συστηματικά τα αστικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών, χρησιμοποιούσε δυσανάλογη βία και έκανε ρατσιστικές διακρίσεις.

Δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί βίντεο από το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας. Υπηρεσία αρμόδια για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία της αστυνομίας (Civilian Office of Police Accountability, COPA), τόνισε ότι είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα τα πλάνα από την κάμερα που φόραγε ο αστυνομικός μέσα σε 60 ημέρες. Τόνισε πως τα πλάνα την έχουν «θορυβήσει».

Η Λόρι Λάιτφουτ δεσμεύτηκε εξάλλου να διαπιστώσει πώς ακριβώς ο έφηβος βρέθηκε να οπλοφορεί. Τόνισε πως έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιήσει DNA, δακτυλικά αποτυπώματα και άλλες τεχνικές για να εξακριβωθεί ποιος του έδωσε το πιστόλι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Ο ακροαριστερός Πολάκης συνεχίζει να καπηλεύεται τους ήρωες του 1821 και τα βάζει με Τσίπρα

 


Ο ακροαριστερός και ανιστόρητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης ξαναχτύπησε.

Εκτός των παραπάνω είναι και προκλητικός, θέλοντας να εντάξει όλους τους ήρωες της επανάστασης στην ακροαριστερά, γιατί την ακροαριστερά εκπροσωπεί ο ίδιος ο Πολάκης και όχι την αριστερά.

Μέχρι και με τον Αλέξη Τσίπρα τα έβαλε χθες, για να υπερασπιστεί την αμορφωσιά του και την ακροαριστερά, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης τσίπρας για τη σχέση των δοσίλογων με τη Νέα Δημοκρατία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, ήταν κατηγορηματικός «Δεν θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη δοσιλόγων και ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ΣΥΡΙΖΑ»

Την κίνηση αυτή, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φάνηκε να εκτιμά από πλευράς του ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης, ο οποίος έσπευσε να «αδειάσει» τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας του, μάλιστα, μέσω Facebook, τονίζοντας ότι θα το επαναλάβει... «για να τελειώνουμε» και επιμένοντας ότι οι ήρωες της επανάστασης ήταν ακροαριστεροί!

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Παύλος Πολάκης:

«Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:

Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων.

Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής ,δεξιας και ακροδεξιας που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας.

Η πρώτη ειχε Κολοκοτρωνηδες,Μακρυγιαννηδες ,αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων,,Βελουχιωτηδες ,114,Πολυτεχνείο ,Αλλαγή

Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπασηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο,από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμανηδων και χουντικούς!!

Τέλεια και παύλα !

Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!».

Παυλος Πολακης
9 ώρες πριν

Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:
Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων.
Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής ,δεξιας και ακροδεξιας που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας.
Η πρώτη ειχε Κολοκοτρωνηδες,Μακρυγιαννηδες ,αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων,,Βελουχιωτηδ...

See more
1.8K
65
93


Ντουμπάι - Ολόγυμνες γυναίκες φωτογραφίζονταν σε μπαλκόνι


 

Σε άλλη φωτογραφία καταγράφονται εννέα γυμνές γυναίκες να στέκονται σε μπαλκόνι στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τουλάχιστον μία γυναίκα είναι ντυμένη και κάθεται στον καναπέ ενώ άλλο ένα άτομο εμφανίζεται να σκηνοθετεί τη φωτογράφιση.

Για δημόσια ακολασία συνελήφθησαν περισσότερες από 12 γυναίκες, οι οποίες φωτογραφίζονταν ολόγυμνες σε μπαλκόνι σε διαμέρισμα στο Ντουμπάι για διαφημιστικούς λόγους. Σε φωτογραφία απεικονίζονται τουλάχιστον 19 γυναίκες οι οποίες προετοιμάζονταν για γυμνή φωτογράφιση, η οποία φέρεται να είναι για ισραηλινή σελίδα πορνογραφίας. Συνωστίζονται γυμνές σε καναπέδες και καρέκλες, μάλλον γύρω από έναν φωτογράφο, μέσα στο διαμέρισμα.



Σε άλλη φωτογραφία καταγράφονται εννέα γυμνές γυναίκες να στέκονται σε μπαλκόνι στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τουλάχιστον μία γυναίκα είναι ντυμένη και κάθεται στον καναπέ ενώ άλλο ένα άτομο εμφανίζεται να σκηνοθετεί τη φωτογράφιση.




Η είδηση για τη... σκανδαλώδη φωτογράφιση έγινε γνωστή όταν έγινε ευρέως διαδεδομένο το βίντεο που απεικόνιζε τα μοντέλα να ποζάρουν στο μπαλκόνι. Το διαφημιστικό αυτό κόλπο μπορεί να καταστρέψει τι ς σχέσεις των ΗΑΕ με το Ισραήλ όπως επισημοποιήθηκαν στην ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, και στην οποία συμμετείχε και το Μπαχρέιν. Τα Εμιράτα προσπάθησαν να καλωσορίσουν τους νέους τους επισκέπτες τοποθετώντας ισραηλινά προϊόντα σε σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι και φωτίζοντας το Μπουρτζ Καλίφα με αφορμή τη Μενορά, την εβραϊκή γιορτή τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, αυτό το περιστατικό μπορεί να «τραυματίσει» τη νέα σχέση επειδή τα μοντέλα παραβίασαν τους νόμους των Εμιράτων για δημόσια ευπρέπεια. Η νομοθεσία που καλύπτει το γυμνό και άλλες «άσεμνες συμπεριφορές», επιβάλλει ποινές έως έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 5.000 dirham (983 λίρες). Ο διαμοιρασμός πορνογραφικού υλικού τιμωρείται επίσης με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως 500.000 dirham σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, οι οποίοι βασίζονται στον ισλαμικό νόμο ή τη Σαρία. Τα μοντέλα στη γυμνή φωτογράφιση ήταν μέρος ενός διαφημιστικού κόλπου για έναν ισραηλινό ιστότοπο, που θεωρείται ότι είναι μια έκδοση ενός αμερικανικού site για ενήλικες, που δεν έχει κατονομαστεί.

Το Σάββατο το απόγευμα οι φωτογραφίες και τα βίντεο περισσότερων από 12 γυναικών που πόζαραν στη σειρά ολόγυμνες σε μπαλκόνι σε πλούσια αστική γειτονιά του Ντουμπάι μέρα μεσημέρι έκαναν τον γύρο του διαδικτύου σοκάροντας την ομοσπονδία των εφτά εμιράτων, όπου παραβατικές συμπεριφορές, όπως τα δημόσια φιλιά ή η κατανάλωση αλκοόλ χωρίς άδεια, τιμωρούνται με φυλάκιση. Η αστυνομία του Ντουμπάι είπε ότι όσοι συνελήφθησαν για το «άσεμνο» βίντεο παραπέμφθηκαν στη δημόσια δίωξη. «Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές», ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας, «δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων».


Πηγή : newpost.gr



Γραβάνης για AstraZeneca: Χάνουμε 70 ασθενείς κάθε μέρα και μιλάμε για τυχόν σπανιότατες παρενέργειες του εμβολίου;


 

Αποπροσανατολιστική χαρακτηρίζει τη συζήτηση ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

«Η συζήτηση για τις σπανιότατες παρενέργειες (αν αποδειχθούν ότι οφείλονται σε αυτό!) του εμβολίου της AstraZeneca αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό» τονίζει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης.

«ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Αυτό νιώθω όταν άνθρωποι μορφωμένοι κ έξυπνοι δεν αντιλαμβάνονται την προτεραιότητα της χώρας αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία: αν όλοι οι κάτοικοι της χώρας εμβολιαστούν με AstraZeneca με δυο δόσεις στα 10.000.000 (20.000.000 δόσεις) ίσως έχουμε 8-10 θανάτους από immune thrombopenic thrombosis (ΑΝ αποδειχθούν ότι οφείλονται στο εμβόλιο, ΕΜΑ). Στην Μεγάλη Βρετανία παρατηρήθηκαν 7 θάνατοι σε 18.100.000 δόσεις (0,38/εκατομμύριο, MHRA, UK). Αυτήν την στιγμή χάνουμε 70 ασθενείς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (ΕΟΠΥ) και ίσως οι θάνατοι αυξηθούν σε 100. Η συζήτηση για τις σπανιότατες παρενέργειες (ΑΝ αποδειχθούν ότι οφείλονται σε αυτό!) του εμβολίου της AstraZeneca αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό, αυξάνοντας την θνητότητα και την χρόνια νοσηρότητα της COVID-19 στη χώρα μας. Οι θάνατοι στην Αμερική που οφείλονταν στη χρόνια χρήση ΜΣΑΦ/ασπιρίνης είναι μεταξύ 21,0 και 24,8 θανάτων/εκατομμύριο, αντίστοιχα (Angels et al, J Gastrenterol. 2005)» αναφέρει ο κ. Γραβάνης.

app-facebook
Achilleas Gravanis
το Σάββατο


Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ. Διετέλεσε, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Βιοϊατρικής Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ) και Πρόεδρος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Βιοεπιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ). Είναι εκλεγμένο Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Συνεργαζόμενος Καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων Πανεπιστήμιο Northeastern (Βοστώνη). Συνιδρυτής της spinoff εταιρίας βιοτεχνολογίας Bionature και Επιστημονικός Συνεργάτης της εταιρίας βιοτεχνολογίας Emulate του Παν/μιου Harvard. Έχει δημοσιεύσει 135 ερευνητικές εργασίες.


Πηγή : protothema.gr



6.136 νέες θέσεις εργασίας το Α΄ τρίμηνο, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

 


Συνολικά 6.136 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021, μέσω των ενισχυμένων και βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σημειώνοντας αύξηση κατά 69% και 61% σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2020 και του 2019 αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται 8 ανοιχτά προγράμματα με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, ποσοστά επιχορήγησης έως το 100% του μισθού και των εισφορών, απλουστευμένους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, ενώ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης.



Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού


 

Το σχέδιό της κυβέρνησης για το φετινό άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού προβλέπει να ξεκινήσουμε στις 14 Μαΐου, με όλες εκείνες τις χώρες, από τις οποίες διαχρονικά υποδεχόμαστε ταξιδιώτες. 

Για την Ευρώπη και ορισμένες αγορές με υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, θέλουμε να ανοίξουμε ήδη από τα μέσα Απριλίου.

Το επιχειρησιακού σχεδίου για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, περιλαμβάνει 5 «γραμμές άμυνας»:

Κάθε τουρίστας θα παρουσιάζει βεβαίωση ότι είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είτε ότι έχει αναρρώσει μετά από μόλυνση από τον ιό είτε θα επιδεικνύει αρνητικό τεστ. Αυτή είναι η πρώτη 'γραμμή άμυνας'.

Η δεύτερη 'γραμμή' είναι ότι θα πραγματοποιούμε οι ίδιοι δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη. Σε σχέση με αυτό, θα στρέφουμε τη στρατηγική μας ως προς τους ελέγχους προς τα εκεί όπου ενδεχομένως βρήκαμε συγκεντρώσεις θετικών κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα.

Η τρίτη 'γραμμή άμυνας' είναι να τίθενται αμέσως σε καραντίνα οι επισκέπτες σε περίπτωση θετικού τεστ και στη συνέχεια να υποβάλλονται εκ νέου σε πιο λεπτομερές τεστ PCR.

Η τέταρτη 'γραμμή άμυνας' είναι οι γενικοί κανόνες ασφαλείας, όπως η υποχρέωση μάσκας ή η τήρηση των αποστάσεων, οι περιορισμοί σε εστιατόρια, λεωφορεία, ξεναγήσεις και ούτω καθεξής.

Η πέμπτη 'γραμμή άμυνας' είναι ότι όλοι θα πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τους Έλληνες. Εάν υπάρχει υποχρέωση μάσκας για τους Έλληνες πολίτες, το ίδιο θα ισχύει για όλους, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.

Τέλος, ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον ελληνικό τουριστικό τομέα θα συμβάλει επίσης στην προστασία από τις μολύνσεις. Θα εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα αμέσως μετά τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Φέτος θα είναι ευκολότερο να παραταθεί η ταξιδιωτική περίοδος. Μετά τον Σεπτέμβριο το πρόβλημα του εμβολιασμού θα έχει επιλυθεί και θα εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη τουριστική ζήτηση, η οποία δε θα έχει ακόμη ικανοποιηθεί. Κάποιοι θα θέλουν να έρθουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα προετοιμάζεται γι’ αυτό.

Δε θα υπάρξει κανενός είδους διάκριση έναντι όσων επισκεπτών δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλοι οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τον Ιανουάριο.



Ανήλικοι πετούσαν πέτρες σε οχήματα πάνω από πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος



Κατόπιν καταγγελιών για ρίψη πετρών πρωινές ώρες της 31-3-2021 από τη μεταλλική πεζογέφυρα που συνδέει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το Στάδιο Καραϊσκάκη από άγνωστα άτομα σε κινούμενα οχήματα, ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, τρεις ανήλικοι ως οι δράστες των ανωτέρω επιθέσεων. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι ανωτέρω ανήλικοι είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου και είχαν οδηγηθεί στο οικείο τμήμα αρχικά για προστατευτική φύλαξη έως ότου διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στα περιστατικά ρίψης πετρών.

Οι παθόντες οδηγοί που δέχθηκαν τις πέτρες κινούνταν επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο Νέο Φάληρο στο ύψος της ανωτέρω μεταλλικής πεζογέφυρας. Και στα τρία οχήματα (απορριμματοφόρο και δύο αστικά λεωφορεία) προκλήθηκαν φθορές.

Εκτός των ανωτέρω καταγγελιών συσχετίστηκε με τους ανωτέρω κατηγορούμενους και έτερη καταγγελία για απόπειρα κλοπής σε βάρος γυναίκας εντός καταστήματος με τοπική εγγύτητα στο σημείο της επίθεσης που σημειώθηκε πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν δύο επιπλέον περιπτώσεις επιθέσεων με την ίδια μεθοδολογία στις αρχές Μαρτίου.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν οι γονείς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.



Παππούς βίαζε την ανήλικη εγγονή του επί επτά χρόνια


 

Μια σοκαριστική καταγγελία εξετάζουν οι Αρχές, αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης από τον παππού της για επτά χρόνια.

Σύμφωνα με το Mega, ο 83χρονος συνελήφθη σε περιοχή των βορείων προαστίων και ο ηλικιωμένος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του επί επτά χρόνια.

Ο 83χρονος, που είναι παππούς της ανήλικης από την πλευρά της μητέρας της, φέρεται να βίαζε την εγγονή του από την ηλικία των 10 ετών μέχρι και τα 17 της.

Η ανήλικη αποκάλυψε στη μητέρα της τα όσα βίωνε και η γυναίκα απευθύνθηκε στη συνέχεια στο τμήμα Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η νεαρή πήρε θάρρος να αποκαλύψει για το περιστατικό, όταν ο 83χρονος παρακολουθούσε με όλα του τα εγγόνια ένα ρεπορτάζ για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ένα σχόλιο του 83χρονου έκανε την 17χρονη να αποφασίσει να μιλήσει.

Οι καταθέσεις της νεαρής στις Αρχές, αλλά και αυτές της μητέρας και του θείου της –γιου του κατηγορουμένου– είναι κόλαφος εναντίον του.

Ο 83χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.


Πηγή



Μακρινίτσα – Νεκρά δύο αδέρφια 30 και 28 ετών, συνελήφθη ο δράστης


 

Οικογενειακή τραγωδία στη Μακρινίτσα όπου έχασαν τη ζωή τους δύο αδέρφια.  

Νεκρός μετά από μαχαιριά που δέχθηκε στην καρδιά είναι ένας 30χρονος και η αδελφή του. Η 28χρονη γυναίκα υπέκυψε επίσης στα τραύματά της. Νεκροί είναι ο Γιώργος Τσάπας και η αδερφή του Κωνσταντίνα Τσάπα.

