Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Άργησε αλλά την έβγαλε το ΠΑΣΟΚ μία χλιαρή ανακοίνωση για Λοβέρδο


 

Και ενώ ψάχναμε να βρούμε μία ανακοίνωση για τον Ανδρέα Λοβέρδο, προσπαθούσαμε να ακούσουμε μια δήλωση Ανδρουλάκη, η κάποιου άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε το απόγευμα γύρω στις 5 μια χλιαρή ανακοίνωση, όχι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε η υπόθεση Novartis, την οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησε να ''εργαλειοποίησει'' κατά πολιτικών αντιπάλων και κατά της αλήθειας, επιμείναμε στην ανάγκη για εις βάθος διερεύνηση από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Σήμερα ομόφωνα αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου από κάθε κατηγορία, δικαιώνοντας τόσο τον ίδιο που ζήτησε από την αρχή τη δικαστική διερεύνηση χωρίς βουλευτική ασυλία όσο και την Παράταξη, για την ανεπιφύλακτα θεσμική της στάση», καταλήγει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Μάντζος.




Οικονόμου για δήλωση Ανδρουλάκη: Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή

 


«Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια στη «στείρα ανταλλαγή δηλώσεων».

«Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε:

«Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ΄ αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».



Langya: Πόσο ανησυχητικός είναι ο νέος ιός που ανακαλύφθηκε στην Κίνα - Τα συμπτώματα που προκαλεί

 


Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα έπειτα από τον εντοπισμό ενός νέου, πιθανώς ανησυχητικού ιού που μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο, του ιού «Langya» ή LayV, όπως είναι γνωστός.

Ο ιός αυτός φαίνεται πως μεταδόθηκε αρχικά στον άνθρωπο από ένα μικρό θηλαστικό ζωάκι, συγγενές της νυφίτσας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο Langya henipavirus, όπως είναι το πλήρες όνομά του,  εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις βορειοανατολικές επαρχίες Shandong και Henan στα τέλη του 2018, αλλά αναγνωρίστηκε επίσημα από τους επιστήμονες μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Οι επιστήμονες έκριναν πως πρόκειται για ακόμη έναν ιό που μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο. Ερευνητές εξέτασαν άγρια ζώα και βρήκαν RNA του ιού LayV σε περισσότερο από το ένα τέταρτο των 262 ειδών νυφίτσας, «ένα εύρημα που υποδηλώνει ότι η νυφίτσα μπορεί να αποτελεί φυσική δεξαμενή». Ο ιός ανιχνεύθηκε επίσης στο 2% των οικόσιτων κατσικιών και στο 5% των σκύλων.

Οι αρχικές έρευνες σχετικά με τον ιό περιγράφονται σε αλληλογραφία που δημοσιεύθηκε από επιστήμονες από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία στο New England Journal of Medicine (NEJM) την περασμένη εβδομάδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού Langya henipavirus στον άνθρωπο

Στους ανθρώπους που φαίνεται να μολύνθηκαν από τον ιό, ο Langya προκάλεσε βήχα, πυρετό, κόπωση, απώλεια όρεξης και μυϊκούς πόνους.

Ο ιός ήταν το μόνο πιθανό παθογόνο που βρέθηκε σε 26 από τους 35 ανθρώπους, γεγονός που υποδηλώνει ότι «ο LayV ήταν η αιτία της εμπύρετης νόσου».

Πάνω από 740 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ακούνε ένα βουητό στα αυτιά τους

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί κανέναν θάνατος εξαιτίας του συγκεκριμένου ιού.

Ο καθηγητής Wang Linfa της Ιατρικής Σχολής Duke-NUS, συν-συγγραφέας της δημοσίευσης, δήλωσε στην κρατική εφημερίδα Global Times ότι τα κρούσματα του LayV «δεν ήταν θανατηφόρα ή πολύ σοβαρά» μέχρι στιγμής και ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Αυτό που δεν είναι ακόμη σαφές είναι το εάν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα περισσότερα από τα 35 κρούσματα αφορούσαν αγρότες, ενώ σε άλλα μολυσμένα άτομα περιλαμβάνονται εργαζόμενοι σε εργοστάσια. «Η ανίχνευση επαφής εννέα ασθενών με 15 μέλη της οικογένειας που είχαν στενή επαφή δεν αποκάλυψε μετάδοση του LayV από στενή επαφή, αλλά το μέγεθος του δείγματός μας ήταν πολύ μικρό για να καθορίσουμε το καθεστώς μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο», διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC) της Ταϊβάν ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι θα εφαρμόσουν μέτρα αλληλούχισης του γονιδιώματος και επιτήρησης του ιού, μετέδωσε το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν.

Πάντως, οι ειδικοί σε θέματα μολυσματικών ασθενειών προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι η κλιματική κρίση και η καταστροφή της φύσης θα αυξήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης ιών από τα ζώα στον άνθρωπο, σε γεγονότα γνωστά ως «ζωονοσογόνα διάχυση».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Επανέρχονται στην ΕΥΠ οι δύο εισαγγελείς που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018

 


Οι αλλαγές στην ΕΥΠ που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γεγονός με σκοπό την διασφάλιση της διαφάνειας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σήμερα επαναφέρει τους δύο εισαγγελείς στην εποπτεία της ΕΥΠ, την οποία είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και καθιερώνει για πρώτη φορά ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Άρθρο πρώτο

Διαδικασία διορισμού Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών


1. Στην παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3649/2008 (Α’ 39), το δεύτερο εδάφιο επικαιροποιείται ως προς το αρμόδιο όργανο, προστίθεται τρίτο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής: «2. Ο Διοικητής είναι μετακλητός υπάλληλος της κατηγορίας των ειδικών θέσεων με βαθμό 1ο. Διορίζεται και παύεται ελεύθερα με απόφαση του αρμόδιου μέλους της Κυβέρνησης. Ο διορισμός διενεργείται μετά από γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της.». 

2 Η υποχρέωση παροχής γνώμης σύμφωνα με την παρ.  1 καταλαμβάνει και τον υπηρετούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας Διοικητή. Στην περίπτωση του πρώτου εδαφίου, η γνώμη παρέχεται εντός προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, άλλως ο διορισμός ανακαλείται αυτοδικαίως. 


Άρθρο δεύτερο 

Διάταξη άρσης απορρήτου επικοινωνιών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών 

Στο τέλος της περ. (β) της παρ. 1 του άρθρου 5 του ν.  3649/2008 (Α’  39) προστίθενται δύο εδάφια και η περ. (β) διαμορφώνεται ως εξής: 


«β. Ενεργεί, ύστερα από διάταξη του εισαγγελικού λειτουργού της παραγράφου 3 του παρόντος και τηρουμένων των διατάξεων του ν. 3115/2003, άρση απορρήτου επιστολών και τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας, καθώς και καταγραφή δραστηριότητας προσώπων με ειδικά τεχνικά μέσα και ιδίως με συσκευή ήχου και εικόνας εκτός κατοικίας. Η διάταξη αυτή υποβάλλεται προς έγκριση μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών. Η ισχύς της διάταξης αρχίζει από την έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών.». 

Άρθρο τρίτο 

Έναρξη ισχύος 


Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ E 9 Αυγούστου 2022 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 152 5343 5344 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος A’ 152/09.08.2022 αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται στις επιμέρους δια τάξεις της. 



Tέλος της Eνισχυμένης Εποπτείας: H χώρα πηγαίνει μπροστά παρά τις προσπάθειες Τσίπρα - Ανδρουλάκη να μην πάει

 


Η δουλειά της κυβέρνησης αποτυπώνεται καθημερινά σε νούμερα και ποιότητα ζωής σε πολίτες και κράτος.

Οι προσπάθειες του φαιδρού Αλέξη Τσίπρα με τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, και του υποχείριου Τσίπρα Νίκου Ανδρουλάκη με την γελοιότητα και την υπερβολή που αντιμετωπίζουν το θέμα των παρακολουθήσεων με ευθύνη Ανδρουλάκη, δεν είναι ικανές να σταματήσουν την επιτυχία της χώρας να πάει μπροστά.

Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας. Παράλληλα, απαριθμεί τα οφέλη που προκύπτουν από το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Η επίτευξη ενός ακόμη μεγάλου εθνικού στόχου είναι γεγονός. Πριν από λίγες ημέρες, με επιστολή τους προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, επιβεβαίωσαν την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας στις 20 Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας υλοποίησε τον κύριο όγκο των δεσμεύσεων πολιτικής που είχε αναλάβει έναντι του Eurogroup, ότι εφάρμοσε αποτελεσματικά μεταρρυθμίσεις- παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσαν η υγειονομική και, πιο πρόσφατα, η γεωπολιτική κρίση- και ότι έτσι ενίσχυσε σημαντικά την ανθεκτικότητα της οικονομίας της.

Με την εξέλιξη αυτή, μαζί με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, κλείνει- ύστερα από 12 χρόνια- ένα δύσκολο κεφάλαιο για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί εξαίρεση στην ευρωζώνη. Το επίτευγμα αυτό αποτελεί καρπό και αναγνώριση των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και ευρύτερα του μεταρρυθμιστικού έργου της.

Η έξοδος της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία έχει πολλαπλά οφέλη:

Ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Παρέχει πρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο βέβαια των υφιστάμενων κανόνων που ισχύουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη- μέλη.

Φέρνει πιο κοντά την επίτευξη και του τελευταίου στόχου που έχουμε θέσει, αυτού της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Μέχρι σήμερα, παρά τις πρωτόγνωρες, πολυεπίπεδες κρίσεις και τις νέες-πανευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις, έχουμε αποδείξει, πολίτες και πολιτεία, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέτουμε στόχους και με σχέδιο, ενότητα, αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και σκληρή δουλειά, τους κατακτούμε! Καθιστούμε την πατρίδα μας ολόπλευρα πιο ισχυρή».



Θράσος Παπαγγελόπουλου μιλάει για υπόθεση Ανδρουλάκη - Πήρε απάντηση από Ν.Δ.

 


Με τακτική φαιδρού Αλέξη Τσίπρα, πάγια τακτική των Συριζαίων ενόχων, που κάνουν ότι δεν έχει συμβεί τίποτα τα χρόνια της διακυβέρνησης τους, ο υπόδικος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνει το λάθος να κουνήσει το δάχτυλο.

Επίθεση στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που δικάζεται από το ειδικό δικαστήριο σε ένα μήνα,  εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή άρθρο του που αλλού στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο φαιδρό άρθρο του με τίτλο «Οι αρμοί της εξουσίας, το παρακράτος και οι υποκλοπές», ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι βλακώδεις δικαιολογίες ότι όλα έγιναν νόμιμα με την έγκριση της εισαγγελέως της ΕΥΠ μεγεθύνουν τους προβληματισμούς για τη νομιμότητα των ενεργειών της ΕΥΠ και της εισαγγελέως. Είναι επιτακτική εθνική ανάγκη να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι και για ποιο λόγο εισηγήθηκαν στην εισαγγελέα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης πρέπει να ερευνηθεί εάν η εισαγγελέας νόμιμα και ορθά ενέκρινε την παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ».

Και η σκληρή απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία :

Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαγγελόπουλος που έχει παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, με σημερινό άρθρο του επιχειρεί να γίνει και τιμητής μιλώντας για παρακράτος και αρμούς εξουσίας. Δεν ξέρουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πιο κατάλληλο πρόσωπο από τον κ. Παπαγγελόπουλο να μιλήσει για παρακράτος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπενθυμίζει τη θεσμική λαίλαπα που αντιμετώπισε η χώρα και τι άφησε πίσω της η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα.



Συνεχίζει ο Ανδρουλάκης να επιτίθεται χωρίς να απαντά στο ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ;

 


Κάνοντας ότι δεν ξέρει, και θέλοντας να διατηρήσει την ιδιότητα του θύματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης προτιμά να βγάζει ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης, αντί να βγάλει μιά ανακοίνωση, αφού δυσκολεύεται να πει την αλήθεια, γιατί τον παρακολουθούσαν

Με μια μακροσκελή θρασύτατη δήλωση, χωρίς να αναφέρεται και πάλι στους λόγους που τον παρακολουθούσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης δείχνοντας ενοχή, επιτίθεται στην κυβέρνηση για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται, όπως λέει, να δεχθεί ενημέρωση «στο αυτί» αλλά και πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς.

Μιλάει για δήθεν σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης, κατάσταση στην οποία περιήλθε με την συμπεριφορά του ο ίδιος, και ζητεί κάνοντας ότι δεν γνωρίζει και δεν ξέρει να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής του, όπως λέει, από την ΕΥΠ.

Η δήλωση να είχαμε να λέγαμε του Νίκου Ανδρουλάκη που μόνο ενοχή δείχνει, αφού επιτίθεται στον πρωθυπουργό αντί να απαντά για να τελειώνουμε ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ;;;;;; : 

Αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής, σήμερα μαζί με μένα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους, που χρησιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση.

Δε θα γνωρίζαμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και λίγες μέρες μετά έγινε απόπειρα παγίδευσης μου με το λογισμικό Predator.

Από το δημόσιο λόγο διαφεύγει ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο για την δημοκρατική παράταξη, η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε και ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς, βουλευτές, και μέλη του κόμματος, που συνομιλούσαν μαζί μου σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις.

Άρα δεν παγίδευαν μόνο εμένα αλλά ένα ολόκληρο δημοκρατικό κόμμα.

Σε όλα αυτά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι ελάχιστοι πλέον υπερασπιστές του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και εντός του κόμματος του, επιμένουν ότι φταίω εγώ που «δεν πάω να με ενημερώσουν».

Βάσει της εμπειρίας μου από τις αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου σε χώρες, που οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές, συνηθίζεται να εμφανίζεται το θύμα ως θύτης, μη συνεννοήσιμος, μη συνεργάσιμος και εχθρός εν τέλει της ασφάλειας του κράτους. Ο στόχος προφανής: να γίνουν ανεκτές από την κοινή γνώμη τέτοιες σκοτεινές μεθοδεύσεις.

Κύριε Μητσοτάκη, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ.

Εσείς καθυστερείτε την έρευνα για το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Ως τώρα δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία, που φέρεται να σχετίζεται με αυτό.

Εσείς αποφεύγετε να απαντήσετε στη διαβολική σύμπτωση πως ελάχιστες ημέρες αφού ξεκίνησε η παρακολούθηση της ΕΥΠ, έγινε η επίθεση σε βάρος μου με το Predator.

Εσείς αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε ποιος είναι ο σοβαρός λόγος που με καθιστούσε εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο «εθνικό κίνδυνο» . Άραγε γιατί δεν ήμουν τα προηγούμενα 7 χρόνια ως Ευρωβουλευτής και πως αυτός ο «εθνικός κίνδυνος» ξεκινά με την υποψηφιότητα μου και παύει να υφίσταται λίγες μέρες μετά την εκλογή μου στην Προεδρία του Κινήματος;

Όλα αυτά είναι μία σατανική σύμπτωση ή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης;

Ξεκαθαρίζω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ, που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους.

Δεν θα νομιμοποιήσω τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Υπουργούς, που ισχυρίζονται ότι δεν συνεργάζομαι και δηλώνουν ταυτόχρονα ότι μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησής μου.

Είναι οι ίδιοι που δεν σεβάστηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί».

Δεν πρόκειται να ανεχθώ «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων.

Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες. Σας διέψευσαν εκθέτοντας σας οι Πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας.

Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ.

Αποδείξατε στην πράξη πόσο προσχηματικές ήταν οι εξαγγελίες σας για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ φέρνοντας μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς διαβούλευση και διατηρώντας το στρεβλό καθεστώς υπαγωγής της Υπηρεσίας στο πρωθυπουργικό γραφείο και την διάταξη για μη ενημέρωση του παρακολουθούμενου για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Προσπαθήσατε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, να θέσετε σε ομηρία εμένα και μία ολόκληρη Παράταξη για να πετύχετε τους σκοτεινούς σας σκοπούς. Όχι μόνο αποτύχατε παταγωδώς εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα, αλλά σήμερα αυτή η περήφανη Παράταξη μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία.



Έδιωξαν τον Μπογδάνο απο την «Εθνική Δημιουργία» και έμεινε με την Λατινοπούλου

 



Διέγραψαν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από το κόμμα «Εθνική Δημιουργία» ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Η ανακοίνωση των Τζήμερου-Κρανιδιώτη:

«Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.

Θάνος Τζήμερος

Φαήλος Κρανιδιώτης»

Thanos Tzimeros
2 ώρες πριν

Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.

Θάνος Τζήμερος
Φαήλος Κρανιδιώτης




Έτσι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έμεινε με αντιπρόεδρο του κόμματος του την Αφροδίτη Λατινοπούλου!!



Νέο χαστούκι στον ΣΥΡΙΖΑ για την σκευωρία Novartis - Πλήρη απαλλαγή Λοβέρδου

 


Δικαιώθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς εκδόθηκε σήμερα ομόφωνο βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο τον απαλλάσσει από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί σχετικά με την υπόθεση Novartis .

Έτσι, έκλεισε και ο τελευταίος φάκελος της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο κάδρο των ερευνών μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της φαρμακοβικομηχανίας.

Οι δικαστές αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία είχε προτείνει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κ. Λοβερδου.

Ειδικότερα, στο "δια ταύτα" του βουλεύματος, που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο με εισηγητή τον πρωτόδικη Αθανάσιο Μαρνέρη, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση , που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 εως 17.5.2012.

Παράλληλα, στο βούλευμα επισημαίνεται ακόμη στο σκεπτικό τους ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Α. Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων , δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Ειδική αναφορά γίνεται στην αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» σημειώνοντας ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες, με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής , οι ίδιοι δε , δεν ήταν ούτε αυτόπτες , ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία έχει ήδη παραπεμφθεί ως κατηγορούμενη στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, μαζί με τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,  για την επίμαχη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος είχε συναινέσει στην άρση ασυλίας του και έχει δηλώσει πως αναμένει να βρεθεί ενώπιον των εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση και σήμερα δικαιώνεται.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Μετά την έκδοση της απόφαση, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε την παρακάτω δήλωση: «Ημέρα δικαίωσης, ημέρα νίκης, ημέρα χαράς. Προσωπική δικαίωση αλλά και, ας μου επιτραπεί, νίκη της Δημοκρατίας εναντίον εκείνων που την υπονόμευαν. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας. Είναι όμως και οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι εκείνου που βάλλεται αδίκως.

Σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας Νοβάρτις είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο. Η «Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια» και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Επιχειρήθηκε έως την τελευταία στιγμή με τρόπο αδίστακτο η πολιτική, η ηθική και η προσωπική μου εξόντωση. Δεν τα κατάφεραν. Το βούλευμα της 9ης Αυγούστου 2022 αποκαθιστά μία τεράστια αδικία.

Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».



Αεροπλάνο προσγειώνεται σε αυτοκινητόδρομο και κίνηση


 

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε ένα μικρό αεροσκάφος σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Αμέσως μετά την προσγείωση προκαλείται έκρηξη και το αεροσκάφος τυλίγεται στις φλόγες.



Ο πιλότος και ο επιβάτης κατάφεραν να βγουν από το αεροσκάφος με ασφάλεια, σύμφωνα με τις Αρχές. Το αεροσκάφος κατά την προσσγείωση του συγκρούστηκε με φορτηγό στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία επίσης δεν τραυματίστηκαν.

Το αεροπλάνο αντιμετώπισε βλάβη στον κινητήρα την ώρα που κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Corona.







Φεύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό

 



Φεύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση μετεγκατάστασής τους.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 9 Αυγούστου, Σύμβαση για το έργο της μετεγκατάστασης του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου και στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Σύμβαση προβλέπει ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει να φέρει εις πέρας όλες τις ενέργειες για την ωρίμανση του έργου, τη διενέργεια της διαδικασίας ανάθεσής του, για λογαριασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ανάδοχο οικονομικό φορέα που θα επιλεγεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης που θα συναφθεί μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αναδόχου για την υλοποίηση του έργου.

Το έργο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο αρχικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ δίχως ΦΠΑ και εκτιμάται ότι αφορά αποκλειστικά το αρχικώς προ-εκτιμώμενο κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων, χωρίς να περιλαμβάνει έξοδα εξοπλισμού, λειτουργίας και συντήρησης.

Σε 100 στρέματα το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις θα αναπτύσσονται σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνουν 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων έκαστη. Θα περιλαμβάνουν, επίσης, νοσοκομειακές υποδομές, ψυχιατρική πτέρυγα, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων, δικαστικές αίθουσες, πτέρυγες σχολικής εκπαίδευσης, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, πειθαρχικά κελιά, εργαστήρια, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για χώρους λατρείας.

Η μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού έχει εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας με την απόφαση της 27ης Δεκεμβρίου 2021 και έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ν. 4799/2021.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε: «Άλλη μία κυβερνητική εξαγγελία για εμβληματικής σημασίας έργο αρχίζει να υλοποιείται με την σημερινή επισφράγιση της συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το ΤΑΙΠΕΔ. Το στρατηγικής σημασίας Έργο της μετεγκατάστασης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, πρόκειται να διαμορφώσει μια νέα σωφρονιστική πολιτική για τη χώρα και να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες και για τη διαμονή των κρατουμένων εντός σωφρονιστικών καταστημάτων, με βάση τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Το Υπουργείο μας, με αρωγό το ΤΑΙΠΕΔ ήδη προχωρά στην ωρίμανση του Έργου, πρώτο βήμα της οποίας είναι η ένταξή του στον νόμο περί ΣΔΙΤ και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνει η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ να φέρει εις πέρας, το στρατηγικής σημασίας, όπως έχει χαρακτηρισθεί και από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, Έργο της μετεγκατάστασης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Μεγάλη είναι και η τιμή μας για την εμπιστοσύνη της Πολιτείας και ειδικώς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς το ΤΑΙΠΕΔ. Θα εργαστούμε με την απαραίτητη τεχνική επάρκεια και ποιότητα, που χαρακτηρίζει το στελεχιακό δυναμικό του Ταμείου, για την υλοποίηση της εν λόγω προτεραιότητας του Ελληνικού Δημοσίου και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για ένα Έργο με θετικό κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής».



Με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική κατατρόπωσε την Ισπανία με 86-70

 


Η Εθνική Ομάδα με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει τον ρυθμό κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ (86-70) απέναντι στην Ισπανία, ενώ ο «Greek Freak» ξεσήκωσε πολλές φορές τον κόσμο που γέμισε το ΟΑΚΑ.

Σε εθνική απόλαυση έχει μετατρέψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την Εθνική ομάδα και αυτό είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν όλοι από το πρώτο κιόλας πολύ δυνατό φιλικό απέναντι στην Ισπανία, όπου η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε με 86-70.

Η ενέργεια που μεταδίδει ο «Greek Freak» στους συμπαίκτες του και το μοναδικό παιχνίδι του είτε σε άμυνα πέντε εναντίον πέντε, είτε σε ανοικτό γήπεδο, δημιουργούν εύλογα μεγάλες προσδοκίες.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε πολλές φορές με τις ενέργειες του Γιάννη.

Η Εθνική ομάδα έχει γίνει απόλαυση με την επιρροή που της ασκεί με το παιχνίδι του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο... Οι 31 πόντοι που σημείωσε εξηγούν όσα έγιναν στο παρκέ, αλλά ο τρόπος που αγωνίζεται επηρεάζει θετικά τους συμπαίκτες του και τους ωθεί να ξεπεράσουν τα όρια τους και να φτάσουν στον στόχο. Το πρώτο δείγμα συνεπώς ήταν απολύτως θετικό...

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Πουρσανίδης, Παπαπέτρου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70.



Αριστεροί και ακροαριστεροί δεν θέλουν τον έλεγχο εισόδου στα πανεπιστήμια

 



Στα πανεπιστήμια, μπαίνει τάξη, αρχίζει έλεγχος, προέχει η ασφάλεια των φοιτητών από παραβατικούς αντιεξουσιαστές και κάθε είδους κακοποιό που τα χρησιμοποιούσε για φωλιά.

Μηχανήματα τουρνικέ εγκαταστάθηκαν στις εισόδους του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αριστερούς και ακροαριστερούς φοιτητές να προχωρούν σε έκτακτη κινητοποίηση, γιατί θέλουν τα πανεπιστήμια ανεξέλεγκτα, να μπαίνει όποιος έξω πανεπιστημιακός θέλει, όποτε θέλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, επιτέλους προ ημερών στην πρυτανεία του ΑΠΘ έγινε η εγκατάσταση των μηχανημάτων που θα εξυπηρετούν την είσοδο των φοιτητών και μόνο -όταν ξεκινήσει σταδιακά και η εγκαθίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.



Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, πρόκειται για τον περιστρεφόμενο μηχανισμό που τοποθετείται στην είσοδο κτιρίων και χώρων (π.χ. στις τράπεζες, στο μετρό ή σε εταιρείες) και επιτρέπει να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο κάθε φορά έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη κάποιου εγγράφου. Στην περίπτωση των ΑΕΙ, βέβαια, ο έλεγχος θα γίνεται ψηφιακά.

Ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητική σύλλογοι λένε ότι δεν θα επιτρέψουν την νομιμότητα και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια!! Με λίγα λόγια η ασφάλεια των φοιτητών και ο έλεγχος δεν θέλουν να γίνει κανονικότητα και καθημερινότητα.



Έρευνα των "Αδιάφθορων" σε σπίτι πρώην διοικητή του Α.Τ. Σαντορίνης για διαφθορά και χρηματισμό

 



Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για διαφθορά και χρηματισμό, οδήγησε τους "αδιάφθορους" στο σπίτι του πρώην διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σαντορίνης.

Η έρευνα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης, που φέρεται να εμπλέκεται το συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι "αδιάφθοροι" έχουν εντοπίσει χρηματικό ποσό και διερευνούν τον τρόπο απόκτησής του.

Ο αξιωματικός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για "παραβατική συμπεριφορά", όμως αργότερα αθωώθηκε αμετάκλητα, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση αποκατάστασης του, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.



Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την απόφαση για τον 36χρονο με το κατσαβίδι

 



«Εμένα ποιος θα με προστατεύσει;» Ο φόβος κυρίευσε την 26χρονη γυναίκα στο Βόλο την οποία απείλησε να σκοτώσει ο 36χρονος σύντροφος της με κατσαβίδι, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά από έφεση που άσκησε.

Ο δράστης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο συνήγορός του ζήτησε να του επιβληθούν περιοριστικά μέτρα ώστε να μην πλησιάζει την 26χρονη γιατί κινδυνεύει.

Το δικαστήριο προκλητικά απέρριψε την πρόταση, κάνοντας την 26χρονη να ξεσπάσει σε κλάματα, φωνάζοντας “εμένα, ποιος θα με προστατεύσει τώρα που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει;”.

Η γυναίκα ζητάει να προστατευτεί από την βία και τις ύβρεις του επί 8 έτη συντρόφου της, για να μπορέσει να συνεχίσει την ζωή της και όχι να γίνει το επόμενο θύμα δολοφονίας.

Την δικαιολογημένη αγωνία και το φόβο της γυναίκας άκουσε ο Εισαγγελέας του Βόλου, με παρέμβαση του οποίου δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της 26χρονης, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του. Όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο ίδιος ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε την Τρίτη σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δυο (2) μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο 36χρονος, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Η 26χρονη ενημερώθηκε στις 7μμ ότι επρόκειτο να μεταβεί στο σπίτι για να πάρει τα πράγματα του, ωστόσο σύμφνα με την ΕΡΤ, μέχρι και αυτή την ώρα δεν είχε εμφανιστεί, με την νεαρή γυναίκα να ενημερώνει την αστυνομία σχετικά.

Να σημειωθεί ότι εναντίον του κατηγορούμενου εκκρεμούν άλλες δυο δίκες προσδιορισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία για την καταγγελία της παθούσης που σε άλλον καβγά της έσπασε το δάκτυλο, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο.



ΗΠΑ: Ο Τραμπ, το FBI και οι εκλογές του 2024

 



Πράκτορες του FBI, εφοδιασμένοι με το απαραίτητο σχετικό ένταλμα, πραγματοποίησαν την Δευτέρα, 8 Αυγούστου, έφοδο στην ιδιωτική οικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Αποστολή τους ήταν κατά πάσα πιθανότητα, όπως λέγεται, να διαπιστώσουν εάν ο 76χρονος Τραμπ έχει μεταφέρει στην οικία του απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο. Ο λόγος για διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία ο πρώην πρόεδρος θα έπρεπε να είχε – βάσει νόμου – προ πολλού επιστρέψει στην υπηρεσία Εθνικών Αρχείων (National Archives) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπενθυμίζεται πως πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ είχαν επισκεφθεί τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο για τον ίδιο λόγο και πριν από μήνες, την άνοιξη του 2022.

Ωστόσο, η χθεσινή έφοδος αποκτά πλέον νέες πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο Τραμπ προσπαθεί να την εργαλειοποιήσει πολιτικά στον δρόμο προς τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο και τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα (Bloomberg, Politico κ.ά.), η έφοδος πρακτόρων του FBI στην ιδιωτική κατοικία πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι όντως κάτι το «πρωτοφανές».

Ο Λευκός Οίκος και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λέγεται πως έμαθαν για την εν λόγω επιχείρηση της Δευτέρας στην έπαυλη του Τραμπ εκ των υστέρων, μέσα από τα δημοσιεύματα και τις αναφορές στα μίντια.

Οι κομματικά ανεξάρτητες αμερικανικές ομοσπονδιακές Αρχές υπερασπίζονται ωστόσο τις κινήσεις τους ως απολύτως νόμιμες και σύμφωνες με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.   

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, που δεν ήταν παρών στο Μαρ-α-Λάγκο την ώρα της εφόδου στις 8 Αυγούστου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «πολιορκία», «εισβολή» και «κατάληψη» της οικίας του «από μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI».

Παίρνοντας «πάσα» από τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο, υποστηρικτές και πολιτικοί του Ρεπουμπλικανικού κόμματος πνέουν μένεα τις τελευταίες ώρες ενάντια στο «σύστημα» που τους έχει κηρύξει τον «πόλεμο», όπως υποστηρίζουν, αμφισβητώντας όμως έτσι την αξιοπιστία των ιδίων των ομοσπονδιακών Αρχών των ΗΠΑ.

Υποστηρικτές του Τραμπ πραγματοποίησαν μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο, ακόμη και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ακόμη και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που είχε συγκρουστεί με τον Τραμπ στο πρόσφατο παρελθόν, βγήκε δημόσια και ζήτησε εξηγήσεις από τις Αρχές.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο ίδιος ο Τραμπ αλλά και το Ρεπουμπλικανικό θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την έφοδο του FBI με στόχο να κερδίσουν πόντους (αλλά και πόρους – χρήματα μέσω προεκλογικών δωρεών) ενάντια στους Δημοκρατικούς ενόψει των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Πίσω από αυτήν την εργαλειοποίηση κρύβονται ωστόσο και κίνδυνοι νέων αντιδημοκρατικών αποσταθεροποιητικών κοινωνικών «εκρήξεων».

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2021 οι οπαδοί του Τραμπ είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο, αρνούμενοι να δεχθούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 το οποίο αποκήρυτταν ως προϊόν νοθείας, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να ισχύει κάτι τέτοιο.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, οι ίδιοι άνθρωποι θα ωθηθούν πλέον να θεωρήσουν πως το «σύστημα» που τους είχε «κλέψει» τις προεδρικές του 2020, συνεχίζει να «επιτίθεται» στον «αντισυστημικό» Τραμπ.


Με πληροφορίες από NY Times, Guardian, Washington Post 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανένα

 


Την τοποθεσία στην οποία θα κατευθυνθεί το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο, Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο προορισμός του γεωτρύπανου είναι η τοποθεσία Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοιχτά του Γκαζί Πασά, των τουρκικών ακτών της Αττάλειας. 

Η περιοχή που θα κινηθεί το γεωτρύπανο είναι βόρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίντ Χαν «το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν την περιοχή με τα 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας».

Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία θα θέσει το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στην υπηρεσία του έθνους τον επόμενο χρόνο.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε  ότι «οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό».

«Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Το σημείο που επιλέχθηκε όπως φαίνεται και στο χάρτη του τουρκικού ειδησεογραφικού δικτύου NTV, είναι βόρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτός των αδειοδοτημένων οικοπέδων της.



Αμέσως μετά την ομιλία Ερντογάν εκδόθηκε και η τουρκική navtex για την πορεία του γεωτρύπανου.

TURNHOS N/W : 0770/22 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 09-08-2022 15:16)

TURNHOS N/W : 0770/22

MEDITERRANEAN SEA

1. DRILLING OPERATIONS, BY ABDULHAMID HAN, HAKAN ILHAN, KUTSI ILHAN AND MURAT ILHAN BETWEEN 09 AUG-07 OCT 22 IN YORUKLER-1 AREA BOUNDED BY;

36 03.87 N – 031 54.26 E

36 05.88 N – 031 54.23 E

36 05.90 N – 031 56.70 E

36 03.90 N – 031 56.73 E

10 NM. WIDE BERTH REQUESTED.



ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Η έρευνα έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα και συνεχίζεται

 


Η στάση κρύβομαι του Νίκου Ανδρουλάκη έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά στους πολίτες, έχει κάνει τεράστια ζημιά στο ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο τον αρχηγό του, και όλοι παρακολουθούν ένα φαιδρό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιεί αυτή την υπόθεση.

Η κυβέρνηση ανοίγει την βουλή νωρίτερα για να γίνει συζήτηση για το θέμα Ανδρουλάκη, και εκείνη την ημέρα θα γίνουν οι αποκαλύψεις για το πώς και το γιατί παρακολουθούσαν Ανδρουλάκη.

Η έρευνα προχωράει, αφού δεν μιλάει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, και αφού αρνείται να ενημερωθεί, αν και για την πλειοψηφία των Ελλήνων ξέρει ότι κάτι κρύβει, ο Ανδρουλάκη γνωρίζει και προτίμησε να κάνει το θύμα για να θολώσει τα νερά.

Ανακοίνωση για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη εξέδωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), σημειώνοντας ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως».

«Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών» αναφέρει η ανακοίνωση.



Υπογράφεται η ΚΥΑ για τα Συμβούλια Διοίκησης των ΑΕΙ

 



Υπογράφεται η πρώτη κοινή υπουργική απόφαση (KYA), κατ’ εξουσιοδότηση του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, με την οποία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την εκλογική διαδικασία των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Με τη νέα απόφαση, "καθορίζεται το ειδικότερο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (ΣΔ) των ΑΕΙ, έκδοσης της προκήρυξης, υποβολής των υποψηφιοτήτων, εφαρμογής του συστήματος της ταξινομικής ψήφου, εκλογιμότητας των υποψηφίων, καταμέτρησης των ψήφων και ζητημάτων σχετικά με την εκλογή των εσωτερικών μελών του ΣΔ των ΑΕΙ".

Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στα οποία έληγε η θητεία των πρυτανικών αρχών στις 31 Αυγούστου 2022, η προκήρυξη για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του ΣΔ πρέπει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 22 του τρέχοντος μήνα.

Προς διευκόλυνση των Ιδρυμάτων, μετά τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα ακολουθήσει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει και υποδείγματα προκήρυξης για την εκλογή των εσωτερικών μελών, αλλά και πρόσκλησης για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών του ΣΔ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα ΑΕΙ.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση: «Η ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης είναι κομβική σε αυτή τη νέα πορεία, καθώς αυτά μπορούν να προσδώσουν στα ΑΕΙ μας περισσότερη συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια στη διοίκηση, αλλά και να αξιοποιήσουν τα θεσμικά εργαλεία που έχουν πλέον στη διάθεσή τους, προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου.»



Νέος τρόπος υπολογισμού της Εθνικής Σύνταξης των ομογενών που προέρχονται από την Αλβανία και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης


 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β΄ 4135/3.8.2022) η Κοινή Υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών που αφορά στον νέο τρόπο υπολογισμού της Εθνικής Σύνταξης των ομογενών  που προέρχονται από την Αλβανία και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, μειώνονται τα απαιτούμενα για λήψη πλήρους εθνικής σύνταξης χρόνια διαμονής στη χώρα από 40 σε 30, καθώς οι ομογενείς από τις δύο αυτές περιοχές δεν ήταν σε θέση να βρίσκονται και να εργάζονται στην Ελλάδα προ του 1992, λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν στις χώρες διαμονής τους εκείνη την περίοδο.

Με την εν λόγω ΚΥΑ ορίζονται οι δικαιούχοι, ο τρόπος υπολογισμού της εθνικής σύνταξης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και η διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα γίνει ο νέος υπολογισμός. Για όσους είναι ήδη συνταξιούχοι ή θα καταστούν συνταξιούχοι εντός του 2022, η πλήρης εθνική σύνταξη θα καταβάλλεται εφόσον έχουν 30 έτη διαμονής στη χώρα, ενώ για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 30 θα μειώνεται κατά 1/30. Σταδιακά το όριο αυτό αναπροσαρμόζεται ετησίως, έτσι ώστε μετά από μία δεκαετία, δηλαδή, από το 2032 και μετά οι προϋποθέσεις να εξομοιώνονται για όλους τους δικαιούχους εθνικής σύνταξης και πλέον να απαιτούνται 40 χρόνια διαμονής.

Ο επανυπολογισμός της εθνικής σύνταξης θα γίνει αναδρομικά από 1.1.2022 για όσους ήταν ήδη συνταξιούχοι εκείνη την ημερομηνία και από την ημερομηνία έναρξης καταβολής της σύνταξης εφόσον κατέστησαν συνταξιούχοι σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Επιπλέον η ΚΥΑ καταλαμβάνει και όσους λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου προσώπου που είχε την ομογενειακή ιδιότητα.

Επί σειρά ετών οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες και οι Έλληνες που έχουν έρθει από την πρώην Σοβιετική Ένωση υφίσταντο μια αδικία για τις συντάξεις τους, εξαιτίας μιας ρύθμισης του νόμου Κατρούγκαλου που καθιστούσε πρακτικά αδύνατη τη λήψη πλήρους εθνικής σύνταξης από τους ομογενείς μας. Αυτή την αδικία αίρουμε στην πράξη, μετά από προσωπική δέσμευση και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.




Τέσσερις αλλαγές στην ΕΥΠ

 



Από τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Πριν από λίγες μέρες, ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη…

Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. …

Και επειδή η λέξη ευθύνη προέρχεται από το επίθετο ευθύς, επαναλαμβάνω ευθέως: αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ!

Η υπόθεση ανέδειξε, ωστόσο, την έλλειψη πρόσθετων «φίλτρων» στη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών. …

Πρόθυμα, λοιπόν, θα συζητήσω προτάσεις που θα ενισχύουν τη διαφάνεια στη δράση των μυστικών μας υπηρεσιών χωρίς, προφανώς, να εμποδίζουν την αποστολή τους. Ξεκινώντας, σίγουρα, από τις αυστηρότερες δικλίδες σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις. Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει αμέσως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Έτσι, καταθέτω σήμερα 4 πεδία αλλαγών που θα προτείνει η κυβέρνηση:

Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ.

Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα.

Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Εδώ και τρία χρόνια, άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι διδασκόμαστε από τις αστοχίες μας για να γινόμαστε καλύτεροι. … Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι, ώστε να χτίσουμε όλοι μαζί ακόμη πιο στέρεους και ανθεκτικούς στο χρόνο Δημοκρατικούς θεσμούς.