Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

Επιμένει στο ψέμα και την απάτη η Τζάκρη και της απαντάει καταλλήλως ο Μυλωνάκης

 



Η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ψέματα, έκανε διασπορά fake news με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί και αντί να ζητήσει συγνώμη επιμένει στο ψέμα προσπαθώντας να εξαπατήσει τον κόσμο.

Ευτυχώς που δεν θα την ξαναδούμε στο κοινοβούλιο γιατί δεν προσφέρει τίποτα και την πληρώνουμε τζάμπα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του Στέφανου Κασσελάκη κατονόμασε τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ ως άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, γνωρίζοντας ότι εξαπατά τον κόσμο.

Αμέσως ο κ.Μυλωνάκης ζήτησε από την κυρία Τζάκρη να ανακαλέσει τις δηλώσεις της, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στους διαλόγους της δικογραφίας και ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, λέγοντας της ξεκάθαρα είσαι ψεύτρα σταμάτα να εξαπατάς τον κόσμο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Η κυρία 

@Theodora_Tzakri

 κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή χθες ανέφερε τα εξής:

"Εν των μέσω λοιπόν αυτής της παρωδίας που την λέμε εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ και στην οποία ερευνώμενοι από την δικαιοσύνη με παρατσούκλια πάνε και έρχονται όταν θέλουν και όποτε θέλουν εκλήθη χθες ως μάρτυρας ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης. Ο οποίος είναι άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση, καθώς το όνομά του αναφέρεται στις νόμιμες επισυνδέσεις από τους κακοποιούς και από πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, ο οποίος Υφυπουργός προσήλθε και είπε, πλήρως ευθυγραμμισμένος με την λογική της συγκάλυψης, που σε άλλες χώρες την λένε ΟΜΕΡΤΑ «ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ»." 

Στους διαλόγους που έχουν δημοσιευθεί και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν γίνεται πουθενά αναφορά του ονόματος μου σε καμία νόμιμη επισυνδεση και ουδεμία άμεση σχέση έχω με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ψευδώς αναφέρει. 

Την καλώ να ανασκευάσει το αδιανόητο ψέμα της.

Η ανοχή έχει και τα όρια της.

Η κυρία Τζάκρη διβάζοντας αυτά που έγραψε ο κ. Μυλωνάκης αντί να ζητήσει συγνώμη, απάντησε με σιερά ψεμάτων προσπαθώντας και πάλι να εξαπατήσει τον κόσμο λέγοντας ότι «θα περίμενε κανείς από έναν Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό να απολογείται και να λέει την αλήθεια».

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Θα περίμενε κανείς από έναν Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και είπε ότι για το τεράστιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν γνωρίζει τίποτα, να απολογείται και να λέει την αλήθεια.

Ο κ. Μυλωνάκης δεν είναι απλό πρόσωπο στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά κεντρικό πολιτικό γρανάζι του όλου συστήματος.

Δεν είμαι εγώ η παραλήπτρια του πορίσματος Βάρρα που εξηγούσε αναλυτικά το σκάνδαλο, ήταν ο κ. Μυλωνάκης.

Τα δημοσιεύματα έδειξαν τον κ. Μυλωνάκη και μάλιστα έχει μηνυθεί από τον εκδότη της εφημερίδας DOCUMENTO που έχει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για παράβαση καθήκοντος και απιστία και παρακώλυση του έργου της Ευρωπαίας Εισαγγελέως κ. Κοβέσι και κυρίως γιατί δεν διαβίβασε εγκαίρως το πόρισμα Βάρρα.

Δεν είμαι εγώ βουλευτής της ΝΔ που με ενημέρωσε κεντρικό στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν θα υπουργοποιηθώ γιατί το όνομα μου βρίσκεται στις επισυνδέσεις του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Μπουκώρος κατά την εξέτασή του ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή σε ερώτηση για το αν το κυβερνητικό στέλεχος που τον ενημέρωσε ότι δεν θα υπουργοποιηθεί επειδή εμπλέκεται στις επισυνδέσεις είναι ο κ. Μυλωνάκης, απάντησε «δεν επιβεβαιώνω, ούτε διαψεύδω». Τον κύριο Μυλωνάκη κατονόμασε και ο διαγραφείς βουλευτής κ. Σαλμάς κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. Γιατί άραγε ο κ. Μυλωνάκης δεν μήνυσε τον κ. Σαλμά;

Δεν είμαι εγώ αυτή που ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Σαλάτα.

Ο κ. Μυλωνάκης και γνώριζε και αποκρύπτει την πολύ σκληρή για αυτόν πραγματικότητα. Ότι βρισκόταν από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα σε πλήρη γνώση των γεγονότων κι αν είχε πράξει το καθήκον του πολλά θα είχαν έρθει στο φως νωρίτερα και το έργο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα είχε διευκολυνθεί.

Το γεγονός ότι κλήθηκε τελικά ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αρχικές προσπάθειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τον εξαιρέσει, δείχνει ότι όλες οι αναφορές στο όνομά του δεν αποτελούν σύμπτωση ούτε πλεκτάνη.

Κατά τα έργα του ο κ. Μυλωνάκης είναι ο ίδιος ο ορισμός της «επισύνδεσης» μεταξύ των κομματιών αυτού του τραγικού σκανδάλου σε βάρος των πραγματικών αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας.

Η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει κι αυτοί που κρύβουν λόγια από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν θα έχουν που να κρυφτούν».

Με τη σειρά του ο Γιώργος Μυλωνάκης έκανε λόγο για κατήφορο του ψεύδους και της συκοφαντίας της Τζάκρη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η κυρία

@tzakri

είχε την ευκαιρία να ανασκευάσει τα ψέματά της.

Αντί για αυτό όμως συνέχισε τον κατήφορο του ψεύδους και της συκοφαντίας.

Κάθε λέξη της και ένα νέο ψέμα.

Ψέματα για το ότι το όνομά μου περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στους διαλόγους που βρίσκονται στη Βουλή.

Ψέματα για την κατάθεση του κ. Μπουκώρου, ο οποίος ποτέ δεν έχει αναφέρει αυτά που η κυρία Τζάκρη ισχυρίζεται ότι έχει πει.

Ψέματα για τον κ. Σαλμά.

Ψέματα για τον κ. Σαλάτα.

Απέκρυψε τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλα σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Documento για τα δικά του ψέματα.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα…

Τι να περιμένει όμως κανείς από μια γυρολόγο της πολιτικής».



Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Δεν θα τάξουμε και αυτά που ΔΕΝ έχουμε σαν το ΠΑΣΟΚ

 



Νέο μήνυμα στους αγρότες «να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο» απευθύνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης στο κυριακάτικο μήνυμά του ξεκαθαρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ να τάζει και αυτά που δεν έχει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:


Κάπου ανάμεσα στις ομιλίες για τον Προϋπολογισμό και στις πρώτες σκέψεις για τις γιορτές, κύλησε αυτή η εβδομάδα, με την επικαιρότητα να παραμένει πυκνή και απαιτητική. Θα ξεκινήσω, όπως θα περιμένατε άλλωστε, με τον Προϋπολογισμό του 2026. Η συζήτηση στη Βουλή φώτισε, για ακόμα μία φορά, τη βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής μας πολιτικής, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών. Κάτι που αποτυπώνεται τόσο στις αυξήσεις, όσο και στην περαιτέρω μείωση των φορολογικών βαρών, συνολικού ύψους 2,9 δισ. ευρώ. Η υλοποίηση του Προϋπολογισμού ξεκίνησε ήδη στην πράξη, με την προπληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου από αυτήν την Παρασκευή, ενσωματώνοντας τις προγραμματισμένες αυξήσεις.

Παρουσίασα, επίσης, ένα πλέγμα έξι συμπληρωματικών παρεμβάσεων για το στεγαστικό, ένα επίμονο πρόβλημα που δεν θα σταματήσουμε να το «πολιορκούμε» με κάθε εφικτό τρόπο. Έτσι, δρομολογούμε ένα γενναίο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, 400 εκ. ευρώ, που θα καλύπτει έως και το 90% της δαπάνης (μέχρι και 36.000 ευρώ) και υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, προσαυξανόμενα για κάθε παιδί. Επιστρέφουμε δύο ενοίκια σε δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς που νοικιάζουν σπίτια εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τίθενται και περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση και στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, θα προχωρήσουν τοπικά σχέδια αναβάθμισης δημοτικών και κρατικών κτηρίων σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές με φορείς υλοποίησης τις Περιφέρειες και τους Δήμους, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της προσιτής στέγης και θα διευκολύνουμε τη γρήγορη μετατροπή υφιστάμενων ακινήτων από μη οικιστική σε οικιστική χρήση. Το στεγαστικό είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Γι’ αυτό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται μια ευρωπαϊκή στρατηγική στο πλαίσιο του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου -κάτι που τόνισα και στην πρόσφατη παρέμβασή μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και είναι αυτονόητο ότι θα διεκδικήσουμε κάθε πρόσθετο πόρο που μπορεί να ενισχύσει την εθνική στεγαστική πολιτική.

Κλείνοντας τα του Προϋπολογισμού, να αναφερθώ και στη ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, άλλη μια εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν και κρατούσε σε «ομηρία» περίπου 50.000 δανειολήπτες. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτουμε διάταξη σύμφωνα με την οποία οι υποχρεώσεις αυτών των συμπολιτών μας θα μετατρέπονται σε ευρώ, με σταθερό, χαμηλό επιτόκιο, θα προβλέπεται και «κούρεμα», με βάση τα περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, ενώ θα μπορούν να ζητήσουν και επιμήκυνση της αποπληρωμής έως πέντε χρόνια. Επομένως, οι δανειολήπτες ελαφρύνονται και πλέον ουσιαστικά εκλείπει ο συναλλαγματικός κίνδυνος, αφού το κεφάλαιο θα έχει μετατραπεί πια σε ευρώ. Το ζήτημα ήταν αρκετά περίπλοκο, ωστόσο καταλήξαμε στη βέλτιστη δυνατή λύση που σύντομα θα τεθεί υπό την έγκριση της Βουλής για να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης.

Όμως, αυτήν την εβδομάδα είχαμε και μια ιστορική στιγμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό, την παραλαβή της πρώτης από τις τέσσερις φρεγάτες Belharra, της φρεγάτας «Κίμων». Μια στιγμή υπερηφάνειας για τη χώρα μας και ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ήδη από το 2019 έχουν περάσει σε μια νέα εποχή. Ο ελληνικός στόλος αποκτά ένα σύγχρονο, ψηφιακό πλοίο, που ενισχύει ουσιαστικά την αποτρεπτική του ισχύ στο Αιγαίο και ευρύτερα. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών ένταξης των οπλικών συστημάτων, η φρεγάτα «Κίμων» αναμένεται να καταπλεύσει σε ελληνικά νερά στα μέσα Ιανουαρίου 2026. Η επιλογή των φρεγατών Belharra αποτελεί μια στρατηγική επιλογή, σε μια περίοδο σύνθετων γεωπολιτικών συγκυριών και σηματοδοτεί μια καινούργια φιλοσοφία επιχειρήσεων: επένδυση στην ποιότητα, στην τεχνολογία και στους ανθρώπους που καλούνται να κρατήσουν τη χώρα ασφαλή. Γιατί στο τέλος της ημέρας, η ισχύς δεν μετριέται μόνο σε πλοία και συστήματα, αλλά στην ετοιμότητα και την αυτοπεποίθηση εκείνων που τα υπηρετούν.

Περνώ στη δραστική αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ενός πολύτιμου εργαλείου στην υπηρεσία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Η νέα ψηφιακή αρχιτεκτονική του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ φέρνει κατάργηση εγγράφων και σημαντική απλούστευση διαδικασιών, μετατρέποντας το από ένα σύστημα καταγραφής γεγονότων -όπως οι αναγγελίες- σε ένα live μητρώο, που αποτυπώνει σε κάθε στιγμή με ακρίβεια την απασχόληση και τις μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις. Για τους εργαζόμενους αυτό σημαίνει μεγαλύτερη προστασία και διαφάνεια. Για τις επιχειρήσεις λιγότερη γραφειοκρατία. Και για την αγορά εργασίας, ένα πιο σύγχρονο και αξιόπιστο πλαίσιο λειτουργίας. Το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα λειτουργεί δοκιμαστικά τους επόμενους δύο μήνες, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον όλες οι επιχειρήσεις και φορείς και θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από τις 16 Φεβρουαρίου 2026.

Παραμένοντας στο πεδίο της απασχόλησης, να πω ότι η θεαματική αύξηση των υπερωριών λόγω της καλύτερης καταγραφής τους μετά την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας λειτούργησε διπλά υπέρ των εργαζομένων. Πρώτον, πληρώνονται οι ίδιοι για τις παραπάνω ώρες απασχόλησης, και δεύτερον, δόθηκε σημαντική δημοσιονομική ανάσα για το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς το 2026 αναμένεται να έχουμε πρόσθετα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1 δισ. ευρώ! Ένα αποτέλεσμα που συνδέεται τόσο με τη βελτίωση της οικονομίας όσο και με την αύξηση του κατώτατου μισθού και τους πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στην αγορά εργασίας.

Συνεχίζω με την Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026–2030. Πρόκειται για έναν συνεκτικό και μακρόπνοο οδικό χάρτη που απέκτησε η χώρα μας για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων κυβερνοαπειλών της ψηφιακής εποχής στην οποία ζούμε. Η Στρατηγική διαμορφώθηκε μέσα από δημόσια διαβούλευση και με τη συμμετοχή όλων των βασικών φορέων. Όπως είπε και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας, είναι ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο, αρωγό στο κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, ώστε να αξιοποιούν την τεχνολογία με ασφάλεια, ανθεκτικότητα και υπευθυνότητα, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα και απρόβλεπτα. Η Στρατηγική έρχεται να «κουμπώσει» πάνω στο θεσμικό πλαίσιο που έχει ήδη ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, με τη μεταφορά της ευρωπαϊκής οδηγίας και τη θέσπιση δύο νόμων που προβλέπουν πιο ξεκάθαρους κανόνες, περισσότερες υποχρεώσεις και ισχυρότερους μηχανισμούς εποπτείας και συντονισμού στον κρίσιμο τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Την Τετάρτη πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής η σχετική νομοθεσία για τη δημιουργία του «Φάρου», του εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης για το οποίο σας έχω ήδη μιλήσει. Στην ουσία με την σύμπραξη του Υπερταμείου και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δημιουργούμε έναν φορέα που θα φέρει στον ίδιο φυσικό και ψηφιακό χώρο την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, χρησιμοποιώντας τις κορυφαίες υποδομές του Δαίδαλου, του Εθνικού μας υπερυπολογιστή. Νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα αλλά και πανεπιστήμια, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστική ισχύ τεχνητής νοημοσύνης για να κάνουν την ιδέα τους, πράξη. Ένα ακόμη βήμα για να περάσει η καινοτομία από τη θεωρία στην καθημερινότητα.

Μία επίσης σημαντική εξέλιξη για τον χώρο της έρευνας είναι και η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Ικανοτήτων για Ημιαγωγούς στην Ελλάδα (Hellenic Chips Competence Centre – HCCC), με χρηματοδότηση 3,63 εκ. ευρώ, ένα έργο με στρατηγική σημασία για τη βιομηχανική και τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας. Το Ελληνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ημιαγωγών αποτελεί μια ευρεία εθνική σύμπραξη, που συντονίζεται από την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA) με τη συνεργασία δεκαπέντε πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Θα αποτελέσει κόμβο έρευνας, καινοτομίας και κατάρτισης, με στόχο τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας με μεταφορά τεχνογνωσίας, πρόσβαση σε υποδομές υψηλής ισχύος και με την ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Στο πεδίο της οδικής ασφάλειας τώρα, εγκαταστάθηκαν οι πρώτες επτά «έξυπνες» κάμερες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας, την παρακολούθηση και την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, μέσα στον Ιανουάριο θα προστεθούν άλλες 11, 33 τον Φεβρουάριο και μετά τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο θα μπαίνουν 85 κάμερες τον μήνα, συνολικά 388. Όλες σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής. Η μείωση των τροχαίων είναι επείγουσα αναγκαιότητα, δεν αρκούν προφανώς μόνο τα πρόστιμα, αλλά -όπως σωστά είπε και ο Νίκος Χαρδαλιάς- χρειάζεται να εμπεδώσουμε μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας στους δρόμους μας. Οι κάμερες θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, με δυνατότητα καταγραφής φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και υπό χαμηλές συνθήκες φωτισμού, ενώ προκειμένου να τηρηθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα καταγράφεται μονάχα το πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να μην διακρίνονται οι επιβαίνοντες.

Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανασκόπηση, ξεκίνησε από χθες πιλοτικά και θα επαναληφθεί και το επόμενο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου η 24ωρη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης και έξι βασικών λεωφορειακών γραμμών. Οι γιορτές φέρνουν περισσότερη κίνηση, περισσότερες μετακινήσεις και περισσότερους ανθρώπους έξω τη νύχτα. Η εμπειρία από την Αθήνα μας έδειξε ότι τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου -που αντικειμενικά είναι και οι πιο «επικίνδυνες» για τροχαία-, η συνεχής λειτουργία των συγκοινωνιών δεν είναι απλώς μια διευκόλυνση. Είναι ένας τρόπος να επιστρέφουμε όλοι πιο ασφαλείς στο σπίτι μας, μειώνοντας τα τροχαία και προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές.

Στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, επιμένω ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο. Από τον κατάλογο με τα 27 αιτήματα των αγροτών, τα 16 ήδη έχουν ικανοποιηθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 βρίσκονται υπό επεξεργασία ή συζήτηση προκειμένου να βρεθεί λύση και μόνο 7 δεν μπορούν να επιλυθούν είτε γιατί προσκρούουν σε βασικούς ευρωπαϊκούς κανόνες και στη λειτουργία της ΚΑΠ είτε γιατί είναι ανέφικτα δημοσιονομικά. Η επιμονή, επομένως, σε μια στείρα άρνηση διαλόγου δεν ωφελεί κανέναν και είναι δείγμα μιας μη εποικοδομητικής στάσης. Οι δε οικονομικές επιπτώσεις από τα μπλόκα στην υπόλοιπη κοινωνία είναι ήδη εμφανείς. Η διεκδίκηση αιτημάτων οφείλει να γίνεται πάντα με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Και αν αρνούνται οι αγρότες των μπλόκων να ακούσουν την κυβέρνηση, ας ακούσουν τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τα επιμελητήρια της περιοχής τους. Τους φίλους και τους συγγενείς τους που θέλουν να ταξιδέψουν και να τους επισκεπτούν για τις γιορτές. Αλλά ας σκεφτούν και την πατρίδα μας, το διεθνές της εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα που επηρεάζουν δυσμενώς οι κινητοποιήσεις τους και σίγουρα χωρίς καμία θετική επίπτωση για τα αιτήματά τους. Με αυτήν την πυξίδα του διαλόγου αλλά και της υπεράσπισης της κοινωνικής ενότητας και προόδου θα βαδίσει η κυβέρνηση στο εξής. Εμείς δεν ανήκουμε στη σχολή πολιτικής που λέει «να δώσουμε και από αυτά που ΔΕΝ έχουμε», όπως δυστυχώς ακούσαμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να λέει. Ούτε και θα μπορούσαμε ποτέ να συναινέσουμε σε μέτρα που μας θέτουν εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου όταν μάλιστα μιλάμε για κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις. Σημαντική ευκαιρία είναι και η πρότασή μας για μια διακομματική επιτροπή υψηλού κύρους με στόχο τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα.

Κλείνω με την πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του σημαντικότερου και πλουσιότερου αποθετηρίου αρχαιοελληνικής τέχνης παγκοσμίως, με τουλάχιστον 17.000 εκθέματα. Εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού όλες οι προμελέτες για το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου και του μουσειακού συγκροτήματος, ένα εγχείρημα μοναδικό στο είδος διεθνώς. Οι μελέτες εκπονήθηκαν από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία Chipperfield-Τομπάζη, με χορηγία του Σπύρου και της Ντόροθυ Λάτση, στη μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση. Ο στόχος της επέκτασης είναι απλός και ουσιαστικός: να ανοίξει το μουσείο περισσότερο προς την πόλη, να δημιουργηθεί ένας νέος δημόσιος χώρος πρασίνου και να αναδειχθούν οι συλλογές του με τον τρόπο που τους αξίζει, για τους επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι η τελευταία ανασκόπηση του έτους! Κοιτάζοντας πίσω, οι εβδομάδες μοιάζουν να πέρασαν γρήγορα. Με γεγονότα που ξεχώρισαν, άλλα πιο ήσυχα, αλλά όλα μαζί έφτιαξαν τη διαδρομή αυτής της χρονιάς. Η καθιερωμένη συνήθεια της ανασκόπησής μας θα συνεχιστεί πια με το νέο έτος. Να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και να περάσετε όμορφα με τους ανθρώπους σας. Αν και, για να λέμε την αλήθεια, θα δείτε και ποστ μου μέσα στις γιορτές. 

Καλημέρα!



30% ακυρώσεις - Μεγάλη οικονομική ζημιά ξενοδόχοι, εστίαση και εμπόριο από το κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες

 


Εξοργισμένοι με τους αγρότες επιχειρηματίες εστίασης, έμποροι και ξενοδόχοι, για τις απανωτές ακυρώσεις, που σε κάποιες περιοχές φθάνουν έως και το 50%, και την οικονομική ζημιά που υφίστανται καθημερινά από τα μπλόκα των αγροτών.

Σε μια περίοδο που περίμεναν έσοδα για τις επιχειρήσεις τους, βλέπουν πως λίγες ημέρες πριν τις γιορτές τα πράγματα δείχνουν δυσοίωνα γιατί οι αγρότες σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους.

Όπως επισημαίνουν, οι απώλειες που έχουν ήδη και θα συνεχίσουν έχουν, δεν περιορίζονται μόνο στα δύο τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά καταγράφονται εδώ και είκοσι μέρες λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, των ξενοδόχων και της εστίασης απευθύνουν κάλεσμα στους αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση, και να κατανοήσουν ότι εμποδίζοντας τη διέλευση στις εθνικές οδούς έχουν προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις τους, την ώρα που πλησιάζει η εβδομάδα των Χριστουγέννων χωρίς ορατή λύση του ζητήματος.

Με λίγα λόγια καταστρέφουν οικονομικά κόσμο οι αγρότες, κάτι που όπως φαίνεται τους είναι αδιάφορο.

«Επιπτώσεις είχαμε όλες τις προηγούμενες μέρες και μεγαλύτερες, ίσως ακόμα θα έχουμε αν εξακολουθούν να υπάρχουν τα μπλόκα κατά τη διάρκεια των γιορτών», σημείωσε στο OPEN o πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

«Είχαμε κάνει μια εκτίμηση των απωλειών, έχουμε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα», τόνισε ο κ. Κορκίδης παρουσιάζοντας τα μέχρι σήμερα στοιχεία: «Με τα νωπά έχουμε απώλειες γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ την ημέρα, ειδικά στα τρόφιμα, και έχουμε και απώλειες στις εξαγωγές μας, ειδικά αυτές που γίνονται μέσω του οδικού δικτύου των μεθοριακών περασμάτων προς τις βαλκανικές χώρες, που φθάνουν τα 4 εως 5 εκατ. ευρώ την ημέρα».

Μεγάλη είναι η ζημιά και στον τουριστικό κλάδο, ειδικά σε δημοφιλείς περιοχές που επηρεάζονται από τα μπλόκα, όπως τα Τρίκαλα, ο Βόλος ή το Πήλιο, με τις ακυρώσεις να αγγίζουν ακόμη και το 50%. «Δεν μιλάμε για δύο τριήμερα, εδώ και είκοσι μέρες υπάρχει μια πτώση και ακυρώσεις που φθάνει στο 50%. Θα οδηγηθούμε σε Χριστούγεννα με πληρότητες, στην καλύτερη περίπτωση στο 50%», κατήγγειλε επίσης στο OPEN, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. Για ακυρώσεις από 20% εώς 25% έκανε λόγο και η αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων Ιωαννίνων Έφη Εξάρχου.

«Η πληρότητα είναι σίγουρα χαμηλότερη από ό,τι θα έπρεπε αυτή την περίοδο, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και δεν υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλής Τσιτλακίδης, προσθέτοντας πως στα καταλύματα καταγράφονται «τόσο ακυρώσεις κρατήσεων όσο και διστακτικότητα για νέες κρατήσεις».

Οι συνέπειες δεν περιορίζονται στον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά πλήττουν συνολικά την τοπική οικονομία και όλους τους κλάδους της τουριστικής δραστηριότητας, σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων Κωνσταντίνος Παπούλιος, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ανάγκη αποκλιμάκωσης καθώς οι ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς είναι κρίσιμες για τις τοπικές αγορές.

Ο κ. Παπούλιος ανέφερε ότι λόγω των κινητοποιήσεων τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα «έχουμε χάσει το 30%» και προειδοποίησε πως «άμα δεν έρθει ο κόσμος να κοιμηθεί, εμείς δεν εισπράττουμε από πουθενά».

«Να μας καταλάβουν κι εμάς, να σκεφτούν κι εμάς, να κατέβουν στο τραπέζι να μιλήσουν, πιστεύω θα βρεθεί μία λύση», είπε απευθυνόμενος στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ακυρώσεις συνεχίζονται και πελάτες που έχουν κρατήσει δωμάτια καλούν ώστε να ρωτήσουν αν θα ταλαιπωρηθούν στο ταξίδι τους.

Ο κ. Παπούλιος ανέφερε ακόμη ότι η βλάβη που προκαλούν τα μπλόκα θα αγγίξει άμεσα την τοπική οικονομία, καθότι οι μονάδες που χάνουν την εορταστική πελατεία τους ανήκουν σε ντόπιους επιχειρηματίες. «Οι ξενοδόχοι στα Τρίκαλα δεν είναι πολυεθνικές, είναι άτομα της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.



 



Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης μέσα σε σχολεία

 


Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων,  οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης ακόμα και εντός σχολικών συγκροτημάτων.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 18-12-2025 σε περιοχές της Αττικής, -12- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός και ο υπαρχηγός, ηλικίας από 15 έως 56 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται -7- επιπλέον μέλη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες με συνακόλουθη την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ακόμα, συνελήφθησαν -5- άτομα, ασκούντες τη γονική μέριμνα των ανηλίκων δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Άμεσης επέμβασης Ναρκωτικών και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφορικών δεδομένων και στοιχείων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ως προς τη δομή και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, αυτή ήταν ιεραρχικά δομημένη, με επικεφαλής αρχηγό και υπαρχηγό, στους οποίους υπάγονταν τρεις διακριτές επιχειρησιακές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός ασκούσε τον πλήρη έλεγχο στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, δίνοντας εντολές και χαράσσοντας την επιχειρησιακή στρατηγική της. Σε αυτόν υπάγονταν δύο ομάδες τα μέλη των οποίων συνεργάζονταν στενά μαζί του και ήταν επιφορτισμένα με την πραγματοποίηση των αγοραπωλησιών ναρκωτικών ουσιών.

Επόμενος στην ιεραρχία της οργάνωσης ήταν ο υπαρχηγός, ο οποίος χρησιμοποιούσε την οικία του ως κεντρικό χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα». Σε αυτόν υπαγόταν έτερη ομάδα τα μέλη της οποίας ήταν επιφορτισμένα με τη διανομή των ναρκωτικών ουσιών στα κατώτερα μέλη, σύμφωνα με το σχέδιο κατανομής που είχε αναπτύξει ο αρχηγός, που λάμβανε χώρα σε πάρκο στην περιοχή των Πατησίων.

Επιπλέον, μέλος της εν λόγω ομάδας ήταν υπεύθυνο για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών εντός γηπέδου ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Ενδεικτικό της θρασύτητας της δράσης της οργάνωσης αποτελεί το γεγονός ότι -2- ανήλικα μέλη της μετέφεραν ναρκωτικές ουσίες κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην περιοχή των Χανίων.

Από τη μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα έχουν διαπιστωθεί περισσότερες από -260- αγοραπωλησίες κατά βάση στις περιοχές της Νέας Χαλκηδόνας, των Άνω Πατησίων και της Νέας Φιλαδέλφειας, πολλές εκ των οποίων λάμβαναν χώρα εντός σχολικών συγκροτημάτων ή σε χώρους πέριξ αυτών.

Από την περαιτέρω σκιαγράφηση της λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι αυτή διεπόταν από αυστηρούς κανόνες πειθαρχίας, η μη τήρηση των οποίων επέσυρε στα μέλη χρηματικές κυρώσεις, άσκηση σωματικής βίας ακόμα και υποβολή σε βασανιστήρια.

Σε μία περίπτωση μέλος της εγκληματικής οργάνωσης υπέστη βασανιστήρια με σβήσιμο αναμμένου τσιγάρου στο χέρι του, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση εγκαύματος.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους  «επιχειρησιακούς χώρους» της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



  • -60,87- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -28,09- γραμμ. κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των -4.845- ευρώ,
  • πλήθος «επιχειρησιακών» κινητών τηλεφώνων,
  • πιστόλι τύπου ρέπλικα,
  • γεμιστήρας,
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.





Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική, τα οποία παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες

 


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 17-12-2025, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής κατά την οποία συνελήφθησαν -3- μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 36, 28 και 26 ετών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -20- άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Επιπρόσθετα κατά την επιχείρηση συνελήφθη και έτερος 28χρονος για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τα τέλη του 2022, με σκοπό τις κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κλοπές οχημάτων από περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια την παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας των κλαπέντων οχημάτων, με σκοπό την μετέπειτα πώληση τους σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αγόραζαν σε πολύ χαμηλές τιμές οχήματα που έφεραν εκτεταμένες υλικές ζημιές ή σοβαρά μηχανικά προβλήματα, τα οποία καθιστούσαν την επισκευή τους ασύμφορη από τους ιδιοκτήτες τους ενώ οι μεταβιβάσεις των οχημάτων πραγματοποιούταν σε μέλη της οργάνωσης που δεν ανήκαν στην «επιχειρησιακή» ομάδα.

Στην συνέχεια, αφαιρούσαν με μηχανικό τρόπο από τα οχήματα, τα εγχάρακτα μέρη του οχήματος που έφεραν τον αριθμό πλαισίου ενώ παράλληλα διατηρούσαν την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας των εν λόγω οχημάτων.

Ακολούθως, η «επιχειρησιακή ομάδα» αφού ενημερωνόταν για την μάρκα, τον τύπο και το χρώμα του οχήματος που αγοράστηκε, ξεκινούσε αναζητήσεις στην περιοχή της Αττικής για όχημα ίδιας μάρκας και με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Όταν εντόπιζαν τα εν λόγω οχήματα, τα αφαιρούσαν και τα οδηγούσαν σε «συνεργεία αυτοκινήτων» της εγκληματικής οργάνωσης, όπου αφαιρούσαν τα γνήσια τμήματα που έφεραν τον αριθμό πλαισίου του οχήματος και παράλληλα συγκολλούσαν τα αντίστοιχα τμήματα που αντιστοιχούσαν στο τρακαρισμένο όχημα.

Με τον τρόπο αυτό τα εν λόγω οχήματα «νομιμοποιούνταν», καθώς έφεραν τα εγχάρακτα χαρακτηριστικά των νόμιμα αποκτηθέντων τρακαρισμένων οχημάτων και ήταν έτοιμα προς πώληση.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής εξιχνιάσθηκαν -25- περιπτώσεις κλοπής – παραποίησης οχημάτων.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • -12- παραποιημένα οχήματα έτοιμα προς πώληση,
  • -2- κλεμμένοι κινητήρες αυτοκινήτων,
  • -8- κινητά τηλέφωνα,
  • αεροβόλο πιστόλι και
  • πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων μεταβίβασης οχημάτων.

Επιπρόσθετα σε οικία και κατάστημα έτερου 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -708- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.



Ανήλικος για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση εντοπίστηκε σε γιάφκα ναρκωτικών με 4 Τούρκους

 


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής, 19 Δεκεμβρίου 2025, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, διενεργήθηκαν παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, έρευνες σε τρεις οικίες. Συνολικά, προσήχθησαν -4- υπήκοοι Τουρκίας, καθώς και ανήλικος ημεδαπός, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί εξαφάνιση στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας- Τριανδρίας.

Ειδικότερα, ο ανήλικος εντοπίστηκε σε οικία όπου διέμεναν δύο από τους προσαχθέντες, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους -0,6- γραμμαρίων.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας- Τριανδρίας, όπου επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των δυο υπηκόων Τουρκίας για αρπαγή ανηλίκου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης.



Αντίδραση του Μπιλ Κλίντον μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας στην πισίνα με τη Μάξγουελ

 



Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με τις αποκαλύψεις για την πολύκροτη  υπόθεση Τζέφρι Επστάιν. Την Παρασκευή, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσιοποίησε χιλιάδες σελίδες φωτογραφιών και αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με τον καταδικασμένο εγκληματία Τζέφρι Έπσταϊν, μεταξύ των οποίων φωτογραφίες του Μπιλ Κλίντον με τη Γκισλέιν Μάξγουελ και άλλες διάσημες προσωπικότητες. Στις φωτογραφίες φαίνεται ο Κλίντον μέσα σε πισίνα και μάλιστα σε μία είναι μαζί με Μάξγουελ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε έντονα, απαντώντας στις κατηγορίες και αποκαλύπτοντας ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια προστασίας του, αλλά για απόκρυψη στοιχείων από την πλευρά της κυβέρνησης Τραμπ.



Μετά την κυκλοφορία των φωτογραφιών, ο Μπιλ Κλίντον εξέδωσε μια σφοδρή δήλωση, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ δεν σχετίζονται με την προστασία του, αλλά με την απόκρυψη άλλων γεγονότων που ενδέχεται να αποκαλυφθούν στο μέλλον. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κλίντον, «ο Λευκός Οίκος δεν κρατούσε αυτά τα αρχεία για μήνες μόνο για να τα δημοσιοποιήσει αργά την Παρασκευή και να προστατεύσει τον Μπιλ Κλίντον. Αυτό αφορά το τι προσπαθούν να κρύψουν για πάντα».

Η αντίδραση του Κλίντον εστιάζει στην απόπειρα να τον καταστήσουν αποδιοπομπαίο τράγο, καθώς κατηγορεί ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι προσπαθούν να αποφύγουν τις συνέπειες. Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ εκείνων που διέκοψαν τις σχέσεις τους με τον Έπσταϊν όταν αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματά του και εκείνων που συνέχισαν να διατηρούν επαφές μαζί του.



Φοινικούντα: Προφυλακίστηκε και ο 30χρονος, που κατηγορείται για συνέργεια

 


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος που κατηγορείται για συνέργεια στη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας του, που διήρκεσε περίπου εννέα ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας λίγο μετά τις 10 το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις 10 Δεκεμβρίου.

Στον 30χρονο αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να καθοδηγούσε τον 22χρονο που φέρεται πλέον ως φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, μέσω τηλεφώνων μιας χρήσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το γεγονός ότι το λευκό σκούτερ παραλήφθηκε από τους δύο 22χρονους πριν μεταβούν στη Μεσσηνία, ένα βράδυ πριν από το διπλό φονικό, από σημείο πολύ κοντά στην οικία του 30χρονου.

Πρόκειται για την πέμπτη σύλληψη στο πλαίσιο της υπόθεσης της διπλής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μέχρι στιγμής, τέσσερα άτομα έχουν κριθεί προφυλακιστέα, ενώ οι εξελίξεις δείχνουν ότι η έρευνα παραμένει ανοικτή.