Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Προβάδισμα Ν.Δ. και για τις ευρωεκλογές - Αδυναμία ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί την κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ

 


Η Νέα Δημοκρατία διευρύνει το προβάδισμα της, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του politic.gr. 

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 18 μονάδες. 



Η Νέα Δημοκρατία παίρνει 31,2%, 

ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13%. 

το ανήμπορο ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη δεν μπορεί να καρπωθεί την φθορά του κόμματος Κασσελάκη - Πολάκη και  βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 12,5%, 

το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, 

η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5%, 

η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, 

οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%,

η Νέα Αριστερά παλεύει φρέσκια στο 2% και η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος την ανεβάζει έως το 3%. 


Σε ότι αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη.


Με 29,2% η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παίρνει 13,8% για τις ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές του 2019 η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 10 μονάδες. 

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Interview, ωστόσο, είναι 10 μονάδες κάτω σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019, και δείχνει την κατάρευση του κόμματος Κασσελάκη - Πολάκη

Το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ ενισχύουν τα ποσοστά τους. Το ΠΑΣΟΚ από 7,7% ανεβαίνει στο 12,4% και το ΚΚΕ από 5,3% ανεβαίνει στο 6,8%. Η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,6%., η Ελληνική Λύση στο 6,5%), η Νίκη στο 3,3% και οι Σπαρτιάτες στο 2%.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου