Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Όσο μεγαλώνεις τόσο λιγότερους φίλους κρατάς δίπλα σου


Όσο περνάνε τα χρόνια, θα παρατηρήσεις πως οι φίλοι σου μειώνονται όλο και πιο πολύ. Μην σε ανησυχεί, πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες, δεν είναι για κακό.

Όσο μεγαλώνουμε, οι φιλίες που κρατάνε στο χρόνο, είναι εκείνες που έχουν δοκιμαστεί και που έχουν παραδώσει τα διαπιστευτήριά τους, στον χρόνο.

Κι όσο μεγαλώνεις, θα διαπιστώσεις πως :

Όσο πιο πολλά έχεις περάσει….. τόσο λιγότερους ανθρώπους θα θες στην ζωή σου! Με τις δοκιμασίες και τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής, βλέπεις τους ανθρώπους που πραγματικά άξιζαν να μείνουν δίπλα σου.

Μαθαίνεις σε ποιους μπορείς να βασιστείς, σε ποιους μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη και ποιοι είναι αυτοί που θα μείνουν δίπλα σου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και αυτοί, είναι οι μόνοι που θα χωράνε στην ζωή σου.

Όσο λιγότερο ανεκτικός γίνεσαι στην ανειλικρίνεια..

Όσο πιο νέος είσαι, τόσο μεγαλύτερη υπομονή έχεις. Υπομονή για να γνωρίσεις ανθρώπους, να τους συναναστραφείς και ενδεχομένως, να βρεθείς μπροστά από την δυσάρεστη έκπληξη της ανειλικρίνειας.

Κάποτε ενδεχομένως να έμενες εκεί, να προσπαθούσες να καταλάβεις το πώς και το γιατί. Τώρα όμως, όσο μεγαλώνεις, δεν έχεις αυτό το χρόνο και δεν έχεις και την ίδια υπομονή. Τώρα θες λίγους και ειλικρινείς.

Όσο πιο στενούς δεσμούς έχεις με κάποιους…

Τόσο λιγότερος χώρος υπάρχει για κάποιους άλλους. Οι δυσκολίες, σε δένουν με τους πραγματικούς σου φίλους και οι δεσμοί αυτοί, είναι τόσο ισχυροί, που σπάνια αφήνουν χώρο για οποιονδήποτε άλλο να μπει στην ζωή σου.

Όσο λιγότερο χρόνο έχεις..

… τόσο δυσκολότερα τον διαθέτεις. Για να δημιουργήσεις μια σωστή φιλία, χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο με τον άλλο.

Να τον γνωρίσεις, να μάθεις τις συνήθειές του, να ανακαλύψεις κατά πόσο αξίζει και αν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου. Κι εσύ, όσο μεγαλώνεις, αυτή την πολυτέλεια του χρόνου, δεν την έχεις.

Όσο λιγότερη ενέργεια έχεις..

Όσο είσαι νέος, έχεις ενέργεια, κουράγιο, δύναμη, να πηγαίνεις σε πάρτυ, σε καλέσματα, να γνωρίζεις καινούριο κόσμο και να κάνεις φίλους.

Όσο μεγαλώνεις όμως, αυτή η υπομονή κι επιμονή που χρειάζεται, μειώνεται δραστικά. Προτιμάς να πιείς ένα ποτήρι κρασί ήρεμα και να συζητήσεις με έναν παλιό φίλο, παρά να ξεκινήσεις μια διαδικασία να γνωρίσεις καινούριο κόσμο.

Όσο πιο προστατευτικός είσαι με τα μυστικά σου..

Τόσο λιγότερους ανθρώπους θα θες να τα γνωρίζουν! Όσο μεγαλώνουμε τα μυστικά μας αλλάζουν. Δεν είναι πια παιδικά και αθώα.

Είναι προσωπικά και πολλές φορές δεν θα ρισκάραμε να μαθευτούν. Γι’αυτό και δεν θέλουμε καινούριους ανθρώπους στην ζωή μας.

Η φιλία, είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ζωής μας. Είναι η οικογένεια που επιλέγουμε και οι άνθρωποι που μένουν πλάι μας, όταν όλα αλλάζουν.

Γι’αυτό και όσο περνάνε τα χρόνια, τους χρειαζόμαστε πιο πολύ, πιο σταθερά και το κυριότερο, τους επιτρέπουμε να αγγίζουν τα αβαθή της ψυχής μας.


Πηγή : diaforetiko.gr


Κρήτη: Δύτης βουτά στο ενυδρείο… μαζί με τους καρχαρίες! – video


Δεν υπάρχουν λόγια για τους δύτες του ενυδρείου της Κρήτης που η ρουτίνα της εργασίας τους είναι να κολυμπάνε ανάμεσα σε τεράστιους καρχαρίες για ένα μεροκάματο του τρόμου.

Η διαδικασία του καθαρισμού των εσωτερικών γυάλινων επιφανειών στις δεξαμενές του ενυδρείου Κρήτης γίνεται μόνο από δύο θαρραλέους δύτες που δεν διστάζουν να κολυμπήσουν ανάμεσα σε στους τέσσερις επιβλητικούς καρχαρίες του ενυδρείου, απλά κρατώντας ο ένας από τους δύο ένα ξύλινο κοντάρι για να τους απωθεί!






Μητσοτάκης: Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία



Συνέντευξη στην εφημερίδα Merkur του Μονάχου παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, και δόθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Μόναχο με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης και της 55ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναλύει το σχέδιό του για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της τάξης του 3,5%-4% του ΑΕΠ, μετά από 4 χαμένα χρόνια  για την Ελλάδα, και τονίζει ότι «η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία καθώς δεν στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς τους ξένους και τους εγχώριους επενδυτές». Εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο, όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος, η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι μπορεί «η χώρα να βρίσκεται ακόμη σε κρίση αλλά έχει τη δυνατότητα να την ξεπεράσει γρήγορα αν υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις». Στο πλαίσιο αυτό καλεί τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.  

Ο κ. Μητσοτάκης περιγράφει μια νέα δημοσιονομική πολιτική, με δραστική μείωση των φόρων και στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη επιστροφής των 500.000 νέων Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης. «Πρέπει να τους προσφέρουμε τις προοπτικές που χρειάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα» σημειώνει.

Για το μεγάλο κεφάλαιο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων μιλάει ανοιχτά για τη δυνατότητα να επιτευχθεί μια «δίκαιη συμφωνία» με τους εταίρους της χώρας. «Θα αξιοποιήσω τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα» τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ.. Και δηλώνει ξεκάθαρα ότι μετά από τα σαφή δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης θα αναμένει από την πλευρά των Ευρωπαίων τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του 2021 και του 2022.  

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι πρόκειται για μία κακή συμφωνία, δηλώνει ότι «το 70% των πολιτών ήταν και είναι κάθετα αντίθετοι στη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας»,προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους Έλληνες. Για το τι θα κάνει ως Πρωθυπουργός, σημειώνει ότι παρ’ ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν μια χώρα ο ίδιος θα επιμείνει «ώστε τα Σκόπια να μην εκμεταλλευτούν τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας για την Ελλάδα».

Συμφωνία με Καρενμπάουερ

Για το προσφυγικό κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης που οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση, σημειώνοντας ιδιαίτερα την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής. Μιλώντας ευρύτερα για την προστασία των συνόρων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η αποτυχία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά διότι ο κ. Τσίπρας, υπό τον φόβο της ριζοσπαστικής πτέρυγας του κόμματός του, δεν επιδεικνύει καμία δέσμευση για τη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».   

