Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο από την επίθεση στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Sounion


 


Βίντεο που δείχνει το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο M/T Sounion στη Νότια Ερυθρά Θάλασσα, δημοσίευσαν την Παρασκευή οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Στο βίντεο διακρίνεται μια ισχυρότατη έκρηξη, και στη συνέχεια πυκνά σύννεφα καπνού να «πνίγουν» το πλοίο.

Το δεξαμενόπλοιο Sounion, της delta Tankers που χτυπήθηκε το πρωί της Τετάρτης, εγκαταλείφθηκε για λόγους ασφαλείας από το 25μελές αλλοδαπό πλήρωμά του με τη βοήθεια πλωτού μέσου της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES.

H Delta Tankers σχετικά με την επίθεση στο πλοίο της εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη ναυτική υποστήριξη και ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια για τη μεταφορά του πλοίου σε έναν ασφαλέστερο προορισμό - λιμάνι, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρης 



3 συλλήψεις ανηλίκων που άρπαξαν αλυσίδες λαιμού από πεζούς

 





3 συλλήψεις ανηλίκων που άρπαξαν αλυσίδες λαιμού από πεζούς, στο πλαίσιο περιπολιών της Άμεσης Δράσης στον Άγιο Παντελεήμονα

  1. Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 21-8-2024 στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 17χρονος αλλοδαπός για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε 22χρονο στις αποβάθρες του σταθμού «Αττική» και λίγο μετά την έξοδο του από το σταθμό έτρεξε προς το μέρος του και του αφαίρεσε με βίαιο τράβηγμα 2 χρυσές αλυσίδες από το λαιμό του.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από στοχευμένες αναζητήσεις εντόπισαν σε κοντινό σημείο τον δράστη και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείς Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  1. Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 22-8-2024 στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, -2- ανήλικοι, ηλικίας 14 και 17 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ατόμων και αφού ακινητοποίησαν 26χρονο αλλοδαπό, του αφαίρεσαν αλυσίδα λαιμού.

Περιπολούντες αστυνομικοί την Άμεσης Δράσης, στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντόπισαν τους δράστες στην Πλατεία Βικτωρίας και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Λινού: Παρέδωσα όλα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis στον Κασσελάκη


 


«Παρέδωσα όλα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis στον Κασσελάκη», επισημαίνει με ανάρτησή της η Αθηνά Λινού και διαβεβαιώνει εκ νέου ότι κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος ενώ κάνει γνωστό πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά 

«Χθες το μεσημέρι, και για πρώτη φορά, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου κ. Κασσελάκη, κ. Καπνισάκης, μου ζήτησε οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis. Σήμερα, παραδόθηκαν στον πρόεδρο 459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν, καθώς, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος.

Όσον αφορά στα συνεχιζόμενα ψέματα, τα οποία είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με εμένα, αλλά εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες και στο να επουλώσουν πληγωμένα "εγώ", θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας.

Και οφείλω να τονίσω για άλλη μια φορά τα εξής σε όσους με προσωπικό και πολιτικό δόλο προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν:

Το Ινστιτούτο Prolepsis δεν είναι επιχείρηση, δεν έχει κέρδη, ούτε μπορεί να έχει κέρδη, βάσει της νομοθεσίας και του καταστατικού του ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ). Επίσης, ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου –θέση που άφησα στις 19/5/23– δεν έχω λάβει ποτέ μισθό.

Το πρόγραμμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ" επιχορηγείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ιδρύματα και μεμονωμένους δωρητές. Χάρη σε αυτές τις δωρεές, από το 2012 το Ινστιτούτο έχει προσφέρει 18 εκατομμύρια γεύματα σε σχεδόν 200.000 παιδιά. Ναι, ακόμα και κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά (με 15ήμερα πακέτα που παραλάμβαναν οι οικογένειες από τα σχολεία με την πολύτιμη συμβολή των εκπαιδευτικών και διευθυντών). Ναι, με ειδικές προδιαγραφές για υγιεινά γεύματα (σχεδιασμένες από διατροφολόγους και με συνεχείς ελέγχους ποιότητας). Ναι, με προμηθευτές και διανομείς που έχουν επιλεχθεί μέσω ετήσιων προσκλήσεων και διαγωνιστικών διαδικασιών.

Τα αποτελέσματα για τους μαθητές που συμμετείχαν είναι ξεκάθαρα: εξάλειψη πείνας για τα 34% των παιδιών που βίωναν πείνα, 17% μείωση στην επισιτιστική ανασφάλεια, σημαντική βελτίωση στις διατροφικές συνήθειες παιδιών και οικογενειών, και ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στις πιο ευάλωτες οικογένειες.

Είμαι τόσο βαθιά πεπεισμένη για τη σημασία αυτού του έργου (καθώς και των άλλων προγραμμάτων του Ινστιτούτου), που αποφάσισα να αφοσιωθώ –μέσω της πολιτικής– στη συνεχόμενη πίεση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο το κοινωνικό έργο που θα έπρεπε εξαρχής να επιτελεί το κράτος. Οι ίδιες αξίες που με ώθησαν να ιδρύσω το Ινστιτούτο πριν από 35 χρόνια είναι οι ίδιες αξίες που με ωθούν στη Βουλή: κανένα παιδί να μην πεινάει, κανένας ηλικιωμένος να μην είναι μόνος, και κανένας εργαζόμενος ή αγρότης να μην κινδυνεύει λόγω των συνθηκών εργασίας.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αντί να ασχολούμαστε με τα σοβαρά και συνεχιζόμενα προβλήματα του ελληνικού λαού, αναγκαζόμαστε να εξηγούμε τα αυτονόητα σε άτομα που προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν».



Γεωργόπουλος σε Κασσελάκη: Τραγική φιγούρα, τελείως ανίκανος να διοικεί

 



Νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Κουμουνδούρου, Θύμιος Γεωργόπουλος, αυτήν τη φορά με αφορμή την αμφισβήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη μετά και τις κατηγορίες του τελευταίου για την Αθινά Λινού σχετικά με τον έλεγχο του Ινστιτούτου Prolepsis της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ασκώντας δριμεία κριτική για τους χειρισιμούς Κασσελάκη και σχολιάζοντας τις σοβαρές εσωκομματικές τριβές, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα αστακοκάραβα, σημειώνει δε τα εξής: «Όμως το γεγονός ότι -ως τραγική φιγούρα- καμώνεται τον βασιλιά Αγαμέμνονα (στην γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ) καταντάει γελοίο, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Ούτε η Αθηνά Λινού είναι Ιφιγένεια, Ούτε ο Παύλος Πολάκης είναι Κάλχας. Ούτε ούριος άνεμος (για την Αριστερά όσο παραμένει) πρόκειται να πνεύσει (άλλωστε τα αστακοκάραβα δεν πλέουν με την αιολική ενέργεια)».


Ολόκληρη η ανάρτηση Γεωργόπουλου:


Σίγουρα ο Κασσελάκης είναι το πιο τραγικό πρόσωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά στην Αριστερά και ευρύτερα στην προοδευτική παράταξη και αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος χορηγός του Μητσοτάκη με την παράπολιτική (ιδεόρροια) που παράγει.

Όμως το γεγονός ότι -ως τραγική φιγούρα- καμώνεται τον βασιλιά Αγαμέμνονα (στην γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ) καταντάει γελοίο, αν δεν ήταν επικίνδυνο.

Ούτε η Αθηνά Λινού είναι Ιφιγένεια,

Ούτε ο Παύλος Πολάκης είναι Κάλχας,

Ούτε ούριος άνεμος (για την Αριστερά όσο παραμένει) πρόκειται να πνεύσει (άλλωστε τα αστακοκάραβα δεν πλέουν με την αιολική ενέργεια).

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στην καλύτερη εκδοχή, είναι Φον (Φρίντριχ) Πάουλους (όμηρος της στρατηγικής του) και τελείως ανίκανος να διοικεί και να παίρνει αποφάσεις.

Όπως είχε πει και ο ίδιος (Φον Πάουλους) στον Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ όταν τον συνάντησε μετά την σύλληψη του (στην αποτυχία του σχεδίου Μπαρμπαρόσα) για την εκδοχή υπογραφής εκεχειρίας:

«Αιχμάλωτος Στρατηγός ΔΕΝ μπορεί να δίνει διαταγές».



Κατάντια Κασσελάκη "χαιδεύει" ακροαριστερά Πολάκη διώχνει αριστερούς που κρατάνε ζωντανό το κόμμα

 



Ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης, ανίκανος να καταλάβει το σωστό και το λάθος, σπρώχνει προς την έξοδο την ομάδα των 87 που κρατάνε ζωντανό το κόμμα. 

Αυτός που αμφισβήτησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο είναι ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης που θα διεκδικήσει την ηγεσία θέλοντας να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακροαριστερό κόμμα, αλλά για τον Κασσελάκη εχθροί είναι οι «87».

Ο Κασσελάκης χωρίς ίχνος σοβαρότητας και πολιτικής επάρκειας, το απόγευμα της Παρασκευής, επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση και με βίντεό του στα social media, κατηγορεί την ομάδα των «87» για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ, και παίρνει την απάντηση του απο την πλευρά, των «87», λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο ίδιος είναι που εξευτελίζει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαρροή των 87 : «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Το βίντεό του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη :

«Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.

Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται. Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω. Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.

Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή. Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας.

Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα. Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ».