Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η επιβολή των νόμων στην Τήνο είναι γεγονός συνελήφθησαν 8 μέλη του Ρουβίκωνα



Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχει εδραιώσει την προστασία κακοποιών και αντιεξουσιαστών και να κάνουν τα πάντα οι υπουργοί Τόσκας και Κοντονής για να διευκολύνουν την εγκληματικότητα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν.


Εισβολή στο δημαρχείο της Τήνου πραγματοποίησαν εχθές Πέμπτη, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Περίπου δέκα άτομα εισέβαλαν στο δημαρχιακό μέγαρο της Τήνου, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και κατόπιν αποχώρησαν. 

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου της Τήνου κ. Γ. Σιώτο που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη οκτώ μελών της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από υπαλλήλους του Δήμου που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο δημαρχείο και ήταν έτοιμοι αν φύγουν σαν κύριοι με το πλοίο.

Οι οκτώ συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οκιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η εισβολή αποτελεί διαμαρτυρία για τον θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων, στο τροχαίο δυστύχημα με απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου.

Την απόφαση του δήμαρχου Τήνου Γιάννη Σιώτου να μηνύσει τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα χαιρέτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του δημάρχου έφερε συλλήψεις λόγω πολιτικής βούλησης.   

«Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι ''ακτιβιστές'' του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;» 

Έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου