Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελία Σπίρτζη : Πρώην χρυσαυγήτες έκαναν την καταγγελία εναντίον μου

 


Ακροαριστερά και ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτό το γνωρίζουμε χρόνια. Ότι ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την ακροδεξιά αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί, και η καταγγελία Σπίρτζη το επιβεβαιώνει.

Στην αποκάλυψη ότι πρώην χρυσαυγήτες και άνθρωποι που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την καταγγελία σε βάρος του υπό την οποία απολογείται στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. 

Συγκεκριμένα, ο Σπίρτζης αποκάλυψε πώς «έχει όμως αξία να δείτε και αυτούς που έχουν κάνει την καταγγελία, δεν έχουν ελεγχθεί από την επιτροπή δεοντολογίας», ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «ο ένας προέρχεται από την Χρυσή Αυγή, οι άλλοι δυο δεν είναι καν μέλη».

Ο Σπίρτζης μιλάει ξεκάθαρα για μέλος της Χρυσής Αυγής, όχι για ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δείχνει ότι μετά την διάλυση της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιά τρόλ μαζεύτηκαν στην υπόγα της Κουμουνδούρου μαζί με τα ακροαριστερά τρόλ. 

Πρώην μέλη της ακροδεξιάς συμμορίας, έχουν γίνει μέλη της ακροαριστερής συμμορίας γιατί ιδεολογικά ταυτίζονται και βρήκαν στέγη στον θίασο Κασσελάκη.

Με λίγα λόγια η δήθεν επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ποιοι ακροδεξιοί σύντροφοι κάρφωσαν τον Σπίρτζη, και όπως προστατεύουν τους ακροαριστερούς έτσι προστατεύουν και τους ακροδεξιούς συντρόφους που έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη που ηγείται της ακροαριστεράς στον θίασο του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη.



Το ΕΛΚ ζητά μέτρα από τη Μέτσολα κατά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά για ανάρμοστη συμπεριφορά




Έτοιμος να στείλει πεινιρλί και στα σπίτια των ευρωβουλευτών είναι ο Νίκος Παππάς!!

Να λάβει μέτρα κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, καλεί την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο σε επιστολή του κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά με αφορμή όπως λέει «χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων» από τον ευρωβουλευτή.

Σε επιστολή του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επικαλούμενο δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφεραν στο φως σειρά αλλεπάλληλων χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων που αποδίδονται στον κ. Παππά.

Να υπενθιμίσουμε πως από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επιθέσεις μέσω Sosial Media χρησιμοποιώντας απειλές, προσβολές και σεξιστικά σχόλια και μάλιστα σε όλα αυτά είχε την ακατανόητη στήριξη του κόμματος και της ηγεσίας.

Ολόκληρη η επιστολή

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola

Βρυξέλλες, 3 Σεπτεμβρίου 2024

Αγαπητή κα. Πρόεδρε,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας αναφορικά με την πρόσφατη ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκου Παππά. Πρόσφατα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφεραν στο φως σειρά αλλεπάλληλων χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων που αποδίδονται στον κ. Παππά.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί σε ενότητα για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, είναι ανησυχητικό ότι ένα νεοεκλεγέν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθετεί τέτοια συμπεριφορά. Αυτές οι ενέργειες είναι θεμελιωδώς αντίθετες στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση σε έναν θεσμό που εκπροσωπεί τη Δημοκρατία, καθώς αποτελεί τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητούμε να εξετάσετε την υπόθεση αυτή και καλούμε την Ομάδα της Αριστεράς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, συμπεριλαμβανομένης της αποπομπής του από την Ομάδα, καθώς η συμπεριφορά αυτή δεν είναι η αρμόζουσα για έναν δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η μη ανάληψη δράσης συνιστά συναίνεση σε πρακτικές εχθροπάθειας.

Με εκτίμηση,

Manfred Weber

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ

Jeroen Lenaers

Chief Whip της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ




Ο Ρώσος δικτάτορας Πούτιν συνεχίζει να δολοφονεί αμάχους - Βομβάρδισε τη Λβιβ με 3 νεκρούς, και 30 τραυματίες


 

Ρωσική αεροπορική επίθεση στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 30 και κατέστρεψε ιστορικά κτίρια στην καρδιά της πόλης, ανακοίνωσαν σήμερα περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Οι επιθέσεις αυτές με εντολή του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνουν ότι στοχεύει ξεκάθαρα για την δολοφονία αμάχων Ουκρανών και για τον λόγο αυτό έχει εκδοθεί Διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την πιο φονική μεμονωμένη φετινή επίθεση, όταν η Ρωσία έπληξε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους, την ώρα που ο δικτάτορας Πούτιν επισκεπτόταν την Μογγολία χωρίς να τους έχουν περάσει χειροπέδες και να έχει συλληφθεί.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στη Λβιβ από την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλο ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ενώ πέντε παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι.

Ο Αντρίι Σαντόβι, ο δήμαρχος της Λβιβ, η οποία είναι το διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιφέρειας της Λβιβ, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι μια μαία και ένας άνδρας, ενώ 35 άνθρωποι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, στο οποίο ο δήμαρχος εικονίζεται ανάμεσα στα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου κτιρίου, δήλωσε πως υπέστησαν ζημιές περισσότερες από 50 κτιριακές δομές, από σχολεία μέχρι κατοικίες και κλινικές, οι περισσότερες στην καρδιά της πόλης.

Στη γειτονική Πολωνία απογειώθηκαν σήμερα πολεμικά αεροσκάφη για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εθνικού εναέριου χώρου της, ανακοίνωσε η επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.

«Ήταν άλλη μια νύχτα με πολλή δουλειά για ολόκληρο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία εξαιτίας ... των πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τη μεγάλου βεληνεκούς αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η διοίκηση μέσω του X.






Μειώνονται τα διόδια στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί της ΠΑΘΕ

 



Μειώσεις στο αντίτιμο των διοδίων που φτάνουν, συνολικά, έως και τα 3 ευρώ για τους χρήστες ΙΧ, προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2024 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2025, ως αποτέλεσμα της αξιοποίησης του ποσού των 15,8 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο όφελος του Δημοσίου από την αναχρηματοδότηση του έργου Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός – Κλειδί, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2024.

Η έκπτωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων με διαφοροποίηση μεταξύ ελαφρών (ΕΟ) και βαρέων οχημάτων (ΒΟ) και συγκεκριμένα:

  • Έκπτωση (ύψους 17%) για τα ελαφρά οχήματα σε όλες τις διελεύσεις, είτε με χρήση πομποδέκτη (οποιασδήποτε Παραχώρησης), είτε με πληρωμή σε λωρίδες με εισπράκτορα (ή αυτόματα μηχανήματα πληρωμής).
  • Έκπτωση (ύψους 5%) για τα βαρέα οχήματα, αποκλειστικά για τις διελεύσεις με χρήση πομποδέκτη (οποιασδήποτε Παραχώρησης).

Το όφελος για τους χρήστες ΙΧ είναι:

  • 2,8 ευρώ για το 2024, καθώς η επιβάρυνση της διέλευσης από τους πέντε σταθμούς μειώνεται από 16,5 (σήμερα) σε 13,7 ευρώ, και
  • 3 ευρώ για το 2025, από 17,4 σε 14,4 ευρώ.

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας:  «Όπως είχαμε δεσμευτεί δημόσια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά, το όφελος που εξασφαλίσαμε για το Δημόσιο εγκρίνοντας την αναχρηματοδότηση του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία μέσω σημαντικής και οριζόντιας μείωσης του κόστους διοδίων στους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου, τόσο για τους χρήστες ΙΧ όσο και για τους επαγγελματίες».




Αυξήθηκαν κατά 500.000 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο του 2024 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 - Βελτίωση και των αμοιβών των μισθωτών



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ως προς τον αύξηση της απασχόλησης:

  • Αυξήθηκαν κατά 21,6% οι εργαζόμενοι (500.000 περισσότεροι) που  απασχολήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο του 2024 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019
  • Οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 31,3%
  • Οι εργαζόμενες μισθωτές γυναίκες αυξήθηκαν κατά 24,6%, δηλαδή 263.000 περισσότερες μέσα σε πέντε χρόνια
  • Οι εργαζόμενοι νέοι έως 24 ετών αυξήθηκαν κατά 28,9%, δηλαδή, 72.614 περισσότεροι.
  • Οι μισθωτοί εργαζόμενοι άνω των 65 ετών υπερδιπλασιάστηκαν και από 16.699 τον Ιούλιο του 2019 σε 33.118 τον Ιούλιο του 2024.
  • Παράλληλα, 190.270 συνταξιούχοι έχουν δηλώσει την εργασία τους, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο για την απασχόληση συνταξιούχων χωρίς περικοπή της σύνταξής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ως προς το επίπεδο των αμοιβών των μισθωτών:

  • Το ποσοστό των εργαζομένων μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνει μισθό άνω των €1.000 έχει αυξηθεί κατά 49% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, ήταν 30,7% και έχει πάει 45,7%.
  • Εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό από 1000 έως 1500 ευρώ αυξήθηκαν κατά 11,9%
  • Εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό πάνω από 1500 ευρώ αυξήθηκαν κατά 3,1%.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό έως 1000 ευρώ αποτελούν το 54,3% των εργαζομένων σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου του 2024, ενώ τον ίδιο μήνα του 2019 μισθό έως 1000 ευρώ λάμβανε το 69,3% των εργαζομένων, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 15%.




7 πρωτιές και 7 αλήθειες για την ελληνική οικονομία

 



Την τελευταία πενταετία η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο κατακτώντας πρωτιές σε μια σειρά από βασικούς οικονομικούς δείκτες που αποτυπώνουν και την αισθητή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η Ελλάδα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη -ή πάντως από τις μεγαλύτερες- ταχύτητες προόδου σε ολόκληρη την ΕΕ, σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς.

Η κυβέρνηση δεν υποτιμά τις δυσκολίες που δημιουργεί το παγκόσμιο πληθωριστικό σοκ στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών από το 2022 και ύστερα. Ούτε παραβλέπει ότι οι μισθοί και οι αμοιβές υπολείπονται ακόμα του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Όμως, δεν μπορεί να κάνει αποδεκτό να απαξιώνονται τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα της οικονομίας μας, πολύ δε περισσότερο να παρουσιάζουμε μια εικόνα μηδενισμού και ισοπέδωσης, η οποία απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να δεχθεί να υποβαθμίζονται οι κατακτήσεις των πολιτών και να παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα που πολλές φορές βασίζεται και σε λανθασμένα ή ελλιπή οικονομικά στοιχεία.

Η πραγματικότητα είναι ότι από το 2019 και ύστερα συντελείται μια μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας με απτό μέρισμα ανάπτυξης και άμβλυνσης των αδικιών προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Πρόοδος που αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς, ξένες κυβερνήσεις, ΜΜΕ και αναλυτές, που αναφέρονται στην Ελλάδα με πολύ θετικό τρόπο.

Οι 7 πρωτιές για την ελληνική οικονομία

Την περίοδο 2019-2023 έχουμε πετύχει:

  1. Τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.
  2. Τη μικρότερη σωρευτική αύξηση τιμών καταναλωτή, δηλαδή τον χαμηλότερο σωρευτικό πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη
  3. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του όγκου επενδύσεων
  4. Τη μεγαλύτερη μείωση του λόγου δημοσίου χρέους ως προς ΑΕΠ
  5. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεριδίου στις παγκόσμιες εξαγωγές αγαθών
  6. Τη μεγαλύτερη αύξηση επιπέδου ανταγωνισμού, όπως αυτό ορίζεται και μετριέται από τον ΟΟΣΑ
  7. Τη μεγαλύτερη μείωση της διαφοράς απόδοσης (spread) έναντι του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου

Οι 7 αλήθειες για την ελληνική οικονομία:

Αλήθεια 1η: Πάνω από 500.000 πολίτες βρήκαν δουλειά τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ.

Αλήθεια 2η: Τα τελευταία πέντε χρόνια ο κατώτατος και ο μέσος μισθός στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί περισσότερο από τις τιμές.

Αλήθεια 3η: Οι αμοιβές και τα εισοδήματα στην Ελλάδα αυξάνονται, και ως επί το πλείστον γρηγορότερα από την Ευρώπη.

Αλήθεια 4η: Στην Ελλάδα παρατηρείται υψηλότερος ρυθμός αύξησης της ατομικής κατανάλωσης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αλήθεια 5η: Το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα έχει αυξηθεί στην Ελλάδα σε βαθμό σημαντικά υψηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αλήθεια 6η: Η Ελλάδα είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Αλήθεια 7η: Οι καταθέσεις των Ελλήνων αυξάνονται και το χρέος των νοικοκυριών μειώνεται




Η κυβέρνηση θωρακίζει τη Θεσσαλία με έργα και παρεμβάσεις άνω των 3 δισ. ευρώ

 


Από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση με θέμα «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – Φράγματα, Υποδομές και Έργα Υδρονομίας»:

Η πλημμύρα του “Daniel” ήταν μια πλημμύρα έξω από τα προβλεπτικά μοντέλα, ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, τις συνέπειες του οποίου βιώσαμε και βιώσατε πρώτα και πάνω απ’ όλα εσείς με πρωτοφανή ένταση.

  • Εργαστήκαμε και εργαστήκατε πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα πρώτα να ανατάξουμε, έστω και προσωρινά, από τις μεγάλες, τις πρωτοφανείς ζημιές που έγιναν. Να εργαστούμε και να σχεδιάσουμε μακροπρόθεσμες λύσεις, σε βάθος χρόνου, που θα μας επιτρέψουν με αρκετή βεβαιότητα να ισχυριστούμε ότι τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά.
  • Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αφορούν τους δρόμους, τα τραίνα, τα σχολεία, τα οποία ήδη δρομολογούνται άμεσα, ξεκινώντας με τα σχολεία.
  • Στόχος της παρέμβασής μας να αποτρέψουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα και για καταιγίδες μικρότερης έντασης από αυτή του «Daniel», που μετά βεβαιότητας θα έχουμε.
  • Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο  να μπορέσουμε επιτέλους να βάλουμε τις βάσεις για μια σωστή και ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.

Τα τρία επίπεδα της παρέμβασής μας για τη Θεσσαλία:

  1. Έργα τα οποία διεξάγει η Περιφέρεια. Προσωρινές και γρήγορες αλλά σημαντικότατες παρεμβάσεις που αφορούν χειμάρρους, ρέματα, αναχώματα. Έργα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί και τα οποία δρομολογούνται με μια γενναία χρηματοδότηση από το κράτος προς την Περιφέρεια, πάντα καθ’ υπόδειξη των ειδικών.
  2. Πολλά μικρά έργα τα οποία έχουν δύο βασικούς σκοπούς: να συγκρατήσουν το νερό και να καθυστερήσουν την ορμή τουκαθώς αυτό θα έρχεται από τα βουνά προς τα πεδινά. Έργα τα οποία μπορεί να μην τα δούμε ποτέ, γιατί γίνονται πάνω στα βουνά.
  3. Μεγάλα έργα, η μεγάλη “προίκα” για τη Θεσσαλία. Τέσσερα έργα τα οποία έχουμε προτάξει και τα οποία θα μελετηθούν με πόρους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.   Εξασφαλισμένη δαπάνη και ταχύτητα ταυτόχρονα, έτσι ώστε να μπορούμε μέσα σε έναν χρόνο να έχουμε μελετητική ωριμότητα για έργα τα οποία συζητούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

3 δισεκατομμύρια ευρώ θα μας στοιχίσει συνολικά ο “Daniel” για αποζημιώσεις, έργα υποδομής τα οποία πρέπει να ξανακατασκευαστούν, αλλά πρέπει να κατασκευαστούν και με άλλες προδιαγραφές ανθεκτικότητας. Μετά τον “Ιανό” κάναμε μια καλή δουλειά η οποία αποτελεί μοντέλο, σε πολύ μικρότερη κλίμακα βέβαια, γιατί τα έργα του “Ιανού” άντεξαν.

 



Η Κεχαγιά προκλητικά διέψευσε τον εαυτό της και όσα είπε περί επιστροφής Πολάκη με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί

 



Σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά σημειώθηκε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ και της εκπομπής Σήμερα με αφορμή την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχουν γίνει τόσο γελοίοι πια που δεν σου κάνει καρδιά και να τους κοροϊδέψεις δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Βγαίνει χθες το πρωί η κ. Κεχαγιά, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δηλαδή ο άνθρωπος που μιλάει με τον εκάστοτε πρόεδρο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, και λέει «δεν τίθεται κανένα θέμα επιστροφής του Πολάκη στην ΚΟ γιατί ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη». Δύο ώρες μετά ανακοινώνεται η επιστροφή του Πολάκη στην ΚΟ. Πείτε μου τώρα τι κόμμα είναι αυτό; 

Έπρεπε, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, χθες να παραιτηθεί αμέσως, το λέω ειλικρινά. Δύο ώρες μετά φέρνεις τον Πολάκη στην ΚΟ; Φέρτον μεθαύριο, μην την ξεφτιλίζεις… Σοβαρή γυναίκα είναι, έχει κάνει καριέρα στη δημοσιογραφία, γιατί την ξεφτιλίζεις να γελάει ο κόσμος που τη βλέπει στο δρόμο… Σου χρώσταγε κάτι; Αύριο αν μιλήσει η Κεχαγιά θα την πιστέψει κανένας; Δεν θα την πιστέψει. Ακυρώθηκε ο ρόλος της. Σεβόμενη τη διάδρομή της έπρεπε να παραιτηθεί. 

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ η Κεχαγιά διέψευσε τον εαυτό της γιατί δεν θυμόταν τι είχε πει, και δήλωσε ότι άκουσα με έκπληξη τον «υπουργό Διάλυσης» της Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι εγώ είπα ότι ο κ. Πολάκης δεν θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και τον προκαλώ επειδή ασχολείται πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την αποκατάσταση των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας τα οποία έχει διαλύσει και καταβαραθρώσει, να βρει πού είπα εγώ ότι δεν θα επιστρέψει ο κ. Πολάκης στην ΚΟ. Τον προκαλώ τώρα. 

Άδωνις Γεωργιάδης: Χθες το πρωί τι είπατε;

Βούλα Κεχαγιά: Αυτό είναι μια σπέκουλα η οποία διαιωνίζεται από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που στοχεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του… Αν βρει ο κ. Γεωργιάδης ότι εγώ έχω κάνει τέτοια δήλωση ότι δεν θα επιστρέψει ο κ. Πολάκης θα βγω δημοσίως να του ζητήσω συγγνώμη

Άκης Παυλόπουλος: Για τον κόσμο που μας παρακολουθεί διαβάζω ότι ερωτηθήκατε σε ραδιόφωνο και είπατε ότι ‘ακούω και εγώ αυτές τις πληροφορίες, αν θέλετε τα σενάρια…’

Βούλα Κεχαγιά: Δεν υπάρχει… Ξεκινάμε από λάθος. Τίποτα, τίποτα… Λάθος. Όλα είναι παραπληροφόρηση και σπέκουλα. Δεν υπάρχει τέτοιο… Θα σας στείλω το ηχητικό να το παίξετε. Παρακαλώ να με αποκαταστήσετε. 

Άδωνις Γεωργιάδης: Πείτε μας τι είπατε…  Όσοι τα διαβάσαμε σε 2000 σάιτ λέμε ψέματα. Εγώ δεν άκουσα την εκπομπή, έχω διαβάσει τα σάιτ, αλλά μπορείτε να μας πείτε τι είπατε, μετά να βρούμε το ηχητικό και να το παίξουμε να βρούμε αν έχετε πει τα ίδια. Αλλά αν δεν έχετε πει τα ίδια θα παραιτηθείτε σήμερα. Κάνουμε συμφωνία; 

Αν δεν έχει πει ό,τι γράφει το σύνολο των σάιτ εγώ θα της ζητήσω συγγνώμη, αλλιώς θα παραιτηθεί, γιατί δεν παρενέβη ένα 24ωρο που είναι σε όλα τα σάιτ (η δήλωση) σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Κατόπιν ο Δημήτρης Οικονόμου «έπαιξε» στον αέρα το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα, όπου ξεκάθαρα η Βούλα Κεχαγιά λέει «δεν τίθεται κανένα θέμα επιστροφής του Πολάκη στην ΚΟ γιατί ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη» και ας χτυπιέται προσπαθώντας να διαψεύσει την ίδια. Δείτε το βίντεο: 





Απολογούνται στον ανακριτή οι 4 κακοποιοί που χτύπησαν Γάλλο τουρίστα σε μπαρ στο Ρέθυμνο

 


Οι τέσσερις νεαροί κακοποιοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό 36χρονου Γάλλου τουρίστα έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους ότι δεν είχαν πρόθεση να του προκαλέσουν σοβαρή βλάβη, αλλά η κατάσταση ξέφυγε εξαιτίας της έντασης, και αυτό το θεωρούν δικαιολογία ότι όταν υπάρχει ένταση μπορεί και να σκοτώσεις κάποιον.

Η συμπλοκή φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή, όταν ένας από τους νεαρούς Κρητικούς άρπαξε ένα μπουκάλι αλκοόλ που κρατούσε ο Γάλλος και τον χτύπησε, ενώ ένας άλλος τον κλωτσούσε στα πλευρά.

Στο σοκαριστικό βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο τουρίστας είναι λιπόθυμος στο έδαφος με τους κακοποιούς να μην πτοούνται και να συνεχίζουν να τον χτυπάνε.

Ο 36χρονος νοσηλεύεται με κάταγμα στο κεφάλι, χωρίς να διατρέχει πλέον κίνδυνο, ενώ οι γονείς του βρίσκονται στην Ελλάδα.






Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τις πλημμύρες που σκότωσαν 4.000 ανθρώπους

 


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την εκτέλεση 30 αξιωματούχων για την φερόμενη ως αποτυχία τους να αποτρέψουν μαζικές πλημμύρες και κατολισθήσεις το καλοκαίρι που οδήγησαν στο θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας αξιωματούχος υπό το καθεστώς του Κιμ είπε ότι μεταξύ 20 και 30 αξιωματούχοι, στη Βόρεια Κορέα κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παράλειψη καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει σε θανατική ποινή, μετέδωσε το TV Chosun.

«Διαπιστώθηκε ότι 20 έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν την ίδια ώρα στα τέλη του περασμένου μήνα», είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Οι αναφορές για τις εκτελέσεις δεν επαληθεύτηκαν αμέσως από ανεξάρτητα μέσα.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, που κόστισε περίπου 4.000 ζωές και εκτόπισε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.

Οι αξιωματούχοι που εκτελέστηκαν δεν ταυτοποιήθηκαν, αλλά η έκθεση σημείωσε ότι ο Kang Bong-hoon, ο Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Κόμματος της επαρχίας Chagang από το 2019, ήταν μεταξύ των ηγετών που απέλυσε ο Κιμ σε μια έκτακτη συνάντηση κατά τη διάρκεια της καταστροφής από τις πλημμύρες.



Ο Μαδούρο αλλάζει ημερομηνία στα Χριστούγεννα και τα πάει 1η Οκτωβρίου

 


Δικτάτορας είναι ότι θέλει κάνει, και γελάει η υφήλιος μαζί του.

Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι οι φετινοί εορτασμοί για τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο καθώς προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από την καταγγελλόμενη από την αντιπολίτευση καλπονοθεία στις προεδρικές εκλογές.

«Είναι Σεπτέμβριος και ήδη μυρίζουν Χριστούγεννα. Φέτος λοιπόν – για να σας αποτίσω φόρο τιμής και να σας ευχαριστήσω – θα εκδώσω διάταγμα για τη μεταφορά των Χριστουγέννων την 1η Οκτωβρίου» δήλωσε ο Μαδούρο στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό του σόου.

Ο δικτάτορας την νίκη του οποίου δεν αναγνωρίζουν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ε.Ε., αλλά και κανένα σοβαρό κράτος στον κόσμο, υποσχέθηκε σε όλους τους κατοίκους της χώρας της Λατινικής Αμερικής Χριστούγεννα «ειρήνης, ευτυχίας και ασφάλειας».

Η αντιπολίτευση, ξένες κυβερνήσεις και παρατηρητές κάνουν λόγο ελιγμό της εξουσίας προκειμένου να μην αποκαλύψει τα πραγματικά αποτελέσματα και τη νίκη του υποψήφιου της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες.

Οργή στη Βενεζουέλα για την απόφαση του Μαδούρο να επισπεύσει τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μεγάλη γιορτή για την πλειοψηφία των καθολικών Βενεζολάνων, που δεν έδειξαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την κίνηση του Μαδούρο να επισπεύσει την εορταστική περίοδο ενώ η χώρα βιώνει μια πολιτική κρίση.

«Τα Χριστούγεννα υποτίθεται ότι είναι περίοδος χαράς, επανένωσης οικογενειών, γιορτών, δώρων, αλλά χωρίς χρήματα και με αυτή την πολιτική κρίση ποιος μπορεί να πιστέψει ότι τα Χριστούγεννα θα έρθουν νωρίτερα;», δήλωσε στο Associated Press ο Χοσέ Ερνέστο Ρουίζ, εργαζόμενος σε επιχείριση στο Καράκας.

H απόφαση του Μαδούρο να επισπεύσει τους εορτασμούς των Χριστουγέννων δεν είναι πρωτοφανής, καθώς το έχει ξανακάνει αρκετές φορές αφότου ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας μετά τον θάνατο του μέντορά του, Ούγκο Τσάβες, το 2013.




Ζευγάρι οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση στην Νέα Μάκρη

 


Ένας 61χρονος, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, μαζί με την 50χρονη σύντροφό του είναι οι δύο που συνελήφθησαν για εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στα ίχνη τους από βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο ο 61χρονος σε κάθε απόπειρα εμπρησμού φαίνεται να μετακινεί το όχημά του από το σημείο που το είχε παρκαρισμένο, έξω από το σπίτι του.

Μαζί με το ζευγάρι, που βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατηγορία εμπρησμού από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή στις φωτιές φέρεται να είχε και ο ανήλικος γιος της 50χρονης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γείτονας έχει αναγνωρίσει τον 16χρονο γιο της, τον οποίο είχε εντοπίσει να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα. 

Τον ανήλικο αναζητούν οι Αρχές, καθώς κατάφερε να διαφύγει της αυτόφωρης σύλληψης αν και το αδίκημα είναι κακούργημα.



Χτύπησαν ανήλικους μετά από ραντεβού στα social media

 


Στη σύλληψη τριών ανηλίκων για επίθεση κατά δύο 16χρονων την περασμένη Παρασκευή στην Καλαμαριά προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, αιτία αποτέλεσαν προσωπικές διαφορές, με την κοπέλα να στέλνει μήνυμα στα θύματα μέσω social media αναφορικά με το σημείο συνάντησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δύο 18χρονοι, με τη συνδρομή ενός τρίτου προσώπου που παραμένει άγνωστο, προχώρησαν αρχικά σε εκφοβισμό των δύο ανηλίκων, ενώ, στη συνέχεια, επιτέθηκαν με σωματική βία και αντικείμενα σε έναν εξ αυτών, αφαιρώντας του τα γυαλιά ηλίου και σπάζοντας το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 16χρονος που δέχθηκε χτυπήματα μετέβη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών επέστρεψε στο σπίτι του.

Μετά την καταγγελία τού περιστατικού, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη των τριών ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.



Το τελευταίο βίντεο της 24χρονης ομήρου που εκτελέστηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς

 



Το τελευταίο βίντεο της 24χρονης Εντέν Γιερουσάλμι, της μιας από τους έξι ομήρους που εκτελέστηκε από τη Χαμάς τα προηγούμενα 24ωρα με αποτέλεσμα να προκληθεί λαϊκή οργή, έδωσε στη δημοσιότητα η τρομοκρατική οργάνωση.

Στο βίντεο φαίνεται η 24χρονη, η οποία εργαζόταν ως μπαργούμαν στο μουσικό φεστιβάλ Νόα κατά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, να απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και να τον καλεί να κάνει ό,τι μπορεί για να τους ελεθυθερώσει. «Υποφέρω και υποφέρουμε όλοι» λέει η 24χρονη.

Στο ίδιο βίντεο η νεαρή κοπέλα απευθύνεται συγκινημένη στην οικογένειά της εκφράζοντας την αγάπη στους γονείς και τις δύο αδερφές της λέγοντας «μου λείπετε».

Την ημέρα της απαγωγής της η 24χρονη είχε στείλει σε συγγενείς της ένα βίντεο με πύραυλο να χτυπάει στο φεστιβάλ ενώ η ίδια καλούσε την αστυνομία και ζητούσε βοήθεια.

Τις επόμενες τέσσερις ώρες, μάλιστα, η 24χρονη ήταν στο τηλέφωνο με τις αδερφές της με τις τελευταίες της λέξεις να είναι «με έπιασαν».



Διώξεις από τις ΗΠΑ κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς για τρομοκρατία


 

Η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη έγγραφα που πιστοποιούν την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος έξι ηγετικών στελεχών της Χαμάς για τρομοκρατία.

Τα έγγραφα, που φέρουν ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου, δείχνουν πως ασκήθηκαν διώξεις σε έξι ηγετικά στελέχη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων του πρώην ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε την 31η Ιουλίου στην Τεχεράνη, και του νέου ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, τότε επικεφαλής της οργάνωσής της στη Γάζα, που θεωρείται εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ.

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του Σινουάρ και άλλων ηγετών της Χαμάς αφορούν το ότι «σχεδίαζαν εκστρατεία μαζικής βίας και τρομοκρατίας αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης εδώ και δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένης της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

Οι επιθέσεις «των περασμένων τριών δεκαετιών» από τη Χαμάς είχαν αποτέλεσμα «να δολοφονηθούν και να τραυματιστούν χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους δεκάδες αμερικανοί πολίτες», πρόσθεσε ο υπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και περίπου 250 απήχθησαν. Σε αντίποινα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.819 ανθρώπους.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σαρώνει τα μετάλλια η ελληνική ομάδα στους παραολυμπιακούς

 



Την αρχή έκανε η Χριστίνα Γκέντζου η οποία ήταν χάλκινη στο τάε κβον ντο στην κατηγορία Κ44. Στο ίδιο άθλημα στην κατηγορία +65 κιλών (Κ44) η Ελένη Παπασταματοπούλου κατέκτησε και αυτή το χάλκινο μετάλλιο.

Το Σάββατο, η 19χρονη σπρίντερ Λήδα Μανθοπούλου ήταν εντυπωσιακό στα 100μ. στον στίβο και κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Τ38.

Τη σκυτάλη πήραν ο Κωνσταντίνος Τζούνης με το χάλκινο μετάλλιο στην δισκοβολία (F56) και ο Αντώνης Τσαπατάκης (ασημένιο) στην κολύμβηση, ενώ ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε το αργυρό στον τελικό της κορίνας (F32). Μάλιστα αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση που ο αθλητής μας κατακτά ασημένιο μετάλλιο.

Χρυσό για Θανάση Κωνσταντινίδη και χάλκινο για Λάζαρο Στεφανίδη στη σφαιροβολία

Τέλος, στο ατομικό της μπότσια BC3 ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο φτάνοντας τα επτά μετάλλια σε πέντε συνεχόμενες διοργανώσεις από το 2008!



Ο γιός του ιερέα λέει ότι η παπαδιά λέει ψέματα η ίδια κακοποιεί τον ιερέα


 

Ιερέας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψή του έγινε μετά την καταγγελία που έκανε η 48χρονη πρεσβυτέρα στην Αστυνομία, ύστερα από καβγά που προηγήθηκε στο σπίτι τους. Αφορμή για τον καβγά, φαίνεται πως στάθηκε το γεγονός ότι η γυναίκα μαγείρευε αργά χθες το βράδυ προκαλώντας φασαρία.

Η πρεσβυτέρα κατήγγειλε ότι με τον ιερέα έχει συχνά προστριβές τα δύο τελευταία χρόνια, κι αφότου ξεκίνησε να εργάζεται, κατηγορώντας τον 60χρονο ότι της ασκεί ψυχολογική βία και της μιλάει απαξιωτικά εξυβρίζοντάς την. Ανέφερε δε ότι και το περυσινό καλοκαίρι απευθύνθηκε στην αστυνομία ύστερα από έναν ακόμη καβγά για ασήμαντη αφορμή και τότε ο ιερέας φέρεται να την απείλησε ότι θα την σφάξει και θα την κρεμάσει.

Ο 20χρονος γιός όμως δίνει μια άλλη εικόνα  «Ήμασταν μπροστά. Γύρισε η μητέρα μου κατά τις 22:30- 23:00 το βράδυ, ήθελε να μαγειρέψει. Επειδή έχουμε από κάτω γείτονες, της είπε ο πατέρας μου 2-3 φορές να κάνει ησυχία για να μην ξυπνήσουν τους γείτονες αλλά η μητέρα μου δεν τον άκουγε. Ο πατέρας μου δεν της άπλωσε χέρι, απλώς πήρε τον κιμά και τον πέταξε στα σκουπίδια. Δεν τον άκουγε, δεν ακούει κανέναν η μητέρα. Είναι στενοχωρημένος. Μαζί με τον μπαμπά είμαστε. Όταν συζητάμε κάτι και της λέμε, δεν δέχεται το όχι και της κάνουμε τα χατίρια. Για ενδοοικογενειακή βία τον είχε καταγγείλει και πέρσι. Είχε γίνει κάτι και τον είχε καταγγείλει. Πήγε και είπε ψέματα. Γενικά έχουν συμβεί πολλά. Δεν την είχε πιάσει ποτέ από τον λαιμό, δεν την έχει ακουμπήσει ποτέ ο πατέρας μου. Δεν έχει απλώσει ποτέ χέρι πάνω της. Το αντίθετο έχει γίνει».

Η καταγγέλλουσα που όπως φαίνεται λέει ψέματα και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη εις βάρος του 60χρονου συζύγου της. Όπως είπε μόνο να απομακρυνθεί από την οικία τους και να εκδοθεί περιοριστικός όρος μη προσέγγισής της, λόγω των καθημερινών εντάσεων που βιώνουν, με λίγα λόγια να μην φύγει η ίδια αλλά να διώξει τον ιερέα από το σπίτι του.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη (10/09).



Χωρίς χειροπέδες στην Μογγολία ο δικτάτορας Πούτιν δίνει εντολές για δολοφονίες Ουκρανών αμάχων

 


Την ώρα που η Μογγολία προκλητικά δεν πέρασε χειροπέδες στον Ρώσο δικτάτορα και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Πολτάβα της Ουκρανίας.

Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 51 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 235.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι η πόλη δέχτηκε επίθεση. Πρόκειται για μία από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις που πραγματοποιεί η Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Ζελένσκι είπε σε βίντεο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με δύο βαλλιστικούς πυραύλους «ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο». «Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια», πρόσθεσε.

«Λάβαμε προκαταρκτικές αναφορές σχετικά με τη ρωσική επίθεση στην Πολτάβα. Σύμφωνα με τις προς το παρόν διαθέσιμες πληροφορίες, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι χτύπησαν στο έδαφος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος και ενός κοντινού νοσοκομείου. Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε εν μέρει. Άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Πολλοί διασώθηκαν. Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν προς το παρόν 41 νεκροί. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «διέταξα μια πλήρη και άμεση έρευνα για όλες τις συνθήκες του τι συνέβη. Όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι βοήθησαν και σώζουν ζωές από την πρώτη στιγμή μετά το χτύπημα».

Υποσχέθηκε επίσης η Ρωσία να λογοδοτήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπάει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. «Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Ντμίτρι Λαζούτκιν, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση είπε ότι τη στιγμή της επίθεσης γινόντουσαν μαθήματα στις τάξεις του ινστιτούτου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, γινόντουσαν μαθήματα. Ο συναγερμός ήχησε στις 9:08, όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο, μερικά λεπτά αφότου ήχησε ο συναγερμός, ακούστηκαν εκρήξεις. Κατά την διάρκεια του αεροπορικού πλήγματος δεν γίνονταν καμία παρέλαση ή κάποια άλλη εκδήλωση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην Πολτάβα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου και 120 χιλιόμετρα από τα πλησιέστερα ρωσικά σύνορα, ο περιφερειάρχης Φιλίπ Πρόνιν δήλωσε ότι περίπου 150 κάτοικοι έδωσαν αίμα για τους τραυματίες. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τριήμερο πένθος.



Κάποιος να εξηγήσει στον Κασσελάκη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα είναι ο ίδιος και όχι το όνομα


 

Το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» προτείνει ως νέο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δημοσκοπικά δεν είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση, ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης, νομίζοντας ότι έτσι θα επιβιώσει.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι το όνομα του κόμματος, αλλά το όνομα Κασσελάκης που κακός ηγείται του κόμματος. 

Ο Κασσελάκης νομίζοντας ότι θα αλώσει τα πάντα, δρομολογεί σαρωτικές αλλαγές, καθώς ανοίγει αυτήν την ώρα τα χαρτιά του, στην εισήγηση του, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος. 

Με βάση τα όσα παρουσίασε στην τοποθέτηση του ο κ. Κασσελάκης προς τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, στις αλλαγές που προωθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιλαμβάνεται και αλλαγή του ονόματος του κόμματος, και η επίσημη πρότασή του που είναι το Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση. 

Δείτε τις αλλαγές που προτείνει ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης 



Στην εισήγησή του περιλαμβάνονται και μια σειρά από ασυμβίβαστα, όπως ότι:

οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να είναι μέλη του κόμματος

το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα είναι οι τρεις θητείες και μετά ο εκάστοτε βουλευτής θα αλλάζει εκλογική περιφέρεια.

Ακόμη, στην εισήγηση του κ. Κασσελάκη πονηρός κάνει «πανίσχυρα» τα μέλη του κόμματος, καθώς θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως συνέβη στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν.

Ειδικά για τους βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές προβλέπεται ότι στο εξής θα μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο. Αυτό θα είναι η Εθνική Επιτροπή Μελών, το οποίο θα αντικαταστήσει την σημερινή Κεντρική Επιτροπή και η συμμετοχή των βουλευτών και των Ευρωβουλευτών θα είναι ex officio. Σημειωτέον το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη, εκ των οποίων 10 άτομα από τη νεολαία. Η Εθνική Επιτροπή Μελών θα εκλέγει τον γενικό γραμματέα και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, καθώς επίσης και τους γραμματείς Διοικητικών και Οικονομικών, Οργανωτικού και Διεύρυνσης, Κυβερνητικού προγράμματος και Κοινωνικής Δράσης.

Ο πρόεδρος θα εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος (μέλη και φίλους) και γιαυτό γλύφει στην κυριολεξία τα μέλη ο τυχοδιώκτης ξέροντας ότι είναι ανεπαρκής πολιτικά και με αυτό τον τρόπο θέλει να επιβιώσει.

Τα μέλη θα επιλέγουν το ένα τρίτο των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, πέρα από την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Παράλληλα, θα προτείνει στην Εθνική Επιτροπή Μελών τον γενικό γραμματέα, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα και τους γραμματείς Διοικητικών και Οικονομικών, Κυβερνητικού Προγράμματος και Κοινωνικής Δράσης, ενώ ορίζει τον γενικό οικονομικό διευθυντή και τον τον εκπρόσωπο Τύπου. 



Προκλητικός ο συνήγορος των κακοποιών που σακάτεψαν τον ελληνοκαναδό : «Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία»

 



Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, ζήτησαν και έλαβαν οι δύο  κακοποιοί που συνελήφθησαν μετά την παράδοση τους στις αστυνομικές αρχές, και μετά από δύο μήνες, για τον άγριο ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού στην Κρήτη.

Τα δύο άτομα 31 και 32 ετών, ο ένας από χωριό του Μυλοποτάμου και ο άλλος από περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, μετά από δύο μήνες από το αιματηρό περιστατικό που είχε ως κατάληξη το σοβαρότατο τραυματισμό του 49χρονου, παραδόθηκαν την Δευτέρα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με το συνήγορο υπεράσπισής τους να αναφέρει πως τα πραγματικά περιστατικά φαίνεται να δείχνουν ότι η εμπλοκή των δύο δεν ήταν στο βαθμό που περιγράφεται.

«Τα πραγματικά περιστατικά φαίνονται να μην είναι σε βάρος τους ή τουλάχιστον στο βαθμό στον οποίο αποδίδεται. Θεωρώ λάθος το γεγονός ότι σήμερα έρχονται κάπως καθυστερημένα ενώπιον των Δικαστικών Αρχών. Αυτή η παιδιάστικη μετεφηβική τους ανοησία ελπίζω να μην τους βλάψει στην περαιτέρω μεταχείρισή τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Διονύσης Βέρρας.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση τα οποία δεν φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί, και τα οποία, όπως υποστήριξε, ίσως να έχουν ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή από τους συλληφθέντες.

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου σε νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου ο 49χρονος Ελληνοκαναδός ο οποίος έκανε διακοπές στον τόπο καταγωγής του με την οικογένειά του, δέχθηκε την επίθεση η οποία καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που οι δράστες τον χτύπησαν με καρέκλα στο κεφάλι με αποτέλεσσμα να πέσει στο έδαφος.

Ακολούθησε μια αδιανόητη επίθεση, όπου οι δράστες συνέχισαν να τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, αδιαφορώντας για τις πιθανές θανατηφόρες συνέπειες.

Τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν ξεκάθαρο ότι πήγαιναν για να τον σκοτώσουν.