Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εκβίαζαν καταστηματάρχες σε Μύκονο και Αττική


 

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο και Αττική.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Μύκονο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οργανώθηκε επιχειρησιακή δράση με σκοπό την καταπολέμηση φαινομένων με χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και  συνελήφθησαν -4- άτομα (-3- ημεδαποί και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι συλληφθέντες εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ως πρόσχημα για να τους καταβάλλουν τα αιτούμενα χρηματικά ποσά προέβαλαν την παροχή «προστασίας» στις επιχειρήσεις τους, με -2- από τα μέλη της οργάνωσης να έχουν αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα (αρχηγός και υπαρχηγός), ενώ τα έτερα -2- μέλη είχαν αναλάβει τον ρόλο «εισπράκτορα».

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία βραδινές ώρες της 04/09/2024 εντοπίστηκαν τα δύο μέλη, μετά από είσπραξη «προστασίας» από ιδιοκτήτη καταστήματος, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή τους αντίσταση.

Ακολούθησε η σύλληψη των αρχηγικών μελών πρωινές ώρες της 05/09/2024 σε περιοχή της Αττικής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (σωματικές και σε οικίες), συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- πιστόλια, -3- γεμιστήρες και -3- θήκες πιστολιού,
  • -103- φυσίγγια,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • ζώνη με θήκη πιστολιού,
  • -3- αναδιπλούμενα μαχαίρια,
  • -8- κινητά τηλέφωνα,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις,
  • το χρηματικό ποσό των -31.240- ευρώ και 105 δολαρίων και
  • I.X.E. αυτοκίνητο και -2- μοτοσικλέτες, ως μέσα διάπραξης έκνομων ενεργειών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί -4- περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Γλυφάδα και Άλιμο. Από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απαιτήσει για την καλοκαιρινή περίοδο συνολικά -8.500- ευρώ και είχαν λάβει -5.900- ευρώ, ενώ από τους καταστηματάρχες στην Αττική λάμβαναν εκβιαστικά από τον Νοέμβριο του 2023 το ποσό των -200- ευρώ μηνιαίως.

Οι συλληφθέντες, τρεις από τους οποίους έχουν απασχολήσει για ομοειδή και άλλα αδικήματα, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.



Πολύ βία στην Κρήτη και με πρακτικές μαφίας - Έκοψαν τη γλώσσα και πυροβόλησαν κτηνοτρόφο

 


Νέο επεισόδιο βίας και εγκληματικότητας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι μέχρι στιγμής κακοποιοί επιτέθηκαν σε 70χρονο κτηνοτρόφο, στο χωριό Βιλανδρέδο και τον άφησαν αιμόφυρτο αφού τον πυροβόλησαν και του έκοψαν την γλώσσα όπως κάνει η μαφία.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με πολλαπλά τραύματα με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο 70χρονος που έχει δεχτεί περίπου έξι πυροβολισμούς στα πόδια και ένα χέρι, ενώ σοκ προκαλεί το γεγονός ότι οι άγνωστοι κακοποιοί με πρακτικές μαφίας του έκοψαν την γλώσσα.

Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.



Κατάσχεση μεγάλης «γκάμας» ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και η αποκαλούμενη ροζ κοκαΐνη «TUSI»

 



Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες της 2-9-2024 σε δύο οικίες σε Αθήνα και Αγία Παρασκευή, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες μεγάλου εύρους ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα:









  • «ροζ» κοκαΐνη, βάρους -875- γραμμ.,
  • κοκαΐνη, βάρους -3- κιλών και -242- γραμμ.,
  • ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -50- κιλών και -605- γραμμ.,
  • κατεργασμένη κάνναβη , βάρους -2- κιλών και -686- γραμμ.,
  • κεταμίνη, βάρους -875- γραμμ.,
  • μεθαμφεταμίνη, βάρους -545- γραμμ.,
  • -3- ζυγαριές, τρίφτης και μηχανήματα αεροστεγούς σφραγίσματος νάιλον συσκευασιών για το διαμοιρασμό των ναρκωτικών,
  • μετρητής χαρτονομισμάτων και
  • το χρηματικό ποσό των -127.215- ευρώ.

