Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Η δουλειά δεν έχει τελειώσει

 


Από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Πάτρα:

  • Είμαι όμως εδώ για να σας μεταφέρω ένα απλό μήνυμα: η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Στις 25 Ιουνίου το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η αποστολή μας και θα την πετύχουμε, θα τη φέρουμε εις πέρας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο το οποίο ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν, περνώντας μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες, μέσα από πρωτοφανείς κρίσεις, καταφέραμε να κρατήσουμε ασφαλές το σκάφος της πατρίδας. Και καταφέραμε κυρίως να βάλουμε την Ελλάδα σε μια ρότα ανάπτυξης, σε μια ρότα προκοπής.
  • Έχω κουραστεί να απαντώ στα fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι τάχα πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ. Τους λέμε ξεκάθαρα: εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα παρέχει ποιοτική υγεία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα.
    • Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές μέσα στην επόμενη τετραετία.
    • Θα ξαναφτιάξουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα μεγάλα μας νοσοκομεία.
    • Θα στηρίξουμε τα κέντρα υγείας.
    • Θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στον Προσωπικό Γιατρό και στις προληπτικές εξετάσεις.
    • Θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα όπου αυτό είναι απαραίτητο, αλλά παρέχοντας -και το τονίζω αυτό- δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας. Διότι αυτό επιτάσσει η παράδοσή μας.
  • Είμαστε η μεγάλη, πλατιά, λαϊκή παράταξη αυτής της χώρας. Είμαστε μία παράταξη η οποία πρώτα και πάνω από όλα στέκεται πάντα κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Και αυτή την πολιτική μας θα εξακολουθήσουμε να την εφαρμόζουμε την επόμενη τετραετία.
  • Αν σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι σε αυτές τις εκλογές, ναι, ψηφίζουμε για τις ζωές μας.
    • Ψηφίζουμε για καλύτερους μισθούς, για καλύτερη Παιδεία, για καλύτερη Υγεία, για μία Ελλάδα πιο ασφαλή. Ψηφίζουμε για να έχουμε μία κυβέρνηση που αν, ο μη γένοιτο, πρέπει να διαχειριστεί μία κρίση, να ξέρει πού πατά και πώς να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε απρόοπτο. Για όλα αυτά ψηφίζουμε. Για εσάς τελικά, για τα παιδιά σας, για τα εγγόνια σας, για τους συνταξιούχους μας ψηφίζουμε, για καλύτερες συντάξεις.
    • Και σίγουρα δεν ξεχνάμε. Έτσι δεν είναι; Δεν ξεχνάμε αυτούς οι οποίοι μας φόρτωσαν στο κεφάλι την προσωπική διαφορά και τσάκισαν τις συντάξεις, και τώρα εμφανίζονται ξαφνικά ως υπέρμαχοι των συνταξιούχων.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ψηφίσουμε. Την Παρασκευή το βράδυ, κάποια στιγμή μετά από την τελική μας ομιλία στην Αθήνα, θα σβήσουν τα φώτα της προεκλογικής εκστρατείας. Εγώ θα πάω σπίτι μου, θα περάσω μία μέρα με την οικογένειά μου και την Κυριακή 25η Ιουνίου, για μία μέρα, η ευθύνη περνάει σε όλους σας.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου