Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Άγριο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ τα ξημερώματα στο Γκάζι


 

Άγριο αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα σε μπαρ στο Γκάζι. 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και ομάδα της Άμεσης Δρασης μετέβη στο σημείο χωρίς να εντοπίσουν τι είχε συμβεί αλλά δεν βρήκαν άκρη.

Στις 3 τα ξημερώματα, ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια για εναν Ρουμάνο τραυματία με σφαίρα στο πόδι που μετέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και όλα δείχνουν πως πρόκειται για τραυματία απο το άγριο επεισόδιο στο μπαρ στον Γκάζι.



Οι Συριζαίοι έχουν μίσος με Χρυσοχοΐδη γιατί έκλεισε φυλακή τρομοκράτες συντρόφους

 


Κρατάει χρόνια το μίσος των Συριζαίων για τον Χρυσοχοΐδη και δεν άνοιξε τώρα με τις πυρκαγιές.

Ο Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί εχθές στην βουλή, και στον υπουργό προστασίας του πολίτη λέγοντας : «εσείς, κ. Χρυσοχοΐδη, για πόσο καιρό θα είστε στη θέση σας;».

Είναι γνωστή η… συμπάθεια που τρέφουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στον κύριο Χρυσοχοΐδη εδώ και χρόνια, γιατί απλά κτύπησε σε βάθος την τρομοκρατία, έστειλε πολλούς τρομοκράτες συντρόφους φυλακή, με αποτέλεσμα να διαλύσει ακροαριστερές επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Με λίγα λόγια πονάνε οι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, και πονάνε περισσότερο γιατί ότι και να έκαναν αλλάζοντας τον ποινικό κώδικα, μεταφέροντας τον αγαπημένο τους Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές, αφού πρώτα του είχαν δώσει αλεπάλληλες προκλητικές 5νθήμερες άδειες, δεν κατάφεραν να τον αποφυλακίσουν μέχρι σήμερα.

Άρα θα είναι πάντα κόκκινο πανί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και για τον ΣΥΡΙΖΑ, και για την ακροαριστερά γενικότερα.



Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο 48χρονος που σκότωσε τη σύντροφό του


 

Αυτοκτόνησε μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο 48χρονος Γεωργιανός που κρατούνταν για τον φόνο της 56χρονης συντρόφου του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival, ο 48χρονος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί μέσα στο κρατητήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρεμάστηκε με τον επίδεσμο που είχε δεμένο το χέρι του.

Ο Γεωργιανός είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Εις βάρος του ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά υπαλλήλων, δήλωση ψευδών στοιχείων και φθορά σε πράγματα με φωτιά.


thestival.gr



Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

 


Βίντεο ντοκουμέντο από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη έδωσε στη δημοσιότητα το Tatoi Club, στο οποίο παρουσιάζεται σε time lapse η μάχη των ανθρώπων των εγκαταστάσεων με τις φλόγες και το πόσο γρήγορα έδρασε η φωτιά.






Ο Μητσοτάκης είπε με ευγένεια στην Γεννηματά ότι μπουρδολογεί και αυτή θίχτηκε

 


Έχουμε μιά τραγική αντιπολίτευση στο σύνολο της.

Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης, Βελόπουλος είναι για γέλια και για κλάματα, αφού δεν μπορούν να αρθρώσουν σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο και απλά καταγγέλουν.

Ο Πρωθυπουργός αφού αποτελείωσε τον Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας για ακόμα μία φορά πόσο λίγος και ακατάλληλος είναι να ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπάθησε με την ευγένεια που τον διακρίνει να βάλει στην θέση της και την Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη εμφανίστηκε θιγμένη από μια αναφορά εις βάρος της από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του.

Και προσπάθησε να απαντήσει στον Πρωθυπουργό λέγοντας :  «Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται από τη τεκμηριωμένη κριτική που του άσκησα και προσπάθησε να πει πως εγώ, ως γυναίκα, δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργούν τα εναέρια μέσα κι εκείνος, ως άνδρας, θα πρέπει να μου εξηγήσει. Χάνει, όταν στριμώχνεται, την αστική του ευγένεια», υποστήριξε η κ. Γεννηματά για τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό λέγεται mansplaining και θα πρέπει το συντομότερο να ζητήσει συγγνώμη».

Φυσικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εννοούσε ότι δεν ξέρει τι τις γίνεται επειδή είναι γυναίκα, αλλά δεν ξέρει τι τις γίνεται γενικότερα και πάντα έρχεται αδιάβαστη, χωρίς ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε για να είχαμε να λέγαμε πως συνιστά ατόπημα η αποφυγή του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε στην ομιλία της, για τα πόσα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα και πώς κατανεμήθηκαν στη πυρκαγιά της βόρειας Εύβοιας. «Δεν απάντησε γιατί ξέρει ποιος έχει την ευθύνη και έδωσε τις εντολές», ανέφερε, αγνοώντας, η δεν άκουσε τι είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία στην βουλή.

Mansplaining είναι ένας συνδυασμός των αγγλικών λέξεων man(άνδρας) και explaining (εξήγηση) και ορίζεται ως «η πράξη του να εξηγείς κάτι σε κάποιον, συνήθως ένας άνδρας σε μία γυναίκα, με τρόπο περιφρονητικό ή κηδεμονικό (πατροναριστικό)» και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός.

Η αρθρογράφος Λίλι Ρόθμαν του αμερικανικού περιοδικού The Atlantic ορίζει το mansplaining ως «το να εξηγείς χωρίς επίγνωση του γεγονότος ότι ο δέκτης της εξήγησης γνωρίζει περισσότερα από τον εξηγητή, ο οποίος συχνά συμβαίνει να είναι άνδρας απευθυνόμενος σε γυναίκα».

Η συγγραφέας και δοκιμιογράφος Ρεμπέκα Σόλνιτ αποδίδει με τη σειρά της το φαινόμενο σε ένα συνδυασμό «υπέρμετρης αυτοπεποίθησης και αμάθειας». Η αμάθεια όμως είναι στην ίδια την Φώφη Γεννηματά και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα ευαισθητοποιώντας γυναίκες για να έχει η ίδια πολιτικό όφελος.



Πέθανε από COVID ο αρνητής εμβολιασμών παραγωγός Φιλ Βάλενταϊν - Μετάνιωσε πριν το τέλος

 


Απεβίωσε το Σάββατο, ο ραδιοφωνικός παραγωγός 62χρονος Φιλ Βάλενταϊν, ο οποίος ήταν αρνητής των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Τη είδηση ανακοίνωσε το WWTN Radio στο οποίο εργαζόταν. «Παρακαλώ κρατήστε την οικογένεια Βάλενταιν στις σκέψεις και τις προσευχές σας» ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός σε tweet του.

Ο θάνατός του έρχεται μετά από περίπου ένα μήνα αφότου ο ραδιοφωνικός παραγωγός ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό. Στην εκπομπή του, ο Βαλεντάιν είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, λέγοντας τον περασμένο Δεκέμβριο ότι πίστευε ότι οι πιθανότητες του να πεθάνει από τον Covid-19 ήταν «πιθανώς πολύ λιγότερες από το 1%».

Το μήνυμά του, ωστόσο, άλλαξε στα τέλη Ιουλίου, όταν η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι ο Βαλεντάιν νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έχοντας πνευμονία και τις συναφείς παρενέργειες λόγω του κορωνοϊού. 

«Ο Φιλ θα ήθελα να γνωρίζουν οι ακροατές του ότι μολονότι ουδέποτε υπήρξε “αντι-εμβολιαστής”, μετανιώνει που δεν πήρε πιο σαφή θέση “υπέρ του εμβολίου” και ανυπομονεί να βρεθεί σε θέση να υποστηρίξει αυτή την άποψη μόλις επιστρέψει στα ερτζιανά, πράγμα που ελπίζουμε όλα να γίνει σύντομα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του αδελφού του. 

Ο Μαρκ Βαλεντάιν είπε σε συνέντευξή του στο CNN στις 26 Ιουλίου, ότι ο αδελφός του τα πήγαινε καλύτερα, αλλά ήταν ακόμα σε πολύ δύσκολη κατάσταση, και ανέπνεε με (μηχανική) βοήθεια. «Τώρα αναγνωρίζει ότι μη κάνοντας τον εμβολιασμό προκάλεσε πιθανώς μια ομάδα άλλων ανθρώπων να μην εμβολιαστούν», είπε στη συνέντευξη. «Και ότι μετανιώνει (γι’ αυτό)».

«Αυτή είναι μια πραγματική απειλή, είναι μια πραγματική κρίση δημόσιας υγείας και είναι κάτι που αν χρειαζόταν να ξανακάνει... η απορριπτική του στάση δεν θα ήταν αυτή που ήταν και θα είχε εμβολιαστεί και θα ενθάρρυνε όλους να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.


Πηγή: cnn.com



Εγγραφο ΟΗΕ: Σκηνικό τρόμου με απειλές και ξυλοδαρμούς από τους Ταλιμπάν



Την Κυριακή οι Ταλιμπάν σταμάτησαν έναν Αφγανό, μέλος του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, καθώς προσπαθούσε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Έψαξαν το όχημά του και βρήκαν την κάρτα του ταυτοποίησης του ΟΗΕ. Και τότε τον ξυλοκόπησαν.

Τη Δευτέρα, τρεις άγνωστοι πήγαν στο σπίτι ενός άλλου εργαζομένου του ΟΗΕ που βρισκόταν στην εργασία του εκείνη την ώρα. Ρώτησαν τον γιο του πού ήταν ο πατέρας του και τον κατηγόρησαν ότι είπε ψέματα: «Γνωρίζουμε που μένει και τι κάνει».

Τα παραπάνω περιστατικά είναι μεταξύ δεκάδων που περιέχονται σε εσωτερικό έγγραφο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που περιήλθε σε γνώση του Reuters, και περιγράφει συγκαλυμμένες απειλές, λεηλασίες γραφείων του ΟΗΕ και σωματική κακοποίηση μελών του προσωπικού από τις 10 Αυγούστου, λίγο πριν από την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Ενώ το ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα έχει επιδιώξει να καθησυχάσει τους Αφγανούς και τις δυτικές δυνάμεις ότι θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αναφορές αντιποίνων έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη, κυρίως μεταξύ εκείνων που συνδέονται με ξένους οργανισμούς.

Οι Ταλιμπάν δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο στον κατάλογο των περιστατικών που περιγράφονται στο έγγραφο του ΟΗΕ.

Το κίνημα έχει τονίσει ότι θα ερευνήσει καταγγελίες για κακοποιήσεις και έχει ενθαρρύνει επίσης οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας να συνεχίσουν το έργο τους. Ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι η βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να μην χρησιμοποιηθεί ως μέσο πολιτικής επιρροής στο Αφγανιστάν.

Τα Ηνωμένα Έθνη τόνισαν ότι δεν σχολιάζουν έγγραφα ασφαλείας που διαρρέουν.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουραζίκ ανέφερε: «Οι αρχές που έχουν τον έλεγχο στην Καμπούλ είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ. Παραμένουμε σε επικοινωνία μαζί τους για αυτό το θέμα».

Τα Ηνωμένα Έθνη μετέφεραν στο Καζακστάν περίπου το ένα τρίτο των 300 ξένων εργαζομένων που είχαν βάση το Αφγανιστάν. Έχουν τονίσει παράλληλα ότι θέλουν να διατηρήσουν μια παρουσία για να βοηθήσουν τον αφγανικό λαό.

Εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 3.000 Αφγανοί μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα. Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες για να τους παροτρύνει να παράσχουν βίζες ή να υποστηρίξουν μια προσωρινή μετεγκατάσταση ορισμένων από αυτούς τους εργαζόμενους του ΟΗΕ.

Μετά την είσοδο των Ταλιμπάν στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου, χιλιάδες άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή από το Αφγανιστάν επιβιβαζόμενοι σε στρατιωτικές και εμπορικές πτήσεις από την πρωτεύουσα, και στο αεροδρόμιο εξελίσσονταν σκηνές χάους.

Ορισμένοι φοβούνται ότι οι Ταλιμπάν θα επαναφέρουν τη βάναυση επιβολή του αυστηρού ισλαμικού νόμου όπως την προηγούμενη φορά που κυβέρνησαν, όταν απαγόρευσαν στις γυναίκες να εργάζονται και στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο.

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στον τομέα της προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πιστεύουν ότι μπορεί να γίνουν στόχος αντιποίνων αφού πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ύποπτες στοχευμένες επιθέσεις των Ταλιμπάν τον περασμένο χρόνο.

«Κινδυνεύουμε»

Μια Αφγανή, η οποία εργάζεται για πολλά χρόνια στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε στο Reuters ότι αισθάνεται εγκαταλελειμμένη.

«Κάθε γυναίκα που γνωρίζω νιώθει τον ίδιο φόβο με μένα. Τι θα γίνει τώρα με τα παιδιά μας αν τιμωρηθούμε για τη δουλειά μας; Τι θα συμβεί στις οικογένειές μας; Τι θα κάνουν σε εμάς τις γυναίκες;» είπε, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σε τηλεοπτικό μήνυμα προς το προσωπικό στο Αφγανιστάν την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την θλίψη του για τις αναφορές ότι κάποιοι βιώνουν παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς.

«Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, συγκεκριμένα μέσω της μόνιμης συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία σας και να βρούμε εξωτερικές λύσεις όπου χρειάζονται», είπε ο Γκουτέρες.

Μια εκτίμηση κινδύνου του ΟΗΕ στις 21 Αυγούστου, που μετέδωσε το Reuters χθες Τρίτη, ανέφερε ότι δεν υπάρχει «καμία συνεκτική διοίκηση και έλεγχος» εντός των Ταλιμπάν.

Η ταχύτητα της στρατιωτικής τους νίκης, η οποία συνέπεσε με την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων έπειτα από 20 χρόνια πολέμου, έχει αφήσει ένα κενό εξουσίας και η οργάνωση παλεύει να σχηματίσει μια κυβέρνηση στην Καμπούλ και στις επαρχίες για να διοικήσει τη χώρα.

Ένας Αφγανός, εργαζόμενος στον ΟΗΕ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Reuters ότι γνωρίζει τουλάχιστον 50 Αφγανούς εργαζομένους που έχουν προειδοποιηθεί ή απειληθεί από τους Ταλιμπάν, προσθέτοντας: «Το εθνικό προσωπικό του ΟΗΕ που βρίσκεται υπό σοβαρή άμεση απειλή από τους Ταλιμπάν πρέπει να απομακρυνθεί από τη χώρα».

Συμπλήρωσε ότι οι απειλές δεν συνδέονταν απαραίτητα με το καθεστώς των ανθρώπων στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά ήταν ένα εργαλείο της προσπάθειας των Ταλιμπάν να επιβάλουν τον έλεγχο στην Καμπούλ.

Μια δεύτερη Αφγανή που επίσης εργάζεται στα Ηνωμένα Έθνη μετακομίζει από σπίτι σε σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και την 3χρονη κόρη της τις τελευταίες 10 ημέρες. Μερικοί από τους γείτονές της γνωρίζουν ότι εργαζόταν στα Ηνωμένα Έθνη και ανησυχεί ότι μπορεί να την καταδώσουν.

Διαθέτει βίζα για γειτονική χώρα, αλλά είναι απογοητευμένη που τα Ηνωμένα Έθνη δεν την βοήθησαν να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Περιμέναμε ολόκληρο το σύστημα του ΟΗΕ να μας βοηθήσει. Ειλικρινά το περιμέναμε αυτό», είπε η γυναίκα. «Κινδυνεύουμε. Και αν δεν μπορούμε να εργαστούμε, ποιος θα φτάσει στους ανθρώπους;»


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Μητσοτάκης: Στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα και όχι στρέμματα

 


Φανερά ενοχλημένος και στριμωγμένος ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε να αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αμετανόητος, χωρίς ίχνος σοβαρότητας προσπάθησε και πάλι να απαξιώσει το 112 και τις εκκενώσεις λέγοντας :  «Θαρρώ πως έρχεται η στιγμή κύριε Μητσοτάκη, που θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης στο 112. Αυτή τη φορά όχι από σας προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες προς εσάς», ενώ νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει υποκριτική τη συγγνώμη του πρωθυπουργού.

O Μητσοτάκης απάντησε για να βάλει για ακόμα μία φορά στην θέση του τον Τσίπρα λέγοντας σε έντονο ύφος :  «Αναγνώρισα τα λάθη, που κάναμε, ζήτησα εκ νέου συγγνώμη, και πρότεινα λύσεις (…) Δεν είστε εσείς ο πήχης, δεν συγκρινόμαστε με εσάς. Δυσκολεύομαι να καταλάβω το μαύρο χιούμορ σας με το 112 ότι ο λαός θα μας στείλει μήνυμα εκκένωσης(…)«Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτήν την κυρία, που λέει πως θα αισθανόσουν εάν έκλαιγες πάνω από τη μητέρα σου που είχε γίνει κούτσουρο; Ούτε σήμερα έχετε καταλάβει τι έγινε στο Μάτι. Εσείς που στήνατε επικοινωνιακό σόου με τους Υπουργούς και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ. Σας ασκήσαμε κριτική για το άθλιο επικοινωνιακό σόου που στήσατε ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη, δεν έχετε ούτε σήμερα καμία ενσυναίσθηση. Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Και μετά την απάντηση του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από όσα του είπε, συνέχισε να κατηγορεί την κυβέρνηση για το ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους

Ο Τσίπρας επιχείρησε φαιδρά να απαντήσει στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι με το σχέδιο εκκενώσεων σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, επιμένοντας ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι η μόνη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ : «Πράγματι, είναι προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, αλλά δεν είναι η μόνη προτεραιότητα και όλα τα άλλα γαία πυρί μειχθήτω». 

Και για να τελειώνει ο Πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα έκλεισε λέγοντας : «Δεν κρινόμαστε για αυτά που λέμε άλλα για αυτά που κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του, μιλώντας αμέσως μετά την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Το επιτελικό κράτος ως μία μορφή λογοδοσίας, συντονισμού και αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Το ταμείο γίνεται την ώρα των εκλογών. Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε καμία πρεμούρα να ζητήσετε εκλογές. Τους λόγους τους γνωρίζετε» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Κύριε Τσίπρα λέτε ψέματα για τα εναέρια μέσα. Προστέθηκαν μέσα και φέτος και είχαμε τα περισσότερα από ποτέ.

Γιατί δεν πετάει το Μπέριεφ κ. Σπίρτζη; Θέλατε να το απογειώσουμε όταν η εταιρεία ζητούσε αυξημένη συντήρηση;», ενώ απαντώντας σε όσα αναφέρθηκαν για το επιτελείο του Πυροσβεστικού Σώματος, είπε: «Ο κ. Τσουβάλας απαλλάχθηκε από τη δικαιοσύνη επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ως μη έχων ευθύνη για το ζήτημα Ματιού. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Κολοκούρης προήχθη δύο φορές, τον κάνατε υποστράτηγο και την 1η Φεβρουαρίου του 2019 τον κάνατε υπαρχηγό, αντιστράτηγο. Για να μη θυμίσω στο σώμα ποιον είχατε αρχηγό της πυροσβεστικής τότε. Τον κύριο αυτόν που πηγαινοερχόταν στις προεκλογικές σας συγκεντρώσεις».



Τι είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Mega

 


Την επιθυμία των Ταλιμπάν για μια ελεύθερη χώρα, χωρίς την ανάγκη εμπλοκής καμίας ξένης δύναμης, και υπό μια ισλαμική κυβέρνηση, διατράνωσε ο εκπρόσωπός τους Δρ Σουχάιλ Σαχίν, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο Mega.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ποιο είναι λοιπόν το όραμα των Ταλιμπάν; Πως σκοπεύετε να κυβερνήσετε;

Στο Αφγανιστάν υπάρχει σαφώς καλλιέργεια παπαρούνας και έχουμε δεσμευτεί να την παύσουμε, ωστόσο υπάρχει ανάγκη η διεθνής κοινότητα να μας βοηθήσει και να δημιουργήσει υποκατάστατα καλλιεργειών για τους αγρότες.

Θεωρείτε πιθανό η Κίνα η Τουρκία και το Κατάρ να διαδραματίσουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν;

Βεβαίως, σίγουρα! Σαφώς και θα έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που ενεπλάκησαν στην ένοπλη σύγκρουση στη χώρα μας, δεν θα συμμετέχουν.

Αν για παράδειγμα οι Αμερικανοί εκκενώσουν τη χώρα μετά από 20 χρόνια, με χρονικό ορίζοντα την 31η Αυγούστου, αλλά υπάρξουν πολίτες άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι έχουνε μείνει πίσω, τι θα συμβεί σε αυτούς;

Έχουμε ανακοινώσει ότι όσοι συνεργάζονται με τις ξένες δυνάμεις, τόσο οι ζωές τους όσο και οι περιουσίες τους είναι ασφαλείς. Αυτό αποτελεί δέσμευση μας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις περιουσίες τους και θα μπορούν να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή, ενώ θα μπορέσουν να συνεισφέρουν με τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, στην ανοικοδόμηση της χώρας μας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προωθεί το γεγονός ότι έχει υπάρξει μία σειρά από επικοινωνίες, τόσο με Ευρωπαίους ηγέτες όσο και με ηγέτες άλλων χωρών. Θεωρείτε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, μπορεί να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ των Ταλιμπάν και της Δύσης;

Όταν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα υπάρξει άμεση επαφή με όλες τις ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Θα μπορούν να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας. θα μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας.

Θα δεχόσασταν μία ειρηνευτική δύναμη στο Αφγανιστάν στο μέλλον, ενδεχομένως και με την συμμετοχή στελεχών, είτε από την Τουρκία, είτε από την Ελλάδα;

Ο λαός του Αφγανιστάν θέλει την ελευθερία του. Έχουμε τον έλεγχο σε ολόκληρο το Αφγανιστάν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας.

Τι ουσιαστικά έχει αλλάξει στο καθεστώς των Ταλιμπάν, αν κάνουμε μία αναδρομή 20 χρόνια πριν;

Σε ότι αφορά τα πιστεύω μας και τους κανόνες μας, αυτά παραμένουν τα ίδια. Επιθυμούμε μία ανεξάρτητη χώρα. Θέλουμε μία ισλαμική κυβέρνηση στην εξουσία.



Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω 3η δόση σε όλους

 


Για ένα νέο εμβόλιο κορωνοιού που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer και το οποίο στοχεύει στις μεταλλάξεις Α και Δ μίλησε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ .

Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο που θα είναι επαναληπτική δόση, του στυλ της γρίπης.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε να χρειαστεί μια τρίτη επαναληπτική δόση για όλους. «Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους» σημείωσε ενδεικτικά. Ωστόσο όπως είπε εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια ανέφερε πως είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη δ μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη. Ωστόσο εκτίμα ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα δήλωσε πως υπάρχει μια σταθεροποίηση προς τα πάνω και πως αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι διαχέεται η πανδημία σε μεγαλύτερες ηλικίες.  «Υπάρχει μια ανησυχία με την επιστροφή των εκδρομέων αλλα είμαι επιφυλακτικός για το πώς θα κινηθει η πανδημία το επόμενο 15νθημερο σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε πως έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά και ότι από την στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ τα μοντέλα προβλέπουν ότι επιδημικότητα θα κρατηθεί σε χαμηλα επίπεδα. Ωστόσο, υπογράμμισε πως θα δούμε σίγουρα κρούσματα στα παιδιά.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επέκταση και σε άλλους κλάδους είπε πως πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα και πως στο εξωτερικό- με βάση την εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί.

Τόνισε πως δεν μπορεί να νοείται κάποιος γιατρός αν δεν έχει εμβολιαστεί εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος ιατρικής φύσεως. 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε στο πλαίσιο του ιατρικού επαγγέλματος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ιδίως για τους γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: skai.gr