Ο δράστης ήταν πρώην σύζυγος της νεαρής γυναίκας.  

Η δολοφονία των άτυχων νέων σημειώθηκε στις 7 το βράδυ στο σπίτι των γονιών τους, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.  Η 28χρονη βρισκόταν με τη μητέρα της όταν στο σπίτι εισέβαλε μέσα ο πρώην σύζυγος και δολοφόνος.  Ακολούθησε έντονος καυγάς και τότε ο δράστης φέρεται να μαχαίρωσε στον λαιμό την 28χρονη ενώ τραυμάτισε στο πρόσωπο την πρώην πεθερά του.  Τις κραυγιές της μάνας άκουσαν γείτονες που ειδοποίησαν τον 30χρονο αδερφό.  Ο 30χρονος μπήκε μέσα στο σπίτι κρατώντας ένα ξύλο για να αποτρέψει τον πρώην γαμπρό του και δολοφόνο να συνεχίζει το έργο του.  Ωστόσο, ο δράστης κατάφερε και τον μαχαίρωσε στην καρδιά.   Η οικογένεια φέρεται να είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά του δράστη για να μην μπορεί να πλησιάσει το σπίτι.  

Ο δολοφόνος μετά την πράξη του έφυγε με το αυτοκίνητο του και μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε στα Άνω Λεχώνια και συνελήφθη από αστυνομικούς.  

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Η  28χρονη έκανε δεσμό με τον πρώην σύζυγό της πριν έξι χρόνια και πριν δύο χρόνια παντρεύτηκαν.  Από τη σχέση τους απέκτησαν ένα αγοράκι τεσσάρων ετών.  Η ρήξη ήρθε στη σχέση τους, η 28χρονη του ζητούσε να τον παρακολουθήσει ψυχίατρος καθώς δράστης φέρεται να είχε κακοποιητική συμπεριφορά.  Πριν πέντε μήνες χώρισαν. Την προηγούμενη Πέμπτη ο δράστης, που δεν εργαζόταν και λάμβανε αναπηρική σύνταξη καθώς είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε τροχαίο, φέρεται να της επιτέθηκε και να την χτύπησε.



Ο Αλέξης Τσίπρας σε νέα προσπάθεια εξαπάτησης, τάζει διαγραφές χρεών και προσφέρει γέλιο

 


Είναι τραγική η κατάσταση αυτού του ανθρώπου που δεν έχει ίχνος ηθικής και τσίπας.

Το θέμα είναι ότι οι πολίτες τον ξέρουν πλέον πολύ καλά, δεν τον εμπιστεύονται γιατί απλά είναι ένας παθολογικός ψεύτης και αποδεδειγμένα ανίκανος να κυβερνήσει γιατί δεν έχει επάρκεια ούτε ο ίδιος ούτε τα στελέχη του.

Συνεχίζει την ίδια τακτική, να παραμυθιάζει τον κόσμο να τάζει εκ τους ασφαλούς λέγοντας ψέματα, προσπαθώντας να παρουσιαστεί αυτός και το κόμμα του σοβαρή δύναμη.

Κάποιος είπε του Αλέξη Τσίπρα ότι εάν πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε ενημερωτικές εκπομπές, τάζοντας, και παρουσιάζοντας ένα ανύπαρκτο και ανεφάρμοστο εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης θα κερδίσει ψηφοφόρους.

Αυτό κάνει πράξη ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια του να πλασαριστεί για σοβαρός και κατά τη διάρκεια της δίωρης συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» έταξε και πάλι εξαπατώντας τους πολίτες. 

Είναι δε τέτοιο το θράσος του Αλέξης Τσίπρα που δεσμεύτηκε και πάλι όπως έκανε το 2015, προς τους πολίτες ότι ακόμα και σε αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες, το κόμμα του και ο ίδιος είναι σε θέση να «υπογράψουν» μαζί τους ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο», με στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. 

Είπε επίσης ότι το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα παρουσιαστεί σε μερικές εβδομάδες και θα στηρίζεται σε τρεις άξονες:

Ο πρώτος αφορά τη διαγραφή χρέους προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 40% - 60% και 120 δόσεις.

Δεύτερος, μια σειρά από μέτρα ρευστότητας, «που έχουν ανάγκη σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να σταθούν στα πόδια τους.

Τρίτος, ένας νέος πτωχευτικός δίκαιος, που θα αντικαταστήσει «τον άθλιο αυτόν πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση».

Με λίγα λόγια, τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα, με ένα Αλέξη Τσίπρα σε νέα προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, με τα νέα ψέματα εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, έκλεισε το μάτι στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν συσσωρεύσει τεράστια χρέη κατά τη περίοδο της πανδημίας, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως εκφραστής αυτών των κοινωνικών στρωμάτων.

Εάν ήταν κάποιος σοβαρός πολιτικός, θα είχε αποδεχθεί ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι στην Ελλάδα και θα είχε παραδώσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στον επόμενο, μήπως σωθεί τίποτα.




Κακοποιός κρατώντας καραμπίνα έκοψε την κυκλοφορία και περίμενε τους ληστές

 


Σκηνές τρόμου στην Θεσσαλονίκη, όταν κακοποιός που έκανε τον τσιλιαδόρο στην ληστεία έκλεισε τον δρόμο με καραμπίνα περιμένοντας τους συνεργούς του να ληστέψουν τον ΕΛ.ΤΑ.

Ο κακοποιός που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ήταν ο τσιλιαδόρος της ληστείας που έγινε στα ΕΛΤΑ της Χαλάστρας, στις 29 Μαρτίου. 

Το βίντεο που δημοσιεύει το Voria.gr, είναι αποκαλυπτικό και το τράβηξε περαστικός στην οδό Βενιζέλου.

Μαζί με τον κουκουλοφόρο κακοποιό περιμένει και ένας άλλος συνεργός του, μαζί περιμένουν τους τρεις που κάνουν την ληστεία στον ΕΛ.ΤΑ.

Η λεία των κακοποιών ήταν 35.000 ευρώ και οι κακοποιοί μπαίνουν μέσα στο κόκκινο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται πριν καταφτάσει η αστυνομία.





Ο Πιερρακάκης ετοιμάζει "βιβλιάριο υγείας" στο κινητό μας


 

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας δημιουργεί νέα εφαρμογή που θα επιτρέπει στον πολίτη να χειρίζεται τον ιατρικό του φάκελο γρήγορα και εύκολα.

Η εφαρμογή, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από την ΗΔΙΚΑ και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για Αndroid και ΙΟS κινητές συσκευές, θα προσφέρει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα στους πολίτες να αντλούν πολύτιμες πληροφορίες από τον e-ιατρικό τους φάκελο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι τα εξής:

1. Εύκολη διαδικασία εισόδου εγγραφής

– Οι πολίτες θα μπορούν να εγγράφονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας και ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα διαπιστευτήρια που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην εφαρμογή του gov.gr.

– Θα παρέχεται δυνατότητα εύκολης σύνδεσης χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ασφάλειας της συσκευής (π.χ. βιομετρικά χαρακτηριστικά κ.ο.κ.).

2.Εύκολη διαχείριση συνταγών και παραπεμπτικών

– Ιστορικό με όλες τις άυλες συνταγές και άυλα παραπεμπτικά.

– Γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις άυλες ενεργές ακόμη και μη ενεργές συνταγές και παραπεμπτικά.

– Πληροφορίες σχετικές με το όνομα φαρμάκου, δραστικές ουσίες, λεπτομέρειες θεραπείας, σημειώσεις γιατρού κ.ά.

– Γραμμικός κώδικας συνταγών και παραπεμπτικών, καθώς και προβολή σε πλήρη οθόνη.

– Ονομα και λεπτομέρειες εξέτασης στα παραπεμπτικά.

3.Πληροφορίες και επεξεργασία προφίλ χρήστη

4.Παροχή για επιλογή επίβλεψης των άυλων συνταγών και παραπεμπτικών έμμεσων ασφαλισμένων μελών της οικογένειας

– Δίνεται η δυνατότητα σε έναν γονιό να διαχειρίζεται και να παρακολουθεί τις συνταγές και τα παραπεμπτικά των έμμεσα προστατευόμενων μελών μέσα από την εφαρμογή.

5. Παροχή ενημερωτικών ειδοποιήσεων και υπενθυμίσεων

6. Δυνατότητα επιλογής του τύπου των ειδοποιήσεων που λαμβάνει ο χρήστης (ειδοποιήσεις συνταγής / παραπεμπτικού, ειδοποιήσεις ενεργής κατάστασης, ειδοποιήσεις λήξης συνταγής κ.ο.κ.).



Ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη.

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη.

Στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Abdul Hamid Dbeibeh.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με την ομόλογο του Najla al-Mangoush.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία στη Λιβύη.



Ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών εχθές με 53.000 δόσεις

 


Νέο ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών στην χώρα. Έως αργά το μεσημέρι είχαν χορηγηθεί 47.275 δόσεις κι έως το τέλος της ημέρας υπήρχε η πρόβλεψη ότι θα χορηγηθούν 53.000 δόσεις.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 1.877.000 δόσεις.

Αναλυτικά, 1.214.000 πολίτες έχουν κάνει από μια δόση (11,56%) και 663.000 πολίτες έχουν κάνει από δύο δόσεις (6,31%).

Όσον αφορά στις παραλαβές:

Pfizer: Τον Μάιο 1.550.000 και τον Ιούνιο 1.700.000

J&J: 70.000 τον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο

ΑΖ: Από 450.000 για κάθε μήνα για τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Ιούνιο

Moderna: 100.000 δόσεις (αναμένονται κι άλλες)

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, στην ηλικιακή ομάδα 80-89 ετών, από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί 1.039 θάνατοι, εκ των οποίων οι 925 ανήκαν στην κατηγορία των ανεμβολίαστων, 86 είχαν λάβει την πρώτη δόση και μόλις 28 σε εκείνους που είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. «Ο εμβολιασμός σώζει ζωές», υπογράμμισε.

Ο ίδιος τόνισε ότι από τις 27 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού εμβολιασμού έφτασε το 97% για το εμβόλιο της Pfizer και 94% για το AstraZeneca. Οι ακυρώσεις είναι 1% για το εμβόλιο Pfizer και έως 3% στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Ένα περιστατικό σε 346.000 δόσεις της ΑΖ

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι παρακολουθούνται και μελετώνται όλες οι εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ειδικά όσον αφορά στα περιστατικά θρομβώσεων και θρομβοπενίας.

«Φαίνεται ότι είναι περισσότερο συχνό σε γυναίκες κάτω των 55 ετών, αλλά έχουν παρουσιαστεί περιστατικά σε όλο το φάσμα ηλικιών», είπε.

«Οι περιπτώσεις που αναφέρονται χαρακτηρίζονται επιστημονικά προθρομβωτική θρομβοπενία ανοσολογικής αιτιολογίας και φαίνεται ότι ο μηχανισμός είναι ανάλογος με τον μηχανισμό που προκαλεί την θρομβοπενία μετά την χορήγηση της ηπαρίνης», είπε.

Τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο περιστατικό θρόμβωσης. Ο ΕΜΑ έχει ανακοινώσει 44 περιπτώσεις, ενώ στην Ελλάδα σε σύνολο 346.000 δόσεων έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό.

«Ας περιμένουμε με ψυχραιμία για να έχουμε την επιστημονική τεκμηρίωση πάνω στο θέμα», είπε και πρόσθεσε: «Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί στην έγκαιρη αντιμετώπιση, είπε και συνέστησε προσοχή στα συμπτώματα (θωρακικό, κοιλιακό άλγος, πονοκέφαλος)».

«Ο ταχύς εμβολιασμός είναι καθοριστικής σημασίας για την δημιουργία τείχους ανοσίας», ανέφερε.