Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Πρόκληση με τουρκικό κατασκοπευτικό που παρενόχλησε Ελληνική πυραυλάκατο



Τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 παρενόχλησε πυραυλάκατο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεε βορειοανατολικά της Άνδρου.

Το τουρκικό αεροσκάφος CN-235 προχώρησε σε 30 παραβιάσεις και πετώντας κοντά στο πεδίο βολής Άνδρου πέρασε πολλές φορές πάνω από ελληνική πυραυλάκατο αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί.

Το τουρκικό κατασκοπευτικό τελικώς αποχώρησε από μόνο του.


Ένοχος o Μαντέλης για "ξέπλυμα" 450.000 γερμανικών μάρκων από την Siemens



Ένοχο όπως και πρωτόδικα έκριναν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου τον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι πήρε και νομιμοποίησε 450.000 γερμανικά μάρκα από τα μαύρα ταμεία της Siemens, για να εγκρίνει την σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Η ενοχή του ήρθε με 4 ψήφους έναντι μιας, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία.

Πρωτοδίκως ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ του είχαν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά. Αν η πρωτόδικη ποινή παραμείνει τότε ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.


Καταδικάστηκε ο άνδρας που είχε «λούσει» με καυτό καφέ 2χρονο αγοράκι


Σε 34 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ηλικιωμένος άνδρας από την Ηλεία, ο οποίος το 2015 έριξε καυτό καφέ σε ένα αγοράκι μόλις 2 ετών, με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες Πέμπτη, με το δικαστήριο να καταδικάζει τον κατηγορούμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη στη γιαγιά και το παιδί.

Ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε 34 μήνες φυλάκιση με δικαίωμα έφεσης και μέχρι το εφετείο η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τον Απρίλιο του 2015 στην περιοχή Ξυλοκέρα.

Μια γυναίκα από τη Βουλγαρία μαζί με το εγγονάκι της, είχε πάει στο σπίτι του εργοδότη του γιου της προκειμένου να διεκδικήσει τα μεροκάματα που του χρωστούσαν επί δυο χρόνια.

Ο γιος της είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για να εργαστεί, αλλά εκείνη συνέχισε να διεκδικεί τα δεδουλευμένα του.

Τη μοιραία ημέρα σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η ίδια, ο πατέρας του εργοδότη του γιου της φέρεται να βγήκε φωνάζοντας από την κουζίνα κρατώντας ένα φλιτζάνι με… καυτό καφέ και την περιέλουσε και μάλιστα προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο εγγονάκι της που κρατούσε στην αγκαλιά της, ενώ της φέρθηκε με πολύ άσχημο τρόπο και προσπάθησε να την χτυπήσει απωθώντας την βίαια, με πολλά ρατσιστικά υπονοούμενα. Το μωρό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. 

Ο Συνήγορος της οικογένειας των γονέων και θυμάτων της υπόθεσης κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος εξέφρασε μετά το αποτέλεσμα της δίκης την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι υπήρξε δικαίωση σε μια υπόθεση που είχε ρατσιστικό υπόβαθρο και με τον τρόπο αυτό και η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία στέλνουν το δικό τους μήνυμα. 




Πηγές: ilialive.gr, star.gr


K. Μητσοτάκης : Δημιουργούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμα.



"ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ": Άρθρο του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η Κυριακή που έρχεται, είναι μία πραγματικά σημαντική ημέρα όχι μόνο για τον κόμμα μας αλλά και για τη Δημοκρατία.  Για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, καθώς και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας που θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Αυτή ήταν άλλωστε η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες, όταν με εξέλεξαν αρχηγό της ΝΔ πριν από ακριβώς 30 μήνες: Να ανοίξω τις πόρτες της παράταξής μας και να μπουν άνθρωποι που μέχρι σήμερα αποθαρρύνονταν να ασχοληθούν με την πολιτική, καθώς έβλεπαν -και δικαίως- τα κόμματα ως κλειστούς μηχανισμούς εξουσίας. Πολλοί μού έλεγαν τότε ότι αυτά δεν γίνονται. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης.

Είμαι δε πραγματικά ευτυχής, καθώς στο κάλεσμά μας αυτό ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 155.000 πολίτες, αριθμός πρωτοφανής όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της Ευρώπης.  Οι πολίτες αυτοί δεν είναι απλά μέλη του κόμματος, αλλά πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Στηρίζουν εμπράκτως τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες.

Είπαμε ότι θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους,  Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τα 155.000 ενεργά μέλη μας που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έδωσαν 12 ευρώ ως ετήσια συνδρομή για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να ενισχύσουν έτσι τη συλλογική μας προσπάθεια. Σημειώνω δε ότι 30.000 εξ αυτών είναι νέα μέλη που γράφηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία.  Η Νέα Δημοκρατία ξαναγίνεται περισσότερο παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια ένα μαζικό λαϊκό κόμμα.

Το ριζοσπαστικό αυτό εγχείρημα δεν πραγματοποιείται σε ουδέτερο χρόνο που θα επέτρεπε σε έναν πολιτικό μηχανισμό να ασχοληθεί απερίσπαστος με την εσωτερική του λειτουργία. Αντιθέτως, συμβαίνει ενώ μία κυνική κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τη Νέα Δημοκρατία να της απαντά δυναμικά, εντός και εκτός Βουλής. Αποκαλύπτοντας το ψέμα της «καθαρής εξόδου» και προειδοποιώντας για τις μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση αφορολόγητου που έχουν ήδη υπογραφεί. Και καλώντας όλους τους πολίτες να συμπορευθούμε όχι απλά για να φύγει το συντομότερο η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στη Μεταπολίτευση. Αλλά κυρίως για να κάνουμε μαζί, την επομένη μέρα των εθνικών εκλογών, τις αναγκαίες τομές που χρειάζεται η Ελλάδα και να βάλουμε οριστικό τέλος στην κρίση που δοκιμάζει τη χώρα εδώ και 9 χρόνια.

Δημιουργούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Τη δημιουργική ανόρθωση απέναντι στην καθήλωση. Τα έργα απέναντι στα λόγια. Το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα δράσης απέναντι στην αποδεδειγμένη ανικανότητα και ιδεοληψία. Την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα απέναντι στην εσωστρέφεια και την παρακμή.

Οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας που θα αναδειχθούν μεθαύριο θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται. Τα 155.000 μέλη μας και οι εκπρόσωποι που θα εκλέξουν θα μεταφέρουν παντού το μήνυμά μας.  Να πείσουν ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε καλύτερα. Και να φέρουν την παράταξη της αλήθειας και του αποτελέσματος στην κυβέρνηση.  Για να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά.

Γιατί όσο και να πιστεύουν κάποιοι ότι το πεδίο της κομματικής αντιπαράθεσης έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο, οι κομματικές μας οργανώσεις εξακολουθούν να επιτελούν ένα κρίσιμο ρόλο.  Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τοπικών κοινωνιών και δίνουν τη μάχη για την επικράτηση των ιδεών μας. Και βέβαια συγκροτούν έναν ετοιμοπόλεμο εκλογικό μηχανισμό που θα δώσει οργανωμένα και συντεταγμένα τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν.

Οι εκλογές της Κυριακής, λοιπόν, δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική. Δεν είναι υπόθεση μόνο των Νεοδημοκρατών, αλλά όλων των πολιτών. Και δεν θα είναι μόνο το τέλος ενός ταξιδιού, αλλά και η αρχή ενός νέου. Εκείνου που θα φέρει στο προσκήνιο το νέο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.  Το αισιόδοξο πρόσωπο μιας νέας και ελπιδοφόρας παράταξης όλων των Ελλήνων. 


Σκάνδαλο ΕΛΤΑ - ΔΕΗ: Από το Μάρτιο διαμαρτύρονταν οι καταναλωτές



Του Χάρη Φλουδόπουλου

"Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν από πλευράς ΕΛΤΑ κάποια προβλήματα καθυστερήσεων απόδοσης στη ΔΕΗ εισπραττόμενων λογαριασμών πελατών μας. Τα προβλήματα αυτά, τα οποία όπως μας διαβεβαίωσε η διοίκηση των ΕΛΤΑ, είναι παροδικά, προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με συνεννόηση και συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επιχειρήσεις αυτές απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πελατών τους επί δεκαετίες πράγμα το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί”.

Το απόσπασμα αυτό προέρχεται από απάντηση της ΔΕΗ σε αναφορά πελάτη της στο Συνήγορο του Καταναλωτή, ο οποίος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 67% και δικαιούχος του κοινωνικού τιμολογίου, ο οποίος έκανε αναφορά για την υπόθεση της μη απόδοσης των χρημάτων του λογαριασμού που πλήρωσε μέσω ταχυπληρωμής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ. 

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει ημερομηνία 20 Μαρτίου ενώ η απάντηση του καταστήματος της Καλλιθέας έχει ημερομηνία 28 Μαΐου, δηλαδή η ΔΕΗ ήταν σε γνώση των καταγγελιών και της υπόθεσης της παρακράτησης των χρημάτων των καταναλωτών εδώ και τουλάχιστον 1,5 μήνα. 

Ωστόσο τόσο στη συγκεκριμένη αναφορά όσο και σε άλλη μεταγενέστερη αναφορά πελάτη της ΔΕΗ προς το συνήγορο του Καταναλωτή με ημερομηνία 21 Μαρτίου, που απαντήθηκε από τη ΔΕΗ στις 16 Απριλίου, η απάντηση είναι πανομοιότυπη: "Τα προβλήματα αυτά, τα οποία όπως μας διαβεβαίωσε η διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι παροδικά, προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με συνεννόηση και συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επιχειρήσεις αυτές απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πελατών τους επί δεκαετίες” απαντά η ΔΕΗ.

Χθες η ΔΕΗ με επίσημη ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα με τις εξοφλήσεις πελατών της μέσω ΕΛΤΑ, λόγω αστοχιών της εταιρείας, υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. "Το πρόβλημα κατά καιρούς εμφανίζεται περισσότερο ή λιγότερο οξυμένο και τελευταία έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

"Συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ ταλαιπωρούνται ενώ και η ίδια η Επιχείρηση υφίσταται οικονομικές και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση στα καταστήματά της με συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στην εξυπηρέτηση αλλά και στο προσωπικό”  η εταιρεία. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΔΕΗ προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα με στόχο την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πελατών της και την προάσπιση των συμφερόντων της εξαντλώντας τα περιθώρια διαλόγου και καλής θέλησης έναντι μιας εμβληματικής επιχείρησης όπως τα ΕΛΤΑ. 

Τέλος η ΔΕΗ συνέστησε επισήμως χθες στους πελάτες της να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά μέσω e–pos για να είναι απολύτως σίγουροι και να μην υφίστανται ταλαιπωρία. 

ΡΑΕ

Χθες επίσης η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πραγματοποίησε νέα παρέμβαση, ζητώντας από τους εμπλεκομένους (δηλαδή ουσιαστικά τη ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ) να προβούν σε οριστική επίλυση του προβλήματος χωρίς την εμπλοκή των καταναλωτών για την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους. Η ΡΑΕ ζητεί επιπλέον να υπάρξει αναδρομική εφαρμογή της έκπτωσης στον επόμενο λογαριασμό, ενώ εάν υπήρξαν αδικαιολόγητες διακοπές ρεύματος, ζητείται να υπάρξουν μέτρα αποζημίωσης. Τέλος ζητείται από τους παρόχους (δηλαδή τη ΔΕΗ) να ενημερώσουν δημόσια τους καταναλωτές για το θέμα και το πως αντιμετωπίζεται.

Ωστόσο οι εντολές της ΡΑΕ χαρακτηρίζονται από πηγές της αγοράς ως προϊόν βιαστικής αντιμετώπισης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος. Τα όσα ζητούνται είναι πρακτικά ανεφάρμοστα αφού δεν έχει ελεγχθεί τι ακριβώς επιτρέπει το ηλεκτρονικό σύστημα, ούτε εκτιμήθηκε η κλίμακα του φαινομένου, το πλήθος των συναλλαγών που αφορά, αλλά και η διάσταση των διορθώσεων που πρέπει να γίνουν. 

Επίσης η ΡΑΕ δεν έχει συνυπολογίσει στις εντολές που έδωσε το γεγονός ότι ενδεχομένως έχουν επιβληθεί τόκοι υπερημερίας, πιθανόν να επηρεάστηκαν διακανονισμοί ενώ πέραν της έκπτωσης δεν αποκλείεται να έχουν επιβληθεί και αποσυνδέσεις, με μεγάλο κόστος και ανυπολόγιστες συνέπειες για τους καταναλωτές.

Προκλητική απουσία των ΕΛΤΑ

Σε όλη αυτήν την υπόθεση, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ δεν έχουν κάνει καμία επίσημη τοποθέτηση. Το Capital ζήτησε τη θέση της διοίκησης, η οποία ωστόσο δεν απάντησε. Εκπρόσωπος των ταχυδρομείων, μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις τόνισε ανεπισήμως ότι το θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών. 

Ενδεχόμενες ευθύνες

Η απάντηση που έδωσε η ΔΕΗ σε αναφορές καταναλωτών που έγιναν προτού το πρόβλημα γνωστοποιηθεί και απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρά ερωτήματα. 

Τα μεν ΕΛΤΑ εμφανίζονται να έχουν εκμεταλλευτεί το δίκτυό τους, το κύρος αλλά και την κυρίαρχη θέση που έχουν στην αγορά, η δε ΔΕΗ δεν ενήργησε εγκαίρως προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο και να προστατεύσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα των πελατών της. 

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς τα ΕΛΤΑ δραστηριοποιούνται στην αγορά του ρεύματος ως πάροχος, όπου υπάρχουν καταγγελίες ότι προσφέρουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών τιμολόγια κάτω του κόστους. Υπερδεκαπλασίασαν μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες το μερίδιό τους στην αγορά φτάνοντας από 0,05 σε 0,7%. Απομένει να φανεί από την έρευνα που θα γίνει εάν τα ΕΛΤΑ χρηματοδότησαν τις εκπτώσεις τους, χρησιμοποιώντας χρήματα των πελατών της ΔΕΗ για να ενισχύσουν τις αρνητικές (σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας) χρηματοροές τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι σχετικά πρόσφατα ΔΕΗ και ΕΛΤΑ είχαν δηλώσει ότι θα συνεργαστούν και ότι η ΔΕΗ θα παράσχει τεχνογνωσία και τεχνική βοήθεια για τη δραστηριοποίηση των ΕΛΤΑ, που είναι μια σοβαρή εταιρεία, στην αγορά του ηλεκτρισμού.

Σε ό,τι αφορά το νομικό σκέλος απομένει να φανεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για περαιτέρω έρευνα για τυχόν άλλες ευθύνες ή παραβιάσεις των κανόνων της αγοράς ή ακόμη και του νόμου. 


Πηγή : capital.gr


Επιβεβαιώθηκε η τοποθεσία του ιστορικού ναυαγίου του υποβρυχίου Κατσώνης

Πηγή: Υδρογραφική Υπηρεσία Πολεμικού Ναυτικού



Επιβεβαιώθηκε η ακριβής τοποθεσία τους ιστορικού ναυαγίου του υποβρυχίου «Κατσώνης», το οποίο βυθίστηκε μαχόμενο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως ανακοίνωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, το ναυάγιο εντοπίστηκε έξι ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρων.