Για την υπόθεση προηγήθηκε συνδυαστική διερεύνηση και αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων που αποκάλυψε και πιστοποίησε τη δράση τριών κατηγορουμένων (δύο ημεδαποί 30 και 33 ετών και 23χρονος αλλοδαπός) στη διακίνηση διαφορετικών ειδών ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ο ανωτέρω 30χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους δράσης συνιστά η «γκάμα» ναρκωτικών που διέθεταν στην αγορά με σκοπό την κάλυψη του εύρους ζήτησης των πελατών τους και η εμπορία της αποκαλούμενης ροζ κοκαΐνης «TUSI», η τιμή της οποίας είναι υψηλή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι συγκατηγορούμενοι του.



Καθημερινά γελάμε με τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ - Νέα αναβολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή Σπίρτζη


 

Δεν έχει τέλος η γελοιότητα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο νούμερο τον τυχοδιώκτη με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη.

Ανακοίνωση για την υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη κυκλοφόρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αρχικά τονίζεται ότι: «Το τριμελές Συμβούλιο της Επιτροπής Δεοντολογίας που έχει οριστεί για να εξετάσει την καταγγελία που αφορά τον σ. Χρήστο Σπιρτζη συνεδρίασε σήμερα 5/09/2024 και εισηγείται προς την Ολομέλεια τα εξής:

Ο σ. Σπίρτζης για μία ακόμη φορά αγνόησε την πρόσκληση της ΕΔ να συναντηθεί με το Συμβούλιο μας σήμερα και να παράσχει τις εξηγήσεις του. Αντ’ αυτού επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής με περιεχόμενο παρόμοιο με την προηγούμενη, η οποία του επεστράφη από την ΕΔ ως απαράδεκτη, και ταυτόχρονα εμφανίστηκε κατά την παγιωμένη τακτική του σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίζοντας τις γνωστές επιθέσεις του.

Κατόπιν των ανωτέρω το Συμβούλιο εκτιμά ότι η συμπεριφορά του σ. Σπίρτζη συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να λάβει απόφαση για τις πειθαρχικές ποινές της αναστολής της ιδιότητας μέλους και της διαγραφής προτού προηγηθεί γνώμη της ΚΕ, εισηγούμαστε την παραπομπή της υπόθεσης στην ΚΕ, για τη διατύπωση της γνώμης της. Η εν λόγω παραπομπή θα γίνει ύστερα από απόφαση της ολομέλειας της ΕΔ», εξηγεί η Επιτροπή Δεοντολογίας του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ.




Επεισόδιο στην Φιλοθέη για το ποιός θα κάνει κουμάντο στην περιοχή και τις πλατείες

 



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο αυτοκίνητα με περίπου 10 άτομα συναντήθηκαν με τρίτο αυτοκίνητο με επιβαίνοντες 4 με 5 άτομα.

Οι δράστες περικύκλωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα. Άρχισαν να σπάνε το αυτοκίνητο, κατέβασαν τους επιβαίνοντες και άρχισαν να τους χτυπούν. Ένας από αυτούς για να γλιτώσει τον ξυλοδαρμό, έκανε άλμα από ένα τοιχίο ύψους δύο μέτρων, με συνέπεια τον τραυματισμό και τον εγκλωβισμό του.

Περίοικοι που άκουσαν τη φασαρία κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ., με τους δράστες που είχαν στήσει το καρτέρι να προλαβαίνουν να διαφύγουν με τα ΙΧ τους. Κλήθηκε ακόμα η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τον νεαρό που είχε πηδήξει από το τοιχίο για να γλιτώσει τον ξυλοδαρμό.

Μετά από μία ώρα, εντοπίστηκε ύποπτο όχημα στη λεωφόρο Κηφισίας και οι επιβαίνοντες προσήχθησαν.

Όπως αποδείχθηκε όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι κάτοικοι της περιοχής, και η επίθεση έγινε για να το ποιος θα κυριαρχήσει στις πλατείες της περιοχής και θα κάνει γενικός κουμάντο.

Τα στοιχεία των εμπλεκομένων είναι γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ. και είναι θέμα χρόνου να γίνουν συλλήψεις.


Κ.Β.



ΚΤΗΝΗ στο χωριό Κερασιά της Μαγνησίας δολοφόνησαν με φόλες σκυλιά και γατιά που ξεψυχούσαν σε δρόμους και αυλές

 


Τουλάχιστον δέκα σκυλιά και πολλές γάτες δηλητηριάστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στο χωριό Κερασιάς Μαγνησίας, με τους κατοίκους να βρίσκουν φόλες μέσα σε κομμάτια από κρέας ακόμα και στις αυλές των σπιτιών τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των δολοφονημένων ζώων θα αυξηθεί. Η πλατεία και οι αυλές των σπιτιών γέμισαν με νεκρά ζώα. Μάλιστα δεν δολοφονήθηκαν μόνο τα αδέσποτα, αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και ζητούν να εντοπιστούν οι δολοφόνοι και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Την Πέμπτη κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, ενώ ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Βόλου.

Η κοινωνία στο χωριό είναι μικρή και σίγουρα οι κάτοικοι ξέρουν τους δολοφόνους, το έργο της ΕΛ.ΑΣ. είναι εύκολο, οπότε είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για κακούργημα.




Ακόμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον επικίνδυνο 23χρονο που σακάτεψε την 19χρονη σύντροφο του

 



Ένας επικίνδυνος για την ασφάλεια της κοινωνίας και ειδικά της 19χρονης συντρόφου του κυκλοφορεί ελεύθερος με την ανοχή της δικαιοσύνης που δεν έχει εκδόσει ακόμα ένταλμα σύλληψης.

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Χαλκίδας, αλλά όπως φαίνεται όχι η δικαιοσύνη, μετά από ένα ακόμη περιστατικό έμφυλης βίας, αυτή τη φορά με θύμα μια 19χρονη κοπέλα και δράστη τον 23χρονο πρώην σύντροφό της, ο οποίος προκλητικά δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Μόλις η 19χρονη βγήκε από ένα μπαρ στη Χαλκίδα για να επιστρέψει με την παρέα στο σπίτι της, την περίμενε ο 23χρονος πρώην σύντροφός της, παρά το γεγονός ότι του είχε ζητήσει να χωρίσουν, ενώ εκείνος επέμενε.

Έξω από το μπαρ ο νεαρός άρχισε να την βρίζει και την απειλεί ότι θα στείλει στην οικογένειά της γυμνές φωτογραφίες της. Μόλις έφτασαν στο σπίτι της, η κοπέλα έζησε τον απόλυτο τρόμο.

Η ίδια περιέγραψε στο Mega τον εφιάλτη όπως τον βίωσε εκείνη την νύχτα: «Με χτυπούσε με γροθιές και σφαλιάρες στο κεφάλι και στο σώμα μου. Έπεσα στο πάτωμα, έκλαιγα, αλλά εκείνος συνέχισε να με χτυπά με μανία. Έβγαζα αίμα από το στόμα. Του ξέφυγα αλλά άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και με κυνηγούσε λέγοντάς μου ‘θα σε σκοτώσω’».

Όταν η 19χρονη κατάφερε να βγει στον δρόμο, ο 23χρονος την ακολούθησε και ζητούσε επίμονα να πάνε μαζί στο σπίτι να μιλήσουν.

Μια γειτόνισσα που άκουσε τις φωνές, κάλεσε την Αστυνομία και η κοπέλα μεταφέρθηκε ξυλοκοπημένη στο νοσοκομείο, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα της.

Ο θρασύτατος και επικίνδυνος 23χρονος που κυκλοφορεί με την ανοχή της δικαιοσύνης ελεύθερος δεν σταμάτησε όμως εκεί. Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, της έστελνε μηνύματα... αγάπης, απειλώντας την όμως παράλληλα.

«Μάτια μου σ’ αγαπώ πολύ και σε σκέφτομαι. Δε με νοιάζει κανένας, συγγνώμη μέσα από την καρδιά μου. Σ’ αγαπάω και σε σκέφτομαι. Δε με νοιάζει τίποτα. Συγγνώμη κοριτσάκι μου. Θέλω να ακούσω τη φωνούλα σου, συγχώρεσέ με. Δε θέλω να το τραβήξω μανάρι μου, δε θέλω να το αποτελειώσω», της έγραψε.

Η 19χρονη είπε πως «σίγουρα όλες οι κοπέλες πρέπει να μιλάνε από την πρώτη φορά που θα τους συμβεί το οτιδήποτε. Και δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει όλο αυτό».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 19χρονη είχε υποστεί βία από τον επικίνδυνο νεαρό. 

