Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Νέα ξεφτίλα Γιώργου Τσίπρα επικίνδυνος και αδιάβαστος : Η σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας δεν έχει ρητή αναφορά στο Αιγαίο


 

Επικίνδυνος και ανεύθυνος ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος, υπέπεσε σε νέο ανθελληνικό ατόπημα λέγοντας : «Η σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, δεν έχει ρητή αναφορά για το Αιγαίο».

Πρόκειται ίσως για την πιο επικίνδυνη δήλωση για τα εθνικά μας θέματα και μάλιστα από στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος τυχαίνει να είναι και ένας ακατάλληλος αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας. 

Φυσικά και γνωρίζει ότι με αυτά που λέει κάνει κακό στην Ελλάδα, αλλά είναι επικίνδυνος, ανεύθυνος και αδιάφορος, αφού στο video και παρά την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη να σοβαρευτεί αυτός επέμενε.

Εάν ήταν σε ένα σοβαρό κόμμα, που δεν ήταν αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρα θα τον είχαν διαγράψει μετά από τέτοιο ατόπημα.

Το δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει πως τα νησιά που φέρουν οικονομική δραστηριότητα έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και φυσικά αφορά στο Αιγαίο, όπως και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάθε άλλη θέση είναι βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας η οποία εδώ και χρόνια, όχι μόνο δεν υπογράφει την UNCLOS, αλλά υποστηρίζει πως το Αιγαίο είναι μια περιοχή «ειδικών συνθηκών».

Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί για την Ελλάδα έχει τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι αυτοί που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ.





Οδοντίατροι κατά ΣΥΡΙΖΑ : Θα το έχουμε υπόψιν μας πηγαίνοντας στις κάλπες

 


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, η δήλωση του υποψήφιου στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος είπε «δεν μας ψηφίζουν γιατροί και οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».

Την έντονη διαμαρτυρία του «για την συλλήβδην στοχοποίηση των οδοντιάτρων» εκφράζει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, «με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου »

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «Οι οδοντίατροι, όπως και οι λοιποί επαγγελματίες υγείας, εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους, συμβάλλουν στη προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουν στην εθνική οικονομία, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται στα πλαίσια των προεκλογικών αντιπαραθέσεων και δη με γνώμονα το εάν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα. Οποιαδήποτε μομφή κατά των οδοντιάτρων θα πρέπει να αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, άλλως, συνιστά συκοφαντία».

«Με έκπληξη και οργή ακούσαμε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όθωνα Ηλιόπουλο να δικαιολογεί τα μέτρα φοροεπιδρομής και στοχοποίησης που ετοιμάζουν για τους οδοντιάτρους με την αδιανόητη δήλωση "έτσι κι αλλιώς δεν μας ψηφίζουν"», επισημαίνει, από τη μεριά του, σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Οδοντιάτρων του Τομέα Υγείας της ΝΔ.

«Ο κ. Ηλιόπουλος μας είπε εν ολίγοις ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ κριτήριο για τη φορολόγηση των διάφορων επαγγελματικών ομάδων είναι το τι ψηφίζουν! Οι φορολογικές κλίμακες δηλαδή θα καταρτίζονται ανάλογα με τις πολιτικές επιλογές κάθε κλάδου. Διαβεβαιώνουμε ότι οι Οδοντίατροι θα το έχουμε υπόψιν μας πηγαίνοντας στις κάλπες την Κυριακή», καταλήγει η ανακοίνωση.



Συνάντηση 30 λεπτών με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνέδριο για την ψυχική υγεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο twitter: «Ήταν μεγάλη χαρά να μιλήσω με τον @barackobama σήμερα στην Αθήνα. Οι αξίες που και οι δύο μοιραζόμαστε και που αντηχούν ίσως λίγο πιο δυνατά εδώ, στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ήταν το κοινό νήμα στη συζήτησή μας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι νέοι μας σήμερα. Ανυπομονώ να τον υποδεχτώ ξανά σύντομα».

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 17:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε συζήτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Προέδρου του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλου στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.



Ο Καιρίδης κάνει ξεφτίλα τον Φαραντούρη ΣΥΡΙΖΑ για τα έσοδα από το δήθεν πρόγραμμα

 


Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη του Τσίπρα να γυρνάνε τις εκπομπές, με ένα XL που δεν γράφει τίποτα και ξεφτιλίζονται όταν τους ρωτάνε, πείτε μας νούμερα;

Ο Καιρίδης αποκαλύπτει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα έσοδα του προγράμματός του στον αέρα!





Ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μας ψηφίζουν γιατροί και οδοντίατροι, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω»

 


Σε νέα αποκάλυψη για το σχέδιο φορολογικών επιβαρύνσεων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση κατά την οποία βρεθεί στην κυβέρνηση προχώρησε ο υποψήφιος στο Επικρατείας, Όθωνας Ηλιόπουλος, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής συνοδεύοντας, μάλιστα, τα όσα λέει τα λέει ο φαιδρός με γέλια και ειρωνείες.

Στόχος αυτή τη φορά φαίνεται ότι είναι οι οδοντίατροι με τον Όθωνα Ηλιόπουλο να λέει χαρακτηριστικά «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του φαιδρού υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί και πάλι αποκαλύπτοντας τα βρώμικα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ «η φοροδιαφυγή που θα πιάσεις από το ψηφιακό σύστημα θα καλύψει μέρος του κόστους του. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και στον γιατρό και να μην πληρώνεις. Γιατί στο σύστημα θα φαίνεται ότι σου έχει γράψει συνταγή και σε έχει εξετάσει. Δεν μπορεί να μιλάει για φυσική εξέταση αλλά δεν έγινε επίσκεψη».

Άρα, συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος γελώντας στο τέλος της τοποθέτησής του, «όλοι θα ξέρουμε πόσες επισκέψεις έγιναν σε γιατρό και οδοντίατρο, άλλη μεγάλη φοροδιαφυγή. Δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν είναι λαϊκίστικο μέτρο. Αλλά να σας πω κάτι μεταξύ μας; Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».



Τελευταία ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν φωτιά σε όλη την χώρα οι σύντροφοι - Μεγάλη προσοχή

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, και τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, είναι μια ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ μήπως ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας κερδίσει ψήφους, πάνω σε κάποια τραγωδία που ίσως να συμβεί.

Φυσικά η ευθύνη έτσι και αρχίσουν οι φωτιές δεν πέφτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, αλλά στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, για τον χειρισμό της όποιας κατάστασης, αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και στο πρόσφατο ναυάγιο με τους μετανάστες, Μητσοτάκη φώναζαν, ενώ υπηρεσιακή κυβέρνηση έχουμε.

Συναγερμός είχε σημάνει στην Αρτέμιδα για μια φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, σε μια περιοχή γεμάτη πεύκα κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά ήταν ξεκάθαρος εμπρησμός και ξέσπασε σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Ιωαννίνων και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια, και στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ έχει δοθεί εντολή και για 2 ελικόπτερα.

Πριν από λίγο συγκεκριμένα 13:00 έσβησε και έληξε ο συναγερμός.



Σκέρτσος : Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ εύκολος στο ψέμα, δύσκολος στη συγγνώμη


 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ εύκολος στο ψέμα και δύσκολος στη συγγνώμη και αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να υποβάλει την δική του εικόνα στον καθρέφτη στη Νέα Δημοκρατία», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Αναφερόμενος στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο που υποβλήθηκε στην Κομισιόν, ο Άκης Σκέρτσος έκανε σαφή τα εξής: «Εμείς ήρθαμε με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πλήρως κοστολογημένο και εναρμονισμένο με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει η χώρα μέσα στην επόμενη τετραετία. Αυτό το σχέδιο έχει συνταχθεί και έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης 2023-2026».

Και για τον τουρισμό σημείωσε πως «με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφεται μια μεγάλη αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα η οποία αγγίζει το 36-37%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και σημειώνεται 16% αύξηση στα έσοδα σε σχέση με το 2019 που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό».



Πώς να μην τον αισθανθείς ένα από εμάς και πώς να την τον αγαπήσεις σαν άνθρωπο; Backstage εκστρατείας Μητσοτάκη


 

Εκτός από ικανός πολιτικός, είναι αληθινός, και ο κόσμος το έχει καταλάβει.

Όπως ακούσαμε από φίλους βλέποντας το video στο Tic Tok, πώς να μην το αισθανθείς ένα από εμάς, και πώς να τον μην τον αγαπήσεις σαν άνθρωπο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί την φράση get ready with me, δηλαδή προετοιμάσου μαζί μου- που κατακλύζει το τελευταίο διάστημα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και μας δείχνει το τελευταίο backstage της προεκλογικής του περιοδείας ανα την Ελλάδα, λίγα 24ώρα πριν ανοίξουνν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Στο βίντεο διάρκειας 1,5 λεπτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα άκρως φιλικό τρόπο πρός όλους τους Έλληνες δείχνει όλα τα ευτράπελα που του έτυχαν στην προεκλογική περιοδεία, ενώ αποκαλύπτει και την ανησυχία που έχουν για την υγεία του η οικογένειά του και προσωπικά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι καθόλη τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα.

Και το σημαντικότερο, τίποτα δεν είναι στημένο, όλα βγαίνουν όπως πραγματικά είναι.

Δέιτε το βίντεο:




Γιατί είναι αναγκαία μία ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία

 



Οι μεγάλες αλλαγές που έχουμε ανάγκη μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από έναν ισχυρό, αξιόπιστο, συνετό πρωθυπουργό, χωρίς εξαρτήσεις. Με μοναδική ευθύνη λογοδοσίας προς τους πολίτες που απαιτούν δικαίως η χώρα μας να πορευτεί προς τα μπρος, με σταθερότητα αλλά και κάνοντας ταυτόχρονα  γενναίες ρήξεις με κάθε εγωιστική και ανεύθυνη ατομική ή στενά συντεχνιακή συμπεριφορά που κρατάει πίσω την κοινωνία. Αυτή την ισορροπία μεταξύ πολιτικής  σταθερότητας σε ταραγμένους καιρούς και πρωτόγνωρες διεθνείς κρίσεις, αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την οικονομία , την ασφάλεια αλλά και μιας διαρκούς μέριμνας να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους έως πρότινος αόρατους και ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε είναι άτομα με αναπηρία ή άστεγοι, είτε είναι κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, είτε είναι νέοι που εργάζονται υπό την απειλή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, είτε είναι μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι μπορεί να την εγγυηθεί τα τελευταία 4 χρόνια. Αλλά και για τα επόμενα 4. 

  • Η Ελλάδα, η πατρίδα μας χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα φέρει στα επόμενα 4 χρόνια:
    • Περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις. 
    • Περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς. 
    • Περισσότερη ψηφιοποίηση αλλά και αξιολόγηση στο κράτος.
    • Ένα πιο αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείαςχωρίς ουρές στα χειρουργεία, χωρίς ράντζα στα επείγοντα, χωρίς αναμονές στις διακομιδές του ΕΚΑΒ.
    • Ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιοπου αξιολογείται ώστε να μπορέσει να γίνει ξανά  ιμάντας κοινωνικής ανόδου και προκοπής ειδικά για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας που θέλουμε να έχουν ως εφόδιο τη γνώση, για να μπορούν να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. 
  • Σε αυτές τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης τοποθετούνται, δυστυχώς, ως δυνάμεις άρνησης και στείρας καταγγελίας.
    • Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Κοιτάει μονότονα προς τα πίσω και αρνείται να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική για όσα τον οδήγησαν σε δυο διαδοχικές ήττες το 2019 και το 2023.
    • Το ΠΑΣΟΚ, παρότι ένα κόμμα που ανέλαβε στο παρελθόν δύσκολες ευθύνες, μας λέει δια του αρχηγού του, ότι προτιμάει η χώρα να κυβερνηθεί από την Ακροδεξιά προκειμένου να μην συνεργαστεί ο ίδιος με τον κ. Μητσοτάκη. Μια θέση ανεύθυνη και εγωιστική που είναι αναντίστοιχη με τις προσδοκίες πολλών ψηφοφόρων του αλλά και με το παρελθόν του.
      Και δεύτερον, παρότι μιλάει για μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη πράξη δεν τις στηρίζει. Και αυτό αποδεικνύεται από την καταψήφιση σημαντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών της περασμένης τετραετίας που βάζουν την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, στη δημόσια διοίκηση στην απονομή συντάξεων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αναζητώντας πάντοτε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις εντός Βουλής αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Όμως ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε δυνάμεις αδράνειας να βάλουν φρένο ή όπισθεν στην αναγκαία μεταρρυθμιστική αναγεννητική προσπάθεια που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος μας.



Το μεγαλύτερο ψέμα το οποίο διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στα Ιωάννινα:

Διότι θέλω εδώ να μου επιτρέψετε να αποδομήσω το μεγαλύτερο ψέμα το οποίο διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην απελπισία του τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι «θα ιδιωτικοποιήσουμε», λέει, «το ΕΣΥ». Το τι έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες δεν περιγράφεται. Ότι περίπου θα αφήνουμε τους ασθενείς, τους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν στα νοσοκομεία γιατί δεν θα τους δίνουμε φάρμακα γιατί δήθεν τα φάρμακα αυτά είναι ακριβά.

Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα γίνει ένα πανίσχυρο εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτοί οι οποίοι μας ασκούν σήμερα κριτική προφανώς δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν ότι επί δικών μας ημερών εγκρίθηκαν παραπάνω από 200 καινούργιες θεραπείες κατά του καρκίνου με σύγχρονα και πολύ ακριβά φάρμακα. Κανένας ασθενής με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ να στερηθεί κανένα φάρμακο, όσο ακριβό κι αν είναι, εάν είναι η γνώμη τού γιατρού ότι πρέπει να πάρει μια τέτοια θεραπεία.




Η τετραετία της πραγματικά μεγάλης σύγκλισης με την Ευρώπη

 


Από τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκεντρώσεις πολιτών στην Αμφιλοχία και τη Φιλιππιάδα:

  • Η δέσμευσή μας ότι μπορούμε να πετύχουμε μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό 950 ευρώ ισχύει στο ακέραιο, γιατί ξέρουμε πώς μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τελικά μόνο οι ιδιωτικές επενδύσεις -μικρές, μεσαίες, μεγάλες-, οι αγρότες μας οι οποίοι καινοτομούν, συνεργάζονται και εξάγουν, οι τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, μόνο έτσι μπορούν να ανέβουν τελικά οι απολαβές και οι μισθοί στην πατρίδα μας. Και θα μπορέσουμε η επόμενη τετραετία να είναι η τετραετία της πραγματικά μεγάλης σύγκλισης με την Ευρώπη.
  • Χρειαζόμαστε μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ξέρετε πολύ καλά ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να εξακομματική, επτακομματική, ενδεχομένως και οκτακομματική. Γι’ αυτό και πρέπει να στοχεύσουμε ακόμα πιο ψηλά και να βάλουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών ακόμα πιο ψηλά.
  • Η δική μας ατζέντα είναι μόνο το μέλλον. Αφήνουμε σε κάποιους άλλους το διχασμό και το παρελθόν. Πολύ απλά δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Τους έκριναν οι πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου, τους έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θέλουμε τοξικότητα, ότι δεν θέλουμε διχασμό, ότι δεν θέλουμε ανυπόστατες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Όλα αυτά, πια, ανήκουν στο παρελθόν. Εγώ σας ζητώ να δώσουμε μαζί τον αγώνα για το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν θέλω να θεωρήσουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί. Κίνδυνος είναι μόνο ο εφησυχασμός.

 



Η δουλειά δεν έχει τελειώσει

 


Από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Πάτρα:

  • Είμαι όμως εδώ για να σας μεταφέρω ένα απλό μήνυμα: η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Στις 25 Ιουνίου το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η αποστολή μας και θα την πετύχουμε, θα τη φέρουμε εις πέρας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο το οποίο ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν, περνώντας μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες, μέσα από πρωτοφανείς κρίσεις, καταφέραμε να κρατήσουμε ασφαλές το σκάφος της πατρίδας. Και καταφέραμε κυρίως να βάλουμε την Ελλάδα σε μια ρότα ανάπτυξης, σε μια ρότα προκοπής.
  • Έχω κουραστεί να απαντώ στα fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι τάχα πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ. Τους λέμε ξεκάθαρα: εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα παρέχει ποιοτική υγεία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα.
    • Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές μέσα στην επόμενη τετραετία.
    • Θα ξαναφτιάξουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα μεγάλα μας νοσοκομεία.
    • Θα στηρίξουμε τα κέντρα υγείας.
    • Θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στον Προσωπικό Γιατρό και στις προληπτικές εξετάσεις.
    • Θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα όπου αυτό είναι απαραίτητο, αλλά παρέχοντας -και το τονίζω αυτό- δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας. Διότι αυτό επιτάσσει η παράδοσή μας.
  • Είμαστε η μεγάλη, πλατιά, λαϊκή παράταξη αυτής της χώρας. Είμαστε μία παράταξη η οποία πρώτα και πάνω από όλα στέκεται πάντα κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Και αυτή την πολιτική μας θα εξακολουθήσουμε να την εφαρμόζουμε την επόμενη τετραετία.
  • Αν σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι σε αυτές τις εκλογές, ναι, ψηφίζουμε για τις ζωές μας.
    • Ψηφίζουμε για καλύτερους μισθούς, για καλύτερη Παιδεία, για καλύτερη Υγεία, για μία Ελλάδα πιο ασφαλή. Ψηφίζουμε για να έχουμε μία κυβέρνηση που αν, ο μη γένοιτο, πρέπει να διαχειριστεί μία κρίση, να ξέρει πού πατά και πώς να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε απρόοπτο. Για όλα αυτά ψηφίζουμε. Για εσάς τελικά, για τα παιδιά σας, για τα εγγόνια σας, για τους συνταξιούχους μας ψηφίζουμε, για καλύτερες συντάξεις.
    • Και σίγουρα δεν ξεχνάμε. Έτσι δεν είναι; Δεν ξεχνάμε αυτούς οι οποίοι μας φόρτωσαν στο κεφάλι την προσωπική διαφορά και τσάκισαν τις συντάξεις, και τώρα εμφανίζονται ξαφνικά ως υπέρμαχοι των συνταξιούχων.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ψηφίσουμε. Την Παρασκευή το βράδυ, κάποια στιγμή μετά από την τελική μας ομιλία στην Αθήνα, θα σβήσουν τα φώτα της προεκλογικής εκστρατείας. Εγώ θα πάω σπίτι μου, θα περάσω μία μέρα με την οικογένειά μου και την Κυριακή 25η Ιουνίου, για μία μέρα, η ευθύνη περνάει σε όλους σας.

 



Πολιτικές που προστατεύουν και ενδυναμώνουν την εργασία και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία ότι ακολούθησε «αντεργατική πολιτική» και διακηρύσσει πως εάν γινόταν κυβέρνηση θα καταργούσε τους νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Τους καλούμε να πουν συγκεκριμένα τι ακριβώς θα καταργούσαν. Διότι με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα  τελευταία τέσσερα χρόνια η ανεργία μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι εργαζόμενοι απέκτησαν πρόσθετη προστασία  και μεγαλύτερες δυνατότητες εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.Ανάμεσα στα άλλα:

  • Μπήκε σε εφαρμογή η ψηφιακή κάρτα εργασίας που προστατεύει τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και ανασφάλιστη εργασία. 
  • Αναβαθμίστηκε το ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας και ενισχύθηκε με σύγχρονο εξοπλισμό για άμεσους, αντικειμενικούς και διαφανείς ελέγχους.
  • Κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας μακροχρόνια ανέργων από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Αν ένας άνεργος βρει δουλειά ενώ παίρνει το επίδομα ανεργίας μπορεί πλέον να συνεχίσει να λαμβάνει το 50% αυτού ενώ εργάζεται. Έτσι ενθαρρύνουμε τους ανέργους να αποφεύγουν την αδήλωτη εργασία έχοντας υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα.
  • Χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για μαζικά προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Εγκαινιάστηκαν συνεργασίες με διεθνείς κολοσσούς στον τομέα της κατάρτισης (GOOGLE, AMAZON, MICROSOFT, CISCO, COURSERA). Ήδη ξεκίνησε η κατάρτιση 125.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
  • Θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας. Μέτρα για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση των κινδύνων βίας και παρενόχλησης στην εργασία.
  • Θεσμοθετήθηκαν νέες άδειες για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, όπως η επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες, η άδεια πατρότητας 14 ημερών, η γονική άδεια 4 μηνών, άδεια φροντιστή, δικαίωμα ευέλικτων ρυθμίσεων για γονείς και φροντιστές κ.ά.
  • Θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.
  • Δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery.
  • Εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  • Υπερτετραπλασιάστηκε (+372%) ο  ρυθμός των προσλήψεων μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ.


Σημαντική βελτίωση στα ωρομίσθια στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους

 


Νέα σημαντική βελτίωση καταγράφηκε στα ωρομίσθια στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα της  σταθερής ανάπτυξης της οικονομίας, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων, της τόνωσης των εξαγωγών και της μείωσης της ανεργίας.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης μισθολογικού κόστους  αυξήθηκε κατά 5,5% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Και αυτό ήταν το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο που διαπιστώθηκε αύξηση του μέσου ωρομισθίου στη χώρα μας.
  • Υπενθυμίζεται ότι:
    • Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ο μέσος μισθός έχει ξεπεράσει πλέον τα 1.184 ευρώ, που συνιστά αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση με το 2019.
    • Παράλληλα, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ανερχόμενος από τα 650 ευρώ που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ στα 780 ευρώ.


Οχάιο: Πατέρας έβαλε στη σειρά τα 3 αγοράκια του και τα εκτέλεσε

 


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Οχάιο από την τριπλή δολοφονία τριών τρισχαριτωμένων αγοριών, ηλικίας 7, 4 και 3 ετών, που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Ο Τσαντ Ντόερμαν συνελήφθη λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό του έγκλημα την περασμένη Πέμπτη και κρατείται στην κομητειακή φυλακή Κλέρμοντ, όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου για να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο, ο 32χρονος έβαλε τα κλάματα ακούγοντας τους εισαγγελείς να περιγράφουν τη φρίκη που εκτυλίχθηκε το προηγούμενο απόγευμα στο σπίτι του, όταν έβαλε στη σειρά τους τρεις μικρούς γιους του και τους εκτέλεσε.



«Σε μια πράξη ανείπωτης σκληρότητας, ο πατέρας που στέκεται μπροστά σας έβαλε στη σειρά τα τρία μικρά αγόρια και τα εκτέλεσε στο ίδιο του το σπίτι με μια καραμπίνα. Ξέρουμε ότι ένα από τα αγόρια κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι. Ξέρουμε επίσης - από παραδοχή του ίδιου του πατέρα - ότι κυνήγησε αυτό το αγόρι, το έσυρε πίσω στο σπίτι και το εκτέλεσε μπροστά σε μάρτυρες» είπε ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Γκαστ για τον Ντόερμαν στο δικαστήριο, που τελικά όρισε την εγγύηση αποφυλάκισης του άνδρα στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Χαρακτηρίζοντας τους φόνους των αγοριών τη «χειρότερη εγκληματική πράξη» που έχει δει στην καριέρα του, ο Γκαστ εξήγησε ότι η 34χρονη μητέρα των παιδιών προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της γραπώνοντας το όπλο από τον 32χρονο, ο οποίος την πυροβόλησε στο χέρι. Σύμφωνα με τον ίδιο εισαγγελέα, ο Ντόερμαν παραδέχτηκε τις πράξεις του, τις οποίες φαίνεται να είχε προσχεδιάσει.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι από το μακελειό κατάφερε να γλιτώσει η θετή κόρη του άνδρα, η οποία έτρεξε μακριά φωνάζοντας στους γείτονες να καλέσουν την αστυνομία. 

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη σύλληψή του 32χρονου, αυτός εμφανίζεται να κάθεται ήρεμος με το όπλο δίπλα του στα σκαλιά του σπιτιού. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποιούν ενώ τα σκυλιά του γαβγίζουν δυνατά. Στο πίσω μέρος ακούγεται μια γυναίκα να κλαίει και να φωνάζει, η οποία είναι μάλλον η μητέρα των - νεκρών πια - αγοριών.



Κάποια στιγμή και ενώ είναι μπρούμυτα στο έδαφος φορώντας χειροπέδες, ο Ντόερμαν ακούγεται να ζητά από τους αστυνομικούς να γυρίσει ανάσκελα, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «δεν θα βλάψει κανέναν» και ότι είναι ήρεμος. Λίγο αργότερα ακούγεται να δίνει στους αστυνομικούς συμβουλές για να μην τους δαγκώσουν τα σκυλιά του (!) και στη συνέχεια, καθ' οδόν προς το περιπολικό, τους ζητά να βγάλουν το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη του και να του το δώσουν. «Βούλωσέ το. Έχεις το δικαίωμα να μη μιλήσεις. Χρησιμοποίησέ το», ήταν η απάντηση του αστυνομικού που είχε μόλις αντικρίσει το αποτρόπαιο θέαμα των τριών δολοφονημένων παιδιών.



Και τι ψήφιζε ο Σακελλαρίδης τόσα χρόνια; Βελόπουλο - Τον θυμόμαστε με τα capital control που εξαπατούσε

 


Σιγά την είδηση και την προσωπικότητα, που το κάνατε και θέμα, λες και τόσα χρόνια ψήφιζε Βελόπουλο και τώρα θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς αυτό που θυμόμαστε είναι όταν μας εξαπατούσε λέγοντας "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital controls"

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital controls, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Online» του Mega, στην οποία ήταν καλεσμένος." Και τελικά κλείσανε οι τράπεζες, και άρχισε το ακροαριστερό γλέντι κατά του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικονομίας.

Αυτό θυμόμαστε, οπότε γιατί γίνεται θέμα αυτό που είπε, πάντα ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε, αλλά τώρα όπως φαίνεται με τον τελειωμένο πολιτικά Αλέξη Τσίπρα, έχει άλλες βλέψεις.