Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Αλβανοί κακοποιοί με πολυτελές Range Rover λήστεψαν βενζινάδικο στη Ριζούπολη

 


Δυο άτομα Αλβανικής καταγωγής που ήθελαν και Range Rover χτύπησαν και λήστεψαν υπάλληλο βενζινάδικου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, δυο Αλβανοί έφτασαν σε βενζινάδικο στην Λεωφόρο Ηρακλείου στην περιοχή της Ριζούπολης με το πολυτελές αυτοκίνητο τους. 

Εκεί χτύπησαν τον υπάλληλο και τον λήστεψαν.

Μετά από κοινή επιχείρηση του ΤΑ Πατησίων και της ΟΠΚΕ εντοπίστηκε στο Γκάζι το πολυτελές όχημα των ληστών με τους δράστες όπου και συνελήφθησαν.






Προκαλεί και ο Τούρκος Τσελίκ

 



Θράσος, γελοιότητα και φαιδρότητα, από τον Τούρκο Ομέρ Τσελίκ, γιατί ο Τούρκος δεν αλλάζει θα είναι πάντα Τούρκος.

Με απύθμενο θράσος ο φαιδρός Ομέρ Τσελίκ κάνει λόγο για απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη στάση των δυνάμεων του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη.

Την επίσημη άποψη της Άγκυρας ότι η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνει με ανάρτησή του στο Twitter/X ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Η ανάρτηση του φαιδρού Τούρκου 

«Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό. Τουναντίον, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.

Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο» έγραψε ο Ομερ Τσελίκ.




Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κόνσουλας


 

Την παραίτησή του από την αιρετή θέση του αναπληρωτή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανατολικής Αττικής όσο και από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος υπέβαλε ο Παναγιώτης Κόνσουλας.

Ο Κόνσουλας σε όλες τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες βρισκόταν στον στενό πυρήνα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Την παραίτηση ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Facebook, αναφέροντας επίσης:

«Εύχομαι ολόψυχα σε κάθε ένα από τα στελέχη, τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, καλή δύναμη στους δύσκολους αγώνες που έχουν μπροστά τους το επόμενο διάστημα, ώστε να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ένα κόμμα με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, χωρίς “ομάδες” και “ημέτερους”, το οποίο θα αγκαλιάζει ισότιμα όλα τα στελέχη και τα μέλη του και πάνω απ’ όλα τους πολίτες και τον ελληνικό λαό.

Τέλος, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όσες και όσους με στήριξαν σε κάθε πολιτικό μου εγχείρημα μέχρι σήμερα».

app-facebook
Παναγιώτης Ι. Κόνσουλας
την Τετάρτη

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,
σήμερα υπέβαλα την παραίτηση μου, τόσο από την αιρετή θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Ανατολικής Αττικής όσο και από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Εύχομαι ολόψυχα σε κάθε ένα από τα στελέχη, τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, καλή δύναμη στους δύσκολους αγώνες που έχουν μπροστά τους το επόμενο διάστημα, ώστε να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ένα κόμμα με μεγάλη...

Δείτε περισσότερα


Φαιδροί και γελοίοι οι Τούρκοι αυτοί επιτέθηκαν και ρίχνουν ευθύνες σε ΟΗΕ - Ελληνοκύπριους

 


Ο Τούρκος θα μείνει πάντα Τούρκος, και θα προκαλεί αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Η φαιδρότητα και η γελοιότητα των Τούρκων έφτασε στο σημείο να ρίξει ευθύνες στον ΟΗΕ και την ελληνοκυπριακή πλευρά, για τα επεισόδια της Παρασκευής στα κατεχόμενα κατά τα οποία τραυματίστηκαν άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, και προκάλεσαν οι δυνάμεις κατοχής.

Η φαιδρή και προκλητική Άγκυρα, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επιμένει ότι το έργο κατασκευής του δρόμου έχει «ανθρωπιστικό σκοπό» και ότι γίνεται για τη διευκόλυνση των κατοίκων. Χαρακτηρίζει μάλιστα «απαράδεκτη» την επέμβαση των δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την καταδικάζει.

Φτάνει στο σημείο για να αποποιηθεί των ευθυνών της, να κατηγορήσει τη δύναμη του ΟΗΕ ότι «έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση της έντασης» ενώ, ταυτόχρονα, «παρουσιάστηκε ως θύμα». Τα Ηνωμένα Έθνη, συνεχίζει η Άγκυρα, «έκλειναν τα μάτια στα τετελεσμένα της "Ελληνοκυπριακής Διοίκησης" στη νεκρή ζώνη» (όπως παγίως αποκαλεί την κυπριακή κυβέρνηση) και ότι δεν τηρούσαν αμερόληπτη στάση.

Η Τουρκία ζητά, τέλος, από τον ΟΗΕ και ΟΥΝΦΙΚΥΠ, «να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες το επόμενο διάστημα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν εντελώς την εμπιστοσύνη των αρχών και του λαού της ΤΔΒΚ [δηλ. του ψευδοκράτους]», η απλά των δυνάμεων κατοχής.


Η φαιδρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου:

«Θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικάζουμε έντονα τη χθεσινή (18 Αυγούστου) επέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στο κυρίαρχο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) με σκοπό την παρεμπόδιση της κατασκευής του δρόμου Pile-Yiğitler. Υποστηρίζουμε πλήρως τη σχετική ανακοίνωση του “Υπουργείου Εξωτερικών” της “ΤΔΒΚ” και τη δικαιολογημένη αντίδραση των αρχών της “ΤΔΒΚ”.

Η στάση του ΟΗΕ για τον δρόμο Pile-Yiğitler, ο οποίος αποτελεί ένα ανθρωπιστικό έργο που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της άμεσης πρόσβασης των πολιτών της “ΤΔΒΚ” στο χωριό Pile στην πατρίδα τους, καθώς και οι επακόλουθες δηλώσεις του ΟΗΕ, δεν συνάδουν με την αμερόληπτη στάση που οφείλει να επιδεικνύει η Ειρηνευτική Δύναμη στο νησί.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ από τη μια πλευρά έπαιζε σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση της έντασης στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του δρόμου που ξεκίνησε ειρηνικά, από την άλλη παρουσιάστηκε ως θύμα στα γεγονότα επί του εδάφους. Αυτό που πράγματι αναμένεται από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είναι να συμβάλει στην επίλυση των ανθρωπιστικών αναγκών στο νησί. Είναι ανεξήγητο το ότι παρά ταύτα, τα Ηνωμένα Έθνη για χρόνια έκλειναν τα μάτια στα τετελεσμένα της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης” στη Πράσινη Ζώνη, ενώ εμπόδιζαν τους Τουρκοκύπριους να ικανοποιήσουν τις δικαιολογημένες ανθρωπιστικές τους ανάγκες. Η κατάσταση αυτή καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο ΟΗΕ δεν εκπληρώνει τα βασικά του καθήκοντα και λειτουργίες, όπως η ισότιμη προσέγγιση των δύο πλευρών στο νησί και η εξεύρεση λύσεων στις διαφορές.

Μετά τα χθεσινά γεγονότα, τα Ηνωμένα Έθνη και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ πρέπει να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες το επόμενο διάστημα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν εντελώς την εμπιστοσύνη των αρχών και του λαού της “ΤΔΒΚ”. Ως εγγυήτρια χώρα, καλούμε την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ να απέχει από ενέργειες και ρητορική που θα επισκιάσουν την αποστολή που εκτελεί στην Κύπρο εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, να παρέχει ίση μεταχείριση στις δύο πλευρές στην Κύπρο και να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της "ΤΔΒΚ"».



Σύρος που έστησε ενέδρα σε 4 αστυνομικούς σκότωσε ένα τραυμάτισε δύο

 


«Μοναχικό λύκο» αντιμετωπίζουν οι αρχές των ΗΠΑ τον Μοχάμεντ Μπαρακάτ, τον 37χρονο Σύρο που έστησε ενέδρα σε τέσσερις αστυνομικούς στην πόλη Φάργκο των ΗΠΑ στις 14 Ιουλίου.



Από τα πυρά του Μπαρακάτ έπεσε νεκρός ο 23χρονος αστυνομικός Τζέικ Γουάλιν, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από τρεις μήνες μετά από την στρατιωτική υπηρεσία του σε Αφγανιστάν και Ιράκ, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο ένστολοι πριν τελικά ο Σύρος ένοπλος να πέσει νεκρός από τα πυρά του 32χρονου αστυνομικού Ζακ Ρόμπινσον.

Όπως είπαν οι αρχές της πόλης Φάργκο που βρίσκεται στην πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, αν ο Σύρος είχε ολοκληρώσει το σχέδιό του η ζημιά που θα είχε προκαλέσει θα ήταν τόσο μεγάλη που ακόμα και αν ενεργοποιούνταν δυνάμεις από τρεις πολιτείες δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στον αριθμό των θυμάτων.

Εκτός από τα όπλα, τις 1.800 σφαίρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα, στο αυτοκίνητο του Μπαρακάτ βρέθηκαν τρία μπιτόνια με βενζίνη και τρεις φιάλες υγραερίου γεμάτες με εκρηκτικά.




Ο Μπαρακάτ δεν είχε έντονη παρουσία στα social media και κατά καιρούς είχε εργαστεί σε διάφορες εταιρείες στην Φάργκο και άλλες κοντινές πόλεις. Σε μια περίπτωση είχε εργαστεί σε κατάστημα με είδη όπλων ενώ, σύμφωνα με μάρτυρες, είχε θεαθεί εκεί λίγες ώρες πριν την αιματηρή επίθεσή του.

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί η αποκάλυψη της Daily Mail, ότι το 2021 είχε δοθεί ανώνυμη πληροφορία στο FBI για τον Μπαρακάτ και τον αριθμό όπλων που είχε στην κατοχή του.

O Μοχάμεντ Μπαρακάτ

O 23χρονος αστυνομικός που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 37χρονου Σύρου

Κατά το δημοσίευμα η πληροφορία είχε διαβιβαστεί από το FBI στην αστυνομία της πόλης Φάργκο με αστυνομικούς να τον επισκέπτονται τρεις φορές κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς. Στις επισκέψεις αυτές ο 37χρονος Σύρος εμφανίζεται να διαβεβαιώνει ότι δεν έχει «κακές προθέσεις» παρά τον μεγάλο αριθμό όπλων που είχε - νόμιμα - στην κατοχή του.

«Αφού δεν υπήρξε κάποια απόδειξη για οποιαδήποτε παράνομη ενέργειά του ή ενδείξεις άμεσης απειλής, κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα» απάντησε το FBI στην Dayli Mail.

Αστυνομικοί λένε, τώρα, ότι δεν έχουν βρει ενδείξεις ότι ο Μπαρακάτ ήταν φανατικός με τη θρησκεία και καταλήγουν στην εκδοχή ότι κίνητρο για την επίθεσή του ήταν απλά το μίσος και η αγάπη για τις μαζικές δολοφονίες.



Εμπρησμοί στην Αλεξανδρούπολη κάηκαν περιουσίες

 


Καμένα σπίτια και επιχειρήσεις στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα της Αλεξανδρούπολης.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και 'Ανθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, 5 μποφόρ ήταν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής οχτώ (8) οικισμοί, ενώ εστάλησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα και ταυτόχρονα αυξάνονται τα εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς, που καίει δάσος με πορεία προς αγροτικές εκτάσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στο μέτωπο που εκτείνεται μεταξύ των οικισμών Πεύκα και Αετοχώρι, όπου έχουν συγκεντρωθεί χωματουργικά μηχανήματα του στρατού και της Περιφέρειας για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς δίνουν μάχη συνολικά 135 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 9 πεζοπόρα τμήματα και 31 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να σταλούν άλλα δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού Κήπων-Αλεξανδρούπολης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών - Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο μέτωπο, λέει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις συνεχίζεται, με τη μυρωδιά του καπνού να είναι αισθητή και μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.