Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ρώμη:Αν πάτε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή



«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή» προειδοποίησε ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι - Ντι Μάιο: "Αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε 6 μήνες"

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες βάζει η Ρώμη, με αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της Λέγκας και του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Μάλιστα, από τα «στρατόπεδα» της ΕΕ και της ιταλικής κυβέρνησης έγιναν αναφορές και στο ζήτημα της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης.  

«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή» προειδοποίησε την Παρασκευή ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Λέγκας.

Ο Μπόργκι επέκρινε τους λάθους χειρισμούς στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι «κάθε απόπειρα να κάνουν το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια πρόβλημα». 

Ο ιταλός βουλευτής δήλωσε ότι το ανακύπτον χάος θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο» από αυτό που σημειώθηκε  όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης» υιοθέτησαν μια σκληρή πολιτική λιτότητας έναντι της Ελλάδας το 2010.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι συνέχισε τον «πόλεμο λέξεων» με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον για την «καταστροφή της Ευρώπης».

Την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις  Ντομπρόβσκις απέστειλαν επιστολή στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, με την οποία  εξέφρασαν φόβους για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας. 

Την ιδία ώρα, σε συνέντευξή του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος μιας δεύτερης Ελλάδας για την Ευρώπη τόνισε ότι «αν έλεγα κάτι τέτοιο οι Ιταλοί θα αναστατώνονταν ξανά... Δεν συγκρίνω την  Ελλάδα με την Ιταλία, πρόσθεσε, πάρα τα υψηλή επίπεδα χρέους και το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα. 

Ο κ.  Γιούνκερ επισήμανε  ότι «έγκειται στους ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων».

Σημειώνεται ότι η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου έφτασε την Παρασκευή στο 3,43% με άνοδο 0,76%.


Πηγή: skai.gr


Φορολογικό απόρρητο τέλος για όσους χρωστούν σε τράπεζες και ΔΕΚΟ – Τι προβλέπεται για κατασχέσεις



Η εταιρία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα φορολογικά δεδομένα των φυσικών προσώπων που αφορούν στον ΑΦΜ, στην αρμόδια ΔΟΥ, στο όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο, το επώνυμο της μητέρας και τον Ταχυδρομικό Κώδικα της κατοικίας.

Mια μεγάλη ανατροπή για όσους χρωστούν, φέρνει η ΑΑΔΕ. Οσοι δεν επληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η οποία θα παρέχει πλήρη στοιχεία καθώς καταργείται επί της ουσίας το φορολογικό απόρρητο.

Τράπεζες, και Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας θα μπορούν να ζητούν από τη φορολογική διοίκηση διευθύνσεις και… ονόματα των πελατών που χρωστούν χρήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου, και τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ΔΕΚΟ θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία που τηρείται γι’ αυτούς στο Μητρώο Φορολογουμένων.

Η συνεργασία αυτή θα διευκολύνει τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εναντίον των πελατών των εν λόγω εταιριών οι οποίοι δεν εκπληρώνουν εγκαίρως τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς αυτές.

Τι προβλέπεται για κατασχέσεις

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε πρόσφατα:

1. Τα ηλεκτρονικά αρχεία των συστημάτων TAXIS και ΤΑΧΙSnet, στα οποία είναι καταχωρισμένα απόρρητα φορολογικά δεδομένα για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα της χώρας, όπως ο ΑΦΜ και η διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης, τίθενται, μεταξύ άλλων, στη διάθεση της εταιρίας διαχείρισης δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ η οποία έχει ως αποστολή να τηρεί πλήρη αρχεία δεδομένων για όλους τους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες και να τις ενημερώνει πλήρως γι’ αυτά, ώστε εκείνες να διασφαλίζουν τα οικονομικά συμφέροντά τους σε περιπτώσεις μη έγκαιρης εξυπηρέτησης των δανειακών και λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων των πελατών τους.

Ειδικότερα, η εταιρία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα φορολογικά δεδομένα των φυσικών προσώπων που αφορούν στον ΑΦΜ, στην αρμόδια ΔΟΥ, στο όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο, το επώνυμο της μητέρας και τον Ταχυδρομικό Κώδικα της κατοικίας. Για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. θα μπορεί να συλλέγει από το Μητρώο Φορολογουμένων στοιχεία που αφορούν στον ΑΦΜ, στην αρμόδια ΔΟΥ, στην επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο και την έδρα της επαγγελματικής εγκατάστασης.

