Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας η ΝΔ


Σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας κινείται η ΝΔ, ενώ εδραιώνεται σε διψήφια ποσοστά το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». Από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι και η προώθηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη θέση του τρίτου κόμματος, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς ο ευρύτερος χώρος (μαζί Το Ποτάμι) συγκεντρώνει ήδη διψήφιο εκλογικό ποσοστό.

Από την πανελλαδική μέτρηση, που καλύπτει χρονικά τη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν, όπως το ζήτημα με την επένδυση στη Χαλκιδική και την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, επιβεβαιώνεται ουσιαστικά μια μη αναστρέψιμη εικόνα για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε ήδη από τις αρχές του έτους, καθώς το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρείται σχεδόν αμετάβλητο (στις 14 ποσοστιαίες μονάδες).

Το μόνο εκλογικό αίνιγμα, σύμφωνα με τη μέτρηση, έχει να κάνει με την οροφή της ΝΔ και την κοινοβουλευτική υπεροπλία της στην επόμενη Βουλή. Κι αυτό γιατί στα ποσοστά που ήδη κινείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (περί του 36%-37%) η αυτοδυναμία δείχνει εξαιρετικά πιθανή και εξαρτάται από τον αριθμό των κομμάτων που θα εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή τους. Με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά το όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής.                       

Στην πραγματικότητα, και η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι με τη συμπλήρωση της διετίας από τις τελευταίες εθνικές εκλογές και την επανασυγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει συντελεστεί μια μεγάλη μεταστροφή του εκλογικού σώματος που προδικάζει εν πολλοίς και την επόμενη ημέρα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό καταλυτική είναι και η υπεροπλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ συντριπτικό είναι το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη λεγόμενη παράσταση νίκης.

Η πολιτική αντεπίθεση που επεδίωξε ο κυβερνητικός συνασπισμός από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με την επίσκεψη Μακρόν και την πρωθυπουργική παρουσία στη ΔΕΘ, είχε οριακά μόνον αποτελέσματα - πρωτίστως έβαλε φρένο στην πολύμηνη καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά διαμόρφωσε συνθήκες για μια ουσιαστική ανάκαμψη της κυβέρνησης. Αντίστοιχο φρενάρισμα, εξάλλου, καταγράφεται και στην απαισιοδοξία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη (άνω του 75%).


ΤΑ ΝΕΑ


Ηράκλειο: Βρήκε χρήματα πάνω στο ΑΤΜ και όχι, δεν τα κράτησε!




Ένας αφηρημένος χρήστης ενός ΑΤΜ και ένας πολίτης - υπόδειγμα. Κάπως έτσι συνοψίζεται η ασυνήθιστη ιστορία που διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί, σε ΑΤΜ στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, πήγε στο μηχάνημα για να πάρει λεφτά, όμως έκπληκτος διαπίστωσε ότι λεφτά... υπήρχαν! Κάποιος άλλος προφανώς είχε κάνει την ανάληψη, χωρίς όμως να πάρει τα χρήματα, τα οποία έστεκαν πάνω στο ΑΤΜ.

Ο άνδρας, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, και αντί να τα πάρει (ήταν περίπου 300 ευρώ), κάλεσε την αστυνομία, η οποία τώρα θα παραδώσει τα χρήματα σε όποιον αποδείξει ότι του ανήκουν.


Πηγή : ekriti.gr


Χαλκιδική: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κασσάνδρα



Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 10:40 το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, ενώ το πρωί στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλεψη έντασης ανέμων που να δημιουργεί ανησυχία για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων και επέκτασης του πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της Πυροσβεστικής η φωτιά κατέκαψε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η φωτιά έκαψε και δύο σπίτια.

Άγρυπνοι στις αυλές των σπιτιών τους παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής αρκετοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες εξοχικών στη Μόλα Καλύβα, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, καθώς οι πύρινες «γλώσσες» έφτασαν μέχρι τον οικισμό.

«Ήταν φρίκη. Πάθαμε σοκ. Νιώσαμε εγκλωβισμένοι. Η πρώτη σκέψη ήταν να μαζέψουμε τα απολύτως απαραίτητα σε περίπτωση που θα έπρεπε να εκκενωθεί ο οικισμός» περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πανδώρα Κουγκαριώτου, ιδιοκτήτρια επιχείρησης στην Μόλα Καλύβα, τις πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Χρηστοφορίδης, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων, ανέφερε ότι μέσα σε μόλις λίγα λεπτά είδε το δάσος να «λαμπαδιάζει» και να «παραδίδεται στις φλόγες». Ο ίδιος επισήμανε ότι τα κουκουνάρια από το πευκοδάσος «έσκαγαν σαν βόμβες δημιουργώντας συνεχώς νέες εστίες φωτιάς». «Χωρίς δεύτερη σκέψη σπεύσαμε με ό,τι μέσα διαθέταμε να βοηθήσουμε στην κατάσβεση», πρόσθεσε.

Με λάστιχα κάτοικοι του οικισμού επιχειρούσαν να βρέξουν τις αυλές των σπιτιών τους, την ίδια ώρα που πυκνοί μαύροι καπνοί κύκλωσαν τον οικισμό και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Στο άκουσμα της μεγάλης φωτιάς αρκετοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, που μετά το πέρας της θερινής σεζόν είχαν επιστρέψει στους τόπους μόνιμης διαμονής τους, έσπευσαν στην Μόλα Καλύβα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Η περιοχή –τουριστικός προορισμός– ακόμη και τώρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνει ικανοποιητικό αριθμό ξένων επισκεπτών. Για πολλούς εξ αυτών, όπως τόνισαν, η πυρκαγιά ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά δεν τους εξώθησε να διακόψουν την παραθέρισή τους.

Άπαντες, ντόπιοι και ξένοι, εξήραν την έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, χωρίς την οποία όπως είπαν η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Από την πρώτη στιγμή δεκάδες πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα μετέβησαν στην φλεγόμενη περιοχή, ενώ τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Εξάλλου, σκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κινητοποιήθηκαν άμεσα συνδράμοντας στο έργο της πυρόσβεσης και αρκετοί ήταν οι εθελοντές που ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ερευνώνται εάν και κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για ανθρώπινο παράγοντα. «Εάν επρόκειτο για εμπρησμό, ο υπαίτιος θα πρέπει να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί σκληρά» ανέφερε ο βουλγαρικής καταγωγής Γκεόργκι Βίγιατσεφ, που διατηρεί διαμέρισμα στην περιοχή και όπου κάνει κάθε καλοκαίρι τις διακοπές του. Καθώς επέστρεφε το βράδυ στο σπίτι του, προέβλεψε ότι «δύσκολα θα κλείσει μάτι τη νύχτα» και το πιθανότερο είναι «να κοιμηθεί σε βάρδιες με τη σύζυγό του».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Καθημερινή


Μετά την απέχθεια των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ στην αριστεία και την σημαία στόχος η θρησκεία! Πουλάκης : Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία



«Είναι κατάλοιπο της αντίληψης "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών που δεν έχει με τίποτα άλλο σοβαρό να ασχοληθεί και ζητά από το κράτος να αποκτήσει σε όλες του τις εκφάνσεις «κοσμικά χαρακτηριστικά».

Γνωρίζουμε την απέχθεια των Συριζαίων για την αριστεία και την θρησκεία και την σημαία και το επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία όπως τώρα ο κ. Πουλάκης που ανατριχιάζει με την προσευχή στα σχολεία όπως ο διάολος το λιβάνι.

Ο Πουλάκης έχοντας λύση όλα τα προβλήματα της προβληματικής κυβέρνησης που είναι γραμματέας σε συνέντευξή του στη Βραδυνή λέει ότι η σχολική προσευχή είναι «κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… "Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών"».

Ο κ. Πουλάκης λέει στην συνέντευξη του ότι «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά». 

«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει η στελεχάρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



Ν.Δ: Επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ξεκινήσει ο έλεγχος πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών



Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών ξεκίνησε την περίοδο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών ξεκίνησε την περίοδο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Τότε, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε και ήταν απέναντι σε κάθε έλεγχο νομιμότητας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο περιπτώσεις σαν αυτή του κ. Πολυμερόπουλου. 

Καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, να ενημερώσει τους πολίτες γιατί σταμάτησε από τον Ιανουάριο του 2015 τους ελέγχους για την ορθή τήρηση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. 

Επίσης, πόσες υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν εκκρεμείς στα Πειθαρχικά Συμβούλια, με ορατό τον κίνδυνο στο τέλος του έτους πολλοί από αυτούς να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους».

Το ενημερωτικό σημείωμα απο τον Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη :





Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Καμμένος έχει άραγε συναίσθηση των όσων κάνει;




Στήν προκλητικότητα του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, μετά από δημοσίευμα στα parapotitika.gr  αναφέρεται η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας :

«Ο κ. Καμμένος έχει άραγε συναίσθηση των όσων κάνει; 

Αναμένουμε την απολογία του τη Δευτέρα. 

Ο κ. Τσίπρας θα κοιτάζει πολύ καιρό ακόμα τους υπουργούς του να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει; 

Θα συνεχίσει να τους καλύπτει αδύναμος να πράξει τα αυτονόητα;»


Ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση και στην Θεσσαλονίκη



Όπως και στην Αθήνα έτσι και στην Θεσσαλονίκη τα πανεπιστήμια είναι φωλιές κακοποιών και κάθε είδους επικίνδυνου για την δημόσια ασφάλεια εγκληματικού στοιχείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει το thestival.gr , λίγο μετά τις 3:00 ομάδα τριάντα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ σε όχημα της Αττικό Μετρό, που βρισκόταν εντός του εργοταξίου, απέναντι από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ την οποία είχαν και ως ορμητήριο.

Μετά από λίγο η ίδια ομάδα κακοποιών βγήκε από τον χώρο του ΑΠΘ και κινήθηκε προς την οδό Αγίου Δημητρίου, αφού πρώτα τοποθέτησε κάδους και άλλα αντικείμενα επί της οδού Εθνικής Αμύνης.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πάνω από είκοσι βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο.

Όπως λένε οι και εντολές των αστυνομικών που τους έχει δώσει αυστηρά η πολιτική ηγεσία, δεν έγινε καμία σύλληψη ούτε καν προσαγωγή


Νέο επενδυτικό… σοκ για την κυβέρνηση: Φεύγουν οι Καταριανοί από την Ελλάδα



Το προφίλ του GRinvest, που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να φιλοτεχνήσει στη ΔΕΘ, «ξηλώνουν» οι ξένοι επενδυτές. Πριν καν… στεγνώσει το μελάνι της απόφασης των Καναδών της Eldorado Gold να αναστείλουν τις δραστηριότητες στις Σκουριές, γεγονός που απεφεύχθη την τελευταία στιγμή κατόπιν υπαναχώρησης της κυβέρνησης, σειρά παίρνουν οι Καταριανοί. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο επενδυτικός όμιλος του Κατάρ, Al Rayyan, το κράτος αίρει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα (Οξυά, Ζάκυνθος και Κέρκυρα, όπου φέρεται να κατέχει το ξενοδοχείο «Miramare»), χαρακτηρίζοντας τη χώρα αρνητική σε επενδύσεις.

Αιχμές

«Το 2010 δόθηκε προτεραιότητα από το κράτος του Κατάρ στις επενδύσεις στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτόν και η Al Rayyan, ως όχημα επενδυτικό, έχει συσταθεί στην Ελλάδα και όχι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η ανάπτυξη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει από εδώ και να εξαπλωθεί περαιτέρω στην Ευρώπη. Αυτό, για τους γνωστούς λόγους σε όλους μας, δεν ευδοκιμεί και συνεχώς σκοντάφτει σε εμπόδια», επισημαίνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Το κράτος του Κατάρ, όπως και κάθε κράτος, κατά καιρούς συμβαίνει να αντιμετωπίζει κάποια πολιτικά ζητήματα, αλλά στην περίπτωση των επενδύσεων δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, πόσω μάλλον δυσφήμηση, παρά μόνο στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις του κράτους του Κατάρ, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, απασχολούν επαγγελματικά χιλιάδες κόσμο. Μερικοί δεν επιθυμούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα γενικότερα. Αλλά και ειδικότερα, μιλώντας για τη Ζάκυνθο, διάφοροι παράγοντες δήλωναν σε αρκετές περιστάσεις ότι δεν θέλουν επενδυτές, επιθυμούν να αναπτύξουν οι ίδιοι την περιοχή».

Tόσο το project στη Ζάκυνθο (αφορά σε μία έκταση περίπου 14.000 στρεμμάτων) όσο και το παλαιότερο στην Οξυά έχουν «κολλήσει» εδώ και αρκετά χρόνια, με συνέπεια οι Καταριανοί να καταγγέλλουν ότι είχαν περισσότερες συναντήσεις με δικηγόρους παρά με μηχανικούς. «Τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν, με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις. Η λογική πορεία θα ήταν τα τελευταία χρόνια να γίνονται συναντήσεις με μηχανικούς και κατασκευαστές. Η κατάληξη είναι να γίνονται συναντήσεις μόνο με νομικούς συμβούλους και δικηγορικές εταιρίες», σημειώνουν και καταλήγουν: «Η εταιρία θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους της, τον ΕΝΦΙΑ και τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό κράτος, δίχως, όμως, να υλοποιηθούν τα πρωταρχικά της σχέδια για ανάπτυξη».


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ
Ελεύθερος Τύπος


Από τους 31 πορτοφολάδες οι 26 αφέθηκαν ελεύθεροι να συνεχίσουν ανενόχλητοι την δράσης τους



Με λίγα λόγια προσέξτε τα πορτοφόλια σας γιατί η συμμορία ξανά επιστρέφει στην δράση της με την σύμφωνη γνώμη της δικαιοσύνης.

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στην ελληνική δικαιοσύνη και η ευκολία που αφήνονται ελεύθεροι αποδεδειγμένα κακοποιοί που είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν την δράσης τους σε βάρος αθώων πολιτών.

Η πολύ καλά στημένη και επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έφερε στην δικαιοσύνη συμμορία πορτοφολάδων που είχαν ρημάξει αθώους πολίτες στα ΜΜΕ.

Εχθές οδηγήθηκε η πολυμελής συμμορία στην δικαιοσύνη όπου αποφάσισε να αφήσει ελεύθερα το 90% των μελών της συμμορίας για να συνεχίσουν την δράση τους.

Ελεύθερα λοιπόν να επιστρέψουν στα πόστα τους είναι από εχθές τα  26 από τα 31 μέλη της συμμορίας των πορτοφολάδων, τα μέλη της συμμορίας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και τελικά μετά τις ανακριτικές διαδικασίες αποφασίστηκε από ανακριτή και εισαγγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες.


Με δοκιμή βόμβας υδρογόνου απειλεί τώρα η Βόρεια Κορέα



Δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό δήλωσε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει η Βόρεια Κορέα, μετά την απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να «καταστρέψει» την απομονωμένη χώρα.

Στην ασυνήθιστα σκληρή ανταλλαγή απειλών και ύβρεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ «πνευματικά διαταραγμένο Αμερικανό υπερήλικα, τον οποίο θα τιθασεύσω με φωτιά». Απαντώντας στη δήλωση αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι εμφανώς ένας παράφρων, θα δοκιμασθεί όπως ουδέποτε άλλοτε». Ανακοινώνοντας νέα σειρά κυρώσεων εναντίον της Πιονγιάνγκ, ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε ότι αυτές θα στοχεύουν τα δίκτυα μεταφορών και εμπορίου της Βόρειας Κορέας. Το νέο προεδρικό διάταγμα για την επιβολή των κυρώσεων επιτρέπει επίσης στις αμερικανικές αρχές να στρέφονται κατά συγκεκριμένων εταιρειών και οργανισμών, οι οποίοι διευκολύνουν τις εμπορικές ανταλλαγές της Πιονγιάνγκ.

«Το προεδρικό διάταγμα θα διακόψει τις πηγές χρηματοδότησης του οπλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας», είπε ο πρόεδρος Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι οι νέες κυρώσεις αφορούν τον ενεργειακό, ιατρικό, μεταλλευτικό, κλωστοϋφαντουργικό και μεταφορικό τομέα της βορειοκορεατικής οικονομίας.

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, λέγοντας: «Κάθε πλευρά οφείλει να επιδείξει σύνεση».



Καθημερινή


ΙΣΑ κατά Πολάκη: Παίζεις πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού



Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή της 10χρονης Νεφέλης η οποία έπρεπε να μεταβεί στην Ιταλία και εκεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένη επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας της.

Όλα ξεκίνησαν με μια συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου, στο Κόκκινο, ο οποίος υποστήριξε ότι η επέμβαση αφαίρεσης όγκου που χρειάζεται η μικρή Νεφέλη, μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ακριβώς δίπλα, δηλαδή, από το "Αγία Σοφία" όπου νοσηλευόταν το παιδί και κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη ότι έκανε αντικείμενο επικοινωνιακού παιχνιδιού ένα άρρωστο παιδί με αφορμή την καμπάνια συλλογής χρημάτων που διεξήγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αναδημοσίευσε τη συνέντευξη του κ. Γεωργακόπουλου σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: "Ποσο θα ξεφτυλιστεις ακόμα Πατουλη στην προσπάθεια σου να κανεις αντιπολίτευση στο υπουργείο υγείας ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ;;;;;;;;
Πόση ψευτιά και υποκρισία θα χρησιμοποιήσεις πατώντας στον ανθρώπινο πόνο ;;;;;;"


Στην απάντηση του ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη εθνικό υβριστή που παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του και τονίζει ότι όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους αυτούς που τη βοήθησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρει τα εξής:

"Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού (πατήστε εδώ). Μάλιστα ο θεράπων ιατρός επικοινώνησε ο ίδιος με το Κέντρο στην Ιταλία και τους ζήτησε να δεχτούν να χειρουργήσουν το παιδί (πατήστε εδώ) και μάλιστα το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω του επείγοντος της μορφής της νόσου.

Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σε πλήρη σύνθεσή του, αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στην έκκληση δύο απελπισμένων γονιών και να βοηθήσει ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Σε αυτή την περίπτωση θα θέλαμε σίγουρα να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.

Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε.

Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη"

Ο Γ. Πατούλης, έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και έγγραφα από δημόσιο νοσοκομείο που σημειώνουν την ανάγκη χειρουργικής αντιμετώπισης της ασθένειας του 10χρονου κοριτσιού και μάλιστα σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.




Πηγή : liberal.gr


10 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση από την Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα»



Έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα», δίνει στην ΝΔ το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά είναι μεγαλύτερη γύρω στις 14 μονάδες, με την Ν.Δ. να συγκεντρώνει το 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%.

Πρόθεση ψήφου :

Ν.Δ. 26%
ΣΥΡΙΖΑ 16,1%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,2% 
Χρυσή Αυγή 5,2%
ΚΚΕ 5%
 Ένωση Κεντρώων 2,4%
Ποτάμι 2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%
Πλεύση Ελευθερίας 1,4%
Λαϊκή Ενότητα 1,2% 
αδιευκρίνιστη ψήφος 10%.

Εκτίμηση ψήφου :

Ν.Δ. 36,7%
ΣΥΡΙΖΑ 22,7%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,8%
Χρυσή Αυγή 7,3%
ΚΚΕ 7,1, 
 Ένωση Κεντρώων 3,4%
ΑΝΕΛ 2,9% 
Ποτάμι με 2,8%.

Στην παράσταση νίκης, το 68% προβλέπει επικράτηση της ΝΔ και μόλις το 17% «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι μόλις 13% του Αλέξη Τσίπρα, το 43% απαντά «Κανένας». 

Το 75% κρίνει ως αρνητικό το έργο της κυβέρνησης και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας.  

Το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ και το 59% αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Μητσοτάκης.

Αρνητική εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας έχει το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.




Δήλωση Γραμματέα Π.Ε.Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκη για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ι.Τ.Ε.



Ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη αναφορικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Ι.Τ.Ε έκανε την παρακάτω δήλωση : 

«Μόνον προϊόν θράσους και σύγχυσης μπορούν να είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για “ανάσα στην έρευνα και κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν”.

Ο κ. Τσίπρας είναι εχθρός της νεολαίας. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός με την πιο γερασμένη νοοτροπία.

Όχι μόνο σε επιλογές προσώπων, αλλά κυρίως σε αντιλήψεις.

Διότι ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να διανοηθεί να βάλει “χέρι” στο ταμείο αλληλεγγύης των γενεών, για να πληρώσει συντάξεις σήμερα, σε βάρος των νέων αύριο;

Ποιος πρωθυπουργός θα προστάτευε τους κομματικούς του πελάτες, στερώντας δουλειές και ευκαιρίες από τους νέους;

Ποιος Πρωθυπουργός θα δεχόταν να ψηφιστεί ο “αναχρονιστικός” νόμος Γαβρόγλου που υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα μεταπτυχιακά και την έρευνα;

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής. Οι νέοι και οι επιστήμονες δεν περιμένουν την μικροπολιτική της αυταπάτης και του ασύστολου ψεύδους να τους δώσει κίνητρα!”».


Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο επιβαινόντων του υπερελαφρού αεροσκάφους



Εντοπίστηκαν μέσα σε χαράδρα οι σοροί των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κερασιά Ροδόπης. Τις έρευνες για τον εντοπισμό τους δυσχέραναν η καταρρακτώδης βροχή στην περιοχή, το σκοτάδι, αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην περιοχή επιχειρούν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε πως το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχέραινε η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατέβαιναν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.

Σημειώνεται πως το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα στις 12.35 από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι υπηκόους Ουκρανίας και προορισμό το Βουκουρέστι. 

Μαζί του και με κοινό προορισμό, απογειώθηκε και ένα δεύτερο επίσης, μικρό αεροσκάφος, το οποίο λίγη ώρα μετά την απογείωση, ανέφερε στο FIR της Σόφιας ότι δεν βλέπει το έτερο αεροσκάφος. 

Η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ήταν άμεση και στο πλαίσιο αυτής απογειώθηκε περίπου στις 17.00 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και κατηύθυνε τις έρευνες εντοπισμού στην περιοχή της Κερασιάς, όπου και εντοπίστηκε νωρίτερα το ένα φτερό του αεροσκάφους, απόδειξη της πτώσης και συντριβής του.



Πηγή : tovima.gr