Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού


 

Το σχέδιό της κυβέρνησης για το φετινό άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού προβλέπει να ξεκινήσουμε στις 14 Μαΐου, με όλες εκείνες τις χώρες, από τις οποίες διαχρονικά υποδεχόμαστε ταξιδιώτες. 

Για την Ευρώπη και ορισμένες αγορές με υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, θέλουμε να ανοίξουμε ήδη από τα μέσα Απριλίου.

Το επιχειρησιακού σχεδίου για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, περιλαμβάνει 5 «γραμμές άμυνας»:

Κάθε τουρίστας θα παρουσιάζει βεβαίωση ότι είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είτε ότι έχει αναρρώσει μετά από μόλυνση από τον ιό είτε θα επιδεικνύει αρνητικό τεστ. Αυτή είναι η πρώτη 'γραμμή άμυνας'.

Η δεύτερη 'γραμμή' είναι ότι θα πραγματοποιούμε οι ίδιοι δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη. Σε σχέση με αυτό, θα στρέφουμε τη στρατηγική μας ως προς τους ελέγχους προς τα εκεί όπου ενδεχομένως βρήκαμε συγκεντρώσεις θετικών κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα.

Η τρίτη 'γραμμή άμυνας' είναι να τίθενται αμέσως σε καραντίνα οι επισκέπτες σε περίπτωση θετικού τεστ και στη συνέχεια να υποβάλλονται εκ νέου σε πιο λεπτομερές τεστ PCR.

Η τέταρτη 'γραμμή άμυνας' είναι οι γενικοί κανόνες ασφαλείας, όπως η υποχρέωση μάσκας ή η τήρηση των αποστάσεων, οι περιορισμοί σε εστιατόρια, λεωφορεία, ξεναγήσεις και ούτω καθεξής.

Η πέμπτη 'γραμμή άμυνας' είναι ότι όλοι θα πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τους Έλληνες. Εάν υπάρχει υποχρέωση μάσκας για τους Έλληνες πολίτες, το ίδιο θα ισχύει για όλους, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.

Τέλος, ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον ελληνικό τουριστικό τομέα θα συμβάλει επίσης στην προστασία από τις μολύνσεις. Θα εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα αμέσως μετά τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Φέτος θα είναι ευκολότερο να παραταθεί η ταξιδιωτική περίοδος. Μετά τον Σεπτέμβριο το πρόβλημα του εμβολιασμού θα έχει επιλυθεί και θα εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη τουριστική ζήτηση, η οποία δε θα έχει ακόμη ικανοποιηθεί. Κάποιοι θα θέλουν να έρθουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα προετοιμάζεται γι’ αυτό.

Δε θα υπάρξει κανενός είδους διάκριση έναντι όσων επισκεπτών δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλοι οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τον Ιανουάριο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου