Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τις πλημμύρες που σκότωσαν 4.000 ανθρώπους

 


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την εκτέλεση 30 αξιωματούχων για την φερόμενη ως αποτυχία τους να αποτρέψουν μαζικές πλημμύρες και κατολισθήσεις το καλοκαίρι που οδήγησαν στο θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας αξιωματούχος υπό το καθεστώς του Κιμ είπε ότι μεταξύ 20 και 30 αξιωματούχοι, στη Βόρεια Κορέα κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παράλειψη καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει σε θανατική ποινή, μετέδωσε το TV Chosun.

«Διαπιστώθηκε ότι 20 έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν την ίδια ώρα στα τέλη του περασμένου μήνα», είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Οι αναφορές για τις εκτελέσεις δεν επαληθεύτηκαν αμέσως από ανεξάρτητα μέσα.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, που κόστισε περίπου 4.000 ζωές και εκτόπισε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.

Οι αξιωματούχοι που εκτελέστηκαν δεν ταυτοποιήθηκαν, αλλά η έκθεση σημείωσε ότι ο Kang Bong-hoon, ο Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Κόμματος της επαρχίας Chagang από το 2019, ήταν μεταξύ των ηγετών που απέλυσε ο Κιμ σε μια έκτακτη συνάντηση κατά τη διάρκεια της καταστροφής από τις πλημμύρες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου