Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα διαΝΕΟσις: Σε ρυθμούς χελώνας η δικαιοσύνη στην Ελλάδα αργή και τυφλή



 Η αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα είναι σε τραγική κατάσταση.

Η Ελλάδα είναι 132η από τις 190 χώρες του δείκτη «Doing Business 2019» ως προς την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και χρειάζονται 1.580 ημέρες για την επίλυση μιας συγκεκριμένου τύπου δικαστικής διαφοράς για μια επιχείρηση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που επικαλείται νέα έρευνα της διαΝΕΟσις. 

Την έρευνα, εκπόνησαν επτά δικαστικοί λειτουργοί που γνωρίζουν τα προβλήματα σε βάθος και εκ των έσω, αποτελεί μια λεπτομερή και αναλυτική πρόταση για τη ριζική αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών οργανισμών η Ελλάδα:

• έχει μία από τις χειρότερες αναλογίες δικαστικών υπαλλήλων ανά δικαστή (1,5:1, το 2016 –μέσος όρος χωρών Συμβουλίου της Ευρώπης 3,9:1)
• έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς δικαστηρίων κατά κεφαλήν στην Ε.Ε.
• το δικαστικό της σύστημα χρησιμοποιεί σε περιορισμένο βαθμό τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας
• δαπανά λιγότερα χρήματα για τη λειτουργία του δικαστικού της συστήματος (-33% οι δημόσιες δαπάνες για τη δικαιοσύνη το διάστημα 2014-2016)

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ελλάδα χρειάζονται 1.580 ημέρες για την επίλυση μιας συγκεκριμένου τύπου δικαστικής διαφοράς για μια επιχείρηση.

Η Ελλάδα είναι η 132η από τις 190 χώρες στη λίστα «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας ως προς την ταχύτητα της απονομής της δικαιοσύνης (2018)

Αριθμός εκκρεμών διοικητικών διαφορών ( /100 κατοίκους, 2016)

Ελλάδα 2,2
Βουλγαρία: 0,1
Ισπανία: 0,3
Πορτογαλία: 0,7

Οι προτάσεις των ερευνητών περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις σε πέντε άξονες:

Μείωση του αριθμού των δικαστηρίων με τη συγχώνευση μικρών περιφερειακών δικαστηρίων. Δημιουργία δικαστικών καταστημάτων σε μικρότερες πόλεις και στη νησιωτική χώρα που θα επιτρέπουν μια σειρά από διαδικασίες (ακροάσεις δικηγόρων, διαδίκων) μέσω τηλεσυνεδρίασης.
Παρεμβάσεις για το κτιριακό πρόβλημα, το θέμα των υποδομών, και του δικαστικού μάνατζμεντ (διοίκηση, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, μέτρηση αποτελεσμάτων).

Εφαρμογή της «ψηφιακής δικογραφίας», ώστε ο φάκελος κάθε υπόθεσης να μπορεί να αποθηκεύεται και να εντοπίζεται ευκολότερα από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Επιβολή επιπλέον τέλους στους διαδίκους που επιθυμούν να καταθέσουν έντυπα δικόγραφα, ως κίνητρο για την ηλεκτρονική υποβολή των πάντων.

Ολοκλήρωση του έργου του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων» (ΟΣΔΔΥ), το οποίο βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης. Εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ), με την υιοθέτηση καλών πρακτικών που ακολουθούνται από άλλες χώρες.

Συνέχιση των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης και σε νέες κατηγορίες διαφορών, όπως η ενδοοικογενειακή βία.

Αναμόρφωση των κλάδων του νέου Κώδικα Δικα-στικών Υπαλλήλων με την εισαγωγή νέων που προϋποθέτουν ειδικά τυπικά προσόντα ώστε να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των δικαστηρίων όλων των δικαιοδοτικών κλάδων και των εισαγγελιών.


Με πληροφορίες από τον skai.gr



Διάλογοι σοκ της μαφίας των φυλακών στον Κορυδαλλό



Απίστευτα ανεξέλεγκτοι σκληροί κακοποιοί από τις φυλακές Κορυδαλλού εγκληματούσαν χωρίς έλεγχο.

Μίλαγαν στο τηλέφωνο για το πως θα στήσουν τις δουλείες τους αλλά και πως θα βγάλουν από τη μέση τους αντιπάλους τους. Ο αρχηγός της οργάνωσης έλεγε στο τηλέφωνο σε μέλη της συμμορίας του «Μας γ….. αυτός ο χοντρός (Αρμπέρ Μπάκο). Εμένα έξω με τέτοια δύναμη με τέτοια α……… , με τα όπλα μου, με τις χειροβομβίδες μου, με χ……… όλοι, θα είχα μαζέψει πόσα λεφτά».

Ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών, ο «Κλόντι», επικοινωνεί με κινητό τηλέφωνο με έναν 40χρονο Ελληνα, που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συλληφθεί μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, και με τον 28χρονο «Βασίλ», από τη Βουλγαρία, αναζητώντας «δάκτυλα» ή «ψήστες», όπως έλεγε τους πληρωμένους δολοφόνους.

Βάιος: Το κορίτσι μου, έδωσα αγώνα να βγάλω την Ελευθερία εκεί πέρα σκοτωθήκαμε, γιατί θα ανοίξετε βεντέτα ξέρετε με ποιον είμαι εγώ, εγώ ξέρετε ποιανού παιδί είμαι, εάν μου κλείσετε το κορίτσι μέσα θα έχετε να κάνετε και με άλλους. Και μου λέει ο μπάτσος, ποιον με τον Μπάκο, όχι με τον Μπάκο του λέω. Με τον πιο μεγάλο του λέω. Ξέρετε ποιανού παιδί είμαι. Εντάξει;

Κλόντι: Με ποιον; Με μένα;

Βάιος: Ναι. Γιατί;

Κλόντι: Και τι είπε;

Βάιος: Κάνανε πίσω αυτό του… ανθρωποκτονιών που ήτανε, ο ψηλός. Όχι λέει εντάξει, εντάξει το κορίτσι, δεν θα το πειράξουμε και τη δώσανε τρία παρών το μήνα και μου τη βάλανε στην εγκληματική οργάνωση, ότι ήταν μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η Ελευθερία, τα μ……. για να δέσουν το κορίτσι. Κατάλαβες;

Η κουβέντα έρχεται και στον Αρμπέρ Μπάκο, του Μακελάρη του Μικρολίμανου, ο οποίος σφαγιάστηκε κατ’ εντολή του δεύτερου, στις 14 Ιανουαρίου 2019 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Βάιος: Φίλε, πώς την είδε ακριβώς; Κάπο ντι κάπι; Ολα τα ήθελε, όλα, όλα να τα τρώει ο κ….. του, δεν χόρταινε άλλο να τρώει λεφτά από παντού, δεξιά, αριστερά, λεφτά από παντού, λεφτά, λεφτά, λεφτά μάζευε.

Κλόντι: Ναι και τα πήρε μαζί του στο τέλος. Και την κάσα, το πιστεύεις ότι ήταν πιο μικρή; Η κάσα.

Βάιος: Ναι.

Κλόντι: Σου το ορκίζομαι με τη μάνα μου, και την κάσα του την είχανε μικρή. Δεν μπορούσανε να του δώσουνε… να του βάλουνε μια πιο μεγάλη κάσα;

Βάιος: Δεν μπορούσαν να τον χώσουνε μέσα στην κάσα ε;

Κλόντι: Ναι, του βάλανε μια μικρή κάσα.

Βάιος: Τέλος πάντων φίλε, τα πλήρωσε. Οταν του έλεγα, ρε συ Κλόντι, του πλήρωσα του έδωσα τα λεφτά και μου απειλούσε τα παιδιά ρε Κλόντι. Θα πάω να σου σκοτώσω τα παιδιά. Να του λέω, δώσε μου να μιλήσω με τον Κλόντι και δεν το έκανε.

Κλόντι: Πώς έπαιρνε στο σπίτι σου τηλέφωνο; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

Βάιος: Πήρε τηλέφωνο τη μάνα μου και την έκανε και έτρεμε. Της λέει θα σου σκοτώσω το γιο αλλά πρώτα θα σου σκοτώσω τα παιδιά σου, της λέει, τα εγγόνια σου και μετά της λέει το γιο σου. Ακούς τι έκανε; Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω, ρε γύφτο βγες στο τηλέφωνο σαν άνδρας. Και μου λέει όταν γίνω άνδρας τότε θα το καταλάβεις μου λέει, με μηνύματα.

Ο στενός συνεργάτης του αρχηγού σε μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία που έπιασε ο κοριός της Αντριτρομοκρατικής, συζητάει με τον επίδοξο πληρωμένο δολοφόνο και προσπαθεί να τον ντοπάρει προκειμένου να αναλάβει μια νέα δουλειά.

Βασίλ: Το θέμα είναι τον πρώτο να φάμε. Αν φας τον πρώτο και πιάσεις εμπιστοσύνη, μετά έρχονται φίλε, έχουμε δουλειές.

Tajar: Το ξέρω.

Βασίλ: …και για μισό εκατομμύριο και για ένα εκατομμύριο κοτόπουλα. Και το κοτόπουλο είναι Πακιστανός. Δίνουμε τριάντα.

Tajar: Το ξέρω μου το είπες.

Βασίλ: Προχθές πήγα επισκεπτήριο στο Ριζάι.




Ολίβια Κόλμαν και Γιώργος Λάνθιμος κέρδισαν το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου



Το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Ολίβια Κόλμαν, με τη Βρετανή ηθοποιό να επικρατεί της Γκλεν Κλόουζ. Ο Γιώργος Λάνθιμος γονατιστός έπεσε στην αγκαλιά της πρωταγωνίστριάς του για να την συγχαρεί.

Όταν η Ολίβια Κόλμαν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματάκι από την περσινή νικήτρια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Σαμ Ρόκγουελ, η κάμερα γύρισε στον Γιώργο Λάνθιμο. Τα δάκρυα της συγκίνησης έτρεχαν από τα μάτια του… «Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία», είπε η Κόλμαν απευθυνόμενη στον Έλληνα σκηνοθέτη.


80χρονος στην Κρήτη κατηγορείται ότι ασελγούσε σε κοριτσάκια δίνοντας τους σοκολάτες



Συνελήφθη ηλικιωμένος, σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε δύο μικρά κοριτσάκια.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου όταν οι παππούδες των μικρών παιδιών ενημερώθηκαν από τα ίδια, για τις διαστροφικές ορέξεις του ηλικιωμένου γείτονα τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretapost ο ηλικιωμένος δελεάζοντας τα μικρά παιδιά με σοκολάτες τα έβαζε στην αυλή του σπιτιού του και τα θώπευε σε όλο τους το σώμα.

Τα παιδιά φοβισμένα έτρεξαν στον παππού και στη γιαγιά τους και τους εκμυστηρεύτηκαν τα όσα είχαν διαδραματιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για δύο κοριτσάκια ηλικίας 7 και 8 ετών αντίστοιχα ενώ ο ηλικιωμένος είναι 80 ετών. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος έχει εγγόνια και δισέγγονα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και ο 80χρονος φερόμενος δράστης έχει ήδη οδηγηθεί στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου .

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα ανηλίκων της Υ.Α. Ηρακλείου.

Πηγή: cretapost.gr


Νικητής ο Τσιτσιπάς στον τελικό του ATP 250 στην Μασσαλία



Τον δεύτερο σημαντικό τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό του ATP 250, που φιλοξενήθηκε στην Μασσαλία, με 7-5, 7-6 (5) του 30χρονου Μιχαϊλ Κουκούσκιν από τον Καζακστάν και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, όπως είχε κάνει και πέρυσι στην Στοκχόλμη.

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.


Χαρακόπουλος : Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 4 χρόνια συνειδητά προστάτεψε το περιθώριο της βίας



Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις συνεχείς επιθέσεις του Ρουβίκωνα και τα επεισόδια στα Εξάρχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το υπουργικό δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζει να ανέχεται τη βία του Ρουβίκωνα και των λοιπών περιθωριακών ομάδων».

Πλήρης Δήλωση

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 4 χρόνια συνειδητά προστάτεψε το περιθώριο της βίας. Η αγαπημένη τους “συλλογικότητα”, ο Ρουβίκωνας, εισβάλλει ανενόχλητος όπου θέλει σε καθημερινή βάση. Μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, τα αγαπημένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει οκτώ (8) καταδρομικές επιθέσεις, χτυπώντας, μεταξύ άλλων, δύο πρεσβείες και αρκετά καταστήματα.

Την ίδια ώρα, το παρακράτος των Εξαρχείων συνεχίζει τα πάρτι των μολότοφ και της βίας.

Ωστόσο, παρά τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν και τα οποία αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης της χώρας, το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζει με συνεντεύξεις του να δικαιολογεί την τακτική της στρουθοκαμήλου που ακολουθεί, πιστό στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του.

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κάνει απολύτως τίποτε, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που γνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι διάφοροι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του θα αποτελούν σύντομα παρελθόν. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Η νομιμότητα θα επικρατήσει».


Πρώην σύμβουλος του Τσάβες: Ο στρατός δεν θα ανοίξει πυρ για να σώσει τον Μαδούρο



Ο Χάινιτς Ντίτεριχ γνωρίζει καλά τη Βενεζουέλα και το καθεστώς Μαδούρο. Άλλωστε εκείνος επινόησε το δόγμα του "σοσιαλισμού για τον 21ο αιώνα", που είχε εξαγγείλει ο Ούγκο Τσάβες στο Πόρτο Αλέγκρε το 2005. Ο Ντίτεριχ είχε σπουδάσει στην "νεομαρξιστική σχολή" της Φρανκφούρτης στο πλευρό των Αντόρνο και Χόρκχαϊμερ, αργότερα έγινε ο ίδιος καθηγητής πανεπιστημίου στο Μεξικό και τελικά καθιερώθηκε ως ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ούγκο Τσάβες. Λόγω "ιδεολογικών διαφορών" η συνεργασία τους τερματίστηκε πριν ακόμη από τον θάνατο του Τσάβες, τον οποίο πάντως ακόμη και σήμερα ο Γερμανός κοινωνιολόγος αποκαλεί με το μικρό του όνομα, δηλαδή απλά "Ούγκο".

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF), o Χάιντς Ντίτεριχ καλείται να διατυπώσει μία πρόβλεψη για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα: "Θα μπορούσε κανείς να προτείνει αυτό που πρότεινε ο (Αμερικανός πολιτικός των Δημοκρατικών) Μπέρνι Σάντερς, δηλαδή να προκηρυχθούν νέες εκλογές για να αποφασίσουν οι ψηφοφόροι ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας, κάτι που θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τη βοήθεια της Ιταλίας και της ΕΕ. Αλλά αυτό δεν φαίνεται το επικρατέστερο σενάριο. Η δεύτερη εναλλακτική λύση είναι μία κατάσταση όπως εκείνη που επέφερε την Πτώση του Τείχους: οι ένοπλες δυνάμεις δεν επεμβαίνουν και τα σύνορα ανοίγουν, κάτι που φυσικά θα ήταν το πολιτικό τέλος του σημερινού προέδρου Μαδούρο. Και η τρίτη πιθανότητα είναι μία εξέλιξη παρόμοια με εκείνη στον Κόλπο του Τονκίν το Βιετνάμ το 1964, δηλαδή ένοπλη σύρραξη που δίνει στις ΗΠΑ την αφορμή για να υλοποιήσουν τις απειλές για στρατιωτικό χτύπημα".

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι στρατιωτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το καθεστώς Μαδούρο μέχρι τελικής πτώσεως. Ο Χαιντς Ντρίτριχ επισημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολη μία ακριβής πρόβλεψη. Ωστόσο, επικαλούμενος την πλούσια εμπειρία του στη Λατινική Αμερική, εκτιμά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, εκτός αν η Βενεζουέλα αντιμετωπίσει έξωθεν εισβολή. "Έχω το προνόμιο να γνωρίζω πολλούς υψηλόβαθμους στρατιωτικούς έως και στρατηγούς και υποθέτω ότι οι στρατιωτικοί στη Βενεζουέλα δεν θα πυροβολήσουν για τον Μαδούρο. Αλλά υπό έναν όρο, τον οποίο άλλωστε έχουν διατυπώσει και οι ίδιοι: εάν οι ΗΠΑ σχεδιάσουν ή υλοποιήσουν μία στρατιωτική επέμβαση, τότε θα πολεμήσουν, τότε θα είχαμε ανοιχτό πόλεμο".

Ο Χάιντς Ντίτεριχ θεωρεί κατανοητή την αντίδραση του καθεστώτος στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ και κυρίως την εκτίμηση του Νίκολας Μαδούρο ότι η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί απλώς το πρόσχημα για μελλοντική επέμβαση. Η εκτίμηση του Γερμανού κοινωνιολόγου είναι ότι η Ουάσιγκτον θέλει ούτως ή άλλως να αυξήσει την επιροή της στη Λατινική Αμερική για γεωπολιτικούς λόγους. "Στον ανταγωνισμό με την Κίνα, την ΕΕ και τη Ρωσία για την μελλοντική παγκόσμια διακυβέρνηση και την νέα τάξη πραγμάτων, οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι πρέπει να ελέγχουν τη Λατινική Αμερική", υποστηρίζει. "Χρειάζονται την αγορά των 650 εκατομμυρίων, χρειάζονται τους φυσικούς πόρους της περιοχής για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί απέναντι στην Κίνα. Από τη στιγμή που μένουν πίσω σε σχέση με την Κίνα στον ανταγωνισμό για την οικονομία και την επιστήμη, από τη στιγμή που μένουν πίσω σε σχέση με τη Ρωσία στον ανταγωνισμό για τα στρατηγικά όπλα, θεωρώ ότι έφτασαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να ελέγχουν τη Λατινική Αμερική για να αντεπεξέλθουν".

«Ένα βήμα πίσω» και από τον Μαδούρο

Ο πρώην σύμβουλος του Τσάβες θεωρεί ότι μόνο η διεξαγωγή νέων και αδιάβλητων εκλογών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών- ενδεχομένως με τη συνδρομή του Βατικανού- θα προσέφερε τη δυνατότητα για μία νέα αρχή στη Βενεζουέλα. Πιστεύει μάλιστα ότι αυτό το έχει αντιληφθεί ο Νίκολας Μαδούρο, για την ακρίβεια αναγκάστηκε να το αντιληφθεί υπό την πίεση των στρατιωτικών: "Οι στρατιωτικοί είναι το μοναδικό του στήριγμα στην εξουσία. Και νομίζω ότι ήδη τον αναγκάζουν να κάνει ένα βήμα πίσω, γιατί μέχρι σήμερα η θέση του ήταν ότι η χώρα έχει εκλεγμένο πρόεδρο, άρα δεν χρειάζονται εκλογές. Αλλά οι στρατιωτικοί του είπαν ότι 'κοίταξε, εμείς δεν πρόκειται ούτε να σκοτώσουμε, ούτε να πεθάνουμε για σένα'. Γι αυτό λέει τώρα δημοσίως στον (αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν) Γκουαϊδό ότι 'αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι ο κόσμος σε στηρίζει και είσαι ο πρόεδρος, γιατί δεν τολμάς να έρθεις να κάνουμε νέες εκλογές;' Αυτό ήταν μία ποιοτική διαφοροποίηση από τα όσα έλεγε μέχρι σήμερα ο Μαδούρο..."


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σοβαρός τραυματισμός σε συμπλοκή ανηλίκων για… μια κοπέλα



Για «άγριο ξύλο» κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές, αφηγούμενοι όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Πλατεία Νίκαιας στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέες 15χρονων αγοριών συνεπλάκησαν για τα μάτια μιας κοπέλας, ανταλλάσσοντας μπουνιές και κλωτσιές.

Ηταν τόσο το μένος των ανηλίκων, που ένας εξ αυτών κατέληξε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, σπασμένη μύτη και ζυγωματικά.

Συλλήψεις δεν έγιναν και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι γονείς των εφήβων δεν υπέβαλλαν μηνύσεις.

Πηγή: cretalive.gr


Ν.Δ.: Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.-Απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για το άρθρο του BBC.

«Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα. 

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν».

Το Μαξίμου σε πανικό μετά το άρθρο του BBC που δείχνει το πόσο κακό έχει κάνει στην χώρα το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον ακροαριστερό Αλέξη Τσίπρα, προσπάθησε με μια ανακοίνωση να αμυνθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε στο Politico ότι βλέπει «αποσχιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα». Στη συνέχεια είπε στην Άγγελα Μέρκελ πως «δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίηση της βόρειας Ελλάδας», συγκρίνοντας δηλαδή τη βόρεια Ελλάδα με την Καταλονία που έχει διαφορετική γλώσσα, διαχωριστό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό από τους κατοίκους της και ιστορικά αποσχιστικές τάσεις από την Ισπανία. Και όσες φορές τον έχει καλέσει ο Πρωθυπουργός να διαψεύσει, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει τολμήσει. Όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ. πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα «μειονότητας». Η ίδια η γειτονική χώρα έχει δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου (5/12/2018) τονίσει ότι «ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ» και ως χώρα που «σέβεται το άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών… δεσμεύεται να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες της» προσθέτοντας ότι «το ζήτημα τού ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους. Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά» 

Και η ανακοινώση καταλήγει τονίζοντας: «Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος».