Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στα ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ


 

Το πρωί της Πέμπτης (16/11/2023) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μία σειρά έκτακτων οικονομικών μέτρων για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Συνολικά 225.000 δικαιούχοι ΑμΕΑ ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 250 ευρώ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

«Σκοπός μας δεν είναι απλά να μειώσουμε τον πληθωρισμό αλλά να δούμε και σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να πετύχουμε μείωση τιμών. Εκεί κατατείνει και η προσπάθεια που κάνουμε με το 5% στα τρόφιμα. Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Θα δοθεί περαιτέρω στήριξη με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές μας» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος ανακοίνωσε:

Επιπλέον 350 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από παρεμβάσεις για να στηριχτούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας και συγκεκριμένα είπε:

«Τον Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι».



Μητσοτάκης : Αναρωτιέμαι ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο ακόμα θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση


 

Αναφορά στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», που διοργανώνουν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Travel.gr, το ταξιδιωτικό site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, και το Πρώτο Θέμα.

Στο τέλος της συζήτησης, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή της αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα η αναφορά του δημοσιογράφου Αντώνης Σρόιτερ, έγινε σε συνάρτηση με όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ερωτώμενος εάν του «λείπει ο κ. Τσίπρας».

Στο σημείο εκείνο και με το κοινό να ξεσπά σε γέλια, ο πρωθυπουργός με εύθυμη διάθεση και χαμογελώντας, τόνισε πως δεν θα μπει στον «πειρασμό» να σχολιάσει τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, παρά μόνο να αναρωτηθεί «εάν θα παραμείνει αξιωματική».



Έλουσαν με καφέδες τον Ανδρουλάκη στο Πολυτεχνείο σκεφτείτε τι θα κάνουν στον Κασσελάκη

 


Είχαν προνοήσει και έφεραν ομπρέλα για τους καφέδες!!

Με το που πάτησε το πόδι του στο Πολυτεχνείο ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικράτησε ένταση με βρισιές, κράξιμο και καφέδες εναντίον του. 

Αμέσως μόλις πέρασε την πύλη του ΕΜΠ ο κ. Ανδρουλάκης, συγκεντρωμένοι αριστεροί και ακροαριστεροί που καπηλεύονται το Πολυτεχνείο λες και είναι δικός τους και της αριστεράς, άρχισαν να πετούν καφέδες προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, αρχικά οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Ανδρουλάκη προσπάθήσαν να... αποκρούσουν τους καφέδες με τα χέρια, αλλά δεν έβγαιναν όλες οι αποκρούσεις με αποτέλεσμα να ανοίξουν ομπρέλα.

Όταν ο Ανδρουλάκης έφτασε μπροστά στο μνημείο του Πολυτεχνείου επιστρατεύτηκαν ομπρέλες τις οποίες είχαν προνοήσει και είχαν μαζί τους οι άνδρες της ασφαλείας του, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο από τα πλαστικά ποτήρια να προσγειωθεί πάνω του.

Μετά τις εικόνες με Ανδρουλάκη, σκεφτείτε τι θα κάνουν στον Κασσελάκη εάν τολμήσει να πάει, ίσως να του κρεμάσουν και κουδούνια.




Eξιχνιάστηκε κακουργηματική απάτη άνω των 8.000.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ


 

Eξιχνιάστηκε κακουργηματική απάτη άνω των 8.000.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Εξιχνιάστηκαν πάνω από 71.000 παράνομες εκτελέσεις συνταγογραφήσεων – Δικογραφία σε βάρος 227 εταιριών

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, από εταιρίες εισαγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών υλικών, και συγκεκριμένα επιθεμάτων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων  -227- εταιριών, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από -71.000- περιπτώσεις παράνομων εκτελέσεων συνταγογραφήσεων, από τις οποίες επήλθε ζημία στον Οργανισμό, ύψους -8.237.193,71- ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εταιρίες που εισήγαγαν τα επιθέματα για την περαιτέρω διακίνησή τους, το διάστημα 2017-2019, ενέτασσαν τα προϊόντα τους σε υποκατηγορίες ιατρικού υλικού που αποζημιώνεται από τον Οργανισμό, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, με σκοπό την επίτευξη υψηλότερης αποζημίωσης από την πραγματικά δικαιούμενη.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενες την πίεση που δημιουργήθηκε κατά την έναρξη λειτουργίας του σχετικού μητρώου, οι εταιρίες εισαγωγής παρουσίαζαν ότι τα προϊόντα τους διαθέτουν χαρακτηριστικά, που στην πραγματικότητα στερούνταν, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε άλλη κατηγορία από αυτή που ανήκουν.

Εν συνεχεία, οι εταιρίες παροχής προμηθεύονταν τα επιθέματα και τα διέθεταν σε ασθενείς, κατά την εκτέλεση συνταγογραφήσεων, τα οποία, όμως, δεν κάλυπταν τις θεραπευτικές ανάγκες τους και, μάλιστα, ήταν δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εντοπιστεί -101- υλικά που έχουν ενταχθεί σε υποκατηγορίες διαφορετικές από αυτές που ανήκουν, ενώ -40- από αυτά αφαιρέθηκαν από το μητρώο, καθώς δεν μπορούσαν εξαρχής να ενταχθούν σε καμία υποκατηγορία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.



ΟΧΙ σε Κασσελάκη από την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για να πάνε μαζί στο Πολυτεχνείο


 

Ο Κασσελάκης έβαλε την φρουρά του να προσεγγίσει τις προηγούμενες ημέρες την Νεολαία, για να τον πάνε στο Πολυτεχνείο και για να πάρει μέρος στην πορεία μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία!! Για τέτοιο θράσος του Κασσελάκη μιλάμε και γελάει ο κόσμος μαζί του.

Τα μέλη της νεολαίας παρέπεμψαν την φρουρά στους δυο γραμματείς του κόμματος ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν σκοπεύουν να μπουν στο ίδιο κάδρο με τον νέο πρόεδρο στις τιμητικές εκδηλώσεις, και οποιαδήποτε κίνηση ανεξάρτητη του Κασσελάκη θα τον θέσει σε κίνδυνο γιατί δεν έχει τις συμπάθειες που αυτός νομίζει.

Η αρνητική απάντηση των νεολαίων που είναι έτοιμοι και αυτοί να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τώρα τους συνεργάτες του κ. Κασσελάκη να εξετάζουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να φτάσει στο χώρο του πολυτεχνείου με ασφάλεια και περιφρούρηση, και εάν μπορεί τελικά να το κάνει χωρίς να τον κυνηγήσουν και να τον πάρουν στις κλωτσιές.

Ένα σενάριο που ακούγεται είναι είναι να καταθέσει στεφάνι ξημερώματα της Παρασκευής, 4 με 5 το πρωί για να μην τον πάρουν χαμπάρι να κάνει το σώου και να τους πιάσει στον ύπνο.

Το δεύτερο σενάριο και ίσος το επικρατέστερο να καταθέσει στεφάνι στο κολαστήριο του ΕΑΤ ΕΣΑ στο πάρκο Ελευθερίας που εκεί δεν κινδυνεύει.



Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι (Αλβανός και Έλληνας) 15&16 ετών που είχαν κάνει κόλαση την ζωή ενός 14χρονου για 3 χρόνια


 

Για τρία ολόκληρα χρόνια χρόνια, ένα 14χρονο σήμερα αγόρι, ζούσε υπό τον φόβο, ενός 15χρονου Έλληνα και ενός 16χρονου με καταγωγή από την Αλβανία.

Οι δυο ανήλικοι δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων, προχωρούσαν στον συστηματικό εκφοβισμό του, τον απειλούσαν, τον έβριζαν και τον χτυπούσαν, τόσο μέσα στους χώρους του σχολείου στο Κορωπί , όσο και έξω από αυτό.

Τελευταίο περιστατικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν την Τρίτη (14/11), μέσα στο χώρου του γυμνασίου όπου φοιτούν. Κατά την διάρκεια ενός διαλείμματος, μεταξύ της 4ης και της 5ης διδακτικής ώρας , ο 15χρονος Έλληνας , φέρεται να έβρισε για ακόμα μια φορά τον 14χρονο συμμαθητή του. Μετά από την ενημέρωση των αρχών, τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 15χρονος στα όρια του αυτοφώρου. .

Μάλιστα σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία επίσης αυτόφωρης διαδικασίας για παρόμοια αδικήματα , μετά την καταγγελία και άλλου ανηλίκου μαθητή στο τμήμα ασφαλείας Κορωπίου, εκτός από αυτή του 14χρονου.

Όσον αφορά τον 16χρονο από την Αλβανία, επίσης προσήχθη από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος τόσο του 15χρονου Έλληνα όσο και του 16χρονου Αλβανού, σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.



Οι κύριες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε


 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει αυτή την ώρα εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην καλή πορεία της οικονομίας, γεγονός που «μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδόματος τέκνων, ΑμεΑ, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τους ευάλωτους 

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο

Αύξηση επιδόματος στους δικαιούχους τους ΟΠΕΚΑ από 140 σε 350 ευρώ τον Δεκέμβριο

200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ

Ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

150 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά και σε ανασφάλιστους υπερήλικες

Ακρίβεια-φορολογικές μεταρρυθμίσεις

Για την ακρίβεια τόνισε ότι στόχος δεν είναι οι μικρότερες αυξήσεις αλλά οι μειώσεις τιμών

Υπάρχει πρόβλημα με τις τιμές στα τρόφιμα

μόνιμη μείωση 5%

Για την αγορά των καυσίμων δήλωσε ότι η εικόνα είναι καλύτερη λόγω κυρίως της μείωσης τιμών παγκοσμίως

Αύξηση ονομαστικού μισθού

Δίκαιο φορολογικό σύστημα

Από 01/01/24 επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων με μπόνους παραγωγικότητας

Για τις Συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό

Μακροχρόνιες παρεμβάσεις γραμμή 4 μετρό

Θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά έχει πολύ χρόνο μπροστά του να υλοποιηθεί

Εστιάζω στη βιώσιμη κινητικότητα με λεωφορειολωρίδες με αυστηρή επιτήρηση και νέα λεωφορεία παρουσίαση παρεμβάσεων μέσα στον επόμενο μήνα εύκολες παρεμβάσεις

Μεχρι το τέλος α’ τρίμηνου θα παραλάβουμε τα πρώτα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία για αντικατάσταση του στόλου που είναι βαθύτατα προβληματικός

Πολλά από τα λεωφορεία μας είναι απαράδεκτα

Περαιτέρω υποστήριξη και από ιδιωτικούς φορείς και έμφαση στο ποδήλατο ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας που θα έχουν νόημα οι διαδρομές

Όπως πχ πανεπιστημιούπολη με κέντρο Αθηνάς

Και έμφαση στο ρόλο της τροχαίας αλλά δεν είναι μονο αυτό το πρόβλημα

Κάμερες θα μπούνε με 700 κάμερες ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας

Προσβλέπω σε καλή συνεργασία με το νέο δήμαρχο Αθηναίων

Δεν συναποφασίζουμε σε ορισμένα πράγματα αποφασίζει η κυβέρνηση όπως οι εργασίες για το μετρό που θα συνεχιστούν

Λάθος να ξανανοίξει η Όλγας



Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική

 



Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική – 3 συλλήψεις σε Ελληνικό, Μοσχάτο και Θήβα – εξιχνίαση 10 κλοπών οχημάτων από τα οποία τα 9 βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους  

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -63.487- ευρώ, -11- οχήματα, πιστόλι και φυσίγγια

Το παράνομο οικονομικό όφελος ξεπερνάει τις -290.000- ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 14 Νοεμβρίου 2023, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε περιοχές της Αττικής και της Θήβας, κατά την οποία συνελήφθησαν -3- μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές πολυτελών οχημάτων με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αφού εντόπιζαν υποψήφια προς κλοπή οχήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διέθεταν (διαγνωστικά εγκεφάλων, αυτοσχέδια εργαλεία παραβίασης κλπ), προέβαιναν στην κλοπή τους και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία του Μενιδίου, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αρχές, ενώ στη συνεχεία τα μετέφεραν σε σημεία «καβάτζες».

Για να πετύχουν τον σκοπό τους και να διοχετεύσουν τα κλεμμένα οχήματα στην αγορά, χρησιμοποιούσαν στοιχεία ανύπαρκτων ή ανυποψίαστων ατόμων και προμηθεύονταν οχήματα, ίδιας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και ήταν ασύμφορα προς επισκευή.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα έγγραφα αυτών, πλαστογραφούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας καθώς και τον αριθμό πλαισίου των κλεμμένων οχημάτων, και τα διέθεταν προς πώληση μέσω διαδικτύου, σε χαμηλές τιμές για άμεσο κέρδος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμη και στην περίπτωση που τα έγγραφα κάποιου οχήματος κατάσχονταν, με διάφορα τεχνάσματα προχωρούσαν στην επανέκδοσή τους ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους.

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες σε οικίες και Ι.Χ., συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:






-11- οχήματα,

-10- κινητά,

-63.487,60- ευρώ,

πλήθος ανταλλακτικών και κλειδών αυτοκινήτων,

εγκέφαλος και κινητήρας αυτοκινήτου,

πιστόλι,

φυσίγγια,

υπολογιστής,

συσκευή GPS,

-2- ζεύγη πινακίδων

-2- ρολόγια μεγάλης αξίας,

πλήθος εγγράφων και

ρουχισμός.



Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -10- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα -9- βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση τους ξεπερνά το ποσό των -290.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζονται.




Άλλα 52 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από Αθήνα φεύγουν από το κόμμα

 


Άλλα 52 στελέχη, αυτή τη φορά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Βόρειας Αθήνας, αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των Κασσελάκη - Πολάκη διαλύεται.

Μόνο την Τετάρτη, από το κόμμα αποχώρησαν 50 ακόμα στελέχη από την οργάνωση των Πατησίων αλλά και 24 από την Αχαΐα, μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Ριζούλης και Σπαρτινός.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των στελεχών από τη Βόρεια Αθήνα, αναφέρεται:

«Σε μία περίοδο που μία νέα διεθνής οικονομική κρίση εκκολάπτεται και η κυβέρνηση ΝΔ επιτίθεται εκ νέου στα εργασιακά δικαιώματα και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, η ηγεσία του κ.Στέφανου Κασσελάκη προτάσσει την ταξική συνεργασία και υποταγή των εργαζομένων στους εργοδότες, με νεοφιλελεύθερες συνταγές τύπου stock options, παρακάμπτωντας προγραμματικές μας θέσεις όπως η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή και το 35ωρο και αποδεχόμενη την αξίωση του ΣΕΒ για αύξηση των ωρών εργασίας αρκεί να αμείβονται. Υπόσχεται δε, την οριζόντια μείωση της φορολογίας αντί της φορολόγησης του πλούτου, που είναι το μόνο μέσο αναδιανομής πλούτου και χρηματοδότησης του κοινωνικού κράτους.

Πέραν των οικονομικών δε, η νέα ηγεσία τηρεί μια ανιστόρητη στάση ουδετερότητας στο επίκαιρο θέμα της εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αδιαφορώντας τόσο για την επίσημη θέση του Κόμματος για το παλαιστινιακό, όσο και για την ίδια τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος ουσιαστικά μιλά για γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Αυτή η ιδεολογική και πολιτική αποξένωση που κομίζει η νέα ηγεσία, είναι αναμφίβολο ότι οδηγεί στη δραματική μετάλλαξη του μεγαλύτερου κόμματος της Αριστεράς της Ελλάδα και της Ευρώπης. Σε αυτόν τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, που η ίδια η ευρωπαϊκή ιστορία έχει καταδείξει που καταλήγει, εμείς, σύντροφοι/-ες, απαντούμε με την αποχώρηση μας.

Αποχώρηση από το Κόμμα, όχι όμως την πολιτική. Αποχώρηση από το κόμμα, όχι όμως από τους αγώνες. Γιατί η ανάγκη για μια Αριστερά πέραν του δογματισμού και της σοσιαλδημοκρατίας είναι υπαρκτή. Η ανάγκη για μια Αριστερά που θα εμπνέεται από τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στον πόλεμο, το νεοφιλελευθερισμό και το ρατσισμό.

Στους αγώνες αυτούς παραμένουμε σύντροφοι/-ες και είμαστε βέβαιοι/-ες πως η Αριστερά σύντομα θα ανασυγκροτηθεί και εκεί θα ξανασυναντηθούμε. Τα κόμματα, εξάλλου, είναι απλά εργαλεία. Η ουσία της Αριστεράς είναι ο κόσμος της και η επιδίωξη της κοινωνικής χειραφέτησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ


• Λεωνίδας Καρίγιαννης, συντονιστής

• Ελένη Μαριόλη, αναπληρώτρια συντονίστρια

• Αγγελική Παπάζογλου, μέλος, πρώην συντονίστρια

• Μαχαίρα Χριστίνα, μέλος συντονιστικού, πρώην αναπληρώτρια συντονίστρια

• Πέγκυ Δημητρακοπούλου, μέλος συντονιστικού

• Θοδωρής Μόσχοβος, μέλος συντονιστικού

• Μάγδα Σκούντζου, μέλος συντονιστικού

• Kώστας Διαμαντόπουλος, μέλος

• Αντιγόνη Ζύγρα, μέλος

• Κώστας Καλωνιάτης, μέλος

• Μαρία Κεχρινιώτη, μέλος

• Σωτήρης Κρυωνάς, μέλος

• Παύλος Μαρίνος, μέλος

• Σπύρος Νιάκας, μέλος

• Αγγέλικα Σαπουνά, μέλος

• Λίνα Σκιαδά, μέλος

ΟΜ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

• Κοσμάς Παυλίδης, αναπληρωτής συντονιστής

• Βάσω Κοκοτή, μέλος συντονιστικού

• Βίκυ Λίγκα, μέλος συντονιστικού

• Αικατερίνη Αρβανιτάκη, μέλος συντονιστικού

ΟΜ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

• Κατσούλα Έφη, μέλος συντονιστικού

• Γκόγκογλου Γεωργία, μέλος συντονιστικού

• Καμπουρακης Βαγγέλης, μέλος συντονιστικού

ΟΜ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Α1)

• Δημήτρης Μυγδάνης, αναπληρωτής συντονιστής

• Αναστασία Δεληγιαννίδου, μέλος συντονιστικού

• Αθηνά Παναγιωτακοπούλου, μέλος συντονιστικού

ΟΜ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

• Εφη Παρίση, συντονίστρια

• Αγκυ Ταμπουρά, μέλος συντονιστικού

ΟΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ

• Κώστας Κουτρουμάνος, μέλος συντονιστικού

ΟΜ Κηφισιάς

• Ορσαλία Προίσκου, αναπλ. συντονίστρια

• Εριφύλη Νικολούζου, μέλος συντονιστικού

• Κατερίνα Γεωργαντά, μέλος συντονιστικού

• Κώστας Πλατανησιώτης, μέλος συντονιστικού

ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

• Ελένη Μαυρομμάτη, συντονίστρια

• Γιάννης Μουσουλίδης, αναπληρωτής συντονιστής

ΟΜ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

• Ιωάννα Λάμπρου, αναπληρώτρια συντονίστρια

• Σωτήρης Κριωνάς, μέλος συντονιστικού

• Ολγα Ακιανίδου, μέλος συντονιστικού

• Ψαθάς Κώστας, μέλος συντονιστικού

• Ρούλα Γιαννουλοπούλου, μέλος συντονιστικού

• Χρήστος Γιαγλής, μέλος συντονιστικού

ΟΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

• Φώτης Λαμπράκης, συντονιστής

• Γιάννης Κανιαμός, αναπληρωτής συντονιστής

• Νίκος Μαυρουδής, μέλος συντονιστικού

• Οκταποδάς Στέφανος, μέλος συντονιστικού

• Παναγιώτης Κατζιλιέρης, μέλος συντονιστικού

• Αμαλία Μανωλοπούλου, μέλος συντονιστικού

• Παρασκευή Γκογκορώση, μέλος συντονιστικού

ΟΜ ΠΕΥΚΗΣ

• Γιώργος Χαραλάμπους, μέλος συντονιστικού

• Λίνα Πανταζή, μέλος συντονιστικού

• Γεωργία Χρυσάνθου, μέλος συντονιστικού

• Πετροπούλου Ελένη μέλος συντονιστικού



Καμία διαμαρτυρία για τα δεκάδες θύματα κακοποιών Ρομά επεισόδια για τον 17χρονο σε Ασπρόπυργο - Θεσσαλονίκη - Μέγαρα και Μενίδι

 


Σίγουρα οι Ρομά δεν ξεσηκώνονται μόνοι τους, πίσω κρύβονται ακροαριστερές και αριστερές οργανώσεις που δεν έχουν κάνει κανένα ξεσηκωμό για τα θύματα των Ρομά.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί για τα επεισόδια από Ρομά στον Ασπρόπυργο με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου μετά απο καταδίωξη στη Βοιωτία.

Λόγω των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των οποίων Ρομά πέταξαν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, η λεωφόρος NATO έμεινε κλειστή για περίπου 4 ώρες, από τις 10 το βράδυ μέχρι τς 2 τα ξημερώματα οπότε και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία καθώς ομάδες Ρομά άναψαν φωτιές στον δρόμο.





Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στον Ασπρόπυργο.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν ακροαριστεροί για τον θάνατο του 17χρονου, και σημειώνουμε ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία πορεία για τα δεκάδες θύματα των κακοποιών Ρομά.

Δεκάδες ακροαριστεροί κακοποιοί εισήλθαν στον χώρο του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιτέθηκαν με πυρσούς, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, πίσω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απωθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα άτομα απομακρύνθηκαν γύρω στις 9:30 με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε προσαγωγές και δεν γνωρίζουμε πόσες έγιναν συλλήψεις.

Κλειστή έμεινε το βράδυ της Τετάρτης για περίπου μια ώρα και η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα μετά από φωτιές που άναψαν Ρομά ενώ διαμαρτυρίες υπήρξαν και σε Μενίδι και Χαλκίδα.

Γύρω στους 50 Ρομά προκάλεσαν επεισόδια στη Μεσογείων με ορισμένους να βάζουν φωτιά σε κάδους στις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας. Στο Μενίδι περίπου 20 Ρομά πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου.




Ο Ρομά που απειλούσε ότι θα σκοτώσει Έλληνες και αστυνομικούς τώρα ζητάει συγνώμη


 

Μετά τις αντιδράσεις, ο Ρομά κακοποιός κατάλαβε ότι οι τζάμπα μαγκές δεν περνάνε και ξέροντας ότι τον ψάχνουν, τώρα κάνει ότι δεν το ήθελε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κακοποιός Ρομά και οι οικογένεια του είναι γνωστοί στις αρχές για την προκλητικότητα τους.

Ο κακοποιός Ρομά απειλούσε να σκοτώσει Έλληνες και αστυνομικούς, οργισμένος από τον θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία, μετά από καταδίωξη αστυνομικών.

Με νέα ανάρτηση στο tik tok, ξέροντας ότι στενεύει ο κύκλος και είναι θέμα χρόνου να τον μπουζουριάσουν, ο Ρομά ζητάει συγγνώμη λέγοντας ότι δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι τονίζοντας πως όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο πάνω στα νεύρα σου και τον θυμό δεν ξέρεις τι λες.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ελλάδα, την πατρίδα μου, μέσα από την ψυχή μου, όχι από φόβο» λέει επισημαίνοντας ότι ο νεκρός ήταν συγγενής της γυναίκας του.

Με θράσος, υποστηρίζει ότι όσοι ανέβασαν το πρώτο του βίντεο σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν αστυνομικοί λέγοντας: «Το ξέρουμε ότι είσαστε ρατσιστές χρόνια τώρα μαζί μας, με τα Ρομά, δεν ξέρω γιατί».

Ακολούθως λέει ότι η Αστυνομία «θέλει πόλεμο μαζί μας, με τους τσιγγάνους» κάνοντας λόγο για τρεις φόνους και υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες αστυνομικοί βγαίνουν από τη Σχολή χωρίς καμία εκπαίδευση, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά για τα δεκάδες θύματα των Ρομά κακοποιών.

Στο τέλος ζητάει άλλη μια φορά συγγνώμη, επιμένοντας ότι η αστυνομία θα πρέπει να ηρεμήσει.




Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και USAID

 



Ο Οργανισμός για τη Διεθνή Ανάπτυξη των Η.Π.Α. (USAID) και η Ελληνική Κυβέρνηση υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια. Αυτή η σύμπραξη θα προωθήσει τη συνέργεια μεταξύ ενεργειακών φορέων και αρχών στην Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο για την ενσωμάτωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, για τη δημιουργία μιας πιο συνδεδεμένης και ασφαλούς περιοχής.



Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας του USAID, της Ενεργειακής Γέφυρας ΗΠΑ-Ευρώπης, προς μια πιο αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή ενέργεια για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, και προωθεί την ενσωμάτωση στις περιφερειακές και παγκόσμιες ενεργειακές αγορές. Μέσω της Ενεργειακής Γέφυρας, ο USAID δημιουργεί ασφαλέστερα δίκτυα παροχής ενέργειας, συνδέοντας τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τη βελτίωση των ενεργειακών υποδομών και την προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας, από καταστροφές όπως πλημμύρες και κυβερνοεπιθέσεις.