Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαχνε το αφήγημα για δήθεν κοροιδία Μητσοτάκη για ανάπτυξη 5,9 και ήρθε η Moody's Analytics

 


Το ένα χαστούκι πάνω στο άλλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να φτιάξει ένα σωστό αφήγημα για να εξαπατήσει και να κοροιδέψει τον κόσμο.

Προσπάθησαν να απαξιώσουν το 5,9% ανάπτυξη που είπε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, λέγοντας ότι είναι προσπάθεια εξαπάτησης του πρωθυπουργού, αλλά δεν κατάφεραν να κοροιδέψουν παραπάνω απο ένα 24ώρο.

Η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου είπε με θράσος για να υποστηρίξει το αφήγημα απάτη του κόμματος της, ότι είναι αστείο το γεγονός πως ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη στο 5,9%, μέχρι να φάει και αυτή το χαστούκι.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's Analytics, αισιόδοξο σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας γίνεται πλέον το πιο πιθανό καθώς η ανάπτυξη στο τέλος του έτους αναμένεται να φτάσει στο 8,2%.

Σε τριμηνιαία βάση, η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί έντονα, 3,8% ανά τρίμηνο σε μέσο όρο, τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα και βρίσκεται στον δρόμο της οικονομικής επέκτασης, καθώς το πραγματικό της ΑΕΠ είναι πλέον πάνω από το προ πανδημίας επίπεδο.

Για το τρίτο τρίμηνο η Moody’s Analytics προβλέπει ότι η διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα κινηθεί λόγω του τουρισμού και πάλι σε διψήφια ποσοστά ενώ για το 2022 προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,1%.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου