Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Φρουρός του Μπάκιγχαμ παραλίγο να πυροβολήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ



Ένα απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στα βρετανικά ανάκτορα φέρουν στη δημοσιότητα οι βρετανικοί Times 

Ένας από τους συνηθισμένους νυχτερινούς περιπάτους της βασίλισσας Ελισάβετ γύρω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι βρετανικοί Times.  

 Όπως έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα, που επικαλείται έναν πρώην φρουρό των ανακτόρων, όταν η βασίλισσα δεν μπορεί να κοιμηθεί, συνηθίζει να φοράει το παλτό της και να κάνει βόλτα στους χώρους και τους κήπους του παλατιού.  

 Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου περιπάτου στις 3 τα ξημερώματα, ο φρουρός που είχε υπηρεσία είδε τη φιγούρα της βασίλισσας στο σκοτάδι και πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάποιον εισβολέα, φώναξε «ποιος είναι εκεί;» και ετοιμάστηκε να τη πυροβολήσει.   

«Προς έκπληξή του, ήταν η βασίλισσα», αναφέρει η εφημερίδα. «Διάολε, Μεγαλειοτάτη, παραλίγο να σας ρίξω» είπε αναστατωμένος, συνειδητοποιώντας την ίδια στιγμή πως το σχόλιο του ήταν απρεπές και θα λάμβανε την ανάλογη επίπληξη.   

Αντιθέτως, γράφουν οι Times, η βασίλισσα απάντησε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Την επόμενη φορά θα ειδοποιώ εκ των προτέρων για να μη χρειαστεί να με πυροβολήσεις».   

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει πότε ακριβώς σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, ή τι συνέβη στο φρουρό και έρχεται σε μία εποχή που το ενδιαφέρον του Τύπου και της κοινής γνώμης ήταν στραμμένο στην υγεία της βασίλισσας και την αποχή της από τις γιορτές των Χριστουγέννων.   Το παλάτι αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.   


Με στοιχεία από New York Times 


Πηγή: lifo.gr


Ο ύπνος βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να αυτο-αποκατασταθεί



Γερμανοί ερευνητές κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο που το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου χρησιμοποιεί τον ύπνο για να επιδιορθωθεί. 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Physiology - Regulatory, Integrative and Comparative Physiology, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Τουμπινγκεν στη Γερμανία, με επικεφαλής την Δρ Λουτσιάνα Μπεσεντοφσκι, πήραν δείγματα αίματος από 14 υγιείς άνδρες, κατά μέσο όρο 25 ετών. 

Η αιμοληψία είχε γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν κοιμόντουσαν και πάλι όταν είχαν μείνει ξάγρυπνοι το βράδυ. Τα δείγματα αναλύθηκαν για τον καθορισμό των επιπέδων των Τ-κυττάρων, των βασικών κυττάρων δηλαδή του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Όταν οι εθελοντές είχαν κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα επίπεδα όλων των ειδών των Τ-κυττάρων μειώνονταν εντός τριών ωρών από τη στιγμή της ύπνωσης. Αντιθέτως, παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα όταν οι εθελοντές είχαν μείνει ξάγρυπνοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Αν και δεν κατέστη εφικτό να απαντήσουν οι ερευνητές στο ερώτημα που πήγαιναν τα Τ-κύτταρα όταν εξαφανίζονταν από την αιματική κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου, παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι ίσως συσσωρεύονται στους λεμφαδένες. 

«Η απότομη πτώση των επιπέδων των Τ-κυττάρων στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου δείχνει ότι ακόμα και ένα βράδυ αϋπνίας επηρεάζει την προσαρμοστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Κι αυτός ίσως είναι ο λόγος που ο σωστός και τακτικός ύπνος είναι τόσο σημαντικός για την γενικότερη κατάσταση της υγείας μας», εξηγεί η Δρ Μπεσεντοφσκι.



Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr


Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της Ρούπα



Τα συγχαρητήρια του στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: 

«Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται».


Νέα Δημοκρατία:Επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση για την υπόθεση Σώρρα



Μετά τα νέα δημοσιεύματα για την περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα και βλέποντας ότι δικαιοσύνη και κυβέρνηση αδιαφορούν η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε  την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας  για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.

Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία». 


ΟΟΣΑ: Σκληρά εργαζόμενοι οι Έλληνες




Mε 2.042 ώρες τον χρόνο

Στις κορυφαίες θέσεις τις λίστας με τους πιο σκληρά εργαζόμενους κατατάσσονται για άλλη μια φορά οι Έλληνες. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία επικαιροποιήθηκαν στις 4/1/2017.

Σύμφωνα με τη βάση στατιστικών δεδομένων του διεθνούς οργανισμού, οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 2.042 ώρες το χρόνο, οι Γερμανοί 1.371, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 1.790 ώρες.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες χώρες, για τις οποίες ο διεθνής οργανισμός παρέχει στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το Μεξικό με 2.246 ώρες, την Κόστα Ρίκα με 2.230 ώρες και τη Νότια Κορέα με 2.113 ώρες. 

Σύμφωνα με τη στατιστική καταγραφή του ΟΟΣΑ, ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).



Πηγή : ependisinews.gr


Αντετοκούνμπο - σημαία: Μια σχέση... αγάπης και σεβασμού



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι σέβεται και εκτιμά τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε! Το εθνόσημο και η ελληνική σημαία αποτελούν κορώνα στο κεφάλι του και όπου σταθεί και βρεθεί δεν παραλείπει να μιλάει με σεβασμό και ταπεινότητα για τα γαλανόλευκα χρώματα. 

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η άρνησή του να υπογράψει την ελληνική σημαία μετά το τέλος του αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Νιου Γιορκ Νικς στο Madison Square Garden! Η γαλανόλευκη αποτελεί την ύψιστη τιμή για εκείνον και γνωρίζει πολύ καλά πώς να σέβεται και να τιμά τις αξίες! Το gazzeta.gr υπενθυμίζει τις προηγούμενες φορές που έδειξε τον ανάλογο σεβασμό... 

Η αρχή είχε γίνει πολύ πριν γίνει διάσημος. Πολύ πριν ασχοληθεί το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ μαζί του. Όταν ακόμα ζούσε στα όρια της φτώχειας, όταν βοηθούσε τους γονείς του να βγάλουν ένα μεροκάματο για να υπάρχει φαγητό στο σπίτι. Με τα χρώματα του Φιλαθλητικού είχε κουβαλήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της εθνικής εορτής στην περιοχή του Ζωγράφου και την κοιτούσε με καμάρι. Τότε που ακόμα περνούσε... απαρατήρητος. 





Η συνέχεια έμελλε να ήταν πολύ καλύτερη για εκείνον και την οικογένειά του. Χάρη στο απίστευτο ταλέντο του και τις ανυπέρβλητες δυνατότητές του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τεράστια άλματα στην ζωή και την καριέρα του., Χαρακτηριστική στιγμή η επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2013 ,όταν μαζί με τον αδερφό του Θανάση πανηγύρισε την επιλογή του από τους Μιλγουόκι Μπακς κρατώντας στα χέρια του (τι άλλο;) την ελληνική σημαία.



Η ελληνική σημαία δεν έλειψε ούτε από τον διαγωνισμό καρφωμάτων! Με οκτώ κοπέλες ντυμένες καρυάτιδες να κρατούν την ελληνική σημαία, ο Greek Freak πήρε μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game της Νέας Υόρκης, διαφημίζοντας και πάλι την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο!




Στο ΝΒΑ εμφανίστηκε και πάλι με την ελληνική σημαία όταν αντιμετώπισε τους Χιούστον Ρόκετς και τον Κώστα Παπανικολάου! Μαζί με τον νυν φόργουορντ του Ολυμπιακού κράτησαν μαζί τη γαλανόλευκη και έγιναν viral σε όλο την Αμερική  εκείνες τις ημέρες.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τίμησε την ελληνική σημαία και στο πρόσφατο event που έκανε σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα και δη το «Antetokunbros» όταν και καλύφθηκε μαζί με τον αδερφό του Θανάση με τα γαλανόλευκα χρώματα. Οι εικόνες ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, με... υψηλό καλεσμένο τον Κρίσταπς Πορζίνγκις!




Και φυσικά υπάρχει η κατάταξη των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο στον ελληνικό στρατό! Όχι μόνο είναι Έλληνες αλλά το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο. Τον Ιούλιο του 2016 τα δύο αδέρφια παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνας και ορκίστηκαν ότι θα υπηρετούν την πατρίδα τους!







Πηγή : gazzetta.gr



Στο Εφετείο η Πόλα Ρούπα




Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε η 48χρονη Πόλα Ρούπα προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη. 

Έτσι είναι πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και τον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί για αυτές τις κατηγορίες.


Το χρονικό της σύλληψης

Σε ένα σπίτι στην Ηλιούπολη, μαζί με το ανήλικο παιδί της, κρυβόταν για μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΕΛ.ΑΣ, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και διωκόμενη ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σήμερα, στις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.

Η 48χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα δεν έφερε καμία αντίσταση όταν είδε τους αστυνομικούς, και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής , όπου κρατείται, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον 'Αγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.
Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου φαίνεται, από την όλη εικόνα και τα πράγματα που υπάρχουν, πως η Πόλα Ρούπα έμενε για μεγάλο διάστημα εκεί, μαζί με το παιδί. Επίσης διεξάγεται έρευνα και στο διαμέρισμα της 25χρονης στον 'Αγιο Δημήτριο.


Πηγή : tanea.gr


Γιουχάισαν τον Τσίπρα στην παράσταση για τη ζωή του Ζαχαριάδη -«Σου αξίζει εξορία στη Σιβηρία»



Με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν χθες το βράδυ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θεατές στην θεατρική παράσταση ««ΟΜΠΙΝΤΑ», Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη» που ανεβάζει ο Γιώργος Κοτανίδης στο Ιδρυμα Κακογιάννη.

Λόγω της θεματολογίας της θεατρικής παράστασης, που αναφέρεται στη ζωή του αμφιλεγόμενου ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη που αυτοκτόνησε εξόριστος στη Σιβηρία, η σύνθεση του κοινού ήταν αρκούντως αριστερή.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Πρωθυπουργού στην παράσταση ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, απειλήθηκαν ευρύτερα επεισόδια με σπρωξίματα και παραλίγο να έρθουν στα χέρια θεατές με άνδρες της προσωπικής φρουράς του Πρωθυπουργού.

Προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, αναγκάστηκε να ανέβει στη σκηνή ο ίδιος ο Γιώργος Κοτανίδης, φωνάζοντας προς το κοινό «ειρήνη υμίν».

Η παράσταση τελικώς έγινε κανονικά. Οταν όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα του φώναξε: «Από εκεί πας ντουγρού για τη Σιβηρία και αυτό σου αξίζει!».

Το «Ομπίντα» είναι ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και παρουσιάζει ο Γιώργος Κοτανίδης.

Στο έργο «Ομπίντα» (Ομπίντα στα ρωσικά σημαίνει πίκρα, κακοκάρδισμα), ο Γιώργος Κοτανίδης αναπλάθει τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη όταν, από τη Σιβηρία και μπροστά στην επικείμενη αυτοκτονία του, στέλνει στους συντρόφους του «Μήνυμα από την άλλη μεριά». Αναπολώντας τις σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του, προσπαθεί να εξηγήσει τη δεκαεφτάχρονη εξορία του στη Σιβηρία από τη σοβιετική ηγεσία αλλά και το ίδιο του το κόμμα, να δει τα λάθη του και τα αδιέξοδα που τον οδηγούν στην αυτοκτονία.



Πηγή:  iefimerida.gr 


8 στους 10 Θεσσαλονικείς θεωρούν άχρηστο το Πρωθυπουργικό γραφείο





8 στους 10 Θεσσαλονικείς θεωρούν άχρηστο το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονική. Τι λέει νέα έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα  «Μακεδονία της Κυριακής» το ερχόμενο Σάββατο με το «Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης» του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Πλάκα για το 2017.

Όπως αναφέρει το Thestival, το 83% των ερωτηθέντων απάντησε "όχι/ μάλλον όχι" και το 17% "ναι/ μάλλον ναι" για την χρησιμότητα του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα για την έρευνα το Σάββατο στην εφημερίδα  «Μακεδονία της Κυριακής


Χρυσόγονος : Δύο χρόνια έχω να δω τον Τσίπρα ενημερώνεται από Καρανίκα και Νοτοπούλου



Από τον Καρανίκα και την Νοτοπούλου;;;;; Έλεος!!!

Η κατάντια της χώρας μας!!

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση είναι τραγωδία και παρά την καθημερινή ξεφτίλα  ο Τσίπρας παραμένει ακόμα πρωθυπουργός παρασύροντας την χώρα και τους Έλληνες στην κατάντια του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Χρυσόγονος είπε μεταξύ άλλων και εδώ θέλουμε να σταθούμε:  "Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από το Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ… Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει".

"Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου" δήλωσε και άφησε άφωνους τους Έλληνες!!!




Γερμανικά ΜΜΕ: "Σχεδόν καμία πρόοδος" στην ελληνική οικονομία



Εξαιρετικά ισχνή θεωρεί τη βελτίωση στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας μερίδα του γερμανικού τύπου. Δημοσιεύματα και για την υπόθεση των εισαγγελικών ερευνών στην Ελλάδα εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Μερίδα του γερμανικού τύπου επιχειρεί να καταγράψει τις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας. Αναπαράγοντας ανταπόκριση του γερμανικού πρακτορείο ειδήσεων dpa από την Αθήνα, το περιοδικό Focus εκτιμά στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι δεν έχει σημειωθεί "σχεδόν καμία πρόοδος στο πεδίο της ελληνικής οικονομικής μιζέριας", επισημαίνοντας ότι "παρά τη διεθνή βοήθεια δεν διακρίνεται σχεδόν καμία βελτίωση". Το δημοσίευμα εστιάζει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, αναφέροντας ότι αυτές ανέρχονται σε περίπου 5,6 δις ευρώ. Όπως προσθέτει, το κράτος "μπόρεσε μεν να πληρώσει τον Νοέμβριο μετά από μια χρηματοδοτική ένεση του Γιούρογκρουπ δύο δις ευρώ, αλλά τα χρέη αυξάνονται τώρα ξανά. Κυρίως στο σύστημα υγείας συσσωρεύονται διαρκώς νέες (σ.σ. οικονομικές) υποχρεώσεις. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές και τις φαρμακευτικές εταιρείες εξαιτίας περικοπών στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό". Το δημοσίευμα θίγει και το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους των φορολογουμένων προς το κράτος, κάνοντας λόγο για ποσό 94 δις ευρώ. "Οι πελάτες μου δεν μπορούν να πληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των φόρων τους προς το κράτος", δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο λογιστής Νίκος Βρούσης.

Στα προαναφερθέντα έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα των κόκκινων τραπεζικών δανείων, τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 100 δις ευρώ, γράφει η διαδικτυακή Bild, επικαλούμενη αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Όπως σημειώνει η λαϊκιστική εφημερίδα, "η κατάσταση οξύνεται εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των καλά καταρτισμένων που μεταναστεύουν: Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μόνο το 2015 περισσότεροι από 44.000 χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα", η οποία έχει, όπως επισημαίνει η Bild, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.

Στο στόχαστρο της ελληνικής δικαιοσύνης η Novartis

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στις έρευνες που ξεκίνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς στην Ελλάδα εναντίον του ελβετικού φαρμακευτικού κολοσσού Novartis, με αφορμή στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών, που είδαν το φως της δημοσιότητας στη χώρα. Όπως γράφει, "ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Novartis βρέθηκε στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών στην Ελλάδα εξαιτίας της υποψίας για καταβολή μιζών". Η Handelsblatt επισημαίνει ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που η Novartis βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για δωροδοκία" και προσθέτει ότι η εταιρεία κατέβαλε στις ΗΠΑ αποζημιώσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό δικαστικών υποθέσεων εναντίον της για μίζες, όμως εκκρεμεί ακόμη δικαστική διαδικασία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον της Novartis εξαιτίας ακριβών γευμάτων και υψηλών αμοιβών για ομιλίες, που φέρεται να προσέφερε η εταιρεία σε γιατρούς, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο θέμα αναφέρεται και η Süddeutsche Zeitung με σύντομο ρεπορτάζ στις οικονομικές της σελίδες, κάνοντας λόγο για "έρευνα εναντίον της Novartis στην Ελλάδα" και επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι παρόμοιες έρευνες εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας "βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην Τουρκία και στη Νότια Κορέα".



Άρης Καλτιριμτζής

Πηγή: Deutsche Welle, capital.gr


Προβληματισμός εκ των υστέρων για τα έσοδα



Ανησυχία για τον κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το πλεόνασμα του 2017 και η κυβέρνηση να πέσει έξω στις εκτιμήσεις της για αναμενόμενα έσοδα τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό, εκφράζεται από κυβερνητικά στελέχη, στον απόηχο των αντιδράσεων που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος καταβολής εισφορών από ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει εκδηλωθεί προβληματισμός ότι η εφαρμογή του νέου συστήματος ενέχει τον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα απόκρυψης εισοδήματος και εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η σχετική επισήμανση και εκφράστηκε ανησυχία. Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, ότι αυτό το σημείο απασχολεί πολύ περισσότερο από την έναρξη υλοποίησης των υπολοίπων μέτρων, όπως, για παράδειγμα, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ή του καφέ, που είναι οριζόντιες, αφορούν δηλαδή το σύνολο του πληθυσμού.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο θόρυβος και οι αντιδράσεις για τις αλλαγές στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών είναι εν πολλοίς τεχνητός καθώς, όπως λένε, δεν αφορά το πλέον αδύναμο, εισοδηματικά, κομμάτι της κοινωνίας, αλλά επαγγελματίες που στην πλειονότητά τους κινούνται στα μεσαία και ανώτερα εισοδήματα. Ως εκ τούτου, εκτιμούν πως είναι διαχειρίσιμη η δυσαρέσκεια που εκδηλώνεται. Ωστόσο, η ανησυχία για μια διαδικασία που θα προκαλέσει έκρηξη απόκρυψης εισοδημάτων και εισφοροδιαφυγής, με συνακόλουθη αποτυχία στους στόχους που έχουν τεθεί σε φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, είναι δεδομένη. Μάλιστα, ο σχετικός προβληματισμός αφορά τις υψηλότερες εισοδηματικά ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών. Εκτιμούν στην κυβέρνηση, όπως έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη τις τελευταίες ημέρες, ότι σε ποσοστό της τάξεως του 80% οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιστημονικών κλάδων, όπως είναι οι δικηγόροι και οι πολιτικοί μηχανικοί, με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν τα προηγούμενα έτη, θα πληρώσουν με το νέο σύστημα ή τα ίδια ή λιγότερα σε σχέση με πριν. Ωστόσο, για το υπόλοιπο 20%, που είναι εκείνοι που δηλώνουν τα υψηλότερα εισοδήματα, οι επιβαρύνσεις είναι τέτοιες που θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να στραφούν σε απόκρυψη εισοδημάτων και εισφοροδιαφυγή.

Σε κάθε περίπτωση, ο θόρυβος με τον οποίο έκανε ποδαρικό η νέα χρονιά, εξαιτίας της έναρξης εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι για την πρώτη αξιολόγηση, δεν χαροποιεί την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που, όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, ο στόχος του 1,75% για πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 δεν είναι «περίπατος στο πάρκο», αλλά απαιτεί προσήλωση στην υλοποίηση του προγράμματος και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για χαλάρωση, ούτε επιτρέπει αποκλίσεις από όσα έχουν προϋπολογιστεί ως έσοδα ανά κατηγορία.

Η β΄ αξιολόγηση

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρχει καθαρός δρόμος όσον αφορά τα επόμενα βήματα και τις προοπτικές της οικονομίας. Για την ώρα, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος ενόψει επανάληψης των διαπραγματεύσεων. Δείχνει, ωστόσο, να απομακρύνεται η πιθανότητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εντός του Ιανουαρίου, με πιθανότερη εκδοχή να επιδιωχθεί κάτι τέτοιο μέσα στον Φεβρουάριο.



Έντυπη Καθημερινή


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση με τα ψέματά της, έχει φέρει τους Έλληνες στα όρια της συλλογικής κατάθλιψης.



Άρθρο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τις κινήσεις του με στόχο τον εκδημοκρατισμό του κόμματος, τις βασικές αρχές της «Συμφωνίας Αλήθειας» με αλλαγές στο κράτος και λιγότερους φόρους 

Πριν από ένα χρόνο μέσα από μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα μεγαλύτερη από την τιμή, είναι η ευθύνη που συνοδεύει το αξίωμα.

Από την ημέρα εκείνη μία σκέψη υπάρχει στο μυαλό μου: Πως θα κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη. Για να μπορέσουμε να βάλουμε τη χώρα ξανά σε ένα σωστό δρόμο. Και να φέρουμε έτσι ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στον τόπο μας.

Αυτόν τον ένα χρόνο κάναμε πολλά βήματα μπροστά.

Στο συνέδριό μας πήραμε αποφάσεις που εκσυγχρόνισαν τη λειτουργία του Κόμματος.

Καθιερώθηκε, για πρώτη φορά, θητεία για τον Πρόεδρο.

Θεσπίστηκε η υποχρέωσή μας να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ώστε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος. Για πρώτη φορά Κόμμα στην Ελλάδα πέρασε στο καταστατικό του την απαγόρευση δανεισμού από τις τράπεζες.

Καθιερώθηκε ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων. Ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων. Λειτουργούμε ενωμένοι, μακριά από λογικές και ομαδοποιήσεις του παρελθόντος.

Παράλληλα, ανανεωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Με το Μητρώο Στελεχών μας φέρνουμε νέο κόσμο στην πολιτική. Πολίτες με ικανότητες  που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στην πολιτική μέσα από μία ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία.

Διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο και πειστικό πολιτικό πρόγραμμα, τη «Συμφωνία Αλήθειας», που θα θέσουμε σε εφαρμογή της επόμενη μέρα της εκλογικής μας νίκης.

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από εμάς, με εθνικό πρόσημο, για τις ανάγκες της δικής μας χώρας. Που δεν υπόσχεται ότι θα αλλάξει τη ζωή μας «με ένα νόμο και ένα άρθρο», αλλά που διαπνέεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: Λιγότερους φόρους για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Αλλαγές στο Κράτος και την οικονομία για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να βρουν δουλειά οι άνεργοι και όσοι φεύγουν στο εξωτερικό.

Αλλαγές στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια που χρειάζονται μεγαλύτερη ελευθερία ανά εκπαιδευτική μονάδα.

Αξιολόγηση στο Δημόσιο για να γίνει πιο αποτελεσματικό, προς όφελος του πολίτη και του επιχειρείν.

Αλλαγές στην υγεία με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Μόνιμη και σταθερή προτεραιότητά μας είναι τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών. Της μέσης ελληνικής οικογένειας. Όλων όσοι αισθάνονται ξεχασμένοι τα χρόνια της κρίσης.

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα δεν είναι για μένα λόγος εφησυχασμού αλλά κίνητρο για περισσότερη και πιο συστηματική δουλειά.

Γνωρίζω καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά ακόμα. Γνωρίζω ότι ένα μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας στέκεται ακόμα με δυσπιστία απέναντί μας, παρά την αποστροφή του για την σημερινή Κυβέρνηση.

Ξέρω ότι πολλοί αναρωτιούνται πώς ένα «παλιό» κόμμα θα γίνει η δύναμη αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα μας. Όπως ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας αμφισβητούν ότι τα πράγματα στη χώρα μας μπορούν να αλλάξουν.

Η αποτυχία της σημερινής Κυβέρνησης, η απογοήτευση από τα ψέματα της, έχει φέρει τους Έλληνες στα όρια της συλλογικής κατάθλιψης. Όμως η απάντηση στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση.

Από όλους όσοι ακόμα δυσπιστούν, ζητώ απλώς να μας ακούσουν. Να ακούσουν τις θέσεις μας, να συζητήσουν μαζί μας. Να μας αντιμετωπίσουν χωρίς κάποια αφοριστική προκατάληψη. Είμαι βέβαιος πως θα διαπιστώσουν ότι είμαστε μια παράταξη που αλλάζει, ανανεώνεται, διδάσκεται από τα λάθη της και κοιτάζει μπροστά. Με σχέδιο, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση.

Έχοντας αποκτήσει και ο ίδιος πρόσθετες εμπειρίες και παραστάσεις αυτόν το χρόνο, για ένα πράγμα είμαι ακόμα πιο σίγουρος. Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η σημερινή μιζέρια δεν αρμόζει στους Έλληνες. Η απάντηση σε όσους λένε «αυτά δεν γίνονται», είναι «κι όμως, γίνεται».

Το έχουμε ξανακάνει ως έθνος. Έχουμε ξεπεράσει τραγωδίες πολύ μεγαλύτερες από την κρίση των τελευταίων ετών. Σηκώσαμε τη χώρα μας και πάλι όρθια. Κερδίσαμε το σεβασμό της διεθνούς κοινότητας. Κατακτήσαμε πολιτική σταθερότητα και ένα υψηλό επίπεδο Δημοκρατίας και ποιότητας ζωής.

Αυτό που πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές μπορεί και πρέπει να το πετύχει και η δική μας.

Είναι το χρέος καθενός από εμάς για το οποίο έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης: «να σώζει και να σώζεται. Και πάντα να αντικρύζει πρόσωπο με πρόσωπο την αγέλαστη κι αδάκρυτη θεά: Την Ευθύνη».

Ας δείξουμε ότι το πνεύμα δημιουργίας των Ελλήνων, που μεγαλούργησε μέσα στο χρόνο, παραμένει ζωντανό.

Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αυτό το πατριωτικό όραμα υπηρετώ. Να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων μας. Και πιστεύω βαθιά ότι μέσα από την σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε μέρα με τη μέρα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μαζί θα φέρουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας.


Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και συμβάλει στην υγεία μας



Οι γιορτές πέρασαν και είναι καιρός να χάσουμε τα κιλά που πήραμε και να ετοιμαστούμε γιατί σε λίγους μήνες έρχεται καλοκαίρι.

Ξεκινώντας αυτή τη σειρά των άρθρων που έχουν να κάνουν με συμβουλές για πιο αποτελεσματική  γυμναστική για όλους , θα ασχοληθώ  καταρχήν με τι πρέπει να προσέξουμε όταν ξεκινάμε  να ασκηθούμε με έναν οποιοδήποτε τρόπο θέλουμε!



Καταρχάς πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε ποιος δηλαδή είναι ο στόχος μας/πχ να χάσω κιλά μόνο ,να πάρω μυικό όγκο,να βελτιώσω τη υγειά μου γιατί δε μπορώ να ανέβω ούτε ένα όροφο ,να βελτιώσω άπλα την εμφάνιση μου κλπ

Ο στόχος πρέπει να΄ναι ρεαλιστικός και να' χουμε επίγνωση κάποιων βασικών παραμέτρων όπως η γενική μας εικόνα δηλ ηλικία-κιλά-ποσοστό λίπους-τη φυσική μας κατάσταση-εάν έχουμε γυμναστεί ξανά-προβλήματα υγείας πάσης φύσεως κλπ



Αφού λοιπόν αξιολογήσουμε μαζί με τον γυμναστή μας  τη κατάσταση και ορίσουμε το στόχο βγάζουμε ένα πρόγραμμα για το επόμενο χρονικό διάστημα 2-3 6 μηνών ανάλογα,το οποίο πρέπει σε κάθε περίπτωση να το βαθμολογούμε  ως προς τη αποτελεσματικότητα του και να το προσαρμόζουμε -αλλάζουμε ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα κάνετε τελικά πρέπει να σας ανεβάζει τη ψυχολογία να σας ευχαριστεί να μη το κάνετε αγγαρεία γιατί θα τα παρατήσετε εύκολα.

Συνιστώ ειδικά για αρχάριους προγράμματα 30-40 λεπτών 3 φορές τη βδομάδα μέτριας έντασης πάντα με γυμναστή !



Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει ποδήλατο -κολύμπι -τρέξιμο- βάρη κλπ

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση μεγάλα και επίπονα προγράμματα στο γυμναστήριο η εξαντλητικά χιλιόμετρα στους διάδρομους που στους περισσότερους μάλλον δημιουργούν  προβλήματα παρά λύνουν.

Στα επόμενα άρθρα  θα ασχοληθούμε με προπονήσεις τόσο στο γυμναστήριο όσο και εκτός!!

Μη ξεχνάτε κάλο ζέσταμα και διατάσεις και αποθεραπείας σε κάθε προπόνηση!!

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ















Δημήτρης Ρούσσος  
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής



Νέα Δημοκρατία:Άναρχη “αποθήκη ψυχών” εδώ και 15 μήνες το Ελληνικό



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αττικής βιώνουν, εδώ και 15 μήνες, τα καταστροφικά αποτελέσματα από την ολέθρια πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Οι καταγγελίες του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, αποτελούν την θλιβερή επιβεβαίωση όλων αυτών που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό: Ότι ο πρωθυπουργός των αυταπατών και η Κυβέρνηση των ιδεοληψιών έχουν μετατρέψει το Ελληνικό σε “Ειδομένη” της Αττικής. 

Σε μια άναρχη “αποθήκη ψυχών”, που λειτουργεί - εδώ και ενάμιση χρόνο - χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς βοήθεια στους όμορους Δήμους, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μέριμνα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τόσο των περιοίκων όσο και των μεταναστών. 

Είναι καιρός, ο κ. Μουζάλας να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του. Οι δημόσιες ομολογίες του για την πλήρη αποτυχία του να ανταποκριθεί στα όσα υπόσχεται, είναι κάτι που πλέον το έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες. 

Γι’ αυτό, ας σταματήσει τους δημόσιους “κλαυθμούς” και “οδυρμούς” στα κανάλια και ας αναλάβει, επιτέλους, δράση. Η εκκένωση του πρώην aεροδρομίου πρέπει να προχωρήσει άμεσα. 

Ο αρμόδιος Υπουργός ας αντιληφθεί  ότι η ανικανότητά του δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο την αξιοποίηση του Ελληνικού και να στερεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Προορίζεται, άλλωστε, να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας και όχι καταυλισμό ανθρώπινης εξαθλίωσης, όπως τον έχει καταντήσει σήμερα η Κυβέρνηση». 


Ανοργανωσιά, προχειρότητα και ανικανότητα το χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης




Διαβάζουμε στο newsit.gr

Αποδείξεις: Ξεχάστε το πλαστικό χρήμα – Δεν λειτουργεί το σύστημα!

Πραγματικό αλαλούμ επικρατεί με τις αποδείξεις ενώ ήδη η υποχρέωση των πολιτών να συγκεντρώνουν αποδείξεις με πλαστικό χρήμα τρέχει από την αρχή του χρόνου.

Το κράτος ακόμη δεν είναι έτοιμο. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα ελληνικό... φαινόμενο.

Ακόμη δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα το σύστημα καταγραφής των ηλεκτρονικών συναλλαγών να μην λειτουργεί.

Μάλιστα το υπουργείο δεν έχει κάνει ακόμη τις απαραίτητες συναντήσεις με τις τράπεζες που θα είναι εκείνες που θα ενημερώνουν για τις συναλλαγές.

Μάλιστα ακόμη κι αν όλα τρέξουν και ο χρόνος συμπιεστεί θεωρε΄/ιται βέβαιο ότι θα χαθεί τουλάχιστον ο Ιανουάριος, αν όχι και ο Φεβρουάριος.

Οι μισθωτοί, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι δηλαδή θα χάσουν έναν ή δύο μήνες συναλλαγών και ίσως με τον τρόπο αυτό βρεθούν αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο 22% καθώς δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα ως το τέλος του έτους.

Κάπως έτσι ήδη υπάρχουν σκέψεις για κάποιο διάστημα να γίνουν αποδεκτές και αποδείξεις ταμειακής χωρίς τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Την ίδια ώρα όμως παραμένει και το αλαλούμ με το ποιες τελικά είναι οι αποδείξεις που χτίζουν το αφορολόγητο καθώς ερωτηματικό μπαίνει πλάι στις δαπάνες για ιατρικά έξοδα, την τηλεφωνία ή άλλα καθημερινά έξοδα όπως τα διόδια κλπ




Ινδία: Σώθηκαν 200 παιδιά που δούλευαν καταναγκαστικά σε κεραμοποιία



Η ινδική αστυνομία διέσωσε σχεδόν 200 παιδιά, τα περισσότερα κάτω των 14 ετών, που βρέθηκαν να εργάζονται σε μια κεραμοποιία.

Η ινδική αστυνομία διέσωσε σχεδόν 200 παιδιά, τα περισσότερα κάτω των 14 ετών, που βρέθηκαν να εργάζονται σε μια κεραμοποιία στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο Τελανγκάνα, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του είδους εκεί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τα παιδιά διασώθηκαν από μια κεραμοποιία στη Γιανταντίρι, 40 χλμ. από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, τη Χαϊντεραμπάντ, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Χαμόγελο», μιας εκστρατείας που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και την εύρεση αγνοούμενων παιδιών.

Τα παιδιά που διασώθηκαν είχαν μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κρατίδιο από το Οντίσα. Ζούσαν και εργάζονταν μαζί με ενήλικες—που παρίσταναν τους γονείς τους—στην κεραμοποιία, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Δεν είμαστε σίγουροι αν οι άνθρωποι αυτοί είναι πραγματικά οι γονείς τους, υπάρχει το ενδεχόμενο ορισμένα από τα παιδιά να είναι θύματα διακίνησης», είπε ο Μάχες Μπάγκουατ, αξιωματικός της ινδικής αστυνομίας, στο Thomson Reuters Foundation.

«Οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν κορίτσια ακόμη και επτά κι οκτώ ετών να μεταφέρουν τούβλα στα κεφάλια τους. Ορισμένα από τα παιδιά ήταν μόλις τεσσάρων ετών.»

Το 2015 η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είχε εκτιμήσει πως ο αριθμός των παιδιών τα οποία εργάζονται στην Ινδία και είναι ηλικίας από 5 ως 17 ετών ανέρχεται σε 5,7 εκατομμύρια, επί συνόλου 168 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Τα μισά και πλέον εκτελούν γεωργικές δουλειές και το ένα τέταρτο στις κατασκευές, σύμφωνα με τη ΔΟΕ.

Ο Π. Ατσιούτα Ράο, μέλος ενός ινδικού οργανισμού προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, τόνισε ότι τα ομόσπονδα κρατίδια Τελανγκάνα και Άντρα Πραντές έχουν μετατραπεί σε εστίες διακίνησης παιδιών και παιδικής εργασίας.

Μόνο «πέρυσι σώθηκαν πάνω από 3.000 παιδιά, πολλά από κεραμοποιίες και άλλα που βρίσκονταν σε κατάσταση σύγχρονης δουλείας. Σε όλες τις περιπτώσεις τα παιδιά κατάγονταν από την ανατολική Ινδία», ανέφερε ο Ράο.

Πολλά μικρά παιδιά μεταναστών καταλήγουν να δουλεύουν μαζί με τους γονείς τους, αφού συχνά δεν υπάρχουν σχολεία και δάσκαλοι που να παραδίδουν μαθήματα στις γλώσσες των περιοχών από τις οποίες κατάγονται, τονίζουν ακτιβιστές.

Αξιωματούχοι τόνισαν πως θα ερευνήσουν εάν τα παιδιά που διασώθηκαν είχαν εγγραφεί ή όχι σε σχολεία.



Πηγή : thetoc.gr


Συναγερμός από εμπρηστικές επιθέσεις στο Κέντρο της Αθήνας



Συναγερμός σήμανε από το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πυροσβεστική και στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας, από δυο εμπρηστικές επιθέσεις, στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου και στη συνέχεια στα γραφεία όπου στεγάζεται το Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου.

Η πρώτη επίθεση έγινε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου στα Εξάρχεια. Ομάδα αγνώστων προσέγγισε σύμφωνα με πληροφορίες τα γραφεία και επιχείρησαν να τα πυρπολήσουν. Εξω από την πόρτα άφησαν ένα δοχείο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.

Οι κάμερες ασφαλείας έσωσαν εργαζόμενους οι οποίοι είδαν το σκηνικό και με όσα μέσα διέθεταν κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν πάρει διαστάσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που το γραφείο του εργατολόγου γίνεται στόχος. Τον περασμένο Φεβρουάριο άγνωστοι είχαν εισβάλει στα γραφεία και είχαν προκαλέσει καταστροφές.

Δεν πρόλαβαν τα οχήματα της πυροσβεστικής να επιστρέψουν στην βάση τους και πριν προλάβει να περάσει μια ώρα κλήθηκαν για τη δεύτερη εμπρηστική επίθεση η οποία σημειώθηκε στα γραφεία του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου, στην οδό Ακαδημίας..

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό πιθανότατα από γκαζάκια στον διάδρομο του τρίτου ορόφου .όπου στεγάζονται τα γραφεία.

Οργανώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού, αλλά τελικά τρεις εργαζόμενοι από τον τρίτο και τέταρτο όροφο κατάφεραν να απομακρυνθούν.


Πηγή : tanea.gr


Υπουργός χωρίς αντικείμενο διορίζει συμβούλους και μοιράζει υπερωρίες κατασπαλώντας δημόσιο χρήμα




Αυτά τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ γίνεται η πλέον ασύστολη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων.

Σε ποιο αντικείμενο απασχολούνται οι σύμβουλοι που έχει προσλάβει ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης ζητούν να μάθουν με ερώτηση τους προς το αρμόδιο υπουργείο οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Κώστας Μπαργιώτας.

Οι δυο βουλευτές, με την ερώτηση που κατέθεσαν στην βουλή, υποστηρίζουν ότι ο κ. Μαυραγάνης από την ορκωμοσία του και μέχρι σήμερα και ενώ δεν έχει αρμοδιότητες έχει προσλάβει για τη στελέχωση του γραφείου του 15 υπαλλήλους στους οποίους μοίρασε και 532 υπερωρίες.

Ασυδοσία σε όλα τα επίπεδα από την κυβέρνηση της αριστεράς


Στα χέρια της αστυνομίας η Πόλα Ρούπα




Συνελήφθη από την Αστυνομία η  Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Συνελήφθη σε επιχείρηση που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής μαζί της συνελήφθη και μία 25χρονη η οποία όπως φέρεται της παρείχε καταφύγιο και ερευνάται η συμμετοχή της και σε ληστείες που διέπραξε η Πόλα Ρούπα.



H Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με το γιο της και δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενδείξεις για συμμετοχή της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, στη ληστεία που σημειώθηκε σε τράπεζα στη Μαλεσίνα, τον Σεπτέμβριο, με λεία περίπου 180.000 ευρώ. Είχε συμμετοχή σε ληστεία όπως η ίδια είχε αποκαλύψει σε κείμενο της στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία 125.000 ευρώ και είχε σχεδιάσει την απόδραση αντιεξουσιαστών απο τις φυλακές Κορυδαλλού.
.