«Η γιαγιά του και η ίδια η αδελφή του, μαζί με τη δικιά μας την δικηγόρο, εκείνη την μέρα πήγαν στην αστυνομία και δηλώσανε ότι ακριβώς είναι επικίνδυνος κι ότι έχει ασκήσει βία και στην αδελφή του και στη μητέρα του και γενικότερα στο περιβάλλον, το οποίο έχει μεγαλώσει και ζει», είπε η μητέρα της 19χρονης.

Το προκλητικό είναι ότι ο δράστης του άγριου ξυλοδαρμού, δεν συνελήφθη αφού πέρασε το αυτόφωρο και κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα εναντίον του ένταλμα σύλληψης. Μάλλον περιμένει η δικαιοσύνη να την σκοτώσει και μετά να δράσει.



Μεγάλη ζωή έκαναν οι Ρομά κακοποιοί και έκαναν επίδειξη πλούτου με λεφτά άλλων

 



Διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά με διαμονή σε πολυτελέστατα καταλύματα ακόμη και στη Μύκονο, βόλτες με πανάκριβα αυτοκίνητα και πρώτο τραπέζι πίστα σε μουσικά σχήματα, είναι μόνο μερικά από τα βίντεο που δημοσίευαν μέλη των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Στα βίντεο που ανέβαζαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε δημοφιλής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι κατηγορούμενοι έκαναν επίδειξη πλούτου και έδειχναν τον πολυτελή βίο που διήγαν πριν συλληφθούν, παρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δήλωναν στην εφορία ελάχιστα εισοδήματα, κάτω από 500 ευρώ μηνιαίως.

Επίδειξη πλούτου έκαναν οι Ρομά που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη

Σε κάποια από αυτά, φαίνονται να δίνουν ή να πετούν δεκάδες χαρτονόμισμα σε τραγουδιστές, να κυκλοφορούν με πολύ ακριβά αυτοκίνητα - ακόμη και super car, μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και να κάνουν βουτιές σε ιδιωτικές πισίνες ξενοδοχείων σε «διάσημα» νησιά. Στα βίντεο που κοινοποιούσαν κυρίως στο TikTok αλλά και ως «ιστορίες» στο instagram, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων φορούν ακριβά κοσμήματα, όπως αλυσίδες στο λαιμό, ενώ χορεύουν στο σαλόνι των σπιτιών τους κάνοντας ναργιλέ.

Μάλιστα, ένας εκ των 37 συλληφθέντων, σε μια ακόμη επίδειξη της άνετης ζωής που έκανε, ανέβασε βίντεο από τη Σαντορίνη, λίγες ώρες πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες και οδηγηθεί στη φυλακή.





Υπενθυμίζεται ότι, τα 37 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων – συμμοριών, συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν, μεταξύ άλλων, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές σπιτιών, επιχειρήσεων και οχημάτων, ενώ δρούσαν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του φετινού έτους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε αυτό το διάστημα διέπραξαν 553 αξιόποινες πράξεις, με τη συνολική τους «λεία» να ξεπερνά τα 2,76 εκατ. ευρώ.

Οι απολογίες των 37 μελών των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για σωρεία ληστειών, διαρρήξεων, διακεκριμένων κλοπών και διακίνηση ναρκωτικών, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σάββατο και οι περισσότεροι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.



Δώρο από τον πατέρα του το όπλο με το οποίο ο 14χρονος σκότωσε 4 άτομα σε σχολείο


 

Το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποίησε ο 14χρονος Κολτ Γκρέι για να σκορπίσει τον θάνατο την περασμένη Τετάρτη στο σχολείο όπου φοιτούσε στην Tζόρτζια ήταν δώρο από τον πατέρα του για τα Χριστούγεννα.



Σύμφωνα με πηγές της New York Post, ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι, πατέρας του δράστη, παραδέχτηκε στους αστυνομικούς αυτήν την εβδομάδα ότι έδωσε ο ίδιος το όπλο στον έφηβο τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα, αυτό συνέβη μόλις επτά μήνες αφότου ο νεαρός - 13 χρονών τότε - και ο πατέρας του ανακρίθηκαν από την αστυνομία σχετικά με απειλές για επίθεση σε σχολείο μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κόλιν Γκρέι είχε πει τότε στις Αρχές ότι υπήρχαν κυνηγετικά όπλα στο σπίτι τους, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση σε αυτά χωρίς επίβλεψη. Το αγόρι είχε υποστηρίξει ότι δεν έκανε εκείνο τις απειλές.

