Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Κατήφεια και στεναχώρια στον ΣΥΡΙΖΑ : Σε λειτουργία το σύστημα επιτήρησης στον Έβρο


 

Οι μόνοι που στεναχωρήθηκαν και προβληματίστηκαν είναι Συριζαίοι, αριστεροί, ακροαριστεροί, λαθρομετανάστε, ΜΚΟ αμφιβόλου προελεύσεως και Τούρκοι.

Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το πρωί, βρίσκεται πλέον το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών και ραντάρ παρακολούθησης στον Έβρο - που φέρει την ονομασία «ΑΣΠΙΔΑ» - και έρχεται να «σφραγίσει» τα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος επιτήρησης θα υπάρχει συνεχής (live) ενημέρωση για τις συνθήκες σε όλο το μήκος των συνόρων της χώρας.

Συγκεκριμένα, θα επιτηρούνται 180 χιλιόμετρα στα παραποτάμια σύνορα με την Τουρκία και 12 χιλιόμετρα των χερσαίων συνόρων, ενώ μέσω αυτού θα φτάνει όλο το 24ωρο εικόνα στα Κέντρα Επιχειρήσεων και μάλιστα εικόνα ακόμη και ένα χιλιόμετρο μέσα στο έδαφος της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως το υλικό επιτήρησης θα φτάνει όχι μόνο στο μεγάλο Επιχειρησιακό Κέντρο του Διδυμοτείχου, αλλά και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Κατεχάκη.

Από το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ, ακροαριστεροί, αριστεροί, λαθρομετανάστες, ΜΚΟ αμφιβόλου προελεύσεως και Τούρκοι είναι σε κατάθλιψη!!!



Λα Πάλμα: Μυστηριώδης ομάδα σώζει εγκλωβισμένα σκυλιά


 

Μια μυστηριώδης «συμμορία» που αυτοαποκαλείται A-Team φαίνεται πως σώζει παγιδευμένα ζωάκια στο νησί της Λα Πάλμα.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα στην Λα Πάλμα ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και έχει έκτοτε καταστρέψει περισσότερες από 2.000 ιδιοκτησίες, έχει αναγκάσει την εκκένωση περισσότερων από 7.500 ανθρώπων και έχει καταστρέψει τις φυτείες μπανανών της Λα Πάλμα. Μια άλλη συνέπεια της έκρηξης ήταν ο εγκλωβισμός δεκάδων ζώων, όπως π.χ. κατοικίδιων σκύλων, ανάμεσα στα ποτάμια της λάβας που κατακλύζουν ακόμα το νησί.

Μια ομάδα ειδικών από την εταιρεία αεροσκαφών Aerocamaras έφτασε στο νησί την περασμένη εβδομάδα και άρχισε να προετοιμάζει μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με την οποία θα χρησιμοποιούνταν drones για να ρίξουν τρόφιμα στα ζώα. Μόλις τα σκυλιά θα συνήθιζαν την παρουσία του μη επανδρωμένου σκάφους, θα τα μετέφεραν σε ασφαλές μέρος αεροπορικώς.

Αλλά η πρώτη έρευνα με drone την Τετάρτη, η οποία περιελάμβανε δύο θερμικές κάμερες, δεν αποκάλυψε κανένα ίχνος από τα ζώα. Ωστόσο, έφερε στο φως κάποια ανθρώπινα ίχνη.

Την Πέμπτη εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, που φαινόταν να υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη drone θα ήταν μάταιη. Στο βίντεο φαινόταν ένα πανό – τοποθετημένο στο δοχείο νερού όπου είχαν θεαθεί τα σκυλιά για τελευταία φορά – το οποίο έγραφε: «Μείνε δυνατή, Λα Πάλμα! Τα σκυλιά είναι καλά». Το πανό έφερε την υπογραφή της ομάδας A-Team.

«Είδαμε το βίντεο και επιβεβαιώσαμε ότι είναι αληθινό, όπως τα ίχνη που βρήκαμε χθες», είπε ο Τζέιμι Περέιρα, διευθύνων σύμβουλος της Aerocamaras, στους δημοσιογράφους στο νησί την Πέμπτη. «Το σημαντικότερο είναι ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα σκυλιά έχουν απεγκλωβιστεί».

Ο Περέιρα είπε ότι οι ομάδες του είχαν δει το πανό που εμφανίζεται στο βίντεο, αλλά δεν είχαν μπορέσει να το διαβάσουν από τον αέρα καθώς είχε αναποδογυρίσει από τον άνεμο. Είπε επίσης ότι η διάσωση θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί πριν από μέρες.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, γιατί είχαμε ελέγξει όλες τις περιοχές όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται τα σκυλιά αλλά δεν βρήκαμε τίποτα», είπε. «Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να δούμε τα σκυλιά, να ελέγξουμε ότι είναι καλά – και να βεβαιωθούμε ότι είναι πραγματικά αυτά που ψάχναμε».

Τα μέλη της A-Team μπορεί να επέλεξαν την ανωνυμία, για να αποφύγουν τυχόν κυρώσεις για το γεγονός ότι μπήκαν σε μια περιοχή, όπου η πρόσβαση από το κοινό απαγορεύεται.

Πηγή από το τοπικό μέσο ενημέρωσης που δημοσίευσε το βίντεο, Palmerus.es , είπε στην ισπανική εφημερίδα El País ότι τα ζώα ήταν καλά. Προς το παρόν, πρόσθεσε η πηγή , θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί ακριβώς τι είχε συμβεί δεδομένου ότι «είναι παράνομο» να μπει κανείς έτσι απλά στην αποκλεισμένη ζώνη.

Η Ισπανία έχει χαρακτηρίσει επισήμως τη Λα Πάλμα ως «ζώνη καταστροφής», προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία παροχής οικονομικής υποστήριξης για να ανακάμψει το νησί και οι 85.000 κάτοικοί του από την ηφαιστειακή έκρηξη και τις συνέπειές της. Οι εκρήξεις στο νησί συνεχίζονται και περίπου 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην παραλιακή πόλη Ταζακόρτε, το βράδυ της Τετάρτης.




ΠΗΓΗ: The Guardian 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ο τελευταίος διάλογος πριν την τραγωδία της Ολυμπιακής στο Ελληνικό: «Μην μπεις στο σύννεφο»

 



Στις 21 Οκτωβρίου 1972 το αεροσκάφος NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συντρίβεται στις ακτές της Βούλας. Πνίγονται 37 από τους επιβαίνοντες, ενώ 19 καταφέρνουν να σωθούν.Η μεγαλύτερη τραγωδία της Ολυμπιακής Αεροπορίας σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1972. Το αεροσκάφος NAMC YS-11A απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας με προορισμό την Αθήνα, αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να φτάσει ομαλά, καθώς στις ακτές της Βούλας, κοντά στο θεραπευτήριο του ΠΙΚΠΑ συνετρίβη.

Εκείνη την εποχή στην Ελλάδα επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με καταιγίδες να σαρώνουν όλη τη χώρα. Το δικινητήριο «τουρμποελικοφόρο» ιαπωνικής κατασκευής της «Ολυμπιακής» απογειώθηκε από την Κέρκυρα στις 7.55 μ.μ. με προορισμό την Αθήνα, με 49 επιβάτες και 4μελές πλήρωμα. «H πτήση μας προς την Αθήνα θα γίνει σε ύψος 3.000 μέτρων και υπολογίζουμε να προσγειωθούμε στο Ελληνικό στις 9.06 λεπτά», αναγγέλλει από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου η αεροσυνοδός.

Μετά την απογείωση, το αεροπλάνο της Ολυμπιακής βγήκε πάνω από τα σύννεφα και με «σχετικές» αναταράξεις κατά τη διαδρομή έφθασε μέχρι την Κόρινθο. Το ραντάρ του Ελληνικού είχε στην οθόνη του το αεροσκάφος, το οποίο αντιμετώπιζε δυσκολίες. Ωστόσο, ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας το έχανε πολλές φορές από την οθόνη του. Οι πυρήνες των καταιγίδων που διακρίνονταν κι αυτές σα στίγματα μέσα στο ραντάρ, τον έκαναν πολλές φορές να αμφιβάλει αν το μικρό φωτεινό στίγμα στην οθόνη ήταν το αεροπλάνο ή ο πυρήνας κάποιας καταιγίδας.

Οι τελευταίοι διάλογοι

Ο Πύργος Ελέγχου τού αεροδρομίου, ένα λεπτό πριν την πτώση του αεροσκάφους, επικοινωνούσε κανονικά με τον κυβερνήτη και του έδινε οδηγίες για την προσγείωση. Του ανέφερε ότι μπροστά από το αεροσκάφος βρισκόταν σύννεφο, εντός του οποίου φαίνεται ότι τελικώς εισήλθε το αεροπλάνο. Τότε ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας αποφασίζει να αλλάξει το ύψος πτήσεως του αεροπλάνου στον ασύρματο του οποίου φθάνει η εντολή:

ΠΥΡΓΟΣ: Ολυμπιακή 506. Αλλάξατε επίπεδο πτήσεως. Πετάξτε στα 15.000 πόδια διότι οι καταιγίδες καθιστούν δυσχερή την αναγνώρισή σας.

Με την εντολή αυτή συμμορφώνεται αμέσως ο πιλότος. Ο καιρός, όμως και σ’ αυτό το ύψος δεν είναι καλός. Ο ελεγκτής του ραντάρ δίνει νέες οδηγίες στον πιλότο να πετάξει προς νότο. Μ’ αυτήν του την εντολή βγάζει προς στιγμή το αεροπλάνο από την κανονική του πορεία, αλλά παράλληλα το βοηθάει να αποφύγει τις καταιγίδες. Σε λίγο, πάντα με τη βοήθεια του ραντάρ το αεροπλάνο προσεγγίζει προς το αεροδρόμιο.

ΠΥΡΓΟΣ: Θα προσγειωθείς αμέσως ή θα φύγεις και θα επιστρέψεις αργότερα;

ΠΙΛΟΤΟΣ: Τώρα αμέσως, αν είναι ελεύθερος ο διάδρομος.

ΠΥΡΓΟΣ: Θα βρεις ένα σύννεφο μπροστά σου. Αν μπεις μέσα θα βρεθείς σε δύσκολη θέση, απομακρύνσου αμέσως και κατευθύνσου προς την Κόρινθο. Πρόσεξε, υπάρχει καταιγίδα…

ΠΙΛΟΤΟΣ: Οκ, ευχαριστώ… (προς Πύργο Ελέγχου): Έρχομαι για προσγείωση. Βρίσκομαι σε απόσταση τριών μιλίων…

ΠΥΡΓΟΣ: Οκ… Τώρα προσγειώνεται ένα Μπόινγκ της Ολυμπιακής, θα ρωτήσω από τον κυβερνήτη του στοιχεία και θα σε ενημερώσω.

ΠΙΛΟΤΟΣ: Ευχαριστώ…

ΠΥΡΓΟΣ: Η ορατότης είναι 500 πόδια, έχει κραδασμούς, αλλά τα φρένα του λειτούργησαν κανονικά… Μπορείς να προσγειωθείς…

Ώρα 9.31 μ.μ. του Σαββάτου.

ΠΙΛΟΤΟΣ: Οκέυ, προχωρώ… (ώρα 9.31). Αυτή τη στιγμή μπαίνω στο σύννεφο. Μόλις βγω προσγειώνομαι αμέσως…

ΠΥΡΓΟΣ: Να βρίσκεσαι σε διαρκή επαφή. Είναι επικίνδυνα… Οκ;

Αυτή ήταν η τελευταία φράση του κυβερνήτη προς τον Πύργο Ελέγχου. Ένα λεπτό αργότερα θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί… Ο Πύργος Ελέγχου κάλεσε αρκετές φορές το μοιραίο αεροπλάνο, αλλά δεν πήρε απάντηση. Ξαφνικά το φωτεινό στιγματάκι που απεικονίζει το αεροπλάνο στην οθόνη εξαφανίζεται.

ΠΥΡΓΟΣ: Ολυμπιακή 506, πού είσαι, δεν σε βλέπω.

ΠΥΡΓΟΣ: «506», με ακούς;

Και τότε σήμανε συναγερμό. Ήδη όμως ήταν πολύ αργά… Κανείς δεν ήξερε πως είχε πέσει το αεροπλάνο. Ακόμα και ο Πύργος, που σήμανε συναγερμό διατηρούσε την ελπίδα πως ίσως την τελευταία στιγμή το αεροσκάφος θα είχε απομακρυνθεί...

Δημοσίευμα

Οι 37 νεκροί όλοι από πνιγμό και οι 16 διασωθέντες

Το αεροπλάνο κατέπεσε στην θάλασσα, με τους πιλότους να είναι ανήμποροι να αποφύγουν το μοιραίο. Τα θύματα ανέρχονται στα 37, ενώ οι διασωθέντες στους 16. Όταν ανασύρθηκε το αεροσκάφος βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σφηνωμένο στο κάθισμά του, ενώ αγνοείτο η τύχη ενός νηπίου, το όποιο φαίνεται παρασύρθηκε από τα κύματα. Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι όλοι πνίγηκαν. Τα πτώματα έφεραν ελαφρές κακώσεις στο μέτωπο και τη ράχη της μύτης, και στη μέση (από τη ζώνη ασφαλείας).

Από την απότομη προσθαλάσσωση του σκάφους όλοι χτύπησαν στα μπροστινά καθίσματα, κανείς όμως δεν σκοτώθηκε από τα χτυπήματα αυτά, διότι τόσο ο στόμαχος όσο και το ημιθωράκιο και οι πνεύμονες περιείχαν ποσότητα νερού. Γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι κανένας επιβάτης δεν σκοτώθηκε κατά την πτώση, αλλά όσοι δεν κατόρθωσαν να εξέλθουν εγκαίρως πνίγηκαν, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να βρουν διέξοδο μέσα από το εσωτερικό του αεροσκάφους, το οποίο είχε κατακλυσθεί από νερά.

Διασωθέντας έκανε γνωστό το δυστύχημα

Όσο περίεργο και να φαίνεται, την τραγική είδηση την ανήγγειλε ένας από τους διασωθέντες επιβάτες. Ό ζωγράφος Ν. Στεφάνου, υπήρξε ο πιο ψύχραιμος απ’ όλους, καθώς μόλις διαπίστωσε πως το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα, γδύθηκε για να μην τον δυσκολεύουν τα ρούχα μένοντας μόνο με το εσώρουχο. Άνοιξε την πόρτα και βούτηξε στη θάλασσα. Μετά από είκοσι περίπου λεπτά βγήκε στη στεριά και κινήθηκε προς το κτίριο του ΠΙΚΠΑ. Μόλις έφθασε, είδε από την τζαμένια πόρτα μερικές νοσοκόμες. Άνοιξε την πόρτα και είπε στις έντρομες νοσοκόμες. «Έπεσε στη θάλασσα το αεροπλάνο της Ολυμπιακής απ’ την Κέρκυρα. Ήμουνα επιβάτης και σώθηκα. Τηλεφωνήστε στην Ολυμπιακή και πέστε ότι έπεσε το αεροσκάφος της».

Δημοσίευμα

Οι σοκαριστικές περιγραφές των διασωθέντων

Ο Χρήστος Γκαγκανάτσος εργαζόταν ως υπάλληλος το καλοκαίρι σε μπουτίκ της Κέρκυρας. Πήρε το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Αθήνα για τις σπουδές του.

–Η πτήση ήταν κανονική από την Κέρκυρα;

«Πολύ κανονική. Στις 9.15 το βράδυ μας ειδοποίησαν ότι το αεροπλάνο θα καθυστερούσε την προσγείωση κατά 15 λεπτά, λόγω κυκλοφοριακής συμφορήσεως στο αεροδρόμιον Ελληνικού. Δεν ανησυχήσαμε ούτε όταν το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος. Νομίζαμε ότι η καθυστέρησις των 15 λεπτών θα είχε συντομευθεί χρονικώς και ότι άρχιζε η προσγείωση. Δεν μπορούσαμε να δούμε έξω γιατί έβρεχε και ήταν σκοτάδι. Ξαφνικά τρανταχθήκαμε, ή άτραχτος άρχισε να γεμίζει νερά. Μια γυναίκα αλλοδαπή άνοιξε την πίσω πόρτα του αεροπλάνου. Από εκεί βγήκα».

–Πώς έφτασες μέχρι την πόρτα;

«Κολυμπώντας».

–Μέσα στην άτρακτο;

«Μάλιστα μέσα στην άτρακτο. Ακούστηκε ένας τρομερός κρότος».

Ένας άλλος από τους διασωθέντες, ο Μιχάλης Κανταρτζόπουλος, περιέγραψε: «Κατά τις 9.20 ο πιλότος μας ανήγγειλε ότι η προσγείωση θα καθυστέρησει για 15 λεπτά, επειδή οι διάδρομοι του αεροδρομίου δεν ήταν ελεύθεροι. Μετά τέσσερα λεπτά βλέποντας από το παράθυρο είδα τα φώτα της Βούλας ψηλότερα από το αεροπλάνο. Αυτό μ’ έκαμε να ανησυχήσω. Την ίδια περίπου στιγμή ακούστηκε ένας τρομερός κρότος και αμέσως έσβησαν τα φώτα. Έλυσα τότε τη ζώνη ασφαλείας και προχώρησα προς τα εμπρός. Καθόμουν στην 14η σειρά. Τότε αντιλήφθηκα μια μεγάλη τρύπα στην άτρακτο όπου έμπαινε νερό. Αμέσως γύρισα πίσω προς την αριστερή πόρτα της ουράς, όπου αρκετοί επιβάτες και μία αεροσυνοδός έβγαιναν. Σε λίγο βρέθηκα στη θάλασσα. Ήταν καμμιά δεκαριά εκεί γύρω. Αρχίσαμε να κολυμπούμε, τα κύματα ήταν μεγάλα, έβρεχε, η κηροζίνη είχε χυθεί στη θάλασσα. Όλα τούτα έκαναν πολύ δύσκολο το κολύμπι. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε».



Πηγή



O Τούρκος αρχιμαφιόζος Πέκερ έχει ξεφτιλίσει στις αποκαλύψεις Τούρκους πολιτικούς



Δέν έχει τέλος η ξεφτίλα του δικτάτορα Ερντογάν της κυβέρνησης του, και των διορισμένων πολιτικών που κάνουν τους νόμιμους στα κατεχόμενα.

Να «κάψει» και άλλα πολιτικά πρόσωπα στα κατεχόμενα της Κύπρου, απειλεί ο καταζητούμενος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέκερ, με νέα  ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η δημοσιοποίηση ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον απερχόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ, οδήγησε σε πολιτική κρίση.

Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος που έχει πολλά για όλους ακόμα και για τον Ερντογάν, απείλησε ευθέως Τουρκοκύπριους πολιτικούς ότι έχει στα χέρια του «αρχεία» που είναι ικανά να τους καταστρέψουν. Έγραψε σ΄ έντονο και απειλητικό ύφος:

«Τουρκοκύπριοι πολιτικοί που υποστηρίξατε τη συνωμοσία εναντίον μου στην Τουρκία συμμαχώντας μ΄ εμπόρους ναρκωτικών και παράνομους οργανισμούς στοιχημάτων, είστε όλοι καμένοι. Το αρχείο πέρασε στα χέρια μου. Πρέπει να ανησυχείτε. Θα σας αποκαλύψω, Όποιοι έχετε αίσθημα ντροπής θα πρέπει να παραιτηθείτε και να φύγετε», έγραψε.

Ο Πέκερ φέρεται να έχει στην κατοχή του είτε αυτούσιο το περιβόητο αρχείο του -λεγόμενου και «βασιλιά» του τζόγου στα κατεχόμενα- Χαλίλ Φαλιάλι, είτε αντίγραφό του. Ο Φαλιάλι, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου-καζίνου, αν και παρουσιάζεται ως φιλάνθρωπος επιχειρηματίας στα κατεχόμενα, έχει προφυλακιστεί με βαριές κατηγορίες για εκβιασμό, ξυλοδαρμό, απαγωγή κ.α.



Aστυνομική επιχείρηση στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών συνελήφθησαν 12 άτομα


 

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021) το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα.

Η επιχείρηση εκπονήθηκε στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού, για την αντιμετώπιση του φαινομένου διάπραξης κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, Διμοιριών Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας, καθώς και Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς, Θηβών, Άμφισσας – Δελφών, Χαλκίδας και του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, επετεύχθη η εξάρθρωση τριών (3) συμμοριών, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη συνολικά δεκαοκτώ (18) κλοπών και πέντε (5) αποπειρών κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα και μίας (1) κλοπής από εταιρεία, ευρύτερων περιοχών της Θήβας και της Λιβαδειάς.

Η εξάρθρωση των συμμοριών, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένων ερευνών και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρώτη συμμορία, συνελήφθησαν και τα επτά (7) μέλη της, εκ των οποίων έξι άνδρες και μία γυναίκα.

Οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 10-09-2021 έως 01-10-2021, ενέχονται στη διάπραξη οκτώ (8) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής, σε φωτοβολταϊκά πάρκα ευρύτερης περιοχής της Λιβαδειάς.

Αναφορικά με την δεύτερη συμμορία, συνελήφθησαν δύο (2) από τα τρία μέλη της, ενώ το τρίτο ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 11-09-2021 έως 06-10-2021, ενέχονται στη διάπραξη τεσσάρων (4) κλοπών και τριών (3) αποπειρών κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς και μίας (1) κλοπής από εργοτάξιο εταιρείας, ευρύτερης περιοχής της Θήβας.

Σχετικά τέλος με την τρίτη συμμορία, συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ακόμη συνεργών τους.

Οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 11-09-2021 έως 25-09-2021, ενέχονται στη διάπραξη έξι (6) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, ευρύτερης περιοχής της Θήβας.

Όπως διακριβώθηκε από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την ενδελεχή και επίμονη προανακριτική διαδικασία των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, τα μέλη των τριών συμμοριών λειτουργούσαν με πανομοιότυπο τρόπο δράσης.

Ειδικότερα, συνήθως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα για την μετάβαση, αποχώρηση και μεταφορά των κλοπιμαίων, απέκοπταν τις συρμάτινες περιφράξεις, εισέρχονταν και αφαιρούσαν καλώδια από το εσωτερικό των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Πιο συγκεκριμένα, η λεία που αποκόμισαν τα μέλη των συμμοριών, κατά περίπτωση, από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χιλιάδες μέτρα καλωδίων, όπως επίσης μπαταρίες από μηχανήματα έργων, φωτιστικούς προβολείς, (3,3) κιλά χάλυβα, καταγραφικά μηχανήματα και άλλα αντικείμενα.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και των υπολοίπων κλοπιμαίων, καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν, υπερβαίνει τις (100.000) ευρώ.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (71) άτομα και (7) οχήματα, προσήχθησαν (20) άτομα, διενεργήθηκαν (18) νομότυπες έρευνες σε οικίες και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έμφορτο με διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Επιπλέον, είχε κατασχεθεί και ένα ακόμη Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, απογευματινές ώρες της 02-10-2021 σε περιοχή της Θήβας, ως εμπλεκόμενο σε περιπτώσεις κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Λιβαδειάς, ιδιοκτησίας της συλληφθείσας από την Α’ συμμορία .

Από την περεταίρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της Α’ συμμορίας διοχέτευαν προς πώληση τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τα φωτοβολταϊκά πάρκα, σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων, περιοχής της Βοιωτίας, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Το προανακριτικό έργο διενεργούν το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς (για την συμμορία Α’) και το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών (για τις συμμορίες Β’ και Γ’).

Οι δράσεις αυτές, οι οποίες είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.








Φυλακές Δομοκού: Το κουτάλι έκρυβε... αυτοσχέδιο σουβλί

 


«Λαυράκι» έβγαλε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/10), από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε δυο κελιά των φυλακών Δομοκού.

Στην κατοχή ενός κρατουμένου βρέθηκε αυτοσχέδιο σουβλί παραλλαγμένο από πλαστικό οικιακό σκεύος (κουτάλι), το οποίο κατασχέθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αμεσα ενημερώθηκαν ο αρμόδιος εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση. Το περιστατικό αξιολογείται και από πειθαρχικής πλευράς.







«Argi’s House»: Ανοίγει το νέο μαγάζι του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στην Γλυφάδα

 



Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις, επιστρέφει σ' έναν μοναδικό μουσικό χώρο στην καρδιά της Γλυφάδας. 

Στο (Argi's House), βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον διακοσμημένο με τα Αστέρια του Ελληνικού πενταγράμμου, με εκλεκτές γεύσεις από την Μεσόγειο και ζωντανή μουσική από όλο το φάσμα του Ελληνικού τραγουδιού.






Το μαγαζί σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το βράδυ

Argi’s House

• Ζησιμοπούλου 9 Γλυφάδα

•1ος Όροφος 

• Κρατήσεις: 2108982526 , 6942828909

• Email: argishouse@gmail.com




Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερη με ευθύνη της εισαγγελίας

 


Είναι απίστευτο ότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση με το οχτάχρονο κορίτσι στη Ρόδο. 

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει ομολογία της θείας, ότι μπήκε στη διαδικασία να κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί για να εξαπατήσει την μητέρα και να της αποσπάσει χρήματα και ακόμα δεν έχει δώσει εντολή ο εισαγγελέας για την σύλληψη της, κάτι που εξοργίζει την κοινή γνώμη.

Η κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις με την εκτέλεση σκευωρία της 50χρονης θείας του 8χρονου κοριτσιού, που με σατανικό σχέδιο προσπάθησε να αποσπάσει ευτελή ποσά από την μητέρα και τον παππού του, μη διστάζοντας μάλιστα να διακορεύσει τον παρθενικό του υμένα για να πείσει πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση!

Η 50χρονη, που έχει ήδη ομολογήσει τα όσα της αποδίδονται, και προκαλεί εντύπωση σε όλους ότι ακόμα δεν έχει συλληφθεί καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν εκτός του αυτοφώρου, αλλά είναι ειδεχθή και η γυναίκα είναι επικίνδυνη.

Η κοινή γνώμη μετά από μία εβδομάδα περιμένει ακόμα πώς  θα χαρακτηριστεί αρμοδίως από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η σωματική βλάβη – κακοποίηση που επέφερε στο παιδί καθώς τα υπόλοιπα αδικήματα, λόγω ύψους ποσού, αποτελούν πλημμελήματα.

Η πληροφορία που υπάρχει και στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ενισχύει το πόσο επικίνδυνη είναι η δράστης. Η δράστης της κακοποίησης της 8χρονης, έχει σχέση με έναν νεότερο σε ηλικία άνδρα, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές σε υποθέσεις ναρκωτικών, διαμένει σε παράγκα πλησίον του καταυλισμού του Κορακόνερου και του νεκροταφείου του Ταξιάρχη και πέρσι είχαν βρεθεί στην αυλή τους δύο χασισόδεντρα! Εις βάρος του συντρόφου της είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Το θέμα μάλιστα είχε προσλάβει πανελλήνια διάσταση αφού ήταν πρωτόγνωρο να καλλιεργούνται χασισόδεντρα δίπλα σε… μνήματα!

Είναι τραγικό το πώς κινείται η εισαγγελία της Ρόδου!!!



Συναγερμός στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης 48 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές


 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα του ιού ανάμεσα στους μαθητές ενώ από τον κορωνοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές, από τους οποίους οι δύο διαγνώστηκαν σήμερα θετικοί. Σημειώνεται πως το σχολείο φιλοξενεί συνολικά 260 παιδιά.

Οι γονείς των παιδιών είναι ανάστατοι καθώς, όπως επισήμαναν στη Voria.gr, η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα. Εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Σύμφωνα με πηγές από το σχολείο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή καθώς τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν εννιά χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του τμήμα, όπως προβλέπεται και από το πρωτόκολλο.




Νέα αθλιότητα από τα κτήνη Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια του βόλεϊ

 


Φρίκη στο Αφγανιστάν από την τρομοκρατική Ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά την χώρα Ταλιμπαν.

Οι τρομοκρατική οργάνωση αποκεφάλισαν μια νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ στις νεάνιδες, μόνο και μόνο γιατί συνέχιζε να παίζει το αγαπημένο της άθλημα.

Οι φανατικοί τρομοκράτες ισλαμιστές μετά την κατάληψη της χώρας τον περασμένο Αύγουστο, προβαίνουν συχνά σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δείχνοντας πόσο τριτοκοσμική είναι, προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη για τη φρική γυναικοκτονία της Μαχτζούμπιν Χακίμι, έκανε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Persian Independent, μία από τις προπονήτριες της εθνικής ομάδας βόλεϊ των Αφγανών γυναικών.

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι, έπαιζε στη δημοτική ομάδα βόλεϊ της Καμπούλ πριν από την κατάρρευση της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης, και ήταν ένας από τις καλύτερες αθλήτριες του συλλόγου.





Οικονόμου: Ο Τσίπρας ανέδειξε τη θεμελιώδη διαφορά που χωρίζει τις αντιλήψεις μας για τη νέα γενιά


Απάντηση στα όσα οπισθοδρομικά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε κατάργηση της αστυνομίας, των αντιτρομοκρατικών νόμων, και των πανελλαδικών εξετάσεων, έδωσε μέσω γραπτής του δήλωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι:

«Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε, στη σημερινή του ομιλία, τη θεμελιώδη διαφορά που χωρίζει τις αντιλήψεις μας για το ρόλο της νέας γενιάς. Εμείς δεν θέλουμε μια νέα γενιά που θα κουνάει δέντρα για να πέσουν τα μήλα. Ούτε μιλάμε για ρεβανσισμούς και νέους διχασμούς, που ονειρεύεται μαζί με τον κ. Πολάκη χρησιμοποιώντας κλισέ περασμένων δεκαετιών. Αυτό, που θέλουν οι νέοι είναι αποτελέσματα που θα τους δώσουν πραγματικές ευκαιρίες να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους».



Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας γυρίζουν σελίδα


 

Χθες έγινε ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Ναυπηγείων στον κόσμο, ο όμιλος Fincantieri, εξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει τη διαδικασία για να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX.

Μέσω της συνεργασίας της Fincantieri με την ΟΝΕΧ τα Ναυπηγεία Ελευσίνας γυρίζουν σελίδα και θα βρεθούν σύντομα σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης, καθότι ο μεγάλος αυτός όμιλος εγγυάται τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία τους.

Σημειώνεται ότι περασμένο τον Ιούλιο  είχε δοθεί λύση και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με τελικό τίμημα τετραπλάσιο του αρχικού που συνολικά αγγίζει τα 78.000.000 ευρώ.



Διπλάσιος ο αριθμός των νέων που επέλεξαν τα δημόσια ΙΕΚ

 


Ο αριθμός των νέων, 18 έως 20 ετών που επέλεξαν να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ είναι, φέτος, διπλάσιος σε σύγκριση με το 2020. Συγκεκριμένα από 6.715 που γράφτηκαν πέρυσι φέτος έχουν εγγραφεί 12.078. 

Οι απόφοιτοι Λυκείου -όπως τόνισε σε ανάρτησή του χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνονται, πλέον, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και εμπιστεύονται τις σύγχρονες ειδικότητες των δημόσιων Ινστιτούτων: από σχεδιαστές ιστοσελίδων και τεχνικούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι εξειδικευμένους διασώστες. Αποκτούν, έτσι, γνώσεις που οδηγούν σε σίγουρα επαγγέλματα. Και δικαιώνουν την επιλογή της Πολιτείας να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση που απαιτεί η εποχή μας. Η νεολαία μας παίρνει την υπόθεση του μέλλοντος στα χέρια της.




Πάνω από 500 startup με 4.800 εργαζομένους στο Elevate Greece

 


Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και ενώ οι δημόσιες δαπάνες σε Ε&Α είναι στον μέσο όρο των κρατών μελών του ΟΟΣΑ, εκεί που πρέπει να βελτιώσουμε, περαιτέρω, την επίδοση μας είναι στις επενδύσεις που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Για τον λόγο αυτό αυξήσαμε σημαντικά τα φορολογικά κίνητρα των υπέρ-εκπτώσεων δαπανών έρευνας και ανάπτυξης από το 130% στο 200% ώστε να δώσουμε επιπλέον ώθηση σε αυτές τις επενδύσεις δημιουργώντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πλαίσιο.

Τον τελευταίο χρόνο, παρά την κρίση της πανδημίας, έχουν ανακοινωθεί πολύ σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη από εταιρείες όπως η Pfizer, Microsoft, Applied Materials, Cisco, EY, E-go, Amazon Web Services κα και αυτό αποτελεί μία έμπρακτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε.

Το Elevate Greece:

Αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος, όπως είναι οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια, οι θερμοκοιτίδες, οι επιταχυντές, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων κ.α.

Αποσκοπεί στο να παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο.

Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Elevate Greece περισσότερες από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 4.800 εργαζομένους.




Η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη


 

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της Υπουργικής Συνόδου “Libya Stabilization Initiative”:

Η Ελλάδα σήμερα, παρά τις φιλότιμες, πρέπει να πω, προσπάθειες της Τουρκίας, επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη. Η Ελλάδα επιστρέφει σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή υστεροβουλία. Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία να βελτιώνει την καθημερινότητα του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας, την επιστροφή στην ομαλότητα.

Γι’ αυτό υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει απαραίτητες ενέργειες. Πρώτον, τη διενέργεια εκλογών, ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

Υπάρχει μπροστά μας ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά σήμερα έγινε ένα βήμα.



Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά»



Την γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ανατολική Μεσόγειος ως εναλλακτική πηγή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης ανέδειξε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

Ότι τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια όσο και στο φυσικό αέριο, η Αίγυπτος, με την οποία η χώρα μας υπέγραψε συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης, μπορεί να γίνει η γέφυρα της Αφρικής με την Ευρώπη, καθώς μπορεί να εξάγει ηλεκτρική πράσινη ενέργεια σε χαμηλές τιμές και να τη μεταφέρει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Τη σημασία όχι μόνο των προμηθειών, αλλά και των δυνατοτήτων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη. 

Την ανάγκη να μελετηθεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας προκειμένου να εξεταστεί τί παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομες μεταβολές τιμών.  

Ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ'το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά. 



Παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο 20χρονος που σκότωσε τη μητέρα του


 

Παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο 20χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τη μητέρα του στο Αιγάλεω.

Ο 20χρονος, ο μικρότερος από τα πέντε παιδιά της 55χρονης, πήγε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και μέσα στις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Ο νεαρός αναζητούνταν από την ημέρα της δολοφονίας της μητέρας του.

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της 55χρονης ήταν ο τέταρτος γιος της, ο οποίος αμέσως βγήκε στη γειτονιά να ζητήσει βοήθεια. «Σκότωσε τη μάνα μου. Βοήθεια. Έλεγε ότι θα τη σκοτώσει και το έκανε. Την σκότωσε», φώναζε σύμφωνα με γείτονες της άτυχης γυναίκας.



51χρονος ανεμβολίαστος αστυνομικός πέθανε από κορωνοϊό

 


Ο αστυνομικός δεν ήθελε καν να διασωληνωθεί, παρά τις σοβαρές επιπλοκές.

Όταν τελικά με τα πολλά και επειδή δεν μπορούσε άλλο πείστηκε, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και κατέληξε την Τετάρτη.

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 51χρονος αστυνομικός στην Ημαθία, από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ο άτυχος αστυνομικός ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Αρχικά όπως λένε οι γιατροί ο αστυνομικός δεν ήθελε καν να διασωληνωθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Απόστολος Μούρτης, τόνισε ότι ο συνάδελφός του «δεν είχε εμβολιαστεί και ακόμη πιο λυπηρό είναι πως μέχρι τέλους δεν επιθυμούσε περαιτέρω ιατρική περίθαλψη».

Όταν τελικά πείστηκε, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και κατέληξε την Τετάρτη. Το πρωί της Πέμπτης συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι τον οδήγησαν με θλίψη στην τελευταία του κατοικία.

«Δέχτηκε τη διασωλήνωση ο άνθρωπος, αλλά μέχρι ένα ακραίο σημείο που τα πράγματα ήταν οριακά για αυτόν» κατέληξε ο κ. Μούρτης.



Προκλητική και επικίνδυνη η Τουρκία απειλεί Ελλάδα - Κύπρο


 

Η Τουρκία εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για την ασφάλεια της Μεσογείου, είναι μια χώρα επικίνδυνη με έναν ηγέτη που νομίζει ότι μπορεί να τα βάζει με όλους και με όλα.

Η Τουρκία δείχνει τον εκνευρισμό της μετά τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα με Γαλλία και ΗΠΑ κι ενώ η Άγκυρα γνωρίζει διπλωματική απομόνωση από ΕΕ και ΗΠΑ. 

Απειλεί ανοικτά λέγοντας ότι θα λύσει τις διαφορές της «και στο πεδίο» αν η Λευκωσία ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο.

Με ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως μετέδωσε ο Skai,  απειλεί την Κύπρο με επέμβαση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε ενέργεια για γεωτρήσεις αλλά ταυτόχρονα κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για προκλητικές ενέργειες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Τανζού Μπιλγκίτς, εκπροσώπου του υπουργείου, αναφέρει τα εξής:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.



Δέν φαίνεται να αγοράζει η Τουρκία ούτε τα 40 F16 - Όχι από Αμερικάνους βουλευτές

 



Όπως δείχνουν τα πράγματα, ούτε τα 40 F-16 δεν φαίνεται να αγοράζει η Τουρκία.

Να βάλουν φρένο στην έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία επιχειρούν Αμερικανοί βουλευτές στο Κογκρέσο. Με μια διακομματική επιστολή, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της συλλογής υπογραφών, οι Αμερικανοί νομοθέτες εκφράζουν στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν την αντίθεσή τους τόσο στην απόκτηση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 όσο και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων που έχει η Τουρκία. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στους βουλευτές Κρις Πάππας, Γκας Μπιλιράκης, και Κάρολιν Μαλόνι και χαίρει της στήριξης του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), καθώς και αρμενικών, ινδικών και κουρδικών οργανώσεων.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναφέρθηκε ότι η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει “40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Lockheed Martin και να εκσυγχρονίσει σχεδόν 80 από τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της”. Στις 17 Οκτωβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “πρότειναν την πώληση μιας παρτίδας μαχητικών αεροσκαφών F-16”, αλλά η φερόμενη πώληση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Έχουμε σημειώσει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την επιστολή ενδιαφέροντος, επικαλούμενο την πολιτική του να μην σχολιάζει επιστολές ενδιαφέροντος πριν από την ενημέρωση του Κογκρέσου. Πιστεύουμε ότι οι ευρείες αναφορές στον Τύπο για το αίτημα της Τουρκίας, καθώς και οι δηλώσεις του ίδιου του προέδρου Ερντογάν, μας παρέχουν επαρκή βάση για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πιθανή πώληση».

Συνεχίζοντας, οι Αμερικανοί βουλευτές προειδοποιούν τον υπουργό Εξωτερικών ότι μια πιθανή αναβάθμιση των τουρκικών F-16 εγκυμονεί κινδύνους λόγω του γεγονότος ότι η Άγκυρα συνεχίζει να κατέχει το ρωσικό σύστημα S-400. «Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Κογκρέσο επέμεινε στην απόρριψη της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 ήταν οι σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη συνένωση S-400 και F-35. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι η αναβάθμιση σε Block 70 ενέχει παρόμοιους κινδύνους εάν η Άγκυρα συνεχίσει να κατέχει τους ρωσικούς S-400. Δεδομένου ότι τα αναβαθμισμένα F-16 εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο για εμάς όσο και για τους αξιόπιστους συμμάχους μας, αυτός είναι ένας κίνδυνος που τον βρίσκουμε μη αποδεκτό», τονίζουν χαρακτηριστικά οι Αμερικανοί βουλευτές .

Επιπλέον, στην επιστολή καταγράφεται η απόλυτη αδιαφορία που έχει επιδείξει η τουρκική πλευρά για την αμερικανική νομοθεσία. Όπως εκτιμούν οι Αμερικανοί βουλευτές , η ένταξη της Τουρκίας σε ένα τέτοιο αμυντικό πρόγραμμα θα εκπέμψει ένα λάθος μήνυμα από την πλευρά της Ουάσιγκτον και θα δημιουργήσει αμφιβολίες για το πόσο είναι πραγματικά αποφασισμένη να διασφαλίσει την υλοποίηση του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

«Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την επιβολή των κυρώσεων CAATSA, η κυβέρνηση Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να συμμορφωθεί με το αμερικανικό δίκαιο ή να αντιμετωπίσει τις υποκείμενες συνθήκες που οδήγησαν στην αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 και στο πάγωμα των αγορών αμερικανικών όπλων από το Κογκρέσο. Πράγματι, μόλις τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την πρόθεσή του να αγοράσει επιπλέον S-400. Κατά την ακρόαση για την επικύρωση του διορισμού του, ο υποψήφιος του πρόεδρου Μπάιντεν για τη θέση του πρέσβη στην Τουρκία, ο πρώην γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρόσθετες κυρώσεις CAATSA εάν αποκτήσει επιπλέον ρωσικά οπλικά συστήματα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε. Δεδομένου ότι αυτή φαίνεται να είναι η θέση τόσο της κυβέρνησης όσο και του Κογκρέσου, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η επιστολή ενδιαφέροντος της Τουρκίας, υπό τις παρούσες συνθήκες στέλνει λάθος σήμα στην Τουρκία και της δίνει λόγο να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει τις στρατιωτικές σχέσεις της με τη Ρωσία».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί βουλευτές προειδοποιούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην επιχειρήσει να επιστρατεύσει νομικά τεχνάσματα προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των κυρώσεων CAATSA. Όπως μάλιστα τονίζουν, δεν θα διστάσουν να αναλάβουν επιπρόσθετη νομοθετική δράση προκειμένου να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

«Με δεδομένες τις κυρώσεις CAATSA που ήδη έχουν επιβληθεί, αναμένουμε ότι μια τέτοια πώληση θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί μόνο με τεχνάσματα- για παράδειγμα, προσπαθώντας να πουληθούν τα αεροσκάφη σε μια οντότητα διαφορετική από την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων. Θεωρούμε τέτοιες απόπειρες μια λανθασμένη καταστρατήγηση της πρόθεσης του Κογκρέσου και θα εξετάσουμε πρόσθετη νομοθεσία για τον περιορισμό αυτής της δυνητικής αγοράς, εάν η κυβέρνηση επιμείνει στο να αγνοεί την πρόθεση του Κογκρέσου».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Γκάμπι Πετίτο: Στον αγνοούμενο σύντροφό της ανήκουν λείψανα που βρέθηκαν σε πάρκο

 


Ανατροπή στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο, βρέθηκε η σωρός του καταζητούμενου συντρόφους της.

Στον αγνοούμενο φυγά Μπράιαν Λόντρι, ο οποίος καταζητούνταν για τη δολοφονία της συντρόφου του Γκάμπι Πετίτο ανήκουν τα λείψανα που βρέθηκαν σε πάρκο της Φλόριντα, σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πτώμα του Λόντρι βρέθηκε σε σημείο του πάρκου το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν καλυμμένο από νερό. Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν επίσης το σακίδιο και το σημειωματάριο του.

Η εξαφάνιση της Πετίτο τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο μαζί με τον σύντροφό της, έχει συγκλονίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Πετίτο έπεσε θύμα στραγγαλισμού.

Η 22χρονη είχε θεαθεί τελευταία φορά ζωντανή στις 26 Αυγούστου. Η σορός της ανακαλύφθηκε κοντά στο κάμπινγκ Spread Creek στο δάσος Μπρίτζερ-Τίτον , στο δυτικό Ουαϊόμινγκ.

Η Πετίτο και ο Λόντρι ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις αρχές Ιουλίου, από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ο σύντροφός της είχε θεωρηθεί από τις αρχές πρόσωπο ενδιαφέροντος για την εξαφάνισή της και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.



Δυστύχημα σε γυρίσματα ταινίας ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε άθελα του γυναίκα

 



Mιά απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ στο Νέο Μεξικό.

Ο ηθοποιός σύμφωνα με τους New York Times πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος γυναίκα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός της ταινίας, Άλεκ Μπάλντουιν, γύριζε μια σκηνή για τη νέα του ταινία «Rust», η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix,  όπου έπρεπε να πυροβολήσει με ένα όπλο με άσφαιρα.



Το όπλο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα ή το θραύσμα της χτύπησε δύο άτομα στο σετ, τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, Τζόελ Σόουζα 48 χρονών.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσης αν πράγματι το όπλο που κρατούσε ο Αμερικανός ηθοποιός είχε άσφαιρα ή αν κάποιος έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες ή αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα που τραυμάτισε θανάσιμα την 42χρονη.



Ο Μπάλντουιν εθεάθη έξω από το γραφείο του σερίφη να κλαίει, η φωτογραφία που ανάρτησε δημοσιογράφος του CBS στο Twitter, φαίνεται ο ηθοποιός να μιλάει προβληματισμένος στο τηλέφωνο στο σετ της ταινίας μετά την ανάκρισή του.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες από το περιστατικό, ενώ δεν έχουν απαγγείλει ακόμα κατηγορίες ούτε έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.