Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ντόρα : «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών».



Μία ακόμα επίθεση εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη φανερά ανήσυχη για την πορεία της χώρας και την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Η πρώην Yπουργός Eξωτερικών και βουλευτής της Ν.Δ. στην συνέντευξή που έδωσε στον ΑΝΤ1 δήλωσε για την κυβέρνηση : «δημιουργούν νέες δαπάνες με την κρατικίστικη λογική τους, δεν πληρώνουν τους γιατρούς σήμερα κ βάζουν φόρους, φόρους, φόρους. O τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προχωράει αυτή τη διαπραγμάτευση μας προβληματίζει πολύ, και κατά τη γνώμη μου δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα. » 

Η πρώην υπουργός τόνισε ότι :  «η ιδεοληπτική στάση της κυβέρνησης να μην χωρίζει μετανάστες από πρόσφυγες κ να καταργεί τις κλειστές δομές οδήγησε στη δραματική κατάσταση. Αυτό που δεν κάλυψε η κυβέρνηση με τους πρόσφυγες, το κάλυψε η ανθρωπιά των Ελλήνων. Αλλά είμαστε σε οριακό σημείο».

Σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κόκκινες γραμμές τονίζοντας :  «οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙZA έχουν την ίδια αξία με το δημοψήφισμα που σε ένα 24ωρο το ΟΧΙ το κάνανε ΝΑΙ»



Βολές Ομπάμα κατά Πούτιν, Ερντογάν και Τραμπ -Από τη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια





Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ηγέτες πολλών χωρών του κόσμου οι οποίοι συμμετείχαν στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια συμφώνησαν να συνεχίσουν να ενισχύουν την ασφάλεια των πυρηνικών τους εγκαταστάσεων για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων, πρόσθεσε ωστόσο πως υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις και πολύ ραδιενεργό υλικό που πρέπει να προστατευτεί.

«Υπάρχει ακόμη πάρα πολύ πυρηνικό και ραδιενεργό υλικό σε όλο τον κόσμο που πρέπει να καταστεί ασφαλές. Τα παγκόσμια αποθέματα πλουτωνίου αυξάνονται. Τα πυρηνικά οπλοστάσια επεκτείνονται σε ορισμένες χώρες με περισσότερα μικρά τακτικά πυρηνικά όπλα, που θα μπορούσαν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κλοπής», έκρινε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο.

«Καθυστερεί ο Πούτιν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η έμφαση που δίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην ενίσχυση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, σε βάρος, όπως έκρινε, της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας του, είχε ως συνέπεια την επιβράδυνση της πρόοδου προς την επόμενη φάση της μείωσης των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο κρατών.

«Η δική μου προτίμηση θα ήταν να μειωθεί περαιτέρω το πυρηνικό μας οπλοστάσιο», είπε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συμμετείχε στη σύνοδο.

«Αφότου συνήψαμε τη συμφωνία START II με τη Ρωσία, μειώσαμε σημαντικά τον αριθμό των ενεργών (πυρηνικών) όπλων μας», είπε ο Ομπάμα. «Η δική μου προτίμηση θα ήταν να μειωθεί ακόμη περισσότερο το πυρηνικό μας οπλοστάσιο», πρόσθεσε, ωστόσο υπογράμμισε πως αυτό προϋποθέτει να «σιγουρευτούμε ότι η αποτροπή μας συνεχίζει να είναι αποτελεσματική».

«Το καλό νέο είναι πως συνεχίζουν να υπάρχουν πιθανότητες προόδου», συμπλήρωσε ο Ομπάμα. «Η ελπίδα μου είναι ότι οικοδομήσαμε μηχανισμούς και συστήματα επαλήθευσης που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να τα μειώνουμε (σ.σ. τα πυρηνικά οπλοστάσια) στο μέλλον».

«Η Τεχεράνη να αποφύγει τις προκλητικές ενέργειες»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα επιδιώξει να καθησυχάσει ορισμένες ανησυχίες από μέρους του Ιράν, το οποίο τονίζει πως δεν έχει μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως την άρση των κυρώσεων μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρυσι για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κάλεσε ωστόσο παράλληλα την Τεχεράνη να καθησυχάσει και αυτή από την πλευρά της τις επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά «ορισμένες από τις ανησυχίες που εξέφρασε το Ιράν, θα συνεργαστούμε μαζί τους» ώστε να αρθούν, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια. «Το Ιράν έχει μέχρι τώρα τηρήσει το γράμμα της συμφωνίας, αλλά το πνεύμα της συμφωνίας συμπεριλαμβάνει επίσης ότι το Ιράν πρέπει να στείλει το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και στις επιχειρήσεις ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να εμπλέκεται σε ένα φάσμα προκλητικών ενεργειών που μπορεί να φοβίσουν και να διώξουν τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει το δικό της μέρος της συμφωνίας με το Ιράν που επετεύχθη τον περασμένο Ιούλιο και να επανεντάξει την Τεχεράνη στη διεθνή οικονομία.

«Όσο το Ιράν εφαρμόζει το δικό του μέρος της συμφωνίας, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να εφαρμόσει αυτό που της αναλογεί», είπε ο Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λου και οι ομόλογοί του της ομάδας 5+1, που διαπραγματεύθηκε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, πρόκειται να «δώσουν διευκρινίσεις στις επιχειρήσεις για τις συναλλαγές που επιτρέπονται πράγματι» με την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Θα χρειαστεί κάποιος καιρός ώστε τους επόμενους μήνες οι επιχειρήσεις και οι νομικές τους διευθύνσεις (...) να αισθανθούν σιγουριά» όσον αφορά τις συναλλαγές με το Ιράν, αναγνώρισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όταν το Ιράν «εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους με συνθήματα που καλούν για την καταστροφή του Ισραήλ» είναι βέβαιο πως «θα προκαλέσει νευρικότητα στις επιχειρήσεις», σημείωσε ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ανησυχητικός ο δρόμος που πήρε ο Ερντογάν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε έντονα τον «πολύ ανησυχητικό δρόμο» που έχει πάρει ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει εκλεγεί πολλές φορές με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά θεωρώ ότι η προσέγγιση που έχει υιοθετηθεί έναντι του Τύπου θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε έναν δρόμο που θα ήταν πολύ ανησυχητικός», τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.

Οι τουρκικές αρχές έχουν κατηγορηθεί για αυταρχική εκτροπή και ιδιαίτερα για τη φίμωση του αντιπολιτευόμενου Τύπου, ειδικά μετά την πρόσφατη υπαγωγή σε κρατικό έλεγχο της εφημερίδας Zaman.

«Πιστεύω ακράδαντα στην ελευθερία του Τύπου. Πιστεύω ακράδαντα στην ανεξιθρησκία. Πιστεύω ακράδαντα στο κράτος δικαίου και στη δημοκρατία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν ορισμένες δυναμικές στην Τουρκία οι οποίες με ανησυχούν», συνέχισε ο Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσινγκτον και διευκρίνισε ότι εξέφρασε αυτές τις ανησυχίες «απευθείας» στον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Ομπάμα πάντως επισήμανε ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα συνεχίζει να είναι «κρίσιμη» σε διάφορα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, παρά τις διαφωνίες των δύο πλευρών.

«Όπως συμβαίνει ανάμεσα σε πολλούς φίλους και εταίρους, συνεργαζόμαστε μαζί τους, συντονιζόμαστε μαζί τους, εκτιμάμε τις προσπάθειές τους και υπάρχουν διαφορές. Στα θέματα όπου υπάρχουν διαφορές, εκφραζόμαστε, κι αυτό είναι που προσπάθησα να κάνω», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα κάλεσε παράλληλα τον Ερντογάν να συνεχίσει τις προσπάθειες να αφήσει την κληρονομιά του εκδημοκρατισμού που υποσχόταν όταν είχε αναδειχθεί στην εξουσία, αντί να εφαρμόσει μια πολιτική «καταστολής της πληροφόρησης και του δημοκρατικού διαλόγου».

Πυρά και κατά του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι τα πρόσφατα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τον οποίο η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πρέπει να αποκτήσουν πυρηνικά οπλοστάσια, δείχνουν ότι ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος αυτού στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου δεν γνωρίζει και πολλά για τις διεθνείς υποθέσεις.

Ο Τραμπ είπε, σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The New York Times την περασμένη Κυριακή, πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε αυτές τις δύο χώρες να αποκτήσουν δικά τους πυρηνικά οπλοστάσια αντί να βασίζονται στην προστασία των ΗΠΑ έναντι της Βόρειας Κορέας ή της Κίνας.

Ο Ομπάμα, ο οποίος δεν κρύβει την αποστροφή του για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του με αφορμή τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Τραμπ.

«Τι μας λένε οι δηλώσεις στις οποίες αναφερθήκατε;» διερωτήθηκε ρητορικά ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια. «Μας λένε ότι το πρόσωπο που έκανε αυτές τις δηλώσεις δεν ξέρει και πολλά για την εξωτερική πολιτική, την κορεατική χερσόνησο, ή τον κόσμο γενικά».

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως η υποψηφιότητα του Τραμπ ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου και επέκρινε όσα συμβαίνουν στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

«Ακόμη και (...) χώρες που είναι συνηθισμένες σε μια ατμόσφαιρα καρναβαλιού στο εσωτερικό πολιτικό τους σκηνικό θέλουν νηφαλιότητα και σαφήνεια όσον αφορά τις εκλογές στις ΗΠΑ, διότι αντιλαμβάνονται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να ξέρει τι γίνεται στον κόσμο», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, πριν απορρίψει τις θέσεις του Τραμπ μία προς μία.

Η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και συνέβαλε στην ειρήνη και την ευημερία της περιοχής, είπε. Οι σχέσεις αυτές ευνόησαν τις εμπορικές σχέσεις, αύξησαν την επιρροή της Ουάσινγκτον και απέτρεψαν συγκρούσεις που θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε πυρηνικό πόλεμο, συνέχισε.

«Δεν παίζεις με αυτό. Είναι μια επένδυση που βασίστηκε στις θυσίες που έκαναν οι άνδρες και οι γυναίκες της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν πολεμούσαν σε όλο τον Ειρηνικό», ανέφερε ο Ομπάμα. «Δεν θέλουμε κάποιον στο Οβάλ Γραφείο που δεν αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι αυτό».

Τι είπε για τα drones

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε ότι ορισμένες από τις επικρίσεις εναντίον των πληγμάτων τα οποία εξαπολύονται με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) είναι «θεμιτές», ωστόσο υποστήριξε πως η κυβέρνησή του έχει θέσει σε εφαρμογή «αυστηρές διαδικασίες» για να αποφεύγονται απώλειες μεταξύ αθώων.

Ο Ομπάμα παραδέχθηκε ότι έχουν υπάρξει «θεμιτές επικρίσεις» για τις επιδρομές αυτές, ειδικά όσον αφορά το νομικό πλαίσιο, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοτώθηκαν άμαχοι που δεν θα έπρεπε» να έχουν χαθεί.

Ωστόσο «οι κανόνες εμπλοκής μας είναι πλέον πιο αυστηροί από ποτέ» ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια «μόνιμη αποτίμηση» από την κυβέρνηση των πληγμάτων αυτών, πρόσθεσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εμφανίζεται διστακτικός όταν καλείται να αναπτύξει αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις, αντιθέτως έχει δώσει το πράσινο φως για την αθρόα χρήση εναέριων μέσων —κυρίως UAVs— κατά τη διάρκεια των θητειών του για επιδρομές σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η Σομαλία, ή πιο πρόσφατα η Λιβύη, εναντίον προσώπων που φέρονταν να συνδέονται με την αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος.

Ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε πρόσφατα πολύνεκρες επιδρομές εναντίον της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, σκοτώνοντας πάνω από 150 μέλη της σε ένα στρατόπεδο στη Σομαλία, αλλά και εναντίον της αλ Κάιντα, σκοτώνοντας 70 μέλη της στην Υεμένη.

Κατά τον Αμερικανό πρόεδρο, οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Υεμένη, στη Σομαλία ή στη Λιβύη στοχοθετούν πλέον στην πλειονότητα των περιπτώσεων «στόχους υψηλής αξίας», πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης στα εξτρεμιστικά δίκτυα.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών «αξιολογούνται, επαναξιολογούνται, και ξαναεπαναξιολογούνται» πριν αναληφθεί δράση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα. Οι πρόσφατοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί εναντίον στρατοπέδων εκπαίδευσης τζιχαντιστών έγιναν «μετά από μια μακρά περίοδο παρακολούθησής» τους, διαβεβαίωσε.

«Επιδεικνύουμε πάντα μεγάλη προσοχή ώστε να μην προχωρούμε σε πλήγματα» όταν «γυναίκες ή παιδιά» βρίσκονται στο πεδίο, ενώ αποφεύγονται επίσης οι επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το New America Foundation, ένα ινστιτούτο μελετών της Ουάσινγκτον το οποίο παρακολουθεί τις επιδρομές UAVs, υπολογίζει ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν σήμερα πάνω από 7.000 τέτοια αεροσκάφη, από τα οποία τουλάχιστον τα 200 είναι οπλισμένα και έχουν σκοτώσει «χιλιάδες ανθρώπους». Πέραν των ΗΠΑ, άλλα 19 κράτη διαθέτουν σήμερα UAVs που είναι οπλισμένα ή βρίσκονται στη διαδικασία της απόκτησής τους, κατά την ίδια πηγή.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Εύλογα ερωτηματικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο twiiter σχετικά με τις διαρροές του Wikileaks




Δύο αναρτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη με ερωτηματικά για τις διαρροές της διαπραγμάτευσης μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΝΤ γεμίζουν με αμφιβολίες για το πόσο καταστροφική για τους πολίτες θα είναι αυτή η διαπραγμάτευση και κατά πόσο σε βάρος της χώρας είναι. 

Το άλλο σοβαρό θέμα που εγείρεται είναι κατά  πόσο σοβαροί είναι αυτοί της κυβέρνησης που διαπραγματεύονται με το ΔΝΤ σε σημείο που να μην υπολογίζει κανένας τις αντιδράσεις τους αρκεί να πετύχει ο σκοπός του ΔΝΤ, γιατί έχει καταλάβει το  ΔΝΤ πόσο ανεπαρκείς είναι και έτσι δεν μπορεί να συνεχιστεί  αυτή η διαπραγμάτευση οπότε κτυπάτε όπου μπορείτε.


Η πρώτη ανάρτηση 12:05 σήμερα :



Και η δεύτερη ανάρτηση : 





RT: Η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του ISIS



H Μόσχα έχει καταθέσει ντοκουμέντα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σύμφωνα με Ρώσσο αξιωματούχο, όπως μεταδίδει το Russia Today

H Μόσχα έχει υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στοιχεία, σχετικά με την παράνομη παροχή από την Τουρκία όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ISIS, στη Συρία. Οι προμήθειες βρίσκονται υπό την εποπτεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα, αναφέρει το RT.

«Ο κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε μαχητές του ISIL είναι η Τουρκία, η οποία το πράττει μέσω ΜΚΟ. Η όλη διαδικασία επιβλέπεται από τις εθνικές τουρκικές μυστικές υπηρεσίες», σημείωσε ο Τσέρκιν.

Η μεταφορά «γίνεται ιδίως μέσω οχημάτων, τα οποία περνούν ως μέρος των κονβόι που χρησιμοποιούνται για ανθρωπιστική βοήθεια», αναφέρει ο ίδιος.

Η σχετική επιστολή της Μόσχας περιλαμβάνει μία λίστα ΜΚΟ – ορισμένες από τις οποίες έχουν ιδρυθεί από Τουρκικά κεφάλαια – οι οποίες έστειλαν στη Συρία κατά τον προηγούμενο χρόνο διαφορετικού τύπου φορτία, συμπεριλαμβανομένου στρατιωτικού εξοπλισμού. Οι παραδόσεις γίνονται μέσω διαφορετικών σημείων ελέγχου στα Τουρκοσυριακά σύνορα.

Τους τελευταίους μήνες οι τρομοκράτες μέσω αυτής της οδού φαίνεται να έχουν παραλάβει αντιαρματικούς πυραύλους TOW, αντιαρματικές ρουκέτες  RPG - 7, πυροβόλα άνευ οπισθοδρόμησης  M - 60 και χειροβομβίδες, διάφορα πυρομαχικά καθώς και εργαλεία επικοινωνίας.

