Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Κατασκοπικό θρίλερ στο Κολωνάκι: Το ζευγάρι Τούρκων «Πανεπιστημιακών» που χαρτογραφούσε την Αθήνα

 



Η περίπτωση της κατασκοπείας στην Ρόδο ήταν απλά… ένα ακόμα επεισόδιο των όσων κάνουν οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια. Στο «φως» της δημοσιότητας η περίπτωση Τούρκων που κατασκόπευαν στην καρδιά της Αθήνας θέλοντας να δημιουργήσουν δίκτυο. Οι αποκαλύψεις και ο ρόλος της ΕΥΠ.

Η υπόθεση κατασκοπείας στην Ρόδο είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου» της δραστηριότητας των Τουρκικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο, τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ένα άλλο κατασκοπικό «θρίλερ» είχε εξελιχθεί στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι.

Με αυτά τα λόγια σκιαγραφεί την προσπάθεια διείσδυσης Τούρκικων Υπηρεσιών στον Ελλαδικό χώρο, στέλεχος Ειδικών Υπηρεσιών που έχει γνώση των ερευνών, όχι μόνο για την υπόθεση της Ρόδου, αλλά για το σύνολο των δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.

Η υπόθεση της Ρόδου ήταν μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση τις ΕΥΠ σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια, για την εξάρθρωση κατασκοπικού κυκλώματος που στόχο είχε την καταγραφή της πολεμικής ικανότητας της χώρας.

Απλά ένα… επεισόδιο από τα όσα γίνονται εδώ και δύο χρόνια

Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση είναι απλά ένα επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ που παίζεται εδώ και δύο χρόνια στο Αιγαίο, αλλά και στον ηπειρωτικό κορμό τις Ελλάδας και έχει να κάνει με τις προσπάθειες της γείτονος να μάθει… μυστικά και ντοκουμέντα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια Τουρκικών Υπηρεσιών είναι ιδιαιτέρως έντονες, με αποκορύφωμα την εργαλοιοποίηση των μεταναστών στον Έβρο, αλλά και την κρίση με το Oruc Reis.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως οι περισσότερες προσπάθειες των Τούρκων να προκαλέσουν προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, η να χαρτογραφήσουν τα Ελληνικά νησιά με «μάτια που φωτογραφίζουν», έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι Ελληνικές Υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό έχουν καταφέρει να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους γείτονες.

Η άγνωστη επιχείρηση της ΕΥΠ

Χαρακτηριστικό το περιστατικό που περιήλθε σε γνώση του newsit και αφορά σε μια άγνωστη επιχείρηση τις ΕΥΠ στην περιοχή του Κολωνακίου, μ’ ένα ζευγάρι Τούρκων «επιστημόνων» που είχαν εμφανιστεί στις αρχές του 2019 ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Το ζευγάρι των… «επιστημόνων», είχε επικαλεστεί την επιστημονική του ιδιότητα και είχε ζητήσει άσυλο, με το αίτημα τους να βρίσκεται εκείνη την εποχή υπό διερεύνηση.

Από την αρχή τα στελέχη της ΕΥΠ είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά με το ζευγάρι, το οποίο μάλιστα είχε νοικιάσει διαμέρισμα, δηλώνοντας την διεύθυνση στις αρμόδιες Αρχές, στους πρόποδες του Λυκαβηττού στο Κολωνάκι.

Άμεσα είχαν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από το άγρυπνο βλέμμα των πρακτόρων της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αρχικά έδειχναν να διάγουν έναν ήσυχο βίο και μάλιστα να περνούν ώρες σε βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα να έχουν επαφές μ’ άλλους Τούρκους, ακόμα και Κουρδικής καταγωγής.

Σταδιακά άρχισαν να έχουν επαφές και με τον μικρόκοσμο του Κολωνακίου, πίνοντας καφεδάκι στα καφέ τις πλατείας των επώνυμων και την μπιρίτσα τους στα διάφορα καταστήματα τις περιοχής.

Προφανώς όταν κατάλαβαν πως πια μπορούν να κάνουν την δουλειά για την οποία είχαν έρθει στην Ελλάδα, άρχισαν περίεργες νυχτερινές εξόδους, ακoλουθώντας μάλιστα μεθόδους αντιπαρακολούθησης (ακόμα και διαφορετικά δρομολόγια ο άνδρας από την γυναίκα), καθώς σε πολλές περιπτώσεις έβγαιναν από το μικρό διαμέρισμα μαζί και στην συνέχεια οι δρόμοι τους χώριζαν.

Στις περισσότερες από αυτές τις περίεργες νυχτερινές βόλτες, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, είχαν αμφότεροι από ένα σακίδιο πλάτης, τα οποία ίσως να περιείχαν ακόμα και φωτογραφικές μηχανές.

Αυτές οι κινήσεις έκαναν τους πράκτορες τις ΕΥΠ να καταλάβουν πως το ζευγάρι μόνο αθώοι πανεπιστημιακοί που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν δεν είναι, με αποτέλεσμα να ενταθεί η παρακολούθηση τους.

Το “ντου” στο διαμέρισμα

Όταν οι πράκτορες τις ΕΥΠ διαβίβασαν στις ειδικές υπηρεσίες αυτές τις πληροφορίες και αποφασίστηκε να γίνει έρευνα στο διαμέρισμα, καθώς είχαν να τους δουν για πάνω από πέντε ημέρες, τους περίμενε μια μικρή έκπληξη που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις υποψίες τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι είχε ξενοικιάσει το διαμέρισμα λίγες ημέρες πριν και μάλιστα προς μεγάλη ευχαρίστηση και έκπληξη της ιδιοκτήτριας, το παρέδωσαν βαμμένο (!) και μάλιστα είχαν αλλάξει και τα σιφώνια, διότι δήθεν είχαν βουλώσει.

Βέβαια οι πράκτορες των Ειδικών Υπηρεσιών κατάλαβαν αμέσως πως το ζευγάρι είχε καλύψει τα ίχνη του, αποτυπώματα και dna, (τα σιφώνια μαζεύουν τρίχες), και πλέον οι Έλληνες πράκτορες ήταν πεπεισμένοι πως η παρακολούθηση, που ίσως είχε γίνει αντιληπτή από τους έμπειρους Τούρκους «πανεπιστημιακούς», τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια και να εξαφανιστούν άρον άρον από την Ελλάδα.

Οι πράκτορες τις ΕΥΠ είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα για το ζευγάρι των «επιστημόνων» από την Τουρκία! Σκοπός τους ήταν η δημιουργία δικτύου κατασκόπων στην καρδιά τις Αθήνας. Βέβαια όπως εξελίχθηκε η υπόθεση έμειναν μόνο στην… επιθυμία.


Πηγή : newsit.gr



Γαλλία: Γυναίκα σκότωσε με μαχαιριές το νεογέννητο μωρό και τον 10χρονο ανηψιό της

 



Μια γυναίκα που φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα σκότωσε με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον 10χρονο ανιψιό της και το νεογέννητο παιδί της, ενώ τραυμάτισε σοβαρά την 4χρονη ανιψιά της, τη νύχτα των Χριστουγέννων στο Λιμέ, στην περιοχή του Παρισιού.

Το κοριτσάκι έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, εντόπισαν το τρίτο θύμα: ένα μωρό που γεννήθηκε τον Νοέμβριο. Το νεογέννητο βρέθηκε «στο πάτωμα» του διαμερίσματος όπου πέντε ενήλικες και τρία παιδιά είχαν συγκεντρωθεί για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Δεν έφερε εμφανή τραύματα, όμως από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκαν «σωματικές βλάβες», ανέφερε η εισαγγελία των Βερσαλλιών, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση και αρχικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ωστόσο πήρε γρήγορα εξιτήριο και τώρα αναμένεται να δώσει κατάθεση στις αρχές. Είναι 31 ετών και εργαζόταν στον δήμο του Λιμέ.

Οι γείτονες αφηγήθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η οικογένεια μετακόμισε πριν από λίγους μήνες στο ισόγειο ενός κτιρίου κοινωνικής κατοικίας, σε αυτή τη συνοικία κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Ο Λουί, ένας ένοικος του κτιρίου, είπε ότι «τινάχτηκε» από τον ύπνο του από τις «φρικτές κραυγές» και, ψάχνοντας να δει τι συνέβη, έφτασε στη βεράντα του διαμερίσματος, η οποία βλέπει σε μια παιδική χαρά. «Εκεί, είδα τον γείτονά μου, τον θείο, που ούρλιαζε ζητώντας βοήθεια και έκανε μαλάξεις στον ανιψιό του». Ο γείτονας βοήθησε τον θείο, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το παιδί μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο «15-20 λεπτά αργότερα».

Ωστόσο το αγόρι είχε δεχτεί πολλές μαχαιριές στο στήθος και οι διασώστες δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, η θεία έλεγε ότι είναι «δαιμονισμένη» και είχε πληγές στους καρπούς των χεριών της. Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι ήταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, δεν είχε απασχολήσει όμως τις αστυνομικές αρχές για κάποιο άλλο συμβάν στο παρελθόν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Ανεξέλεγκτοι και επικίνδυνοι οι Ρομά δημιούργησαν επεισόδια στον Ασπρόπυργο

 



Επεισόδια εκτυλίχθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανεξέλεγκτοι και επικίνδυνοι Ρομά άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή. 

Περίπου 100 Ρομά, εμφανίστηκαν από την περιοχή Γκοριτσά και άρχισαν να πετούν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ.



Οι αστυνομικοί, με τη σειρά τους, απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων προσπαθώντας να διαλύσουν το πλήθος, που δεν τηρούσε τα μέτρα για τον κορωνοϊό και κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα.

Περίπου 100 Ρομά κατά των μέτρων και της μάσκας, συγκεντρώθηκαν σε πορεία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, στο σημείο που κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στον πληθυσμό και προσπαθούσαν να σταματήσουν την διαδικασία.





Ανήλικοι έκλεψαν όχημα στο Βόλο, το εγκατέλειψαν στη Λαμία και πήγαν Πειραιά

 



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρεις από τους πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, που αναζητούνταν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr, οι ανήλικοι το έσκασαν από το ίδρυμα, έκλεψαν ένα όχημα στη Νεάπολη, το οποίο εγκατέλειψαν στη Λαμία και στη συνέχεια πήγαν στον Πειραιά.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν είχε αντιληφθεί την απώλεια, ενημερώθηκε ότι το ΙΧ του ήταν σε άλλη πόλη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Οι τρεις συλληφθέντες θα μεταφερθούν εκ νέου στο ίδρυμα, με την Αστυνομία να αναζητεί τους άλλους δύο.





Βίντεο: Κρατούμενοι κάνουν πάρτι με Σφακιανάκη στον Κορυδαλλό

 



Οι κρατούμενοι τραγουδάνε, πίνουν και χορεύουν λαϊκά άσματα δίχως να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας για την μετάδοση της νόσου Covid-19

Εικόνες που παραπέμπουν σε.. ξέφραγο αμπέλι θυμίζει ο Κορυδαλλός, ανήμερα Χριστουγέννων, με αφορμή ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από 4 ώρες στη δημοφιλή εφαρμογή Tik Tok που αριθμεί πάνω από δυο δισεκατομμύρια λογαριασμούς σε όλο το κόσμο.

Στις εικόνες λοιπόν που βιντεοσκόπησε κρατούμενους των φυλάκων και στη συνέχεια ανέβασε στο Tik Tok φαίνεται ότι άλλοι συγκρατούμενοι του έχουν στήσει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε χώρο που δεν παραπέμπει στο χώρο σίτισης του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι κρατούμενοι τραγουδάνε, πίνουν και χορεύουν λαϊκά άσματα δίχως να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας από την μετάδοση της νόσου Covid-19 ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο χώρο δεν υπάρχει ούτε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος για να επιβάλει την τάξη.

Δείτε το βίντεο :


Πηγή : protothema.gr




Στην Αθήνα τα πρώτα 9.750 εμβόλια κατά του κορωνοϊού

 



Σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο Κρυονέρι Αττικής, έφτασε εχθές το πρωί το φορτίο με τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, υπό τη συνοδεία οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ελικοπτέρου και αστυνομικών της ΕΚΑΜ. 

Tα φορτηγά με την πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech πέρασαν χθες το απόγευμα τον Προμαχώνα και σήμερα νωρίς το πρωί έφτασαν στην Αθήνα. 



Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Τα εμβόλια αποθηκεύονται σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων. Είναι εφοδιασμένοι με τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, καθώς απαιτούνται συνθήκες φύλαξης από -70 έως -80°C. Τον όλο συντονισμό της αποθήκευσης, της διανομής και του ελέγχου, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα συμμετάσχει και το ίδιο στις μεταφορές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και στα ακριτικά νησιά.





Γεύματα σε άπορους μοίρασε ο Μητσοτάκης σε ταβέρνα στο Κερατσίνι

 


Το εστιατόριο «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι το οποίο καθημερινά μοιράζει μερίδες φαγητού σε άπορους επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εχθές.

Η επίσκεψή του έγινε γνωστή από ανάρτηση στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook με σχετικές φωτογραφίες και το εξής κείμενο:

«Χρόνια Πολλά! Σήμερα μεσημέρι Χριστουγέννων μας επισκεφθηκε ο Πρωθυπουργος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήρθε, έκατσε μαζί μας, μιλήσαμε, μοιράσαμε φαγητό δώρα και παιχνίδια στον κόσμο που έχει ανάγκη!! Τον ευχαριστούμε πολύ!! Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε! Χρόνια Πολλά!!».




Το συγκεκριμένο εστιατόριο μοίρασε μερίδες φαγητού σε ανθρώπους από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα που έχουν ανάγκη, στο lockdown την άνοιξη και το ίδιο κάνει και στην καραντίνα που βρισκόμαστε τώρα.

Ξεκίνησε με 50 μερίδες φαγητού την ημέρα οι οποίες σταδιακά αυξήθηκαν και σήμερα έφτασαν τις 700.







Η Ν.Δ. για νέο fake news του ΣΥΡΙΖΑ : Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας

 



«Μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Folli Follie και την παραδοχή Μπαλαούρα που αποδέχτηκε ουσιαστικά την συναλλαγή με την εταιρία, «το μαγαζί» αντέδρασε πετώντας εμμονικά τη μπάλα στην εξέδρα και κατέληξε πετώντας τη μπάλα στη... Μαρέβα» αναφέρει το παρατηρητήριο fake news της ΝΔ μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για σχέσεις της συζύγου του πρωθυπουργού με την Folli Follie.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας εκδίδοντας ανακοίνωση που ανέφερε ότι η «επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη» και καλούσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για «τη σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους» και για το «πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor»...

Η απάντηση ήρθε από την ίδια την Endeavor και είναι αποκαλυπτική του τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς του τι σημαίνει άθλια αντιπολίτευση των fake news:

«Ούτε η EndeavorGreece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor για διάστημα ενός χρόνου, 2014 - 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, FarmersRepublic. Η FarmersRepublic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.

Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Ούτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie».»