Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Σε αντίθεση με τον Φαραντούρη που ξεφτιλίστηκε ο Κόκκαλης καταδικάζει τον Νίκο Παππά

 


Νωρίτερα και πριν την εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη πήρε θέση για την τραμπούκικη συμπεριφορά του Νίκου Παππά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης που προκλητικά και φαιδρά πήρε θέση υπέρ του ακροαριστερού τραμπούκου προσπαθώντας να καλύψει την αθλιότητα του, λέγοντας βλακείες που εξόργιζαν όσους έκαναν τον λάθος για ακόμα μία φορά να τον ακούσουν.

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαραντούρης ξεφτιλίζεται προκαλώντας τον κόσμο που τον ακούει, το έχει κάνει και σε άλλα σοβαρά θέματα, και δεν έχει δείξει ο ίδιος καμία σοβαρότητα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης πήρε θέση στην αντιπαράθεση με τον ακροαριστερό τραμπούκο και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, μετά και την αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ η οποία τον εγκάλεσε για υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά αξιωματικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η συμπεριφορά έχει να κάνει με την αγωγή κάθε ανθρώπου. Ο πολιτικός για το αν προσφέρει στην κοινωνία. Υπερέβη τα όρια ο Νίκος Παππάς. Εγώ προσωπικά δεν θα τα έλεγα αυτά σε μια ιδιωτική συνομιλία. Θέλω όμως να μου πείτε από που προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς καταφέρθη κατά των αστυνομικών. Ηταν μια ιδιωτική συνομιλία. Είναι πολύ σημαντικό. Διαβάζω ότι καταφέρθηκε κατά των αστυνομοικών. Αν εγώ μαλώσω με εσάς και σας προσβάλω, σημαίνει ότι θα προσβάλω όλους τους δημοσιογράφους; Οχι. Είμαστε δίπλα και τιμούμε τους άνδρες και τις γυναίκες αστυνομικούς στο δύσκολο έργο τους. Από εκεί και πέρα ήταν μια ανθρώπινη συμπεριφορά. Ξεκάθαρα υπερέβη τα όρια, αλλά ήταν μια ιδιωτική συνομιλία».




Έξαλλος ο Έλον Μάσκ για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο - «Είστε καθυστερημένοι που νομίζετε πως το έδωσα εγώ;»

 



Μετά το σόου του φαιδρού ισλαμιστή Τσετσένου ηγέτη, Ρασμάν Καντίροφ με το όχημα της Tesla, Cybertruck, το οποίο εξόπλισε με ένα πολυβόλο, ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ και ιδιοκτήτης της εταιρείας έδωσε τη δική του απάντηση.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ απάντησε σε σωρεία σχολείων στο Χ τα οποία τον κατηγορούσαν πως ο ίδιος δώρισε το όχημα στον στρατηγό που συνεργάζεται στενά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η απάντησή του ήταν κάθετη: «Είστε τόσο καθυστερημένοι που πιστεύετε πως δώρισα ένα Cybertruck σε έναν Ρώσο στρατηγό;».

Το σχόλιο του Έλον Μασκ έρχεται ως απάντηση στον Αμερικανό συγγραφέα, καθηγητή, δικηγόρο και συγγραφέα, Σεθ Άμπραμσον, ο οποίος νωρίτερα είχε αναρωτηθεί πώς ο Έλον Μασκ διαθέτει οχήματα έτοιμα για στρατιωτική χρήση σε εγκεκριμένους εχθρούς της Αμερικής. «Γιατί αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη ιστορία στην Αμερική σήμερα; Γιατί το West Point χαϊδεύει έναν άνθρωπο που εργάζεται ανοιχτά εναντίον των ΗΠΑ;», έγραψε ο Άμπραμσον.

«Αυτό είναι ακόμα ένα παράδειγμα του πόσο ψεύδονται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Έλον Μασκ.

Σημειώνεται πως ο Άμπραμσον είχε κοινοποιήσει την είδηση από τον Anton Gerashchenko, σύμβουλο του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο Έλον Μασκ έδωσε το όχημα στον Καντίροφ

Όλα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο, ο Καντίροφ ανάρτησε ένα βίντεο στο Telegram, όπου φαίνεται να οδηγεί το όχημα της Tesla, το οποίο φαίνεται να είναι εξοπλισμένο με πυργίσκο όπλου, και ευχαρίστησε τον Μασκ.

«Έλον, ευχαριστώ! Έλα στο Γκρόζνι, θα σε υποδεχτώ ως τον πιο αγαπητό μου καλεσμένο!» δήλωσε ο Καντίροφ, που είναι στενός σύμμαχος του Πούτιν και υπόκειται σε πολλές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Πρόσθεσε ότι θα στείλει το Cybertruck στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία συνεχίζει την πλήρους κλίμακας επίθεσή της.




Συνεχίζει το ψέμα και την απάτη ο Κασσελάκης προσπαθώντας να αξιοποιήσει πολιτικά τις συνέπειες των πυρκαγιών

 


Τελικά είναι συνειδητά απατεώνας ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθώντας μέσα στην κατάντια του και την απαξίωση που έχει από τον κόσμο, να αξιοποιήσει πολιτικά τις συνέπειες των πυρκαγιών στη χώρα, στοχοποιώντας και τα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για προπαγάνδα σε όφελος της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο φαιδρός τυχοδιώκτης έφτασε στο σημείο να ακυρώσει ακόμη και τo έργο της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι δεν πετούν τα εναέρια μέσα.

Σε νέα του ανάρτηση, ο ψεύτης Στέφανος Κασσελάκης που είναι δέκα φορές χειρότερος από τον Αλέξη Τσίπρα, αδιαφορώντας για την αλήθεια που έχει ειπωθεί από την κυβέρνηση, και έχοντας χυδαία αντιμετώπιση για το θέμα  εξεπτά τον κόσμο αναφέροντας πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για να φτιάξει αφήγημα.

Η ανάρτηση της ξεφτίλας του πολιτικού κόσμου της χώρας Κασσελάκη :

« Για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ.

Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%!

1% αποτελεσματικότητα.

Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας.

Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα.

Ποια από τις δικαιολογίες του βίντεο προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;»



RND για Κασσελάκη: Ο "εκατομμυριούχος" από το Μαϊάμι που θέλει να γίνει βουλευτής από την πίσω πόρτα


 

Πορτρέτο του τυχοδιώκτη με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανου Κασσελάκη, που διεκδικεί πιεστικά και φαιδρά μια θέση στη Βουλή, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας, φιλοξενεί το Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND.

«Προκαλώντας έκπληξη, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο φέρελπις νέος που μεγάλωσε στις ΗΠΑ είναι απλώς θεατής στο Κοινοβούλιο. Και προκειμένου να το αλλάξει, ο 36χρονος συναντά νέα εμπόδια», αναφέρει το RND. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό αποτελεί «μειονέκτημα», διότι δεν έχει «κοινοβουλευτική εντολή» και «μονομαχεί με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη μόνο στα social media. Τώρα από αρχηγός της αντιπολίτευσης εκτός Κοινοβουλίου θέλει να γίνει βουλευτής από την πίσω πόρτα».

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τον δρόμο του Κασσελάκη προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί το στιλ της ηγεσίας του «αμφιλεγόμενο», διότι πολλοί τον περιγράφουν ως «αυταρχικό». Αναφέρεται στις προσπάθειές του να βελτιώσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του μετά το 15% στις ευρωεκλογές, αλλά και στην προσπάθεια εσχάτως να μπει στο Κοινοβούλιο μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται με την παραίτηση άλλων ονομάτων που ήταν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Πριν από τον Κασσελάκη, προηγούνται άλλοι πέντε. Μόνο όταν όλοι αυτοί παραιτηθούν, έρχεται η σειρά του Κασσελάκη», σημειώνει το ρεπορτάζ. Όπως όμως παρατηρεί, δεν θα είναι εύκολη θυσία: «Στην Ελλάδα ένας βουλευτής παίρνει μεικτές αποδοχές 5.135 ευρώ τον μήνα. Με τα επιδόματα γύρω στις 8.000. Λίγοι στον ιδιωτικό τομέα κερδίζουν τόσα. Ελκυστική είναι και η γενναιόδωρη βουλευτική σύνταξη. Πολλοί έλκονται από την πολιτική λόγω χρημάτων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το εμπόδιο της νομικού Ζωρζέτας Λάλη, «η οποία τώρα στηρίζει τη Νέα Αριστερά».


Deutsche Welle



11,25 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

 



Με πόρους ύψους 11.250.000 ευρώ ενισχύει το Υπουργείο Εσωτερικών τους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Συνδέσμους Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας, με στόχο την άμεση υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Στην Πρόσκληση, την οποία υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ» καλούνται οι Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και οι Σύνδεσμοι ύδρευσης αποχέτευσης, να προχωρήσουν στην υποβολή προτάσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων».

Στόχος της πρόσκλησης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών παροχής πόσιμου νερού. Ειδικότερα, με την παρούσα πρόσκληση χρηματοδοτούνται αποκλειστικά οι παρακάτω δράσεις:

  • Ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων.
  • Υπηρεσία παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.

Κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας (1) μόνο πρότασης μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι οι Δήμοι των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου, που εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση, θα χρηματοδοτηθούν από αντίστοιχη δράση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.




Το 55% του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» έχει ήδη συμβασιοποιηθεί ή βρίσκεται προς τελική υπογραφή με οριστικούς αναδόχους.

 



Για την αποκατάσταση της αλήθειας, μετά από δημοσιεύματα περί «καθυστέρησης» στην απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σχετικά με την υλοποίηση έργων πυροπροστασίας, επισημαίνουμε ότι το 55% του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», που υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη συμβασιοποιηθεί ή βρίσκεται προς τελική υπογραφή με οριστικούς αναδόχους. 

  • Αναλυτικότερα το 17,7% του προγράμματος που υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ έχει συμβασιοποιηθεί και το 37,6% βρίσκεται σε φάση τελικής υπογραφής των συμβάσεων.
  • Για το υπόλοιπο 45%, οι σχετικοί διαγωνισμοί βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης με αξιολόγηση των προσφορών που έχουν κατατεθεί.

Συνολικά, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν δημοπρατηθεί έργα και εξοπλισμοί πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, προϋπολογισμού 1,66 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,5 δισ. δημοπρατήθηκε μετά την 1η Ιουλίου του 2023.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για διεθνείς διαγωνισμούς που υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες και προδιαγραφές διαφάνειας, ανελαστικές προθεσμίες, δυνατότητα ενστάσεων και υποχρέωση ελέγχου και έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον τονίζουμε ότι κατά την περίοδο 2022-2024 στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει υλοποιήσει δια του ΤΑΙΠΕΔ και του ΔΕΔΔΗΕ ένα μεγάλο πρόγραμμα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, με πόρους και του Ταμείου Ανάκαμψης για το πρόγραμμα Anti-nero, που προσεγγίζει τα 476 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν συμβασιοποιηθεί και εκταμιευθεί ήδη τα 243 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 35,8 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν γίνει παρεμβάσεις με καθαρισμούς δασών, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων σε εκτάσεις 36.300 στρεμμάτων.

 



Δεκατέσσερα μέτρα πρώτης αρωγής για την ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου

 



Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ενεργοποιεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, μέρος των οποίων ισχύει και για άλλες περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2024, ως εξής:

1. Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής

Ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα arogi.gov.gr ώστε οι πληγέντες να υποβάλλουν αίτηση για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για τα πυρόπληκτα κτίρια με το ποσό της να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ για τα κτίρια που θα χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα») και σε 5.000 ευρώ για τα κτίρια που θα χαρακτηριστούν ως προσωρινά ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα»).

2. Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων

Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών  θα χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτιρίων η οποία αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

3. Επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης

Παρέχεται, σε συνέχεια της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με το ύψος της επιδότησης, να κυμαίνεται από 300 ως και 500 ευρώ, ανάλογα με τις παραμέτρους.

4. Πρώτη αρωγή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις

Χορηγείται πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών, προς πληγείσες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για μεσαίο εύρος ζημιάς και 4.000 ευρώ για μεγάλο εύρος ζημιάς στα στοιχεία ενεργητικού τους.

5. Προκαταβολή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις

Χορηγείται προκαταβολή έναντι της συνολικής επιχορήγησης προς πληγείσες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, σε συνέχεια της χορήγησης της πρώτης αρωγής.

6. Κρατική αρωγή προς πληγείσες επιχειρήσεις

Μετά την καταβολή της πρώτης αρωγής και της προκαταβολής θα προχωρήσει και η χορήγηση του τελικού ποσού της επιχορήγησης προς τις πληγείσες επιχειρήσεις, με την επιχορήγηση να καλύπτει μέρος της εκτιμηθείσας ζημιάς σε στοιχεία ενεργητικού της επιχείρησης, όπως αυτή προκύπτει από το έργο των επιτροπών κρατικής αρωγής.

7. Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Όσον αφορά τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, είναι σε ισχύ ο κανονισμός των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος υλοποιείται από τον ΕΛΓΑ με τους ανταποκριτές του σε κάθε Δήμο των περιοχών που επλήγησαν, και αφορά μεταξύ άλλων τα φυτικά μέσα παραγωγής και τον εξοπλισμό στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

8. Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή

Στα πληγέντα νοικοκυριά θα καταβληθούν χρηματικά ποσά ενισχύσεων ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών ως εξής:

  • 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, προσαυξημένο ανάλογα για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες,
  • μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας κατοικίας, ενώ η εν λόγω ενίσχυση περιορίζεται στο 50% για τις περιπτώσεις δευτερεύουσας κατοικίας,
  • 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

9. Αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων

Στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών, θα χορηγηθεί αναστολή της πληρωμής των εκκρεμών και βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων, για έξι μήνες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί.  

10. Διευκολύνσεις στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στο Επίδομα Στέγασης

Παρατείνεται η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) και το επίδομα στέγασης, για τους ωφελούμενους που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές της Αττικής α) για τρεις (3) μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Αύγουστο 2024 και β) για δύο (2) μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2024.  

11. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης

Δύναται να παρασχεθεί αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληγέντων από την πυρκαγιά, για έξι μήνες.  

12. Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Τα κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών και έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα ή προσωρινά ακατάλληλα για χρήση, δύναται να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ για μία τριετία, με την προϋπόθεση ότι κατά τον χρόνο αυτόν η κυριότητα ή το εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο ανήκει στον υπόχρεο σε φόρο του έτους αυτού.

13. Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών

Κατόπιν της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε διαδικασία ρύθμισης και αναστολής ασφαλιστικών εισφορών, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των οριοθετημένων περιοχών και έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.  

14. Αναστολή συμβάσεων εργασίας με αντίστοιχο επίδομα

Παρέχεται η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας και χορήγησης αντίστοιχου επιδόματος προς τους εργαζόμενους των πληγεισών επιχειρήσεων για ένα τρίμηνο.



Σκληροί και επικίνδυνοι κακοποιοί δημιούργησαν το επεισόδιο σε μαγαζί της Χαλκιδικής


 

Η παρουσία των 7 Βούλγαρων κακοποιών, που ξεκίνησαν τον καβγά ως αφορμή επειδή καθυστέρησε η παραγγελία τους, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται, και το όλο σκηνικό παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Χανιώτη και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ κρατούνται τέσσερα άτομα που παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.



Από τους συλληφθέντες κακοποιούς ένας θέλει να απολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι είχε δήθεν άγνοια πως το γκλοπ και το σπρέι πιπεριού βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, το οποίο ανήκει σε εταιρία που εργάζεται. 

Ο δεύτερος κακοποιός θα ζητήσει προθεσμία και θα υποστηρίξει ότι είχε στις αποσκευές το γκλοπ αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. 

Και οι δύο κακοποιοί που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θα ζητήσουν προθεσμία και θα υποστηρίξουν ότι χτύπησαν βρισκόμενοι σε άμυνα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις αρχές της Βουλγαρίας. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και τα βουλγάρικα ΜΜΕ, ο αρχηγός των κακοποιών που προκάλεσε το επεισόδιο, είναι σκληρός κακοποιός και γνωστός έμπορος ναρκωτικών στην Σόφια. Ο κακοποιός διαθέτει το ψευδώνυμο «ο Ρώσος» και σύμφωνα με τον βουλγαρικό τύπο, φέρεται να ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση «Τα σφυριά του Τάκι». 

Η συμμορία αυτή ανήκει στον βαρόνο της κοκαΐνης που αποκαλούν Εσκομπάρ της Βουλγαρίας και έχει το ψευδώνυμο «Τάκι». Ο «Εσκομπάρ» της Βουλγαρίας είναι Έλληνας και θεωρείται από τις βουλγαρικές αρχές, ως ο μαέστρος στο συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος και το όνομα του, έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των bitcoin στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο Δόκτωρ Ρούζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κακοποιού με το ψευδώνυμο « ο Ρώσος» που βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διαπιστώσει πως ο 55χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό είναι στην πραγματικότητα «μπροστινός» ενός Νονού της νύχτας στην Βουλγαρία με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο κακοποιός με το ψευδώνυμο «ο Ρώσος» και φυσικά η συμμορία στην οποία ανήκει.

H έρευνα τώρα εστιάζεται και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν και κατηγορούνται ότι αυτοί πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων κακοποιών.

Οι διαφεύγοντες δεν είναι Βούλγαροι και αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πηγές έλεγαν ότι ήδη από τους αναζητούμενους έχουν ταυτοποιηθεί δύο, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, όταν διέφευγαν, λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.




18 συλλήψεις σε επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε Ζάκυνθο, Μύκονο και Πάρο

 


18 συλλήψεις σε επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε Ζάκυνθο, Μύκονο και Πάρο

Στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δράσεων, χθες Σάββατο 17 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκαν:

Στη Ζάκυνθο:

  • -222- έλεγχοι ατόμων,
  • -164- έλεγχοι οχημάτων,
  •  -26- προσαγωγές,
  •  -11- συλλήψεις (μεταξύ των οποίων -2- για ναρκωτικά, -3- για ηχορύπανση και -3- για στέρηση διπλώματος), ενώ
  • βεβαιώθηκαν και –69– παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν -8- οχήματα, λόγω μέθης και στέρησης προστατευτικού κράνους.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν και στον Λαγανά, όπου από τις παραπάνω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν οι 4 και συγκεκριμένα 2 για ναρκωτικά με κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης καθώς και 2 για ηχορύπανση. Παράλληλα βεβαιώθηκαν -24- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μεταξύ των οποίων 6 για ταχύτητα, 5 για κράνος, 2 για ζώνη και 1 για μέθη.

Στη Μύκονο:

  • 240– έλεγχοι ατόμων,
  • 140– έλεγχοι οχημάτων,
  • 9– προσαγωγές,
  • 5– συλλήψεις (ηχορύπανση, σωματικές βλάβες), ενώ
  • βεβαιώθηκαν και –30– παραβάσεις Κ.Ο.Κ., από τις οποίες οι -11- για υποκλοπή μεταφορικού έργου και ακινητοποιήθηκαν -2- οχήματα.

Στην Πάρο:

  • 51– έλεγχοι ατόμων,
  • 65– έλεγχοι οχημάτων
  •  –4– προσαγωγές,
  •  –2– συλλήψεις για ναρκωτικά και κατάσχεση -5- συσκευασιών με κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» συνολικού βάρους -135,8- γραμμαρίων.
  • ενώ βεβαιώθηκαν και –88– παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Κατά τις επιχειρήσεις στα παραπάνω νησιά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά 22 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις (ηχορύπανση, αντικαπνιστική νομοθεσία).

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.



Δεν χρειάζεται η Βουλή τον Κασσελάκη φτάνει η πολιτική παρακμή - Προσπαθεί να κλέψει την έδρα που δεν του ανήκει

 



Υποστηρικτές του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη ζητάνε με θράσος να παρακαμφθούν οι υπόλοιποι επιλαχόντες, για να κλέψει την έδρα που δεν δικαιούται ο τυχοδιώκτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιδρούν πολλά στελέχη για αυτή την προσπάθεια των παρακμιακών που στηρίζουν τον τυχοδιώκτη με το θολό οικονομικό παρελθόν.

Η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, είναι ξεκάθαρη και όλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να διατηρηθεί κανονικά η σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας και να αναλάβει τη θέση η επόμενη επιλαχούσα, δηλαδή η Πόπη Τσαπανίδου. Άλλωστε δεν δικαιούται ο Κασσελάκης να βρίσκεται στην βουλή με τέτοιο καθεστωτικό τρόπο, και επιτέλους δεν έχει ανάγκη η Βουλή για ακόμα ένα παρακμιακό πολιτικό.

Για να πάρει την έδρα ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθεί η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έχει πάρει ήδη θέση δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στον Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού.

Αλλά δεν αρκεί μόνο η πρώην εκπρόσωπος Τύπου να κάνει πίσω. Θα πρέπει να παραιτηθεί από την έδρα και το δεξί χέρι του πρώην προέδρου Μιχάλης Καλογήρου, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που είχε τοποθετήσει ο κ. Τσίπρας μέχρι να φτάσει η επετηρίδα στον κ. Κασσελάκη.

Η Ζορζέτα Λάλη έχει ήδη εδώ και μήνες ξεκαθαρίσει ότι δεν παραδίδει την έδρα και ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι πριν από εκείνη, θα πάρει την έδρα και θα καθίσει στα έδρανα της Νέας Αριστεράς.

Η Τσαπανίδου θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να παραδώσει την έδρα της.

Η πίεση όμως που ασκείται δεν αφορά μόνο τους εσωκομματικούς αντιπάλους αλλά και τους συμμάχους του κ. Κασσελάκη και πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά του, όπως ο ναύαρχος Αποστολάκης και η Έλενα Ακρίτα, που κατέχουν τη δεύτερη και τρίτη θέση του Επικρατείας.

Ο τυχοδιώκτης και ακατάλληλος για πολιτική Στέφανος Κασσελάκης, βάζει τα στελέχη και τις τοπικές οργανώσεις που επηρεάζει, να βγάζουν ανακοινώσεις και ψηφίσματα προκειμένου να πιέσουν τους επιλαχόντες να παραιτηθούν και να πάρει ο ίδιος την βουλευτική θέση. 

Δηλαδή αυτός ο τύπος που τον ανέχεται η πολιτική και ο κόσμος εδώ και ένα χρόνο όπου ήρθε για τουρισμό και έμεινε θέλει να κλέψει και μια έδρα που ανήκει σε άλλον, ζητάει ανήθικα και χωρίς κανένα δισταγμό να παρακαμφθούν όλοι οι υπόλοιποι επιλαχόντες και να λάβει την έδρα με το έτσι θέλω.




Ένας νεκρός σε έκρηξη οχήματος στο Τελ Αβίβ

 


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε έκρηξη οχήματος το απόγευμα της Κυριακής στο Τελ Αβίβ, με την ισραηλινή αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα. 

Ο διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, Πέρετς Αμάρ, είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα και ότι το κλειδί για το κίνητρο είναι η ταυτότητα του νεκρού.

«Είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις το σώμα», λέει ο Αμάρ. «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι ένας αθώος πολίτης, αλλά κάποιος που μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό».

«Ήταν εγκληματική ή τρομοκρατική επίθεση; Η ταυτότητα του άνδρα είναι κρίσιμη για τον προσδιορισμό αυτού», είπε.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ένας περαστικός που τραυματίστηκε στην έκρηξη μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει την έρευνα.



Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου που έβαλε τέσσερις φωτιές

 


Φωτογραφίες ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 80χρονο που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή στις 11 Αυγούστου.

Στη μία φωτογραφία φαίνεται το αυτοκίνητο του 80χρονου και ο καπνός που έχει εκδηλωθεί και στην άλλη είναι τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του οχήματός του. Σύμφωνα με στοιχεία, από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει σε βάρος του οι αρχές, ο 80χρονος φαίνεται να πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα, μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, τα μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη και βρέθηκαν στο ΙΧ, ήταν άδεια. Οι φωτιές λοιπόν, μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί), ενώ στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας τύπου zippo (ανοιχτός).

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα:




Ο 80χρονος οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία. Βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Στον ηλικιωμένο αποδίδεται ότι είναι ο υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας. Συγκεκριμένα, ο 80χρονος κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (σ.σ. στις 13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (σ.σ. στις 15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (σ.σ. στις 15:53).

Ο 80χρονος που συνελήφθη:



Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος, που είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (διατηρούσε κατάστημα) και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αρνείται να μιλήσει και δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.


Πηγή



Η χρυσή επένδυση, η βουλγαρική μαφία, οι μπράβοι και η καθυστέρηση στο ψήσιμο του ψαριού

 


Τι ψάχνει η ασφάλεια για την αιματηρή συμπλοκή στο γνωστό beach bar της Χανιώτης. Οι έρευνες της ασφάλειας Χαλκιδικής και η κινητοποίηση της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Όταν έφτασα εκεί ήταν σαν σκηνικό από επίθεση αυτοκτονίας. Σκεφτείτε 400 – 500 άτομα να προσπαθούν να φύγουν μαζικά από έναν χώρο. Αναποδογυρισμένα τραπέζια και κόσμος που ήθελε να γλιτώσει. Μαζί και οι τραυματίες στο πάτωμα». Ο διασώστης Ιωάννης Κολοκυθάς κλήθηκε και έφτασε πρώτος στο γνωστό beach bar της Χανιώτης στη Χαλκιδικής να συνδράμει στην περίθαλψη των τραυματιών. Η εικόνα που μετέφερε στη Voria.gr ήταν όσα αντίκρισε λίγα λεπτά μετά τη συμπλοκή που έγινε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Πρωταγωνιστές ήταν μία παρέα Βουλγάρων, ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ αναζητούνται και τα άτομα που έβγαλαν τα πιστόλια.

Ο διασώστης κλήθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον 40χρονο σοβαρά τραυματισμένο με μία σφαίρα στο στέρνο, ο οποίος νοσηλεύεται στον Πολύγυρο και όπως μεταφέρθηκε στην αστυνομία έχει διαφύγει τον κίνδυνο η ζωή του. Ο τραυματισμός του έριξε την αυλαία ενός επεισοδίου που ξεκίνησε από μία απλή αφορμή, την καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας, φαίνεται όμως ότι έχει παρασκήνιο και συνδέεται με τις αντιπαραθέσεις προσώπων συνδεδεμένων με τη βουλγαρική μαφία. Τουλάχιστον αυτό αποτελεί μία πτυχή της έρευνας που διενεργεί η ασφάλεια Πολυγύρου, καθώς η σημαντικότερη εστιάζεται στον εντοπισμό και στη σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν και κατηγορούνται ότι αυτοί πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων. Οι διαφεύγοντες δεν είναι Βούλγαροι και αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πηγές έλεγαν ότι ήδη από τους αναζητούμενους έχουν ταυτοποιηθεί δύο, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, όταν διέφευγαν, λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.

Στο μικροσκόπιο της ασφάλειας

Στο κάδρο της έρευνας των αστυνομικών βρίσκεται ένας 41χρονος Βούλγαρος. Ήταν ο άνθρωπος που έφερε στο πασίγνωστο κατάστημα την παρέα του. Ο ίδιος και άλλοι έξι. Το παρελθόν του συγκεκριμένου έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ελληνικών διωκτικών αρχών και ήδη το πληροφοριακό υλικό από το μεσημέρι ανταλλασσόταν με τις βουλγαρικές αρχές. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη όμως δεν τραυματίστηκε, φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας της γειτονικής χώρας.

Από την άλλη βρίσκεται ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος. Και οι δύο είναι περισσότερο γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα και τα ψευδώνυμα που τα συνοδεύουν. Η επένδυση που έκανε με την αγορά του γνωστού beach bar της Χανιώτης, το οποίο κάθε καλοκαίρι γίνεται το επίκεντρο του "in τουρισμού" στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, συζητήθηκε αρκετά στη γειτονική χώρα.

Στη Χαλκιδική πάντως λεγόταν ότι ο ίδιος έχει παρόμοιες επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στην Ισπανία. Τα ποσά που κυκλοφορούσαν για την αγορά του beach bar της Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγάλα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης. Μιλούσαν για χρυσή επένδυση από τον Βούλγαρο. Στο επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής φαίνεται πάντως να ήταν ο στόχος. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την παρέα των επτά ομοεθνών του. Νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα ειδικά στο πρόσωπο και στο κεφάλι, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική η κατάστασή του.

Έτσι οι αρχές απομακρύνονται από το ενδεχόμενο η σύρραξη να έγινε μόνον επειδή η παραγγελία με το ψάρι που ζήτησε η παρέα των επτά καθυστέρησε αρκετά, την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο και το κέφι στο αποκορύφωμά του. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν τον λόγο από τον σερβιτόρο, τον οποίο φαίνεται πως κακομεταχειρίστηκαν, στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη τον οποίο κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια. Η πληροφορία ότι ο μάγειρας βγήκε από την κουζίνα με το μαχαίρι στο χέρι δεν επιβεβαιώθηκε.

Η κλήση των ενισχύσεων

Η συμπλοκή πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν στο κατάστημα έσπευσαν οι ενισχύσεις που καλύπτουν την ασφάλεια του καταστήματος. Οι «security», όπως αναφέρονται σε βουλγαρικά δημοσιεύματα, κλήθηκαν τηλεφωνικά και σε ελάχιστα λεπτά πήγαν να απομακρύνουν από το κατάστημα την παρέα των επτά, μάλλον με χειρότερο τρόπο απ’ αυτόν που εκείνοι συμπεριφέρθηκαν στον ιδιοκτήτη και στο προσωπικό. Μάλιστα κατηγορούνται ότι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όπλο, από τις σφαίρες του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά 40χρονος Βούλγαρος και ελαφρά στο χέρι ένας 32χρονος ομοεθνής του και οι δύο από την παρέα των επτά. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δεν τους πρόλαβαν, καθώς αφού προκλήθηκε ο πανικός φρόντισαν να φύγουν. Πληροφορίες έλεγαν πως πρόκειται για Έλληνες, ορισμένους ομογενείς. Η ασφάλεια ήδη έχει στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο beach bar και περισυνέλλεξε για να εξεταστεί εάν προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Η αστυνομία της Χαλκιδικής άμεσα προχώρησε σε συλλήψεις των πέντε Βουλγάρων που δεν τραυματίστηκαν 30, 39, 40, 41 και 45 χρόνων. Από την πρώτη στιγμή και οι τρεις τραυματίες νοσηλευόμενοι, δηλαδή τα δύο άλλα μέλη της παρέας 32 και 40 χρόνων και ο 55χρονος ιδιοκτήτης φρουρούνταν από την αστυνομία. Μέχρι αργά τη νύχτα που σχηματιζόταν η δικογραφία για το επεισόδιο αναμενόταν να περιληφθούν στους συλληφθέντες και οι τραυματίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιοι εξ αυτών θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα λόγω της κατάστασής τους. Στην ίδια δικογραφία θα περιλαμβάνονται και στοιχεία, όσα έχουν βρεθεί, των ατόμων που κλήθηκαν να απομακρύνουν τους επτά.

Το επεισόδιο έχει ήδη κάνει θόρυβο στη γειτονική Βουλγαρία, όπου τα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρει τα κύρια χαρακτηριστικά του αιματηρού επεισοδίου. Αρκετά ήταν μάλιστα τα βουλγαρικά δίκτυα που έσπευσαν στη Χαλκιδική για να καλύψουν το περιστατικό.


Κώστας Καντούρης

voria.gr



Ήταν θέμα χρόνου! Ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης στηρίζει ακροαριστερό τραμπούκο Παππά

 


Από αυτούς αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ, χυδαίους, προκλητικούς και επικίνδυνους ακροαριστερούς τραμπούκους που νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Από την μία έχεις τους ανεξέλεγκτους ακροαριστερούς τραμπούκους, και από την άλλη έχεις ένα τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν τον Στέφανο Κασσελάκη να σιωπά και να μην τολμάει να κατηγορήσει τέτοιες συμπεριφορές.

Σε αυτή την απόλυτη παρακμή έχει περιπέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους έχει σιχαθεί ο κόσμος στην κυριολεξία.

Ήταν θέμα χρόνου ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης να υποστηρίξει δημόσια τον χυδαίο τραμπούκο Νίκο Παππά, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την ποιότητα του σαν άνθρωπος.

Ο τραμπούκος Παύλος Πολάκης επικροτεί τις ύβρεις, τις απειλές και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των αστυνομικών που συμμετείχαν στις διασώσεις κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην βόρεια Αττική. Και τάσσεται τραμπουκοπερήφανος υπέρ του Νίκου Παππά δίχως δεύτερη κουβέντα, γιατί δεν ξέρει και άλλες κουβέντες εκτός από τις απειλή, ύβρεις, πρόκληση, χυδαιότητα, φαιδρότητα που τον διακρίνουν.

Γράφει χαρακτηριστικά ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης και έπειτα παραθέτει την ανακοίνωση του Νίκου Παππά: «Με τον ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ δίχως δεύτερη κουβέντα!! Ο καλός θέλει καλύτερο κι ο κακός θέλει χειρότερο, όπως έχω πει πολλές φορές!!». Εννοείται πως το καλύτερο σε όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το παίζει ευαίσθητος με τα ανθρώπινα δικαιώματα, σιωπά εκκωφαντικά, αφενός διότι θέλει να διασώσει τον φίλο του τον πρώην μπασκετμπολίστα και νυν ευρωβουλευτή, αφετέρου γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τα βάλει με το σύστημα Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τις χυδαιολογίες κατά των αστυνομικών, είναι ελεύθεροι οι κύριοι Πολάκης και Παππάς να αφήσουν την αστυνομική τους συνοδεία, την οποία προφανώς δεν εκτιμούν, ώστε να επιστρέψουν σε περιπολίες προς όφελος των πολιτών και να κυκλοφορούν δίχως αστυνομική φύλαξη. 

Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis
21 ώρες πριν

Με το ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ χωρις δευτερη κουβεντα!!
Ο καλος θελει καλυτερο κι ο κακος θελει χειροτερο,οπως εχω πει πολλες φορες!!

«Στην απάντησή του μέσω Instagram ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάνει λόγο για μικροπολιτική αντιπαράθεση που έχει ως «στόχο αλλαγή της ατζέντας από τις πυρκαγιές», λέγοντας μάλιστα ότι «καλό θα ήταν εκεί στο Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα. Ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό».

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, αυτοκίνητο και κείμενο
Παυλος Πολακης
25 κοινοί φίλοι
21 ώρες

Με το ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ χωρις δευτερη κουβεντα!!
Ο καλος θελει καλυτερο κι ο κακος θελει χειροτερο,οπως εχω πει πολλες φορες!!

«Στην απάντησή του μέσω Instagram ο ευρ...

Δείτε περισσότερα
900
30
26