Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ο ενεργητικός Κασσελάκης απειλεί ότι μπορεί να ξεσκίσει όποιον θέλει - Το νέο χυδαίο ύφος του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο ενεργητικός Στέφανος Κασσελάκης, σε συνάντηση που είχε με υγειονομικούς στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, προέτρεψε τους υγειονομικούς να του πουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα να μη φοβούνται για «αντίποινα», λες και η Ελλάδα είναι το κλουβί με τις τρελές.

Ο όπως φαίνεται ενεργητικός Στέφανος Κασσελάκης είπε «παιδιά, ανοιχτά, μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Και μη φοβάστε για αντίποινα. Αν διανοηθεί κανείς να σας πει τίποτα, μου το λέτε κατευθείαν και τους ξεσκίζω. Πείτε το ανοιχτά». 

Ξεσηκώνοντας τον τραμπούκο Πολάκη αλλά στο πιο ελαφρύ, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεχνώντας ότι είναι αρχηγός κόμματος και δεν βρίσκεται στο κλουβί με τις τρελές, απειλεί να ξεσκίσει κόσμο.

Κάθε μέρα και χειρότερα για το απόλυτο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ και τραβάνε τα μαλλιά τους στην Κουμουνδούρου.

Η δήλωση του ενεργητικού Στέφανου Κασσελάκη

«Παιδιά, ανοιχτά, μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Και μη φοβάστε για αντίποινα. Αν διανοηθεί κανείς να σας πει τίποτα, μου το λέτε κατ' ευθείαν και τους ξεσκίζω. Πείτε το ανοιχτά».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυποΑναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα τη Μ. Πέμπτη 2-5-2024 στη Βούλα


 

Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα τη Μεγάλη Πέμπτη 2-5-2024 στη Βούλα

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2-5-2024 και περί ώρα 19.10΄, επί της Λεωφ. Κ. Καραμανλή στο ύψος της οδού Διός, περιοχής Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης πεζής, με εμπλεκόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, λευκού χρώματος, με ερυθρούς αυτοκόλλητους ξενόγλωσσους γραμματισμούς, με πιθανή ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας μεταξύ των ετών 2008 και 2010, χωρίς καπάκι σέλας στη θέση συνεπιβάτη (μονόσελο), η οποία παρέσυρε αρχικά την πεζή, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο οδόστρωμα και να παρασυρθεί από έτερη διερχόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ η πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της πεζής.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την ταυτότητα της ως άνω εμπλεκόμενης δίκυκλης μοτοσικλέτας, αλλά και περί των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω τροχαίο ατύχημα, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στα τηλέφωνα 210-9608000, 210-9608013 και 210-9608014.Αστυνομικοί έσωσαν άνδρα από έμφραγμα στην Γλυφάδα

 Βίντεο με την επιτυχημένη προσπάθεια δύο αστυνομικών να κρατήσουν στη ζωή έναν άνδρα ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο υπέστη έμφραγμα στην Γλυφάδα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ συνοδεύοντας την ανάρτηση στο Χ από την εχαριστήρια επιστολή της συζύγου του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η γυναίκα, οι δύο υπαρχιφύλακες της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής «έσπευσαν αμέσως στο σημείο του συμβάντος και του χορήγησαν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες φροντίζοντας ακόμη και για την κλήση ασθενοφόρου».

Σύμφωνα με την ίδια ο σύζυγός της «διεκομίσθη έχοντας τις αισθήσεις του στο Γ.Ν. Λαϊκό όπου παρέμεινε για μία εβδομάδα κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου υπεβλήθη με επιτυχία σε τετραπλό bypass» με τους δύο αστυνομικούς, μάλιστα, να επικοινωνούν μαζί της προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του «γεγονός που αποδεικνύει το ήθος τους και την παιδεία που διαθέτουν».

Η επιστολή της γυναίκας


«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπαρχιφύλακα Β. Ι. και τον Υπαρχιφύλακα Λ. Λ. της Ομάδας ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής, οι οποίοι με την κατάρτιση που διαθέτουν, την ηρωική τους προσπάθεια καθώς και την ανθρωπιά τους κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον σύζυγό μου. Συγκεκριμένα ο σύζυγός μου την 19η Μαρτίου 2024 και περί ώρα 15:40 υπέστη έμφραγμα στην περιοχή της Γλυφάδας. O Υπαρχιφύλακας Β. Ι. και ο Υπαρχιφύλακας Λ. Λ. έσπευσαν αμέσως στο σημείο του συμβάντος και του χορήγησαν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες φροντίζοντας ακόμη και για την κλήση ασθενοφόρου. Ο σύζυγός μου διεκομίσθη έχοντας τις αισθήσεις του στο Γ.Ν. Λαϊκό όπου παρέμεινε για μία εβδομάδα κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου υπεβλήθη με επιτυχία σε τετραπλό bypass. Να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του συζύγου μου στο Γ.Ν. Λαϊκό επικοινώνησαν με τη Γραμματεία του Νοσοκομείου για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του κι έστειλαν τις θερμότερες ευχές τους για τη γρήγορη ανάρρωσή του, γεγονός που αποδεικνύει το ήθος τους και την παιδεία που διαθέτουν. Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου για τα στελέχη με τα οποία έχετε επανδρώσει την ομάδα σας».Τρώει πόρτα από παντού ο Ράμα και δεν βρίσκει χώρο για συγκέντρωση στην Αθήνα

 


«Άστεγος» είναι μέχρι αυτή την ώρα ο Έντι Ράμα, καθώς δεν φαίνεται να προχωράει η περίπτωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας προκειμένου να κάνει τη συγκέντρωσή του στην Αθήνα.

Το θρίλερ της αναζήτησης χώρου είχε ξεκινήσει από το Christmas Theater του Γαλατσίου που «μπλόκαρε» με παραινέσεις του δημάρχου στον επιχειρηματία που το διαχειρίζεται, και δεν θα δεχτεί τον καθεστωτικό Αλβανό Έντι Ράμα

Μέχρι και σήμερα το πρωί οι Αλβανοί δεν είχαν στείλει επισήμως κανένα αίτημα στην διοίκηση του ΣΕΦ, προκειμένου να συνέλθει το Δ.Σ. και να εγκρίνει το αίτημα. Ούτε είχαν ζητήσει οικονομική προσφορά.

Η μόνη κρούση που έκαναν ήταν για την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, η οποία είναι μικρή χωρητικότητας, κάτω των 1000 ατόμων, ενώ οι ίδιοι στην πραγματικότητα θέλουν έναν μεγάλο χώρο που να μπορεί να φιλοξενήσει 4.000 με 5.000 άτομα.

Ζήτησαν προφορικά την αρένα που παίζει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν διατύπωσαν γραπτά το αίτημα. Η διοίκηση του ΣΕΦ ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Βρούτση και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, οι οποίοι είχαν επισημάνει την ανάγκη να αποτυπωθούν όλα γραπτώς, με ισχυρές ρήτρες.Κούγιας: «Σίχαμα, τηλεοπτικό υποκείμενο ο Λιάγκας»

 


Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ζήτησε την απόλυση του Γιώργου Λιάγκα από τον Θοδωρή Κυριακού γιατί όπως λέει έχει πάρει πακέτο για να παίζει το πολιτικό υποκείμενο Στέφανο Κασσελάκη.

Στο κείμενο που απέστειλε στα ΜΜΕ, χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς για τον παρουσιαστή όπως: «σίχαμα, επικίνδυνο άτομο, τηλεοπτικό υποκείμενο». Μάλιστα, κάνει έκκληση στον Θοδωρή Κυριακού να τον απολύσει αύριο κιόλας από τον ΑΝΤ1.

Η ανακοίνωση

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΓΚΑ

Τι σίχαμα και τι επικίνδυνο άτομο για την ελληνική οικογένεια και για την ελληνική κοινωνία είναι αυτό το τηλεοπτικό υποκείμενο που ονομάζεται Γιώργος Λιάγκας;

Αυτό το τηλεοπτικό υποκείμενο που κατά την γνώμη μου έχει πάρει πολύ «χοντρό πακέτο», για να λέει αυτά που λέει και για να κάνει αυτά που κάνει σχετικά με αυτό το πολιτικό υποκείμενο που λέγεται Κασσελάκης και το οποίο μέσα σε λίγους μήνες μαζί με τηλεοπτικά υποκείμενα, αρσενικά και θηλυκά τύπου Λιάγκα, προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή μας και τη ζωή της ελληνικής οικογένειας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Κάνω μια έκκληση στον Θοδωρή Κυριακού, με τον πατέρα του οποίου αλλά και με την οικογένεια του οποίου έχουμε και είχαμε προσωπικούς δεσμούς που ξεπερνούν τα 45 χρόνια, αύριο κιόλας να τον απολύσει.

Ο Λιάγκας και η κάθε Σκορδά μπορεί να μην ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και για τα αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία θα έχουν στο μέλλον στη ζωή τους, αλλά υπάρχουμε και εμείς που προερχόμαστε από την υγιή ελληνική κοινωνία με τα πραγματικά κοινωνικά, οικογενειακά προβλήματα και οικονομικά προβλήματα, για να επιβιώσουμε, μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας με τίμιο τρόπο, και δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε αυτή την επικίνδυνη παράφραση της κοινωνικής πραγματικότητας.

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει τη φύση και την αληθινή ζωή και επιτέλους πρέπει οι θεσμοί να παρέμβουν.


Αθήνα, 9/5/2024


Με εκτίμηση και Σεβασμό


Αλέξιος ΚούγιαςΕξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας 33χρονου που διαπράχθηκε το Σεπτέμβριο του 2023

 Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας 33χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 10-9-2023 έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Πετρούπολης.

Έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα ανωτέρω αστυνομικών και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης αποδεικτικών μέσων και πληροφοριακών στοιχείων ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω συνελήφθη από τις γαλλικές Αρχές απογευματινές ώρες της 4-5-2024 στη Λυών της Γαλλίας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις Αρχές της χώρας μας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρώτες πρωινές ώρες της 10-9-2023 έξω από κέντρο διασκέδασης, ο 39χρονος μετά από διαπληκτισμό, πυροβόλησε τον 33χρονο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.Γκίκας Μαγιορκίνης και Θεόδωρος Λύτρας για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca

 


Απαντήσεις και διευκριννίσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca που αποσύρθηκε για εμπορικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αλλά η απόφαση συνέπεσε με την δημοσιοποίηση δικαστικών εγγράφων στα οποία γίνεται παραδοχή για παρενέργετιες, έδωσαν με αναρτήσεις τους στα social media ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιλογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, και ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας.

Κοινή συνισταμένη των δύο αναρτήσεων είναι ότι αφενός σωστά έγινε ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο την περίοδο της πανδημίας της Covid-19 καθώς το όφελος ήταν πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο και αφετέρου ότι όσοι το έκαναν δεν έχουν να φοβούνται τίποτα σήμερα για την παρενέργεια που έχει καταγραφεί από το 2021.

Μαγιορκίνης: Τα επτά δεδομένα που ξεχνιούνται σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca για την COVID-19 και τις παρενέργειές του

1) Το εμβόλιο σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η διανομή έγινε από την Astra Zeneca

2) Ήταν το μοναδικό ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ εμβόλιο, καθώς το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχε υπογράψει συμβόλαιο παραχώρησης στην Astra Zeneca, με τον όρο να διανεμηθεί χωρίς κέρδος καθόλη την διάρκεια της πανδημίας. Με απλά λόγια η εταιρεία το πουλούσε στο κόστος παραγωγής-διανομής.

3) Ήταν το μοναδικό από τα 3 πρώτα που δεν χρειαζόταν βαθιά κατάψυξη και για αυτό κατάφερε να φτάσει εκεί που δεν έφτασε κανένα άλλο. Δόθηκε έτσι σε δυσπρόσιτες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Όσον αφορά τον κίνδυνο των θρομβόσεων, ήταν μία εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια (~1-2/100.000):

1) Ισούται περίπου με τον κίνδυνο να πεθάνουμε (πνιγούμε) από το φαγητό που τρώμε στην διάρκεια ενός έτους (στοιχεία από ΗΠΑ)

2) Ισούται περίπου με τον κίνδυνο να πνιγούμε και να πεθάνουμε από νερό στην διάρκεια ενός έτους (στοιχεία από ΗΠΑ)

3) Έχουμε 10 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουμε σε αυτοκινητιστικό εντός ενός έτους

4) Αφορούσε αποκλειστικά την πρώτη δόση του εμβολίου και τις πρώτες 30 περίπου ημέρες από την πρώτη δόση. Μετά τις 30 ημέρες ο κίνδυνος μηδενίζεται, άρα όσοι το έκαναν δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να φοβούνται σήμερα για αυτήν την παρενέργεια.

Gkikas Magiorkinis
17 ώρες πριν

Μερικά facts που ξεχνιούνται σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca για την COVID-19:
1) Το εμβόλιο σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η διανομή έγινε από την Astra Zeneca
2) Ήταν το μοναδικό ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ εμβόλιο, καθώς το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχε υπογράψει συμβόλαιο παραχώρησης στην Astra Zeneca, με τον όρο να διανεμηθεί χωρίς κέρδος καθόλη την διάρκεια της πανδημίας. Με απλά λόγια η εταιρεία το πουλούσε στο κόστος παραγωγής-διανομής.
3) Ήταν το μοναδι...

See more
429
10
59


Από την πλευρά του ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας σε ένα εκτενές thread στο Χ υπενθυμίζει τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca απαντώντας σε μύθους και ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί όπως το «μα εγώ κάτι άκουσα για παρενέργειες και θρομβώσεις!».

«Ήδη από τις 7 Απρίλη 2021 (!) ο EMA επισήμανε ως πιθανή πολύ σπάνια παρενέργεια του εμβολίου AZ αυτό που αργότερα έγινε γνωστό ως σύνδρομο VITT (Vaccine-induced Immune Thrombotic Thrombocytopenia). Η συχνότητα του VITT εκτιμάται περίπου σε 1 ανά 100.000 δόσεις εμβολίου AZ. Το οτι αναγνωρίστηκε μια τόσο σπάνια παρενέργεια αποτελεί τεράστια επιτυχία της φαρμακοεπαγρύπνησης, που αποδεικνύει οτι ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και διασφαλίζει την ασφάλεια των εμβολίων» απαντάει ο κ. Λύτρας.

«Μα γιατί δε το είδαμε αυτό στις μελέτες;» η επόμενη ερώτηση στην οποία ο διαπρεπής επιδημιολόγος απαντά: «διότι η αρχική μελέτη του εμβολίου AZ συμπεριέλαβε ~25.000 άτομα, άρα δε θα μπορούσε να ανιχνεύσει μια τόσο σπάνια παρενέργεια».

«Μήπως έπρεπε λοιπόν να περιμένουμε μια μεγαλύτερη μελέτη πριν κυκλοφορήσει;» η επόμενη έρωτηση με τον κ. Λύτρα να είναι κατηγορηματικός: «ΟΧΙ διότι *απόλυτη* ασφάλεια (0% κίνδυνος) δεν υπάρχει σε τίποτα στη ζωή. Κι η έγκριση κυκλοφορίας κάθε εμβολίου και κάθε φαρμάκου βασίζεται στην ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ όφελους και κινδύνων: Από τη μια ο κίνδυνος του ιού (γνωστός, μετρημένος και μεγάλος) και από την άλλη ο κίνδυνος του εμβολίου».

«Ήδη από τις 23/4/2021 ο EMA προσπάθησε να ποσοτικοποιήσει αυτούς τους κινδύνους και είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα. Το όφελος (σε ζωές!!) του εμβολίου AZ είναι ξεκάθαρα πολύ μεγαλύτερο από τη ζημία (σ. VITT), ιδίως για τις μεγάλες ηλικίες» συνεχίζει στην παράθεση των στοιχείων.


Τι συνέβη στην Ελλάδα

«Ο πίνακας (από το άρθρο μας που τεκμηρίωσε το όφελος του εμβολιασμού στον 🇬🇷πληθυσμό: και το διάγραμμα δείχνουν την πορεία του εμβολιασμού. Εμβολιάσαμε με AZ μόνο μέχρι τα μέσα του 2021, και μετά περάσαμε 100% στα mRNA εμβόλια. Ποτέ δεν εμβολιάσαμε με AZ άτομα νεότερα των 30 ετών, που θα είχαν αμφίβολη η αρνητική ισορροπία όφελους-κινδύνου. Εμβολιάσαμε τις ηλικίες ΟΧΙ γιατί οι ζωές τους μετράν λιγότερο (έλεος!) αλλά γιατί το όφελος τους από τον εμβολιασμό (*και* με AZ) ήταν μεγαλύτερο. Εν τέλει, για όλες τις ηλικίες περάσαμε αποκλειστικά στα mRNA εμβόλια τα οποία αποδείχθηκαν εξίσου αποτελεσματικά και ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ (δε σχετίζονται με σύνδρομο VITT). Τα δε AZ, τα "ξεστοκάραμε" στις... φτωχότερες χώρες μέσω της πρωτοβουλίας COVAX του ΠΟΥ. Και καλά κάναμε (όσο κυνικό κι αν ακούγεται) διότι ναι μεν μεταξύ mRNA κ AZ εμβολίου προτιμούμε mRNA, αλλά αν η επιλογή είναι μεταξύ AZ ή καθόλου εμβόλιο, θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο να μείνει κανείς ανεμβολίαστος (ειδικά αν έχει μεγάλη ηλικία). Το COVAX έσωσε εκατομμύρια ζωές!» γράφει ο κ. Λύτρας.

«Για τον ίδιο λόγο, έκαναν πολύ καλά όσοι 🇬🇷/🇨🇾εμβολιάστηκαν αμέσως με AZ μόλις τους δόθηκε η δυνατότητα (μεταξύ αυτών η θεια κ ο θειος μου), διότι προστατεύτηκαν από τον ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κίνδυνο που λέγεται #COVID19 κ θα μπορούσε να τους οδηγήσει στη ΜΕΘ όσο θα περίμεναν για mRNA. Σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ θα πρέπει να "ξαναγράφουμε την ιστορία" της πανδημίας, ούτε να σπέρνουμε δυσπιστία και αντιεμβολιασμό εκ του μη όντος» καταλήγει ο Θεόδωρος Λύτρας τονίζοντας ότι «το εμβόλιο #AstraZeneca ΔΕ χρησιμοποιείται εδώ κ >2 χρόνια· τώρα απλά μπήκε η τυπική "σφραγίδα" της απόσυρσης. Αποσύρεται γιατί έχουμε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ εναλλακτικές (mRNA, εξίσου αποτελεσματικά αλλά πιο ασφαλή). ΤΙΠΟΤΑ καινούργιο δεν αποκαλύφθηκε· όλα είναι γνωστά από το 2021».


ΠηγήΕάν δεν ταίριαζαν στην φαιδρότητα Κασσελάκης - Σπηλιωτόπουλος δεν θα συμπεθέριαζαν : Και το παγωτό σκοτώνει

 Όσο μελλοντολόγος είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος, άλλο τόσο επικοινωνιολόγος είναι και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος!! Αλλά έχουν ένα κοινό και οι δύο είναι αποτυχημένοι πολιτικοί που τους μάζεψε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, για να προκαλέσει και να αθωώσει τον Στέφανο Κασσελάκη, δείχνοντας ότι η φαιδρότητα ταιριάζει σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού ο φαιδρός Σπηλιωτόπουλος, είπε το ποίημα Κασσελάκη, ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί πεινάει ο κόσμος και σε λίγο θα τελειώσουμε, φτωχοποιούμαστε και θα πέσουν ακρίδες και βατράχια από τον ουρανό, είπε να ξεπλύνει και την χυδαιότητα του Κασσελάκη ότι οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά.

Ο Σπηλιωτόπουλος έδειξε επίσης ότι δεν το έχει με την επικοινωνία αλλά στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Έγλυψε μέχρι αηδίας τον Κασσελάκη λέγοντας ότι «πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός λειτουργεί αντισυμβατικά και λέει με διαφανή τρόπο ότι αυτή είναι η ζωή μου».«Δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ο κ. Κασσελάκης λειτουργεί με ένα τρόπο διαυγή και κρυστάλλινο» επισήμανε και υπογράμμισε ότι «η διαφάνεια ξενίζει».

Δεν μας είπε όμως που τα βρήκε τα λεφτά ο Κασσελάκης για να γελάει ο κόσμος μέχρι αύριο.

Και εκεί που έδειξε το πόσο ταιριάζει στην φαιδρότητα και την χυδαιότητα με τον Κασσελάκη, είπε σχετικά με την φράση του κ. Κασσελάκη ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά»,  «δεν υπάρχει τοξικότητα» στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ότι «έχουν παρερμηνευτεί σκοπίμως για να δημιουργηθεί μια τοξική επίθεση από την άλλη πλευρά».

«Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. και για να το τερματίσει ώστε να αποδείξει ότι Σπηλιωτόπουλος και σοβαρότητα είναι τσακωμένοι είπε "Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;"

«Ο κ. Κασσελακης βάζει στην πολιτική συζήτηση κάτι που είναι πολιτικό αίτημα, ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται το καθεστώς ατιμωρησίας» εξήγησε ο κ. Σπηλωτόπουλος λέγοντας ότι ο κ. Κασσελακης εννοούσε με τη φράση αυτή τις «αμέλειες που δημιούργησαν την τραγωδία στα Τέμπη», και μάλιστα δεν ντράπηκε καθόλου όταν το είπε.
AstraZeneca: Γιατί αποσύρθηκε το εμβόλιο

 Ηταν μία από τις πρώτες επιτυχημένες απόπειρες δημιουργίας εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στα χρόνια της πανδημίας, αλλά και το εμβόλιο που συκοφαντήθηκε όσο κανένα άλλο, εξαιτίας ανεπιθύμητων ενεργειών.

Το εμβόλιο Vaxzevria της AstraZeneca αποσύρθηκε από την παρασκευάστρια εταιρία εξαιτίας μειωμένης ζήτησης και χαμηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Η ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου -που τέθηκε σε ισχύ από την Τρίτη 7/5/24- συνοδεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες από αναφορές στον ξένο Τύπο σχετικά με την παραδοχή της εταιρίας για ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων. Πρόκειται για τεκμηριωμένες επιστημονικές αναφορές, που πλέον δεν αμφισβητούνται από κανέναν.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, υποστηρίζει πως, αν και η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν ένα εμβόλιο που πρόσφερε πολλά στην ανθρωπότητα.

«Δεν έγινε ποτέ update του εμβολίου, ώστε να προσαρμοστεί στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού και για το λόγο αυτό έχει πλέον πολύ χαμηλή ζήτηση. Και σ’ αυτό, αν προσθέσει κανείς και την ιστορία με τις ανεπιθύμητες ενέργειες με τις θρομβώσεις, η οποία λειτούργησε δυσφημιστικά, αναμενόμενη εξέλιξη ήταν η απόσυρσή του. Γιατί να έχει η εταιρία μια γραμμή παραγωγής εμβολίου που δεν πουλάει και να χάνει χρήματα;», υπογραμμίζει ο καθηγητής και καταλήγει: «Εξακολουθώ να πιστεύω», ωστόσο, ότι το εμβόλιο προσέφερε πάρα πολλά οφέλη και έσωσε πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «από ανεξάρτητες εκτιμήσεις, μόνο κατά το πρώτο έτος χρήσης του εμβολίου σώθηκαν πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές και παρασχέθηκαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣΚωνσταντινούπολη: Τρομακτική προσγείωση Boeing 767


 

Αεροσκάφος Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων της FedEx Airlines πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς το μπροστινό σύστημα προσγείωσης, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το Boeing 767 που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Ρουασί - Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού πληροφόρησε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε και προσγειώθηκε υπό τις οδηγίες του πύργου ελέγχου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Συνεργεία διάσωσης και πυρόσβεσης του αεροδρομίου είχαν τεθεί σε ετοιμότητα στον διάδρομο προσγείωσης και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν διευκρινίζει το αίτιο της βλάβης.

Βίντεο από την επείγουσα προσγείωση δείχνει σπίθες και καπνό να ξεπηδούν καθώς το εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους σέρνεται κατά μήκος του διαδρόμου.

Η κυκλοφορία στον διάδρομο προσγείωσης έκλεισε προσωρινά, αλλά η κίνηση των αεροσκαφών στους υπόλοιπους διαδρόμους του διεθνούς αεροδρομίου συνεχίστηκε κανονικά.

Νέα Υόρκη: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφαλώνουν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκαΣοκάρουν πλάνα που δείχνουν μια γυναίκα να αιωρείται στο κενό από ουρανοξύστη 54 ορόφων, στη Νέα Υόρκη.

Οι αστυνομικές αρχές μόλις εντόπισαν την αιρούμενη γυναίκα έσπευσαν να την σώσουν και τα πλάνα προέκυψαν από κάμερα που φορούσε ένας εκ των αστυνομικών, την ώρα που επιχειρούσε τη διάσωσή της.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Μαΐου στο κέντρο του Μανχάταν. Για να σώσουν τη γυναίκα οι αστυνομικοί βγήκαν στην εξωτερική πλευρά του προστατευτικού τζαμιού καθώς η γυναίκα κρεμόταν στη γωνία, ανάμεσα από τα δύο γωνιακά τζάμια.

Οι αστυνομικοί έσωσαν τη γυναίκα και αποδείχτηκαν ήρωες, την χαρακτήρισαν «αλλόφρων» στην ανάρτησή τους.

Αφού κατάφεραν και την απεγκλώβισαν, σώζοντας της ζωή της, την μετέφεραν σε ασφαλές μέρος ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς η γυναίκα μπλέχτηκε στα δυο τζάμια και αν τελικά επρόκειτο για ατύχημα η ήθελε να αυτοκτονήσει.

Ηλιόπουλος κατά αντιεμβολιαστή Πολάκη για την εμμονή του: Στοιχείο παρακμής και εκφυλισμού οι επιθέσεις του


 

Κατά του προκλητικού αντιεμβολιαστή Παύλου Πολάκη στρέφεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τα εμβόλια και την πανδημία.

«O τρόπος με τον οποίο επιτίθεται όχι μόνο σε αντιπάλους αλλά ακόμα και σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι ακόμα στο ίδιο κόμμα (;), αποτελεί ένα στοιχείο παρακμής και εκφυλισμού», σχολιάζει ο κ. Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του για τον Παύλο Πολάκη ο οποίος με ανάρτησή του επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση για τα εμβόλια, επ' αφορμής της απόσυρσης του αρχικού σκευάσματος της AstraZeneca.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Νάσος Ηλιόπουλος
14 ώρες πριν

Επιστροφή στην πανδημία

Εδώ και καιρό υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς στην χώρα. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία αποτέλεσε μια κρίσιμη στιγμή για την ενίσχυση αυτών των ρευμάτων στην ελληνική κοινωνία.

Την στιγμή που έπρεπε να μιλήσουμε συνολικά για μέτρα δημόσιας υγείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, επέλεξε να μην κάνει τίποτα ουσιαστικό στα παραπάνω. Ακούγαμε από κυβερνητικά στε...

Δείτε περισσότερα


«Επιστροφή στην πανδημία

Εδώ και καιρό υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς στην χώρα. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία αποτέλεσε μια κρίσιμη στιγμή για την ενίσχυση αυτών των ρευμάτων στην ελληνική κοινωνία.

Την στιγμή που έπρεπε να μιλήσουμε συνολικά για μέτρα δημόσιας υγείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλείας επέλεξε να μην κάνει τίποτα ουσιαστικό στα παραπάνω. Ακούγαμε από κυβερνητικά στελέχη ότι στις εκκλησίες δεν κολλάει ο ιός.

Ακόμα και στον εμβολιασμό έκανε κρίσιμα μπρος-πίσω (πχ εμβολιασμός εγκύων) που περισσότερο τροφοδότησαν την καχυποψία. Πλάτη όμως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλαν συνειδητά ή ασυνείδητα όσοι και όσες μπήκαν μονοθεματικά και κυρίαρχα στην αντιπαράθεση με όρους εμβόλιο vs φάρμακα (λες και τα φάρμακα δεν τα έφτιαχναν οι ίδιες εταιρίες).

Τα εμβόλια τα αμφισβήτησε και ο ακροδεξιός Μπολσονάρο,την ανάγκη όμως να καταργηθούν οι πατέντες και να μιλήσουμε συνολικά για μέτρα δημόσιας υγείας κυρίως στην πρόληψη (όπως στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ) την έθεσε η Αριστερά.

Η εμμονή στο δίλημμα φάρμακα vs εμβόλια το μόνο που κατάφερε ήταν να ισχυροποιήσει τον Μητσοτάκη. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η συζήτηση παγκοσμίως είναι προνομιακή για δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Ο Παύλος Πολάκης ακόμα και σήμερα αρνείται να το αποδεχτεί.

Τέλος ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται όχι μόνο σε αντιπάλους αλλά ακόμα και σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι ακόμα στο ίδιο κόμμα (;) αποτελεί ένα στοιχείο παρακμής και εκφυλισμού. Τις αυταρχικές και αντιδραστικές δυνάμεις δεν τις κερδίζεις με το να αγκαλιάζεις όψεις της πολιτικής τους αλλά μέσα από την σύγκρουση. Αυτό θα κάνει η Νέα Αριστερά».

Η ανάρτηση του αντιεμβολιαστή Παύλου Πολάκη

Παυλος Πολακης
την Τρίτη

Αν σας πω ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ,αν σας πω ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ που τα πιασατε απο τις εταιρειες εμβολιων ,αν σας πω ΑΣΧΕΤΟΥΣ και ΗΛΙΘΙΟΥΣ ,δεν νομιζετε πως θα εχω δικιο;;;;;(φωτο 1-2)

Οταν ελεγα πως επρεπε να εμβολιαστουν οι ανω των 60 και οι ευπαθεις ομαδες,οταν ελεγα πως δεν επρεπε να ανοιξει η πλατφορμα για το ASTRA ZENEKA για ολες τις ηλικιες γιατι παρουσιαζει συχνα θρομβωσεις ως επιπλοκες ποιος ειχε δικιο ;;;;
Εγω η οι Τσιόδρες ,οι Βασιλακοπουλοι και λοιπα ζαρζαβατικα του κηπου των ειδ...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "目 IGヒILS ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ LIVE #AstraZeneca #Εμβόλιο #ορωνο AstraZeneca: Παραδέχθηκε θηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις 30.04.2024 15:30 Πρόκειται για έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε σε δίκη μετά από ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας- Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο,
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "COVID-19VACCMeca COVID-19 VACCINATION AstraZeneca Astrazaneca zeneca Shutterstock SHARE f The Telegraph AstraZeneca: Αποσύρει το εμβόλιο κατά της Covid 07/05/2024 23:49 ΥΓΕΙΑ Τ o εμβόλιο της Oxford-AstraZeneca κατά της Covid αποσύρεται παγκοσμίως, μήνες αφότου o φαρμακευτικός  παραδέχθηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια και επικίνδυνη παρενέργεια, αναφέρει σε άρθρο της η Telegraph. Business Banking Τουρισμός Toup σμός GREECE AA liberal.gr"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, φάρμακο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, τηλέφωνο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
+7
2,5 χιλ.
124
658


Αυτοί διακινούσαν ναρκωτικά σε ανήλικους στην Πάτρα

 Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε ανήλικους στην Πάτρα και εξαρθρώθηκε στις 26 Απριλίου από την Δίωξη Ναρκωτικών.Πρόκειται για τον 21χρονο Άγγελο Γκοτσούλια του Αναστασίου και της Κωνσταντίνας, τον 23χρονο Αλβανό Arber Rexha του Ajet και της Roza, τον 20χρονο Δημήτριο Λάζαρη του Βασιλείου και της Ιωάννας και τον 20χρονο Ιωάννη- Παναγιώτη Μπουζινέκη του Αθανασίου και της Άννας. 

Επιπλέον, έχουν συλληφθεί και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14, 15, 17 και 17 χρόνων.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται ότι έκανε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA τους τελευταίους δύο μήνες στην Πάτρα. Σε βάρος των δώδεκα μελών της έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από ενήλικο σε ανήλικα πρόσωπα, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος έχουν παραπεμφθεί έξι γονείς των ανηλίκων, ενώ κατηγορείται και μια μαθήτρια Λυκείου που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση.Ινδία: 32χρονη έριξε τον κωφάλαλο γιο της σε ποτάμι με κροκόδειλους

 


Τραγικό θάνατο από τα χέρια της μητέρας του βρήκε ένα 6χρονο κωφάλαλο αγόρι στην Ινδία με την 32χρονη γυναίκα να το πετάει σε ποτάμι γεμάτο με κροκόδειλους. Η ίδια, δε, μετά τη σύλληψή της κατηγορεί τον 27χρονο σύζυγό της και πατέρα του παιδιού ότι ήταν αυτός που την υποχρέωσε να το κάνει.

Σύμφωνα με τους Times of India, η βάρβαρη δολοφονία     έγινε μετά από καβγά που είχαν η 32χρονη Σαβίτρι Κουμάρ με τον 27χρονο Ραβί Κουμάρ, ο οποίος, κατά την ίδια, της ζήτησε επανειλημμένα «πέτα το παιδί».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 27χρονος διαφωνούσε με την απόφαση της 32χρονης να γεννήσει τον 2χρονο Βίνοντ.

Ο τελευταίος και μοιραίος για το αγόρι καβγάς σημειώθηκε την Κυριακή, με την 32χρονη «εκνευρισμένη» να πετάει το παιδί στο ποτάμι με τους κροκόδειλους.

«Φταίει ο σύζυγός μου. Μου έλεγε συνέχεια να αφήσω το παιδί να πεθάνει και ότι το μόνο που κάνει το παιδί είναι να τρώει. Αφού μου το έλεγε συνέχεια, πόσο να αντέξω ακόμα;» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η 32χρονη μετά τη σύλληψή της.

Η σορός του μικρού Βίνοντ εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής με δαγκώματα σε όλο του το κορμί ενώ του έλειπε το ένα χέρι, ένδειξη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ότι είχε δεχθεί επίθεση από κροκόδειλους.Πρώτο Θέμα : Φορο-δικαστική εκκρεμότητα 11 εκατ. ευρώ του πατέρα Κασσελάκη

 Ο Θεόδωρος Κασσελάκης έχασε τις δίκες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και προσέφυγε στο ΣτΕ, το οποίο την περασμένη εβδομάδα, αφού απέρριψε την προσφυγή του, την παρέπεμψε στο 7μελές Τμήμα για περαιτέρω ερμηνεία άρθρου του Φορολογικού Κώδικα - Διαβάστε την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσιμπούκη στο protothema.gr

Το ΣΔΟΕ είχε αποδείξει από το 2002 ότι η offshore που κατείχε το ακίνητο ανήκε στους γονείς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τους καταλόγισε για την περίοδο 1995-2001 οφειλή €3,4 εκατ., που μαζί με τις προσαυξήσεις έχουν φτάσει στα €11 εκατ. - «Μας έφαγε το παραδικαστικό» είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Αύγουστο του 2023 - Σήμερα η βίλα ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή.
Εδώ και 20 χρόνια, ο Θεόδωρος Κασσελάκης, πατέρας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, προσπαθεί μέσω των δικαστηρίων να μην πληρώσει φόρους ύψους 4.016.269 ευρώ, οι οποίοι μαζί με τις προσαυξήσεις όλων αυτών των ετών ξεπερνούν πλέον τα 11 εκατ. ευρώ.

Οι φόροι εισοδήματος και μεγάλης ακίνητης περιουσίας έχουν καταλογιστεί για τη βίλα στην οδό Πανός 2, στην Εκάλη, στην οποία έζησε τα παιδικά του χρόνια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, το 2002 - και σήμερα ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή. Ως ιδιοκτήτης της βίλας εμφανιζόταν μεν η offshore εταιρεία Oswego, αλλά, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ την ίδια χρονιά, μέτοχος σε αυτήν κατά 50% ήταν ο πατέρας του και κατά 50% η μητέρα του Ευαγγελία Κασσελάκη.

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης από το 2004 έως σήμερα έχει φορολογική και δικαστική εκκρεμότητα η οποία αφορά τον φόρο εισοδήματος και μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τη διώροφη βίλα στην Εκάλη, που είναι κτισμένη σε οικόπεδο σχεδόν 3 στρεμμάτων (2.905 τ.μ.).

Σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης έχασε τις δικαστικές μάχες, αλλά η υπόθεση εξακολουθεί να εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ, με πρόεδρο την Ευαγγελία Νίκα, εξέδωσε πριν από λίγες μέρες απόφαση με την οποία αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του Θεόδωρου Κασσελάκη να μην καταβάλει το ποσό των φόρων που του έχει καταλογιστεί.

Ωστόσο, λόγω σπουδαιότητας, η οποία ανάγεται στην ερμηνεία διάταξης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), η υπόθεση θα συζητηθεί και πάλι σε ευρύτερο δικαστικό σχηματισμό κατά την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που ξεκινά 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Πάντως, να σημειωθεί ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης αποπληρωμής του φόρου που καταλογίστηκε, η μηνιαία προσαύξηση είναι 0,73% επί του οφειλόμενου ποσού, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 29.318 ευρώ μηνιαίως.

Καταλογισμός των φόρων

Τον Μάιο του 2004 και τον Μάιο του 2008, η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιώς εξέδωσε ταμειακή βεβαίωση σε βάρος του Θεόδωρου Κασσελάκη και τον κάλεσε «να καταβάλει το συνολικό ποσό των 3.418.002,29 ευρώ, που αντιστοιχεί σε φόρο εισοδήματος και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που βεβαιώθηκαν σε βάρος της αλλοδαπής εταιρείας “Oswego Estates Limited’’, πλέον προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 598.267,24 ευρώ». Τι είχε προηγηθεί;

Η σύσταση και η πορεία της offshore

Στις 2 Απριλίου 1987 συστήθηκε στη Μονροβία της Λιβερίας η εταιρεία Oswego Estates Limited. Τον Μάιο του 1988 η offshore αγόρασε ακίνητο, επί των οδών Πανός 2 και Τερψιχόρης στην Εκάλη, αποτελούμενο από διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 2.905 τ.μ. Στη συνέχεια, υπέβαλε δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 93), όπου στεγαζόταν η επιχείρηση ναυτιλιακών χρωμάτων του Κασσελάκη και αντικείμενο εργασιών είχε την εκμετάλλευση του εν λόγω ακινήτου.

Τον Φεβρουάριο του 1994, με ιδιωτικό συμφωνητικό, η Oswego εκμίσθωσε το ακίνητο της Εκάλης στον Θεόδωρο Κασσελάκη και τη σύζυγό του Ευαγγελία Κασσελάκη. Ως αντίκλητος της Oswego στην Ελλάδα εμφανιζόταν η Χρυσούλα Βαρσάκη έως τον Ιούλιο 2001 και από τον Αύγουστο 2001 ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν ο δικηγόρος Αθηνών Μιχαήλ Βαρκλαντής.

Η Βαρσάκη ήταν υπάλληλος των επιχειρήσεων Κασσελάκη - μάλιστα, σε δεύτερη οικογενειακή offshore του Θεόδωρου Κασσελάκη, την CASCO PAINTS με έδρα τον Παναμά, εμφανίζεται ως ταμίας, με πρόεδρο τον Θεόδωρο Κασσελάκη και γραμματέα τη σύζυγό του.

Στις 13 Απριλίου του 2004, για να αποφύγει πιθανή εμπλοκή της στις φορολογικές υποθέσεις του Κασσελάκη, η Βαρσάκη κατέθεσε υπόμνημα στη ΔΟΥ του Πειραιά, στο οποίο ανέφερε ότι «ήταν υπάλληλος σε άλλες εταιρείες συμφερόντων του Θεόδωρου Κασσελάκη και τον Φεβρουάριο 1994 ο ίδιος της ζήτησε επιτακτικά να ενεργήσει ως πληρεξούσια, αντιπρόσωπος και αντίκλητος της εταιρείας “Oswego’’, της οποίας αυτός και η σύζυγός του ήσαν μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες».

Ο ρόλος του δικηγόρου

Ο Μιχαήλ Βαρκλαντής, ο οποίος δεν είναι πλέον στη ζωή, ήταν ο δικηγόρος του Κασσελάκη, ο οποίος έγινε στη συνέχεια συνεταίρος του και λίγο αργότερα αντίδικός του. Μάλιστα, έναν χρόνο αργότερα, κατηγόρησε τον Κασσελάκη για κακουργηματική υπεξαίρεση ύψους 764.000 ευρώ, που είχε ως αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει την εταιρεία ναυτιλιακών χρωμάτων, με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, το 2004. Η υπόθεση δεν έκλεισε παρά τον Φεβρουάριο του 2018, με εξωδικαστικό συμβιβασμό, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διεύθυνσης της Tiptree Μarine από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το σημαδιακό 2002

Το 2002 ήταν μία σημαδιακή χρονιά για την οικογένεια Κασσελάκη: Τότε μετανάστευσε στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης - αλλά ήταν και η χρονιά που μεταβιβάστηκε η βίλα της Εκάλης.

Εκείνη την εποχή, οι Αρχές εκτιμούσαν ότι υπήρχαν στην Ελλάδα περίπου 2.500 offshore εταιρείες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μία πολυτελή βίλα - πράγμα που οδήγησε τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς την κυβέρνηση Σημίτη να κάνει νόμο με τον οποίο αυτές οι εταιρείες θα πλήρωναν ετήσιο φόρο 3% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που διέθεταν.

Ωστόσο, λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2002, η συγκεκριμένη βίλα της Εκάλης μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Κτηματική Τεχνική ΑΒΕΤΕ αντί τιμήματος 3.228.173 ευρώ. Στο πωλητήριο συμβόλαιο της 30ής Απριλίου εκείνης της χρονιάς αναφερόταν ως συμβαλλόμενος ο Μιχαήλ Βαρκλαντής, ενεργών για λογαριασμό της πωλήτριας εταιρείας Oswego ως πληρεξούσιός της. Ωστόσο, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), πρώην Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), διενήργησε μεταγενέστερο έλεγχο για τη μεταβίβαση αυτή: Σύμφωνα με την ΥΠΕΕ, η αγοράστρια του ακινήτου Κτηματική Τεχνική είχε λάβει από τράπεζα δάνειο για την πληρωμή του τιμήματος και των εξόδων της πώλησης. Στο πλαίσιο αυτό, είχαν εκδοθεί αρχικά τρεις επιταγές σε διαταγή της Oswego, οι οποίες παραδόθηκαν στον Βαρκλαντή. Στη συνέχεια, αυτές αντικαταστάθηκαν με 19 νέες επιταγές συνολικής αξίας 3.228.173 ευρώ - και πάλι σε διαταγή του Βαρκλαντή. Από τις 19 αυτές επιταγές, οι 6 κατατέθηκαν συμψηφιστικά σε προσωπικό λογαριασμό του Μ. Βαρκλαντή -μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 993.113 ευρώ- ενώ οι υπόλοιπες 13, συνολικής αξίας 2.235.060 ευρώ, παραδόθηκαν στον Θεόδωρο Κασελλάκη.

Πώς το ΣΔΟΕ αποκάλυψε τους ιδιοκτήτες της offshore

Λίγες ημέρες πριν από τη μεταβίβαση της βίλας, στις 27 Μαρτίου του 2002, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν διενεργήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο στο δικηγορικό γραφείο του Βαρκλαντή. Ανθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση, διηγούνται ότι ο δικηγόρος ήταν μόνος του στο γραφείο του και επιτηρούσε με κάμερες την είσοδο της πολυκατοικίας, στην πλατεία Κολωνακίου. Οταν οι υπάλληλοι της Εφορίας έφτασαν στην πόρτα του γραφείου του, εκείνος έβγαινε - και τον ρώτησαν: Ο κ. Βαρκλαντής; «Μέσα είναι, περάστε», τους απάντησε εκείνος κι έφυγε.

Σε εκείνη την έφοδο, το ΣΔΟΕ είχε κατασχέσει διάφορα έγγραφα που αφορούσαν την εταιρεία Oswego, μεταξύ αυτών ήταν και το από 12/12/2001 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Θεόδωρου Κασσελάκη και του Βαρκλαντή. Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι «πραγματικοί ιδιοκτήτες (beneficial owners) της εταιρείας ήταν οι Θεόδωρος και Ευαγγελία Κασσελάκη», αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ.

Οι γονείς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος και Ευαγγελία Κασσελάκη, οι οποίοι, όπως απέδειξετο ΣΔΟΕ. ήταν οι ιδιοκτήτες της offshore που κατείχε τη βίλα στην Εκάλη

Ο Κασσελάκης αναγνώριζε οφειλές στον δικηγόρο

Σύμφωνα με το κατασχεθέν ιδιωτικό συμφωνητικό, ο Θεόδωρος Κασσελάκης, ως νόμιμος εκπρόσωπος άλλης offshore εταιρείας, της CASCO INTERNATIONAL ABEE (σημ.: με έδρα στην Ελλάδα και αυτή στην Ακτή Μιαούλη 93), αναγνώριζε την ύπαρξη οφειλής της εταιρείας προς τον Βαρκλαντή και δεσμευόταν για την εξόφλησή της, δηλώνοντας:

«Δεδομένης της ιδιότητάς μου ως beneficial owner και δη κατά ποσοστό 50% της υπεράκτιας εταιρείας με την επωνυμία “Oswego Estates Limited” της οποίας νόμιμος γενικός πληρεξούσιος είναι ο ίδιος Μ. Βαρκλαντής, δηλώνω ρητά, ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα ότι εκχωρώ από τούδε στον Μ. Βαρκλαντή το ισόποσο προς την ανωτέρω οφειλή μέρος από το καταβληθησόμενο τίμημα κατά την επικείμενη αγοραπωλησία, είτε ενός ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρείας “Oswego Estates Limited” κειμένου επί της οδού Πανός 2 στην Εκάλη Αττικής είτε του συνόλου των μετοχών της ίδιας εταιρείας και συγκεκριμένα μέχρι του ποσού των 36.801.000 δραχμών ή 108.000 ευρώ.

Βεβαιώνω τέλος ότι η ανωτέρω εκχώρηση είναι γνωστή και στη σύζυγό μου Ευαγγελία Κασσελάκη, η οποία είναι beneficial owner της εταιρείας “Oswego Estates Limited” κατά το υπόλοιπο 50% και η οποία δεν έχει καμία αντίρρηση ως προς τη σύνταξη και υπογραφή του παρόντος».

Το ΣΔΟΕ είχε πλέον «ξεκλειδώσει» την offshore: Τα στελέχη του είχαν διακριβώσει ότι η βίλα ανήκε στον Θεόδωρο Κασσελάκη και του καταλόγισαν τον φόρο που αναλογούσε. Μετά τον έλεγχο της μεταβίβασης της βίλας, μάλιστα, υποχρέωσαν την Oswego να υποβάλει και αναδρομικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούσαν τα οικονομικά έτη 1995-2001 για τα μισθώματα που εφέρετο να έχει εισπράξει από το ζεύγος Κασσελάκη. Για τις δηλώσεις της 6ετίας εκείνης επιβλήθηκε επιπλέον φόρος, καθώς στη βίλα είχαν γίνει και δύο προσθήκες, όπως προκύπτει από τις σχετικές οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν το 1990 και 1991. Ο Θεόδωρος Κασσελάκης, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Oswego, υπέβαλε αίτηση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τον φόρο εισοδήματος των ετών 1995-2001 και για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ετών 1998-2001.

Το ζεύγος αποποιείται τον Βαρκλαντή

Ο Θεόδωρος και η Ευαγγελία Κασσελάκη τον Μάιο του 2005 κατέθεσαν στη ΔΟΥ έγγραφο με το οποίο τράβηξαν το χαλί στον Μ. Βαρκλαντή, καθώς είχε προηγηθεί η δικαστική εμπλοκή μεταξύ Βαρκλαντή και Κασσελάκη και ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει τον έλεγχο της επιχείρησής του, με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά το 2004. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι «οποιοδήποτε πληρεξούσιο σε σχέση με την Oswego προσκομίσει ή έχει τυχόν προσκομίσει ο Μ. Βαρκλαντής είναι είτε άκυρο είτε έχει ανακληθεί από τον Αύγουστο 2001 είτε είναι πλαστό».

Δεν υπέβαλε δηλώσεις

Κατά τα επόμενα οικονομικά έτη 2002-2003, η Oswego δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και εκδόθηκαν σε βάρος της φύλλα φορολογικού ελέγχου. Αναλυτικότερα, επιβλήθηκε φόρος εισοδήματος 101.141 ευρώ (για εισπραχθέντα μισθώματα) και 3.302.809 ευρώ (για υπεραξία από την πώληση του ακινήτου). Αφετέρου, καταλογίστηκε φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ετών 2001-2002 και επιβλήθηκε αντίστοιχα φόρος 11.673 ευρώ και 5.836 ευρώ.

«Χάθηκε» η Oswego

Η επίδοση των καταλογιστικών φύλλων ελέγχου της ΔΟΥ έγινε στον Δήμο Πειραιά καθώς, «κατά τον χρόνο της επίδοσης (Φεβρουάριος 2008), η “Oswego” φέρεται ότι είχε διακόψει τις εργασίες της και δεν υπήρχε στη δηλωθείσα διεύθυνση της έδρας της, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπός της Θ. Κασσελάκης αναζητηθείς στην κατοικία του, στην οδό Θεμιστοκλέους 17 στην Εκάλη, διαπιστώθηκε ότι εκεί ήταν άγνωστος». Η νέα διεύθυνση που δηλώθηκε (Θεμιστοκλέους) δεν είναι αυτή της διώροφης βίλας (Πανός και Τερψιχόρης).

Μετά τις καταλογιστικές πράξεις από τη ΔΟΥ βεβαιώθηκε φόρος εισοδήματος οικονομικών ετών 2002-2003, ΦΜΑΠ ετών 2001-2002, 3.418.002 ευρώ συνολικά και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 598.267 ευρώ (συνολικά 4.016.269 ευρώ, πλέον των προσαυξήσεων).

Οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Κατόπιν αυτών, ο Θεόδωρος Κασσελάκης προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητώντας την ανακοπή των πράξεων ταμειακής βεβαίωσης, αλλά το έτος 2011 η αίτησή του απορρίφθηκε. Και απορρίφθηκε καθώς το ποσό που του καταλογίστηκε το έχει αποδεχθεί, «ως νόμιμος εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας, με πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς».

Επιπρόσθετα απορρίφθηκε, καθώς έχει καταστεί συνυπεύθυνος για την καταβολή του ποσού λόγω «της ιδιότητάς του ως παρένθετου προσώπου - πραγματικού ιδιοκτήτη (beneficial owner) της ελεγχόμενης εταιρείας και όχι λόγω της ιδιότητάς του ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας».

Η πρωτόδικη απορριπτική απόφαση, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της offshore, σύμφωνα και με το υπόμνημα της κυρίας Βαρσάκη προς τη ΔΟΥ, στο οποίο ανέφερε ότι μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας ήταν ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός του.

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης έκανε ένα ακόμα βήμα και ζήτησε από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση. Ομως, το έτος 2018, οι εφέτες απέρριψαν και πάλι την αίτησή του. Το Εφετείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης «έχει υπογράψει και αποδεχθεί, ως νόμιμος εκπρόσωπος, τα πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τους επιβληθέντες φόρους εισοδήματος σε βάρος της υπεράκτιας εταιρείας».

Σε άλλο σημείο, οι εφέτες αναφέρουν ότι ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ο δικαιούχος και ο εν τοις πράγμασι ασκών τη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα και ότι αφού μοναδικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας “Oswego” στην Ελλάδα ήταν η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ακινήτου...».

Ετσι, τον Ιανουάριο του 2019, ο Θεόδωρος Κασσελάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος του εφετειακή απόφαση. Πριν από λίγες μέρες και 5 χρόνια μετά την κατάθεση της αναίρεσης στο ΣτΕ (η διάσκεψη της υπόθεσης έγινε Νοέμβριο του 2021), Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι η αίτηση αναίρεσης πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη. Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομως, λόγω σπουδαιότητας, η οποία ανάγεται στην ερμηνεία του άρθρου 115 του ΚΦΕ που αφορά το θέμα της ευθύνης των διοικούντων για τις φορολογικές υποχρεώσεις των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων που διοικούν κρίθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί από την 5μελή στην 7μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος, προς οριστική κρίση.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, στο βίντεο των 4.21’ με το οποίο αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις 29 Αυγούστου του ’23, λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, είχε χαρακτηρίσει τους γονείς του «αυτοδημιούργητους». Και συνέχισε ως εξής:

«Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα-νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε κι εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη. Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή - όπως ήταν και της Ελλάδας.Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν. Ετσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Οχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη». Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στις ΗΠΑ το «σημαδιακό» για την οικογένειά του 2002, με υποτροφία Δρακόπουλου, όπως είχε αναφέρει στο ίδιο βίντεο. Η δε αναφορά του στο «παραδικαστικό κύκλωμα» έχει να κάνει με τον Μ. Βαρκλαντή - μια και είχε ειπωθεί ότι ο εκλιπών δικηγόρος είχε σχέσεις με κάποιον από το κύκλωμα εκείνης της εποχής (2005), χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί ποτέ από τη Δικαιοσύνη για εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο, σε εκείνο το βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει επίσης ότι το παραδικαστικό κύκλωμα «χτύπησε τους γονείς του και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν». Οπως αποδεικνύεται 22 χρόνια μετά, με τη μεταβίβαση εκείνη, ο Θεόδωρος Κασσελάκης είχε εισπράξει πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ είχε δώσει και σχεδόν ένα εκατομμύριο σε εκείνον που του πήρε δήθεν «ό,τι είχε και δεν είχε»...Η απόφαση του ΣτΕ για τις οφειλες του πατέρα Κασσελάκη

«Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη σε αίθουσα του δικαστηρίου και αφού μελέτησε τα σχετικά έγγραφα σκέφθηκε κατά τον Νόμο: Επειδή, με την υπό κρίση αίτηση, για την άσκηση της οποίας έχει κατατεθεί το νόμιμο παράβολο (αριθ. ηλεκτρονικού παραβόλου 249211435959 0218 0004/2018), ζητείται η αναίρεση της 1755/2018 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς, με την οποία απορρίφθηκε έφεση του ήδη αναιρεσείοντος κατά της 3873/2011 απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς. Με την τελευταία αυτή απόφαση είχε απορριφθεί ανακοπή του ιδίου κατά των 2940/5.5.2004 και 3348/6.5.2008 πράξεων ταμειακής βεβαίωσης και κατά της 4864/ 18.2.2010 ατομικής ειδοποίησης της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιώς, με την οποία κλήθηκε ο αναιρεσείων, ως αλληλεγγύως ευθυνόμενος, να καταβάλει συνολικό ποσό 3.418.002,29 ευρώ, που αντιστοιχεί σε φόρο εισοδήματος και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που βεβαιώθηκαν σε βάρος της αλλοδαπής εταιρείας “OSWEGO ESTATES LIMITED” πλέον προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 598.267,24 ευρώ.

[...]

Στις 2.4.1987 συνεστήθη στη Μονροβία της Λιβερίας, κατά το δίκαιο της Λιβερίας, η εταιρεία “OSWEGO ESTATES LIMITED”. Με το 4586/7.5.1988 συμβόλαιο συμβολαιογράφου Αθηνών η εν λόγω εταιρεία αγόρασε ακίνητο, επί των οδών Πανός 2 και Τερψιχόρης στην Εκάλη, αποτελούμενο από οικόπεδο 2.905,81 τ.μ. και διώροφη οικία και, κατόπιν, υπέβαλε δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 93) και αντικείμενο την εκμετάλλευση του ανωτέρω ακινήτου. Ως αντίκλητος της αλλοδαπής εταιρείας στην Ελλάδα φερόταν η Χρυσούλα Βαρσάκη έως τον Ιούλιο 2001 και από τον Αύγουστο 2001 ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας είχε καταχωρισθεί στο Μητρώο της αρμοδίας Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Πειραιώς ο δικηγόρος Μιχαήλ Βαρκλαντής. Με το από 1.2.1994 ιδιωτικό συμφωνητικό (υπ’ αριθ. καταχ. στη Δ.Ο.Υ. 206/8.3.1994) η εταιρεία εκμίσθωσε το ανωτέρω ακίνητο στον ήδη αναιρεσείοντα Θεόδωρο Κασσελάκη και τη σύζυγό του Ευαγγελία Κασσελάκη μέχρι τον Απρίλιο του 2002, οπότε το μεταβίβασε στην εταιρεία ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. αντί τιμήματος 3.228.173,15 ευρώ, με το 5282/30.4.2002 πωλητήριο συμβόλαιο συμβολαιογράφου Αθηνών, στο οποίο αναφερόταν ως συμβαλλόμενος ο δικηγόρος Μ. Βαρκλαντής ενεργών για λογαριασμό της πωλήτριας εταιρείας OSWEGO, ως πληρεξούσιος αυτής. Οπως προέκυψε από έλεγχο που διενήργησε μεταγενεστέρως η Υπ.Ε.Ε. σχετικά με την ανωτέρω πώληση, το έτος 2002 η αγοράστρια του ακινήτου ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. είχε λάβει από την τράπεζα ALPHA BANK δάνειο για την πληρωμή του τιμήματος και των εξόδων της πώλησης και είχαν εκδοθεί αρχικώς τρεις επιταγές εις διαταγήν της εταιρείας OSWEGO, οι οποίες παραδόθηκαν στον Μ. Βαρκλαντή και, στη συνέχεια, αυτές αντικαταστάθηκαν με δεκαεννέα νέες επιταγές συνολικής αξίας 3.228.173,15 ευρώ εις διαταγήν του Μ. Βαρκλαντή˙ από τις οπισθογραφήσεις και τα λοιπά στοιχεία των επιταγών προέκυψε ότι οι έξι εισπράχθηκαν ή κατατέθηκαν συμψηφιστικά σε προσωπικό λογαριασμό του Μ. Βαρκλαντή, ενώ οι λοιπές δεκατρείς επιταγές, συνολικής αξίας 2.235.060 ευρώ, παραδόθηκαν στον αναιρεσείοντα (βλ. το 593/12.1.2009 δελτίο πληροφοριών της Υπ.Ε.Ε.). Στις 27.3.2002 υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. διενήργησαν έλεγχο στο δικηγορικό γραφείο του Μ. Βαρκλαντή και κατέσχεσαν με την 9/27.3.2002 έκθεση διάφορα ανεπίσημα στοιχεία, που αφορούσαν την εταιρεία OSWEGO˙ μεταξύ αυτών ήσαν τα υπ’ αριθ. 15 και 16 στοιχεία και το από 12.12.2001 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του αναιρεσείοντος και του ανωτέρω δικηγόρου, από τα οποία προέκυπτε, κατά τον έλεγχο, ότι πραγματικοί ιδιοκτήτες (beneficial owners) της εταιρείας ήσαν οι Θεόδωρος και Ευαγγελία Κασσελάκη (βλ. το 114423/14.10.2002 δελτίο πληροφοριών του Σ.Δ.Ο.Ε.). Ειδικότερα, με το κατασχεθέν ως άνω ιδιωτικό συμφωνητικό ο αναιρεσείων, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας CASCO INTERNATIONAL A.B.E.E., αναγνώρισε την ύπαρξη οφειλής της εταιρείας αυτής προς τον Μ. Βαρκλαντή και δεσμεύθηκε για την εξόφλησή της δηλώνοντας τα εξής: «Προς τον ίδιο σκοπό και δεδομένης της ιδιότητάς μου ως beneficial owner και δη κατά ποσοστό 50% της υπεράκτιας εταιρείας με την επωνυμία Oswego Estates Limited, της οποίας νόμιμος γενικός πληρεξούσιος είναι ο ίδιος ως ανωτέρω Μ. Βαρκλαντής, δηλώνω ρητά, ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα ότι εκχωρώ από τούδε στον Μ. Βαρκλαντή το ισόποσο προς την ανωτέρω οφειλή μέρος από το καταβληθησόμενο τίμημα κατά την επικείμενη αγοραπωλησία είτε ενός ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρείας “Oswego Estates Limited” κειμένου επί της οδού Πανός 2 στην Εκάλη Αττικής είτε του συνόλου των μετοχών της ίδιας εταιρείας και συγκεκριμένα μέχρι του ποσού των 36.801.000 δραχμών ή 108.000 ευρώ. Βεβαιώνω τέλος ότι η ανωτέρω εκχώρηση είναι γνωστή και στη σύζυγό μου Ευαγγελία Κασσελάκη, η οποία είναι beneficial owner της εταιρείας “Oswego Estates Limited” κατά το υπόλοιπο 50% και η οποία δεν έχει καμία αντίρρηση ως προς τη σύνταξη και υπογραφή του παρόντος».

[...]

Περαιτέρω, η Χρυσούλα Βαρσάκη, η οποία στις ανωτέρω δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της OSWEGO είχε δηλωθεί ως αντίκλητος αυτής στην Ελλάδα, υπέβαλε στη Δ.Ο.Υ. το από 13.4.2004 υπόμνημα, με το οποίο αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία, ανέφερε δε ότι ήταν υπάλληλος σε άλλες εταιρείες συμφερόντων του αναιρεσείοντος και τον Φεβρουάριο 1994 ο ίδιος τής ζήτησε επιτακτικά να ενεργήσει ως πληρεξούσια, αντιπρόσωπος και αντίκλητος της εταιρείας OSWEGO, της οποίας αυτός και η σύζυγός του ήσαν μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

[...]

Η επίδοση των εν λόγω φύλλων ελέγχου έγινε προς τον Δήμαρχο Πειραιά διότι, όπως αναφέρεται στα αντίστοιχα 5559/ 29.2.2008 έγγραφα του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., κατά τον χρόνο της επίδοσης, η εταιρεία OSWEGO φέρεται ότι είχε διακόψει τις εργασίες της και δεν υπήρχε στη δηλωθείσα διεύθυνση της έδρας της, ενώ, ο νόμιμος εκπρόσωπός της Θ. Κασσελάκης αναζητηθείς στην κατοικία του, στην οδό Θεμιστοκλέους 17 στην Εκάλη, διαπιστώθηκε ότι εκεί ήταν άγνωστος.

[...]

με το από 13.4.2004 υπόμνημά της προς τη Δ.Ο.Υ. η Χ. Βαρσάκη, φερομένη ως αντίκλητος της OSWEGO, ανέφερε ότι μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας ήσαν ο αναιρεσείων και η σύζυγός του

[...]

η υπό κρίση αίτηση θα έπρεπε να απορριφθεί, λόγω, όμως, της σπουδαιότητος του τεθέντος ερμηνευτικού ζητήματος του άρθρου 115 παρ. 2 του Κ.Φ.Ε., το Τμήμα, υπό την παρούσα πενταμελή σύνθεση, κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στην επταμελή σύνθεση του Τμήματος

Περαιτέρω, το δικάσαν δικαστήριο έλαβε ιδίως υπ’ όψιν ότι:

1/ναι μεν ο Μ. Βαρκλαντής δηλώθηκε στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Πειραιώς, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας OSWEGO, από τον Αύγουστο 2001, πλην όμως

α/ η εγγραφή του στο Μητρώο έλαβε χώρα εκ των υστέρων στις 26.4.2002 (σχετ. το 29039/29.10.2010 έγγραφο του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.), δηλαδή λίγες ημέρες πριν την πώληση του ακινήτου και αφού είχε ξεκινήσει η έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. και

β/ όπως προκύπτει από την 1032/2016 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η εγγραφή του αυτή έγινε βάσει δηλώσεων, οι οποίες δεν έφεραν υπογραφή, αλλά μόνον τη σφραγίδα της εταιρείας,

2/στο 5282/30.4.2002 πωλητήριο συμβόλαιο του ακινήτου της εταιρείας OSWEGO αναφέρεται μεν ως συμβαλλόμενος ο ανωτέρω, πλην όχι ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, αλλά ως πληρεξούσιος αυτής,

3/ο αναιρεσείων και η σύζυγός του, με το από 9.5.2005 έγγραφό τους προς τη Δ.Ο.Υ., γνωστοποίησαν ότι οποιοδήποτε πληρεξούσιο έχει καταθέσει ή θα καταθέσει στο μέλλον ο Μ. Βαρκλαντής είτε έχει ανακληθεί από τον Αύγουστο 2001 είτε είναι άκυρο ή πλαστό,

4/στο από 12.12.2001 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του αναιρεσείοντος και του Μ. Βαρκλαντή, το οποίο κατασχέθηκε στις 27.3.2002 από το Σ.Δ.Ο.Ε., ο αναιρεσείων είχε δηλώσει ότι ο ίδιος και η σύζυγός του ήσαν οι beneficial owners, κατά 50% έκαστος, της εταιρείας OSWEGO και ότι εκχωρούσε στον Μ. Βαρκλαντή το τίμημα από την επικείμενη πώληση του ακινήτου της εταιρείας ή τις μετοχές αυτής, σε εξόφληση οφειλής του προς αυτόν,

5/επιταγές αξίας 2.235.060 ευρώ που εξέδωσε η αγοράστρια του ακινήτου εταιρεία ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. για την πληρωμή του τιμήματος της αγοραπωλησίας τελικώς παραδόθηκαν στον αναιρεσείοντα,

6/με το από 13.4.2004 υπόμνημά της προς τη Δ.Ο.Υ. η Χ. Βαρσάκη, φερομένη ως αντίκλητος της OSWEGO, ανέφερε ότι μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας ήσαν ο αναιρεσείων και η σύζυγός του και

7/ο αναιρεσείων ενεργών ως νόμιμος εκπρόσωπος της OSWEGO είχε υποβάλει στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Πειραιώς την από 13.4.2004 αίτηση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τα εκδοθέντα φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος της εταιρείας των οικονομικών ετών 1995-2001 και κατόπιν είχε υπογράψει τα σχετικά πρακτικά επίλυσης της διαφοράς συνομολογώντας κατ’ ουσίαν, με τον τρόπο αυτό, ότι αποδεχόταν την ανωτέρω ιδιότητα.

Με βάση τα ανωτέρω κρίθηκε με την αναιρεσιβαλλόμενη απόφαση ότι ο αναιρεσείων «[…] ήταν ο δικαιούχος και ο εν τοις πράγμασι ασκών τη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα και ότι αφού μοναδικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας OSWEGO στην Ελλάδα ήταν η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ακινήτου, μετά την από 30.4.2002 πώληση αυτού η δραστηριότητά της στην Ελλάδα έπαυσε -εφόσον δεν αποδείχθηκε το αντίθετο- και τούτο κατ’ ουσίαν ισοδυναμεί με λύση της εταιρείας [...]». Για την κρίση αυτή λήφθηκε άλλωστε υπ’ όψιν και το γεγονός ότι, προκειμένης της επίδοσης των φύλλων ελέγχου, η εταιρεία δεν βρέθηκε στη δηλωθείσα διεύθυνση της έδρας της στον Πειραιά.

Υπό τα δεδομένα αυτά, το δικάσαν δικαστήριο έκρινε ότι νομίμως η φορολογική αρχή θεώρησε τον αναιρεσείοντα ως αλληλεγγύως ευθυνόμενο για την πληρωμή των βεβαιωθέντων σε βάρος της αλλοδαπής εταιρείας φόρων, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 115 παρ. 2 του ν. 2238/1994, και κοινοποίησε σ’ αυτόν την προσβληθείσα με την ανακοπή ατομική ειδοποίηση.

Επειδή, τέλος, με τα άρθρα 15 και 16 του ν. 3091/2002 (Α΄ 330) θεσπίσθηκε ειδικός ετήσιος φόρος επί των ακινήτων που βρίσκονται στην Ελλάδα και ανήκουν κατά κυριότητα ή επικαρπία στα νομικά πρόσωπα και στις νομικές οντότητες του άρθρου 51Α παρ. 3 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ορίσθηκε δε ότι «Παρένθετα πρόσωπα ευθύνονται σε ολόκληρο με τον υπόχρεο για την καταβολή του φόρου […] Για τους σκοπούς του νόμου αυτού, παρένθετο πρόσωπο είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συμμετέχει με οποιαδήποτε μορφή ή ποσοστό σε νομικό πρόσωπο της παραγράφου 1 του άρθρου 15, που έχει κυριότητα ή επικαρπία σε ακίνητο ή συμμετέχει σε τρίτο νομικό πρόσωπο που έχει κυριότητα ή άλλα εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητο ή παρεμβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο στη σειρά των συμμετοχών στο κεφάλαιο ενός νομικού προσώπου».


protothema.gr