Το ναυάγιο είχε αρχικά εντοπισθεί από το υδρογραφικό - ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στα τέλη Ιανουαρίου με τη χρήση σόναρ. Την προηγούμενη εβδομάδα το εύρημα επιβεβαιώθηκε με οπτικά μέσα.

Ο «Ναυτίλος» προσέγγισε το ναυάγιο με χρήση υποβρύχιων ρομποτικών καμερών σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο, ενώ στην επιχείρηση αναγνώρισης συμμετείχε και εταιρία κινηματογραφήσεων.

Το «Κατσώνης» βυθίστηκε από γερμανικό ανθυποβρυχιακό πλοίο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1943, αφότου εμβολίστηκε κι ενώ προηγουμένως είχε υποχρεωθεί να αναδυθεί στην επιφάνεια λόγω χρήσης βομβών βυθού.






Πηγή: skai.gr


Ήθελαν εκτός φυλακής του Αλβανούς για να τους ξανά χρησιμοποιήσουν σε φόνο


Με σχέδιο έγινε η απόδραση και με ενορχηστρωτές το οργανωμένο έγκλημα που δρα ανεξέλεγκτο ειδικά μετά τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Οι δύο Αλβανοί σκληροί κακοποιοί που δεν διστάζουν να σκοτώσουν ειδικά ο ένας από αυτούς που ψυχρά έσφαξε μετά την δολοφονία του πατέρα και στόχου του, το ανήλικο παιδάκι αυτού 2 χρονών είναι καλή εφεδρεία εάν δεν συλληφθούν άμεσα για νέες δολοφονίες και συμβόλαια.

Σημασία για το οργανωμένο έγκλημα είναι ότι και οι δύο Αλβανοί δεν διστάζουν να σκοτώσουν και είναι χρήσιμοι για εκτελεστές, ειδικά τώρα που υπάρχει ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην νύχτα.

Αυτό σημαίνει ότι δύο ενεργά επικίνδυνα πιστόλια, είναι ελεύθερα να σκοτώσουν για οποιοδήποτε ενεργό λογαριασμό ποινικού ειδικά αυτών που βρίσκονται στην φυλακές Αλικαρνασσού που ήταν φυλακισμένοι μαζί τους, και έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με αντιπάλους τους η με θύματα τους που τους έκλεισαν στην φυλακή.


Γιάννης Αθανασίου
NOW


Καπνός έγιναν 810 εκατ. ευρώ του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής



Καπνός έγιναν 810 εκατ. ευρώ του ΤΣΜΕΔΕ από μετοχές του στην Attika Βank. Η σημερινή αξία μετοχών είναι στα 32 εκατ. ευρώ και η τρέχουσα αξία τους αναμένεται μετά τη χθεσινή απόφαση του ΕΦΚΑ να αποποιηθεί μέρος των μετοχών του στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

Η ζημιά δεν είναι μόνο στο ότι εξαϋλώθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2015 περί τα 810 εκατ. ευρώ που είχε διαθέσει από το 1997 σε μετοχές το ΤΣΜΕΔΕ, έχοντας το 45% της Τράπεζας Αττικής, αλλά ότι ο ΕΦΚΑ που πήρε ό,τι αποθεματικά απέμειναν, αποφάσισε χθες να μην ασκήσει όλα τα δικαιώματά του στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας και αντί να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη συμμετοχή του, αποφάσισε να την περιορίσει στο 37%, εκχωρώντας μέρος από τις μετοχές του!

Ξεπούλημα

Το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ προφανέστατα ενήργησε κατόπιν κυβερνητικής εντολής και στην πράξη «ξεπούλησε» ένα μέρος από τα δικαιώματα του κράτους στο πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Αττικής, που κατείχαν τα Ταμεία, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω αποδυνάμωση της κρατικής παρουσίας στο τραπεζικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε κάποτε ότι «θα κάνουμε κρατικό τραπεζικό πυλώνα», τώρα πράττει το ακριβώς αντίθετο από αυτά που δήθεν υποσχόταν: Αποδυναμώνει την κρατική παρουσία και από τη μοναδική τράπεζα (Αττικής) που ήλεγχε λόγω της πλειοψηφικής συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ!

Έβαλαν… κόφτη

Ο λόγος που ο ΕΦΚΑ έκανε πίσω με κυβερνητική εντολή είναι γιατί θα έπρεπε να διαθέσει 90 εκατ. ευρώ από τα δικά του λεφτά για να κρατήσει το 45% των μετοχών και μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Ομως αποφάσισε, ή του είπαν, ότι δεν μπορεί να μπει στην αύξηση για όλα τα δικαιώματά του, παρά μόνον μέχρι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ.

Αυτομάτως η συμμετοχή του, όπως αποκαλύπτεται στην εισήγηση που έγινε στο χθεσινό Δ.Σ του ΕΦΚΑ, θα μειωθεί και με ένα τέτοιο ποσό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Αττικής θα ελέγχει πλέον το 37% και όχι το 45%.

Το ερώτημα είναι αν θα λογοδοτήσει κανείς για τα 810 εκατ. ευρώ που εξαϋλώθηκαν σε μετοχές της τράπεζας και, κυρίως, γιατί την ώρα που η κυβέρνηση βλέπει… την ανάπτυξη να μπαίνει σε κάθε σπίτι, να μην αυξάνει τη συμμετοχή των Ταμείων στην Τράπεζα Αττικής με την προσδοκία ότι αυτά τα 810 εκατ. ευρώ που εξαϋλώθηκαν, ιδίως μετά το 2015, θα ξαναπάρουν αξία από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών λόγω της ραγδαία αναπτυσσόμενης, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικής οικονομίας.

Η εισήγηση

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι ο ΕΦΚΑ είναι κάτοχος 1.066.208.885 μετοχών του πρώην ΤΣΜΕΔΕ που τον καθιστούν μέτοχο του 45,58% των μετοχών της Attica Bank. Για την κτήση τους από το 1997 μέχρι και την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον Δεκέμβριο του 2015 δόθηκαν συνολικά περίπου 810 εκατ. €. Η τρέχουσα αξία των μετοχών την 27η/4/18 ήταν 0,0255 € ανά μετοχή, δηλ. συνολική αξία 30,2 εκατ. €.

Σε περίπτωση που ο ΕΦΚΑ διατηρήσει το υπάρχον ποσοστό του (45,58%) στην τράπεζα, απαιτείται να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του και να καταβάλει το ποσό των 90.229.243 €. Η υπάρχουσα εγκεκριμένη πίστωση του 2018 για αγορά μετοχών ανέρχεται όμως στο ποσό των 70 εκατ. €, που κατεβάζει το ποσοστό του ΕΦΚΑ στο 37,4%, αλλά δίδει χώρο συμμετοχής σε στρατηγικό επενδυτή, λέει η εισήγηση.

Ίσως το κλειδί να είναι ο χώρος για στρατηγικό επενδυτή στην Αττικής. Που μένει να δούμε ποιος θα είναι…

Κώστας Κατίκος
Ελεύθερος Τύπος


Προνοιακά επιδόματα Μαρτίου Απριλίου 2018: Ποιοι δήμοι πληρώνουν και πότε



Η λίστα ανανεώνεται όποτε μας ενημερώνουν οι δήμοι από τους οποίους έχουμε ζητήσει ενημέρωση

Δήμος Μινώα Πεδιάδας, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 

Ο Δήμος Πεντέλης, Τρίτη 15 Μαΐου 2018 


Δήμο Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Δήμος Δράμας, Τρίτη 15 Μαΐου 2018 

Δήμος Ξάνθης, Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δήμος Γόρτυνας, Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δήμος Αμφιλοχίας, Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δήμος Πεντέλης, Τρίτη 15 Μαΐου 2018 

Δήμος Λαμιέων, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Δήμος Νέας Σμύρνης, Τετάρτη 16 Μαΐου

Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Τετάρτη 16 Μαΐου

Πάτρα Τρίτη 15 Μαΐου.

Την άλλη Τετάρτη 16/5 πληρώνει ο Δήμος Καρδίτσας

Σήμερα  Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 πληρώνει η Λειβαδιά

Ο Δήμος Κοζάνης  την Δευτέρα 14 Μαίου 2018.

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 θα είναι διαθέσιμα απ' όλη τη Μεσσηνία, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, εξυπηρετεί όλο το Νομό.

Σέρρες τα προνοιακά επιδόματα Μαρτίου - Απριλίου 2018 θα καταβληθούν την Τρίτη 15 Μαίου 2018.

Η Λάρισα , πληρώνει σήμερα  Παρασκευή 11 Μαΐου.

Δήμος Χανίων την Τρίτη 15 Μαΐου 

Δήμος Ασπροπύργου πλήρωσε πρώτος από εχθές Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018.

Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Δευτέρα 14/5/2018.


Προαναγγελία Σεντένο: Ερχεται εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας»



Προαναγγελία της σκληρής εποπτείας στην οποία θα βρεθεί η Ελλάδα μετά τη λήξη του μνημονίου, είναι η επιστολή του προέδρου του Eurogroup με αφορμή τη συνεδρίαση του Απριλίου.

Ο Μάριο Σεντένο στην απολογιστική επιστολή του κάνει λόγο για ένα εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας η οποία προτάθηκε από την Κομισιόν.

Με τον τρόπο αυτό, άκρως διπλωματικό, ο Σεντένο στέλνει μήνυμα στην Αθήνα για μετά τις 20 Αυγούστου αλλά και προετοιμάζει το έδαφος για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να «κλειδώσει» το εργαλείο της εποπτείας.

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος» σημειώνεται στην επιστολή.

Αναφέρει ακόμη ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Κάτι που όμως καθίσταται δύσκολο καθώς φαίνεται ότι η Αθήνα δεν έχει προχωρήσει δεκάδες προαπαιτούμενα.

Tο σημείο της επιστολής του κ. Σεντένο για την Ελλάδα αναφέρει: 

«3. Greece – state of play

The institutions debriefed the Eurogroup on the state of play of the fourth review of the ESM
stability support programme and announced the return of the mission teams to Athens on 14 May.
The aim is to reach a staff level agreement ahead of the May Eurogroup. We also held an
exchange of views on some key elements to support the successful exit of Greece from the
programme. The Greek Minister presented the growth strategy of Greece for the coming years,
which aims to boost Greece's long-term growth potential and enhance the investment climate. We
also discussed how we can further support the Greek authorities in their continued reform efforts in
the years after the programme. We took note of the intention of the Greek government not to
request a successor arrangement. On the future monitoring of the economic, fiscal and financial
developments, the Eurogroup took note of the so-called 'enhanced surveillance' tool, as proposed
by the Commission. Discussion on the debt strategy will continue in the weeks ahead. On the
basis of a successful review, the Eurogroup will decide in June on all the elements to ensure a
successful exit of Greece from the program by August»


TA NEA


Η μεγάλη κλοπή στη βενζίνη – Έφτασε σχεδόν 2 ευρώ το λίτρο – Ως και 40 λεπτά οι διαφορές στα πρατήρια




Η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει και μαζί κάποιοι βρήκαν όπως φαίνεται την ευκαιρία για τη... μεγάλη κλοπή στην τσέπη των καταναλωτών.

Η αφορμή δόθηκε από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου που πλέον κινείται πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι και έτσι πλέον στην χώρα μας η τιμή στη βενζίνη έφτασε ακόμη και τα 1,970 ευρώ!

Το φαινόμενο των ανατιμήσεων ακόμη και μέσα σε μερικές ώρες άρχισε να χτυπάει ξανά την τσέπη του καταναλωτή με αυξήσεις ως και τέσσερα λεπτά το λίτρο…

Παράλληλα εμφανίζονται μέσα στην ίδια περιοχή διαφορές από μερικά λεπτά ως και 20 ή ακόμη και 40 λεπτά το λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρατήριο στο Περιστέρι η αμόλυβδη πωλούνταν στα 1,486 και την ίδια ώρα ένας οδηγός θα έβλεπε τιμή 1,559 στα Πατήσια και 1,684 στη Μεταμόρφωση.

Σε περιοχές όπου ούτως ή άλλως οι τιμές είναι αυξημένες, όπως στα νησιά, οι τιμή της βενζίνης κυριολεκτικά έχει γίνει απαγορευτική καθώς στα πρατήρια αναγράφονται τιμές όπως 1,94 ευρώ στην Ανάφη, 1,96 στην Αμοργό ή 1,97 στην Κίμωλο.

Από την αρχή του χρόνου και παρά το γεγονός ότι η τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου αυξάνεται, αυξάνεται και η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου και έτσι ενώ στις αρχές Ιανουαρίου η μέση τιμή στη χώρα ξεκίνησε από τα 1,53 ευρώ πλέον έχει εκτιναχθεί στα 1,593 ευρώ.

Μάλιστα οι τελευταίες τιμές των διεθνών αγορών δεν έχουν “μπει” ακόμη και έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και νέα ανατίμηση.


Πηγή : newsit.gr


Ο Ρουβίκωνας στην επαρχία: Πώς στρατολογεί ομοϊδεάτες



Μπορεί ο Ρουβίκωνας να έχει κάνει κατά καιρούς «εξορμήσεις» και βόλτες σε πόλεις της επαρχίας μακριά από την Αθήνα, ωστόσο τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμος να ανοίξει κανονικά… παραρτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει στα Εξάρχεια μία διαδικασία… στρατολόγησης αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια συνελεύσεων σε μία προσπάθεια να στηθεί ένα δίκτυο «αυτόκλητων τιμωρών» κατά… παραγγελία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, αναμένεται να ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το μοτίβο του «ΚΕΠ των Εξαρχείων», που έχει στηθεί πάνω στην πλατεία, σε μία προσπάθεια οι αντιεξουσιαστές να λαμβάνουν… παραγγελίες για καταδρομικές επιθέσεις, όπως μπορεί να είναι παραδείγματος χάρη μία επίθεση στη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος κάποιου ευπαθούς ατόμου ή για κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

«Οπως κάποιοι πηγαίνουν στα Εξάρχεια και ενημερώνουν τον Ρουβίκωνα πιστεύοντας πως χρειάζεται μια δυναμική παρέμβαση, αντίστοιχα μπορεί να γίνει αυτό και σε άλλα σημεία της Ελλάδας», μας λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.

Ταξίδια «ενημέρωσης»

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα σε συνελεύσεις που έχουν κάνει οι αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια έχουν συζητήσει για το ενδεχόμενο να στηθεί το δίκτυο σε πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Πάτρα και άλλες ούτως ώστε να αυξηθεί η δράση του Ρουβίκωνα.

«Αυτή τη στιγμή το 95% των ενεργειών του Ρουβίκωνα γίνεται στην Αθήνα, μιλάμε για δεκάδες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα και ελάχιστες στην επαρχία. Αυτό θέλουν να αλλάξει», επισημαίνει χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπρόσθετα, αρκετοί είναι οι αντιεξουσιαστές από την επαρχία, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στην Αθήνα και τα Εξάρχεια για να λάβουν σχετική… ενημέρωση και να «στρατολογηθούν» στην αναρχική συλλογικότητα. «Οι αντιεξουσιαστές θέλουν να ενεργοποιήσουν τα άτομα του κινήματός τους και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, αν όχι για να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις – τότε σίγουρα για να πετούν τρικάκια ή μπογιές σε στόχους είτε για να κάνουν παρεμβάσεις σε ΔΟΥ αλλά και σε ΔΕΗ. Οι αρχές σε άλλες πόλεις είναι σε επαγρύπνηση για αυτό το ενδεχόμενο και πρόκειται να είναι έτοιμοι αν και όταν αυτό συμβεί», προσθέτουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές τους φαίνεται να έχουν προχωρήσει, αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά θα καταφέρουν να στήσουν τα «παραρτήματα» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και η αναρχική συλλογικότητα -όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- να λάβει πανελλαδικές διαστάσεις.

Φόβοι για επίθεση

Μετά τις τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει τους αντιεξουσιαστές επ’ αυτοφώρω στις καταδρομικές επιθέσεις που έκαναν στη γαλλική πρεσβεία με μπογιές και βαριοπούλες, αλλά και στο Βρετανικό Συμβούλιο της Αθήνας με τρικάκια, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν τον φόβο τους πως ο Ρουβίκωνας αναμένεται να χτυπήσει κάποιον αμερικανικό στόχο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως οι αντιεξουσιαστές έχουν ήδη χτυπήσει έναν γαλλικό και έναν βρετανικό στόχο και συνδέουν τις «δράσεις» τους με την εκτόξευση πυραύλων στη Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία.

Επιπρόσθετα, έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες, σε διάφορα σημεία της Αττικής, που συμπεριλαμβάνονται οι συγκεκριμένοι στόχοι σε μία προσπάθεια να συλληφθούν οι αντιεξουσιαστές τη στιγμή ή λίγο μετά από μία ενδεχόμενη επίθεση, ωστόσο, όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς μιλάμε για δεκάδες στόχους σε όλη την Αττική.


Μίλτος Σακελλάρης
Ελεύθερος Τύπος


«Μάστιγα» η ανομία σε όλα τα ΑΕΙ: Σε έξι χρόνια καταγράφηκαν 358 περιστατικά ανομία σε 19 ιδρύματα




Η έρευνα του πανεπιστημιου Μακεδονίας καλύπτει την περίοδο 2011-2017 - Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν καθηγητές - Αρνητική πρωτιά στο ΑΠΘ.

Το «χάρτη» της ανομίας στα ΑΕΙ όλης της χώρας την περίοδο 2011-2017 καταγράφει σε έρευνά του το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συνολικά στα έξι χρόνια το ΠΑΜΑΚ κατέγραψε 358 περιστατικά ανομίας σε συνολικά 19 ιδρύματα.

Τη αρνητική μερίδα του λέοντος έχουν οι πανεπιστημιακοί καθώς τα 95 από τα περιστατικά αφορούν την άσκηση βιας σε βάρος καθηγητών ενώ τα 34 αφορούν επιθέσεις σε βάρος φοιτητών και 27 επιθέσεις σε βάρος τρίτων.

Ανά γεγονός έχουν καταγραφεί 87 περιστατικά κατάληψης, 67 περιστατικά εισβολής, 31 περιστατικά ματαίωσης εκλογών, 27 περιστατικά επιθέσεων και 20 περιστατικά ναρκωτικών.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (113), και στη λίστα της ανομίας ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών (70), το Πολυτεχνείο (37), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (26), το Πανεπιστήμιο Πατρών (13), το Πάντειο Πανεπιστήμιο (10) ενώ μονοψήφιος αριθμός έχει καταγραφεί στα πανεπιστήμια Αιγαίου, Δημοκρίτειο, Θεσσαλίας, Κρήτης κ.α.

Μέα στην εξαετία τα περισσότερα κρούσματα βιας καταγράφηκαν το 2012 (96) και ακολούθουν:

- 77 το 2014
- 46 το 2017
- 39 το 2013
- 38 το 2011
- 31 το 2015
- 31 το 2016


Πηγή : protothema.gr


Εξηγήσεις από Καμμένο ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ




Την αντίδραση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία ο υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να φωτογραφίζεται με φερόμενο ως «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής.

Στη ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενοι ως επί το πλείστον από την πτέρυγα των «53») χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ακόμα και μετά την καταδίκη του ο Παναγιώτης Μπαντέμης συνεχίζει να συμμετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας και να εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ενώ φωτογραφίζεται με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητούν από τον κ. Καμμένο εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα ρωτούν:

• Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας;
• Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη καταδίκη;
• Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας;
• Έγινε και, αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018»;
• Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής;

Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Καραγιαννίδης Χρήστος, Βράντζα Παναγιώτα, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεωνάς Ιωάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καρακώστα Εύη, Κυρίτσης Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μπαλαούρας Μάκης, Πάλλης Γεώργιος, Σταματάκη Ελένη, Ψυχογιός Γεώργιος.




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυτοί είναι οι δύο Αλβανοί επικίνδυνοι δραπέτες από το λιμάνι του Πειραιά



Ένας εκ των δύο δραπετών είναι αλβανικής καταγωγής και το 2011 εκτέλεσε εν ψυχρό έναν άνδρα 35 ετών στην Καλαμάτα και έσφαξε και το 2 ετών παιδί του θύματος. Το 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε αποπειραθεί να σκοτώσει ακόμη ένα άνδρα. 


Ο άλλος δραπέτης κατηγορείται για την δολοφονία ενός άνδρα στην Ελευσίνα ενώ κατηγορείται πως χτύπησε μέχρι θανάτου και μία γυναίκα προκειμένου να την ληστέψει.






Η επιβολή των νόμων στην Τήνο είναι γεγονός συνελήφθησαν 8 μέλη του Ρουβίκωνα



Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχει εδραιώσει την προστασία κακοποιών και αντιεξουσιαστών και να κάνουν τα πάντα οι υπουργοί Τόσκας και Κοντονής για να διευκολύνουν την εγκληματικότητα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν.


Εισβολή στο δημαρχείο της Τήνου πραγματοποίησαν εχθές Πέμπτη, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Περίπου δέκα άτομα εισέβαλαν στο δημαρχιακό μέγαρο της Τήνου, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και κατόπιν αποχώρησαν. 

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου της Τήνου κ. Γ. Σιώτο που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη οκτώ μελών της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από υπαλλήλους του Δήμου που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο δημαρχείο και ήταν έτοιμοι αν φύγουν σαν κύριοι με το πλοίο.

Οι οκτώ συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οκιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η εισβολή αποτελεί διαμαρτυρία για τον θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων, στο τροχαίο δυστύχημα με απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου.

Την απόφαση του δήμαρχου Τήνου Γιάννη Σιώτου να μηνύσει τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα χαιρέτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του δημάρχου έφερε συλλήψεις λόγω πολιτικής βούλησης.   

«Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι ''ακτιβιστές'' του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;» 

Έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ. 


Συνελήφθη 38χρονος στην Νέα Σμύρνη γιατί σκότωσε την 64χρονη μητέρα του



Συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 38χρονος Ελληνας στη Νέα Σμύρνη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 64χρονης μητέρας του. 

Κάτοικοι και γείτονες διαμερίσματος της οδού Ιωνίας 11 όπου εντοπίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας, ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, διαμαρτυρόμενοι για έντονη δυσοσμία.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο φώναξαν κλειδραρά για να ανοίξει το διαμέρισμα και βρήκαν την 64χρονη  εντός του διαμερίσματος αλλά και τον γιο της, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την μητέρα του στις 7 Μαΐου.



Γερμανικό περιοδικό για Τσίπρα - Τσακαλώτο: Ποντάρουν στην ανάπτυξη με... ναρκωτικά!



«Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν» λέει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το γερμανικό  οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche
«Περίεργη» χαρακτηρίζει την αναπτυξιακή στρατηγική της Αθήνας  το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε σημαντικά έσοδα από τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Η συντάκτρια του άρθρου αναφέρει ότι, καθώς λήγει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και πρωτίστως το Βερολίνο ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πώς θα μπει η χώρα μελλοντικά σε τροχιά ανάπτυξης.

Και σχολιάζει δηκτικά: «Η απάντηση από την Αθήνα είναι αρκετά περίεργη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική που ποντάρει μεταξύ άλλων στα ναρκωτικά. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ, στο 75σέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. Στις Βρυξέλλες το κείμενο προκάλεσε μικρή εντύπωση. "Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν" λέει υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΕ. Πρόκειται για απλή διακήρυξη προθέσεων, που δεν μπορούν να επαληθευτούν. Η Κομισιόν έστειλε πίσω το κείμενο με πολυάριθμες διορθώσεις και περιμένει βελτιώσεις».

Το περιοδικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναρρώνει με πολύ βραδείς ρυθμούς από την ύφεση, υπενθυμίζοντας ότι η Κομισιόν αναθεώρησε πρόσφατα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τουριστικός κλάδος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη, αλλά μέχρι τώρα παραμένει ασαφές ποιοι άλλοι κλάδοι μπορούν να προσδώσουν δυναμική. Κι ακόμη και στον τουριστικό κλάδο -αν το εξετάσει κανείς ακριβέστερα- δεν είναι τα πράγματα και τόσο αισιόδοξα. Οι αριθμοί των επισκεπτών αυξάνονται, επειδή πολλοί αποφεύγουν άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο, φοβούμενοι για την ασφάλειά της. Και επειδή λείπουν οι επενδύσεις στον τομέα αυτό, οι δαπάνες ανά τουρίστα μειώνονται» γράφει, τονίζοντας πόσο τεράστιο πρόβλημα είναι για τη χώρα η έλλειψη επενδύσεων.

«Με το τρέχον ποσοστό επενδύσεων η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον» είπε στη Wirtschaftswoche o οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Centre for European Policy Affairs των Βρυξελλών. Θεωρεί, δε, ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό αποταμιεύσεων στην Ελλάδα, για να συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις επενδύσεις και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει μελλοντικά να δώσει κίνητρα για την ιδιωτική αποταμίευση, όταν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.


Πηγή : protothema.gr