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα επιλέξει την πολιτική ασύλου που ακολουθούν χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιταλία ο κ. Μητσοτάκης απαντά αρνητικά, αναφέροντας ότι ο πιο σημαντικός εταίρος της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό είναι Γερμανία. «Στη διάρκεια των συζητήσεων που είχα με τη νέα Πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) κ. Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ εδώ στο Μόναχο, διαπίστωσα απόλυτη συμφωνία» σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ.




Και το OSCAR γελοιότητας πάει στον Μωραΐτη πρώην ΠΑΣΟΚ νυν ΣΥΡΙΖΑ



Τυχοδιωκτισμός και γελοιότητα από τα νούμερα του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ!!

Ως ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανιζόταν μέχρι πρότινος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Μωραΐτης και πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στα αζήτητα και ξεφτιλίστηκε για την καρέκλα ώστε να επιβιώσει πολιτικά.

Δείτε και θαυμάστε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ :
















Όταν η ξεφτίλα δεν έχει όρια Κουίκ: «Ήθελα να μείνω στους ΑΝΕΛ, αλλά δεν υπήρχε πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα»



Το δούλεμα πάει σύννεφο και η σοβαρότητα έχει χαθεί από την κυβέρνηση και τα συνεργαζόμενα παρτάλια της 

Ο Κουίκ χωρίς ίχνος σοβαρότητας αε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, και χωρίς καμία ντροπή μας δουλεύει κανονικά λέγοντας : «Δεν πιστεύω ότι άλλαξα θέση (...). Όταν εγώ ορκίστηκα, δεν υπήρχε δυστυχώς κοινοβουλευτική ομάδα. Όταν πληροφορήθηκα ότι παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος στενοχωρήθηκα. Διότι περίμενα ότι θα έμενε, οπότε θα έμενα κι εγώ (σ.σ. στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ) και από εκεί και πέρα, εάν ήθελε κάποιος να με διώξει ή όχι». 

Και συνέχισε για να γελάει ο κόσμος λέγοντας «Δεν είμαι αριστερός, αλλά ούτε αριστεροφοβικός. Μπορεί σε κάποιο κόσμο να μην αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους αρέσει ο Τσίπρας».


Προφυλακίστηκε αστυνομικός για υπεξαίρεση-«μαμούθ» 400.000 ευρώ



Στη φυλακή οδηγήθηκε αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, που κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς κατηγορείται για υπεξαίρεση «μαμούθ», που ξεπερνά τα 400.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο αξιωματικός κατηγορείται με το κακούργημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2013, όταν αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας διαπίστωσαν ότι παρά τη συνεννόηση που έγινε με το αρχηγείο, δεν είχαν τα απαραίτητα κονδύλια για τον εφοδιασμό των αυτοκινήτων της αστυνομίας με καύσιμα. 

Ο 45χρονος τότε αξιωματικός δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το έλλειμμα που υπήρχε στην οικονομική υπηρεσία, όπου και υπηρετούσε. 

Μετά από πιέσεις που δέχθηκε, ο αξιωματικός ομολόγησε την υπεξαίρεση και τέθηκε στα διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αστυνομικός, με τα χρήματα κάλυπτε «υποχρεώσεις» που συνδέονταν άμεσα με τυχερά παιχνίδια.


Πηγή : protothema.gr


Λίγα άτομα μπορούν να χαίρονται χωρίς να ζηλεύουν για την ευτυχία των φίλων τους!


Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από τη φιλία. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τη χρειάζεται στη ζωή του. Που να μην έχει δώσει κομμάτια του εαυτού του στ’ όνομά της.Γιατί όταν είναι αληθινή, έχει την ικανότητα να ξεγυμνώνει χαρακτήρες και να γεμίζει ψυχές. 

Να γίνεται αισθητή ακόμη κι όταν επικρατεί η απόλυτη σιωπή, γιατί πολύ απλά μπορεί να εκφραστεί χωρίς την παρουσία λέξεων.

