Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Καμία διαμαρτυρία για τα δεκάδες θύματα κακοποιών Ρομά επεισόδια για τον 17χρονο σε Ασπρόπυργο - Θεσσαλονίκη - Μέγαρα και Μενίδι

 


Σίγουρα οι Ρομά δεν ξεσηκώνονται μόνοι τους, πίσω κρύβονται ακροαριστερές και αριστερές οργανώσεις που δεν έχουν κάνει κανένα ξεσηκωμό για τα θύματα των Ρομά.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί για τα επεισόδια από Ρομά στον Ασπρόπυργο με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου μετά απο καταδίωξη στη Βοιωτία.

Λόγω των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των οποίων Ρομά πέταξαν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, η λεωφόρος NATO έμεινε κλειστή για περίπου 4 ώρες, από τις 10 το βράδυ μέχρι τς 2 τα ξημερώματα οπότε και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία καθώς ομάδες Ρομά άναψαν φωτιές στον δρόμο.





Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στον Ασπρόπυργο.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν ακροαριστεροί για τον θάνατο του 17χρονου, και σημειώνουμε ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία πορεία για τα δεκάδες θύματα των κακοποιών Ρομά.

Δεκάδες ακροαριστεροί κακοποιοί εισήλθαν στον χώρο του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιτέθηκαν με πυρσούς, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, πίσω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απωθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα άτομα απομακρύνθηκαν γύρω στις 9:30 με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε προσαγωγές και δεν γνωρίζουμε πόσες έγιναν συλλήψεις.

Κλειστή έμεινε το βράδυ της Τετάρτης για περίπου μια ώρα και η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα μετά από φωτιές που άναψαν Ρομά ενώ διαμαρτυρίες υπήρξαν και σε Μενίδι και Χαλκίδα.

Γύρω στους 50 Ρομά προκάλεσαν επεισόδια στη Μεσογείων με ορισμένους να βάζουν φωτιά σε κάδους στις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας. Στο Μενίδι περίπου 20 Ρομά πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου