Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Αλητεία, χυδαιότητα απο οπαδούς του ΠΑΟΚ «Θα πάτε να βρείτε τον Άλκη» – «Λευτεριά στα αδέρφια μας»


Απίστευτη αλητεία, από κακοποιούς και όχι οπαδούς ομάδας.

Μόλις λίγες μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη που συγκλόνισε και συγκλονίζει το πανελλήνιο, κάποιοι κακοποιοί δε λένε να βάλουν μυαλό, με τις εικόνες ντροπής να συνεχίζονται στα ελληνικά γήπεδα.

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β΄ με τον Ολυμπιακό Β΄ για το δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας,  κακοποιοί του Δικεφάλου, από την αρχή του αγώνα, φώναζαν «λευτεριά στα αδέρφια μας». Ποιους εννοούσαν; Τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη.

Τους ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή από ένα 19χρονο παιδί τους θεωρούν αδέρφια τους. Φυσικά, δεν έμειναν μόνο σε αυτήν την πρόκληση.

Από την αρχή, έβριζαν χυδαία τους παίκτες των «ερυθρολεύκων», ενώ με το τελευταίο σφύριγμα, ήρθε και το αποκορύφωμα. «Θα πάτε να βρείτε τον Άλκη», φώναζαν στους παίκτες του Αριέλ Ιμπαγάσα. Αδιανόητα πράγματα από ομάδες κακοποιών. 

Αθλιότητες επικίνδυνων και αμετανόητων κακοποιών, που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Εικόνες ντροπής, εμετικά λόγια και μένει να φανεί αν θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και εάν θα συνεχιστεί, να κάνουν κακοποιοί στα γήπεδα ότι θέλουν.



Οικονόμου για Τσίπρα: Προτείνει ξανά ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αλλάξει την πραγματικότητα


 

Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μια εύκολη συνταγή για όλα, αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με την τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μια εύκολη συνταγή για όλα. Λεφτά και προσλήψεις. Έτσι λοιπόν και σήμερα ήταν επικίνδυνα απλοϊκός σε όσα είπε για ένα τεράστιο σε μέγεθος κοκτέιλ διεθνών κρίσεων. Φάνηκε ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα και δεν κατανοεί το μέγεθος και τις διαστάσεις των κρίσεων για αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει. Από κούφια συνθήματα όμως οι Έλληνες έπαθαν κι έμαθαν.

ΥΓ. Να του υπενθυμίσουμε ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, δεν ακούστηκε πρώτη φορά από τον κ. Πολάκη. Το είπε ο ίδιος μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απλώς ο κ. Πολάκης την εξειδικεύει.





Συνελήφθη και ο 12ος δράστης της δολοφονίας του Άλκη

 



Συνελήφθη και ο 12ος δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη Καμπανό στη περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, γεννηθέντα στη Θεσσαλονίκη το 2000 ο οποίος είναι ο οδηγός του Wolksvagen Polo που συμμετείχε στην επίθεση. Μάλιστα, ο 22χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες που έδωσαν πολίτες στην ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου:

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν.



Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς





Δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία έπεσαν νεκροί από στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού.

H ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.



Προβάδισμα 11,7% για τη ΝΔ, όχι στις πρόωρες εκλογές

 


Με μεγάλη διαφορά που κυμαίνεται στο 11,6 στην πρόθεση και με 12,4 στην αναγωγή επί των εγκύρων, προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική έρευνα της OPINION POLL.




Η ΝΔ, παρά την φθορά διατηρεί το καθαρό προβάδισμα με 31,2% έναντι 19,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει και σε αυτή τη δημοσκόπηση τη δυναμική του, καταγράφοντας ποσοστό 14,2%, που με την αναγωγή φτάνει στο 15,1%.

Ακολουθούν το Κ.Κ.Ε με 7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 4%, το ΜΕΡΑ25 με 2.6%. 

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά έχουν ως εξής: 

Ν.Δ 33.2%, ΣΥΡΙΖΑ 20.8%. ΚΙΝΑΛ 15.1%, Κ.Κ.Ε 5%. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3%, ΜΕΡΑ25 2.8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στη δημοφιλία, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται του Αλέξη Τσίπρα σχεδόν 20 ποσοστιαίων μονάδων. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει απαξιωμένος, και θεωρείται από τους πολίτες τελειωμένος πολιτικά, αφού δεν μπορεί να φτάσει σε ποσοστά ούτε τον ΚΑΝΕΝΑ που έρχεται δεύτερος.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (63%) απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ μετά τις εκλογές ή μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.




Πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες αναδεικνύεται η ακρίβεια με 49% με την πανδημία να περιορίζεται στο 26.8%. Ακολουθούν τα θέματα της Οικονομίας με 20% και η ανεργία με 8.6%. Ακολουθούν η εγκληματικότητα/παραβατικότητα με 6.2% ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του νεαρού Άλκη στην Θεσσαλονίκη και της υπόθεσης του βιασμού στην Θεσσαλονίκη που απασχόλησαν και απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη, η Τουρκική προκλητικότητα με 4.7% και η κατάσταση Νοσοκομείων, δομών υγείας με 4.6%

Το 5.5% δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάστασή του, το 31.8% ότι παραμένει η ίδια, όταν το 62.5% δηλώνει ότι έχει χειροτερέψει. Επίσης ότι το 19.8 % δηλώνει ότι μπορεί χωρίς δυσκολία να πληρώνει τους λογαριασμούς της ενέργειας, το 67.9% ότι μπορεί να τους πληρώνει με δυσκολία, ενώ το 11.6% δηλώνει ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει. Όπως και ότι το 76.8 διαπιστώνει ότι έχουν αυξηθεί πολύ και αρκετά τα καταναλωτικά προϊόντα που προμηθεύεται όταν πηγαίνει να ψωνίσει σε κάποιο supermarket. Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση το 27.4% δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα έναντι ενός 68.9%.

Εκφράζεται μια σχετική αισιοδοξία όσον αφορά την πορεία της πανδημίας. Το 55.4% εκτιμά ότι βρισκόμαστε κοντά στο οριστικό τέλος της πανδημίας, με το 36.3% να έχει μια πιο συγκρατημένη ή και αρνητική άποψη. Αυτό το κλίμα οδηγεί το 55.7% να θεωρεί ότι μπορούν να υπάρξουν στο επόμενο διάστημα μέτρα χαλάρωσης των μέτρων, με το 39% να κρατά μια πιο επιφυλακτική στάση.

Σημειώνεται ότι το 40.4% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση όσον αφορά τις υγειονομικές, κοινωνικές, οικονομικές παρενέργειες της.

Σημαντική αποδοχή έχει η προμήθεια των Rafale στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, η αναγγελία μείωσης του Φ.Π.Α και το voucher των 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για προμήθεια ηλεκτρονικό εξοπλισμό με ποσοστά 64,7%, 80.7% και 68.9%. Η αποδοχή αυτή βρίσκεται υψηλά οριζόντια σε όλα τα κομματικά ακροατήρια , με υψηλότερα τα ποσοστά σε Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ.

Το συνολικό έργο της Κυβέρνησης ικανοποιεί πολύ και αρκετά κατά 37.5%. Το 61.6% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο. Τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής συναντώνται στους ψηφοφόρους του 2019 της Ν.Δ με 66.3% και του ΚΙΝΑΛ με 48.8%.

Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί πολύ και αρκετά το 11.2% της κοινής γνώμης ( 26.1% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , ενώ η αντιπολιτευτική τακτική του ΚΙΝΑΛ ικανοποιεί το 14.7% ( 48.8% μέσα στο ΚΙΝΑΛ)

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται πρώτος στην δημοφιλία με 48 .7% , ενώ δεύτερος πολύ κοντά βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 47.1%. Ακολουθούν ο Α. Τσίπρας με 30%, Δ. Κουτσούμπας 29.5%, Γ. Βαρουφάκης με 19.6% και ο Κ. Βελόπουλος με 18.8% .

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διεργασίες αυτή την περίοδο στον χώρο όσων αυτοπροσδιορίζονται Κεντρώοι ή Κεντροαριστεροί. Στο ερώτημα ποιος εκπροσωπεί από τους πολιτικούς αρχηγούς τον χώρο του Κέντρου καλύτερα , πρώτος βρίσκεται ο κανένας με 24.2% και επί των συγκεκριμένων προσώπων προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 21.5%, ακολουθεί ο Ν.Ανδρουλάκης με 20.5% και τρίτος ο Α.Τσίπρας με 13% . Όταν εστιάζουμε σ΄όσους δηλώνουν κεντρώοι περνάει μπροστά ο Ν.Ανδρουλάκης με 29% , ακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης με 26.9% και τρίτος είναι ο Α. Τσίπρας με 10.9%

Στο ερώτημα ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς, πρώτος εμφανίζεται ο κανένας με 28, 2% και επί των συγκεκριμένων προσώπων προηγείται ο Α.Τσίπρας με 23.9% και ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης με 21.3% . Όταν όμως εστιάζουμε σε όσους δηλώνουν Κεντροαριστεροί, ο Α.Τσίπρας αυξάνει την διαφορά φτάνοντας το 43.5% και ακολουθεί ο Ν.Ανδρουλάκης με 23.3%.





Ο Κ.Μητσοτάκης είναι πρώτος και με σημαντική διαφορά στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός. Συγκεντρώνει το 35.8% των προτιμήσεων , με τον Α. Τσίπρα να επιλέγεται από το 16.4%. Ακολουθούν ο Ν. Ανδρουλάκης με 6% και οι Δ. Κουτσούμπας, Κ. Βελόπουλος και Γ. Βαρουφάκης με 1%, 1.9% και 1.3% αντίστοιχα . Το 32.6% επιλέγει τον Κανένα.

Ικανοποίηση από το έργο του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη δηλώνει το 48%. Αντίθετη άποψη έχει το 50.1%. Τα πιο υψηλά ποσοστά αποδοχής εμφανίζονται στους ψηφοφόρους του 2019 της Ν.Δ με 78.4% και του ΚΙΝΑΛ με 67.9%

Στο ερώτημα ποια Κυβέρνηση θα προτιμούσαν να προκύψει μετά από τις εκλογές, επιλέγονται κατά σειρά: Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ 24.2% , Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ 17.9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ 17.3% , Αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 8.4% και ακολουθούν διάφορα άλλα σχήματα, ενώ το 20.7% δεν απαντά.



Αβραμόπουλος: «ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας αναγορεύονται ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων Τουλουπάκη-Βαξεβάνη»

 


Παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη απεφάνθη οριστικά και αρχειοθέτησε την υπόθεση και ως προς τον κ. Αβραμόπουλο, όσο και ως προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας ανοικτά την κρίση της δικαιοσύνη, επανήλθε ζητώντας εξηγήσεις για «αδιευκρίνιστα ποσά» που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους.

Την ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπλοκή δικαστικών λειτουργών, είναι κατηγορούμενα και απολογούνται στην δικαιοσύνη για το στήσιμο κατηγοριών ώστε να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους, ζητούν με θράσος εξηγήσεις γιατί η δικαιοσύνη αθώωσε αυτά τα πολιτικά στελέχη και αποκαλύφθηκε η σκευωρία της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Αβραμόπουλος, απαντώντας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του αποδεικνύουν ότι επιχειρούν να καθοδηγήσουν, να ελέγξουν, και να υπαγορεύσουν στην Δικαιοσύνη τις επιδιώξεις τους εναντίων των πολιτικών τους αντιπάλων και δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η εποχή αυτή έχει λήξει οριστικά με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Είναι όμως άξιο επισήμανσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρόεδρος του αναγορεύονται ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων Τουλουπάκη-Βαξεβάνη και λοιπών, την στιγμή που αυτοί καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την διάπραξη βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων. Φοβούνται άραγε κι άλλες αποκαλύψεις;».

Ο ίδιος προσθέτει ότι « Όσον με αφορά από την αρχή σεβάστηκα, σέβομαι κι εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία για περισσότερο από 8 χρόνια έλεγξε εξονυχιστικά όλες τις συγκεκριμένες υποθέσεις που είχαν να κάνουν με τις συκοφαντίες ανώνυμων κουκουλοφόρων και τις έθεσε 2 φορές ομόφωνα στο αρχείο και συνεπώς δεν πρόκειται να ανοίξω κανέναν διάλογο με εκείνους που κατηγορούνται από την Δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας. Τον λόγο για αυτούς έχει πλέον η Δικαιοσύνη και μόνο. Τίθεται όμως το ερώτημα, τι ζητά ο κ. Τσίπρας από τον κ. Πρωθυπουργό; να παρέμβει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και να υπαγορεύσει τις αποφάσεις της όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;»



Αποκάλυψη MEGA: Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας «δείχνει» εξωτερική παρέμβαση

 


Η υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα έχει δημιουργήσει ερωτηματικά που αναμένεται να απαντηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα οι καταθέσεις των γιατρών και των ιατροδικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

«Κλειδί» στην υπόθεση αποτελούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της μικρής Τζωρτζίνας, που αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο του θανάτου της.

Σε μία νέα αποκάλυψη για την υπόθεση προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» και το «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως ανέφερε χθες, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

Οι απαντήσεις από τον βηματοδότη

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση, αφήνοντας δύο σαφή και δραματικά ενδεχόμενα.

Η αποκάλυψη αυτή θα ληφθεί υπόψιν από τις ανακριτικές αρχές καθώς αποτελεί κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να εξηγήσει τον θάνατο του κοριτσιού.

Πώς ξεκίνησαν οι περιπέτειες υγείας της Τζωρτζίνας

Τα πρώτα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2021, όταν εισήχθη για εξετάσεις στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με σπασμούς.

Τότε, όπως αναφέρουν ιατροί, υπήρξαν πλήρεις εξετάσεις στην εννιάχρονη χωρίς να καταδείξουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Όμως αιφνιδιαστικά και ενώ πάλι το κορίτσι ήταν στον θάλαμό του, χωρίς παρουσία ιατρών και νοσηλευτών (στο πλευρό του ήταν η μητέρα του), φέρεται να έπαθε ανακοπή για άγνωστο λόγο.

Το κορίτσι, για το οποίο δόθηκε η εντύπωση ότι είχε αποβιώσει, συνήλθε ύστερα από οκτώ λεπτά λιποθυμίας, αλλά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Σε ένα συμβάν που κρίνεται σημαντικό για τη διαλεύκανση όλων των θανάτων των κοριτσιών της εν λόγω οικογένειας.


Πηγή : in.gr



«Χαμόγελο του Παιδιού» : Βασάνιζαν και την αδελφή του 7χρονου

 


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τη δολοφονία 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη, καταγγέλλει ένα πρωτοφανές κενό του συστήματος.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε μία σειρά ενεργειών, τόσο για τη μητέρα του Χ.Κ, ως ανήλικη, όσο και για την αδελφή του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα αναφέρει αναλυτικά το χρονικό των καταγγελιών που αφορούσαν την συγκεκριμένη μητέρα:

• Στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε επιτόπια παρέμβαση της τότε ανήλικης, Χ.Κ, (μητέρα του δολοφονημένου παιδιού), η οποία τότε ήταν 15 ετών. Η επιτόπια πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας που έλαβε ο Οργανισμός από πολίτη. Επιπλέον, σύμφωνα με το άτομο που κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056, η τότε ανήλικη κυοφορούσε.

• Στις 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η φερόμενη ως αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση. Το κορίτσι φαίνεται ότι είναι αδελφή του δολοφονημένου παιδιού, καθώς η καταγγελία αφορούσε τη μητέρα της, Χ.Κ.

• Στις 17 Μαΐου 2018 – την επόμενη δηλαδή ημέρα – ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το παιδί είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της και εθελοντές του Οργανισμού βρίσκονταν κάθε λεπτό κοντά της για τη φροντίδα και ανακούφισή της. Ωστόσο, η μητέρα αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή.

• Στις 21 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ψυχολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το παιδί με αφορμή το περιστατικό με τους μώλωπες στο σχολείο.

• Στις 27 Ιουνίου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σήμερα είναι σε ανάδοχη οικογένεια. Από την παιδοψυχιατρική εκτίμηση που διεξήχθη φαίνεται ότι το παιδί που βρέθηκε νεκρό ζούσε από τον Νοέμβριο του 2016 με τον πατέρα του στην Πολωνία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

• Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σώθηκε, ωστόσο, τι ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη και του άλλου παιδιού;

• Ενώ έγιναν πολλές ενημερώσεις και ενέργειες για την προστασία των παιδιών φαίνεται ότι το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε για την ολιστική στήριξη της οικογένειας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.

«Θα μπορούσε να έχει σωθεί…», καταλήγει η ανακοίνωση του Χαμόγελο του Παιδιού.