Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και συμβάλει στην υγεία μας



Οι γιορτές πέρασαν και είναι καιρός να χάσουμε τα κιλά που πήραμε και να ετοιμαστούμε γιατί σε λίγους μήνες έρχεται καλοκαίρι.

Ξεκινώντας αυτή τη σειρά των άρθρων που έχουν να κάνουν με συμβουλές για πιο αποτελεσματική  γυμναστική για όλους , θα ασχοληθώ  καταρχήν με τι πρέπει να προσέξουμε όταν ξεκινάμε  να ασκηθούμε με έναν οποιοδήποτε τρόπο θέλουμε!



Καταρχάς πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε ποιος δηλαδή είναι ο στόχος μας/πχ να χάσω κιλά μόνο ,να πάρω μυικό όγκο,να βελτιώσω τη υγειά μου γιατί δε μπορώ να ανέβω ούτε ένα όροφο ,να βελτιώσω άπλα την εμφάνιση μου κλπ

Ο στόχος πρέπει να΄ναι ρεαλιστικός και να' χουμε επίγνωση κάποιων βασικών παραμέτρων όπως η γενική μας εικόνα δηλ ηλικία-κιλά-ποσοστό λίπους-τη φυσική μας κατάσταση-εάν έχουμε γυμναστεί ξανά-προβλήματα υγείας πάσης φύσεως κλπ



Αφού λοιπόν αξιολογήσουμε μαζί με τον γυμναστή μας  τη κατάσταση και ορίσουμε το στόχο βγάζουμε ένα πρόγραμμα για το επόμενο χρονικό διάστημα 2-3 6 μηνών ανάλογα,το οποίο πρέπει σε κάθε περίπτωση να το βαθμολογούμε  ως προς τη αποτελεσματικότητα του και να το προσαρμόζουμε -αλλάζουμε ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα κάνετε τελικά πρέπει να σας ανεβάζει τη ψυχολογία να σας ευχαριστεί να μη το κάνετε αγγαρεία γιατί θα τα παρατήσετε εύκολα.

Συνιστώ ειδικά για αρχάριους προγράμματα 30-40 λεπτών 3 φορές τη βδομάδα μέτριας έντασης πάντα με γυμναστή !



Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει ποδήλατο -κολύμπι -τρέξιμο- βάρη κλπ

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση μεγάλα και επίπονα προγράμματα στο γυμναστήριο η εξαντλητικά χιλιόμετρα στους διάδρομους που στους περισσότερους μάλλον δημιουργούν  προβλήματα παρά λύνουν.

Στα επόμενα άρθρα  θα ασχοληθούμε με προπονήσεις τόσο στο γυμναστήριο όσο και εκτός!!

Μη ξεχνάτε κάλο ζέσταμα και διατάσεις και αποθεραπείας σε κάθε προπόνηση!!

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ















Δημήτρης Ρούσσος  
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου