Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ο Μητσοτάκης είπε με ευγένεια στην Γεννηματά ότι μπουρδολογεί και αυτή θίχτηκε

 


Έχουμε μιά τραγική αντιπολίτευση στο σύνολο της.

Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης, Βελόπουλος είναι για γέλια και για κλάματα, αφού δεν μπορούν να αρθρώσουν σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο και απλά καταγγέλουν.

Ο Πρωθυπουργός αφού αποτελείωσε τον Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας για ακόμα μία φορά πόσο λίγος και ακατάλληλος είναι να ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπάθησε με την ευγένεια που τον διακρίνει να βάλει στην θέση της και την Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη εμφανίστηκε θιγμένη από μια αναφορά εις βάρος της από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του.

Και προσπάθησε να απαντήσει στον Πρωθυπουργό λέγοντας :  «Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται από τη τεκμηριωμένη κριτική που του άσκησα και προσπάθησε να πει πως εγώ, ως γυναίκα, δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργούν τα εναέρια μέσα κι εκείνος, ως άνδρας, θα πρέπει να μου εξηγήσει. Χάνει, όταν στριμώχνεται, την αστική του ευγένεια», υποστήριξε η κ. Γεννηματά για τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό λέγεται mansplaining και θα πρέπει το συντομότερο να ζητήσει συγγνώμη».

Φυσικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εννοούσε ότι δεν ξέρει τι τις γίνεται επειδή είναι γυναίκα, αλλά δεν ξέρει τι τις γίνεται γενικότερα και πάντα έρχεται αδιάβαστη, χωρίς ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε για να είχαμε να λέγαμε πως συνιστά ατόπημα η αποφυγή του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε στην ομιλία της, για τα πόσα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα και πώς κατανεμήθηκαν στη πυρκαγιά της βόρειας Εύβοιας. «Δεν απάντησε γιατί ξέρει ποιος έχει την ευθύνη και έδωσε τις εντολές», ανέφερε, αγνοώντας, η δεν άκουσε τι είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία στην βουλή.

Mansplaining είναι ένας συνδυασμός των αγγλικών λέξεων man(άνδρας) και explaining (εξήγηση) και ορίζεται ως «η πράξη του να εξηγείς κάτι σε κάποιον, συνήθως ένας άνδρας σε μία γυναίκα, με τρόπο περιφρονητικό ή κηδεμονικό (πατροναριστικό)» και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός.

Η αρθρογράφος Λίλι Ρόθμαν του αμερικανικού περιοδικού The Atlantic ορίζει το mansplaining ως «το να εξηγείς χωρίς επίγνωση του γεγονότος ότι ο δέκτης της εξήγησης γνωρίζει περισσότερα από τον εξηγητή, ο οποίος συχνά συμβαίνει να είναι άνδρας απευθυνόμενος σε γυναίκα».

Η συγγραφέας και δοκιμιογράφος Ρεμπέκα Σόλνιτ αποδίδει με τη σειρά της το φαινόμενο σε ένα συνδυασμό «υπέρμετρης αυτοπεποίθησης και αμάθειας». Η αμάθεια όμως είναι στην ίδια την Φώφη Γεννηματά και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα ευαισθητοποιώντας γυναίκες για να έχει η ίδια πολιτικό όφελος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου