Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πότε πρέπει να πίνεις νερό;



Όχι μόνο όταν διψάς...

Βρισκόμαστε επισήμως στην καλοκαιρινή σεζόν, κατά την διάρκεια της οποίας διψάμε περισσότερο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, το σώμα μας, έχει ανάγκη από νερό περισσότερες από όσες φορές υποψιαζόμαστε. Ποιες είναι αυτές;

Όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι


Πριν καταφύγουμε στα καφεϊνούχα ποτά για να αναπληρώσουμε την ενέργειά μας, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας το νερό. Ειδικά, ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί που ξυπνάμε, ενεργοποιεί τόσο τον μεταβολισμό μας όσο και το μυαλό μας.

Όταν είμαστε χλωμοί


Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, η αφυδάτωση μπορεί και στέλνει τα μηνύματά της, μέσω της εμφάνισής μας. Το χλωμό πρόσωπο και οι έντονοι μαύροι κύκλοι δείχνουν την ανάγκη του σώματός μας για νερό. Επιπλέον, η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωσή μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι. Το νερό θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Όταν έχουμε θέματα δυσκοιλιότητας


Το νερό βοηθά στην κίνηση του πεπτικού μας συστήματος, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζει τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Αξίζει να παραμένουμε ενυδατωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάθε μέρα.

Όταν έχουμε πονοκέφαλο


Οι ήπιοι και συχνοί πονοκέφαλοι είναι ένα κλασικό σημάδι της αφυδάτωσης. Πριν απευθυνθούμε στα φάρμακα κατά των πονοκεφάλων, καλό είναι να πιούμε παραπάνω από ένα ποτηράκι νερό.

Όταν έχουμε δυσοσμία


Η ξηροστομία οδηγεί σε κακή αναπνοή. Η τακτική κατανάλωση νερού παρεμποδίζει αυτήν την άσχημη αίσθηση κρατώντας την αναπνοή μας υπό έλεγχο.

Στην υγειά μας!


Πηγή : pathfinder.gr


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ




Η ζέστη και η υγρασία των καλοκαιρινών μηνών μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά διάφορες χρόνιες νόσους όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα όπως διουρητικά, φάρμακα για την πίεση ή για άλλες επιπλοκές του διαβήτη,βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν επιπλοκές με τη ζέστη και να μην το καταλάβουν.  Ειδικά σε περιπτώσεις καύσωνα, τα άτομα με διαβήτη πρέπει να παίρνουν ιδιαίτερες προφυλάξεις για να αποφύγουν επιδείνωση της υγείας τους.
Αν εσείς ή κάποιος δικός σας έχει διαβήτη, διαβάστε μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Προσέχετε την αφυδάτωση. Τα άτομα με διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης το καλοκαίρι, ιδιαίτερα αν το σάκχαρο τους δεν βρίσκεται υπό έλεγχο. Το αυξημένο σάκχαρο αυξάνει την διούρηση και μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση. Πίνετε πολύ νερό, τσάι και λεμονάδα χωρίς ζάχαρη, ανθρακούχο νερό με γεύσεις φρούτων και αποφύγετε τους χυμούς και τα αναψυκτικά με πολύ ζάχαρη και την πολύ καφεΐνη

  • Αποφύγετε το αλκόολ. Η πρόσληψη αλκοόλ εκτός από το ότι μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, μπορεί και να επηρεάσει και την ικανότητα του σώματος να αποβάλει θερμότητα, να προκαλέσει μεγάλες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου και να αυξήσει τον κίνδυνο για υπογλυκαιμία.
  • Προσέξτε τα πόδια σα! Τα άτομα με διαβήτη συχνά πάσχουν από νευροπάθεια στα άκρα- συμπτώματα μουδιάσματος, πόνου, βάρους στα κάτω άκρα- γεγονός που τα βάζει σε κίνδυνο για δημιουργία τραυμάτων που δεν μπορούν να επουλωθούν γρήγορα και έτσι μπορεί να δημιουργηθούν διαβητικά έλκη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποφεύγετε να φοράτε πολύ ανοιχτά παπούτσια, ιδίως στην παραλία, και ποτέ μην περπατάτε ξυπόλητοι.Προσέχετε επίσης την πολύ ζεστή άμμο και το ζεστό πάτωμα γύρω από τις πισίνες. Ελέγχετε τα πόδια σας καθημερινά για πιθανούς τραυματισμούς. Αν έχετε κάποιο τραυματισμό επικοινωνήστε με τον ιατρό σας.
    • Προσέχετε τα τσιμπήματα από έντομα τα οποία μπορεί να είναι μολυσμένα και να σας δημιουργήσουν πληγή. Βάζετε πάντα εντομοαπωθητικό.
    • Προσέξτε ιδαίτερα τη φύλαξη των φαρμάκων σας, της ινσουλίνης αλλά και των ταινιών μέτρησης σακχάρου. Τα φάρμακα θα πρέπει να βρίσκονται σε μέρος δροσερό (έως 28-30 βαθμούς C), σκιερό, χωρίς υγρασία.
  •  Η ινσουλίνη είναι εξαιτερικά ευαίσθητη σε υψηλές θερμοκρασίες και πρέπει να την κρατάτε στο ψυγείο. Μην την βάζετε στη κατάψυξη, σε σημείο που χτυπάει ο ήλιος ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου όταν ταξιδεύετε. Αν βρίσκεστε για ώρα εκτός σπιτιού ή ταξιδεύετε, διατηρήστε τη σε ειδική θήκη με παγοκύστη για να μην εκτεθεί σε υψηλή θερκοκρασία. Η κρύα ινσουλίνη μπορεί να είναι επώδυνη γι’αυτό ζεστάνετε λίγο με τα χέρια σας το φυαλίδιο πριν κάνετε την ένεση, αν την είχατε στο ψυγείο. Αν η ινσουλίνη που κάνετε είναι διαφανής (Αctrapid, Humalog, Novolog, Apidra, Lantus, Levemir), βεβαιωθείτε ότι παραμένει έτσι.
  • Ντυθείτε κατάλληλα. Όταν η υγρασία είναι αυξημένη, πρέπει να φοράμε ρούχα που επιτρέπουν την εξάτμιση του ιδρώτα και την αποβολή θερμότητας. Αποφύγετε τα συνθετικά και στενά ρούχα.
  • Προσέχετε την έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη. Προγραμματίστε τις δραστηριότητες σας για τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας. Προτιμήστε μέρη με κλιματισμό, όπως εμπορικά κέντρα για τα ψώνια σας.
  • Προσέχετε τη υπογλυκαιμία αν κατά τη διάρκεια των διακοπών η δραστηριότητα σας αυξάνεται.Ειδικά αν κολυμπάτε για πολύ ώρα ή κάνετε άλλες δραστηριότητες στις διακοπές (όπως ποδήλατο, κανό) ίσως χρειαστεί να μειώσετε την δόση της ινσουλίνης σας ή και κάποιων φαρμάκων.
  • Ελέγχετε το σάκχαρο σας συχνά, τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα. Οι ακραίες θερμοκρασίες, η αυξημένη δραστηριότητα και η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου και πρέπει να το παρακολουθείτε.
  • Έχετε πάντα μαζί σας νερό και ταμπλέτες γλυκόζης για πιθανή υπογλυκαιμία.
  • Πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι για να αποφύγετε έκθεση σε ιούς που παρουσιάζουν έξαρση το καλοκαίρι, όπως οι εντεροϊοί.
  • Μάθετε να αναγνωρίζετε συμπτώματα ηλίασης και πως να την αντιμετωπίσετε. Αν έχετε διαβήτη, βρίσκεστε σε αυξημένο κίνδυνο να πάθετε ηλίαση αν μείνετε αρκετή ώρα σε ζεστόπεριβάλλον ή αν δεν αναπληρώσετε τα υγρά που έχετε χάσει.
  • Συμπτώματα ηλίασης είναι:
    • υπερβολική εφίδρωση,
    •  κρύο και υγρό δέρμα,
    • ζάλη,
    •  κόπωση,
    •  χαμηλή πίεση,
    • ταχυκαρδία,
    • κράμπες,
    • ναυτία,
    •  πονοκέφαλος.
Αν έχετε τέτοια συμπτώματα μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα με υγρασία,  θα πρέπει να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα για να τα αντιμετωπίσετε: προσπαθήστε να βρείτε ένα δροσερό μέρος και να ξαπλώσετε με τα πόδια ψηλά, πιείτε πολλά δροσερά υγρά και όχι αλκόολ, κάντε ένα δροσερό μπάνιο ή βάλτε κομπρέσες με κρύο νερό, βγάλτε τα ρούχα σας αν μπορείτε. Αν μετά από αυτά τα μέτρα δεν νιώσετε καλύτερα μετά από μια ώρα, πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Συμβουλές για χρήστες αντλίας ινσουλίνης:

Αν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης, η υπερβολική εφίδρωση το καλοκαίρι μπορεί να είναι πρόβλημα, γιατί μπορεί να δυσκολεύει την συγκράτηση του σημείου έγχυσης της ινσουλίνης στο δέρμα. Αν η υπερβολική εφίδρωση σας δημιουργεί προβλήματα, μπορείτε να βάλετε ειδική κρέμα για την εφίδρωση στην περιοχή τοποθέτησης της αντλίας στο δέρμα ή να χρησιμοποιήσετε ειδικό αυτοκόλλητο στο σημείο πρόσφησης στο δέρμα (π.χ. skin tac). Μιλήστε με τον ιατρό σας και τον σύμβουλο της αντλίας σας για περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Η αντλία προστατεύει την ινσουλίνη από τη ζέστη, ως ένα βαθμό. Αν όμως πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες για αρκετή ώρα φροντίστε να προμηθευτείτε μια προστατευτική θήκη στην οποία μπορείτε να βάλετε μια παγοκύστη για να κρατάει την αντλία σε χαμηλή θερμοκρασία. Επίσης φροντίστε να καλύψετε την αντλία με μια πετσέτα ώστε να την προστετεύσετε από τον ήλιο. Αν βρίσκεστε στην παραλία, μπορείτε να αφαιρέσετε την αντλία με ασφάλεια μέχρι και μια ώρα, όχι όμως περισσότερο. Φροντίστε να αναπληρώσετε την ινσουλίνη που δεν πήρατε αλλάζοντας τον βασικό ρυθμό για την υπόλοιπη ημέρα.
Τι πρέπει να προσέχετε όταν ταξιδεύετε
(τροποποιημένο από το www.cdc.gov)
Οι διακοπές είναι μια μοναδική ευκαιρία για ξεκούραση, δεν πρέπει όμως να κάνετε «διακοπές» από την φροντίδα του διαβήτη και της υγείας σας.
Τα άτομα με διαβήτη αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις όταν ταξιδεύουν: αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα, μη σπιτικό φαγητό, αλλαγή στην σωματική δραστηριότητα, αλλαγή ώρας είναι μερικές από αυτές.
Πριν φύγετε για διακοπές, διαβάστε αυτές τις μικρές συμβουλές έτσι ώστε να μπορείτε να χαρείτε τις διακοπές σας χωρίς άγχος.
Μην ξεχάσετε τα φάρμακα σας!

  • Πάρτε αρκετά αναλώσιμα μαζί σας (ταινίες, σκαρφιστήρες, βελόνες)
  • Έχετε πάντα σε τσαντάκι μαζί σας κάποιο σνάκ, ταμπλέτες γλυκόζης και τον μετρητή σας σε περίπτωση που το σάκχαρο πέσει αρκετά
  • Αν έχετε διαβήτη τύπου 1 πρέπει να έχετε μαζί και μια ένεση γλουκαγόνου (την οποία πρέπει να ανανεώνετε κάθε χρόνο, αν δεν χρησιμοποιηθεί)
  • Έχετε μαζί το βιβλιάριο σας στις διακοπές και το τηλέφωνο του ιατρού σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι επείγον
  • Προμηθευτείτε με ιατρική ταυτότητα που να αναφέρει ότι έχετε διαβήτη και να έχει το όνομα σας και το τηλέφωνο ενός στενού συγγενή (σε περίπτωση ατυχήματος ή σοβαρής υπογλυκαιμίας)
  • Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, προσέχετε την διαφορά ώρας όσον αφορά την λήψη των φαρμάκων σας και της ινσουλίνης
  • Πάρτε μαζί σας συνταγές για τα φάρμακα σας και βεβαιωθείτε πως μπορείτε να τα προμηθευτείτε στις διακοπές.
Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο:

  • Έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι, ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποφύγετε σνακ από περίπτερα και καντίνες όπως κράκερ, πατατάκια, μπισκότα που είναι ανθυγιεινά και θα ανεβάσουν πολύ το σάκχαρό σας.
  • Πίνετε νερό και αποφύγετε χυμούς και αναψυκτικά.
  • Κάντε στάση και βγείτε από το αυτοκίνητο κάθε 1-2 ώρες για να μειώσετε τον κίνδυνο θρόμβωσης  στα κάτω άκρα.
  • Έχετε τα φάρμακα σας μαζί σας στο αυτοκίνητο σε ειδική θήκη.
Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

  • Έχετε τα φάρμακα σας και τον μετρητή του σακχάρου σας στην χειραποσκευή σας και όχι στις βαλίτσες (που μπορεί να χαθούν)
  • Πάρτε μαζί σας υγιεινά σνακ και νερό για να μπορείτε εύκολα να τα βρείτε, ειδικά σε περιπτώσεις καθυστερήσεων
  • Αν δεν προσφέρεται γεύμα στο αεροπλάνο, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα θρεπτικό γεύμα (αποφύγετε εύκολα γεύματα τύπου fast food, τυρόπιτες κλπ)
  • Μην ξεχνάτε να κάνετε την ινσουλίνη σας με τα γεύματα στο αεροπλάνο.
  • Περπατάτε κάθε 1-2 ώρες σε μεγάλες σε διάρκεια πτήσεις για να αποφύγετε θρομβώσεις στα κάτω άκρα.

Πηγή : iator.gr
AdTech Ad


«Εκτροχιάστηκε» ήδη ο προϋπολογισμός φαρμάκων ΕΟΠΥΥ και ΕΣΥ



Ούτε 200.000 ούτε 300.000 δεν θα λείψουν από τον φετινό προϋπολογισμό του Φαρμάκου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία από το πρώτο 5μηνο του 2016, θα λείψει λίγο ως πολύ 1 δις ευρώ!

Τα περισσότερα βέβαια λείπουν από τον ΕΟΠΥΥ που με "ψίχουλα" καλείται να καλύψει 9,5 εκατομμύρια σφαλισμένους. Ενώ τα κάπως πιο "συμμαζεμένα" 200 εκατ. ευρώ θα λείψουν από το ΕΣΥ που επίσης υποχρηματοδοτείται και αιμορραγεί και με τους ανασφάλιστους πολίτες αλλά και με το νεοεπιβληθέν πλαφόν... Έτσι, παρότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις προμηθεύουν τα νοσοκομεία με φάρμακα σε σημαντική έκπτωση, το πρόβλημα και στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλο.

Μέχρι στιγμής, η μηνιαία υπέρβαση "τρέχει" σταθερά με 30 εκατ. ευρώ ή και παραπάνω. Από την φαρμακοβιομηχανία υπολογίζουν λοιπόν ότι το clawback που θα κληθούν να καταβάλλουν, θα αγγίξει τα 800 εκατ. ευρώ.

Αν εξάλλου το 2016 δε γίνει αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Δημόσιο, οι οποίες ανέρχονται στα 424 εκατ. ευρώ από 224 εκατ. το Φεβρουάριο του 2016, θα έχουμε νέα προβλήματα που αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ή να προβλέψουμε.




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Κυρ. Μητσοτάκης: New deal κράτους - εταιρειών




«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κράτος για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κράτος». Παραφράζοντας τον Τζον Κένεντι, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ μια νέα συμφωνία μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους (αλλά και επιχειρήσεων και πολιτών). Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προέταξε την ανάγκη ενός new deal ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αμφισβητώντας τις ικανότητες και τις προθέσεις για την επάνοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη και κατηγορώντας την για «κρατικοδίαιτη αντίληψη του χθες» που δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις με χαμηλή φορολογία. Προϋπόθεση, όμως, όπως τόνισε, είναι να εμπεδωθεί στην κοινωνία η αντίληψη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Το κράτος, από την πλευρά του, συνέχισε, θα πρέπει να παρέχει ποιοτικά και ανταγωνιστικά δημόσια αγαθά και υπηρεσίες και να προστατεύει την επιχειρηματικότητα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οσο για τις επιχειρήσεις, τις κάλεσε να επενδύσουν κεφάλαια στην Ελλάδα και να αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους ως εταίρους.



Έντυπη Καθημερινή


Πιο κοντά Τουρκία – Ισραήλ



Οι δύο χώρες θα ανακοινώσουν την Κυριακή την αποκατάσταση των διμερών τους σχέσεων, αναφέρει δημοσίευμα της Χουριέτ

Η Τουρκία και το Ισραήλ αναμένεται να ανακοινώσουν την Κυριακή την απόφασή τους για την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων, κλείνοντας μια μακρά περίοδο κρίσης που είχε πυροδοτήσει η αιματηρή έφοδος το 2010 εναντίον ενός τουρκικού πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μαζί με έναν στολίσκο αλληλεγγύης που είχε στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Επικαλούμενη «ανώτερες πηγές» προσκείμενες στην τουρκική κυβέρνηση οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η εφημερίδα έγραψε ότι ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κι ένας ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού του Ισραήλ αναμένεται να έχουν μια συνάντηση την Κυριακή —δεν διευκρίνισε πού— για να ανακοινώσουν την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει τη διευθέτηση της διένεξης των τελευταίων έξι ετών ανάμεσα στις δύο δυνάμεις της περιφέρειας, που είχαν στενές σχέσεις στο παρελθόν, έπειτα από έντονες διπλωματικές διεργασίες.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε επίσης σήμερα ότι οι διαπραγματευτές της Τουρκίας και του Ισραήλ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Ερωτηθέν σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ότι θα γίνει μια τέτοια συνάντηση. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς αναφέρθηκε από την πλευρά του μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV σε «ορισμένες προόδους», προσθέτοντας όμως ότι «η συμφωνία (εξομάλυνσης) δεν έχει ακόμη φθάσει στον τελευταίο της σταθμό».

«Θα φθάσουμε σε αυτό, εάν το θέλει ο Θεός, στην κατεύθυνση που επιθυμούμε. Η Τουρκία δεν θα κάνει υποχωρήσεις», ανέφερε ο Κουρτουλμούς, υπενθυμίζοντας έναν από τους όρους που έθεσε η Άγκυρα για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων: «μια άμβλυνση ή την άρση του αποκλεισμού της Γάζας», της παλαιστινιακής περιοχής που παραμένει μια «υπαίθρια φυλακή».

Οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις δεν διακόπηκαν, αλλά επιδεινώθηκαν σοβαρά, με την απόσυρση των πρεσβευτών και το πάγωμα της στρατιωτικής συνεργασίας μετά την επιδρομή ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού του Ισραήλ στο Mavi Marmara, ένα πλοίο που μίσθωνε μια τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους δέκα τούρκοι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές.

Η Άγκυρα είχε θέσει τρεις όρους για την αποκατάσταση των σχέσεων: να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη για την επίθεση, να καταβληθούν αποζημιώσεις στους οικείους των θυμάτων της επιδρομής και να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας, του παλαιστινιακού θύλακα τον οποίο ελέγχει το ισλαμιστικό πολιτικοστρατιωτικό κίνημα Χαμάς. Εν μέρει, οι δύο πρώτοι όροι έχουν εκπληρωθεί.

Ο χερσαίος, θαλάσσιος και αεροπορικός αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβάλλεται από τον Ιούνιο του 2006, χαλάρωσε σε έναν βαθμό μετά τη διεθνή κατακραυγή που είχε προκαλέσει η επίθεση εναντίον του στολίσκου αλληλεγγύης. Ο ναυτικός αποκλεισμός χαλάρωσε τον Απρίλιο.
Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Τουρκία για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων το Ισραήλ θα εγκρίνει την ανέγερση ενός νοσοκομείου, ενός νέου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού και ενός εργοστασίου για την παραγωγή πόσιμου νερού στη Γάζα.

Εξάλλου η Άγκυρα θα στέλνει βοήθεια στη Γάζα, αν και μέσω του ισραηλινού λιμένα Ασντότ και όχι απευθείας, σύμφωνα με τη Χουριέτ. Η εξομάλυνση των σχέσεων θα επιτρέψει να γίνουν ξανά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, καθώς και να προχωρήσουν σχέδια για κοινές επενδύσεις στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας, ανέφερε ακόμη η τουρκική εφημερίδα.

Η συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στον Ιούλιο και να τεθεί σε εφαρμογή πριν από τα τέλη του επόμενου μήνα με την ανταλλαγή πρεσβευτών, προσέθεσε η Χουριέτ.

Η εξέλιξη εντάσσεται σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να βγει από την απομόνωσή της στη διεθνή σκηνή.

Την Παρασκευή, ο νέος τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απηύθυνε κατευναστικά μηνύματα προς διάφορες χώρες, κυρίως το Ισραήλ, τη Ρωσία και την Αίγυπτο.

«Δεν μπορεί να υπάρχει μόνιμη έχθρα ανάμεσα στις χώρες αυτές που βρέχονται από τη Μεσόγειο (ή) τη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στη Χουριέτ.


Πηγή : news247.gr


Παναγόπουλος: Οι δανειστές επιδιώκουν την περαιτέρω μείωση της αμοιβής της εργασίας




Τη χειρότερη χώρα της Αφρικανικής και Ασιατικής Ηπείρου, χαρακτήρισε για τα εργασιακά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Γιάννης Παναγόπουλος. Επίσης, εκτίμησε ότι οι δανειστές της χώρας επιδιώκουν την περαιτέρω μείωση της αμοιβής της εργασίας, αλλά και τη μεγαλύτερη απορρύθμιση μιας αγοράς που είναι διαλυμένη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κ. Γιάννης Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, «θέλουμε να γίνουμε και στο εργατικό δίκαιο και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα». Επισήμανε ότι οι πιο πολλοί εργαζόμενοι έχουν δύο και τρεις μήνες να πληρωθούν, πόσο δε μάλλον να έχουν στοιχειώδη συλλογική προστασία, όπως απαιτεί το δίκαιο και η λογική. 

Ο κ. Παναγόπουλος υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή συστήθηκε «κατ' εφαρμογή της συμφωνίας που έκανε η Κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο και ξανάνοιξε το γνωστό θέμα των εργασιακών, δηλαδή καθεστώς ομαδικών απολύσεων, συλλογικές διαπραγματεύσεις, lock out και απεργιακός νόμος».

 Η ΓΣΕΕ επανέλαβε ότι οι απόψεις της, είναι αυτές που συνομολογήθηκαν ως κοινή άποψη τον Οκτώβριο του 2014, στη Γενεύη, υπό την προεδρία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. «Η κυβέρνηση επιχείρησε σήμερα να νομιμοποιήσει, μέσω μίας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, με τεχνάσματα, μηχανορραφίες και μεθοδεύσεις, την αντεργατική κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, αποχωρώντας από τη συνάντηση με τη διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά. 

«Σε αυτή την προσπάθειά της, επιλεκτικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποδομήσει τη θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων, που δεν είναι άλλη από τον εθνικό διαπραγματευτή των εργαζομένων, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Καραγεωργόπουλος, προσθέτοντας ότι, «επιλεκτικά, προσκάλεσε συγκεκριμένες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις οποίες θεωρούσε φιλικά προσκείμενες προς αυτή, προκειμένου να νομιμοποιήσει ή μάλλον να κατασκευάσει συνενόχους και συμμετέχοντες σε αυτό το άγριο έγκλημα, που έχει διαπραχθεί από το περασμένο καλοκαίρι, εις βάρος των εργαζομένων και των ιδιωτικών υπαλλήλων της χώρας». 

«Σε καμία περίπτωση», τόνισε, «με την παρουσία μου, δεν θα μπορούσα να νομιμοποιήσω αυτή τη διαδικασία». «Αποχώρησα καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών. Βεβαίως, κάποιοι από αυτούς δυσαρεστήθηκαν. Δεν ζητάω συγγνώμη. Το ραντεβού θα ανανεωθεί, όχι στα γουναράδικα, αλλά στα πεζοδρόμια, όπου οι εργαζόμενοι μαχητικά, ενωτικά και αποφασιστικά, θα δώσουν τη μάχη τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και της λαίλαπας που έρχεται στα εργασιακά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ.



Πηγή : dikaiologitika.gr


Ξεπέρασαν τον στόχο τα φορολογικά έσοδα τον Μάιο



Αύξηση εισπράξεων από ΦΠΑ - Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Οι θετικές εξελίξεις τον Μάιο στην είσπραξη εσόδων από τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ και η αύξηση των εσόδων από τα τελωνεία έσωσαν την παρτίδα. 

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα καθαρά (μετά τις επιστροφές) φορολογικά έσοδα (από ΔΟΥ και τελωνεία) τον Μάιο ανήλθαν σε 3,163 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,51% έναντι του Μαϊου 2015 και έναντι στόχου για 2,707 δισ. ευρώ (υπέρβαση στόχου κατά 16,85%). 

Αποτέλεσμα, σε επίπεδο πενταμήνου τα καθαρά φορολογικά έσοδα να ανέλθουν σε 17,19 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,06% έναντι του αντίστοιχου περσινού πενταμήνου και έναντι στόχου για 16,489 δισ. ευρώ (υπέρβαση στόχου κατά 4,25%).

Οι εισπράξεις των ΔΟΥ από ΦΠΑ εμφανίζουν τον Μάιο, σε ετήσια βάση, αύξηση 21,47% και αυτό όταν συνεχώς πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι στα νησιά η φοροδιαφυγή, ειδικά από τη συγκεκριμένη «πηγή», εξακολουθεί να ανθεί. Υπενθυμίζεται ότι πριν καν τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι αυξημένοι συντελεστές του φόρου σε ισχύ, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ σε αρκετά νησιά είχαν βουλιάξει, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τη Μύκονο όπου η υστέρηση έφθασε το 62%, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Ρόδο, Κω και Ζάκυνθο, όπου οι απώλειες κυμαίνονταν από 35% έως 40%.

Πάντως το οικονομικό επιτελείο δεν «πανηγυρίζει», αφού γνωρίζει ότι το δεύτερο εξάμηνο έχει να διανύσει πολύ δύσκολο δρόμο, καλούμενο να εισπράξει πάνω από 30 δισ. ευρώ, ώστε να εκτελεστεί ομαλά ο προύπολογισμός 2016 χωρίς κινδύνο ενεργοποίησης του αυτόματου κόφτη δαπανών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι πλέον δύσκολοι μήνες είναι ο Ιούλιος όπου ο πήχης των καθαρών εσόδων έχει μπει στα 5,367 δισ. ευρώ, ο Σεπτέμβριος και ο Νοέμβριος με περίπου 4,4 δισ. ευρώ εισπράξεις και βέβαια ο Δεκέμβριος όταν θα πρέπει να μπουν στο δημόσιο ταμείο 6,962 δισ. ευρώ.


Πηγή : tovima.gr


Ιταλικό αφιέρωμα στον Διαμαντίδη: «Τα διαμάντια είναι παντοτινά»



Ιταλική ιστοσελίδα ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του Δημήτρη Διαμαντίδη, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε στο ΟΑΚΑ! 

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν συγκίνησε μόνο τους Έλληνες φιλάθλους με την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, αλλά όλη την Ευρώπη. Η ιταλική σελίδα lagiornatatipo.it έπιασε από την αρχή την ιστορία του Δημήτρη Διαμαντίδη κι έγραψε τόσο για την Καστοριά, που περιγράφει ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, όσο και για τις 6 Μαΐου του 1980. Όπως γράφει: «Εκείνη τη μέρα αυτή η μικρή πόλη έγινε το κέντρο της Ελλάδας για μια μέρα! Όταν η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος στο "Νίκος Γκούμας". Την ίδια στιγμή ένα νεαρό ζευγάρι, ο Θωμάς κι η Μαίρη ήταν στο νοσοκομείο για τη γέννηση του γιου τους. Το όνομά της οικογένειας Διαμαντίδης». 

Η ιστοσελίδα περιγράφει στιγμές από την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη και δεν λείπει το χιούμορ, αφού κάτω από μία φωτογραφία σχολιάζει: «Θα μπορούσε να είναι μέλος για του συγκροτήματος Backstreet Boys»,  γράφει για τα τατουάζ που έχει και το μέλλον του: «Αν ένα πράγμα είναι σίγουρο, αυτό είναι ότι ποτέ δεν θα γίνω προπονητής». 



Πηγή : gazzetta.gr



Εκτακτο «Plan B» για τη διάσωση της Μαρινόπουλος



Ως μόνη λύση προβάλλει η ένταξη της Μαρινόπουλος σε καθεστώς εξυγίανσης/προστασίας, καθώς τα δεδομένα του deal με Σκλαβενίτη έχουν ανατραπεί. Οι καταναλωτές που δεν επέστρεψαν, οι κινήσεις προμηθευτών και ο πιθανός νέος ρόλος Σκλαβενίτη.

Τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η αρχική συμφωνία μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη έχουν ανατραπεί από τις πραγματικές εξελίξεις, πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr.

Για τον λόγο αυτόν, υπογραμμίζουν, διεξάγονται ήδη πυρετώδεις προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η διάσωση της εταιρίας που απασχολεί περίπου 12.000 εργαζομένους κι έχει ανοίγματα στην αγορά που υπολογίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, (καθώς δεν υπάρχουν τελευταίοι δημοσιευμένοι ισολογισμοί), σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, μέσω και της ένταξής της σε επίσημο καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές. 

Ειδικότερα, προμηθευτές της Μαρινόπουλος σημειώνουν στο Euro2day.gr ότι ενώ μετά την ανακοίνωση του deal με τη Σκλαβενίτης και το νέο δάνειο των τραπεζών προς τη Μαρινόπουλος, έλαβαν την πρώτη δόση έναντι των οφειλόμενων (που φαίνεται ότι για αρκετούς ήταν της τάξεως του 20%), στη συνέχεια είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από ό,τι είχε συμφωνηθεί, είτε δεν έλαβαν τίποτε κι ανησυχούν σφόδρα για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπεγράφησαν με τους πιστωτές προέβλεπαν την καταβολή μιας σημαντικής πρώτης δόσης «έναντι» κι εν συνεχεία τμηματικές καταβολές της προϋπάρχουσας οφειλής, σε συνδυασμό με την παραλαβή νέων προμηθειών επί πιστώσει, ώστε να «σβήσει» σταδιακά το υπόλοιπο.

Ωστόσο, η ζήτηση δεν ανέκαμψε και οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν στα καταστήματα με τους ρυθμούς που προβλεπόταν, τινάζοντας στον αέρα τους σχεδιασμούς, αφού οι αναθεωρημένες προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών έχουν κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, ενώ τα «ανοίγματα» είναι δυσθεώρητα και οι λειτουργικές ζημίες μεγάλες.

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι στο μεταξύ οι διαταγές πληρωμής «έρχονται βροχή». Είναι χαρακτηριστικό ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής, η γνωστή δικηγορική εταιρία Ν. Αγαπηνός ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο της συνεχούς επιτυχούς δραστηριοποίησής της εισέπραξε σήμερα, με διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως, ένα σημαντικό τμήμα της απαιτήσεως του εντολέα μας ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕ από τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Εκτέλεσης διαπιστώθηκε ότι παρά την επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας από τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, σε καθεστώς πίεσης ανευρίσκει τα κεφάλαια για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της».

Σημειώνεται ότι η ΦΛΩΡΙΔΗΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο του εμπορίου και της επεξεργασίας κρέατος και ένας από τους πλέον σημαντικούς και μακροχρόνιους προμηθευτές της Μαρινόπουλος, όπως επισημαίνουν γνώστες της αγοράς.

Αδιασταύρωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αντίστοιχες κινήσεις αναγκαστικής εκτέλεσης προχώρησαν και άλλες εταιρίες, μεταξύ αυτών και η εταιρία Καρυπίδης στη Βόρειο Ελλάδα, η οποία προ καιρού εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης και φέρεται να έχει σημαντικές απαιτήσεις από τη Μαρινόπουλος.

Από την πλευρά της τελευταίας, η θέση, όπως διατυπώθηκε στο τέλος της εβδομάδας στο Euro2day.gr, είναι ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει πράγματι επηρεαστεί από τη μειωμένη προσέλευση καταναλωτών, δημιουργώντας προβλήματα στη «ροή» των πωλήσεων και κατά συνέπεια των αποπληρωμών προς προμηθευτές.

Παρότι η πλευρά της εταιρίας εμφανίζεται μάλλον καθησυχαστική, αφενός παραδεχόμενη την ύπαρξη απρόοπτων εξελίξεων και καθυστερήσεων, κι αφετέρου τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για τη συμφωνία παραμένει, η ανησυχία στην αγορά κορυφώνεται.

«H άσκηση ήταν δύσκολη από την αρχή», αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος από τον χώρο του μεγάλου λιανικού εμπορίου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, «και τώρα μάλλον περνά στη σφαίρα του αδύνατου, οπότε θα πρέπει να υπάρξουν πιο ριζικές λύσεις και μάλιστα άμεσα. Σε άλλη περίπτωση, λόγω του μεγέθους των οφειλών, της πληθώρας προμηθευτών και πιστωτών, αλλά και του αριθμού των εργαζομένων, οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες, κι όχι μόνο για το λιανεμπόριο».

Προσώρας οι τράπεζες που στήριξαν τη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη κρατούν επισήμως «σιγή ασυρμάτου», σχολιάζοντας απλώς ότι πράγματι «υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες» στην υλοποίηση του deal με τη Σκλαβενίτης, όπως είχε σχεδιαστεί και ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκλαβενίτης θα επένδυε σε κοινή εταιρία με τη Μαρινόπουλος, στην οποία θα περνούσαν τα 33 μεγάλα καταστήματα της δεύτερης (κι ένα μέρος των οφειλών), ενώ η ίδια η Μαρινόπουλος, έχοντας ενισχυθεί κεφαλαιακά από το νέο τραπεζικό δάνειο, θα συνέχιζε να λειτουργεί τα υπόλοιπα καταστήματα, τακτοποιώντας σταδιακά τις οφειλές τους, χωρίς ονομαστικό κούρεμα των πιστωτών.

Ωστόσο, έγκυρες πηγές από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό χώρο, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, υπογραμμίζουν ότι η αλλαγή του αρχικού σχεδίου είναι επιβεβλημένη κι ότι ήδη γίνονται ταχύτατες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με μεγάλους πιστωτές, προκειμένου να βρεθούν λύσεις με ευρύτερη συναίνεση και με όρους που μπορεί να είναι δυσμενέστεροι από τους προηγούμενους για τους υφιστάμενους πιστωτές της Μαρινόπουλος, αλλά θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος και μεγάλο μέρος των απαιτήσεών τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολύ σύντομα, ενδεχομένως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει πλέον να αναμένεται η αίτηση ένταξης της εταιρίας σε κάποιο άρθρο εξυγίανσης (όπως το 99 και το 106 Β), ώστε να υπάρξει προστασία από τους πιστωτές και να παραμείνει εν λειτουργία η Μαρινόπουλος, προκειμένου να βρεθεί «στρατηγικός επενδυτής», ο οποίος θα αναλάβει πλέον τον έλεγχο όλης της εταιρίας και των καταστημάτων της ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν άλλες πηγές, διεξάγονται και επαφές με τη Σκλαβενίτης, χωρίς όμως να θεωρείται δεδομένο ότι τελικώς θα ευοδωθούν, καθώς το μέγεθος του εγχειρήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το deal μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη, που είχε ανακοινωθεί προ μηνών.


Πηγή : euro2day.gr


Brexit: Νέο γκάλοπ βάζει «φωτιά» 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα - Κάμερον: Μη αναστρέψιμη η έξοδος




Μέρος από το προβάδισμά της, έναντι του αντιπάλου στρατοπέδου της «εξόδου» από την ΕΕ, έχει χάσει η εκστρατεία υπέρ του Bremain, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε εχθές (21/6) στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation, που διεξάγεται για την εταιρεία IG, δίνει στους υποστηρικτές της παραμονής 45%, ενώ σ' αυτούς που υποστηρίζουν το Brexit 44%.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation για την εφημερίδα Mail on Sunday που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου, είχε δείξει πως το στρατόπεδο της παραμονής προηγείται εκείνου της αποχώρησης με 45% έναντι 42%, μετά τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ που έφερε τα πάνω-κάτω στις προβλέψεις.

Σημειώνεται τέλος ότι η νέα δημοσκόπηση του Survation πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 20 Ιουνίου.

Νέο κάλεσμα Κάμερον υπέρ του Bremain

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς, ιδιαίτερα στους πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους, να συλλογιστούν τον αντίκτυπο που θα έχει στη χώρα και στις μελλοντικές γενιές μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με μόλις δύο ημέρες να απομένουν για το δημοψήφισμα, δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη είναι τόσο πολύ μοιρασμένη που το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα.

«Θα είσαι μόνον εσύ πίσω από το παραβάν. Μόνον εσύ, που θα πάρεις μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου, το μέλλον των εγγονιών σου», δήλωσε χαρακτηριστικά σε μια σπάνια ομιλία του μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας ότι θέλει να απευθυνθεί απ' ευθείας σε ανθρώπους «της δικής μου γενιάς και μεγαλύτερους».

«Μέσα στην ΕΕ έχουμε το καλύτερο από δύο κόσμους. Σκεφτείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών σας», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως ένα Brexit θα ήταν «τρομερός κίνδυνος» για την οικονομία της χώρας.

«Δεν μπορούν να αναιρέσουν την απόφαση που θα πάρουμε», συνέχισε ο Κάμερον, αφού προέβλεψε ότι το δημοψήφισμα θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο, για να εξηγήσει: «Είναι πολύ αμφίρροπο, κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί»

Κια κατέληξε: «Αν ψηφίσουμε έξω, αυτό είναι. Είναι αμετάκλητο. Θα φύγουμε από την Ευρώπη για τα καλά και η επόμενη γενιά θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες πολύ περισσότερο απ' ό,τι εμείς οι υπόλοιποι».

Εξάλλου, ο συντηρητικός πρωθυπουργός προέβλεψε ότι θα υπάρξει μια «μερισματική απόδοση» εάν οι Βρετανοί ψηφοφόροι ταχθούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, με τη μορφή μιας μεγάλης αύξησης των επενδύσεων, ενώ έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις, ειδικά τους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους, να σκεφτούν τις επιπτώσεις που θα είχε η αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ για τη χώρα και για τις μελλοντικές γενιές.

Ολάντ: Θα δοθεί η πλέον σίγουρη απάντηση για το μέλλον της Ευρώπης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί η «πλέον σίγουρη» απάντηση «αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης», δηλαδή μια απάντηση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ειδάλλως θα «υποστούμε όλες τις συνέπειες».

«Η Βρετανία βρίσκεται στην Ευρώπη, η Βρετανία αποτελεί τμήμα της Ευρώπης, η Βρετανία προάγει τις αξίες της Ευρώπης. Για αυτό ακριβώς εμείς ελπίζουμε ότι η απάντηση (…) θα είναι η πλέον σίγουρη για το μέλλον της Ευρώπης μαζί με τη Βρετανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Έχω επαναλάβει επανειλημμένως πόσο είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο ο βρετανικός λαός μέσω των επιλογών που έχουν γίνει πριν από χρόνια, να μπορεί να παραμείνει ένα πλήρες μέλος της Ευρώπης», επισήμανε ακόμα ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Θέλουμε μια Ευρώπη αλληλέγγυα με την Ουκρανία και βασιζόμαστε πολύ στην σοφή επιλογή των Βρετανών» τόνισε τέλος ο Ουκρανός πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ.



Πηγή : newsbomb.gr






ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ 
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ .
Enoch Powell .

Αγαπημένοι μου ! Τι καύσωνας ! Τι ζέστη είναι αυτή που έχουμε στην Ελλάδα μας !
Ο καύσωνας θα περάσει που θα πάει ..Ο καύσωνας των φόρων που αρχίζει στο τέλος του Ιουνίου θα συνεχιστεί . Τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος ! Δεν θα μας έχει μείνει σταγόνα ιδρώτας από την φοροκαταιγίδα που έρχεται . Που θα κρυφτούμε Οεο ;

Δεν ξέρεις από που να φυλαχθείς , σου έρχεται το ένα μετά το άλλο.
Όσο για τα απόνερα που άφησε το << παραιτηθείτε >> πολύ φασαρία και φόβος των κυβερνώντων για μια ήσυχη συγκεντρωση . Σίγουρα δεν καταφερε να συγκεντρώσει τον όγκο των ανθρώπων , που θα του έδινε την απαραίτητη πολιτική δυναμική !
Για αρκετές ημέρες πολιτικοί και Μ.Μ.Ε είχαν κάνει hashtag στην συγκέντρωση .
Ένα φόβο , ένα τρόμο μη σου πω τον είχαν οι κυβερνώντες , που μετά το αποτέλεσμα άρχισαν οι ειρωνείες και άναψε το twitter !

Ο Κ.Π.Καμμένος μιλησε για τους χλιδάτους της συγκέντρωσης .Μάλιστα ! 
Εσείς που μετακινείστε  με ελικόπτερο τι είναι δεν είναι ..χλιδή ; Α !  Ξέχασα είστε Υπουργος Εθνικής Άμυνας !
Η γνωστή σε όλους μας αττική σύνταξη << τα παιδία παίζει >> είναι ενας τρόπος και αυτός για να αποφύγεις τις ευθύνες , τις δυσκολίες και την δημιουργία !
Μπράβο σας λοιπόν για τα δάκρυα και την θυματοποίηση !
Ο λαός μας αγαπάει τα θύματα και τα παιδιά . Όμως αν του ..γυρίσει το μάτι και δει ότι δεν πάει άλλο τότε << Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος >>
Προς το παρόν μας δέρνουν από παντού οι κυβερνώντες .
Τους αναρχικούς που έκαψαν ενα  λεωφορείο και ενα τρόλεϊ στην Πατησίων δεν είδα να γίνει κάτι ..Α ! Ναι καλέ θα απαγορεύσουν τα Σαββατοκύρικα να περνούν απο την Πατησίων τρόλεϊ και λεωφορεία . Για να μην νευριάσουν πάλι τα ..παιδιά και τα κάψουν ! Ξανά Μπράβο σας είσαστε υπέροχοι !
Φυσικά δεν θα παραλείψω να πω για το δώρο του Πρωθυπουργου στον Γ. Γ. του ΟΗΕ τον  Κ . Μπαν Κι-Μουν  που ήταν .Έκπληξη ! Ενα σωσίβιο και του είπε είναι εργαλείο ζωής ! Παγωτό έμεινε Ο Γ. Γ.του ΟΗΕ ! Πάλι ρεζίλι γίναμε !
Πόσα σωσίβια θέλει ο Ελληνικός λαό Αλέξη από την θάλασσα των φόρων που τον πέταξες για ..99 χρόνια ; Έλα καλέ ..εμείς δεν θέλουμε τίποτα γι αυτό δεν μας έδωσαν ! Είμαστε νουτικός λαός ..
Τώρα όσο για τα καλύτερα σας τα άφησα για το τέλος ..
Είχαμε την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που φυσικά δεν τα βρήκαν . Τώρα ψάχνουν να αλλάξουν το νόμο μήπως και χάσουν στις εκλογές οι κυβερνώντες . Οι συναντήσεις θα συνεχισθούν ψάχνοντας και σε μικρότερα κόμματα για ψήφο !
Οι λιμενεργάτες συνεχίζουν την απεργία γιατί δεν τα βρήκαν με τον Υ.Ναυτιλίας .
Η κομισιόν  ρωτάει τι κάναμε για την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών ;
Το πιο ωραίο θα γινει τον Σεπτεμβριο που θα μας στείλουν πίσω όσους μπήκαν λαθραία..Δηλαδή..Σχεδόν όλοι ! Μας τους στέλνουν πακέτο πίσω ..Το καταλάβατε ;
Με λίγα λόγια την χάσαμε την μπάλα ! Ας καθήσουμε ακόμα πιο αναπαυτικά στον καναπέ μας . Εαν βγει η Αγγλία απο την Ε.Ε τότε θα γίνει το έλα να δεις στην Ευρώπη ..
Τι μας περιμένει θα δείξει ..
Αλλά χαριτολογώντας πάντα λέω ότι ο Κ.Πολλακις ( ι ) μας το είπε ο ίδιος , τα έβαλε με το δικαστικό σώμα , και συγκεκριμένα  είπε μετά με το παραδικαστικό κύκλωμα .
Φυσικα έγινε των δικαστών και των δηλώσεων ! 
Αυτό το ξέρουμε ..Χρόνια τίποτα δεν γίνεται ! 
Τελευταία ο Κ.Πολλακις όλο και κάτι λέει , πότε μαντινάδες , πότε τραγούδια  ....Μήπως για να γίνει ντόρος και ξεχάσουμε για λίγο τι συμβαίνει ;
Το ωραιότερο όλων ήταν η ομιλία το Α.Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης  μίλησε για ανάπτυξη , απέναντι φαίνεται το Καλλιμάρμαρο που έγινε μια εξαιρετική συναυλία του Σ.Ξαρχάκου με σπουδαίους καλλιτέχνες για καλό σκοπό .
Η ανάπτυξη εκείνη την στηγμή κατέβηκε από την Ακρόπολη !
Γελάω , κλαίω δεν ξέρω κάτι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα , κάτι ο καύσωνας θέλω να ..φύγω..Κλείνοντας θα πω:
Βρισκόμαστε σε ενα σημείο πολιτικό που ο καθένας λέει και κάνει ότι θέλει .
Φοβάμαι ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές !
Προς το παρόν τους χαζεύμε !
Ας αναρωτηθούμε ως πότε θα εξαντλούν την υπομονή και την νοημοσύνη μας !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου ! Τα σταρουμπάκια πήραν αεροπλάνα   και πλοία και έφυγαν για τα νησιά . 
Γιορτάσανε  τα σταρουμπάκια και την Γιορτή του Πατέρα ! Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δυκτύωσης πήραν φωτιά !
Ετοιμάζονται για τις διακοπές τους και για τα συμβόλαια της νέας σεζόν .
Θα τα δούμε και θα τα πούμε ! 
Έτσι λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους για  το ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ για την τελευταία εκπομπή  από την Σύρο , έγινε ο κακός χαμός στο << Ε >> ! Ο λόγος ήθελαν ...να πάει και ο Μ.Φουρθιώτης συμπαρουσιαστής με την Ρούλα ! Ω ! Βρε φίλε ! Άστραψε και βρόντηξε στο κανάλι ! Ακούστηκαν φωνές ..Ότι δεν έχουν πληρωθεί συνεργάτες της Ρούλας  , ότι ο λόγος που έφυγε ο Β.Περρής ήταν και αυτός ! Η Ρούλα πήρε την τσαντούλα της και έφυγε ! Έτσι τελείωσε το << Ε >> για την Ρ.Κορομηλά ! Τώρα τι θα γίνει , τι θα ακούσουμε ...
Αυτοί πάντα βρίσκουν τον τρόπο να περνάνε σούπερ ! 
Ας το κάνουμε και εμείς αυτο ! ..

Το tip της Εβδομάδας !
Είπαμε το καλοκαίρι είναι πια γεγονός !
Αφήστε ότι σας πόνεσε τον χειμώνα που πέρασε !
Εσείς να κοιτάξετε παρα πάνω τον ευαστό σας ! Για να είσαστε καλά για αυτούς που το αξίζουν ! Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
Άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Αλ. Τσίπρας: Διάλογος για εργασιακές σχέσεις




Σε ένα «γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για τη βελτίωση και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» κάλεσε χθες τους κοινωνικούς φορείς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. Με τα εργασιακά να βρίσκονται στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η μονομερής, ακραίας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης εμμονή στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι σε τελευταία ανάλυση αντιπαραγωγική».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στην ομιλία του ότι χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η αύξηση της απασχόλησης δεν θα έρθει στον επιθυμητό βαθμό και κάλεσε τις εγχώριες δυνάμεις «που πιστεύουν στις προοπτικές της οικονομίας και στη δυναμική των επιχειρήσεών τους, να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους», αναφέροντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη υλοποίησης μιας κοινής ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής, στο πνεύμα της κοινής αγροτικής πολιτικής, για την οποία τόνισε ότι κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στους δύο στόχους που ετέθησαν όταν υιοθετήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 50 χρόνια: τη διατροφική επάρκεια της Ευρώπης και τη στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος.



Έντυπη Καθημερινή