«Ο Γιώργος Μαζωνάκης εκβιάζεται να καταβάλει παράνομα χρηματικά ποσά που δεν οφείλει σε επιχειρηματία», τονίζει ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή, Χαράλαμπος Λυκούδης.
Σημείωσε ότι «η ανακοίνωση μπορεί να βγήκε πριν λίγο, όμως η καταγγελία στο αρμόδιο τμήμα εκβιαστών έχει γίνει αρκετές ημέρες πριν και είναι επώνυμη, άρα δεν αποτελεί απάντηση στη σημερινή μήνυση, καθώς έχει προηγηθεί αρκετές ημέρες πριν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το περιεχόμενο της καταγγελίας αναφέρει ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης εκβιάζεται για παράνομες απαιτήσεις, να καταβάλει παράνομα χρηματικά ποσά που δεν τα οφείλει σε επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου».
Μάλιστα έκανε γνωστό ότι στην καταγγελία ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατονομάζεται και έχει κληθεί από την Αστυνομία.
Ο κ. Λυκούδης σημειώνει ότι τα άτομα που εκβίασαν τον τραγουδιστή, επικαλέστηκαν βαριά ονόματα των φυλακών με απειλές για δήθεν πράξεις βίας εναντίον του Γιώργου Μαζωνάκη ο οποίος δεν ενέδωσε.
Όπως εξηγεί ο δικηγόρος, «η δεύτερη επιλογή τους ήταν να του πουν "περίμενε να δεις τι σε περιμένει" σε επίπεδο ηθικής απαξίας».
«Πάνε πέντε ώρες πριν από την πρεμιέρα του Γιώργου Μαζωνάκη και καταθέτουν μία μήνυση για πράξη που φέρεται να έχει τελεστεί 9 μήνες πριν», σημειώνει ο δικηγόρος και προσθέτει ότι «είναι ο ορισμός της εκβίασης», καθώς πρόκειται για μία προαναγγελθείσα καταγγελία.
σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε ο 22χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη, καταγγέλλοντας ότι κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνεργασίας δέχθηκε επανειλημμένες ασελγείς προτάσεις και ψυχολογική πίεση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, ο Στέφανος Παπαδόπουλος που δηλώνει τραγουδιστής κλήθηκε από τον ατζέντη του τραγουδιστή στα τέλη Μαρτίου του 2025 να μεταβεί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε πρόβα ενόψει νέων εμφανίσεων του Γιώργου Μαζωνάκη.
Όπως περιγράφει, ταξίδεψε αυθημερόν, ωστόσο όταν έφτασε στον χώρο εργασίας του διαπιστώθηκε ότι η πρόβα είχε ήδη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να παραμείνει για ώρες αναμένοντας χωρίς να του ζητηθεί να κάνει ακρόαση.
Αργότερα, όπως καταγγέλλει, του ζητήθηκε να μεταβεί στο καμαρίνι του Γιώργου Μαζωνάκη, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις.
Εκεί, σύμφωνα με τη μήνυση, έμειναν μόνοι με κλειστή την πόρτα, ενώ κατά τα πρώτα λεπτά της συνάντησης ο τραγουδιστής φέρεται να έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών μπροστά του και να του πρότεινε να συμμετάσχει, πρόταση την οποία ο 22χρονος αρνήθηκε με τον τραγουδιστή να του απαντά ότι «είναι αγένεια να μου λες όχι στο καμαρίνι μου».
Η αρχική συζήτηση, όπως αναφέρεται, κινήθηκε σε επαγγελματικό πλαίσιο. Ωστόσο σύντομα, σύμφωνα πάντα με τον Στέφανο Παπαδόπουλο, ο τραγουδιστής του είπε ότι θα έπρεπε να αποχωρήσει καθώς περίμενε ένα επαγγελματικό ραντεβού και πως μετά από αυτό θα τον περίμενε και πάλι στο καμαρίνι μαζί με τον φίλο του, ο οποίος τον είχε συνοδέψει αρχικά στο μαγαζί.
Όπως ισχυρίζεται ο 22χρονος, όταν του είπε ότι ο φίλος του έχει ήδη αποχωρήσει ο Γιώργος Μαζωνάκης του απάντησε πως «αν δεν ξαναπήγαινε το ίδιο βράδυ μαζί με τον φίλο του, να μην ξαναπάει γενικά».
Στις ημέρες που ακολούθησαν, ο μηνυτής αναφέρει ότι άρχισε να δέχεται μηνύματα μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, τα οποία αυτοδιαγράφονταν, με επίμονες προτροπές για ιδιωτικές συναντήσεις, και αυτό το θεωρούν οι αρχές περίεργο να κάνεις καταγγελίες χωρίς στοιχεία.
Προκειμένου να αποφύγει τις προσεγγίσεις, κατέφευγε σε δικαιολογίες ή απέφευγε κάθε επικοινωνία, όπως περιγράφει ενώ παράλληλα δεχόταν, όπως υποστηρίζει, έμμεσες πιέσεις με το επιχείρημα ότι η επαγγελματική του πορεία εξαρτάται από το αν «τα έχει καλά» με τον τραγουδιστή.
Όπως περιγράφεται στη μήνυση, υπήρξαν και περιστατικά που, κατά τον ίδιο, στήθηκαν προσχηματικά ώστε να βρεθεί μόνος μαζί του, γεγονός που τον οδήγησε να αποφεύγει τη φυσική παρουσία του.
Ο Στέφανος Παπαδόπουλος άγνωστος στο ευρύ κοινό τραγουδιστής, κάνει λόγο για ένα περιβάλλον διαρκούς πίεσης, στο οποίο ένιωθε ότι έπρεπε να ισορροπεί ανάμεσα στην άρνηση των σεξουαλικών προτάσεων και στον φόβο της άμεσης απομάκρυνσής του από τη δουλειά.
«Από τη μία μεριά δεν επιθυμούσα να προβώ σε ερωτικές πράξεις με τον κ. Μαζωνάκη, από την άλλη γνώριζα ότι δε θα μπορούσα να γίνω περισσότερο δυσάρεστος ή να αντιδράσω εντονότερα, καθώς αν διεκδικούσα τα αυτονόητα, ήτοι το σεβασμό που αξίζει σε κάθε εργαζόμενο, ο εγκαλούμενος θα ζητούσε την άμεση απομάκρυνσή μου από το σχήμα» υπογραμμίζει ο 22χρονος.
Κομβικό σημείο, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν ένα περιστατικό στα μέσα Απριλίου, όταν αποφάσισε να επισκεφθεί το καμαρίνι του Γιώργου Μαζωνάκη παρουσία τρίτων, ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε παρεξήγηση.
Όπως αναφέρει, μετά την αποχώρηση των περισσότερων παριστάμενων, ο τραγουδιστής επανέλαβε πρόταση για προσωπική συνάντηση και, όταν εκείνος προσποιήθηκε ότι δεν καταλαβαίνει, φέρεται να προχώρησε σε «χυδαία χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου», συνοδευόμενη από απαξιωτικές εκφράσεις.
Ο Στέφανος Παπαδόπουλος περιγράφει ότι αποχώρησε ξεσπώντας σε κλάματα, με έντονα αισθήματα ταπείνωσης και εξευτελισμού, καθώς, όπως σημειώνει, ένιωθε εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση όπου η αξιοπρέπειά του ερχόταν σε σύγκρουση με την οικονομική του επιβίωση.
Μέχρι την ολοκλήρωση της συνεργασίας, η οποία, όπως αναφέρεται, έληξε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ο 22χρονος καταγγέλλει ότι δεχόταν συνεχείς παροτρύνσεις να επισκεφθεί εκ νέου το καμαρίνι του Γιώργου Μαζωνάκη, χωρίς ωστόσο να υποκύψει.
Τελευταίο περιστατικό που περιγράφεται στη μήνυση φέρεται να σημειώθηκε στα τέλη Μαΐου, όταν, σύμφωνα με τον ίδιο, του μεταφέρθηκε εκ νέου πρόταση με ευθέως σεξουαλικό αντάλλαγμα, την οποία απέρριψε κατηγορηματικά, τερματίζοντας κάθε επικοινωνία.
Το περίεργο όμως είναι ότι ο Στέφανος Παπαδόπουλος, παρά τα όσα όπως καταγγέλει συνέβησαν, το καλοκαίρι δούλεψε και πάλι με τον Μαζωνάκη και ανέβαζε αναρτήσεις ότι είναι ευτυχισμένος.
Από την πλευρά του ο τραγουδιστής εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του Χαράλαμπου Λυκούδη, στην οποία γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο εκβίασης σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη, υποκινούμενο από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η ανακοίνωση του δικηγόρου του
Εξυφαίνεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο εκβίασης σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη, υποκινούμενο από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, στις παράνομες απαιτήσεις των οποίων ο εντολέας μου δεν υπέκυψε.
Αρχικώς επιχειρήθηκε η εκβίασή του με την επίκληση ονομάτων κρατουμένων των φυλακών· πλην όμως, καθώς αυτή η προσπάθεια απέβη άκαρπη, στρατολογήθηκαν πρόσωπα τα οποία, ενεργώντας ως ψευδομάρτυρες, αποφάσισαν να προβούν σε ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες περί δήθεν ανάρμοστης συμπεριφοράς του εντολέως μου.
Για το εν λόγω σχέδιο, ο εντολέας μου έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές και ειδικότερα στο Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Οι καταγγελίες που στρέφονται σε βάρος του εντολέως μου είναι απολύτως ψευδείς, ανυπόστατες και στερούνται οποιασδήποτε πραγματικής και νομικής βάσης.
Περίτρανη απόδειξη ότι αποτελούν τμήμα του ως άνω εγκληματικού σχεδίου συνιστά και ο χρόνος υποβολής της μήνυσης που τις περιλαμβάνει: κατατίθεται σήμερα, λίγες μόλις ώρες πριν από την πρεμιέρα του Γιώργου Μαζωνάκη, ενώ τα καταγγελλόμενα γεγονότα φέρονται να έχουν τελεστεί τον Μάρτιο του 2025, η δε συγκεκριμένη χρονική επιλογή είχε προαναγγελθεί στα μέσα ενημέρωσης ήδη εδώ και περίπου 5 ημέρες, γεγονός που επιβεβαιώνει τον προσχηματικό και εκβιαστικό χαρακτήρα της ενέργειας αυτής.
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη, είμαστε βέβαιοι ότι ο καταγγέλλων πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρότατης ποινικής απαξίας κατηγορίες για συνέργεια στην εις βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη εκβίαση, καθώς και για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαριστεί το κοινό του για την αγάπη, τη στήριξη και τη συμπαράσταση που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο στο πρόσωπό του.