Σύμφωνα με το FBI, η έρευνα σταμάτησε τότε και δεν θεωρήθηκε απειλή η ανήλικος.

Έναν χρόνο και λίγους μήνες αργότερα, ο Κόλιν Γκρέι θα άνοιγε πυρ μέσα στο Λύκειο Απαλάντσι, στη Γουάιντερ, σκοτώνοντας δύο συνομήλικους συμμαθητές του, έναν 39χρονο καθηγητή και μια 53χρονη καθηγήτρια. Ακόμη οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης, προτού ο έφηβος δράστης παραδοθεί στην αστυνομία.

Ο Κόλτ Γκρέι αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο σε σχέση με τους πυροβολισμούς. Το γραφείο έρευνας της πολιτείας, που ανακοίνωσε ότι θα δικαστεί ως ενήλικος, διευκρίνισε χθες ότι ο 14χρονος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα.

Ο πατέρας του, Κόλιν Γκρέι, συνελήφθη εχθές και διώκεται για ανθρωποκτονία, φόνο β' βαθμού και κακοποίηση παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το ζήτημα της γονεϊκής ευθύνης για εγκλήματα ανηλίκων προβάλλεται ολοένα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι, να μην το έχεις κλειδωμένο και το παιδί σου να ξέρει πού είναι;», διερωτήθηκε ρητορικά χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Πρέπει να φροντίσουμε να λογοδοτούν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε όπλα», πρόσθεσε.





Επιτέλους! Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές των παιδιών τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία

 



Στις έντεκα αλλαγές που θα ισχύσουν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης με τον υπουργό Παιδείας να κάνει ειδική αναφορά αφενός στον τρόπο με τον οποίο θα αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούν μαθητές στα σχολεία και αφετέρου στο ζήτημα των κινητών τηλεφώνων και τις ποινές για τη χρήση τους.

Ειδικότερα και άργησε να γίνει, όσον αφορά το μέτρο της αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία από γονείς, ο κ. Πιερρακάκης αφού απάντησε ότι «κάθετα ναι» θα λειτουργήσει, στη συνέχεια εξήγησε για τον καταλογισμό ότι θα ξεκινάει από τον σύλλογο διδασκόντων στο σχολείο, θα προστίθεται ο Δήμος στην εξίσωση γιατί τα σχολεία ανήκουν στους Δήμους και από κει και πέρα αν ο γονιός δεν θελήσει να πληρώσει τη συγκεκριμένη ζημιά, αυτό πλέον θα πηγαίνει στην εφορία και θα βεβαιώνεται από εκεί.

Για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, τόνισε ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται η εμφανής κατοχή και χρήση τους ενώ αναφέρθηκε και στη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός «το κινητό στην τσάντα». Εξήγησε ότι άπαξ και χρησιμοποιήσει ένας μαθητής το κινητό τηλέφωνο ή φανεί ότι κρατάει ένα κινητό θα υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο συνεπειών.

Αφού ανέφερε ότι και παλιά υπήρχε μια εγκύκλιος που απαγόρευε τα κινητά τηλέφωνα όμως δεν είχε συνεπαγόμενες συνέπειες για τη χρήση τους, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι στην εμφανή κατοχή και χρήση προβλέπεται η ποινή της μιας μέρας αποβολή ενώ άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του, αυτός ο οποίος βιντεοσκοπεί το πρόσωπο θα αλλάζει σχολείο.

Αυτά τα μέτρα από την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής, όπως υπήρχε στα δικά μας χρόνια, μέχρι μέτρα που αφορούν την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι ένα πλαίσιο συνεπειών που μας ζητούσαν κυρίως οι ίδιοι οι καθηγητές κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και επεσήμανε ότι αυτά αποτελούν εργαλεία στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Ο κύριος Πιερακάκης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα ισχύσουν για τις απουσίες λέγοντας ότι θα αλλάξει ο τρόπος που προσμετρώνται. Τόνισε ότι μέχρι πέρσι ήταν ένας συνολικός αριθμός, δεν υπήρχαν δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αυτό γίνεται για να μην έχουμε άδεια σχολεία και ειδικά άδεια Λύκεια κατά το τέλος της σχολικής χρονιάς σε κάποιες περιπτώσεις.

Υπενθύμισε επίσης ότι φέτος έγιναν 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών προσθέτοντας ότι πρέπει να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αναπληρωτών. Τόνισε ότι κάθε χρόνο το ποσοστό των αναπληρωτών θα μειώνεται υπέρ των μόνιμων διορισμών και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η απόφαση του πρωθυπουργού, αυτή είναι νομίζω και η ορθή πολιτική».

Εκτίμησε ότι αυτή τη χρονιά όλοι οι χρόνοι θα έρθουν πολύ πιο μπροστά σε όλες τις ημερομηνίες που αφορούν το πώς λειτουργούν τα σχολεία. Δηλαδή, η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα , αλλά όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία εκ των πραγμάτων πρέπει να τα σχεδιάζεις πολύ νωρίτερα για να μπορέσεις να τα εφαρμόσεις, σημείωσε.

Για την αναλογία εκπαιδευτικών ανά μαθητή στην Ελλάδα είπε ότι «έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό που έχουμε το κλάσμα καταλήγει να είναι 8,2 μαθητές ανά εκπαιδευτικό ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ξέρετε είναι; Είναι 12,1. Δηλαδή η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερο μέσο όρο σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης».

Ερωτηθείς για τα σχολικά κενά είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια «δεν έχουμε κάνει στο βαθμό που πρέπει να κάνουμε μια καλή οργανωτική δουλειά, να βελτιώσουμε τα του οίκου μας, μια καλύτερη κατανομή». «Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε περίπου 61.000 τμήματα, εδώ τώρα μιλάμε για συγχωνεύσεις οι οποίες γίνονται σε κάτω από το 2% αυτών των τμημάτων[…]» τόνισε και στη συνέχεια έδωσε ένα παράδειγμα «δηλαδή στην 3η Λυκείου ένα σχολείο στην Κηφισιά έχει 6 έξι παιδιά στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα πολύ κοντινό σχολείο έχει τρία παιδιά στην άλλη κατεύθυνση και απλώς ενώνεις αυτά τα δύο[…] μιλάμε για εφαρμογή του νόμου ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί και είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Κατά παρέκκλιση έχεις πολύ μικρά τμήματα».

Το θέμα των συγχωνεύσεων των τμημάτων έχει μια διάσταση οργάνωσης για να μπορέσεις να πετύχεις την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία στο σχολείο είπε σε άλλο σημείο «για να μπορέσουν οι μαθητές να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και την καλύτερη δυνατή παιδεία».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μας βλέπει αυτή τη στιγμή πανελλαδικά, που δεν θέλει κάθε σχολείο να είναι πλήρως στελεχωμένο, να μην έχει κενά, να είναι καλή υποδομή, να δουλεύουν όλα τα πράγματα άψογα. Αυτό λοιπόν για να μπορέσουμε να το εγγυηθούμε πρέπει να οργανώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό των δασκάλων και των καθηγητών μας βέλτιστα. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αυτά είναι πράγματα που τα κάνει κάθε χώρα στον πλανήτη, κάθε χώρα στην Ευρώπη. Θα το κάνουμε καλά λοιπόν και θα το κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερα» υπογράμμισε.

Για τις κτιριακές υποδομές ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα περιμένουμε να ακούσουμε τι έχει να πει και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ πάνω σε αυτό το ζήτημα. «Σε κάθε περίπτωση θα δείτε το επόμενο διάστημα την αρωγή όλων μας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση της σχολικής στέγης. Υπάρχει ζήτημα, τα σχολεία πρέπει να έρθουν το 2024 ως δημόσιες υποδομές».

Ερωτηθείς για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να μπορέσουν εντάξουν τους διαδραστικούς πίνακες στη σχολική δραστηριότητα, ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι υπάρχουν προγράμματα επιμόρφωσης τα οποία χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί και τα οποία έχει διαμορφώσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. «Πρωταγωνιστής είναι πάντα ο εκπαιδευτικός και η σχέση που αναπτύσσει με τον μαθητή» τόνισε. Διαδραστικοί πίνακες έχουν εγκατασταθεί στην πέμπτη και έκτη Δημοτικού, σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Για την αλλαγή της διδασκαλίας του μαθήματος της Λογοτεχνίας, υπογράμμισε ότι διαφοροποιείται «η δοσολογία σε αυτά τα βιβλία λογοτεχνίας, τα οποία έχουν μείνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ίδια απ’ όταν ήμασταν εμείς στα θρανία. Πρέπει να κάνουμε έναν εμπλουτισμό βάζοντας και το πλήρες βιβλίο δίπλα από αυτό το κλασικό βιβλίο λογοτεχνίας. Νομίζω ότι είναι καθοριστικό το να μπορέσει ένα παιδί, ένας μαθητής να αγαπήσει το βιβλίο».

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα προστεθούν «πιο παλιά, πιο κλασική λογοτεχνία. Πολλά διεθνή βιβλία τα οποία θα μπουν επίσης στο σχολείο. Εγώ αναφέρω χαρακτηριστικά ότι θα είναι βιβλία που θα αφορούν τις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, (…) Σαίξπηρ. Θα μπει στο σχολείο ο Ιούλιος Καίσαρας, αλλά βέβαια και κλασικοί Έλληνες συγγραφείς, τους οποίους οφείλουμε να μάθουμε με έναν πιο συμπαγή τρόπο». Τα νέα βιβλία θα μπουν στις σχολικές αίθουσες, προς το τέλος της σχολικής χρονιάς

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι «θα επενδύσουμε και στις σχολικές βιβλιοθήκες». «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μια πολιτική για τις βιβλιοθήκες αυτές και να δούμε πώς μπορούμε να πάρουμε και νέα, πιο σύγχρονα βιβλία. Και μια πολιτική δανεισμού, φιλαναγνωσίας, λογοτεχνικών διαγωνισμών. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο. Θα αλλάξει τη ζωή τους».

Αναφορικά με το Ψηφιακό Φροντιστήριο, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά ένα κομμάτι που αφορά την Γ’ Λυκείου, «αλλά όλο το υπόλοιπο, για όλες τις άλλες τάξεις θα πάρει κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Για να έχουμε όλο το υλικό θέλουμε μέχρι το τέλος του 2025».

«Αναγνωρίζω την ύπαρξη του φροντιστηρίου, πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε εμείς ως πολιτεία το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, το οποίο είναι ότι η ελληνική οικογένεια επιβαρύνεται στον οικογενειακό της προϋπολογισμό για να βοηθάει τα παιδιά της, στέλνοντάς τα σε ένα φροντιστήριο. Άρα αυτό υπάρχει. Δεν μπορεί να κάνει κανένας υπουργός Παιδείας και καμία κυβέρνηση ότι αυτό δεν υπάρχει. Είναι εκεί». Για αυτό, «θα ξεκινήσουμε με ένα ψηφιακό φροντιστήριο το οποίο θα είναι ζωντανό. Θα πρέπει να εγγραφεί ένας μαθητής. Θα εγγράφονται ελεύθερα, είναι δωρεάν. Προφανώς θα είναι ζωντανό για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα».

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι «την πρώτη μέρα θα έχουμε τους καθηγητές μας, οι οποίοι θα κάνουν αυτά τα μαθήματα. Στην πορεία θα προστεθεί και η δυνατότητα ερωτήσεων, οι οποίες θα γκρουπάρονται με έναν συστηματικό τρόπο». Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα αποτελέσει «εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων».

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο του 2025, επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης. «Πρέπει να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά εκπαιδευτικά αποτελέσματα, να μην είμαστε φοβικοί, να μην φοβόμαστε να ανοίξουμε τις θύρες μας, να μην φοβόμαστε να αφήνουμε τα λουλούδια να ανθίσουν, όπως λέει και το γνωστό ρητό. Η Ελλάδα πρέπει να μην φοβάται να ανοίγεται. Υπάρχει ένας φόβος σε αυτή τη συζήτηση, τον οποίον προσωπικά θεμελιωδώς δεν τον καταλαβαίνω. Μπορούμε να κάνουμε θαύματα αν δεν φοβόμαστε».

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης για τους αναπληρωτές εκπαιιδευτικούς σε τουριστικούς προορισμούς και σε απομακρυσμένες περιοχές, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με λυπεί που εργαλειοποιείται το πρόβλημα από παρατάξεις που κυβέρνησαν και που δεν μπόρεσαν να το λύσουν. (…) Εγώ θα σας πω ότι επειδή η αυτοδιοίκηση έχει στα χέρια της πολλά εργαλεία, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που προβλέπει ο νόμος που μπορεί να κάνει ένας ταλαντούχος δήμαρχος. Έχω δει δημάρχους και μιλώ και εγώ και ο κ. Λιβάνιος με δημάρχους που κάνουν πολύ σημαντικά πράγματα για να βοηθήσουν εκπαιδευτικούς. Δεν διανοούμαι ότι ένας δήμαρχος δεν μπορεί πέντε εκπαιδευτικούς να τους βοηθήσει να βρουν ένα σπίτι. Είναι προς το συμφέρον της κοινότητας».

Σχετικά με τα ΕΠΑΛ, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για Λύκεια τύπου campus, με σύγχρονο εξοπλισμό στα εργαστήριά τους και γνωστοποίησε ότι στόχος είναι να ιδρυθούν 10 -15 φέτος, «κάπου στα 60 θέλουμε συνολικά. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να γίνει με την απόλυτη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, είτε των κοινωνικών εταίρων και των επιχειρήσεων των ίδιων».

«Αν θέλουμε η χώρα αυτή να προοδεύσει, η Παιδεία είναι ο τομέας που θα καθορίσει την υπόστασή της» τόνισε στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Πιερρακάκης.



Συνελήφθησαν 31χρονη και 35χρονος που διέπρατταν κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Αττική

 



Συνελήφθησαν την 2-9-2024 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, 31χρονη ημεδαπή και 35χρονος ημεδαπός και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και παράβαση τη νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα πρώτες πρωινές ώρες της 2-9-2024, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στα Καμίνια, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων – Ν. Φαλήρου, να περιεργάζονται όχημα και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών, οι ανωτέρω απέκρυψαν πιστόλι με γεμιστήρα και -5- φυσίγγια στο σκελετό του εν λόγω αυτοκινήτου, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης. Το πιστόλι περισυλλέχθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο περαιτέρω ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του τρέχοντος έτους είχαν συναποφασίσει τη διάπραξη κλοπών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, ο 35χρονος εισερχόταν σε οικίες και καταστήματα, από όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ η 31χρονη παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις στο συνεργό της.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -5- περιπτώσεις κλοπών στη Ν. Σμύρνη, το Περιστέρι και το Θησείο, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -13- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -2- κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των -825- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.



Απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου

 



Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, ενώ στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και επιγραφή του Αρείου Πάγου.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται εικόνα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), καθώς και από την απατηλή επιστολή:






Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος για τους εμπρησμούς στην Νέα Μάκρη- Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός

 


Προφυλακίστηκαν εχθές το βράδυ με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 50χρονη και ο ανήλικος γιος της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.

Αντίθετα ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά τη απολογία του ο 61χρονος ορθοπεδικός, ο οποίος έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και συζεί με την 50χρονη. 

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι εστίες ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 με την τελευταία πυρκαγιά να εκδηλώνεται την περασμένη Κυριακή.

Ο 61χρονος ορθοπεδικός και η 50χρονη πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν και λίγο αργότερα στο γραφείο της ανακρίτριας εμφανίστηκε και ο ανήλικος γιος της κατηγορούμενης όπου και παραδόθηκε.

Ο ανήλικος καταζητούνταν από τις αρχές από την περασμένη Δευτέρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών.



52.415 έλεγχοι και 17.835 παραβάσεις σε δράσεις για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων το καλοκαίρι στην Αττική

 



Στο πλαίσιο δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιο – Αύγουστο 2024), πραγματοποιήθηκαν συνολικά –52.415- έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τους ελέγχους συνολικά βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

-8.840- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

-2.460- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

-1.584- για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

-117- για επικίνδυνους ελιγμούς και

-80- για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό κ.λπ.

Η συστηματική αυτή δράση οδήγησε επίσης στην επιβολή προστίμων για –3.013- περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και –678- περιπτώσεις στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν -516- παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και –547- παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτροπή κίνησης θορυβωδών οχημάτων στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και της εφαρμογής ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα (σχετικό δελτίο τύπου εδώ).

Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει αφοσιωμένη στην εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας και καλεί όλους τους πολίτες να τηρούν τη νομοθεσία, καθώς οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα.