Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια

 


Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 13-14/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –17.085- οχήματα και -22.338- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:


-371-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

-1.002–προσαγωγές,

-4.625–παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και

-255-ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -278- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -52- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -9- άτομα, από τα οποία -4- για ναρκωτικά και –2- για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Ζεφύρι, Αγία Βαρβάρα, Πετρούπολη, Φυλή, Ασπρόπυργο και Λιόσια.

Πιο αναλυτικά:


πραγματοποιήθηκαν –601– έλεγχοι ατόμων και -376- έλεγχοι οχημάτων,

προσήχθησαν –62– άτομα,

συνελήφθησαν –14– άτομα, από τους οποίους -6- για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -3- περί αλλοδαπών, -1- για ναρκωτικά, -1- για κλοπή, -1- για καταδιωκτικά έγγραφα, -1- για εμπρησμό, και -1- για παρεμπόριο,

βεβαιώθηκαν -157- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και

ακινητοποιήθηκαν -12- οχήματα.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην Παιανία, όπου πραγματοποιήθηκαν –58- έλεγχοι ατόμων, -2- προσαγωγές, -2- συλλήψεις για ρευματοκλοπή, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν -7- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..


Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν -59- έλεγχοι ατόμων, -46- έλεγχοι οχημάτων, ενώ προσήχθησαν -6- άτομα.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα,  σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων σε Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Άρτα και Ιωάννινα:


ελέγχθησαν-74-  άτομα,

προσήχθησαν -3-άτομα,

σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος,

κατασχέθηκε -1- δίκυκλο μοτοποδήλατο και

βεβαιώθηκαν -2- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Τέλος, σε αστυνομική δράση στο Βόρειο Αιγαίο ελέγχθησαν -29- άτομα και βεβαιώθηκε -1- παράβαση Κ.Ο.Κ..

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.




Συνελήφθησαν -7- μέλη συμμορίας για πλαστογραφία

 



Από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν χθες Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, επτά (7) άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- συμμορία, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τους αλλοδαπούς, νομιμοποίηση εσόδων και τα όπλα.

Για την υπόθεση προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ για την αποδόμηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε πέντε (5) οικίες και ένα κατάστημα σε Αθήνα και Χαϊδάρι Αττικής.

Μάλιστα σε μια από τις οικίες βρέθηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, ενώ στο πλαίσιο των εν λόγω ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





-14- κινητά τηλέφωνα,

-6- κλειδιά οικίας, -2- κλειδιά οχημάτων, κλειδί, μπουτόν,

σουγιάς,

-41- διαβατήρια, -175- φύλλα διαβατηρίου, -7- εξώφυλλα διαβατηρίου, -30- σελίδες διαβατηρίων,

-17- δελτία ταυτότητας, -11- άδειες ικανότητας οδήγησης,

-38- άδειες διαμονής, μήτρα VISA, άδεια παραμονής, -2- αιτήσεις ασύλου, -12- θεωρήσεις VISA, ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής, βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδεις διαμονής,

1.385 ευρώ, 2.800 κορώνες Σουηδίας,

-2- μηχανήματα εκτύπωσης, -2- φορητές αποθηκευτικές μονάδες, κάρτα SD, -3- USB, σαρωτής, -5- εκτυπωτές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, -2-φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

πλήθος λευκών καρτών, πλήθος χαρτιών εξωφύλλων και σελίδων διαβατηρίων, πλήθος χαρτιών για φωτογραφίες και έγχρωμες εκτυπώσεις, πλήθος αυτοκόλλητων υδατογραφημάτων,

-2- κάρτες με εκτυπωμένο το πρότυπο αδειών διαμονής, -100- κενά έγγραφα, πλήθος πλαστικοποιημένων καρτών, πλήθος ζελατινών, -4- έγγραφα αλλοδαπών Αρχών,

-11- φωτογραφίες, λογαριασμός φυσικού αερίου, -3- κάρτες τραπέζης, -3- αποδείξεις αποκόμματα παραβόλων, -8- αποδεικτικά αποστολής χρηματικών εμβασμάτων,

φορητή ηλεκτρονική ταμπλέτα, κενή σφραγίδα, -20- ρολά διαφάνειας, μεγεθυντικός φακός, πρέσα ανάγλυφης σφράγισης εγγράφων,

μεμβράνη πλαστικοποίησης εγγράφων, ταμπόν και μελάνια σφραγίδων, πλαστική μεμβράνη, -25- σφραγίδες – μήτρες σφραγίδων και τετράδιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.





Νεκροί οι δύο γιοι του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης


 

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος στη Λιβύη στο οποίο ενεπλάκη το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στην πληττόμενη από τις πλημμύρες Ντέρνα.

Οι νεκροί είναι δύο υγειονομικοί, ένα μέλος της στρατιωτικής αποστολής και δύο διερμηνείς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή.




Ποινική έρευνα για τη διαρροή φωτογραφιών απο το Στεφανοβίκειο

 



Ο στρατιωτικός εισαγγελέας, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, διέταξε ποινική έρευνα για την υπόθεση της διαρροής σωρείας φωτογραφιών και βίντεο από το αεροδρόμιο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας σε εφημερίδες και ιστοσελίδες –ακόμα και της Τουρκίας.

Η ταυτοποίηση των επίορκων στρατιωτικών θα είναι σχετικώς εύκολη και έχει διαταχθεί επιπλέον έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όσων με τις πράξεις τους ή με τις παραλείψεις τους δεν προστάτευσαν τα μέσα, τα υλικά και το προσωπικό στο ίδιο αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ.




Τα 6+1 μέτρα που ανακοινώθηκαν για την φοροδιαφυγή

 



Μήνυμα για σύγκρουση με όσους φοροδιαφεύγουν εξέπεμψε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζονταν μια δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση εκείνων που ζημιώνουν σημαντικά το κράτος.

Όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση αναμένεται να βάλει στο κάδρο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που εμφανίζονται στην Εφορία με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ.

«Υπάρχουν ερωτήματα για το πως κάποιοι ζουν με εισόδημα 200 ή 300 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε έντονο ύφος, κηρύσσοντας ουσιαστικά τον πόλεμο με την φοροδιαφυγή.

«Επαναλαμβάνω ότι έχουμε κάνει ήδη βήματα βελτίωσης της φορολογικής συμμόρφωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Και το κάνουμε όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, γιατί χρειαζόμαστε παραπάνω έσοδα, το κάνουμε για λόγους δικαιοσύνης, για λόγους ισονομίας, γιατί τελικά μόνο έτσι -όπως είπα πριν- χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης και δεν αισθάνονται κάποιοι ότι είναι νομοταγείς και κάποιοι άλλοι χαίρονται και πίνουν στην υγειά των κορόιδων που πληρώνουν τους φόρους τους όταν οι ίδιοι ξεφεύγουν», σημείωσε  ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ μια δέσμη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα:

Έως την άνοιξη του 2024 οι ταμειακές μηχανές 450.000 επιχειρήσεων θα διασυνδεθούν με τα POS

Επέκταση ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική αγορά

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικές πληρωμές και στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όπου καταργούνται οριστικά τα μετρητά

Δρομολογούνται τα ψηφιακά τιμολόγια και τα ηλεκτρονικά βιβλία

Ενεργοποίηση, από τον Ιανουάριο, του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής. Όλα τα στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ

Τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών

Πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά

Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε στην 87η ΔΕΘ, σχετικά με τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και την εφαρμογή των μέτρων ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Η είσπραξη των φόρων είναι αντικείμενο της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων. Επιμένω στη χρήση της τεχνολογίας. Ο δεκάλογος τον οποίο θα ψηφίσουμε άμεσα δίνει πλαίσιο να σφίξουμε τα λουριά και να παρέμβουμε όπου ξέρουμε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή. Ξέρω ότι προκάτοχοί μου έχουν πει τα ίδια και υπάρχει καχυποψία. Είμαι αποφασισμένος. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε όχι μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους δικαιοσύνης».



Εν ψυχρώ δολοφονία 80χρονου έξω από το σπίτι του από μαυροντυμένο «νίντζα»

 


Σοκ έχουν προκαλέσει στη Νέα Υόρκη οι εικόνες από την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 80χρονου έξω από το σπίτι του στο Μπρονξ το βράδυ της Κυριακής από έναν μαυροντυμένο άνδρα με ποδήλατο για τον οποίο πολλοί είπαν ότι έμοιαζε σαν νίντζα.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε περίπου στις 1:10 τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ ο Μαρσελίνο Βαλέριο, όπως ήταν το όνομα του 80χρονου, είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του από ένα πάρτι.

Όπως φαίνεται στα καρέ που έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας ο 80χρονος είχε αποβιβαστεί από αυτοκίνητο και βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού του έχοντας δίπλα του τη γυναίκα του.

Τότε ο μαυροντυμένος άνδρας με το ποδήλατο πέρασε δίπλα από τον 80χρονο και τον πυροβόλησε δύο φορές, τη μια στο κεφάλι .

Νωρίτερα ο εκτελεστής δολοφόνος είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να περνάει με ποδήλατο μπροστά από το σπίτι προφανώς περιμένοντας την άφιξη του 80χρονου.

Μετά την εκτέλεση ο μαυροντυμένος δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και παραμένει ασύλληπτος ενώ η αστυνομία δεν έχει καταλήξει μέχρι στιγμής στο κίνητρόο της δολοφονίας του 80χρονου.

«Δεν είχε ακουστεί κάτι γι' αυτόν. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος» δήλωσε φίλος του 80χρονου ο οποίος είχε μια κόρη.







Ανάρτηση από τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη υπέρ Κασσελάκη και κατά Αχτσιόγλου

 


Χρησιμοποιώντας την δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου που μίλησε για  το ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων», ο ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ, ένας απο τους υπεύθυνους για το 17% που πήρε το κόμμα,  Παύλος Πολάκης πήρε θέση ανοιχτά υπέρ Κασσελάκη και κατά Αχτσιόγλου.

Αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών της παράταξης, ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το εξής μήνυμα.

«Εμείς μόνα σε πεντακάθαρα Νερά κολυμπάμε ….και θα συνεχίσουμε και την άλλη Κυριακή! Άλλοι τσαλαβουτούσανε στα θολά νερά της σιωπής ,της ηπιότητας-μετριοπάθειας-να μην τρομάξουμε τους κεντρώους και τελικά της μη αντιπολίτευσης !! Υγ Δηλαδή μας είπε πως το 46-47% που ψήφισε Κασσελακη σήμερα δεν ξέρει από πολιτική και είναι θολό!!! Η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή»





Πέντε οι νεκροί Έλληνες από το τροχαίο - Στην Ελλάδα το C-130 με τους τραυματίες

 



Στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε, λίγο πριν τις 7 το πρωί, το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής. 

Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες (τρεις στρατιωτικούς και δύο διερμηνείς). Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και ένα C-27, το οποίο μεταφέρει τις πέντε σορούς. 



Οι πληροφορίες αρχικά ήταν συγκεχυμένες: το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας -το οποίο αρχικά έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες- αργότερα ανακοίνωσε ότι τρία μέλη της ελληνικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους και δύο ήταν αγνοούμενα. Πληροφορίες ωστόσο που επικαλούνταν διεθνή ΜΜΕ από τη Λιβύη έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και επτά τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, οι νεκροί είναι πέντε.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι, συνεπεία του «φρικτού», όπως το χαρακτήρισε, τροχαίου δυστυχήματος, 15 Έλληνες στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, 7 εκ των οποίων σοβαρά. Σε κρίσιμη κατάσταση είναι επίσης και δύο Λίβυοι, κατά πληροφορίες μεταφραστές που επέβαιναν στο λεωφορείο.




Στο μεταξύ, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φρικτό τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Γνωρίζουμε μόνο ότι το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή των 19 Ελλήνων στρατιωτικών, νοσηλευτών και διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα) για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Το δυστύχημα έγινε στην τοπική οδό Μαράουα όταν το φορτηγό βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες μετά από τη σφοδρότατη σύγκρουση.

Ανθρωπιστική βοήθεια από όλο τον κόσμο κατευθύνεται στην πόλη, με την Ελλάδα να είναι από τις πρώτες που έσπευσαν να συμπαρασταθούν και να συντρέξουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης, στέλνοντας 2 τόνους εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης και 1 τόνο φαρμακευτικού υλικού καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΕΕΘΑ. 

Τη βαθύτατη οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων, τριών στρατιωτικών και δύο πολιτών, που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία με τους πέντε Έλληνες νεκρούς στη Λιβύη.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».



Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίσκι - Κασσελάκης 45,5%, Αχτσιόγλου 36,21%


 

Σάρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στον πρώτο γύρο όπου προηγείται με 45,5% και ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου στο 36,5%. 

Ο δεύτερος γύρος έτσι και βγάλει την έκπληξη Κασσελάκης, οι ισορροπίες και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αβέβαιο.

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Δρόσος, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά και ψήφους:

Ψήφισαν 146.635

Στο 90,13% των ψήφων, δηλαδή σε 484 τμήματα οι υποψήφιοι έλαβαν:

Έφη Αχτσιόγλου 36,21% 

Στέφανος Κασσελάκης 45,47%, 

Νίκος Παππάς 8,64% 

Στέφανος Τζουμάκας 1,28% 

Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,04%