Στο 1,9 εκ $ υπολογίζεται το συνολικό κόστος εκρηκτικών υλών που έλαβαν τρομοκρατικές δυνάμεις στη Συρία από την Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε το Κρεμλίνο στον ΟΗΕ. 



Πηγή: skai.gr


Η πρωταπριλιάτικη πλάκα της Google που δεν είχε καλή κατάληξη



Είναι από τις φορές που οι κολοσσοί της τεχνολογίας αποφασίζουν να κάνουν πρωταπριλιάτικη φάρσα, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και οι χρήστες δεν αντιδρούν με χιούμορ.

Πρόκειται για την επιλογή «Mic Drop» που προστέθηκε στο Gmail λόγω της ημέρας, αλλά πολλοί χρήστες δεν κατάλαβαν τι ακριβώς σήμαινε και έστειλαν επαγγελματικά ή άλλα σοβαρά mail με έναν... χιουμοριστικό τρόπο.

Δίπλα από το κουμπί της αποστολής είχε τοποθετηθεί ένα επιπλέον κουμπί -επίσης για αποστολή του mail- το οποίο όμως μαζί με το μήνυμα έστελνε και ένα gif με ένα Minion το οποίο πέταγε το μικρόφωνο υπονοώντας ότι ο αποστολέας σταματάει τη συζήτηση και δεν θέλει απάντηση. Πολλοί λοιπόν χρήστες δεν παρατήρησαν ότι θα έστελναν κι αυτό το gif μαζί με το μήνυμά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να στέλνουν σε πρόσωπα που δεν έπρεπε αυτήν την εικόνα, προκαλώντας εκατοντάδες παρεξηγήσεις.




Πολλοί χρήστες, μόλις το συνειδητοποίησαν, παραπονέθηκαν έντονα μέσω κοινωνικών δικτύων λέγοντας ότι ήθελαν να στείλουν απλώς ένα mail κι όχι κάτι χιουμοριστικό στον παραλήπτη. Ένας χρήστης ανέφερε ότι μπερδεύτηκε και έστειλε το βιογραφικό του σε μια σοβαρή εταιρεία μαζί με το gif. «Έκανα κλικ στο λάθος κουμπί και έστειλα το "Mic Drop". Εντάξει, υποθέτω ότι δεν θα πάρω αυτή τη δουλειά. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο θυμωμένος είμαι τώρα. Ένα κλικ, ένα κλικ κι έχασα τη δουλειά. Δεν είναι αστείο, Google. Θα κλάψω τώρα», έγραψε, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι έχασε τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της φάρσας, καθώς ο παραλήπτης δεν το αντιμετώπισε με χιούμορ.

«Είναι χαζό και δεν έχει καμιά δουλειά σε ένα mail. Έπρεπε να είναι προφανές. Χρησιμοποιώ το mail μου (όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι) για επαγγελματικούς λόγους από την ώρα που ξημερώνει μέχρι το βράδυ», έγραψε ένας ακόμη εξοργισμένος χρήστης.

Τελικά, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η Google απέσυρε το κουμπί και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση λέγοντας ότι περίμενε να το αντιμετωπίσουν με χιούμορ οι χρήστες. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι αν κάποιος βλέπει ακόμη την εν λόγω επιλογή πρέπει να κάνει ανανέωση στη σελίδα του και αυτή δεν θα ξαναεμφανιστεί.

Πηγή: newsbeast.gr


Ο Καραμανλής, η Ντόρα και το τελευταίο μεγάλο “όχι” της Ελλάδας



του Μάνου Οικονομίδη

Πριν από οκτώ χρόνια, σαν σήμερα, ξεκίνησε ένα “καυτό” 48ωρο, που επρόκειτο να μείνει στην Ιστορία ως ο πρόλογος της “αρχής του τέλους” για την κυβέρνηση Καραμανλή, τουλάχιστον για όσους αρέσκονται στο να αναζητούν και να βλέπουν σενάρια και συνωμοσίες, πίσω από τα γεγονότα.

Στο Βουκουρέστι, ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου του 2008 οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έληξαν στις 4 Απριλίου, και σημαδεύτηκαν από το ηχηρό “όχι” της Ελλάδας στο αίτημα της πΓΔΜ να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, χωρίς να έχει επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Εκείνο το βέτο πήγε κόντρα στη σφοδρή επιθυμία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και προσωπικά του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του νεώτερου, με τον τελευταίο μάλιστα να μην κρύβει τη δυσφορία του.

Το “όχι” της κυβέρνησης Καραμανλή, συνδέθηκε έκτοτε με μια σειρά από σενάρια και έντονο παρασκήνιο, για διαδικασίες που οδήγησαν τελικά στην πτώση του τότε πρωθυπουργού από την εξουσία, στις εκλογές του 2009.

Σε κάθε περίπτωση, παραφράζοντας την κινηματογραφική γλώσσα, θα… έχουμε πάντα το Βουκουρέστι.

Εκεί ήταν, ως Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, και ως Υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι και σήκωσαν το πολιτικό βάρος του τελευταίου μεγάλου “όχι” των Ελλήνων, ενώ στο… πεδίο της μάχης βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Πηγή : ysterografa.gr


Έδιωξαν δύο «ιμάμηδες» για κηρύγματα μίσους στην Αθήνα



Σε εκδιώξεις δύο «ιμάμηδων» για ακραία κηρύγματα σε «τζαμιά» στην περιοχή του Περιστερίου και των Σεπολίων φέρεται να έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μία περίπτωση ο ακραίος ισλαμιστής είχε αποπειραθεί να «προσηλυτίσει» δύο ανηλίκους ενώ υπήρχαν και άλλες ύποπτες συμπεριφορές.

Οι αναφορές για τις διακριτικές «απελάσεις» των δύο ιμάμηδων υπήρξε στη συνέχεια πρόσφατου δημοσιεύματος του «Βήματος της Κυριακής» (26.3.2016) ότι άτυπος χώρος προσευχής μουσουλμάνων σε πάροδο της οδού Κωνσταντινουπόλεως ήταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ που παρακολουθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εκφράζουν προβληματισμό για αυτή τη σχετική «πύκνωση» τέτοιου είδους κηρυγμάτων «μίσους» σε αυτούς του άτυπους χώρους προσευχής μουσουλμάνων, σε μία περίοδο που η Ευρώπη έχει αναστατωθεί από τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες αλλά και στο Παρίσι.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαναν ότι στην πρωτεύουσα υπάρχουν περίπου 100 καταγεγραμμένα σπίτια και διαμερίσματα που λειτουργούν σαν «τζαμιά» και η γενική εικόνα είναι ότι αποφεύγονται «κατηχήσεις» ακραίων ισλαμιστών, ούτε γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης «τζιχαντιστών».

Με την παρακολούθηση των «τζαμιών» ή για ύποπτες κινήσεις μερικών φανατικών ισλαμιστών ασχολούνται η Κρατική Ασφάλεια, ένα ειδικά ενισχυμένο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και κυρίως η Γ' Διεύθυνση της ΕΥΠ. Οι έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να ΄ διατηρούν επαφή με εκπροσώπους των «χώρων προσευχής» και να υπάρχει επαρκής έλεγχος.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η συνεργασία ελληνικών και βελγικών αρχών, στο πλαίσιο της Europol και της Interpol, για τυχόν διελεύσεις από τη χώρα μας «υπόπτων» ισλαμιστών που συμμετείχαν στο «δίκτυο τζιχαντιστών» το οποίο προχώρησε στην αιματηρή επίθεση στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στα άλλα ελέγχεται αν κάποιος από τους υπόπτους μπορεί να είχε παρουσία σε «γιάφκες» που διατηρούσαν συνεργάτες του ισλαμιστή στρατολόγου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ στο Παγκράτι και στα Σεπόλια. Πάντως έλληνες αξιωματούχοι σημείωναν ότι τα διαμερίσματα αυτά είχαν εντοπισθεί στις αρχές του 2015, όταν δεν υπήρχε κανένα σχέδιο επίθεσης στη βελγική πρωτεύουσα. 


Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : tovima.gr


Υπό εξαφάνιση τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία




Για έναν κάτοικο του κέντρου της Αθήνας που χρειάστηκε χθες το βράδυ –ας πούμε στις 11.30 μ.μ.– να επισκεφθεί επειγόντως ένα φαρμακείο, οι επιλογές ήταν πραγματικά πολύ περιορισμένες. Ένα ανοιχτό φαρμακείο στην Ομόνοια, άλλο ένα στο Παγκράτι, ένα στην περιοχή του Μακρυγιάννη και μετά Καλλιθέα ή Πλατεία Αμερικής. Και ένα φαρμακείο με διευρυμένο ωράριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που έχει δηλώσει 24ωρη λειτουργία τις καθημερινές.

Η εύρεση ενός φαρμακείου που να διανυκτερεύει έχει γίνει δύσκολη υπόθεση το τελευταίο διάστημα, καθώς όλο και περισσότεροι φαρμακοποιοί, επικαλούμενοι λόγους οικονομικούς ή λόγους υγείας, ζητούν από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής να απαλλαγούν από αυτήν την υποχρέωση. Τον περασμένο Οκτώβριο, το υπουργείο Υγείας έγινε αποδέκτης εγγράφου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, που ενημέρωνε για το πρόβλημα: «Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο των μαζικών απαλλαγών φαρμακείων από τις εφημερίες και διανυκτερεύσεις, για οικονομικούς ή για λόγους υγείας. Υπάρχουν φαρμακεία τα οποία απηλλάγησαν και συνεχίζουν να απαλλάσσονται των εφημεριών, συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια. Σημειώνεται επίσης το γεγονός, ότι ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν ανοιχτά πολλά φαρμακεία, κυρίως σε εμπορικές περιοχές ή κοντά σε νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια της νύχτας λειτουργούν ελάχιστα, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η καρτέλα 27 του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, σύμφωνα με την οποία διανυκτέρευαν για τον Δήμο της Αθήνας μόνο 6 φαρμακεία», αναφερόταν στο έγγραφο.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας επανήλθε στο θέμα, τονίζοντας με νέα της επιστολή ότι η κατάσταση χειροτέρεψε και ότι γίνεται καθημερινά «αποδέκτης πλήθους παραπόνων, διότι οι πολίτες δεν βρίσκουν διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Επικρατεί πλήρης σύγχυση για το ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, ποιες οι διημερεύσεις και ποιες οι διανυκτερεύσεις».

Η αλήθεια είναι ότι η απελευθέρωση του ωραρίου οδήγησε σε ένα αλαλούμ και αντί να είναι διακριτά τα φαρμακεία που έχουν επιλέξει διευρυμένο ωράριο και αυτά που ακολουθούν το ωράριο του Συλλόγου και του δήμου τους, πλέον ο καθένας ανοίγει και κλείνει όποτε θέλει. Ετσι, μπορεί ένα φαρμακείο, στον ίδιο δήμο, να είναι ανοικτό Δευτέρα και Τετάρτη έως τις 8 το βράδυ –ένα ωράριο ιδιαίτερα «ελκυστικό» εμπορικά που επιλέγουν οι περισσότεροι– άλλο φαρμακείο να ανοίγει ώς τις 10 μ.μ. και άλλο έως τις 11 μ.μ. Ο μεγαλύτερος τζίρος της ημέρας έχει γίνει ήδη έως εκείνη την ώρα και επομένως το να διανυκτερεύει ένα φαρμακείο είναι ασύμφορο οικονομικά.

Η κατάσταση αυτή έδωσε την αφορμή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να ασκήσει νέες πιέσεις προς το υπουργείο για ένα πιο «ρυθμισμένο» ωράριο. Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης-απόφασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να σταματήσει τις διημερεύσεις των φαρμακείων της Αττικής από την 1η Μαΐου, χθες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, προειδοποίησε και για προβλήματα στις διανυκτερεύσεις. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σε λίγο δεν θα υπάρχουν φαρμακεία να διανυκτερεύσουν». Και αναρωτήθηκε, «σε ένα ωράριο που ο καθένας ανοίγει και κλείνει ό,τι ώρα θέλει, ποιος θα καθίσει να κάνει εφημερία;». Η απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε αυτές τις πιέσεις είναι ότι το ζήτημα θα εξεταστεί και εάν υπάρχει δυνατότητα, θα γίνουν παρεμβάσεις. Πάντως, το τρίτο μνημόνιο είναι απόλυτα δεσμευτικό για την κυβέρνηση στο ζήτημα του ανοίγματος των επαγγελμάτων και μία «ρύθμιση» από πλευράς κράτους είναι αντίθετη προς αυτή την κατεύθυνση. Πολλώ δε μάλλον, όταν το επόμενο βήμα για το υπουργείο Υγείας είναι να δώσει τη δυνατότητα της πώλησης και από τα σούπερ μάρκετ των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.



Έντυπη Καθημερινή


«Βόμβα» Wikileaks για Τόμσεν - Βελκουλέσκου και διαπραγμάτευση




Διαβάστε όλο το διάλογο - Η απειλή που ετοιμάζει το ΔΝΤ προς τη Γερμανία – Πώς θα πείσει Ευρώπη και Ελλάδα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους -  Τι είπαν για την ελάφρυσνη του ελληνικού χρέους - Ζητά μέτρα 2,5% του ΑΕΠ για να παραμείνει στο πρόγραμμα

Τα πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, δημοσιεύει ο ιστότοπος WikiLeaks, βάζοντας «φωτιά» στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα. 

Τα δύο κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ συζητούν για το ελληνικό πρόγραμμα με τον Πολ Τόμσεν να τονίζει πως «δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται» αποκαλύπτοντας παράλληλα το σχέδιο τους για να «λυγίσουν» Ελλάδα και ΕΕ. 

Σύμφωνα με τη συνομιλία που δημοσιεύει το WikiLeaks, και η οποία φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, το ΔΝΤ σκοπεύει να πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ την ίδια ώρα φαίνονται διστακτικοί για την επιστροφή τους στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. 


Διαβάστε την συνομιλία 

Τόσμεν: Το γεγονός για το οποίο ανησυχώ είναι ότι θέτουμε μία ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, τη στιγμή που μπορεί να μην έχουμε συμφωνία εντός της Τρόικας για το πώς να συνεχίσουμε

Βελκουλέσκου: Αλλά Πολ, εσύ το πρότεινες, επομένως είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουμε σε αυτό

Τόμσεν: Πώς μπορούμε να το περάσουμε αυτό; Τι θα κάνουμε;

Βελκουλέσκου: Δεν ξέρω. Φυσικά δε θέλω να επιστρέψω τόσο σύντομα. Δεν πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες ή σε δέκα ημέρες θα μπορεί να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος από αυτή που βρισκόμαστε τώρα. Αλλά πιστεύω, ότι σε κάθε περίπτωση θα ήμασταν κολλημένοι στην κατάσταση. Και πιστεύω ότι στην επόμενη αποστολή, τουλάχιστον οι Ευρωπαίοι αυτό σχεδιάζουν... να έχουν μία καταληκτική ημερομηνία, σωστά; Σχεδιάζουν να τελειώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέχρι τις συνομιλίες της Άνοιξης διότι αυτές οι υποτιθέμενες συνομιλίες θα σημειωθούν μέχρι τις συναντήσεις της Άνοιξης. Επομένως, δεν ξέρω. Νιώθω ότι αυτή η πίεση θα επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο σε εμάς, έτσι... δεν ξέρω. Δεν βλέπω πώς αυτό θα μπορεί να εξελιχθεί, αλλά θα πρέπει να έρθουμε εδώ σε κάποιο σημείο

Τόμσεν: Αλλά γιατί; Εννοώ, μπορούμε... θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ακόμα συνάντηση όπως αυτή που είχαμε στις Βρυξέλλες και να συμφωνήσουμε πώς να προχωρήσουμε

Βελκουλέσκου: Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, και μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα έγγραφο, αλλά ξέρουμε ότι δε λειτουργεί Πολ, γιατί αυτοί οι τύποι συμφωνούν σε κάτι και μετά την επόμενη ημέρα το εγκαταλείπουν. Το είπαμε ξανά και ξέρουμε ότι δεν κάνουν αυτό που λένε. Απλώς δεν λειτουργεί. Για αυτούς όλα υπόκεινται σε αλλαγή, αν οι αρχές το θέλουν

Τόμσεν: Μπορείς να το αλλάξεις ώστε να μην έχει συγκεκριμένη ημερομηνία; Φερ'ειπείν αρχές Απριλίου;

Βελκουλέσκου: Αυτό θα είναι καταστροφή, αν προσπαθήσω να το κάνω αύριο. Δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε

Τόμσεν: Λοιπόν, σε έχουν ήδη αφήσει να φύγεις, άρα... χαχαχα

Βελκουλέσκου: Πιστεύω Πολ ότι πρέπει να το συζητήσεις (με ανθρώπους) στο δικό σου επίπεδο. Εννοώ ότι θα επανέλθει... πιστεύω... Δεν ξέρω αν μπορούμε να το αποφύγουμε σε αυτό το σημείο

Τόμσεν: Εννοείς να επιστρέψουμε;



Βελκουλέσκου: Ναι

Πέτροβα: Πολ, πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να ενισχυθεί το μήνυμα για τη συμφωνία στο 2,5% γιατί δεν «περνάει» από την Επιτροπή. Αν επιμείνουν σε αυτή τη συμφωνία, πιστεύω ότι στις 2 Απριλίου θα είναι καλά. Αλλά, από τη δική σου πλευρά, η επιστροφή σε εκείνη την ημερομηνία θα είναι πραγματικά μία καταστροφή

Τόμσεν: Λοιπόν, ρίξε την ευθύνη σε εμένα, εντάξει. Πότε θέλουν να ολοκληρωθεί η αποστολή;

Βελκουλέσκου: Θέλουν να τελειώσουν ιδανικά μέχρι τις 8 Απριλίου, άρα μία εβδομάδα. Είτε μέχρι τις 12 ή 13. Θυμήσου ότι στις 6 και 7 Απριλίου θέλουν να γίνει η συνάντηση της Washington Group για το χρέος στο πλαίσιο του Euroworking Group και μετά...
Τόμσεν: Άρα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσεις μέχρι τις 6

Βελκουλέσκου: Όχι, όχι, όχι. Μπορούμε να αναφέρουμε την πρόοδο στο Euroworking Group και βασικά χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για το χρέος που θα προετοιμάσει τους υπουργούς για την εβδομάδα που ακολουθεί, όταν σκέφτονται για την 15η και την 16η Απριλίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων στην Άνοιξη. Έτσι, ουσιαστικά θέλουν να τελειώσουν...

Τόμσεν: Ναι, αλλά οι συναντήσεις της Άνοιξης ξεκινούν στο μέσο της εβδομάδας στις 11. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσεις μέχρι τις 8 ή 9 και να έχεις επιστρέψει ως τότε

Βελκουλέσκου: Ακριβώς πρέπει να τελειώσουμε μέχρι τις...όχι... τις 11 ή 12 ή κάπου εκεί και μετά να πετάξουμε κατευθείαν για Ουάσιγκτον. Και μπορούμε να τελειώσουμε με μία συμφωνία ή όχι, εννοώ ότι ενδέχεται να καταλήξουμε εκεί που βρισκόμαστε τώρα κατά κάποιο τρόπο. Και, ναι,θα υπάρξει μεγάλη πίεση και θέλουμε να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε

Τόσμεν: Για αυτό υπάρχει η εμπλοκή, σωστά

Βελκουλέσκου: Ακριβώς, σωστά. Για αυτό πρέπει να το έχουμε -συμφωνώ μαζί σου- το συντομότερο δυνατό. Ο ελληνικός Τύπος είναι γεμάτος κατηγορίες εναντίον μας, για τη φορολογία στο εισόδημα και όλα αυτά, κάθε μέρα. Το άλλο πράγμα, όμως, που δεν είναι ξεκάθαρο σε εμένα είναι πώς θα καταλήξει, αυτή η συζήτηση για το στόχο. 

Τόμσεν: Θα σου πω πώς θα καταλήξει. Δεν υπάρχει περίπτωση τα κράτη-μέλη να αποδεχθούν να χαμηλώσουν το στόχο για το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πούμε ότι αυτό δεν βγάζει νόημα

Βελκουλέσκου: Αλλά μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρότεινες; Να έχουμε δύο προγράμματα με δύο στόχους; Ακόμα και μεσοπρόθεσμα;

Τόμσεν: Ναι, αν οι Ευρωπαίοι πουν ότι ο στόχος είναι αυτός που έχει σημασία για την εκταμίευσή τους για την ελάφρυνση χρέους -αλλά δε θα το πουν αυτό

Βελκουλέσκου: Το ζήτημα είναι αν θα δεχθούν τους μεσοπρόθεσμους στόχους, για το σκοπό του προγράμματος και τους στόχους μας για το σκοπό της ελάφρυνσης χρέους

Τόμσεν: Περίμενε ένα λεπτό... σίγουρα πρέπει να αποδεχθούν τους στόχους μας για την ελάφρυνση χρέους. Αλλά αν βγεις θα πεις ότι για αυτό το έτος για παράδειγμα θα καταλήξεις με ένα, ας πούμε, -0,5, -1, ή κάτι τέτοιο;

Βελκουλέσκου: ....-0,5 ας πούμε, αν πάρουν όλα τα μέτρα

Τόμσεν: Οκ, ας πούμε -0,5 και η Κομισιόν θα πει ότι θα καταλήξει με 0 ή με +0,25 ή ό,τι έχουν

Βελκουλέσκου: ... +0,5

Τόμσεν: Ναι... δεν υπάρχει οικονομικό πρόγραμμα. Γιατί παίρνουν χρόνο για κάτι που λές ότι δε θα συμβεί

Βελκουλέσκου: Ναι...

Τόμσεν: Άρα το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται και εξαρτάται από την ελάφρυνση χρέους... ούτε η ελάφρυνση χρέους δεν έρχεται, γιατί δεν είναι σε τροχιά για να ανταποκριθούν στα κριτήρια. Αυτό είναι όλο το ζήτημα. Βασικά πρέπει να συμφωνήσουν να θέσουν τους στόχους ΜΑΣ στη βάση τους και μετά να έχουν κάτι με την ελπίδα να το ολοκληρώσουν. 

Βελκουλέσκου: Ναι, σωστά

Τόμσεν: Δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε αυτό

Βελκουλέσκου: Οχι. Το πρώτο ερώτημα είναι πότε αυτό θα συζητηθεί. Σωστά; Κάποιος πρέπει να το συζητήσει. Ξέρω ότι ο Τόμας Βίζερ θα ορίσει μία τηλεφωνική συνδιάσκεψη στις 30 αυτού του μήνα

Τόσμεν: Τηλεφωνική συνομιλία με ποιον;

Βελκουλέσκου: Νομίζω ότι θα είναι Euroworking Group. Μία τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την Ελλάδα... για την κατάσταση ή κάτι τέτοιο. Ναι, πρέπει να ρωτήσουμε τον Τόμας

Τόμσεν: Θέλω να πω... θα θέσει όλες τις συνομιλίες που θέλει, αλλά ξέρω τι θα συμβεί. Θα πάμε στο Euroworking Group και θα πω στο Eurogroup ότι “δε φτάνει στο 3,5 και δε θα προχωρήσουμε, εκτός αν οι Ευρωπαίοι ελαττώσουν τους στόχους τους στο 1,5”. Δεν πρόκειται να το κάνουν. Θα πουν όχι, θα θέσουν νέα μέτρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό

Βελκουλέσκου: Δεν ξέρω αν θα το πουν, αυτό είναι το ζήτημα. Χρειάζεται να πάρουν θέση σχετικά με το αν πιστεύουν τις προβλέψεις μας ή τις προβλέψεις της Κομισιόν

Τόμσεν: Είναι ξεκάθαρο ότι θα κρατήσουν την μπάλα στο γήπεδό τους... και θα στείλουν πίσω την αποστολή

Βελκουλέσκου: Ναι, αλλά θα το κάνουμε; Γιατί, ακόμα και αν συμφωνήσουμε στο 2.5 δεν θα φτάσουμε, εκτός αν συμφωνηθεί ο στόχος

Τόμσεν: Λοιπόν, ναι μετά θα σε στείλουν πίσω να βρεις ακόμα περισσότερα σκληρά μέτρα και να προσπαθήσεις να βρεις έναν συμβιβασμό. Για αυτό ακριβώς το κάνω έτσι. Ας φτάσουμε στο 2,5, και είμαι σίγουρος ότι θα πιέσουν για περισσότερα μέτρα από κάποια κράτη-μέλη. Θα πούμε βέβαια, “δεν πιστεύω ότι είναι πιθανό”, θα πω ότι “πιστεύω πως θα πρέπει να βασίσουμε το πρόγραμμα στο 1,5”, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι θα μας πιέσουν να πάμε εκεί

Βελκουλέσκου: Επομένως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάμε πίσω και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το 2,5 και αυτό είναι το πρώτο στάδιο, όπως είπες. Αν δεν φτάσει στο επόμενο στάδιο, δεν είναι αρκετό

Τόμσεν: Φυσικά, Ντέλια. Δεν μου αρέσει να σας έχω εκεί να περιμένετε παιδιά, αν δεν υπάρχει συμφωνία στο πώς να συνεχίσουμε

Βελκουλέσκου: Ναι, φυσικά. Δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτή την κατάσταση

Τόμσεν: Πρέπει να σκεφτούμε πότε να επιστρέψουμε.... θα πρέπει απλώς να θέσουμε στο τραπέζι τι θέλουμε

Βελκουλέσκου: Θα έπρεπε

Τόμσεν: Αντί να περιμένουμε για εκείνους... Δε θα δεχθώ ένα πακέτο μικρών μέτρων. Δεν πρόκειται

Βελκουλέσκου: Ναι, όχι, κατάλαβα. Τους το είπαμε, είναι πολύ ξεκάθαρο τι έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους, αλλά είναι πολύ απλό, είναι η μεταρρύθμιση για τις συντάξεις, ο φόρος εισοδήματος, το ΦΠΑ και το μισθολογικό κόστος, και κάποιος φόρος κατανάλωσης... Αλλά σε κάθε ένα από αυτά έχουμε ανοιχτά σοβαρά πολιτικά θέματα, που αφορούν στους Έλληνες. Και το άλλο ζήτημα είναι για την Ανάλυση Βιωσιμότητας (DSA)

Τόμσεν: Δεν ξέρω. Αλλά για αυτό... σκέφτομαι διαφορετικά. Τι είναι αυτό που θα οδηγήσει στη συμφωνία; Στο παρελθόν υπήρχε μία μόνο φορά όταν η απόφαση είχε ληφθεί και ήταν τότε που οι Έλληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Σωστά;

Βελκουλέσκου: Σωστά

Τόμσεν: Και είναι πιθανόν αυτό να συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit και κάποια στιγμή θα θελήσουν να κάνουν μία διακοπή και να ξεκινήσουν μετά το δημοψήφισμα

Βελκουλέσκου: Σωστά

Τόμσεν: Αυτή είναι η μία πιθανότητα. Η άλλη πιθανότητα, που πίστευα ότι θα είχε γίνει ήδη και είμαι έκπληκτος που δεν έγινε, είναι ότι εξαιτίας της κατάστασης με το προσφυγικό θα θέλουν να καταλήξουν σε συμπέρασμα. Και οι Γερμανοί εγείρουν το θέμα της διαχείρισης… Ουσιαστικά εμείς εκείνη τη στιγμή λέμε «Κοίτα, κ. Μέρκελ, είναι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;». Αυτό είναι πραγματικά το θέμα

Βελκουλέσκου: Σωστά. Πότε θα συμβεί; Δεν ξέρω, είμαι έκπληκτος που δεν έχει συμβεί ακόμα. Θα ήθελα, για το καλό των Ελλήνων και όλων των άλλων, θα ήθελα να συμβεί συντομότερα από ότι αργότερα. Ελπίζω να συμβεί με τις συζητήσεις για το χρέος που ξεκινούν στα μέσα Απριλίου

Τόμσεν: Αλλά αυτό δεν είναι αποτέλεσμα. Αυτή η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο. Και το τραβάνε ακόμα γιατί δεν βρίσκονται κοντά στο αποτέλεσμα 

Βελκουλέσκου: Συμφωνώ, χρειάζεται ένα αποτέλεσμα, αλλά δεν ξέρουμε ποιο θα είναι. Αλλά πιστεύω ότι ο Νταισελμπλουμ προσπαθεί να ξεκινήσει τη συζήτηση για το χρέος

Τόμσεν: Ναι, αλλά ξέρεις η συζήτηση για τα μέτρα και το χρέος μπορεί να κρατήσει για πάντα, μέχρι την καταβολή του Ιουλίου ή μέχρι να αποφασίσουν οι ηγέτες ότι πρέπει να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να αναγκάσει σε συμβιβασμό. Σωστά; Θα κρατήσει για πάντα

Βελκουλέσκου: Ναι. Μέχρι τον Ιούλιο, αν δεν συμβεί τίποτα νωρίτερα. Συμφωνώ

Τόμσεν: Οκ. Δεν ξέρω, θα δούμε. Ελπίζω για το καλό των Ελλήνων ότι θα βρούμε σύντομα μία λύση. Εννοώ, ας το παραδεχθούμε, παιδιά δε θα συμφωνήσετε... αυτές οι συζητήσεις δεν πρόκειται να οδηγήσουν... δεν πρόκειται να δεθχούν την οπτική μας. Σωστά. Δεν πρόκειται

Βελκουλέσκου: Οχι, δεν πρόκειται

Τόμσεν: Και δεν πλησιάζουν καν. Σωστά;

Βελκουλέσκου: Δεν πλησιάζουν. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ενέδωσαν... και για τη μεταρρύθμιση για τη φορολογία και για τις φοροαπαλλαγές και τις επικουρικές. Κάνουν κάτι, αλλά είναι πολύ λίγο

Τόμσεν: Αν καταλήξουν να μας δώσουν το 2.5% και όχι ιστορίες «Μίκι Μάους», θα πρέπει να τους στηρίξουμε

Βελκουλέσκου: Συμφωνώ. Υπάρχει το σενάριο ότι πιέζονται αρκετά... Πιστεύω ότι πολιτικά για αυτούς είναι πιθανό να ενδώσουν και στα δύο. Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν προτίθεται να συμβιβαστεί, και αυτό είναι πρόβλημα. Κατά κάποιο τρόπο πήγαμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση με τη λάθος στρατηγική, γιατί διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν με την ελάχιστη κοινή θέση και δε μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα και η Κομισιόν ξεκινά από αυτό και δεν μπορεί να προχωρήσει. Άρα, αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά θέσαμε στους Έλληνες κάτι χειρότερο, θέσαμε στους Έλληνες το ελάχιστο και ήμασταν πρόθυμοι να το συζητήσουμε, και τώρα οι Έλληνες μας λένε «δεν διαπραγματευόμαστε». Συμφωνώ με την ανησυχία σου ότι η ημερομηνία είναι κακή για εμάς γιατί θα κολλήσουμε όπως λες και άρα πρέπει να σκεφτούμε όταν επιστρέψουμε 

Τόμσεν: Το μόνο που με καθησυχάζει είναι ότι δε μπορείς να μείνεις εκεί για πάντα. Θα πρέπει να το ολοκληρώσεις πριν τις συναντήσεις της Άνοιξης

Βελκουλέσκου: Ναι, χρειαζόμαστε μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους για την ημερομηνία. Πρέπει να το θέσουμε ρητά σε Ευρωπαίους και Έλληνες, πριν πάμε πίσω 












Πηγή : protothema.gr


Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ



Δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει στη θέση του μετά την κατακραυγή αυτή, μετά από τον ορυμαγδό των αντιδράσεων. Δεν είχε και λόγο άλλωστε. Δεν (μας) είχε και ανάγκη. 

Έτσι, σήμερα το πρωί, δήλωσε παραίτηση. Και μάλιστα, δεν το ανακοίνωσε στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ. 

Μετά από μiα σωρεία ολέθριων λαθών και την αδυναμία του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά να διαχειριστεί την κατάσταση, ο Γιαν Φαμπρ έπραξε τα αυτονόητα.

Μήπως πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ακολουθήσει και η παραίτηση του ίδιου του υπουργού, του κατεξοχήν υπεύθυνου για την εξέλιξη της συγκεκριμένης ιστορίας; 


Φωτό : αρχείο NOW

Πηγή ρεπορτάζ Έφη Μαρίνου : efsyn.gr


Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος: H Πολιτεία να σεβαστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης



Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης.


Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι «η σφαίρα της αρμοδιότητας των οργάνων των τριών εξουσιών είναι σαφώς προσδιορισμένη και εξειδικευμένη, ώστε κάθε όργανο να μη δύναται να έχει άλλες αρμοδιότητες παρά μόνο όσες αυστηρά του απονέμουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «η συνταγματική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και οι εγγυήσεις της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των εισαγγελικών λειτουργών αποκλείουν κάθε είδους εξάρτηση ή δέσμευση του Εισαγγελέως, πολλώ δε μάλλον, κάθε παρέμβαση στα εισαγγελικά καθήκοντα από την πολιτική εξουσία (κυβέρνηση-κοινοβούλιο-κόμματα)».

Ωστόσο, θεωρεί «αναγκαία προτεραιότητα της Πολιτείας να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυτοτέλεια και τη θωράκιση της».

Ακόμη, η Ένωση διαβεβαιώνει ότι οι Έλληνες εισαγγελείς, «υπό αντίξοες συνθήκες, επιτελούν απερίσπαστοι και ανεξάρτητοι το έργο τους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδηση τους, έχοντας ως μέλημα την εξιχνίαση και πάταξη φαινομένων διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, βασικούς παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική κρίση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «η έκφραση δημόσιας κριτικής για τον τρόπο άσκησης των εισαγγελικών καθηκόντων είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη, εφόσον, βέβαια, τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας χωρίς υπερβάσεις του προσήκοντος μέτρου ευπρέπειας».

Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την Πολιτεία «και έμπρακτα να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της για την ποιοτική αναβάθμιση της Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της, προκειμένου οι λειτουργοί της να υπηρετούν και οι πολίτες να απολαμβάνουν μία δικαιοσύνη ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό που να συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα, να σέβεται και να εγγυάται την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και να αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης».


Πηγή : kathimerini.gr


Σπεύσατε! Σε ισχύ ο διακανονισμός για τις οφειλές στη ΔΕΗ! Έως και 36 οι δόσεις - Ποιοι δικαιούνται άτοκες! Τι γίνεται αν "χάσετε" μία δόση



Ξεκίνησε από χθες, 1η Απριλίου 2016, το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών προς τη ΔΕΗ. Με το πρόγραμμα αυτό ρυθμίζονται οι οφειλές έως και σε 36 δόσεις, ενώ για τέσσερις μήνες δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού χωρίς προκαταβολή, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι εξοφλούνται εμπρόθεσμα οι τρέχοντες λογαριασμοί ρεύματος.

Όπως διευκρινίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το ετήσιο επιτόκιο των δόσεων ανέρχεται σε 5,3% ενώ για τους ευάλωτους καταναλωτές και όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι δόσεις θα είναι άτοκες.

Τα πέντε "σημεία - κλειδιά"

1) Από 01.04.2016 μέχρι και 31.07.2016, όλοι οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους μέχρι και σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και εκείνοι οι πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

2) Από 01.08.2016 και εξής θα ισχύουν για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς -πλην εποχικών και αγροτών- πελάτες τα εξής:

- Μηνιαίες δόσεις: Ύψος ίσο κατ' αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού, αλλά με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

- Προκαταβολές: Για τους πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά (πείραγμα μετρητή) θα ανέρχεται σε 5% της οφειλής, ενώ για πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά σε 15%.

3) Για τους επαγγελματικούς πελάτες με εποχική δραστηριότητα από 01.08.2016 θα ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις.

4) Σε περίπτωση κατά την οποία λόγω αδυναμίας κατά την διάρκεια του ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μία δόση, ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων -πλην μίας- των οφειλόμεων δόσεων.

5) Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τις περιπτώσεις ρευματοκλοπών, για τις οποίες εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες σήμερα ρυθμίσεις.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, newsit




Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου



Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού), σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-ισραηλινή επιστημονική έρευνα. Η μείωση του κινδύνου αφορά όλα τα είδη καφέ, ακόμη και αυτόν χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφεν Γκρούμπερ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επιδημιολογίας του καρκίνου "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention" της Αμερικανικής Ένωσης Ερευνών στον Καρκίνο.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 5.100 άνδρες και γυναίκες που είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του εντέρου κατά το προηγούμενο εξάμηνο, καθώς και για 4.000 υγιή άτομα (ομάδα ελέγχου). Η μελέτη συσχέτισε την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, με τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ και άλλων ροφημάτων ή ποτών.

Η έρευνα συμπέρανε ότι ακόμη και μια μέτρια κατανάλωση καφέ - ένας έως δύο καφέδες τη μέρα- σχετίζεται με μια μείωση κατά 26% της πιθανότητας εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου. Για κατανάλωση πάνω από δυόμιση καφέδες καθημερινά, ο κίνδυνος μειώνεται έως 50%.

«Βρήκαμε ότι όσο περισσότερος καφές καταναλώνεται, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος για ορθοκολικό καρκίνο», δήλωσε ο Γκρούμπερ. «Ξαφνιαστήκαμε κάπως που είδαμε ότι η καφεΐνη δεν φαίνεται να παίζει ρόλο σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν οφείλονται μόνο σε αυτήν οι προστατευτικές ιδιότητες του καφέ», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκτός από την καφεΐνη, ο καφές (και ο ντεκαφεϊνέ) περιέχει διάφορες ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες και τα διτερπένια, που δρουν αντιοξειδωτικά και μπορούν να περιορίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

«Χρειαζόμαστε πρόσθετη έρευνα όμως, προτού εισηγηθούμε την κατανάλωση καφέ ως προληπτικό μέτρο. Με δεδομένο πάντως ότι υπάρχουν λίγοι κίνδυνοι για την υγεία από την κατανάλωση καφέ, θα ενθάρρυνα τους φίλους του καφέ να αγαλλιάσουν με την βάσιμη πιθανότητα ότι το καθημερινό καφεδάκι τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε ο Γκρούμπερ.

Ο καρκίνος του εντέρου είναι μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου και στα δύο φύλα παγκοσμίως.


Πηγή : real.gr


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5R «ταρακούνησε» Σαντορίνη και Κρήτη



Σεισμός μεγέθους 4,5R σημειώθηκε εχθές Παρασκευή στις 17.30 και ταρακούνησε τους κατοίκους τόσο της Κρήτης όσο και της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 71 χλμ.
Όπως τονίζεται από τοπικά Μέσα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο της Κρήτης.





Μετωπική στη Βουλή για προσφυγικό




Με τρεις διαφοροποιήσεις, δύο από ΣΥΡΙΖΑ και μία από ΑΝΕΛ, ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για το προσφυγικό: οι κυρίες Βασιλική Κατριβάνου και Τασία Χριστοδουλοπούλου επέλεξαν να διαφοροποιηθούν στο άρθρο 60 –μέσω του οποίου μειώνεται ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων ασύλου στις 14 ημέρες-, με την πρώτη να ο καταψηφίζει και την πρώην υπουργό να δηλώνει «παρούσα». Από τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ ο απών από την διαδικασία Β. Κόκκαλης δεν απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας να εκδηλώνει πρόθεση (θετικής) ψήφου, όπως έκαναν οι δύο άλλοι απόντες συνάδελφοί του Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις.

Η επεξεργασία του κατεπείγοντος νομοσχεδίου για το προσφυγικό ολοκληρώθηκε εντός συγκρουσιακού περιβάλλοντος αργά χθες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής : σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση τόσο για το περιεχόμενο των πολιτικών της επιλογών για το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και για τις ακολουθούμενες, συνοπτικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει και εσωκομματική γκρίνια, υποστήριζε ότι η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί στην παρούσα συγκυρία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Ι. Μουζάλας χρησιμοποιώντας εξαιρετικά χαμηλούς και ήπιους τόνους, προσπάθησε αφενός να καθησυχάσει τους εσωκομματικούς αμφισβητίες –όπως ήταν η κ. Βασιλική Κατριβάνου– και αφετέρου να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους με τους πολιτικούς αντιπάλους: «Δεν είναι η φάση για γενικότερες αντιπολιτεύσεις. Οι συνθήκες είναι κρίσιμες», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Μουζάλας.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Β. Κικίλιας τόνιζε: «Η Ν.Δ. θέλει να στηρίξει την ευρωπαϊκή Οδηγία. Εχει διάθεση να βάλει πλάτη. Τα άρθρα τα οποία έχουν να κάνουν με την Οδηγία θα τα ψηφίσουμε». Ωστόσο, ήταν έντονα επικριτικός για μια σειρά άλλων άρθρων που εμπεριείχε το νομοσχέδιο – με επίκεντρο τη διάθεση χρημάτων με απευθείας αναθέσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μας ζητείτε να είμαστε συμμέτοχοι στο έγκλημα της μίζας. Δεν θα γίνουμε». Και από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην πρόβλεψη για ανάθεση «σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών» έργου με στόχο «την αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής Ταυτοποίησης», τόνισε: «Τι θα πει, κύριοι Υπουργοί “φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών”; Να μαζέψω εγώ μια ομάδα φίλων μου, “κολλητών” μου και να γίνω ένας φορέας της Κοινωνίας των Πολιτών; Και να πάω και να διεκδικώ χρήματα από το ελληνικό κράτος και από τον Ελληνα φορολογούμενο; Κοιτάξτε κύριοι: Θα είναι πάρτι, αλλά θα είσαστε υπόλογοι».

Ο κ. Στ. Θεοδωράκης από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε σε καταγγελίες περί χρήσης ξενοδοχείων ιδιοκτησίας στελεχών των ΑΝΕΛ, καθώς και για χρηματικά ποσά που φαίνεται να δόθηκαν σε εταιρεία χωρίς να προκύπτει λόγος, τόνισε ότι «χρειάζεται εθνική πολιτική στο προσφυγικό». Το Ποτάμι, παρά τις έντονες ενστάσεις, ψήφισε το νομοσχέδιο.

Λίγο πριν από το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης, σε παρέμβασή του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ παρουσίασε αναλυτικά τα σημεία στα οποία το κόμμα του στέκεται απολύτως αντίθετο με τη συμφωνία.

Κατά τη διήμερη συζήτηση του σχεδίου νόμου στις Επιτροπές και την Ολομέλεια καταγράφηκαν και οι εσωκομματικές ενστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώην υπουργός και νυν γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, σημείωνε: «Φοβάμαι μήπως κατά το στάδιο της εφαρμογής, οι δυσκολίες (ενν. κατά την εφαρμογή του νομοσχεδίου) πάνε προς την κατεύθυνση να καταργηθούν δικαιώματα». Από την πλευρά της δε, η κ. Κατριβάνου υπογράμμιζε: «Υπάρχουν σημεία που θεωρώ ότι αποτελούν παραφωνία. Υπάρχει πρόβλημα με τη φύλαξη ανοιχτών δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας που ανατίθεται σε ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών. Το θεωρώ προβληματικό και επίσης πρέπει να σκεφτούμε ότι οι λεγόμενοι σεκιουριτάδες, ως επί το πλείστον, είναι χρυσαυγίτες». Επί άρθρων του νομοσχεδίου κατέθεσαν αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας η Ν.Δ., η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.



ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Έντυπη Καθημερινή


Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα 76-60



Η Φενέρ τον έστειλε στα playoffs μία ώρα αρχύτερα, αλλά ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός στο μεγαλύτερο διάστημα με την Τσεντεβίτα (76-60) στο ΟΑΚΑ κι αρκούσε. Τουλάχιστον τρίτος, ελπίζει για πλεονέκτημα έδρας.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε εκφράσει τη σιγουριά του πως η βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη ως Euroleague Legend και το πάρτι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δε θα 'ταν ικανά ν' αποπροσανατολίσουν τον Παναθηναϊκό και προφανώς αυτός ξέρει καλύτερα.

Η απόδειξη ήρθε σχετικά εύκολα κι η δεύτερη νίκη (76-60) επί της αδιάφορης βαθμολογικά κροατικής Τσεντεβίτα (3-10) τον έστειλε και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Η πρόκριση ήταν δεδομένη μετά κι απ' τη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Αναντολού Εφές (90-86) στην Ulker Sports Arena, αλλά δεν την είχε ανάγκη.

Πλέον απομένει να φανεί από ποια θέση θα μπει στα playoffs της Ευρωλίγκας, έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον την τρίτη θέση του ε' ομίλου κι ελπίζοντας (με νίκη επί της Εφές κι ήττα της Λοκομοτίβ Κουμπάν απ' τη Νταρουσάφακα) για τη δεύτερη, δηλαδή για το πλεονέκτημα έδρας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η άμυνα δίνει το ρυθμό στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και στην καλή ημέρα του τα πάντα είναι πιο απλά. Τι κι αν χρειάστηκε 6 προσπάθειες για το πρώτο εύστοχο τρίποντο (23-9 στο 12'), ήδη είχε αναλάβει τον έλεγχο χάριν στην ενέργειά στην άλλη άκρη του παρκέ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε (20-5) στα 1-10 λάθη (με 6-1 κλεψίματα), η επόμενη (42-19) στα 6-12 λάθη (με 8-3 κλεψίματα) και... πάει λέγοντας. Τα 0/10 τρίποντα της Τσεντεβίτα στο ημίχρονο ήταν χαρακτηριστικό της κάκιστης εικόνας της και το... ρελαντί ήταν αρκετό στον Παναθηναϊκό. Τόσο που ούτε το 0-12 σερί σε βάρος του στην έναρξη της τέταρτης περιόδου δεν ήταν αρκετό να τον αγχώσει. Και με τον Έλιοτ Ουίλιαμς μονοψήφιο για πρώτη φορά μετά από 9 διψήφιες εμφανίσεις.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέιμς Γκιστ (15π. με 3/11δίπ., 2/3β., 3/5β., 9ρ., 1ασ., 3κλ. σε 25:49) δεν άφηνε τίποτα και κανέναν να περάσει στην άμυνα, ενώ έστω με κάποια αστοχία έκανε το κομμάτι του και στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζέικομπ Πούλεν (0/3δίπ., 0/4τρίπ., 3ρ., 1ασ., 2κλ., 4λ. σε 17:56) ήταν ο... χειρότερος των χειρότερων της Τσεντεβίτα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (12-2) μόλις στο 10', η Τσεντεβίτα πλησίασε σε 12-5 στο 7', αλλά έκτοτε... μόνο Παναθηναϊκός: 20-5 στο 10', 30-19 στο 20' & 53-24 στο 25'. Ένα 0-12 σερί της κροατικής ομάδος στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έκανε το σκορ 58-49 στο 35', αλλά ο Τζέιμς Γκιστ μ' έμμεσο τρίποντο από επιθετικό σε δικό του άστοχο τρίποντο επανέφερε την τάξη (61-49 στο 36'), πριν οι Φώτσης & Διαμαντίδης με διαδοχικά... άμεσα (64-51 στο 37' & 67-53 στο 38') αρχίσουν την αντίστροφη μέτρηση.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός κρατά το καλύτερο αμυντικό πρώτο ημίχρονό του στην Ευρωλίγκα κι η Τσεντεβίτα πως... ήταν παρούσα στη βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη απ' τη διοργανώτρια αρχή.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός ξεχνά ακόμη 7 άστοχες ελεύθερες βολές (15/22β.), τα 16 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, την κακή εκκίνηση στην τέταρτη περίοδο κι η Τσεντεβίτα τα 2/16 τρίποντα μεταξύ πολλών άλλων.

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6 (1τρίπ.), Πάβλοβιτς 9 (1τρίπ., 3ρ., 2ασ.), Φώτσης 8 (2τρίπ.), Ραντούλιτσα 2 (2ασ., 4λ.), Φελντέιν 7 (3ρ., 2ασ. 2κλ.), Δαμαντίδης 10 (2τρίπ., 6ρ., 3ασ.), Γκιστ 15 (2τρίπ., 9ρ., 3κλ.), Καλάθης 5 (1τρίπ., 6ρ., 6ασ., 3κλ., 2κοψ., 2λ.), Κούζμιτς (4ρ.), Ουίλιαμς 5 (2ασ., 2λ.), Χάντερ 5 (3ρ.)

Τσεντεβίτα (Μρσιτς): Πούλεν (3ρ., 2κλ., 4λ.), Ουάιτ 6 (4ρ.), Κάτιτς 9 (2ασ., 3λ.), Πίλεπιτς 6 (2τρίπ., 3ρ., 2λ.), Μπάμπιτς 5 (3ρ., 2ασ.), Ζγκάνετς 5, Μούσα 5 (2ρ., 2ασ., 2κλ.), Μπίλαν 5 (6ρ., 3λ.), Ζόριτς 8 (4ρ., 2ασ.), Αράποβιτς 11 (8ρ., 2ασ.)



Πηγή :  gazzetta.gr