Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια

 


Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 13-14/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –17.085- οχήματα και -22.338- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:


-371-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

-1.002–προσαγωγές,

-4.625–παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και

-255-ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -278- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -52- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -9- άτομα, από τα οποία -4- για ναρκωτικά και –2- για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Ζεφύρι, Αγία Βαρβάρα, Πετρούπολη, Φυλή, Ασπρόπυργο και Λιόσια.

Πιο αναλυτικά:


πραγματοποιήθηκαν –601– έλεγχοι ατόμων και -376- έλεγχοι οχημάτων,

προσήχθησαν –62– άτομα,

συνελήφθησαν –14– άτομα, από τους οποίους -6- για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -3- περί αλλοδαπών, -1- για ναρκωτικά, -1- για κλοπή, -1- για καταδιωκτικά έγγραφα, -1- για εμπρησμό, και -1- για παρεμπόριο,

βεβαιώθηκαν -157- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και

ακινητοποιήθηκαν -12- οχήματα.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην Παιανία, όπου πραγματοποιήθηκαν –58- έλεγχοι ατόμων, -2- προσαγωγές, -2- συλλήψεις για ρευματοκλοπή, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν -7- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..


Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν -59- έλεγχοι ατόμων, -46- έλεγχοι οχημάτων, ενώ προσήχθησαν -6- άτομα.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα,  σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων σε Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Άρτα και Ιωάννινα:


ελέγχθησαν-74-  άτομα,

προσήχθησαν -3-άτομα,

σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος,

κατασχέθηκε -1- δίκυκλο μοτοποδήλατο και

βεβαιώθηκαν -2- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Τέλος, σε αστυνομική δράση στο Βόρειο Αιγαίο ελέγχθησαν -29- άτομα και βεβαιώθηκε -1- παράβαση Κ.Ο.Κ..

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου