Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Λυκούδης: Δεν χρειάζονται εκλογές, χρειάζεται συνεννόηση


«Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, τις οποίες καθημερινά σχεδόν ζητά η αντιπολίτευση. Χρειάζεται συνεννόηση στα μεγάλα θέματα του χρέους, του Προέδρου, της συνταγματικής αναθεώρησης και του εκλογικού νόμου» τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης, στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι με τη συνεννόηση θα δώσουμε πολιτική σταθερότητα, απολύτως αναγκαία για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη του διεθνούς περιβάλλοντος.

«Στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης θα επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών. Στο θέμα του χρέους θα ενδυναμώσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και στο στο θέμα του εκλογικού νόμου θα οδηγήσουμε σε ένα σταθερό εκλογικό αναλογικό σύστημα (εμείς λέμε χωρίς το bonus των 50 εδρών) που εκ των πραγμάτων θα συντελέσει στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας» υπογράμμισε.

Ο κ. Λυκούδης άσκησε αυστηρή κριτική στο βαθύ κράτος, όπως είπε, που ανθίσταται με νύχια και με δόντια, διότι, όπως εξήγησε, «το σύστημα αυτό, το οποίο διατηρεί η γνωστή διαπλοκή συμφερόντων, που μοίραζε παροχές και προνόμια στις διάφορες συντεχνίες με ξένα κόλλυβα, αλλά δεν έχει σήμερα να μοιράσει απλόχερα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις κραυγές ούτε των σχετικά εχόντων ούτε των μη εχόντων, θα έπνεε τα λοίσθια αν δεν είχε στην ουσία αρωγό την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες 'αντι-μνημονιακές' πολιτικές δυνάμεις».

Ως προς το μέλλον των Μεταρρυθμιστών, ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι η μεγάλη επιδίωξη είναι η ενότητα του προοδευτικού πολιτικού χώρου και θα επιδιώξουν την εκλογική ενότητα του χώρου.

«Θέλω σήμερα να σας πω καθαρά πως αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε την συνάντηση όλων, θα προχωρήσουμε διευρύνοντας όσο μπορούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην ανάγκη των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών. Θα προχωρήσουμε σ’αυτήν την πολιτική συμμαχία που σήμερα θα φανεί ότι είναι ώριμη να υπάρξει» σημείωσε.

Στη διάσκεψη, που είχε ανοικτό χαρακτήρα, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Ραγκούσης, Παντελής Καψής, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Μουζέλης, στελέχη του χώρου της Κεντροαριστεράς, μήνυμα έστειλε από το Λονδίνο ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ μέρος της συζήτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε:

«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται και κάθε πολιτική πρωτοβουλία με ευρωπαϊκό και προοδευτικό προσανατολισμό».


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο Μπέος έκανε... “έξωση” στους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ! Απειλούν με μήνυση για διάρρηξη!


“Μέτωπο” με τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ άνοιξε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με εντολή του οποίου, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, έγινε διάρρηξη στο γραφείο των καθηγητών και... μετακόμιση, εν αγνοία τους.
Όπως αναφέρει το thessalianews.gr, ο δήμαρχος Βόλου και ομάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας διέρρηξαν το γραφείο καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ, φόρτωσαν γραφεία και καρέκλες σε φορτηγό και άλλαξαν την κλειδαριά, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους καθηγητές του σχολείου.

Η «μετακόμιση» αυτή έγινε, καθώς το τελευταίο διάστημα επικρατεί έντονο πρόβλημα στο εν λόγω σχολείο, μετά και τη δημιουργία πέμπτου τμήματος της Α τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ. Οι μαθητές του πέμπτου τμήματος δεν έχουν αίθουσα στη διάθεσή τους για να κάνουν μάθημα, με αποτέλεσμα σε κάθε διδακτική ώρα να μετακινούνται σε όποια αίθουσα είναι ελεύθερη.

Η δημοτική επιτροπή παιδείας μάλιστα γνωμοδότησε πρόσφατα την στέγαση του εν λόγω τμήματος στο γραφείο καθηγητών, έως ότου βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση. Ωστόσο, οι καθηγητές έχουν στραφεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά αυτής της “λύσης”.

Κατά τη διάρκεια της «μετακόμισης», ο υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, ο οποίος τυχαία περνούσε εκείνη την ώρα από το σχολείο, είδε το θέαμα και κυριολεκτικά δεν πίστευε στα μάτια του. Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, αλλά και τους συναδέλφους του καθηγητές. Μάλιστα επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο των καθηγητών, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς είχε ήδη αλλαχθεί και η κλειδαριά!

Οι καθηγητές προσέφυγαν στην αστυνομία, όπως και ο Δήμαρχος, για να δοθούν οι εξηγήσεις της ξαφνικής αυτής «έξωσης» των καθηγητών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα οι καθηγητές ετοιμάζονται να υποβάλλουν μήνυση εναντίον του Δημάρχου Βόλου.

Πηγή: thessalianews.gr


Στήνονται κάλπες σε τρεις δήμους της χώρας



Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 30 Νοεμβρίου οι ψηφοφόροι τριών δήμων της χώρας, καθώς διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές.

Πρόκειται για τους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Οι δημότες Καισαριανής θα κληθούν να επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής τον Γ.Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Η.Σταμέλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Δύο Κυριακές θα χρειαστούν οι δημότες Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή.

Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων. Ο β' γύρος των εκλογών ορίστηκε για την 7η Δεκεμβρίου.


Πηγή : news.gr


Σε δύο άνισες δόσεις το ΕΣΠΑ για τους ανέργους




Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Σχεδόν οι μισοί από όσους ανέργους «προορίζονται» να επωφεληθούν από τα προγράμματα απασχόλησης τα οποία θα επιδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), θα τύχουν αυτής της στήριξης στο διάστημα μεταξύ 2014-2015, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που αποτελεί κοινό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι μισοί θα ωφεληθούν στο διάστημα 2016-2020, δηλαδή στο διάστημα μίας πενταετίας, και όχι διετίας όπως οι προηγούμενοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της γενικής γραμματείας διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείο Εργασίας, 214.000 άνεργοι θα επωφεληθούν από το νέο ΕΣΠΑ με κονδύλια ύψους 756.400.000 ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν «εμπροσθοβαρείς».

Συνολικά από τα νέα προγράμματα του Υπ. Εργασίας αναμένεται να ωφεληθούν 450.000 άτομα για όλη την περίοδο. Έτσι το 47% των ωφελουμένων ανέργων του νέου ΕΣΠΑ θα λάβει την εν λόγω στήριξη κατά την πρώτη διετία του της προγραμματικής περιόδου του κοινοτικού προϋπολογισμού, ενώ το υπόλοιπο 53% (236.000) την επόμενη πενταετία 2016 -20. Η επιλογή αυτή από πλευράς Υπ. Εργασίας οφείλεται στην άποψη που έχει κυριαρχήσει στην κυβέρνηση ότι πρέπει να δοθεί μία άμεση απάντηση στο «καυτό» πρόβλημα της ανεργίας, ιδίως των νέων, ξεκινώντας από φέτος και εντείνοντας την προσπάθεια το 2015 οπότε και αναμένεται να «τρέξει» για τα καλά το νέο ΕΣΠΑ.

Γι’ αυτό μέχρι σήμερα έχουν ξεκινήσει 5 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 442.700.000 εκατ. ευρώ, αναφέρουν από τη γενική γραμματεία διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο συνολικός προϋπολογισμός του εν λόγω Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι: 2.667.494.916 ευρώ.

Από αυτά:

- 1.933.409.508 ευρώ είναι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
- 171.517.029 ευρώ είναι πόροι του Youth Employment initiative (YEI)
- 562.568.378 ευρώ είναι εθνική συμμετοχή.

Ο αριθμός των ωφελουμένων στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, από τις δράσεις του Υπ. Εργασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου προβλέπεται να υπερβούν τις 450.000.

Με βάση την ανάγκη αδιάλειπτης υλοποίησης δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας, χωρίς να μεσολαβεί «κενό» διάστημα μέχρι την έγκριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020, λένε από το Υπ. Εργασίας, συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η άμεση υλοποίηση 8 εμπροσθοβαρών δράσεων, πριν από την τυπική έγκριση των νέων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Αυτό, όμως, έχει σαν πρόβλημα το «κενό» που δεν υπήρξε λόγω της μετάβασης από την προηγούμενη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο να… μεταφερθεί στην επόμενη πενταετία, μιας και όσοι θα ωφεληθούν μέσα στα πρώτα δύο χρόνια (2014-15) θα ωφεληθούν και στα μετέπειτα πέντε ολόκληρα χρόνια (2016-2020).

Να σημειωθεί, πάντως, πως κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, 2007-2013, τα κοινοτικά κονδύλια που είχε διαχειριστεί το Υπουργείο Εργασίας για τη στήριξη της απασχόλησης ανήλθαν σε 3,1 δισ. ευρώ (έναντι 2,6 δις. ευρώ κατά την περίοδο 2014 -20) και ωφέλησαν 790.000 ανέργους (έναντι 450.000 κατά την περίοδο 2014-20), σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι το «μέσο» ετήσιο ποσοστό της ανεργίας κατά την περίοδο 2007-2013 (15,1%) είναι κατά πολύ μικρότερο από το προβλεπόμενο «μέσο» ετήσιο ποσοστό ανεργίας κατά την περίοδο 2014-2020 (19,9%).


Πηγή:capital.gr


Κοντά σε μια επώδυνη συμφωνία για την επόμενη μέρα


Μακρά ήταν η νύχτα χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης. Η πλευρά των δανειστών έχει ζητήσει από την Αθήνα να στείλει άμεσα τον κατάλογο των μέτρων που προτείνει προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης περιμένει το «ok» του Μαξίμου προκειμένου να στείλει τη λίστα με τα νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό προσανατολίζεται στην αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ για μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες, προσπαθώντας όμως να εξαιρέσει τα φάρμακα, σε αλλαγές στο ασφαλιστικό τόσο για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης για όσους έχουν εισέλθει στην αγορά εργασίας μετά την 1/1/1975, όσο και στο ΕΚΑΣ και το πάγωμα των όποιων αυξήσεων την επόμενη διετία. Μάλιστα έχει συζητηθεί και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης -τελευταία πενταετία- γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των κύριων συντάξεων για την κατηγορία αυτή.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα δημοσιονομικά να «προσφέρουν» περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, ώστε να πεισθεί η τρόικα -η οποία πάντως επιμένει για 2,5 δισ. τρύπα στο 2015- ώστε να έρθει στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα το σκληρό μπρα-ντε-φερ με τους δανειστές προκαλεί έντονο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο αφενός για τη στάση των βουλευτών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και ειδικά του ΠΑΣΟΚ όταν τα μέτρα πάρουν το δρόμο για τη Βουλή, αφετέρου για το κλίμα που δημιουργούν εν όψει των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητική πηγή, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία η οποία δεν αποκλείεται να επιτευχθεί ακόμη και το Σαββατοκύριακο, ενώ η Αθήνα δεν πρόκειται να δεχθεί παράταση του μνημονίου για περισσότερο από ένα μήνα και αυτό για τεχνικούς λόγους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Πηγή : naftemporiki.gr


Νέες αποκαλύψεις από τις ανασκαφές της Αμφίπολης



Αποκαλύψεις σχετικά με τα ευρήματα του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κ. Περιστέρη, κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ό,τι αφορά τον σκελετό του νεκρού, όπως τόνισε η κα Περιστέρη, αυτός βρέθηκε διαταραγμένος από τυμβωρύχους, όπως άλλωστε και ο τάφος.

«Με τα χώματά του τον μεταφέραμε για να μη γίνει καμία ζημιά και για να αποκομίσουν όλη την εικόνα οι ανθρωπολόγοι που θα τον μελετήσουν» συμπλήρωσε η ανασκαφέας, ενώ δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα σχετική φωτογραφία.

Αναφορικά με την ηλικία και το φύλο του νεκρού, ξεκαθάρισε ότι θα τα αποσαφηνίσουν οι ανθρωπολόγοι. Σχετικά με παλαιότερη τοποθέτησή της, σύμφωνα με την οποία ο σκελετός ανήκει σε Μακεδόνα στρατηγό, απάντησε ότι «με ένα λιοντάρι στην κορυφή κι ένα τεράστιο μνημείο είπα ότι θα μπορούσε να είναι στρατηγός. Κανείς δεν έχει τη σιγουριά να πει οτιδήποτε».

Η κα Περιστέρη αποκάλυψε επίσης  ότι έχει βρεθεί μελαμβαφή κεραμική του 4ου αι. π.Χ. ,καθώς και νομίσματα με την απεικόνιση του Αλέξανδρου Γ’ που χρονολογούνται στον 2ο αι.π.Χ., περίοδο των τελευταίων Μακεδόνων βασιλέων.

Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, «διαθέτουμε τόσο υλικό κεραμεικής που δεν ξέρουμε ακόμη τι έχουμε».

«Σίγουρες οι καταστροφές και οι συλήσεις του τάφου»

Όπως αναφέρθηκε, ο χώρος λεηλατήθηκε πριν γίνει η επίχωση του η οποία πραγματοποιήθηκε σύγχρονα με τους τοίχους σφράγισης,  κι αυτό προσδιορίζεται χρονικά κατά την επιστημονική ομάδα στους ρωμαϊκούς χρόνους. «Σίγουρες είναι οι καταστροφές και οι συλήσεις του στους αρχαίους χρόνους καθώς επρόκειτο για ένα μεγαλεπίβολο και επισκέψιμο μνημείο», υπογράμμισε η κα Περιστέρη.

Από δοκάρι η καταστροφή του προσώπου της μιας Καρυάτιδας

Ακόμη υποστήριξε ότι το πρόσωπο της δεξιάς Καρυάτιδας δεν διασώζεται επειδή ένα δοκάρι που βρισκόταν μέσα στην επίχωση έπεσε, αφαιρώντας τα χαρακτηριστικά της γυναικείας μορφής.

Επιπροσθέτως, βρέθηκε αντίβαρο αλλά και πέδιλα έδρασης ρωμαϊκού γερανού, γεγονός που καταδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε το μηχάνημα από τους ρωμαίους για να αποξηλώσουν το μαρμάρινο υλικό, να το μεταφέρουν και να το επαναχρησιμοποιούν σε άλλα έργα. Βρέθηκαν μάλιστα και ίχνη ράμπας που  υποδηλώνουν χρήση του γερανού.

Οσο για το υλικό, φαίνεται ότι χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη μέχρι τον 5ο-6ο αιώνα.

Τέλος, η αρχαιολόγος ρωτήθηκε και για το θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της ανασκαφής αλλά και για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η κα Περιστέρη απάντησε ότι το κέρδος του μνημείου απ’ όλα αυτά ήταν ότι σώθηκε από τυχόν αρχαιοκάπηλους αφού η αρχαιοκαπηλία οργιάζει στην περιοχή.

«Οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να ήταν, όχι μόνο ο κ. Σαμαράς θα είχε ασχοληθεί. Βοήθησε στο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας. Εχουμε φύλαξη με όπλα την νύχτα. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τόση ασφάλεια».

Σε διαφορετική περίπτωση όπως πρόσθεσε «πρώτα θα πήγαιναν οι αρχαιοκάπηλοι και μετά εμείς. Νομίζετε ότι φτάνουν λίγοι φύλακες αρχαιοτήτων;  Δεν θα μπορούσαμε  από την αστυνομία να έχουμε τόση προστασία».

Τη συζήτηση συντόνισαν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, και ο αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκος Σταμπολίδης, που τόνισαν, όπως και οι μελετητές του μνημείου, ότι από εδώ και πέρα αρχίζει ο δύσκολος δρόμος της έρευνας.


Πηγή : kathimerini.gr


ΠΟΣΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»;


Ενώ η «εκκαθάριση» από την Τράπεζα Πειραιώς στο «Ερρίκος Ντυνάν» βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την εξοικονόμηση 25 εκατ. ευρώ από το λειτουργικό κόστος του νοσοκομείου, πληθαίνουν τα στοιχεία ότι η «αναγκαστική» και «επείγουσα» διαδικασία του πλειστηριασμού για να «σωθεί» το νοσηλευτικό ίδρυμα, δεν ήταν και τόσο επείγουσα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ήταν και επισπεύδουσα και πλειοδότης μέσω της θυγατρικής της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε στη διαδικασία του πλειστηριασμού, είχε εξασφαλίσει τις απαιτήσεις της έναντι του τότε Κοινωφελούς Ιδρύματος επαρκώς, ώστε να μην υπάρχει λόγος που να δικαιολογεί την κατάσχεση του συνόλου της περιουσίας του, συμπεριλαμβανομένης και της άδειας λειτουργίας του.
Σε προηγούμενο δημοσίευμα το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει ότι είχε συναφθεί συμφωνία μεταξύ Ντυνάν και Πειραιώς για την εκχώρηση στο τραπεζικό ίδρυμα όλων των απαιτήσεων του νοσοκομείου κατά ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτές οι εξασφαλίσεις –και τα ποσά που είχε ήδη εισπράξει- τις οποίες είχε στα χέρια της η Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, η «MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ» προκάτοχος της Τράπεζας Πειραιώς είχε χορηγήσει δάνειο στο «Ερρίκος Ντυνάν» ποσού 50.000.000 ευρώ το 2006. Προς εξασφάλιση αυτής της απαίτησής της ενέγραψε προσημείωση υποθήκης στα βιβλία υποθηκών του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών για ποσό 60.000.000 ευρώ. Η εν λόγω δανειακή σύμβαση καταγγέλθηκε το 2009, με την απαίτηση της τράπεζας εκείνη τη στιγμή να ανέρχεται στο ποσό των 47.566.727,88 ευρώ. Ποσό 5.000.000 ευρώ, ως μέρος αυτής της απαίτησης, επιδικάστηκε με διαταγή πληρωμής το 2010. Το «Ερρίκος Ντυνάν» αναγνώρισε την υπόλοιπη οφειλή, ύψους 42.433.371,29 ευρώ, και υπέγραψε το 2012 με την Τράπεζα Πειραιώς σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης. Με βάση αυτό, το 2014 εκδόθηκε διαταγή πληρωμής για το σύνολο του ποσού.
Επίσης, η «MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ» είχε χορηγήσει το 2007 νέο δάνειο, ύψους15.000.000 ευρώ, με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό. Προς εξασφάλιση του δανείου ενέγραψε προσημείωση υποθήκης για ποσό 18.000.000 ευρώ επί του ακινήτου όπου στεγάζεται το νοσοκομείο, καθώς και του ακινήτου όπου στεγάζονταν οι διοικητικές υπηρεσίες. Παρά το γεγονός, ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» είχε καταβάλει τα επόμενα δύο χρόνια ποσό 8.592.755,63 ευρώ, το 2009 η σύμβαση καταγγέλθηκε. Η απαίτηση της τράπεζας επιδικάστηκε το 2010 με διαταγή πληρωμής για το ποσό των 5.800.648,36 ευρώ.

Τέλος, η «MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ» το 2007 χορήγησε ένα ακόμα δάνειο στο «Ερρίκος Ντυνάν» ύψους 50.000.000 ευρώ, με σύμβαση πίστωσης με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό. Και σε αυτή την περίπτωση ενέγραψε προσημείωση υποθήκης για ποσό 60.000.000 ευρώ. Ξανά η σύμβαση καταγγέλθηκε το 2009, παρόλο που το «Ερρίκος Ντυνάν» είχε καταβάλει μέσα σε αυτό το διάστημα των δύο ετών 16.278.336,62 ευρώ.
Το ύψος του ποσού, που είχε εισπράξει η Τράπεζα Πειραιώς από την εκχώρηση όλων των απαιτήσεων του νοσοκομείου κατά ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, παραμένει άγνωστο. Ενδέχεται μάλιστα, η Τράπεζα Πειραιώς να έχει εισπράξει διπλά τις απαιτήσεις της, μετά και τον πλειστηριασμό.

Γίνεται φανερό, ότι τόσο οι εξασφαλίσεις όσο και οι εισπράξεις όλων των προηγούμενων ετών δεν δικαιολογούν την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στον πλειστηριασμό, μέτρο εξαιρετικής σκληρότητας και δυσανάλογο με το σκοπό επιβολής.
Όπως προκύπτει και από τις εξελίξεις, που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν «διάσωση», στόχος της Τράπεζας Πειραιώς ήταν να πάρει το νοσηλευτήριο σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή σε σχέση με τη συνολική του αξία, και το κυριότερο με τα χρέη προς τρίτους να έχουν διαγραφεί. Το σχέδιο οικειοποίησης του πρώην κοινωφελούς ιδρύματος από τον τραπεζικό όμιλο δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί, αν δεν είχε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία από το 2012 έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι της, από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τις τροπολογίες, για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του κ. Σάλλα και της Τράπεζας Πειραιώς.


Πηγή : newsbomb.gr


Παγκόσμια συγκίνηση: 8χρονος έσωσε 6 συγγενείς του και κάηκε προσπαθώντας να σώσει τον έβδομο


0 8χρονος Tyler Doohan ζούσε στην περιοχή του East Rochester της Νέας Υόρκης.
Το βράδυ της Παρασκευής κατάφερε να απεγκλωβίσει έξι συγγενείς του από το φλεγόμενο σπίτι τους πριν βρει τραγικό θάνατο προσπαθώντας να σώσει και έβδομο άτομο.
Το αγόρι βρέθηκε νεκρό δίπλα από τον ανάπηρο παππού του τον οποίο προσπαθούσε να τραβήξει έξω από τις φλόγες. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε προκαλώντας θλίψη στους οικείους του και στην τοπική κοινωνία. Τραγική κατάληξη είχε και ο ηλικιωμένος άνδρας.
"Μας έκανε υπερήφανους. Αλλά τον θέλω πίσω", δήλωσε η μητέρα του στο CNN, προσθέτοντας πως ο παππούς ήταν "ο καλύτερος φίλος" του μικρού.
Ο Tyler βρέθηκε στο σπίτι των συγγενών του (θείων του) για να περάσει το σαββατοκύριακο. Όταν αντελήφθη τη φωτιά, ξύπνησε τους έξι συγγενείς του οι οποίοι πρόλαβαν με την καθοδήγηση του να βγουν από το οίκημα.

Ανάμεσα στα άτομα που διεσώθησαν ήταν δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 4 και 6 ετών. Ήταν ξαδέρφια του 8χρονου Tyler.
Όταν είχαν βγει όλοι από το μικρό οίκημα, ο Tyler επέστρεψε μέσα σε αυτό για να βρει τον παππού του. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι δύο βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς έχασαν τις αισθήσεις τους από τον πυκνό καπνό και στη συνέχεια απανθρακώθηκαν πριν φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική.
Ακόμη ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σαλόνι του σπιτιού, ο οποίος ήταν φίλος της οικογένειας.


Πηγή : news247.gr


Τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ στους Νew York Times


Υπό τον τίτλο «Ο ανατραπείς πρωθυπουργός της Ελλάδα λέει ότι το κόμμα του χρειάζεται νέο ηγέτη» η αμερικανική εφημερίδα New York Times αναφέρεται διεξοδικά στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να στείλει επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία ζητάει έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί το 2011 έχει κάνει την επανεμφάνιση του στο πολιτικό σκηνικό σε μια προσπάθεια να αποσπάσει τον έλεγχο του Σοσιαλιστικού Κόμματος από τον διάδοχό του».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, «οι αναλυτές πιστεύουν οτι η επιστροφή του κ. Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ενισχύσει τις τύχες του κόμματος αναδιοργανώνοντας το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ιδιαίτερα εάν γίνουν εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό. Στην περίπτωση αυτή ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να αντλήσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, το νέο αριστερό κόμμα, που αυτή τη στιγμή προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις».

Η εκτίμηση της εφημερίδας είναι μάλιστα οτι με πιθανό το σενάριο οι εκλογές να γίνουν τον Μάρτιο, το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στον καθορισμό της Πρωθυπουργίας.

«Αν και ο κ. Παπανδρέου δεν έχει δηλώσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ότι θα προσπαθήσει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωρικάκος, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Παπανδρέου θα λάβει 4 με 5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 5% που οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίδουν τώρα στο ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι NYT υπενθυμίζουν ωστόσο ότι ως Πρωθυπουργός ο κ.Παπανδρέου εξόργισε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ιδέα του για δημοψήφισμα σχετικά με το πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Απέτρεψαν αυτοκτονία μέσω διαδικτύου


Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε χθες (28-11-2014), μέσω του CYBER ALERT, ότι ημεδαπός εκδήλωσε την πρόθεσή να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την ενδελεχή διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού και εντοπίστηκε γεωγραφικά η κατοικία του.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν ανάλογη πρόθεση. Κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 1.098 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου.


Πηγή : zougla.gr


Θεσσαλονίκη : Έληξε το περιστατικό με τον ένοπλο που είχε ταμπουρωθεί στο Ανθοπωλείο



Με το όπλο που  είχε στην κατοχή του και προηγουμένως είχε τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο την πρώην σύζυγό του αυτοπυροβολήθηκε ο 50χρονος που είχε ταμπουρωθεί στο ανθοπωλείο, στην Τούμπα.
Όπως έγινε γνωστό, ο 50χρονος πρώην σύζυγος του θύματος, διατηρεί ακόμη τις αισθήσεις του και μεταφέρεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου με βαρύ τραύμα και η σύζυγος του έχει τραυματιστεί στον κρόταφο και στην κλείδα, σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.



Ο χάρτης των ελληνικών offshore



Ενας φορολογικός θησαυρός, που όμως θέλει αρκετό... σκάψιμο για να έρθει στο φως, είναι οι offshore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων. Περισσότερες από 23.000 αλλοδαπές και υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των «ελληνικών» οffshore, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα».

Τα στοιχεία από πηγές εντός των ελεγκτικών μηχανισμών αφορούν αλλοδαπές και offshore εταιρείες οι οποίες στην πλειονότητά τους απέκτησαν ελληνικό ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη 2011. Ανάμεσά τους, εταιρείες που έως το 2012 δεν συνεργάζονταν σε φορολογικά θέματα με την Ελλάδα. Σε αυτούς τους 46 φορολογικούς παραδείσους, στους 20 δεν βρέθηκαν offshore με ελληνικό ΑΦΜ, ενώ στις 26 που υπεράκτιες με δράση στην Ελλάδα περιλαμβάνονται η Λιβερία – συγκεντρώνει τις περισσότερες – ο Παναμάς, οι Νήσοι Μάρσαλ, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, αλλά και τόποι όπου δεν φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να έχουν εγκατασταθεί ελληνικά συμφέροντα, όπως τα Τερκς και Κέικος και η Δυτική Σαμόα.

Συνολικά εντοπίστηκαν πάνω από 2.200 υπεράκτιες στα μη συνεργαζόμενα κράτη. Αυτές οι υπεράκτιες τα τελευταία 30 χρόνια είχαν δηλωμένους πάνω από 2.100 νόμιμους εκπροσώπους, φορολογικούς αντιπροσώπους, γραμματείς και διαχειριστές. Ο αριθμός των εκπροσώπων είναι μικρότερος από τις offshore, επειδή είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο ένας εκπρόσωπος να εμφανίζεται σε περισσότερες από μία εταιρείες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης- ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με τις πρακτικές των φορολογικών παραδείσων και ανά δύο χρόνια εκδίδει καταλόγους όπου βαθμολογούνται η αδιαφάνεια και η μυστικότητα των χωρών- οι φορολογικοί παράδεισοι με ελληνικών συμφερόντων εταιρείες έχουν πολύ υψηλό δείκτη αδιαφάνειας.

Για παράδειγμα, το 2011, οπότε και εντάχθηκαν τα τελευταία στοιχεία στις λίστες που αποκτήθηκαν από την εφημερίδα, οι χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη μυστικότητα ήταν οι Νήσοι Μάρσαλ όπου εντοπίστηκαν 333 offshore με ελληνικό ΑΦΜ, τα Τερκς και Κέικος με 1 offshore και ακολουθούσαν οι Σεϋχέλλες (6 offshore), οι Βερμούδες (4) και η Δυτική Σαμόα (1).

Από τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα, εντοπίζονται φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται συχνότερα ως νόμιμοι εκπρόσωποι offshore στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, ένας δικηγόρος των νοτίων προαστίων, ο οποίος υπαγόταν την προηγούμενη δεκαετία στη ΔΟΥ Αργυρουπόλεως, και εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος σε 105 υπεράκτιες εταιρείες, η πλειονότητα των οποίων με έδρα στη Λιβερία, ενώ 16 είχαν έδρα στον Παναμά.

Ακόμη, ένας φοροτεχνικός με ειδίκευση στα λογιστικά από την περιοχή του Μοσχάτου, εντοπίζεται να έχει τη θέση του νόμιμου εκπροσώπου σε 42 offshore οι οποίες έδρευαν μεταξύ άλλων στις Βρετανικές και Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, τη Λιβερία, τον Παναμά και τα Νησιά Μάρσαλ.

Συνολικά, στα στοιχεία εμφανίζοντα 72 φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση νόμιμου εκπροσώπου με πέντε offshore και πάνω. Δεκαεννιά από αυτούς σχετίζονται με τουλάχιστον 10 υπεράκτιες, ενώ και οι 62 συνδέονται με 689 offshore στο σύνολο. Ολοι τους υπάγονται σε ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου, με μόνη εξαίρεση μία περίπτωση που υπάγεται στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.




Πηγή : iefimerida.gr


Εξαπατούσε ιερείς μέσα από τη φυλακή


Σπείρα είχε αποσπάσει ποσό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ

Μέσα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, καθοδηγούσε ο «εγκέφαλος» τα μέλη σπείρας που εξαπατούσαν κατ’ εξακολούθηση ανυποψίαστους ιερείς.

Το κόλπο ήταν καλά στημένο από τον 42χρονο Ρομά με καταγωγή την Αμαλιάδα, που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυο χρόνια στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών, συλληφθείς για το ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patratora.gr, ο «εγκέφαλος» μαζί με ακόμα 5 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε Ηλεία και Αττική, είχαν καταφέρει να αποκομίσουν, σε διάστημα ενός περίπου χρόνου, χρηματικό ποσό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ.

Προσέγγιζαν ιερείς, που ήταν λίγο πριν τη σύνταξη ή δικαιούντο τη χορήγηση κάποιων επιδομάτων και με το πρόσχημα πως έχουν διασυνδέσεις για να «τακτοποιήσουν» τις υποθέσεις τους, κατάφερναν και τους αποσπούσαν σημαντικά ποσά.

Μάλιστα πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν πως σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευαν τα ανυποψίαστα θύματα τους ακόμα και μέχρι τα τραπεζικά υποκαταστήματα, περιμένοντας να κάνουν αναλήψεις χρημάτων για να τους δώσουν την προκαταβολή, για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης, έγινε μετά από πολύμηνη έρευνα των ανδρών της Δημόσιας Ασφάλειας Πατρών. Σήμερα οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών.


Πηγή : newsbeast.gr


Στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Αναστασιάδης για εγχείρηση καρδιάς


Σήμερα το απόγευμα αναχωρεί από την Κύπρο για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας.
Η εγχείριση θα γίνει στο Mount Sinai Medical Center από τον κορυφαίο καρδιοχειρουργό Ντέιβιντ 'Ανταμς. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέμβαση ίσως επισπευστεί και αντί για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου που ήταν προγραμματισμένη, τελικά πραγματοποιηθεί την Τρίτη.


Πηγή : Newsit.com.cy


Συμβαίνει Τώρα Θεσσαλονίκη: Ένοπλος έχει ταμπουρωθεί σε ανθοπωλείο αφού πυροβόλησε γυναίκα


Ένοπλος εισέβαλε το πρωί του Σαββάτου σε ανθοπωλείο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και πυροβόλησε στο πρόσωπο νεαρή γυναίκα. Αυτή την ώρα παραμένει οπλισμένος μέσα στο ανθοπωλείο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψή του.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τοπικά sites ενημέρωσης ο άνδρας μπήκε στο ανθοπωλείο στις 8 το πρωί με καραμπίνα και κράνος και πυροβόλησε δυο φορές στο πρόσωπο τη γυναίκα.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και έχει ζητήσει από τους κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών να μη βγαίνουν στα μπαλκόνια τους.

Κατά πληροφορίες ο δράστης είναι σύζυγος του θύματος και δεν πρόκειται για ληστεία.

Η Αστυνομία προσπαθεί να πείσει το δράστη να βγει από το ανθοπωλείο.



Newsroom ΔΟΛ


Πόσα κερδίζουν οι «ψηφιακοί εγκληματίες», αποκαλύπτει η Kaspersky Lab


Τα κέρδη των ψηφιακών εγκληματιών μπορούν να είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερα σε σχέση με το κόστος των επιθέσεων τους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από ειδικούς της Kaspersky Lab. Στο πλαίσιο έρευνας που υλοποίησαν, οι ειδικοί της εταιρείας προχώρησαν στη σύγκριση μεταξύ του κόστους των εργαλείων που χρησιμοποιούν πιο συχνά σε σχέση με τα χρήματα που αποσπούν μέσα από μια επιτυχημένη κακόβουλη επιχείρηση.

Είναι σχετικά εύκολο να βρει κανείς τέτοια εργαλεία σε διάφορα φόρουμ για κράκερ. Επίσης, το κόστος τους είναι σχετικά χαμηλό. Οι επίδοξοι... εγκληματίες δεν χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες -μπορούν να αγοράσουν ένα πακέτο «έτοιμο για χρήση» σε προκαθορισμένη τιμή και να εξαπολύουν επιθέσεις κατά βούληση, σύμφωνα με Alexander Gostev, τον κορυφαίο ειδικό της Kaspersky Lab σε θέματα ασφάλειας, ο οποίος συνιστά την χρήση του νεότερου προϊόντος της εταιρείας για όλες τις συσκευές (Kaspersky Internet Security - multi-device).

Μάλιστα, η εταιρεία παραθέτει και τιμές:

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας phishing που μιμείται ένα δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η ανάπτυξη μιας λίστας με e-mail για την αποστολή του μηνύματος, με link που θα οδηγεί στην πλαστή ιστοσελίδα, κοστίζει σήμερα 150 δολάρια κατά μέσο όρο. Αν οι εγκληματίες εξαπατήσουν 100 χρήστες, μπορεί να κερδίσουν μέχρι και $10.000 από την πώληση ευαίσθητων δεδομένων. Τα θύματα, με τη σειρά τους, χάνουν πολύτιμες επαφές, προσωπικές φωτογραφίες και μηνύματα.

Ένα mobile Trojan blocker είναι πολύ πιο δαπανηρό, καθώς η αγορά και η διανομή του κακόβουλου λογισμικού κοστίζει $1.000 κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η «απόδοση» είναι επίσης πολύ υψηλότερη. Οι τιμές που έχουν ορίσει οι επιτιθέμενοι για να αναιρέσουν τη φραγή στο λειτουργικό σύστημα ενός smartphone ξεκινούν από τα $10 και φτάνουν έως τα $200. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κερδίσουν μέχρι και $20.000 από 100 πιθανά θύματα.

Οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να κερδίσουν το ίδιο χρηματικό ποσό χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένο ransomware, αλλά η «αρχική τους επένδυση» θα είναι διπλάσια (περίπου $2.000).
Οι απώλειες των χρηστών θα είναι επίσης υψηλότερες, αφού το ελάχιστο ποσό των «λύτρων» που ζητούν οι απατεώνες για να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα που έχουν αποσπάσει είναι συνήθως στα $100.

Για πολύ μεγάλα κέρδη, οι απατεώνες αναζητούν τραπεζικά Trojans που στοχεύουν άμεσα στα χρήματα των online χρηστών. Δαπανώντας περίπου $3.000 σε ένα «πακέτο» κακόβουλου λογισμικού, exploit και spam αλληλογραφίας, οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να κερδίσουν μέχρι και $72.000. Η μέση απώλεια ανά θύμα είναι $722.


Πηγή : In.gr 


Δεν γλιτώνουμε τα νέα μέτρα- Η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στην Τρόικα - Τι αποφάσισαν για ΦΠΑ και συντάξεις



Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει το νέο πακέτο προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το οποίο θα επιχειρηθεί να καμφθεί η σκληρή στάση των δανειστών ώστε να υπάρξει ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων της τρόικα.

Η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών διήρκησε περίπου δύο ώρες και συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πακέτο προτάσεων που θα κατατεθεί σήμερα. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε χωρίς να κανει δηλώσεις, ενώ ο κ. Χαρδούβελης αρκέστηκε να πει "πόλλα γίνονται, πολλά γίνονται", όταν ρωτήθηκε απο δημοσιογράφους αν ισχύουν τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ.

Απο εκεί και πέρα, στη συνάντηση συμφώνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε η λήψη των λιγότερο επώδυνων μέτρων, ενω δόθηκαν οδηγίες στον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη για τη σύνταξη πολλών σεναρίων για την αύξηση του ΦΠΑ. Ωστόσο, ξεκαθαριστηκε οτι δεν θα υπάρξουν νέοι άμεσοι φόροι, οι όποιοι θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά.

Ίδιος είναι και ο κανόνας που ισχύει στο ασφαλιστικό, με την ελληνική πλευρά να προτείνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τους νέους εργαζόμενους, ενώ αποκλείστηκαν μετρα που αφορούν την μείωση των συντάξεων.

Τέλος, σε μεγάλο βαθμό εξετάστηκε και το πολιτικό κριτήριο, δηλαδή ποια μέτρα από αυτά μπορούν να ψηφιστούν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης και παράλληλα δεν επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα, δημιουργώντας εμποδια στο δρόμο προς την προεδρική εκλογή και την εξεύρεση των 180.

Όλα αυτά, όπως διαφαίνεται, θα κρίνουν τις όποιες πολιτικές εξελίξεις υπάρξουν από εδώ και εμπρός, καθώς -αν υπάρξει και άλλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα- η ελληνική κυβέρνηση πολύ δυσκολα θα προλάβει τα χρονοδιάγραμματα που οδηγούν στην απόφαση για τη νέα εποχή.

Πάντως, κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε οτι 'αν τελικά υπάρξει παράταση του υφισταμένου προγράμματος και δεν υπάρξει συμφωνία ως την προεδρική εκλογή, τοτε πολύ δύσκολα θα εκλεγεί πρόεδρος και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Πηγή : newsit.gr


ΥΕΘΑ: Δεν υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Δένδια


Δεν υπήρξε καμία παρενόχληση ή προσπάθεια αναχαίτισης του ελικοπτέρου τύπου Σινούκ που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, κατέστησαν σαφές αρμόδιες πηγές του υπουργείου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι επρόκειτο περί ισχυρισμού των Τούρκων, που έλαβαν την απάντηση από τους χειριστές του ελικοπτέρου ότι «πετάμε στο FIR Αθηνών».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας έδωσε σχετική εντολή και το πρόγραμμά του συνεχίστηκε κανονικά, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη παρεμβολή από τη γειτονική χώρα.

Τα δε δύο τουρκικά αεροσκάφη δεν εισήλθαν καν στο FIR Αθηνών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.


Πηγή : to vima.gr


Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας από Μ. Σάλλα


Την επείγουσα διαμόρφωση και εφαρμογή εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, με τη συμμετοχή πολιτείας και επιχειρήσεων, πρότεινε εκ νέου σήμερα, από το βήμα του 12ου συνεδρίου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νέο σχέδιο προτείνεται να περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- φορολογική μεταρρύθμιση μεγάλης κλίμακας (πχ, με ρήτρες τουλάχιστον 15ετίας και μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων κατά 2% ετησίως), την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης (πχ, με υπαγωγή των ΚΕΠ σε ανεξάρτητη αρχή και αναβάθμισή τους) και τον εκσυχρονισμό του συστήματος απονομής δικαιοσύνης (πχ, με τη δημιουργία ειδικών δικαστηρίων για την εξέταση οικονομικών και φορολογικών υποθέσεων, με τη θέσπιση χρόνου εκδίκασης και με υψηλά παράβολα για τους ενάγοντες ώστε να αποφεύγονται οι άνευ σοβαρού λόγου δικαστικές προσφυγές).

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, που διοργανώνει το τμήμα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο κ.Σάλλας πρόσθεσε ότι παραμένουν τα μεγάλα εμπόδια στον δρόμο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομία, όπως το υψηλό δημόσιο χρέος, η περιορισμένη ρευστότητα κι η πολιτική αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- να αποθαρρύνεται την όποια προσπάθεια για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Να αξιοποιηθούν άμεσα οι ευρωπαϊκοί πόροι για έργα που συνδέονται με ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρήσεις υποδομών

Όπως είπε, λόγω των δυσκολιών στο χώρο των ιδιωτικών επενδύσεων, θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι (από ΕΤΕπ, Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο και ΕΣΠΑ) για χρηματοδότηση μεγάλων έργων, με τα οποία συνδέονται στενά οι ιδιωτικοποιήσεις και οι παραχωρήσεις εκμετάλλευσης υποδομών – οδικοί άξονες, λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ενεργειακά πάρκα, επεξεργασία απορριμμάτων, ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, κλπ. ¨Επείγει οι διαδικασίες αυτές (δημόσια έργα, ιδιωτικοποιήσεις, παραχωρήσεις εκμετάλλευσης) να επιταχυνθούν, ώστε να δημιουργηθούν άμεσα θέσεις εργασίας, νέα εισοδήματα και αύξηση του ΑΕΠ, καθώς στην παρούσα φάση μόνο οι υποδομές μπορούν να αναλάβουν το ρόλο της κινητήριας δύναμης της ανάπτυξης¨, επισήμανε.

Φορολογικό σύστημα με ρήτρες 15ετίας και μείωση φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων κατά 2% ετησίως

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που ο κ.Σάλλας πρότεινε ως πιο επείγουσες περιλαμβάνεται η φορολογική μεταρρύθμιση μεγάλης κλίμακας, η οποία πρότεινε να προβλέπει πάγιο και σταθερό φορολογικό σύστημα με ρήτρες 15ετούς ισχύος και με τη σταδιακή μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες ετησίως, ώστε από 26% να περιορισθούν στο 16% σε μία 5ετία.

Πρότεινε παράλληλα τη δυνατότητα απόσβεσης των νέων επενδύσεων από τον πρώτο κιόλας χρόνο κερδοφορίας της επιχείρησης, την προκαθορισμένη σταδιακή μείωση του έκτακτου φόρου αλληλεγγύης μέχρι την εξάλειψή του και την αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ σε ρεαλιστικά επίπεδα, με βάση την πραγματική αξία και την χρήση ή απόδοση των ακινήτων. Εισηγήθηκε επίσης την ενθάρρυνση, με κάποιο κίνητρο, της χρήσης καρτών και ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών – για να «νομιμοποιηθεί» εμμέσως σημαντικό μέρος της φοροδιαφυγής.

Υπαγωγή των ΚΕΠ σε ανεξάρτητη αρχή

Μια δεύτερη μεγάλη μεταρρύθμιση χρειάζεται, κατά τον ίδιο, στο χώρο της δημόσιας διοίκησης. Επίκεντρο αυτής της μεταρρύθμισης θα πρέπει, όπως είπε, να είναι η υπαγωγή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε ανεξάρτητη αρχή και η ανάδειξή τους σε αποκλειστική ενδιάμεση υπηρεσία μεταξύ πολιτών και δημόσιων υπηρεσιών.

¨Δεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμία επαφή του πολίτη με τον δημόσιο λειτουργό που χειρίζεται την όποια υπόθεσή του για οποιοδήποτε ζήτημα. Το front office των υπηρεσιών του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης να γίνουν πλέον τα ΚΕΠ¨, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Σάλλας πρότεινε ακόμη την ανάθεση σε φορείς εκτός δημοσίου όλων των επιτόπιων ελέγχων (φορολογικών, επενδυτικών, επιδοτήσεων, κλπ) που αφορούν δημόσιο χρήμα, όπως σε ελεγκτικούς οίκους, τεχνικά ή λογιστικά γραφεία, οικονομικούς εκτιμητές, κλπ, με απόλυτη ευθύνη για τα πορίσματα των ελέγχων και με την καταβολή εγγύησης καλής εκτέλεσης του ελεγκτικού ή εποπτικού έργου που τους ανατίθεται.

Νεότερα για το ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο μέχρι τον Μάρτιο

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς υπενθύμισε ότι προωθείται η ίδρυση ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου, με αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

Το Ταμείο θα στοχεύσει αρχικά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. ¨Εκτιμούμε ότι, αν όλα πάνε καλά, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του Α’ τριμήνου του 2015¨, διευκρίνισε και συμπλήρωσε: ¨Διαμορφώσαμε ένα δυναμικό πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων ύψους 700 εκατ. για τον επόμενο χρόνο για την υποστήριξη υγιών, συνεπών και δυναμικών επιχειρήσεων με προτεραιότητα στις μικρομεσαίες, εξαγωγικές και μεταποιητικές, με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Παράλληλα, έχουμε προγραμματίσει την εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ εντός του 2015 για συμμετοχή σε επίσημα προγράμματα χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως του ΕΤΕΑΝ, της ΕΤΕπ, του EIF (Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο) και του ΕΣΠΑ, που είναι με τα σημερινά δεδομένα οι βασικές πηγές χρηματοδότησης νέων επενδύσεων._

"Χρειάζεται σύνεση από όλους"

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων στο περιθώριο του συνεδρίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, γρήγορα θα εκλείψει και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.

"Χρειάζεται σύνεση από όλους μας. Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγάλες της επιλογές, ξέρει που ανήκει [...]. Τα συμφέροντα, ευρωπαϊκά και ελληνικά, είναι ταυτισμένα. Υπάρχει μια μικρή αβεβαιότητα, μικρή -ή μεγάλη κατ’ άλλους- την τελευταία περίοδο, με αφορμή τη συνέχιση της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Εκτιμώ ότι στη φάση που είναι η όλη διαδικασία, ασφαλώς και έχει αρκετά τεχνικά και νομικά προβλήματα, που θα πρέπει να επιλυθούν, ούτως ώστε να διευκολύνουν τις επόμενες φάσεις στο μέλλον", σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα δρόμο που το μέλλον μπορεί να είναι παραγωγικότερο και επωφελέστερο για τους πολίτες της.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με το αν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μπορεί να λειτουργήσει ως φόβητρο για τις ξένες αγορές, ο κ.Σάλλας δήλωσε: "Η χώρα έχει δημοκρατία. ΄Έχει υιοθετήσει τον πρώτο πυλώνα της Ευρώπης, που είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Άρα λοιπόν, είναι ανοιχτή η πόρτα σε αυτούς που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας είναι η αγορά, για την υποστήριξη της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της τεχνολογίας. Επομένως εγώ δεν ανησυχώ για τίποτα στην περίπτωση που υπάρχουν υιοθετημένες και εφαρμοζόμενες οι βασικές ευρωπαϊκές αρχές", υπογράμμισε.

Σε σχέση με το πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων και αν αυτό χρειάζεται βελτιώσεις, ο κ.Σάλλας επισήμανε ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί ¨διευκολύνει πάρα πολύ στο να επιλυθούν δεκάδες χιλιάδες προβλημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων¨.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών σημείωσε: "Νομίζω ότι γίνονται σημαντικά βήματα και από τις τράπεζες, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ή όχι".

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: capital.gr


Συρία: Οι βομβαρδισμοί δεν έχουν αποδυναμώσει τους τζιχαντιστές


Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αποτύχει να αποδυναμώσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σημειώνοντας επίσης ότι οι τζιχαντιστές θα είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν εάν δεν αναγκαστεί η Τουρκία να εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους.

«Oλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι (το Ισλαμικό Κράτος) σήμερα, μετά από δύο μήνες αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού, δεν είναι ασθενέστερο» δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ σε συνέντευξή του στο αραβικό δίκτυο αλ-Μαγιαντέν της Βηρυτού.

«Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Ουάσιγκτον δεν υποχρεώσουν την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, τότε όλες αυτές οι ενέργειες (αεροπορικές επιδρομές) δεν θα αποδυναμώσουν το Ισλαμικό Κράτος» είπε ο Μουαλέμ κάνοντας σαφή υπαινιγμό για τους ξένους τζιχαντιστές που έχουν περάσει στη Συρία από το τουρκικό έδαφος.

Χιλιάδες ξένοι μαχητές πιστεύεται ότι έχουν ενωθεί με τους ισλαμιστές μαχητές στο αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο, που έχουν ανακηρύξει στην ανατολική Συρία και στο δυτικό Ιράκ.

Η ζώνη απαγόρευσης θα διχοτομήσει τη χώρα

Η Τουρκία, η οποία έχει μήκος συνόρων με τη Συρία 900 χιλιόμετρα, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι υποστηρίζει τους φανατικούς ισλαμιστές είτε με ακούσιο τρόπο είτε επιχειρώντας να βοηθήσει τους αντάρτες να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Aσαντ.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ της δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία με στόχο να δημιουργηθούν ασφαλείς περιοχές οι οποίες θα επιτρέψουν στους σύρους πρόσφυγες που έχουν διαφύγει στην Τουρκία να επαναπατρισθούν.

Ομως ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας ανέφερε για το θέμα αυτό ότι οι τουρκικές εκκλήσεις για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία θα οδηγήσουν στη διχοτόμηση της χώρας του.

Η συριακή κυβέρνηση έχει εκφράσει την προθυμία της να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται αυτό το ενδεχόμενο καθώς θεωρούν ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του και πρέπει να φύγει από την εξουσία.


Πηγή : tanea.gr



Πειραιάς: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα



Η γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου 60 ετών και εντοπίστηκε νεκρή με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών εντοπίστηκε νεκρή από τους άντρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν το πρωί του Σαββάτου για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά.

Όταν έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, λίγο μετά τις 7 το πρωί, η φωτιά είχε σβήσει, όμως κατά τον έλεγχο, οι πυροσβέστες εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας, που έφερε εγκαύματα στα άνω άκρα και το πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Καλλικράτιδας 83, στα Ταμπούρια του Πειραιά.