Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ από βουλευτή του ΜεΡΑ25 : Μήπως ετοιμάζετε και στείρωση αδέσποτων ανθρώπων;


 

Χαμηλού επιπέδου και IQ άνθρωποι έχουν γίνει βουλευτές στα μικρά και παρακμιακά κόμματα της βουλής όπως το ΜεΡΑ25.

Μιά απο τους χαμηλού επιπέδου όπως φαίνεται είναι και η Αγγελική Αδαμοπούλου, βουλευτή ποιού άλλου του ΜεΡΑ25, η οποία προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια για την ηλιθιότητα που ξεστόμισε.

Η φαιδρή βουλευτής τοποθετήθηκε, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, και αναρωτήθηκε αν ετοιμάζεται και στείρωση... αδέσποτων και ανεπιθύμητων ανθρώπων.

Αυτό φυσικά και το είπε όπως θα διαβάσετε παρακάτω στα σοβαρά και έκανε όσους την άκουσαν να κουνάνε το κεφάλι για την κατάντια και την ποιότητα των βουλευτών.

Η Αδαμοπούλου τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της για το νομοσχέδιο ότι το κόμμα της τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον της υποχρεωτικής στείρωσης των αδέσποτων ζώων και πρόσθεσε: «Μήπως αυτό είναι το πρώτο βήμα για κάτι άλλο; Μοιάζει επιστημονικής φαντασίας αυτή την ώρα αλλά μήπως έρθει και η στείρωση αδέσποτων ανθρώπων; Ίσως των ανεπιθύμητων ή όσων επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα; Ξέρω ότι σας ακούγεται συνωμοσία όλο αυτό αλλά πολλές φορές δεν τα έχουμε βιώσει;».



Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τη στήριξη των επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

 


Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) ανακοινώνωσαν την επικείμενη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων.

Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων περίπου 62,5 εκ. ευρώ, κάθε επιχείρηση-δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τη λήψη τραπεζικού δανείου από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση επενδυτικών του σχεδίων.

Το Ταμείο θα παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου.

Σύμφωνα με τους όρους του Ταμείου, οι τράπεζες δεν επιτρέπεται να ζητήσουν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια έως 50.000 ευρώ, ενώ σε όλα τα δάνεια ανεξάρτητα από το ύψος τους απαγορεύεται η προσημείωση μόνιμης και μοναδικής κατοικίας.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις για το Ταμείο, θεωρούνται οι υπό σύσταση (που διαθέτουν Α.Φ.Μ.), νεοσύστατες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οιασδήποτε νομικής μορφής, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους εξής κωδικούς δραστηριότητας:

Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.11).

Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.12).

Παραγωγή πρωτοτύπων λογισμικού παιχνιδιών υπολογιστή (ΚΑΔ 62.01.21).

Το «Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων» διευκολύνει άμεσα και πρακτικά την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό κλάδο, με μια απολύτως διαφανή, γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητά τους, και τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των δανείων με την παροχή ευνοϊκών όρων αποπληρωμής (περίοδος χάριτος και διάρκεια αποπληρωμής των δανείων).



Τι αλλάζει στο σχολείο το 2021-2022

 


Ένα σχολείο σύγχρονο, δημιουργικό, αναβαθμισμένο υποδέχτηκε τη Δευτέρα τους μαθητές και τις μαθήτριές μας σε όλη την Ελλάδα. Σε εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούμε, το σχολείο άνοιξε με καινοτομίες. Μεταξύ άλλων:


Καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης:

Φέτος, για πρώτη φορά, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση εφαρμόζεται καθολικά σε όλους τους Δήμους της χώρας. Κάθε παιδί 4 ετών πλέον φοιτά στο προνήπιο.

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Γενίκευση σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας

Ύστερα από την πιλοτική εφαρμογή των Αγγλικών σε 58 νηπιαγωγεία, το σχολικό έτος 2020-2021, φέτος η αγγλική γλώσσα εισάγεται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Καθολική εφαρμογή στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας

Οι θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, την κλιματική αλλαγή, την πρόληψη και προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, τον εθελοντισμό, την οδική ασφάλεια, το STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την επιχειρηματικότητα, τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, και θα διδάσκονται στη λογική της βιωματικής μάθησης και της συνεργασίας (π.χ. οι μαθητές καλούνται να οργανώσουν από κοινού ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης). 

Διπλασιασμός του δικτύου των Πρότυπων Σχολείων και των Πειραματικών Σχολείων:

Από φέτος, λειτουργούν 112 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στη χώρα, από 60 που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020. Πλέον, ΠΠΣ λειτουργούν σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Οι αιτήσεις μαθητών για τις 4.039 θέσεις των 112 ΠΠΣ ξεπέρασαν τις 13.000, καταδεικνύοντας την ευρεία αποδοχή του θεσμού στην ελληνική κοινωνία.

Λειτουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων για πρώτη φορά:

Ιδρύθηκαν και από φέτος λειτουργούν τα πρώτα 6 Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας στο Άργος, την Επανομή, το Πέραμα, την Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα και τα Τρίκαλα.

Τα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. θα λειτουργήσουν ως πιλότοι για την εισαγωγή και διάχυση του νέου συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης (Ν. 4763/2020), το οποίο δίνει έμφαση στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας για την κατάρτιση προγραμμάτων σπουδών και τον ορισμό ειδικοτήτων.

Νέα προγράμματα σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση

Θα εφαρμοστούν από αυτή τη σχολική χρονιά 123 νέα Προγράμματα Σπουδών πρώτα σε πιλοτική εφαρμογή σε όλα τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία της χώρας.

Μεγαλύτερη αυτονομία της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών:

Εφαρμόζεται από φέτος το νέο σύστημα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και προβλέπει για παράδειγμα μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση διδασκαλίας, στην αξιολόγηση μαθητών από εκπαιδευτικούς, πολλαπλό βιβλίο, ενίσχυση ρόλου Διευθυντή, συνεργασίες με τρίτους φορείς χωρίς έγκριση του Υπουργείου – μείωση γραφειοκρατίας.

11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση:

Τα σχολεία μας ανοίγουν με 11.700 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς, τους πρώτους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια.

Πρόκειται για πολύ σημαντικό αριθμό διορισμών, υπερδιπλάσιο από αυτό των 5.250 για τον οποίο είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

Οι νεοδιορισθέντες καλύπτουν βασικές ανάγκες των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές, συμβάλλοντας με καίριο τρόπο στη διαμόρφωση του πιο αυτόνομου, αναβαθμισμένου, νέου δημόσιου σχολείου.

Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, όπως για:

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο

Επιμόρφωση νεοδιορισμένων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών – Βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης:

Εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, με γνώμονα την αρχή ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης χωρίς αξιολόγηση.

Εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ και τη Β’ Λυκείου. Μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, διασφαλίζεται η ποιότητα και διευκολύνεται η συγκριτική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός:  

472.833 μαθητές και φοιτητές έχουν ήδη προμηθευτεί τεχνολογικό εξοπλισμό (tablet, laptop, desktop) μέσω του προγράμματοςvoucher «Ψηφιακή Μέριμνα»

Από 4.000 laptop/tablet στα σχολεία το 2019, δρομολογήθηκε η προμήθεια 90.000.

Η αναβάθμιση του ίντερνετ έχει ολοκληρωθεί σε 7.000 σχολεία και επεκτείνεται στο σύνολο των σχολείων της επικράτειας μέσω του προγράμματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Εφαρμογή των ηλεκτρονικών εγγραφών (e-eggrafes) σταδιακά σε όλες τις βαθμίδες

Έκδοση ψηφιακών αποσπασμάτων απολυτηρίων (e-apolytiria) στα γυμνάσια και τα λύκεια

e-τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Οι προσλήψεις αναπληρωτών για το 2021-2022 υλοποιήθηκαν μέσα από ένα καινοτόμο ψηφιακό σύστημα, με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση και βελτίωση της διαδικασίας. Το σύστημα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή ανάληψη υπηρεσίας, τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης και την αλγοριθμική τοποθέτηση των αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες.




Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην πράσινη ανάπτυξη


Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στα εγκαίνια της νέας φωτοβολταϊκής μονάδας στην Κορινθία:


Αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι απλά εθνική, όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη στην κυριολεξία κατεστραμμένο. Ως Ευρώπη έχουμε ήδη αναλάβει τις δικές μας δεσμεύσεις. Θα είμαστε η πρώτη ήπειρος κλιματικά ουδέτερη το 2050. Και η φιλοδοξία μου είναι η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν έρχονται να παρεισφρήσουν εις βάρος άλλων χρήσεων γης ή να καταπιούν δάση. Οι τοπικές κοινωνίες θα να είναι ωφελημένες από τέτοιες επενδύσεις γιατί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πιο φθηνό ρεύμα, σε αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά και  γιατί κάθε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας, τόσο στην κατασκευή, όσο και στη συντήρηση.

Η πράσινη μετάβαση δεν είναι απειλή, είναι ευκαιρία. Είναι τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας. Διαθέτουμε σημαντικότατους ευρωπαϊκούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και μέσα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσα από το ΕΣΠΑ, μέσα από τους υπερεθνικούς μηχανισμούς χρηματοδότησης οι οποίοι σπεύδουν και αναζητούν να χρηματοδοτήσουν τέτοια έργα.

Εάν σκεφτεί κανείς τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε συνολικά τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, πρέπει να σκέφτεται πάντα πέντε μεγάλα πεδία παρεμβάσεων.

Το πρώτο είναι η παραγωγή ενέργειας: πώς θα φύγουμε από το λιγνίτη και τελικά από το φυσικό αέριο, για να πάμε σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το δεύτερο είναι η βιομηχανία, το πώς «πρασινίζουμε» τη βιομηχανία, ειδικά τομείς όπως το τσιμέντο, όπως τα πετρελαιοειδή, όπου και εκεί γίνεται πολύ σημαντική προσπάθεια.

Το τρίτο είναι οι μετακινήσεις -είναι γνωστό το φιλόδοξο σχέδιο  να προάγουμε την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας- ξεκινώντας από τα οχήματα, πηγαίνοντας στα επαγγελματικά οχήματα, στα λεωφορεία, στα πιο βαριά φορτηγά.

Το τέταρτο αφορά τα σπίτια μας, το πώς τα ψύχουμε, το πως τα θερμαίνουμε, όπου και εκεί ο ηλεκτρισμός έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

Και ο πέμπτος τομέας -ίσως και ο πιο δύσκολος- είναι ο αγροτικός, το «πρασίνισμα» του οποίου προϋποθέτει πολύ σημαντικές αλλαγές οι οποίες δεν  μπορούν να γίνουν μέσα σε ένα ή μέσα σε δύο χρόνια.

Η προστασία των πολιτών αφορά και την προστασία από τις οποίες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας, είναι προϊόν αυτής της εξαιρετικά σύνθετης και συχνά απρόβλεπτης διαδικασίας πράσινης μετάβασης. Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση και ανακοινώσαμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα για το πως δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στους καταναλωτές από αυτές τις αυξήσεις. Αφενός χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα και αφετέρου σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ -και εκτιμώ και με τους άλλους μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας- να απορροφήσουμε αυτήν την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε, αφενός, να μην πληγεί το διαθέσιμο εισόδημα του νοικοκυριού, αφετέρου να μην υπονομευθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής, της ελληνικής βιομηχανίας.





ΣΥΡΙΖΑ τρικυμία εν κρανίω ένα χάος μεταξύ ακροαριστεράς και κεντροαριστεράς

 


Τραβάνε τα μαλλιά τους όσοι κεντροαριστεροί ,έπεσαν στην παγίδα των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, και έκαναν μια ομάδα πρώην αντιεξουσιαστών μάγκες για το κακό της Ελλάδας.

Είναι τραγικό για μία χώρα να έχει εναλλακτική, όταν έρθουν οι εκλογές τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που τους υπόσχεται συγκυβέρνηση με τον Βαρουφάκη και τον Κουτσούμπα.

Κάποια στιγμή, και συμβουλεύουμε να είναι σύντομα, θα πρέπει να σταματήσει στην Κουμουνδούρου το, «Τσίπρας ίσον ΣΥΡΙΖΑ» και «ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας», δεν πρέπει να ταυτίζεται ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κακό για όποιον δεν το καταλαβαίνει.

Ο σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα για το κόμμα και τις επιδιώξεις του δεν προχωράει, δεν πρόκειται να προχωρήσει, είναι ένας απαξιωμένος πρώην πρωθυπουργός που έχει αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις.

Το κέντρο που χρειάζεται ο Τσίπρας για να κερδίσει τον Μητσοτάκη, δεν παίζει γιατί δεν είναι το κέντρο και η κεντροαριστερά ΣΥΡΙΖΑ, να τρώνε τις παπάτζες και την απάτη ενός πρώην αντιεξουσιαστή, πολιτικά ανίκανου και αποδεδειγμένα ψεύτη, πολιτικού απατεώνα. 

Με νωπά τα χαστούκια που έφαγαν για την οικονομία, δεν τους βγαίνει το αφήγημα για ένα μαύρο χειμώνα,  και έτσι ετοιμάζονται για τα ψέματα που θα πουν, και το πόσο καλά θα δοκιμάσουν να εξαπατήσουν όσους μπορούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ.

Με λίγα λόγια ετοιμαστείτε αυτό το Σαββατοκύριακο για ένα φαιδρό σώου από τον Αλέξη Τσίπρα, ένα σώου που θα δείξει για ακόμα μία φορά την ακαταλληλότητα του και το πόσο μεγάλο, ανήθικο, πολιτικό νούμερο είναι.   



Βίντεο η απογείωση και η πτώση του αεροσκάφους στην Βραζιλία

 



Επτά άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα στη Βραζιλία, μετά την πτώση ενός μικρού αεροσκάφους, λίγο αφότου απογειώθηκε, κοντά στο Σάο Πάολο.

Το δυστύχημα έγινε μόλις 15 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, όπως φαίνεται και στο video.






Καραγκιοζιλίκια αρνητών επικίνδυνων γονέων που εκθέτουν το παιδί τους

 


Επικίνδυνοι γονείς αρνητές βρίζουν γονείς και καθηγητές του σχολείου στην Κατερίνη και φωνάζουν «Εγκληματίες όσοι φορούν μάσκες και κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους».

Παραληρούν ενάντια στο εμβόλιο και τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, δηλώνοντας πως προκάλεσαν φασαρία στο σχολείο της κόρης τους γιατί απαιτούσαν να μπει να κάνει μάθημα χωρίς self test και μάσκα.

Οι προκλητικοί και εγκληματικά ανεύθυνοι γονείς, εμφανίζονται να χαρακτηρίζουν τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό ως φασιστικά, σατανικά και παράνομα ενώ καταφέρονται και ενάντια στους ιερείς που επιλέγουν να φορέσουν μάσκα λέγοντας πως αυτοί δεν μπορούν να κάνουν αγιασμό και πως σε τέτοιες εκκλησίες δεν θα πηγαίνουν.

Στο βίντεο μιλά περισσότερο δίνοντας σώου ο πατέρας ο οποίος με παραληρηματικό ύφος αποκαλύπτει τον διάλογο που είχε με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος δεν άφησε το μικρό κορίτσι να πει στην τάξη επικαλούμενος τον νόμο. «Καμία ΚΥΑ, κανένας νόμος δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα της Ελλάδος», λέει και χαρακτηρίζει εγκληματίες τους γονείς που φορούν μάσκες και εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Είναι τέτοιο το θράσος τους που δείχνουν στα social media και το παιδάκι το οποίο κάποια στιγμή παρεμβαίνει χαμογελώντας και λέει πως «όσο η μαμά και ο μπαμπάς φώναζαν εκεί, εγώ γελούσα γιατί ήταν αστείο. Και όλοι οι άλλοι τους έβλεπαν λες και σκότωσαν κάποιον», λέει το κοριτσάκι δίχως να μπορεί να αντιληφθεί λόγω ηλικίας τον κίνδυνο στον οποίον την εκθέτουν οι καραγκιόζηδες γονείς της.

Οι συγκεκριμένοι γονείς είναι γνωστοί επικίνδυνοι αρνητές της πανδημίας στην περιοχή της Κατερίνης και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις .

Μετά τα καραγκιοζιλίκια τους προκλήθηκαν αντιδράσεις χρηστών στα social media και τεράστιος σάλος.

Δείτε βίντεο των επικίνδυνων και ελπίζουμε να παρέμβει ένας εισαγγελέας:

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα γράφουν οι χρήστες του διαδικτύου, ο εν λόγω πατέρας είναι στρατιωτικός και γνωστός για την συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις αρνητών. 

Την ίδια ώρα ωστόσο πολλές ήταν οι αντιδράσεις στα social media για τα όσα λένε στο βίντεο οι παραπάνω γονείς.





Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών που δρούσε στα νότια προάστια


 

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Άννα-Αννιέλα Ευθυμίου είπε κατά την ενημέρωση:

«Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές : Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής.

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) κλοπές σε οικίες συμπολιτών μας από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής.

Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν.

Διενεργήθηκαν τρεις (3) έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής.

Κατασχεθήκαν ένα (1) λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας GLOCK , το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα (1) πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε (5) φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Αναζητείται έτερος άγνωστος δράστης ως συνεργός των προαναφερθέντων συλληφθέντων.»






Αρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τη μήνυση Στουρνάρα

 


Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας σχετικά με έγκληση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης που είχε καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

«Υπέρ» της άρσης της ασυλίας του βουλευτή τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

«Κατά» τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25, ενώ με «παρών αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχουμε και μας πληρώνεται» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ. 

Ο Πολάκης δεν παρέστη στην Επιτροπή ούτε απέστειλε υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Η γνωμοδότηση της Επιτροπής κατατέθηκε στην Ολομέλεια όπου θα λάβει και την τελική απόφαση με ονομαστική ψηφοφορία και είναι σίγουρο ότι θα αρθεί η ασυλία του βουλευτή για να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη.



Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαχνε το αφήγημα για δήθεν κοροιδία Μητσοτάκη για ανάπτυξη 5,9 και ήρθε η Moody's Analytics

 


Το ένα χαστούκι πάνω στο άλλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να φτιάξει ένα σωστό αφήγημα για να εξαπατήσει και να κοροιδέψει τον κόσμο.

Προσπάθησαν να απαξιώσουν το 5,9% ανάπτυξη που είπε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, λέγοντας ότι είναι προσπάθεια εξαπάτησης του πρωθυπουργού, αλλά δεν κατάφεραν να κοροιδέψουν παραπάνω απο ένα 24ώρο.

Η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου είπε με θράσος για να υποστηρίξει το αφήγημα απάτη του κόμματος της, ότι είναι αστείο το γεγονός πως ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη στο 5,9%, μέχρι να φάει και αυτή το χαστούκι.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's Analytics, αισιόδοξο σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας γίνεται πλέον το πιο πιθανό καθώς η ανάπτυξη στο τέλος του έτους αναμένεται να φτάσει στο 8,2%.

Σε τριμηνιαία βάση, η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί έντονα, 3,8% ανά τρίμηνο σε μέσο όρο, τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα και βρίσκεται στον δρόμο της οικονομικής επέκτασης, καθώς το πραγματικό της ΑΕΠ είναι πλέον πάνω από το προ πανδημίας επίπεδο.

Για το τρίτο τρίμηνο η Moody’s Analytics προβλέπει ότι η διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα κινηθεί λόγω του τουρισμού και πάλι σε διψήφια ποσοστά ενώ για το 2022 προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,1%.



Φυσιολάτρης εθελοντής, εμπρηστής η θύμα λάθος συνεννόησης εθελοντών αστυνομικών;

 




Σειρά ερωτημάτων για την ορθότητα της έρευνας της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας σχετικά με τον δράστη εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, στις καταστροφικές πυρκαγιές των αρχών Αυγούστου.

Πυρομανής εμπρηστής ή φυσιολάτρης εθελοντής που βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή; Και λάθος συνεννόηση εθελοντών, πυροσβεστών και αστυνομικών τον έμπλεξαν;

Ο 43χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου, που συνελήφθη την 7η Αυγούστου στο Κρυονέρι, με την κατηγορία ότι παριστάνοντας τον εθελοντή έβαζε φωτιές στο δάσος, εν μέσω της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει λίγα εικοσιτετράωρα πριν στη Βαρυμπόμπη, δηλώνει αθώος.

 Τον 43χρονο υπέδειξαν σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή του Κρυονερίου εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας καθώς, όπως κατέθεσαν αργότερα, στα σημεία του δάσους απ’ όπου είχε περάσει ο 43χρονος ξεπηδούσαν νέες εστίες φωτιάς. 

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που συνέταξε τη δικογραφία εις βάρος του επισημαίνει σε επίσημα έγγραφα της ότι προέκυψε παρουσία του κατηγορουμένου σε συνολικά τρία σημεία αναζωπυρώσεων. 

Κατά τη σύλληψη του, ο 43χρονος δεν είχε στην κατοχή του αναπτήρα, σπίρτα ή κάποιο άλλο αντικείμενο με το οποίο θα μπορούσε να βάλει φωτιά, ενώ κάτοικοι της περιοχής παρουσιάστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και κατέθεσαν ότι χωρίς τη βοήθειά του δεν θα είχαν καταφέρει να σώσουν τις περιουσίες τους. 

Τον 43χρονο ενέπλεξαν και κατονόμασαν ως εμπρηστή μέλη ομάδας εθελοντών του Κρυονερίου, όπως και οι χειριστές ενός πυροσβεστικού ερπυστριοφόρου, που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Οι εθελοντές κατέθεσαν ότι «Οσο εμείς σβήναμε τη φωτιά, μας προσέγγισε περίπου δυο-τρεις φορές θέλοντας φαινομενικά να μας βοηθήσει. Σβήναμε ένα μέτωπο προχωρούσαμε στο επόμενο και βλέπαμε ότι εκείνο που είχαμε σβήσει έπαιρνε ξανά φωτιά», κατέθεσε ο χειριστής του ερπυστριοφόρου. 

«Δεν δικαιολογούσε την παρουσία του στον χώρο», πρόσθεσε ο συνοδηγός του οχήματος. Εξίσου επιβαρυντική για τον 43χρονο είναι και η κατάθεση του επικεφαλής ομάδας εθελοντών πυροσβεστών του Κρυονερίου, ο οποίος υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας ότι «η τακτική του ήταν να βάζει φωτιά σε δύσβατα σημεία προκειμένου να καθυστερεί την πρόσβαση σε πυροσβεστικά οχήματα». Κατέθεσε ακόμα ότι ενώ επιχειρούσαν μαζί με ακόμα τρεις εθελοντές σε ρεματιά όπου είχε ξεσπάσει νέα εστία, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε προκειμένου να τους βοηθήσει. 

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου δίνει μια διαφορετική ερμηνεία των όσων εκτυλίχθηκαν στο Κρυονέρι και οδήγησαν στη σύλληψη του. Οπως αναφέρει, η κινητοποίηση των εθελοντών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτου εμπρηστή ξεκίνησε έπειτα από τη μαρτυρία κατοίκου. Ο τελευταίος είδε το μεσημέρι της 5ης Αυγούστου έναν άνδρα με μπλε δίκυκλο μάρκας Kawasaki Z-750 να βγαίνει από το δάσος όπου υπήρχε φωτιά, ενώ το ίδιο άτομο είχε δει, δύο ημέρες νωρίτερα, σε άλλο σημείο του δάσους, όπου επίσης υπήρχε φωτιά.

Για τις κινήσεις του υπόπτου ο κάτοικος ενημέρωσε τον επικεφαλής της ομάδας των εθελοντών του Κρυονερίου, προτρέποντάς τον να ακινητοποιήσουν τον ύποπτο σε περίπτωση που τον συναντούσαν. Ο επικεφαλής των εθελοντών μετέφερε την πληροφορία στα μέλη της υπόλοιπης ομάδας, δίχως πάντως να περιγράψει με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας του υπόπτου. Ετσι, μόλις οι εθελοντές αντίκρισαν τον 43χρονο με το μπλε «παπάκι» (αντί της μηχανής μεγάλου κυβισμού που είχε περιγράψει ο μάρτυρας) τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. 






Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη του 43χρονου ο μάρτυρας των κινήσεων του υπόπτου κλήθηκε για αναγνώριση στη ΓΑΔΑ. Τι κατέθεσε; «Δεν πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που σας ανέφερα ότι είδα να οδηγάει το ανωτέρω δίκυκλο (…) όσον αφορά το δίκυκλο που κατασχέθηκε και μου υπέδειξαν οι αστυνομικοί, δεν πρόκειται για το ίδιο που ανέφερα στην κατάθεσή μου».

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που έχει τα έγγραφα της δικογραφίας η υπόθεση είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Στις εν λόγω φωτογραφίες διακρίνεται ένας 43χρονος, μέλος περιβαλλοντικών συλλόγων και ορειβατικού συλλόγου, ο οποίος συνελήφθη ως αυτός που κατέκαψε δάση κυρίως κοντά στο Κρυονέρι, να συμμετέχει το ίδιο χρονικό διάστημα σε σωτήριες -για κατοικίες- κατασβέσεις πυρκαγιών!       

Επιπλέον ο εν λόγω κατηγορούμενος για εμπρησμό φαίνεται να είναι ένας από αυτούς που έσωσε άλογα από τοπικό Ιππικό Ομιλο και σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται να απομακρύνει ένα από αυτά από την πύρινη λαίλαπα.





Κέρκυρα: Νεκρός άντρας στην παραλία Δράστης Περουλάδων.


 

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, νεκρός βρέθηκε, άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην περιοχή Χτένα Δράστης Περουλάδων το μεσημέρι της Τρίτης.

Άμεσα έσπευσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και άνδρες του Λιμενικού της Παλαιοκαστρίτσας που ανέλαβε την υπόθεση.



Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας στο δικαστήριο

 


Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί η Ιωάννα, που δέχθηκε πριν από περίπου 1,5 χρόνο επίθεση με βιτριόλι, από την Έφη Κακαραντζούλα.



Οι εικόνες της Ιωάννας σήμερα το πρωί στο δικαστήριο συγκλόνισαν όλο το πανελλήνιο. 

Η Ιωάννα βρήκε το ψυχικό σθένος, ένα τεράστιο απόθεμα δύναμης, να βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο και μόνο με την παρουσία της να δείξει σε όλους τι της συνέβη εκείνο το πρωινό της 20ής Μαΐου του 2020. 



Η Έφη Κακαραντζούλα, η οποία της είχε στήσει «καρτέρι» στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου όπου στεγάζεται το γραφείο στο οποίο εργαζόταν η Ιωάννα δεν είχε το σθένος να εμφανιστεί στο δικαστήριο, κάνοντας χρήση το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Κεχαγιόγλου, σε κάποια συνεδρίαση θα εμφανιστεί για να απολογηθεί για το έγκλημα της.



Προστασία όλων των νοικοκυριών από τη διεθνή ενεργειακή κρίση


 

Από 1ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για το σύνολο των νοικοκυριών και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, διάστημα κατά το οποίο οι διεθνείς τιμές των καυσίμων πιέζουν προς τα πάνω το κόστος του ηλεκτρικού.

Το όφελος για τα νοικοκυριά, ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης, είναι ότι η επιβάρυνση που εκτιμάται ότι θα έφτανε μεταξύ 20 και 44 ευρώ θα μηδενιστεί ή θα περιοριστεί στα 2 ευρώ το μήνα εφόσον συνυπολογιστεί και η έκπτωση 30% που χορηγεί η ΔΕΗ από τις 5 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία άλλαξε η εμπορική πολιτική με την κατάργηση της ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα και την επιβολή αντίστοιχης ρήτρας χονδρικής τιμής του ρεύματος.

Η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 3 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης (που αντιστοιχεί στη μέση κατανάλωση των νοικοκυριών), ενώ αν χρειαστεί θα επεκταθεί και στο 2022.

Το συνολικό κόστος του μέτρου διαμορφώνεται σε 150 εκατ. ευρώ, και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που δημιουργείται με την αξιοποίηση ενός τμήματος των εσόδων που προκύπτουν από τις δημοπρασίες των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων, οι τιμές των οποίων έχουν επίσης εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας έφθασε τον Ιούλιο στο Χρηματιστήριο στα 113,466 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ στην αρχή του χρόνου ήταν 64,1 ευρώ /μεγαβατώρα. Αντίστοιχα τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, από 22-25 ευρώ ανά τόνο το καλοκαίρι του 2020, έφθασαν στα 52 ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

 



Πώς η αλβανική μαφία «ελέγχει» την κοκαΐνη


 

Μπορεί η συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη το 2016 ανάμεσα στους Κολομβιανούς αντάρτες της FARC και στην κυβέρνηση της χώρας να καθορίζει σήμερα την τιμή και την καθαρότητα της κοκαΐνης που διακινείται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι «ναι», σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ετήσια έκθεση της Europol για τη διακίνηση κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη. Η αναφορά δημοσιοποιήθηκε την 7η Σεπτεμβρίου και ανάμεσα στα κεντρικά συμπεράσματά της είναι η κυριαρχία της αλβανικής μαφίας στη διακίνηση της κοκαΐνης παγκοσμίως. Πώς συνέβη αυτό; Οι Ευρωπαίοι αναλυτές εξηγούν ότι ο αφοπλισμός της ένοπλης οργάνωσης FARC, που ήλεγχε την παραγωγή και διακίνηση της κοκαΐνης, οδήγησε στον κατακερματισμό του κολομβιανού καρτέλ. Νέες ομάδες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο διεκδικώντας –συχνά με αίμα και άγριες δολοφονίες– μερίδιο από τα ιλιγγιώδη κέρδη των βαρόνων, μέσω νέων συνεργασιών με εγκληματικά δίκτυα της Ευρώπης. 

Την ευκαιρία δεν άφησαν να πάει χαμένη οι Αλβανοί ναρκέμποροι, που εξάλλου είχαν να διαθέσουν χρήματα σε ρευστό από την παραγωγή και διακίνηση κάνναβης. Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το 2020, η ιταλική Ντραγκέτα έχασε –σύμφωνα με τη Europol– την πρωτοκαθεδρία στη μεταφορά μεγάλων φορτίων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, με τους Αλβανούς και αλβανόφωνους διακινητές να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία, μάλιστα, επισημαίνει ακόμα ότι, χάρη σε συνδέσμους που εγκατέστησε στη Λατινική Αμερική, η αλβανική μαφία κατάφερε να μεταφέρει την κοκαΐνη στην Ευρώπη δίχως μεσάζοντες, μειώνοντας την τιμή πώλησής της. 

Οι διωκτικές αρχές της Ιταλίας, εξάλλου, διαπιστώνουν συνεργασία εγχώριων εγκληματικών οργανώσεων με δίκτυα Αλβανών ναρκεμπόρων, ενώ σε αντίστοιχες αναφορές έχουν προχωρήσει –όπως αναφέρεται στην έκθεση– οι αρχές της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Ελβετίας και φυσικά της Ελλάδας. Μερίδιο της αγοράς διεκδικούν και άλλες εγκληματικές οργανώσεις με έδρα τα Δυτικά Βαλκάνια. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις Μαυροβούνιων ναρκεμπόρων, που τον Φεβρουάριο του 2020 είχαν αποπειραθεί να διακινήσουν 5 τόνους κοκαΐνης από την Καραϊβική στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη με το φορτηγό πλοίο «Aressa». Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα ευρήματα πρόσφατης έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία οι κατασχέσεις κοκαΐνης στην Ελλάδα το 2020 (ανήλθαν σε 1,7 τόνο) σημείωσαν ρεκόρ 25ετίας. 

Τέλος, στην έκθεσή της η Europol διαπιστώνει ακόμα μετατόπιση της διακίνησης από τα λιμάνια της Ισπανίας, όπως για παράδειγμα το Αλχεθίρας, σε αυτά της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Στη διάρκεια του 2020, εξάλλου, μόνο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και στην Αμβέρσα του Βελγίου κατασχέθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 100 τόνοι κοκαΐνης, κρυμμένοι μέσα σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο.  


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Μηταράκης: «Κανείς μετανάστης δεν θα μείνει στην ακριτική Ελλάδα»

 



Με ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα μίλησε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Χίου ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα δυο χρόνια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του 2015» τόνισε ο κ. Μηταράκης και σημείωσε: «Οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές, όπως είπε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία βιώνουν πολλαπλασιασμό ροών. Άρα δεν είναι η πανδημία, οι ροές στην Ευρώπη εξακολουθούν να είναι σημαντικά αυξημένες».

Επισήμανε πως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι η μείωση του αριθμού των διαμενόντων. «Δεν έχουμε καμία μόνιμη παρουσία προσφύγων» είπε και αναφέρθηκε στα στοιχεία που αφορούν τη Χίο ως δείγμα του τι συμβαίνει σε όλη την ακριτική Ελλάδα. «Την ημέρα εκλογών ήταν 2.198 Σήμερα είναι 390 -στη ΒΙΑΛ 252 με χωρητικότητα 1014, και λίγοι σε διαμερίσματα, που και αυτά καταργούνται μέχρι το Νοέμβριο» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, τονίζοντας: «Όχι μόνο στη Χίο, κανείς μετανάστης δεν θα μείνει στην ακριτική Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην «πετυχημένη πολιτική» που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «οι ροές μειώθηκαν 90% σε σχέση με το 2019, με την στρατηγική έξι σημείων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός» και προσέθεσε:

«1. Ασφάλεια συνόρων. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή. Η ασφάλεια των συνόρων και η διάσωση όπου απαιτείται, αφορά τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας και όχι ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται για να αυξάνουν τις μεταναστευτικές ροές.

Αντέδρασαν τα κόμματα της Αριστεράς στον νέο νόμο για τον ρόλο των ΜΚΟ στη θάλασσα. Τα κόμματα δηλαδή που εδώ σύστησαν επιτροπές αγώνα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κανείς από εμάς θα δεχόταν οι λαθροδιακινητές να στέλνουν δικά τους σκάφη στη μέση γραμμή. Να περιμένουν τους “πελάτες τους”, μετά από συνεννόηση, για… διάσωση.

Ειδικά αυτό αφορά την χώρα μας, καθώς δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τα νησιά μας.

2. Τον ταχύ διαχωρισμό προσφύγων από παράνομους οικονομικούς μετανάστες

3. Την ενίσχυση των απελάσεων, στόχο που υπηρετεί το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες

4. Τη δημιουργία κλειστών/ ελεγχόμενων δομών -με την πρώτη στη Σάμο να εγκαινιάζεται το Σάββατο.

Όπου και θα δούμε την αλήθεια. Ότι δεν είναι υπερδομές πολλών χιλιάδων ανθρώπων, είναι η λύση στη κρίση που βιώσαμε

5. Με τον έλεγχο των ΜΚΟ, που και εδώ το πρόσφατο νομοσχέδιο έχει ουσιώδεις προβλέψεις.

6. Και με τον περιορισμό της διάρκειας και του ύψους των επιδομάτων».

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στο ότι «στις 18 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η νέα κλειστή/ ελεγχόμενη δομή στη Σάμο και αμέσως μετά στις 30 Σεπτεμβρίου παραδίδεται στον Δήμο η υφιστάμενη δομή, η οποία ως γνωστόν λειτουργεί μέσα στο Βαθύ. «Είναι η απάντηση σε όσους λέγανε ότι θα μείνει και η παλιά και η νέα δομή» είπε σημειώνοντας ότι «τα ίδια λένε τώρα κάποιοι σε Λέσβο και Χίο, πάλι θα διαψευσθούν».

«Ακούμε διάφορες θεωρίες. Άλλοι λένε άσυλο στην Τουρκία -οι ίδιοι που λένε η Τουρκία έχει το “κλειδί”. Άλλοι λένε για καταγραφή μόνο στα νησιά, Άλλοι λένε να έρχονται και να πάνε, δήθεν ότι γίνεται, σε άλλες χώρες» προσέθεσε και τόνισε:

«Οι κάτοικοι ζητάνε -και έχουν δίκιο- να σταματήσουν τα νησιά να σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. Το αίτημα αυτό έγινε εντολή για εμάς και πυλώνας της πολιτικής μας. Φέραμε ορατά αποτελέσματα στην απεμπλοκή των νησιών από το μεταναστευτικό και συνεχίζουμε.


Να δούμε το μέλλον. Να δούμε την ανάπτυξη των νησιών- συμβάλει η διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ όπως είχαμε δεσμευθεί. Να μην νιώθουν τα νέα παιδιά το μεταναστευτικό ως τροχοπέδη.

Αυτά πλέον όμως είναι η πραγματικότητα. Η στρατηγική της κυβέρνησης έχει απεμπλέξει τα νησιά, αφήνοντας χωρίς αφήγημα, όσους επενδύουν στον διχασμό και στην κρίση. Όσους θέλουν την εσωτερική σύγκρουση, ενώ ξέρουν ότι αυτά που προτείνουν σήμερα οδήγησαν στην κρίση του 2015.

Τελικά όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές, απλώς ελπίζοντας να πάνε αλλού, να μην μείνουν στα νησιά, ξεχνάνε… την εφαρμογή αυτής της πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου επισήμανε επίσης το «θετικό ισοζύγιο αναχωρήσεων- αφίξεων». «Τη διετία έφυγαν από τη χώρα πολλοί περισσότεροι από όσους ήρθαν παράτυπα. Στο επτάμηνο του 2021, 7.114 άτομα αναχώρησαν με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτα κράτη μέσω των μηχανισμών απελάσεων, επιστροφών και μετεγκαταστάσεων υπηκόων τρίτων χωρών. Χωρίς να υπολογίζουμε τις μετακινήσεις αναγνωρισμένων προσφύγων, μόνο φέτος και μόνο η Γερμανία μάς έχει αναφέρει 25 χιλιάδες αφίξεις στη χώρα τους. Την ίδια περίοδο, αφίχθηκαν 4.176».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε αναλυτικά «στο μέλλον της Χίου που ξεκινά με την επίλυση του μεταναστευτικού»:

«Αυτό είναι και το πρώτο μου προσωπικό στοίχημα. Οι υποδομές αποτελούν το δεύτερο στοίχημα: αεροδρόμιο, πύλη εισόδου στον λιμένα Χίου, δικαστικό μέγαρο, κόρης Γεφύρι. Έργα που θέλω να τελειώσουν πριν τις εκλογές του 2023» σημείωσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Νέο μπλόκο από το ΣτΕ για τον οικισμό των Δικαστών-Εισαγγελέων στις Ροβιές Ευβοίας

 


«Κόκκινη» κάρτα έδειξαν  ακόμα φορά οι Σύμβουλοι της Επικρατείας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που ζητούσε να εγκριθεί το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού της, έκτασης 106.802 τ.μ., στη θέση Κονταρράδες των Ροβιών  Ευβοίας.

Η πρώτη αρνητική ετυμηγορία ήταν το 2012, όταν το ΣτΕ είχε «κόψει» το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού (οικοπέδων) της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Τότε δεν είχε περάσει από έγκριση καθώς δεν είχε καταβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» η προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά.

Η δεύτερη άρνηση του ΣτΕ ήρθε το 2020 όταν επανακατέθηκε νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης β΄κατοικίας των δικαστών και εισαγγελέων στην εν λόγω περιοχή. Με γνωμοδότησή τους οι Σύμβουλοι της Επικρατείας απείχαν από την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του επίμαχου σχεδίου «έως ότου υποβληθούν από την διοίκηση συγκεκριμένα στοιχεία για την εν λόγω περιοχή».

Τον Ιούνιο του 2021 το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε και κόπηκε ως παράνομο αυτή τη φορά, καθώς στηρίχθηκε (έχει έρεισμα) στην  υπ΄ αριθμ. 6643/4170/2001 απόφαση γενικών κατευθύνσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία «κατά νόμο έχει παύσει να  ισχύει λόγω της έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) για  την περιοχή», ενώ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος συνοδεύεται από βεβαιώσεις οι οποίες εκδόθηκαν χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους το ήδη εκδοθέν ΓΠΣ.


Πηγή: iefimerida.gr



Ένοπλοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στο Μεξικό και απήγαγαν 20 αλλοδαπούς

 


Ένοπλοι εισέβαλαν χθες σε ένα ξενοδοχείο στην μεξικανική κεντρική Πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί και απήγαγαν περίπου 20 αλλοδαπούς, οι περισσότεροι από τους οποίους πιστεύεται ότι είναι υπήκοοι Αϊτής και Βενεζουέλας, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Πολιτείας.

Οι ένοπλοι έκαναν άνω κάτω το κτίριο του ξενοδοχείου Sol y Luna στην πόλη Ματεχουάλα, περίπου 195 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σαν Λουίς Ποτοσί, πρωτεύουσας της Πολιτείας και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το βιβλίο με την λίστα επισκεπτών, καθιστώντας δύσκολο να ταυτοποιηθούν οι απαχθέντες.

«Προσπαθούμε να βρούμε τις ταυτότητές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αρτούρο Γκάρσα Ερέρα, γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και προσπαθούν να διασώσουν τους απαχθέντες επισκέπτες του ξενοδοχείου, πρόσθεσε ο Γκάρσα.

Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε εάν οι απαχθέντες Αϊτινοί και Βενεζουελάνοι ήταν μετανάστες που είχαν προορισμό τις ΗΠΑ.

Πολλοί μετανάστες αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους στη διαδρομή τους προς τις ΗΠΑ, και υπάρχουν αναφορές για απαγωγές, εκβιασμούς, βιασμούς, ακόμη και δολοφονίες. Ορισμένοι μετανάστες εξαναγκάζονται επίσης να εργάζονται για καρτέλ ναρκωτικών που πολεμούν για τον έλεγχο διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Ιούνιο, μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι περίπου 3.300 μετανάστες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο Μεξικό από τον Ιανουάριο λόγω της αμερικανικής συνοριακής πολιτικής, έχουν απαχθεί, έχουν πέσει θύματα βιασμών, σωματεμπορίας ή επιθέσεων.


Πηγή



Γνωστός σύντροφος αντιεξουσιαστής ο ένας από τους ληστές

 


Στερεύει το ταμείο στους συντρόφους αντιεξουσιαστές και αφού δεν δουλεύουν γιατί η δουλειά είναι σκλαβιά, είπαν να ληστέψουν ακόμα μία τράπεζα.

Στην υπόθεση έχει εμπλοκή και η αντιτρομοκρατική, γιατί σε τέτοιες ενέργειες από αντιεξουσιαστές, εμπλέκονται και τρομοκρατικές ομάδες. ο σκληρός αντιεξουσιαστής που εμπλέκεται έχει σχέση με την τρομοκρατία.

Έναν επικίνδυνο αντιεξουσιαστή γνωστό στην ασφάλεια και τον ποινικό φίλο του, ψάχνουν οι αρχές για την ληστεία στην οδό Μητροπόλεως, χθες το μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα οτι στη ληστρική επιδρομή της Μητροπόλεως πήραν μέρος όχι δύο, αλλά τρία άτομα και ότι διέθεταν κρησφύγετο κοντά στο σημείο προκειμένου να χαθούν μέσα στην κίνηση και να σβήσουν τα ίχνη τους.

Έξω από την τράπεζα, υπήρχε τσιλιαδόρος που κατεύθυνε τις κινήσεις τους.

Βασικός ύποπτος, ένας αντιεξουσιαστής με βαρύ ποινικό μητρώο, καταδικασμένος για ληστείες τον οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν ως ιδιαίτερα επικίνδυνο που ξέρει να κινείται στην παρανομία και δεν θα παραδοθεί αμαχητί αν έρθει τετ - α - τετ με αστυνομικούς.