Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Εξαρθρώθηκε από την Άμεση Δράση συμμορία που κλέβει χρηματοκιβώτια

 


Σύμφωνα με ανάρτηση του Αμεσοδρασίτη Χρήστου Μπαλάσκα στο facebook,  περιπετειώδης καταδίωξη διαρρηκτών έγινε εχθές το βράδυ με αποτέλεσμα την σύλληψη κακοποιών Αλβανών. 

Η ώρα ήταν 03:15 όταν περιπολικό της άμεσης δράσης έλαβε σήμα για διάρρηξη σε μάντρα αυτοκινήτων επί της Λ.Καρέα στον Βύρωνα. 

Περιπολικά της Άμεσης Δράσης προσέγγισαν στο σημείο και σε μικρή απόσταση είδαν ένα BMW τζίπ να φεύγει με μεγάλη ταχύτα. Σε συνεννόηση με τον εκφωνητή από το κέντρο της Άμεσης Δράσης τα περιπολικά άρχισαν την καταδίωξη. 

Το όχημα το οποίο μόλις είχε κλαπεί ανέπτυξε ταχύτητα, πλήν όμως ο έμπειρος αρχυφύλακας και οδηγός του περιπολικού δεν άφησε περιθώρια στους κλέφτες να χαθούν από το οπτικό του πεδίο. Στην καταδίωξη μπήκαν και άλλα δύο περιπολικά, το κλεμμένο όχημα κατέβηκε την Κατεχάκη μπήκε Μεσογείων, Παππαδά και δεν θα σταματούσε. Στην καταδίωξη μπήκαν και πολλές ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Τελικά το BMW στο τέρμα της οδού Δάφνης στο Π.Ψυχικό, έσπασε την μπάρα εισόδου στο παλιό λατομείο και μπήκε μέσα. Εκεί εγκατέλειψαν οι δράστες το όχημα και προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζοί. Μετά από λίγο οι δύο δράστες (Αλβανοί) συνελήφθησαν.  Στο κλεμμένο όχημα βρέθηκε και το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχαν κλέψει από την μάντρα αυτοκινήτων, καθώς και τα διαρρηκτικά εργαλεία. 








Ακροδεξιά και Ακροαριστερά - Καθεστωτική νοοτροπία να ανατρέψουν αποτελέσματα και κυβερνήσεις

 


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες όταν η ακροαριστερή Νίνα Κασιμάτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με ανάρτηση της στο twitter την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πόσο κοντά ήταν στο μήνυμα Τράμπ η Κασιμάτη γράφοντας : “Μόνο με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ευχές μας θα κρατούσαν τόσο λίγο! Η ανατροπή τους καθίσταται όρος επιβίωσης. Ως τότε προσέχουμε εαυτούς, αγαπημένους και όποιον γνωρίζουμε ότι έχει ανάγκη – για άλλη μια φορά στην Ιστορία μας «ο λαός θα σώσει το λαό»”


Τα άκρα δεξιά και αριστερά δεν διστάζουν να φτάσουν σε ακραίες εκδηλώσεις και ενέργειες για να κλέψουν την εξουσία καταλύοντας την δημοκρατία, δεν διστάζουν να καταλύσουν το Σύνταγμα.

Αμφότεροι διαθέτουν ως συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας τους τη βία. Αρνούνται την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Περιφρονούν το Σύνταγμα. Απορρίπτουν κάθε έννοια ατομικότητας. Τρομοκρατούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, καλούν το λαό σε εξέγερση με σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας.

Οι μεν Ακροαριστεροί ονειρεύονται μια κοινωνία απαλλαγμένη από κάθε μορφή εξουσιαστικής δομής, οι δε Ακροδεξιοί αδημονούν να διοικήσουν ένα «καθαρό» φυλετικό έθνος. Κοινή συνισταμένη η παντελής απουσία νομικών και συνταγματικών ορίων, ο διεθνής αποκλεισμός από κάθε είδους συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, η δημιουργία καθεστώτος περισσότερο ανελεύθερο από το προηγούμενο.



Οι Proud Boys του Τράμπ, πρόκειται για ακροδεξιό και νέο-φασιστικό κίνημα, στο οποίο γίνονται μέλη μόνο άνδρες. Προωθεί και συμμετέχει σε περιστατικά πολιτικής βίας. Η βάση του είναι οι ΗΠΑ, αλλά έχει επίσης παρουσία στην Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια γνωστή φυσιογνωμία αντίκρισαν οι «μεταλάδες» στα πρωτοφανή επεισόδια στο Καπιτώλιο..


Ανάμεσα στους οπαδούς του Τραμπ που εισέβαλαν, ήταν και ο ακροδεξιός κιθαρίστας και ιδρυτής ενός γνωστού metal συγκροτήματος, ο Jon Schaffer των Iced Earth.

Το ιστορικό μέλος της μπάντας έχει δηλώνει ανοιχτά πως είναι αρνητής του κορωνοϊού, αρνητής του εμβολίου και… πατριώτης στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι λειτουργούν οι ακροαριστεροί και οι ακροδεξιοί που δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαν βάση ακροαριστερούς, διαθέτει πολλούς από τέτοιου είδους ακραίους τύπου Κασιμάτη. Όπως έχει και ακροαριστερά στελέχη που συνεννοούνται με συμμορίες συντρόφων αντιεξουσιαστών και υπερασπιστές της 17Ν και παίρνουν ανοικτά ευνοϊκή θέση υπέρ τους.



Πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δεν προσπάθησε να ελέγξει την ενημέρωση με στημένους διαγωνισμούς θέλοντας να περιορίσει τα ΜΜΕ, δεν επιτέθηκε στην ενημέρωση (βλέπε Τράμπ), δεν αγνόησε το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν έκανε παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη για να επιτύχει τις στημένες διώξεις πολιτικών του αντιπάλων, στην προσπάθεια του να εδραιώσει καθεστώς ώστε να κυβερνήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Ποιος θα ξεχάσει τον όχλο που είχε μαζέψει έξω από την βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας κρεμάλες για τους βουλευτές της κυβέρνησης; Και πόσο μοιάζουν οι κρεμάλες αυτές με τις κρεμάλες εχθές στο Καπιτώλιο.



H Ακροαριστερά προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι απειλή, μόνο η ακροδεξιά εκφράζει κατά κόρον τον αντικοινοβουλευτισμό και την αντιδημοκρατικότητα. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που οι δύο ακραίοι χώροι εμφανίζουν διαφορές μεταξύ τους, ωστόσο είναι εξίσου επικίνδυνοι για την αστική (φιλελεύθερη) Δημοκρατία και θέλουν μεγάλη προσοχή.



Εγκαταλείπουν τον Τράμπ παραιτήσεις στον Λευκό Οίκο μετά το πραξικόπημα στο Καπιτώλιο

 



Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ματ Πότινγκερ. Ακολούθησαν οι παραιτήσεις και άλλων αξιωματούχων της διοίκησης Τραμπ, έπειτα από την εισβολή υποστηρικτών του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου στο Καπιτώλιο, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν πραξικοπηματικά την εκλογική του ήττα από τον Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Πότινγκερ παραιτήθηκε ως απάντηση στην αντίδραση του Αμερικανού προέδρου έπειτα από την εισβολή στο Καπιτώλιο, μετέδωσε το CNN. 

Δύο συνεργάτες της Μελάνια Τραμπ παραιτήθηκαν την Τετάρτη, ενώ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν σκέφτεται επίσης να παραιτηθεί, ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Reuters.

Η Στεφανί Γκρίσαμ παραιτήθηκε από προϊστάμενη του επιτελείου της πρώτης κυρίας. «Ήταν τιμή να υπηρετήσω τη χώρα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα στην αποστολή της κ. Τραμπ να βοηθήσει τα παιδιά παντού και περήφανη για τα πολλά επιτεύγματα αυτής της διοίκησης» είπε.

Παραιτήθηκαν επίσης η γραμματέας του Λευκού Οίκου, αρμόδια για τον σχεδιασμό κοινωνικών εκδηλώσεων, Ρίκι Νικέτα, καθώς και η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Μάθιους. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Κρις Λίντελ.



Μετά την διεθνή κατακραυγή ο Τράμπ λέει : Θα υπάρξει ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου

 



Λίγο νωρίτερα, τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές πιστοποίησε επισήμως το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπάιντεν έλαβε 306 εκλεκτορικές ψήφους ενώ ο κ. Τραμπ 232.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Νταν Σκαβίνο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «αν και διαφωνώ απολύτως με το αποτέλεσμα των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, εντούτοις θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου».

Πρόκειται για «τη λήξη μίας από τις καλύτερες πρώτες προεδρικές θητείες και δεν είναι παρά η αρχή του αγώνα μας για να δώσουμε πίσω στην Αμερική το μεγαλείο της» συμπλήρωσε για λογαριασμό του Τράμπ.


.



Σύγκρουση σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής με σκάφος του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια

 



Ένταση υπήρξε στα Ίμια ανήμερα των Θεοφανίων, καθώς σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συγκρούστηκε με σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Το επεισόδιο φέρεται να συνέβη μεταξύ ενός ελληνικού σκάφους του λιμενικού και μιας τουρκικής ακταιωρού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου συμβάντος.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες, θέλουν η σύγκρουση να προήλθε κατά τη διάρκεια ελιγμών των τουρκικών και ελληνικών σκαφών σε μια περιοχή όπου βρίσκονταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ελληνικά αλιευτικά σκάφη.




Facebook και Twitter μπλόκαραν τους λογαριασμούς του επικίνδυνου Τραμπ

 


Μετά το Twitter, και το Facebook ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τον λογαριασμό του Ντονάλτ Τράμπ, έπειτα από το πραξικόπημα με την βίαιη εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Καταγράψαμε στη σελίδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δύο παραβιάσεις των όρων χρήσης οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας του λογαριασμού του για 24 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα την περίοδο αυτή», διευκρίνισε η διαχείριση του Facebook σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν από τον ιστότοπο βίντεο στο οποίο ο Τραμπ καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

Ο ιστότοπος Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξουν νέες παραβιάσεις των όρων χρήσης του, θα τον αναστείλει μόνιμα.

«Ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς και εν εξελίξει βίαιης κατάστασης στην Ουάσιγκτον, ζητήσαμε την απομάκρυνση τριών tweets του @realDonaldTrump που αναρτήθηκαν νωρίτερα σήμερα λόγω σοβαρών και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεων των κανονισμών μας», σημείωσε το twitter. Τα tweets εν τέλει απομακρύνθηκαν. 





Μητσοτάκης: Φρικτά τα γεγονότα στην Ουάσινγκτον -Η αμερικανική δημοκρατία θα ξεπεράσει την κρίση

 


«Φρικτά» χαρακτήρισε τα όσα πραγματοποιούνται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός δήλωσε προβληματισμένος από τη βία και τα φρικτά γεγονότα στις ΗΠΑ. «Εξαιρετικά προβληματισμένος από τη βία και τα φρικτά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουάσινγκτον. Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, βαθιά ριζωμένη και θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση», έγραψε στο Twitter.



Μόνο για την εκκλησία δεν κάνει η ηλικιωμένη που ξεφτιλίστηκε σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο

 


Μόνο την φώτιση του θεού δεν πήρε η συγκεκριμένη ηλικιωμένη που ξεφτιλίστηκε στο πανελλήνιο σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο σε όλους.

Η δήθεν θεοσεβούμενη "κυρία" εξερχόμενη εκκλησίας στην Θεσσαλονίκη ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στην τηλεοπτική κάμερα.

Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα του ΣΚΑΪ έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στην συμπρωτεύουσα την ώρα της λειτουργίας για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Την ώρα της ζωντανής σύνδεσης η εν λόγω κυρία μόλις βγήκε από την εκκλησία ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο σε όλους μας.





Το Καπιτώλιο αργά το βράδυ επικύρωσε τα αποτελέσματα και την Νίκη Μπάιντεν

 



Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, ενημέρωσε ότι η κύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα γίνει αργότερα το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας).

Υπερασπιστήκαμε τη Δημοκρατία, είπε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, στην έναρξη της συνεδρίασης της Γερουσίας στο Καπιτώλιο, μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο κτίριο. «Ακόμη και μετά τη βία και τον βανδαλισμό άνευ προηγουμένου σε αυτό το Καπιτώλιο, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού των ΗΠΑ συναντώνται ξανά, την ίδια ημέρα, για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα», είπε ο Πενς συγκλονισμένος μετά το πραξικόπημα Τράμπ.

Ο Μιτς Μακόνελ ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, τόνισε ότι ο όχλος απέτυχε να διαταράξει τη Δημοκρατία και η Γερουσία θα επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στην ανομία, ή στον εκφοβισμό. Είμαστε ξανά στα έδρανά μας, θα κάνουμε το καθήκον μας όπως ορίζει το Σύνταγμα, για το έθνος μας. Και θα το κάνουμε απόψε», είπε ο Μιτς Μακόνελ. «Οι ΗΠΑ και το Κογκρέσο έχουν αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερες απειλές από τον όχλο που είδαμε σήμερα», συνέχισε ο Μακόνελ. Οι εισβολείς «απέτυχαν» να εμποδίσουν το Κογκρέσο να κάνει το καθήκον του, έκρινε: «Αυτή η αποτυχημένη ανταρσία υπογραμμίζει πόσο κρίσιμο είναι το καθήκον που έχουμε», που είναι να κυρωθεί το ποιος είναι ο «νικητής των εκλογών του 2020», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του σώματος.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, χαρακτήρισε τον Τραμπ ως τον χειρότερο πρόεδρο των ΗΠΑ. «Ήταν ληστές, εξστρεμιστές, εσωτερικοί τρομοκράτες», είπε αναφερόμενος στους εισβολείς στο Καπιτώλιο. «Είναι λεκές που δεν θα ξεπλυθεί εύκολα η σημερινή εισβολή», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε : «Τα σημερινά γεγονότα δεν έγιναν αυθόρμητα. Ο πρόεδρος που τους εξώθησε να έρθουν εδώ, ποτέ δεν αποθάρρυνε τη βία. Η βία σε μεγάλο ποσοστό είναι δική του ευθύνη και αέναη ντροπή του. Τα σημερινά γεγονότα δεν θα είχαν συμβεί χωρίς εκείνο». 

«Μην απατάσθε φίλοι μου, τα σημερινά γεγονότα δεν έγιναν τυχαία», συνέχισε ο Σούμερ. «Ο πρόεδρος φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης. Αυτός ο όχλος ήταν κατά μεγάλο μέρος έργο του Τραμπ  δική του ευθύνη, δική του παντοτινή ντροπή». «Η 6η Ιανουαρίου θα μείνει στην αμερικανική ιστορία ως μια από τις πιο μαύρες ημέρες, η τελική προειδοποίηση στη χώρα μας για τις συνέπειες» που φέρνει η άσκηση της προεδρίας από έναν «δημαγωγό».




Ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης καθαίρεσης του πραξικοπηματία Τραμπ

 


Ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης καθαίρεσης του πραξικοπηματία Τράμπ γιατί «είναι ψυχικά άρρωστος και ανίκανος να διαχειρισθεί και να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020»

Μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης συζήτησαν την πιθανότητα να απομακρύνουν τον Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία άμεσα μετά τα υποκινούμενα από τον ίδιο επεισόδια. 

Οι συζητήσεις τους αφορούσαν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε μια πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύσσουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα CNN, CBS και ABC. 

Αιρετοί αξιωματούχοι και αρθρογράφοι μεγάλων εφημερίδων τάχθηκαν ανοικτά υπέρ αυτής της επιλογής, έστω κι αν δεν μένουν παρά δύο εβδομάδες πριν από το τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.



Όλοι οι Δημοκρατικοί της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων απηύθυναν έτσι επιστολή στον Μάικ Πενς ζητώντας του να επικαλεσθεί την 25η τροπολογία «προς το συμφέρον της δημοκρατίας». Γι' αυτούς, ο απερχόμενος πρόεδρος «είναι ψυχικά άρρωστος και ανίκανος να διαχειρισθεί και να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020». Η έγκυρη Washington Post στρέφεται κι αυτή προς την ίδια κατεύθυνση. Κατά τους αρθρογράφους της, «ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την πράξη της ανταρσίας» που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «απέδειξε πως αντιπροσωπεύει μια σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, πρέπει να απομακρυνθεί», προσθέτουν.

Άλλοι, όπως η βουλευτής των Δημοκρατικών Ιλχάν Ομάρ, έκαναν γνωστό πως σκοπεύουν να παρουσιάσουν νέες κατηγορίες στο Κογκρέσο για την παραπομπή του προέδρου, όμως αυτή η διαδικασία είναι περισσότερο μακρά και δεν είναι πιθανό να ολοκληρωθεί πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. «Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα πρέπει να παραπεμφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να καθαιρεθεί από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε η Ομάρ στο Twitter.



Το πραξικόπημα Τράμπ είχε αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς

 


Ο επικίνδυνος Τράμπ χρησιμοποίησε πολίτες οπαδούς του για να ακυρώσει τα εκλογικά αποτελέσματα και να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη μητροπολιτική περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσα, Ρόμπερτ Κόντε ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα χθεσινά επεισόδια στο Καπιτώλιο.



Διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι (δύο άνδρες και μία γυναίκα) οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα. 

«Η ενήλικη που τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κηρύχθηκε νεκρή σε νοσοκομείο της περιοχής», δήλωσε λιτά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάστιν Στέρνμπεκ στο CNN, τονίζοντας ότι λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα για την συγκεκριμένη υπόθεση.



Ο επικεφαλής της αστυνομίας πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.