Η πρόσβαση στα απόρρητα αυτά στοιχεία των φορολογουμένων από την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. θα βοηθήσει τη συγκεκριμένη εταιρία να επικαιροποιήσει τα αρχεία δεδομένων που τηρεί για όλους τους πελάτες των τραπεζών και, εν τέλει, θα διευκολύνει τις συνεργαζόμενες με αυτήν τράπεζες να εντοπίζουν, μεταξύ άλλων, τις πραγματικές διευθύνσεις κατοικίας των δανειοληπτών τους οι οποίοι έχουν μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια, ώστε να τους κοινοποιούν όλα τα έγγραφα ειδοποιήσεων που οφείλουν να τους αποστέλλουν προκειμένου να τους πιέσουν και να τους πείσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους, καθώς επίσης και τυχόν κατασχετήρια επί ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων τους.

Συνεννόηση για ρύθμιση

Σύμφωνα, βεβαίως, με τραπεζικές πηγές, η παροχή των συγκεκριμένων στοιχείων από το Μητρώο Φορολογουμένων θα διευκολύνει τις τράπεζες στην προσπάθειά τους να έρθουν σε συνεννόηση με τους «κόκκινους» δανειολήπτες για την επίτευξη ρυθμίσεων και γενικά την καλύτερη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Για παράδειγμα, θα μπορούν οι τράπεζες να διαπιστώνουν το βαθμό συνεργασίας και καλοπιστίας των οφειλετών καθώς η δήλωση της ακριβούς διεύθυνσης κατοικίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να χαρακτηριστεί ένας δανειολήπτης ως συνεργάσιμος.

Ωστόσο, η γνώση των δεδομένων του Φορολογικού Μητρώου θα διευκολύνει και τα επόμενα στάδια ενεργειών των τραπεζών στις περιπτώσεις των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών και συγκεκριμένα θα συμβάλει στην επίσπευση των διαδικασιών διενέργειας κατασχέσεων και πλειστηριασμών επί των περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων πελατών.

2. Όλα τα δεδομένα που τηρούνται από τη Φορολογική Διοίκηση (την ΑΑΔΕ) θα τίθενται στη διάθεση των ΔΕΚΟ (όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης των πελατών τους και να τους εντοπίζουν εύκολα προκειμένου σε περιπτώσεις μη εμπρόθεσμης πληρωμής των λογαριασμών τους να λαμβάνουν εναντίον τους τα προβλεπόμενα μέτρα διασφάλισης των οφειλών. Στο πλαίσιο αυτό, οι εν λόγω εταιρίες θα μπορούν πλέον ευκολότερα να προβαίνουν στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών τους, οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται ως «συστηματικοί κακοπληρωτές».

Ξηλώνουν το φορολογικό απόρρητο των οφειλετών
Το ακριβές κείμενο της επίμαχης τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι οι υπάλληλοι της Φορολογικής Διοίκησης δύνανται να αποκαλύπτουν απόρρητα στοιχεία και απόρρητες πληροφορίες για τους φορολογούμενους και στα εξής νομικά πρόσωπα:

* Σε διατραπεζικές εταιρείες (ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε., ΔΙΑΣ Α.Ε. κ.λπ.) που διαχειρίζονται αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς χάριν των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, για το σκοπό ενημέρωσης των αρχείων δεδομένων που τηρούν. Για την ενημέρωση των αρχείων δεδομένων της παρούσας περίπτωσης χορηγούνται αποκλειστικά τα ακόλουθα στοιχεία και πληροφορίες φορολογουμένων:

α) Ως προς τα φυσικά πρόσωπα, ο ΑΦΜ, η αρμόδια ΔΟΥ, το όνομα, το επώνυμο, το όνομα και το επώνυμο πατέρα, το όνομα και το επώνυμο μητέρας και ο ταχυδρομικός κώδικας.

β) Ως προς τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες ο ΑΦΜ, η αρμόδια ΔΟΥ, η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος και η έδρα.

* Σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις ΟΤΑ και των συνδέσμων δήμων, δημόσιους οργανισμούς, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στα οποία το κράτος είναι μέτοχος ή τα οποία επιχορηγούνται τακτικώς από κρατικούς πόρους ή τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στοιχεία και πληροφορίες μητρώου φορολογουμένων, κατόπιν υποβολής πλήρως αιτιολογημένου αιτήματος εφόσον κρίνεται αναγκαίο από τη Φορολογική Διοίκηση για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Ως στοιχεία και πληροφορίες μητρώου για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης νοούνται τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τηρούνται στο Υποσύστημα Μητρώου Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ.


TA NEA


27χρονος μήνυσε τον Π. Κωνσταντινέα γιατί την ημέρα του ξυλοδαρμού εργαζόταν στην Αγγλία!



Έσπευσε να ανακατασκευάσει ο βουλευτής -Για τις 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των «8»

Μήνυση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση κατέθεσε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας 27χρονος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την επίθεση στο βουλευτή και τον οποίο ο τελευταίος αναγνώρισε στις καταθέσεις του ότι παρευρισκόταν.

Όπως διευκρίνισαν μιλώντας στο «Θ» οι δικηγόροι του 27χρονου Γεώργιος Ράλλης και Μαρία Κλείδωνα, την επίμαχη ημέρα και ώρα του επεισοδίου που έχει καταγγείλει ο βουλευτής, ο 27χρονος βρισκόταν στην εργασία του στην Αγγλία!

Πάντως, χθες μετά την κατάθεση της μήνυσης ο βουλευτής έσπευσε με δήλωσή του να διευκρινίσει ότι βλέποντας χθες στο δικαστήριο τον 27χρονο, διαπίστωσε ότι δεν ήταν αυτός και πως ό,τι συνέβη, ήταν επειδή του επέδειξαν οι αστυνομικοί παλιές φωτογραφίες.

Πάντως, η δίκη των 8 κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του χθες αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου.

Αναβολή

Χθες είχε ορισθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση στο βουλευτή με 8 κατηγορούμενους. Παρών ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι, αλλά και ο βουλευτής.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, όμως, ζήτησε αναβολή εκδίκασης για λόγους υγείας του συνηγόρου υπεράσπισης που έχει ορίσει, αίτημα που δέχτηκαν όλες οι πλευρές. Έτσι, ορίσθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τους 8, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι ο 27χρονος που κατέθεσε τη μήνυση χθες.

Μήνυση

Όπως τόνισαν οι δικηγόροι του 27χρονου μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Κωνσταντινέας γνωρίζει το νεαρό από πριν και στην κατάθεσή του αναφέρει ότι αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα πως παρευρισκόταν όταν συνέβη το επεισόδιο. Ενώ αποδεδειγμένα, όπως είπαν οι δικηγόροι του, ο 27χρονος την ημέρα και την ώρα του επεισοδίου βρισκόταν στο Νιουκάστλ της Αγγλίας. «Ενημερώθηκε ότι είναι καταζητούμενος και ήλθε από την Αγγλία για να προασπίσει τα συμφέροντά του», τόνισαν οι δικηγόροι του.

Αμέσως μετά την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, ο κ. Κωνσταντινέας απέστειλε την εξής δήλωση: «Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Καλαμάτας σήμερα  5.10.2018 ο  βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας είδε τον κ Κολοκύθα και διαπίστωσε ότι ο εν λόγω φερόμενος ως παριστάμενος στο χώρο και κατά το χρόνο του εις  βάρος του επεισοδίου της 23/9/2018 δεν ήταν παρών. Η σύγχυση προκλήθηκε από το γεγονός ότι προς αναγνώριση επιδείχθηκαν στον κ. Κωνσταντινέα παλαιές φωτογραφίες ταυτοτήτων. Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο κ. Κωνσταντινέας δεν έχει υποδείξει τον κ. Κολοκύθα ως κατηγορούμενο, αλλά μόνο ως παριστάμενο στο χώρο του επεισοδίου. Δε θα υποδείκνυε ποτέ κάποιον ως κατηγορούμενο της εις βάρος του επίθεσης χωρίς να είναι απολύτως σίγουρος». 


Της Βίκυς Βετουλάκη 
tharrosnews.gr


Σκληρή μάχη στην ΠΓΔΜ


Σε σύγκρουση μέχρις εσχάτων μετατρέπεται η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Χθες το εφετείο των Σκοπίων επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών του τέως πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι για «στημένο» διαγωνισμό αγοράς μιας θωρακισμένης Μερσεντές. Αν και η απόφαση του εφετείου (το πρωτοδικείο απεφάνθη τον Μάιο) είναι ανεξάρτητη από τη συζήτηση η οποία διεξάγεται για τη δυνατότητα ή μη συγκρότησης πλειοψηφίας 80 εδρών για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, αναπόφευκτα εμπλέκεται με τη γενικότερη πολιτική αναταραχή που επικρατεί από το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Αν και η ποινή που ανακοινώθηκε προβλέπει δύο χρόνια φυλάκισης, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί. Το δικαστήριο ανακοίνωσε, πάντως, ότι η ημερομηνία έναρξης της ποινής θα ανακοινωθεί με άλλη απόφαση. Ο κ. Γκρούεφσκι έκανε λόγο για «κλασική πολιτική δίωξη» εναντίον του ιδίου. Η συγκεκριμένη αποτελεί μία από τις πέντε υποθέσεις διαφθοράς που έχουν ως επίκεντρο τον κ. Γκρούεφσκι. Ο γενικός εισαγγελέας, που ανακοίνωσε τις συγκεκριμένες κατηγορίες, διορίστηκε κατόπιν πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα στα κόμματα της ΠΓΔΜ για τη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς της προηγούμενης κυβέρνησης και ενθαρρύνθηκε από την Ε.Ε.

Ενώ στο εσωτερικό φαίνεται ότι όλες οι πλευρές ετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές –αν και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να τις αποφύγει–, στις Βρυξέλλες τάσσονται καθαρά υπέρ της επίλυσης του ζητήματος στη Βουλή της ΠΓΔΜ και μάλιστα άμεσα. Ο επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν θεωρεί ότι οι εκλογές δεν είναι αναγκαίες. «Οι νέες εκλογές απλά θα καθυστερήσουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την ΠΓΔΜ, που είναι σχεδιασμένη για το καλοκαίρι του 2019», είπε ο κ. Χαν, ο οποίος εκτίμησε ότι η πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή της χώρας μπορεί να επιτευχθεί. «Οκτώ ή εννέα βουλευτές από την αντιπολίτευση είναι απαραίτητοι και αυτό πρέπει να γίνει. Oλοι λένε πως επιθυμούν την ένταξη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, περιλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, και, απλά, πρέπει να πληρώσουν το τίμημα αυτής της λύσης. Πρόκειται για μια λύση προς όφελος της χώρας και όχι προς όφελος των κομμάτων και των πολιτικών».

Στήριξη ΗΠΑ

Τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν τις κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια εξέφρασε χθες ο Aμερικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Ευρώπη. «Το “κλειδί” για της συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εφαρμογή τής μη δημοφιλούς συμφωνίας», δήλωσε (Voice of America) ο κ. Τζόνσον.

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε σε συνέντευξη τη διενέργεια της Α΄ διάσκεψής της στην Παλαιά Βουλή (21-23 Οκτωβρίου), όπου αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ανακοινωθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες, δίχως, ωστόσο, να προσδιορίζεται ποιες είναι αυτές.

Διάψευση για Σπυράκη από τα Σκόπια

Τέλος στα σενάρια περί «μυστικής» συνάντησης της εκπροσώπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ έβαλε η σκοπιανή πλευρά διά του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ Mile Bosnjakovski. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του IBNA (Independent Balkans News Agency), ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με την κ. Μαρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας». Μάλιστα, ο Σκοπιανός αξιωματούχος φαίνεται να επιβεβαιώνει τη δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ουδέποτε είχε «μυστική» ή «επίσημη» συνάντηση με τον κ. Ζάεφ και ότι τον είχε συναντήσει για καφέ στις Βρυξέλλες –στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τον Δεκέμβριο του 2017–, καθώς πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ο πρωθυπουργός και η κ. Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ.: ο πρωθυπουργός) και με αρκετούς ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα επίθεση Φίλη στον Νίκο Παππά



Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά με αφορμή τις καταγγελίες για παραδιοίκηση στην ΕΡΤ.

Ο κ. Φίλης με δήλωση του την Παρασκευή, επιτέθηκε και πάλι αλλά αυτή την φορά προσωπικά στον κ. Παππά λέγοντας :  «Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα» σημείωσε σε πολύ υψηλούς τόνους για να προσθέσει:

«Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα , ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.»


Κατάντια! Ο Καμμένος «απαιτεί» Επικρατείας στον ΣΥΡΙΖΑ



Διαβάζουμε στο in.gr ότι ο Καμμένος «απαιτεί» Επικρατείας στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δείχνει την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο τελειωμένος πολιτικά Πάνος Καμμένος.

Βέβαια από την άλλη η ακροδεξιά με την ακροαριστερά ταιριάζουν και όπως αποδείχθηκε μπορούν άνετα να συμπεθεριάσουν, το θέμα είναι εάν η σκληροπυρηνική του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν τον τελειωμένο πολιτικά Πάνο Καμμένο στο επικρατείας και μάλιστα στην πρώτη θέση.

Το ρεπορτάζ του in.gr έχει ως εξής : Κοινοβουλευτικό καταφύγιο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με «αντάλλαγμα» να μην κάνει πράξη την απειλή του για απόσυρση της εμπιστοσύνης του κόμματός του προς το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα φέρεται να ζήτησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επεισοδιακής τους συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο «Μακεδονικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. ήταν αυτός που στην τελευταία συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα έθεσε ως όρο για τη μη πτώση της κυβέρνησης την εξασφάλιση «εγγυήσεων» για το δικό του πολιτικό μέλλον και μερικών ακόμη πιστών βουλευτών του κόμματός του, αν και στο πρόσφατο παρελθόν αντίστοιχη πρόταση φέρεται να του είχε κάνει ο Αλ. Τσίπρας, ώστε να τον διευκολύνει στην προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το χρονικό αυτής της παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης έχει ως εξής: Όταν σε ανύποπτο χρόνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, διεμήνυε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με τον Αλ. Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι τέλους, η φράση του αυτή έμοιαζε περισσότερο με απειλή παρά με δέσμευση για την τήρηση του συμφώνου πολιτικής τους συμβίωσης στη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι το τέλος της θητείας.


Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου προαναγγέλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για δημοσίευμα που εμπλέκει το σύζυγό της στην υπόθεση Novartis



Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου προαναγγέλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για δημοσίευμα που εμπλέκει το σύζυγό της στην υπόθεση Novartis.

Την αντίδραση της εισαγγελέως κυρίας Ελένης Ράικου προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Κόντρα» που εμπλέκει τον σύζυγό της -γιατρό στο επάγγελμα -με την υπόθεση της Novartis, την οποία ερευνά η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

H κυρία Ράικου πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και η ίδια, εμφανίζεται αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με αφορμή το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Novartis: Συνταρακτικές αποκαλύψεις με επίκεντρο την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς. Ο σύζυγος της Ράικου στο σκάνδαλο. Φέρεται ότι πρωταγωνιστούσε μεταξύ των 4.200 μεταξύ των 4.200 γιατρών που απολάμβαναν των προνομίων της εταιρείας».

Σύμφωνα, με πληροφορίες το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από τη Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009 ενώ το ποσό εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους ο συγκεκριμένος γιατρός τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η καταβολή του ποσού έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση είχε ο σύζυγος της κυρίας Ράικου με την Novartis.


Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή : protothema.gr


ΕΛΕΟΣ!! Είχε κάνει 60 κλοπές σε όλη την Ελλάδα και τον άφησαν ελεύθερο



Ένα θρασύτατο και προκλητικό 19χρονο Ρομά κακοποιό, που είχε ρημάξει όλη την Ελλάδα συνέλαβε η αστυνομία, και ο ανακριτής τον άφησε ελεύθερο να συνεχίσει το έργο του σε βάρος της κοινωνίας.

Ο κακοποιός, είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κάνει 60 κλοπές σε όλη την Ελλάδα. Τον οδήγησαν στην δικαιοσύνη με βαρύ κατηγορητήριο και το αποτέλεσμα είναι μόλις απολογήθηκε να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως αποκάλυψε το cretalive.gr, το θράσος του 19χρονου κακοποιού ήταν απύθμενο, αφού δεν έκρυβε καθόλου την δράση του βγάζοντας μάλιστα selfie φωτογραφίες τα κλεμμένα χαρτονομίσματα με τα οποία σκέπαζε και το παιδί του, επιδεικνύοντας τα 50ευρα σαν λάφυρα.






Σε καταυλισμό μεταναστών έχει μετατραπεί η Πλατεία Αριστοτέλους με υπεύθυνους τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Η κατάντια της χώρας μας, αυτή είναι η εικόνα με τις ευχές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων έχει μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας το πώς έχουν καταντήσει την χώρα μας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Τις φωτογραφίες έστειλε αναγνώστης στο protothema.gr τις οποίες δημοσιεύει.

Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τους πολίτες και όσο αφορά τις ασθένειες και όσο αφορά την εγκληματικότητα με μία ανίκανη κυβέρνηση που αφού τους εκμεταλλεύτηκε και έφαγε μαζί με ορισμένες ΜΚΟ όσα περισσότερα κονδύλια μπορούσε τους έχει παρατήσει στην τύχη τους σε βάρος όλων μας.