Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα: Υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής


 

Υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής καταγράφηκε για το πρόγραμμα: «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε 95.861 ανέρχονται οι αιτήσεις που εγκρίνονται, οι οποίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 99.984.006 ευρώ και αφορούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

  • Ειδικότερα, 6.708 αιτήσεις προέρχονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 24.670 από την Περιφέρεια Αττικής, 2.583 από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 8.793 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 3.176 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 4.070 από την Περιφέρεια Ηπείρου, 7.041 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, 2.299 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 14.941 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 6.614 από την Περιφέρεια Κρήτης, 2.532 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 6.279 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και 6.155 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
  • Οι προσωρινοί πίνακες, με τους επιλέξιμους και τους επιλαχόντες δικαιούχους του «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» αναρτήθηκαν, σήμερα (11/7) στην ιστοσελίδα: https://allazothermosifona.gov.gr/exelixi/apotelesmata-axiologisis/ Οι σχετικές λίστες έχουν καταρτιστεί ανά Περιφέρεια και ανά κατηγορία προϋπολογισμού, με αντίστοιχη κατάταξη, βάσει της βαθμολογίας κάθε αίτησης.
  • Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από την Τετάρτη 12 Ιουλίου (00:01) έως και την Τρίτη 18 Ιουλίου (23:59). Στη συνέχεια, στην παραπάνω ιστοσελίδα, θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και οι τελικοί δικαιούχοι θα μπορέσουν να λάβουν τις ειδικές επιταγές (vouchers).

Υπενθυμίζεται πως:

  • Τα vouchers καλύπτουν μέρος της συνολικής δαπάνης αγοράς του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς και των άμεσα συνδεδεμένων και απαραίτητων υπηρεσιών (τοποθέτηση κ.λπ.) από τους εγκεκριμένους προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Το «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» έχει διαθέσιμο προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
  • Όσο εξαργυρώνονται επιταγές θα δημιουργείται χώρος (αποθεματικό), ώστε να ενταχθούν και επιλαχόντες δικαιούχοι του προγράμματος.


Επιτυχημένη η έκδοση του15ετούς ομολόγου

 



Yψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στη  νέα έκδοση 15ετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 13,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 11,6 δισ. ευρώ αφορούν σε νέο μετρητό και 1,8 δισ. ευρώ σε ανταλλαγή ομολόγων λήξης 2023 και 2024. Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε με την νέα έκδοση του 15ετούς ομολόγου 3,5 δισ. ευρώ. Η υψηλή ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα το τελικό επιτόκιο του ομολόγου να διαμορφωθεί σε χαμηλότερο επίπεδο 4,45%  από εκείνο που προσανατολιζόταν αρχικώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (4,5%) . 

Την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας, πιστοποιεί η επιτυχία της έκδοσης του 15ετούς ομολόγου , δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τη σημερινή έκδοση 15ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ, μέσω της οποίας το Δημόσιο άντλησε από τις αγορές 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,45%. Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε τα εξής:

  • «Η σημερινή έκδοση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική υπερκάλυψη, παρά τη συνεχιζόμενη υψηλή αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με καλή ποιότητα κεφαλαίων.
  • Τα αποτελέσματα της έκδοσης πιστοποιούν την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της οικονομίας.
  • Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό, μεταξύ άλλων, με την απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου, υπηρετούν το στόχο της κυβέρνησης για συνέχιση της πτωτικής πορείας του δημοσίου χρέους κάτω από το 140% του ΑΕΠ έως το 2027, στον οποίο έχουμε δεσμευτεί».


Στα 4,4 δισ. ευρώ το όφελος για τα νοικοκυριά από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων

 


Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, και μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του αφορολόγητου, μείωση φόρων και εισοδηματικές ενισχύσεις για νέους, οικογένειες, μισθωτούς, συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ακινήτων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, με το οποίο υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις για την επόμενη χρονιά (2024), που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων είναι 1,1 δισ. ευρώ το χρόνο (δηλαδή 4,4 δισ. για την επόμενη τετραετία), ενώ επιπλέον 385 εκατ. ευρώ είναι το όφελος από τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από φέτος.

  • Από 1η Ιανουαρίου 2024 αυξάνονται οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων (663.000) και παράλληλα αυξάνονται μια σειρά από επιδόματα και επιπλέον παροχές που λαμβάνουν (αύξηση οικογενειακής παροχής, επιδόματος θέσης ευθύνης, επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, παραμεθορίου κ.ά.).
    • Το μέσο ετήσιο όφελος για τον κάθε δημόσιο υπάλληλο, από τον συνδυασμό των παραπάνω αυξήσεων, ανέρχεται σε επιπλέον 1.292 ευρώ μικτά ή 800 ευρώ καθαρά
      Μάλιστα, το μέσο ετήσιο όφελος ανά υπάλληλο αυξάνεται σε 2.084 ευρώ μικτά ή 1.476 ευρώ καθαρά, αν συνυπολογιστούν και οι επιπλέον αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023 (κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, διευθέτηση μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί κ.ά.). Πρόκειται επομένως για μια μεσοσταθμική ετήσια ωφέλεια ενός -και παραπάνω- επιπλέον μισθού για κάθε δημόσιο υπάλληλο.
    • Οι παρεμβάσεις στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο συνοψίζονται ως εξής:
      • Οριζόντια αύξηση κατά 70 ευρώ τον μήνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους τόσο του Ενιαίου όσο και των Ειδικών Μισθολογίων.
      • Αύξηση της οικογενειακής παροχής κατά 20-50 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
      • Αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης.
      • Αύξηση των επιδομάτων παραμεθορίου, ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των εξόδων διανυκτέρευσης και χιλιομετρικής αποζημίωσης για όλους τους υπαλλήλους. 
      • Επιπλέον των παραπάνω, αυξήσεις στις αποδοχές των πανεπιστημιακών κατ’ εφαρμογή σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ και μέσω της θέσπισης επιδόματος βιβλιοθήκης.
    • Παραδείγματα
      • Δημόσιος Υπάλληλος με 2 παιδιά θα δει αύξηση 70 περίπου ευρώ τον μήνα στον μισθό του και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο παιδιά. Συνολικό ετήσιο όφελος: 1.440 ευρώ. Αν ο υπάλληλος αυτός κατέχει και την θέση τμηματάρχη τότε θα έχει επιπλέον όφελος της τάξεως των 87 ευρώ τον μήνα λόγω της αύξησης κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης. Επομένως το συνολικό ετήσιο όφελος κυμαίνεται στα 2.484 ευρώ μικτά ή 1.540 ευρώ καθαρά. Στο συνολικό όφελος θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα αποφέρει επιπλέον όφελος 220 ευρώ τον χρόνο.  
      • Αντισυνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς με δυο παιδιά θα δει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο τέκνα. Επιπλέον, θα δει αύξηση 180 ευρώ τον χρόνο από την αύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και αύξηση 144 ευρώ τον χρόνο λόγω της αύξησης του επιδόματος θέσης ευθύνης. Αν ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί στην παραμεθόριο τότε έχει επιπλέον ετήσιο όφελος της τάξεως των 360 ευρώ λόγω της αύξησης κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου. Συνολικό ετήσιο όφελος από όλες τις αυξήσεις: 2.124 ευρώ μικτά ή 1.316 ευρώ καθαρά τον χρόνο. Στο συνολικό όφελος θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα αποφέρει επιπλέον όφελος 220 ευρώ τον χρόνο.
      • Υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε θέση Διευθυντή με 1 παιδί θα δει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 20 ευρώ τον μήνα αύξηση της οικογενειακής παροχής για το παιδί. Επιπλέον θα δει 30% αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης που λαμβάνει, δηλαδή επιπλέον 135 ευρώ τον μήνα. Ετήσιο όφελος: 2.700 ευρώ μικτά ή 1674 ευρώ καθαρά. 
      • Υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης με 2 παιδιά θα λάβει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο τέκνα. Συνολικό ετήσιο όφελος: 1.440 ευρώ μικτά ή 893 ευρώ καθαρά. Η ποσοστιαία αύξηση των εισοδημάτων του ξεπερνά το 12%. 
      • Λέκτορας με 2 παιδιά με αποδοχές 1.889 ευρώ (μέχρι 31/12/2022) θα δει αύξηση του μισθού του στις 2.208 ευρώ λόγω και της επιπλέον αύξησης που θα λάβει κατ' εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και της θέσπισης του επιδόματος βιβλιοθήκης. Στην αύξηση αυτή συμπεριλαμβάνεται η οριζόντια αύξηση 70 ευρώ καθώς και η αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο παιδιά (επιπλέον 50 ευρώ). Η συνολική αύξηση των αποδοχών του από όλα τα παραπάνω ξεπερνά το 16,8%.
  • Πέραν αυτών, με το ίδιο νομοσχέδιο:
    • Αυξάνεται το αφορολόγητο για τους φορολογούμενους με εξαρτώμενα τέκνα. 
    • Παρατείνεται έως τον Οκτώβριο το Market Pass.
    • Θεσπίζεται από φέτος το Youth Pass ύψους 150 ευρώ.
    • Απαλλάσσονται μόνιμα από τη συμμετοχή στη δαπάνη αγοράς φαρμάκων οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.
    • Μειώνεται κατά 10% ο ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες.
    • Τίθεται πλαφόν 3% στις αυξήσεις των ενοικίων που καταβάλλει το Δημόσιο για τη στέγαση υπηρεσιών του.
    • Θεσμοθετείται η ποσοτικοποίηση των προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων από το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο.


Επίπεδο Τσίπρα η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της

 



Η Έφη Αχτσιόγλου, επίπεδο Αλέξη Τσίπρα ειδικά στα οικονομικά, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε δήλωση που έκανε από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών , η Αχτσιόγλου είπε νομίζοντας ότι είναι κάτι το διαφορετικό για την αριστερά, πώς «η υποψηφιότητά μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά την Ελλάδα, την Αριστερά και κάθε δημοκρατικό πολίτη». 

Σε μια μάλλον τυπική δήλωση που δεν αποκάλυψε πολλά για τις προθέσεις της, η Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτιμήσει με ψυχραιμία τις αιτίες της εκλογικής ήττας του.

Προσπάθησε να μιλήσει και στο κέντρο, αλλά το κέντρο την πληροφορούμε ότι γελάει με την προσπάθεια της, η Αχτσιόγλου δεν έχει να κάνει με το κέντρο πέρασε και δεν ακούμπησε όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, αφού είναι στο ίδιο επίπεδο λέγοντας ότι οδήγησε το κόμμα σε δύο κορυφαίες στιγμές του, αλλά ταυτόχρονα άφησε και αιχμές για τη νοοτροπία και τη λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια, επισημαίνοντας ότι «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ» πρέπει να είναι αποτελεσματικός, σύγχρονος και μεθοδικός. 




Τα ζητήματα που έθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια των ηγετών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους

 


Στην παρέμβασή του στη Σύνοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης: 

  • Χαιρέτισε τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
  • Έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, είναι πρόκληση πολιτική και γεωπολιτική για το ΝΑΤΟ, καθώς αφορά τις σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας με τη Νότια Γειτονία.
  • Για την Ουκρανία, τόνισε ότι η Συμμαχία έχει κάνει πολλά και ότι το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών της Συμμαχίας.
  • Επέστησε την προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να είναι ακόμη μια πρόκληση για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ.


Αίσχος ο Μηταράκης καταργεί την Πανεπιστημιακή αστυνομία - Πανηγύρια για ΣΥΡΙΖΑ - Ακροαριστερά - Κακοποιούς



Προς μεγάλη απογοήτευση γονιών και φοιτητών που πόνταραν στην ασφάλεια τους, ο Μηταράκης καταργεί τη αστυνομία των Πανεπιστημίων και οι 1.060 αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι για την ασφάλεια των φοιτητών και των χώρων των πανεπιστήμιων θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς.

Με λίγα λόγια μετά την απόφαση της νέας ηγεσίας του Προστασίας τους Πολίτη, πανηγύρια για την ακροαριστερά, τους κακοποιούς που έχουν για γιάφκες τα πανεπιστήμια, και τον ΣΥΡΙΖΑ που το ζητούσε. 

Έτσι, το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει ουσιαστικά στους πρυτάνεις, κάτι που γινόταν και παλαιότερα, με τα αποτελέσματα που ξέρουμε όλοι.

Ο Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες στο υπουργείο, ανέφερε το σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και την ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών.

«Από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών. Έθεσε ως προτεραιότητες:

την αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας,

τα ζητήματα εφηβικής παραβατικότητας,

την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Νότης Μηταράκης είχε κρατήσει αποστάσεις για τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.




Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια»


 

Στην παρέμβασή του στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, είναι πρόκληση πολιτική και γεωπολιτική για το ΝΑΤΟ, καθώς αφορά στις σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας με τη Νότια Γειτονία.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε ότι η Συμμαχία έχει κάνει πολλά και ότι το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να είναι ακόμη μια πρόκληση για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatovic, με τον οποίο συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και προς την υποστήριξη της προόδου της ένταξης του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Οργή από Νικόλ Μαλλιωτάκη κατά κυβέρνησης Μπάιντεν «θυσίασε την Ελλάδα» για να ικανοποιήσει τον Ερντογάν»


 

Τη θέση ότι μια ενδεχόμενη σύμβαση για τα F-16 με την Τουρκία θα πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα διασφαλίζουν ότι τα μαχητικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Η βουλευτής της Νέας Υόρκης με τους Ρεπουμπλικανούς γνωστοποίησε τη δυσαρέσκεια της για την τοποθέτηση του σύμβουλου εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να προχωρήσει στη πώληση των F-16 σε συνεννόηση με το Κογκρέσο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η βουλευτής έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση Μπάιντεν, αντιπαραβάλλοντας την υπεύθυνη στάση που τηρεί η Ελλάδα με την αντισυμμαχική συμπεριφορά που επιδεικνύει με συνέπεια η Τουρκία όλα τα τελευταία χρόνια.

Η δήλωση της Νικόλ Μαλλιωτάκη:

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους παλαιότερους φίλους του έθνους μας και υπήρξε αξιόπιστος σύμμαχος με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του να κάνει πολύ περισσότερα από πολλές άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες στην Ουκρανία.

Η απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να «θυσιάσει» την Ελλάδα για να δώσει τη δυνατότητα σε μια χώρα που δεν ήθελε μέχρι πρόσφατα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ικανοποιεί μόνο τον Ερντογάν, ο οποίος είναι ο μόνος ηγέτης του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Επιπλέον, η Τουρκία έχει υπονομεύσει τις επιχειρήσεις μας κατά του “Ισλαμικού Κράτους” στη Συρία, έχει απειλήσει επανειλημμένα έναν άλλο νατοϊκό σύμμαχο (Ελλάδα) με παράνομες υπερπτήσεις και με ρητορική εισβολής και έχει μια μακρά ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εάν αυτή η πώληση όντως προχωρήσει, πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα διασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο».




Ο πιο...αποτυχημένος ληστής μπήκε σε νυχάδικο και όλοι τον αγνόησαν

 


Ο αγνώστων στοιχείων κακοποιός μπήκε στο κατάστημα «Nail First» τη Δευτέρα (10/7) και άρχισε να φωνάζει: «Όλοι κάτω!», ωστόσο κανείς δεν…ταράχτηκε και συνέχισαν ότι έκαναν.

Ο άνδρας, στράφηκε σε τρεις γυναίκες που κάθονταν δίπλα στην πόρτα και τους έδωσε εντολή να αδειάσουν τις τσέπες τους και να του δώσουν τα χρήματά τους, αλλά καμιά τους δεν του έδωσε σημασία.

Στη συνέχεια, ο άνδρας πήγε σε έναν άνδρα υπάλληλο και ρώτησε δυνατά: «Πού είναι τα χρήματα;». Ο ταμίας, συνέχισε να μιλά στο τηλέφωνο, αγνοώντας επιδεικτικά τον ληστή και τη φασαρία που έκανε, μία γυναίκα σηκώθηκε και βρήκε έξω από το μαγαζί σαν να μην έγινε κάτι.

«Όλοι δώστε μου τα πάντα. Πού είναι τα λεφτά;»  ούρλιαξε, από απόγνωση ο κακοποιός πριν τα παρατήσει και φύγει.





Μητσοτάκης σε Ράμα: Η κράτηση Μπελέρη θέτει ζήτημα κράτους δικαίου για την Αλβανία

 


Το θέμα της κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και περίπου δύο μήνες, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια κατ' ιδίαν συνάντησης τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους. 

Ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα Κράτους Δικαίου στην Αλβανία, το οποίο αποτελεί και ένα από τα κριτήρια για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.