Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Αίσχος ο Μηταράκης καταργεί την Πανεπιστημιακή αστυνομία - Πανηγύρια για ΣΥΡΙΖΑ - Ακροαριστερά - Κακοποιούς



Προς μεγάλη απογοήτευση γονιών και φοιτητών που πόνταραν στην ασφάλεια τους, ο Μηταράκης καταργεί τη αστυνομία των Πανεπιστημίων και οι 1.060 αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι για την ασφάλεια των φοιτητών και των χώρων των πανεπιστήμιων θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς.

Με λίγα λόγια μετά την απόφαση της νέας ηγεσίας του Προστασίας τους Πολίτη, πανηγύρια για την ακροαριστερά, τους κακοποιούς που έχουν για γιάφκες τα πανεπιστήμια, και τον ΣΥΡΙΖΑ που το ζητούσε. 

Έτσι, το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει ουσιαστικά στους πρυτάνεις, κάτι που γινόταν και παλαιότερα, με τα αποτελέσματα που ξέρουμε όλοι.

Ο Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες στο υπουργείο, ανέφερε το σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και την ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών.

«Από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών. Έθεσε ως προτεραιότητες:

την αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας,

τα ζητήματα εφηβικής παραβατικότητας,

την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Νότης Μηταράκης είχε κρατήσει αποστάσεις για τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου