Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγάλη ζωή έκαναν οι Ρομά κακοποιοί και έκαναν επίδειξη πλούτου με λεφτά άλλων

 



Διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά με διαμονή σε πολυτελέστατα καταλύματα ακόμη και στη Μύκονο, βόλτες με πανάκριβα αυτοκίνητα και πρώτο τραπέζι πίστα σε μουσικά σχήματα, είναι μόνο μερικά από τα βίντεο που δημοσίευαν μέλη των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Στα βίντεο που ανέβαζαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε δημοφιλής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι κατηγορούμενοι έκαναν επίδειξη πλούτου και έδειχναν τον πολυτελή βίο που διήγαν πριν συλληφθούν, παρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δήλωναν στην εφορία ελάχιστα εισοδήματα, κάτω από 500 ευρώ μηνιαίως.

Επίδειξη πλούτου έκαναν οι Ρομά που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη

Σε κάποια από αυτά, φαίνονται να δίνουν ή να πετούν δεκάδες χαρτονόμισμα σε τραγουδιστές, να κυκλοφορούν με πολύ ακριβά αυτοκίνητα - ακόμη και super car, μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και να κάνουν βουτιές σε ιδιωτικές πισίνες ξενοδοχείων σε «διάσημα» νησιά. Στα βίντεο που κοινοποιούσαν κυρίως στο TikTok αλλά και ως «ιστορίες» στο instagram, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων φορούν ακριβά κοσμήματα, όπως αλυσίδες στο λαιμό, ενώ χορεύουν στο σαλόνι των σπιτιών τους κάνοντας ναργιλέ.

Μάλιστα, ένας εκ των 37 συλληφθέντων, σε μια ακόμη επίδειξη της άνετης ζωής που έκανε, ανέβασε βίντεο από τη Σαντορίνη, λίγες ώρες πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες και οδηγηθεί στη φυλακή.





Υπενθυμίζεται ότι, τα 37 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων – συμμοριών, συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν, μεταξύ άλλων, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές σπιτιών, επιχειρήσεων και οχημάτων, ενώ δρούσαν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του φετινού έτους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε αυτό το διάστημα διέπραξαν 553 αξιόποινες πράξεις, με τη συνολική τους «λεία» να ξεπερνά τα 2,76 εκατ. ευρώ.

Οι απολογίες των 37 μελών των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για σωρεία ληστειών, διαρρήξεων, διακεκριμένων κλοπών και διακίνηση ναρκωτικών, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σάββατο και οι περισσότεροι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου