Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην έδρα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α)

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί σε σύσκεψη στην έδρα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α), όπου ενημερώθηκε για τους ελέγχους που διενεργούνται και για τα μέτρα αντιμετώπισης αθέμιτων πρακτικών στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σημειώθηκε ότι φέτος έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 21.000 έλεγχοι, με έμφαση στην αθέμιτη κερδοφορία και την παράνομη διακίνηση, με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Από τη συγκρότηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α., το 2020, έχουν γίνει σχεδόν 100.000 έλεγχοι και οι κυρώσεις που έχουν βεβαιωθεί ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Εξετάστηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Σε ό,τι αφορά στη Μόνιμη Μείωση Τιμής, επισημάνθηκε ότι έως σήμερα έχουν ενταχθεί 1.286 προϊόντα, εκ των οποίων το 90% είναι επώνυμα, ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους που είχαν τεθεί.



Ακολουθεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη:

Θέλησα σήμερα, να βρεθώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να μπορέσω να συγχαρώ προσωπικά τα στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, γνωστής πια ως ΔΙ.Μ.Ε.Α.

Θέλω να θυμίσω ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α. συστάθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, το 2020, και έχει ήδη επιτελέσει σημαντικό έργο ως προς τον έλεγχο της αγοράς, την προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στον ανταγωνισμό. Δεν έχω όμως αυταπάτες και δεν πιστεύω ότι οι αγορές μπορούν αυτόματα και μέσα από κάποιο μαγικό χέρι να αυτορυθμίζονται. Γι’ αυτό και ο έλεγχος του κράτους, ειδικά σε εποχές κατά τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις, είναι τόσο σημαντικός.

Πράγματι, έχουν ήδη γίνει δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι από την στιγμή που δημιουργήθηκε η ΔΙ.Μ.Ε.Α. Έχουν επιβληθεί, όπως γνωρίζετε, πολλά πρόστιμα. Τα μισά από αυτά έχουν ήδη εισπραχθεί και νομίζω ότι έχει εμπεδωθεί και στην ίδια την αγορά ότι υπάρχει ένας μηχανισμός του κράτους ο οποίος μπορεί να εντοπίζει παραβάσεις, όπως είναι, παραδείγματος χάρη, η υπέρβαση του καθορισμένου περιθωρίου κέρδους ή οι πλασματικές εκπτώσεις, και να παρεμβαίνει κατασταλτικά ώστε να προστατεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός και κυρίως να προστατεύεται ο καταναλωτής.

Θέλω να τονίσω ότι η πρωτοβουλία την οποία έχουμε αναλάβει για την ενίσχυση της ΔΙ.Μ.Ε.Α είναι ένα μόνο βέλος στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισαγόμενης ακρίβειας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα νοικοκυριά σήμερα δοκιμάζονται από ένα πρόβλημα το οποίο προφανώς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Έχουμε όμως υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να βοηθήσουμε στη συγκράτηση της αύξησης των τιμών και -όπου αυτό είναι εφικτό- στη μείωσή τους.

Γι’ αυτό και εργαλεία όπως η μόνιμη μείωση τιμών, το ταμπελάκι 5%, αυτά τα μέτρα έχουν ξεχωριστή σημασία. Παραπάνω από 1.200 προϊόντα έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο της μείωσης των τιμών.

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα είναι ακόμα ένα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει να συγκρατήσουμε τις τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση ειδικά στα κρεατικά προϊόντα, ώστε να μπορούμε να δούμε τιμές οι οποίες -γιατί όχι;- να είναι χαμηλότερες και από τις τιμές που είχαμε το περασμένο Πάσχα.

Και βέβαια, θέλω να συγχαρώ συνολικά το Υπουργείο και ειδικά τη Γενική Γραμματεία για την εισαγωγή νέων ψηφιακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν αφενός τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά, αφετέρου τον καταναλωτή να συγκρίνει προϊόντα και όταν κρίνει ότι μπορεί και θέλει να καταγγείλει αθέμιτες πρακτικές, να είναι σε θέση να το κάνει.

Αυτά τα ψηφιακά εργαλεία θα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας. Ο «e-Kαταναλωτής» είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο -θα έλεγα- της χρήσης που πιστεύουμε ότι του αξίζει, αλλά θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο την τεχνολογία για να έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα καταστρατήγησης της λειτουργίας της αγοράς και να προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται κακόβουλα, το πώς θα εξαπατήσουν τον καταναλωτή.

Θα δώσω μόνο δύο παραδείγματα. Πλασματικές εκπτώσεις: ένα προϊόν στο οποίο ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη, αυξάνει η τιμή αναφοράς χωρίς να υπάρχει κανείς απολύτως λόγος και εμφανίζεται πλασματικά μεγαλύτερη έκπτωση ενώ η τιμή του προϊόντος είναι ακριβώς η ίδια. Ή και άλλα περιστατικά τα οποία συζητήσαμε σήμερα, όπως ενδεχομένως fake reviews, ψεύτικες αξιολογήσεις προϊόντων που μπορεί να γράφονται από κάποιο chatbot. Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε.

Τονίζω ότι δεν είναι προβλήματα που αφορούν μόνο την ελληνική αγορά, αφορούν συνολικά την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η αγορά λειτουργεί πραγματικά εύρυθμα. Και μια αγορά που λειτουργεί εύρυθμα και ανταγωνιστικά, με διαφάνεια στις τιμές, τελικά είναι και προς όφελος του καταναλωτή. Οπότε, θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Θέλω να συγχαρώ και τον Διοικητή της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και όλα τα στελέχη. Να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι θα εξακολουθούμε να ενισχύουμε τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. με πρόσθετο προσωπικό αλλά και με εξοπλισμό μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, από scanners μέχρι καινούργια οχήματα και ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, τα οποία είναι τόσο σημαντικά, γιατί προφανώς αυτή η προσπάθεια σωστού ελέγχου της αγοράς είναι μια προσπάθεια που συνεχίζεται στο διηνεκές. Kαι θα εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει και όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την εποχή των μεγάλων αυξήσεων των τιμών.

Οπότε, να ευχηθώ καλές γιορτές και καλούς ελέγχους στα στελέχη της ΔΙ.Μ.Ε.Α, καθώς τώρα που υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων, η παρουσία του κράτους πρέπει να είναι ακόμα πιο αισθητή.



Καταδίωξη στην Καλλιθέα και σύλληψη 20χρονου που λήστευε ανήλικους

 


Χειροπέδες σε έναν 20χρονο για ληστείες σε βάρος ανηλίκων πέρασαν μετά από καταδίωξη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στελέχη της αποτελεσματικής ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών.

Η εγκληματική δραστηριότητα του 20χρονου κακοποιού άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα του Σαββάτου όταν άνδρες της ΔΙΑΣ έλαβαν σήμα να αναζητήσουν μία μηχανή μπλε χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα τα λίγο νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει ληστεία σε βάρος δύο ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από λίγο ήρθε και νέο σήμα για το ίδιο όχημα καθώς ένας εκ των επιβαινόντων (ο συνεργός του μετά την πρώτη ληστεία αποχώρησε) πραγματοποίησε και δεύτερη ληστεία σε βάρος ανηλίκου με την απειλή μαχαιριού, και πάλι στη Νέα Σμύρνη.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις. Έτσι, λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, εντόπισαν τη μηχανή στην Καλλιθέα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Έκαναν υπόδειξη στον οδηγό να σταματήσει, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και επιτάχυνε.

Ακολούθησε καταδίωξη και, στη συμβολή των οδών Καλυψούς και Τσαλδάρη, ο οδηγός σταμάτησε την μηχανή και τράπηκε σε φυγή πεζός, καταφέρνοντας να ξεφύγει. Μετά από 10 λεπτά ωστόσο εντοπίστηκε κάτω από ένα όχημα και συνελήφθη από στελέχη της ΔΙΑΣ Αθηνών.

Ο άνδρας ενώπιον των αστυνομικών παραδέχθηκε τις πράξεις του, ενώ αναγνωρίστηκε και από ένα από τα θύματά του. Όπως διαπιστώθηκε, εμπλέκεται συνολικά σε εννέα ληστείες, οι τρεις σε βάρος ανηλίκων.



Άνδρας πυροβολεί την πρώην του και μετά αυτοκτονεί


 

Ένα βίντεο καταγράφει τη στιγμή αμέσως μετά τον πυροβολισμό της φίλης ενός δημοφιλούς YouTuber στο πόδι από τον βίαιο πρώην φίλο της στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ο δράστης μετά την επίθεση στην πρώην του αυτοκτόνησε.

Ο YouTuber Hunter Avallone, γνωστός για τις διαδικτυακές του αντιπαραθέσεις με τους συντηρητικούς, βρισκόταν στο διαμέρισμά του στο Martinsburg μαζί με τη σύντροφό του Holle Peno, streamer στο Twitch, όταν εμφανίστηκε ο επί 11 χρόνια πρώην της και πυροβόλησε μέσα από την πόρτα, χτυπώντας την Peno στο πόδι.

Ο Avallone, ο οποίος έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο συνδρομητές, άρχισε να βιντεοσκοπεί στιγμές μετά τον πυροβολισμό της Peno, σημειώνοντας στα πλάνα ότι ο σπιτονοικοκύρης του τον είχε προειδοποιήσει για έναν «ύποπτο» άνδρα με ένα όπλο κάτω από το σακάκι του.

Ο πρώην φίλος της Peno, που αναφέρεται ως Conrad στο βίντεο, αυτοκτόνησε αφού πυροβόλησε την πόρτα του διαμερίσματος του Avallone. Το ζευγάρι είχε χωρίσει αρκετές εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τους λογαριασμούς του Peno στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Κατέγραψα τις τελευταίες στιγμές κατά τις οποίες κρυβόμαστε στην πίσω βεράντα», έγραψε ο Avallone δίπλα σε πλάνα που δείχνουν την Peno να είναι σε κατάσταση σοκ και γεμάτη στα αίματα.

«Μπορείτε να τον ακούσετε να πυροβολεί πριν τελικά δώσει τέλος στη ζωή του... στον διάδρομο του διαμερίσματός μου», έγραψε ο Avallone.

Ο Avallone φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο με την αστυνομία λέγοντάς τους ότι ο ύποπτος χτυπάει δυνατά την πόρτα και ότι ακούγονται φωνές.

Στη συνέχεια ακούγεται να λέει: «Δείξτε μου τα γ… χέρια σας! Δείξτε μου τα χέρια σας!» πριν ακουστούν πολλαπλοί πυροβολισμοί και το βίντεο τελειώσει απότομα. «Ακόμα προσπαθώ να το επεξεργαστώ. Η Holle και εγώ είμαστε σωματικά εντάξει, αλλά ψυχικά, αυτό μας έχει κάνει σοβαρή ζημιά», έγραψε ο Avallone. «Η Holle ήταν καταπληκτική και απίστευτα γενναία και δυνατή καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας».

Η Peno, η οποία έχει σχεδόν 17.000 followers, δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο στο Τwitter την Κυριακή λέγοντας: «Νιώθω σαν να σχίστηκε η ψυχή μου στη μέση. Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, τον βλέπω ξαπλωμένο εκεί», λέει ο Peno μέσα σε λυγμούς. «Μισώ το γεγονός ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδα, γιατί δεν ήταν τόσο κακός. Μερικές φορές ήταν καλός».

Σε μια ανάρτηση στο Instagram την Κυριακή, η Peno είπε ότι είχε αρχίσει να «συνέρχεται από το σοκ. Νιώθω τόσο διαλυμένη μέσα μου. Τον αγαπούσα για 11 χρόνια παρά την κακοποίηση και δεν μπορούσε να με αγαπήσει αρκετά ώστε να με αφήσει να φύγω», έγραψε.

φωνές.



Προβάδισμα Ν.Δ. και για τις ευρωεκλογές - Αδυναμία ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί την κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ

 


Η Νέα Δημοκρατία διευρύνει το προβάδισμα της, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του politic.gr. 

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 18 μονάδες. 



Η Νέα Δημοκρατία παίρνει 31,2%, 

ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13%. 

το ανήμπορο ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη δεν μπορεί να καρπωθεί την φθορά του κόμματος Κασσελάκη - Πολάκη και  βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 12,5%, 

το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, 

η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5%, 

η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, 

οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%,

η Νέα Αριστερά παλεύει φρέσκια στο 2% και η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος την ανεβάζει έως το 3%. 


Σε ότι αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη.


Με 29,2% η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παίρνει 13,8% για τις ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές του 2019 η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 10 μονάδες. 

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Interview, ωστόσο, είναι 10 μονάδες κάτω σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019, και δείχνει την κατάρευση του κόμματος Κασσελάκη - Πολάκη

Το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ ενισχύουν τα ποσοστά τους. Το ΠΑΣΟΚ από 7,7% ανεβαίνει στο 12,4% και το ΚΚΕ από 5,3% ανεβαίνει στο 6,8%. Η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,6%., η Ελληνική Λύση στο 6,5%), η Νίκη στο 3,3% και οι Σπαρτιάτες στο 2%.






Κομμωτής στα Βριλήσσια είχε βάλει κάμερες στις τουαλέτες της επιχείρησης του



Στη σύλληψη ενός κομμωτή ο οποίος είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στις τουαλέτες του κομμωτηρίου του προχώρησαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στα Βριλήσσια.

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία σχετικά με τη δράση του εν λόγω επιχειρηματία, ενώ η πλήρης δράση του αποκαλύφθηκε μετά από μία «επίσκεψη» των αστυνομικών στο κομμωτήριό του.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τ.Α. Βριλησσίων, υποδυόμενοι τους πελάτες, πήγαν στο κομμωτήριο και, επισκεπτόμενοι τις τουαλέτες, διαπίστωσαν πως πράγματι ο κατηγορούμενος είχε εγκαταστήσει αθέατο σύστημα καταγραφής και είχε τοποθετήσει δύο μικροσκοπικές κάμερες στις τουαλέτες του καταστήματος.

Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος ο κομμωτής είχε τη δυνατότητα να επεμβαίνει στο σύστημα αρχειοθέτησης των αρχείων που κατέγραφε καθώς και να αντιγράφει, να αλλοιώνει, να συλλέγει, να αποθηκεύει και ανακτά τα βίντεο με τις καταγραφές.

Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ κατά την έρευνα εντός του καταστήματος βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μία συσκευασία με κοκαΐνη.



Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την οπαδική βία

 


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

1. Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Εκδίδεται σήμερα σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει, παράλληλα, ότι με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προφανείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

2. Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

- Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και

- Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

3. Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Επιπλέον οι Υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

«Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά»

Συνεχίζοντας ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως «πιστεύουμε ότι τα μέτρα που ανακοινώνουμε και ξεκινάμε άμεσα να εφαρμόζουμε θα αποδειχτούν επαρκή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο αποκτήνωσης», ενώ σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθάρισε πως «εάν, όμως, κρίνουμε ότι χρειάζονται και ακόμα πιο σκληρά αλλά δίκαια μέτρα, διαβεβαιώνουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πως δεν θα διστάσουμε στιγμή. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, μέχρι να υλοποιηθούν και να αποδώσουν προς όφελος των πολιτών το σύνολο των πρωτοβουλιών μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας πως «η δύσκολη αλλά αυτονόητη μάχη απέναντι σε κάθε μορφής παραβατικότητα, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γηπέδων, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις γειτονιές, σε κάθε γωνιά της χώρας είναι για εμάς το πιο ιερό καθήκον απέναντι στο σύνολο των πολιτών και η μεγαλύτερη ευθύνη μας για τις επόμενες γενιές. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στον χθεσινό εβδομαδιαίο του απολογισμό: “όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται”».



Σύλληψη 3 ατόμων από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις

 



Επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε χθες (8 Δεκεμβρίου 2023) το πρωί, σε εταιρεία παροχής  υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -3- άτομα για διενέργεια παράνομων θεραπευτικών αισθητικών επεμβάσεων και παράνομη διακίνηση, κατοχή και χρήση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι -2- γυναίκες (αισθητικός και η βοηθός της), κατά τη διάρκεια σεμιναρίου, διενεργούσαν ιατρικές πράξεις θεραπευτικών επεμβάσεων για λόγους αισθητικής, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν διάφορα σκευάσματα με προέλευση από τρίτες χώρες τα οποία σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) αποτελούν:

φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, είναι προϊόντα παράνομης διακίνησης, δεν θεωρούνται ασφαλή και η χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών τους και

ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν ειδική σήμανση, κατ’ ελάχιστο CE, προκειμένου να διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-4.615- ευρώ,

παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα διάφορων επωνυμιών, σύνθεσης και περιεκτικότητας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στη Χώρα μας και

παράνομα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, χωρίς ειδική σήμανση, που δεν μπορούν να διατεθούν στην ελληνική αγορά και

μπλοκ σημειώσεων.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος των -2- συνιδιοκτητών της εταιρείας, από τους οποίους ο ένας εντοπίσθηκε και συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, επιβλαβή φάρμακα και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Τα σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στον Ε.Ο.Φ., ο οποίος θα ενημερωθεί σχετικά και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Απειλούν οι τρομοκράτες της Χαμάς τους εναπομείναντες ομήρους ότι θα τους σκοτώσουν




Στριμωγμένοι και αποδεκατισμένοι οι τρομοκράτες της Χαμάς, έχουν καταλάβει ότι θα τους εξαφανίσει το Ισραήλ μέχρι τον τελευταίο και απειλούν τους ομήρους που έχουν εναπομείνει στην Γάζα.

Η Χαμάς απείλησε την Κυριακή ότι θα σκοτώσει όλους τους εναπομείναντες ομήρους, εάν δεν ικανοποιούνταν αιτήματά της όπως περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και ανταλλαγές Παλαιστινίων κρατουμένων.

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα εξακολουθεί να κρατά τα πτώματα 20 ομήρων που πέθαναν σε αιχμαλωσία, δήλωσε το Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι κανένα άλλο θύμα απαγωγής δεν θα φύγει ζωντανό από τη Γάζα, εκτός εάν το Ισραήλ συμφωνήσει με όλα τα αιτήματά του στις διαπραγματεύσεις που διακόπηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τουλάχιστον μερικά από αυτά τα αιτήματα ήταν για περισσότερη βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας και την απελευθέρωση Παλαιστινίων αιχμαλώτων.

«Ούτε ο φασιστικός εχθρός και η αλαζονική ηγεσία του… ούτε οι υποστηρικτές του… μπορούν να πάρουν ζωντανούς τους αιχμαλώτους τους χωρίς ανταλλαγή και διαπραγμάτευση και ικανοποίηση των αιτημάτων της αντίστασης», είπε ο Ομπέιντα σε τηλεοπτική μετάδοση.

Το τελεσίγραφο ήρθε καθώς το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι από τους 137 ομήρους που πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση στη Χαμάς, οι 20 είναι νεκροί.

Κατά την ανακωχή μιας εβδομάδας που κατέρρευσε την 1η Δεκεμβρίου η Χαμάς απελευθέρωσε 105 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων 80 Ισραηλινών, με αντάλλαγμα 240 Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες πολέμου στη βόρεια Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της επιδρομής και καταστροφής πολλών αρχηγείων, ο IDF επικεντρώνει τώρα τους βομβαρδισμούς του γύρω από το Χαν Γιουνις, τη μεγαλύτερη πόλη στο νότο.



Την δάγκωσαν μέχρι θανάτου σκυλιά φύλακες μέσα στην αυλή της

 


Στον εισαγγελέα οδηγείται το πρωί ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών στην αυλή του σπιτιού της, στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο 37χρονος, θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων, ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Τα τρία τσομπανόσκυλα που είχαν εκπαιδευθεί ως φύλακες, δάγκωναν τη γυναίκα μέχρι να ξεψυχήσει μέσα στην αυλή του σπιτιού της όπου βγήκε για κάποιες εργασίες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος και συνελήφθη. Σοκαρισμένοι είναι συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής από τον άδικο χαμό της γυναίκας.

Η άτυχη 50χρονη έκανε κηπουρικές εργασίες το μεσημέρι της Κυριακής (10/12), όταν ξαφνικά τα σκυλιά διέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, και διασχίζοντας τουλάχιστον 50 μέτρα, μπήκαν στην αυλή της γυναίκας και της επιτέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρχε και ένας κηπουρός που τη βοηθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πίσω από τον φράχτη και λόγω προβλημάτων ακοής και ομιλίας δεν αντιλήφθηκε την επίθεση στην 50χρονη.

Οι δύο γιοί της άτυχης γυναίκας, 17 και 18 ετών, βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή μέσα στο σπίτι. Μόλις άκουσαν τις φωνές, βγήκαν έξω αλλά πλέον ήταν ήδη αργά. Μόλις έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και διασώστες του ΕΚΑΒ η 50χρονη είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σκυλιά ήταν άγρια, ο ιδιοκτήτης τα είχε πάνω σε στάνη, και τα έφερε αυτός γιατί το σπίτι είναι μόνο του και έμπαιναν μετανάστες και το έκλεβαν, τα είχαν για να προφυλάσσουν το οικόπεδο και το σπίτι και έτσι ξέφυγαν.

Ο πρώην σύζυγος της 50χρονης είπε ότι «ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια». «Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός, κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε. Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τραγικό συμβάν

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-12-2023) στην περιοχή της Νεοχωρούδας, τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, εισήλθαν σε αυλή οικίας 50χρονης ημεδαπής και της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ωραιοκάστρου ο ιδιοκτήτης των σκύλων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα».



Οι αντιεξουσιαστές κάνουν παιχνίδι μέσα στα Πανεπιστήμια και στις οργανωμένες θύρες των γηπέδων

 


Ακροαριστεροί, σεσημασμένοι αντιεξουσιαστές, κακοποιοί κάνουν κουμάντο ακόμα και σήμερα μέσα στα πανεπιστήμια, με την κυβέρνηση να μην μπορεί να τους ελέγξει. Η δήθεν πανεπιστημιακή αστυνομία που θα έπαιρνε θέση για να προστατέψει τα πανεπιστήμια είναι άφαντη, με αποτέλεσμα τα πανεπιστήμια να χρησιμοποιούνται ως γιάφκες και στους εσωτερικούς χώρους να κυκλοφορούν επικίνδυνοι κακοποιοί.

Ότι κάνουν στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, σε Εξάρχεια και με ορμητήριο τα πανεπιστήμια, τα ίδια κάνουν και μέσα/έξω από τα γήπεδα. Στρατολογούν παιδιά για να τους κάνουν στρατιώτες έτοιμους να διαπράξουν κάθε έγκλημα, αφαιρώντας ακόμα και ζωές αστυνομικών.

Αντιεξουσιαστές μαζί με ακροδεξιά περιθωριακά άτομα, στρατολογούνται από αντίπαλες ομάδες για να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Οι αντιεξουσιαστές και κάθε άκρο δεν έχουν ομάδα, πηγαίνουν παντού σε κάθε εξέδρα όχι για να παρακολουθήσουν το οποιοδήποτε άθλημα, αλλά για να προξενήσουν την μεγαλύτερη ζημιά που μπορούν διαπράττοντας εγκλήματα.

Φτάνοντας στους καθοδηγητές οι αστυνομικοί, και φτάνοντας επιτέλους και σε αυτούς που ελέγχουν τους καθοδηγητές, θα βρεθούν μπροστά σε σκληρούς κακοποιούς και αδίστακτους και από τα δύο άκρα.

Με λίγα λόγια το φαινόμενο Εξάρχεια έχει μεταφερθεί στα... γήπεδα, ανεξάρτητα από το χρώμα της εξέδρας και ανεξάρτητα την περιοχή, γιατί πηγαίνουν παντού, όπου τους καλέσουν, η όπου αποφασίσουν οι ίδιοι να πάνε για να διαπράξουν εγκλήματα.

Μόνο δραστικά μέτρα θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, και εδώ πρέπει εκτός απο την κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσουν τα γήπεδα και οι οργανωμένοι οπαδοί, και η ίδιες οι ομάδες γιατί αυτά τα περιθωριακά κακοποιά στοιχεία που κινούνται στα άκρα, μόνο κακό κάνουν σε όλους.

Άτομα νεαρής ηλικίας, στρατολογούνται από ακροαριστερούς και ακροδεξιούς, σκληρούς αντιεξουσιαστές, περιθωριακά στοιχεία που κάποιος τα πληρώνει και τα συντηρεί.

Η κατάθεση του 18χρονου δράστη «μας είπαν ότι θα κάνουμε επίθεση στους αστυνομικούς», δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από σκληρούς κακοποιούς των άκρων, και επιτέλους πρέπει να δωθεί ένα τέλος.


Κ.Β.