Aληθινός φίλος λοιπόν, είναι αυτός που χαίρεται μέσα απ’ τα βάθη της καρδιάς του για την ευτυχία σου. Χωρίς να δηλητηριάζεται η ψυχή του από ζήλια και φθόνο.

Χωρίς να αποδοκιμάζει τις επιλογές σου και να αμφιβάλλει για όλα όσα έχεις καταφέρει στη ζωή σου. Αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος που πετάει στα ουράνια με τις χαρές σου και πέφτει απ’ τα σύννεφα με τις λύπες σου. Που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να σε δει να χαμογελάς και να βάλει στη θέση του όποιον τολμήσει να σε κάνει να δακρύσεις.

Δεν έχουν πολλοί το προνόμιο να έχουν δίπλα τους τέτοιους μοναδικούς ανθρώπους. Γιατί είναι όντως δυσεύρετοι. Κι αν έχεις την τύχη να μοιράζεσαι στιγμές και να δημιουργείς αναμνήσεις με φίλους πραγματικούς, μην τους αφήσεις ποτέ να φύγουν απ’ τη ζωή σου. Θα’ ναι πάντα εκεί για να σε ενθαρρύνουν όταν διστάζεις και να σε στηρίζουν όταν χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Είναι μέρος της ευτυχίας σου, γι’ αυτό και δε θα ζηλέψουν ποτέ την έντασή της.

Ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα σου γιατί έχουν ταιριάξει τα κομμάτια σας χωρίς πολλά-πολλά. Έχετε βρει αυτά που σας ενώνουν και δε θ’ αφήσετε ποτέ αυτά που σας χωρίζουν να μπουν στη μέση της φιλίας σας. Συμπληρώνετε με λίγα λόγια, ο ένας τον άλλο και μαζί, είστε ανίκητοι. Κι η φιλία να ξέρεις, γίνεται ακόμη πιο πολύτιμη με το πέρασμα του χρόνου. Γιατί σημαίνει πως αντέχει στη φθορά του και ξεπερνάει με πείσμα κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στο μονοπάτι της. Όποια μορφή κι αν έχει.

Κι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να χαίρονται χωρίς ίχνος φθόνου για την ευτυχία των φίλων τους. Να το θυμάσαι όταν επιλέγεις τους ανθρώπους που θέλεις να κρατήσεις στο πλάι σου. Γιατί οι διεφθαρμένοι άνθρωποι είναι πολλοί κι οι μάσκες διαθέσιμες για όποιον τις κάνει κέφι, ακόμη περισσότερες. Ό,τι κι αν έχεις ζήσει, μη γίνεις ένας από αυτούς. Να παραμείνεις ο παλιός, καλός εαυτός σου και πίστεψέ με, αυτοί που έχουν σημασία θα το εκτιμήσουν.

Αν γνωρίζεις λοιπόν για τη θλίψη του φίλου σου, μη διστάσεις να την κάνεις δικιά σου. Να είσαι εκεί και για τις χαρές, αλλά και για τις λύπες του. Και θα σ’ το ανταποδώσει. Θα ξημερωθεί στο πλάι σου, ακούγοντάς σε να ονειροπολείς και να γκρινιάζεις για το παραμικρό. Θα είναι εκεί για να σε ταρακουνήσει όταν είσαι έτοιμος να ξεστρατήσεις και να σε επαναφέρει στο σωστό μονοπάτι. Γι’ αυτό να εμπιστεύεσαι αυτούς που δεν πρέπει να το ζητήσουν. Τους σπουδαίους ανθρώπους που κατάφεραν να εγκατασταθούν στην καρδιά σου και δε θα φύγουν ακόμη κι αν σε μια στιγμή τρέλας και απόγνωσης, τους το ζητήσεις.


Έλενα Γεωργίου
Πηγή : newsone.gr


Μπακογιάννη για ανασχηματισμό: Mου θυμίζει λιγάκι την προσπάθεια που ψάχνει κάποιος στα αζήτητα



Σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική και τον ανασχηματισμό με τη μετακίνηση στο κυβερνητικό σχήμα των Θάνου Μωραϊτη και Αγγελου Τόλκα, πρώην στελεχών του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη : «Εγώ είχα ξεχάσει ότι υπήρχαν αυτά τα στελέχη. Μου θυμίζει λιγάκι την προσπάθεια που ψάχνει κάποιος στα αζήτητα να βρει κάποιος κάτι σε δύσκολες στιγμές. Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτή την ιδέα της κεντροαριστεράς με ανθρώπους εξαιρετικά μειωμένης επιρροής».

Παρακολουθήστε το video με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη απο το Flashnews Gr :








Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Ψυχικό



Καρέ καρέ έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των ληστών της Χρηματαποστολής στο Ψυχικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της ασφαλείας, όπως δείχνει το σχετικό βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Οι δυο ένοπλοι ληστές παραμόνευαν κοντά στην τράπεζα και περίμεναν την χρηματαποστολή, η οποία θα έφερνε χρήματα για να εφοδιάσει το ΑΤΜ της τράπεζας. Μόλις είδαν τον υπάλληλο της χρηματαποστολής δεν έχασαν καθόλου χρόνο.

Το τέλος όμως ήταν άδοξο πάντως για τους δυο ένοπλους ληστές καθώς δεν κατάφεραν να σπάσουν το κουτί με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η χρωμοπαγίδα και τα 100.000 ευρώ που είχε μέσα να καταστραφούν. 






Τέσσερις ασφαλιστικές δικλίδες στο νέο πλαίσιο προστασίας α΄ κατοικίας


Συμφωνία για το νέο πλαίσιο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία επιτεύχθηκε, χθες, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Με βάση όσα συμφωνήθηκαν, η προστασία θα παρέχεται για όσους έχουν οφειλή σε τράπεζα με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία και εφόσον:

• Το υπόλοιπο του δανείου δεν ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

• Η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι έως 250.000 ευρώ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ. Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Λιάκος καθώς και η κ. Θεανώ Φωτίου, ενώ από την πλευρά των τραπεζιτών, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης, οι CEO των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων κ. Β. Ψάλτης, Χρ. Μεγάλου, Φ. Καραβίας, Π. Μυλωνάς και ο αναπληρωτής CEO της Eurobank και υπεύθυνος για τα NPLs της ΕΕΤ Θ. Καλαντώνης.

Οπως συμφωνήθηκε, για να μπορέσει ο οφειλέτης να προστατεύσει την πρώτη του κατοικία και να ρυθμίσει την οφειλή του, θα πρέπει να κάνει αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους. Η συμφωνία προβλέπει:

• Την υποχρεωτική ένταξη στην πλατφόρμα και όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν σήμερα στα Ειρηνοδικεία και οι οποίες με βάση τα στοιχεία τέλους του 2018 φθάνουν τις 135.000. Εφόσον ο δανειολήπτης ακολουθήσει τη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας και πληροί τα παραπάνω κριτήρια, θα θεωρείται επιλέξιμος και θα μπορεί να ρυθμίσει την οφειλή του με συγκεκριμένους όρους. Οι όροι είναι οι εξής:

• Η δυνατότητα αποπληρωμής της οφειλής σε διάστημα έως και 25 χρόνια.

• Η οφειλή θα ρυθμιστεί με καθορισμένο επιτόκιο, δηλαδή euribor + 2%.

• Η ρύθμιση θα μπορεί να περιλαμβάνει και «κούρεμα» της οφειλής, το οποίο όμως δεν θα είναι οριζόντιο. Το «κούρεμα» θα αποφασίζεται με τραπεζικά κριτήρια και εφόσον το υπόλοιπο του δανείου υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

• Η ρύθμιση μπορεί να προβλέπει και επιδότηση από το κράτος για όσους έχουν εισόδημα έως 12.500 ευρώ, όταν πρόκειται για μονομελή οικογένεια και 21.000 ευρώ όταν πρόκειται για ζευγάρι, όριο που προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, έως τρία.

• Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και έμποροι που έχουν οφειλή σε τράπεζα και έχουν βάλει ως εγγύηση την πρώτη τους κατοικία.

Το νέο πλαίσιο, αν και διατηρεί ένα αρκετά διευρυμένο δίχτυ προστασίας, θέτει αυστηρούς όρους που οδηγούν σε ένα ουσιαστικό ξεκαθάρισμα μέσα από τον προέλεγχο των αιτήσεων, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Συγκεκριμένα, η χθεσινή συμφωνία προβλέπει τέσσερις ασφαλιστικές δικλίδες, που έχουν ως στόχο να μην εκμεταλλευθούν το νέο πλαίσιο οι επιτήδειοι:

1. Οσοι έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη, αλλά δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεσή τους, θα υποχρεωθούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούν τα υφιστάμενα κριτήρια επιλεξιμότητας. Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος προδικαστικού ελέγχου fast track.

2. Κανένας δανειολήπτης δεν θα έχει προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς προέλεγχο –μέσω της πλατφόρμας– με τον οποίο θα πιστοποιείται ότι πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

3. Οποιος επιλέξει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αντί της προτεινόμενης ρύθμισης από την τράπεζα, θα πρέπει να καταβάλει το 30% της δόσης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

4. Οποιος δεν καταβάλει τρεις δόσεις χάνει την προστασία και η κατοικία του βγαίνει αυτομάτως σε πλειστηριασμό.

Τις προσεχείς ημέρες οι τράπεζες θα κάνουν την ανάλυση των επιπτώσεων (impact assesment) που έχει το νέο πλαίσιο προστασίας στα κεφάλαιά τους, προκειμένου στη συνέχεια η ανάλυση να αποσταλεί στους θεσμούς που θα κληθούν να δώσουν το πράσινο φως για την υλοποίηση της συμφωνίας. Στόχος το νέο πλαίσιο να ψηφιστεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί σήμερα στο άρθρο 9 του νόμου Κατσέλη, έτσι ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί από τις αρχές Μαρτίου είναι η ύπαρξη της πλατφόρμας που θα πρέπει να δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, χωρίς να είναι σαφές εάν αυτό είναι εφικτό να γίνει στις λίγες ημέρες που απομένουν έως την εκπνοή της παράτασης ή αν θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος.



ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Με πλούσιο στο περπάτημα το βιογραφικό της νέας υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης


Η πλέον περπατημένη Συριζαία στην κυβέρνηση!!
Με πλούσιο στο περπάτημα βιογραφικό, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και οπλρελοκρατούσα του Αλέξη Τσίπρα Ελευθερία Χατζηγεωργίου αντικαθιστά την άλλη στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.


Η νέα υφυπουργός μας αναφέρει στο βιογραφικό της ότι έχει περπατήσει στην Πράγα και στην Γένοβα και σε πολλούς άλλους κινηματικούς σταθμούς και μάλιστα έχει βάλει τα δυνατά της για να αναπνεύσει η Θεσσαλονίκη λίγο όμως.








Μακελειό στο Σικάγο 5 νεκροί και 5 τραυματίες



Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν ένας 45χρονος εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση μέσα σε ένα κτίριο αποθήκης σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα στα δυτικά προάστια του Σικάγο.


Ο  45χρονος ονομάζεται Γκάρι Μάρτιν, ο οποίος ήταν εργαζόμενος στο μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα στην πόλη, σε ένα προάστιο του Σικάγου, περίπου 50χλμ δυτικά και έπεσε νεκρός έπειτα από την ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η μητέρα του Μάρτιν, είπε στην αστυνομία ότι ο γιος της είχε απολυθεί πριν από δύο εβδομάδες και πως βρισκόταν σε αγχώδη κατάσταση λίγο πριν την ένοπλη επίθεση.