Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Όσο σοβαρή και δυνατή γίνεται η Ελλάδα τόσο σκυλιάζει ο δικτάτορας Ερντογάν και είναι έτοιμος να κάνει το λάθος

 


Είχε συνηθίσει ο δικτάτορας Ερντογάν να βλέπει την Ελλάδα να κάνει ότι θέλει η Ευρώπη, και να μην απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων, και τώρα έχει αντίπαλο ένα σοβαρό ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βλέπει ότι δεν μασάει ούτε από απειλές, ούτε από τραμπουκισμούς και αυτό ενοχλεί.

Ο τούρκικος τύπος είναι πλήρως ελεγχόμενος από το καθεστώς και τον δικτάτορα Ερντογάν και δεν δημοσιεύεται τίποτα που να μην περνάει από λογοκρισία όπως γίνεται και στην Βόρειο Κορέα.

Σε ελεγχόμενο δημοσίευμα λοιπόν φαίνεται ότι το καθεστώς και η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο λάθος αν πιστέψουμε την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», που υποστηρίζει  πως η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού από την Ελλάδα στο νησί δίνει το δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας.

Μιλώντας  στην εφημερίδα, ο ελεγχόμενος από το καθεστώς καθηγητής του Τμήματος Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά Καθηγητής Δρ. Σελαμί Κουράν, υποστήριξε πως η εάν η Τουρκία θεωρήσει πως υπάρχει απειλή για την εθνική της ασφάλεια ή την ανεξαρτησία των στρατιωτικών της κινήσεων στη θάλασσα, μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία στρατιωτικά μέτρα κατά της χώρας μας.

«Εάν αποτύχουν οι πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες, μπορεί η Τουρκία να λάβει τ’ απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα βάσει του νόμιμου αμυντικού δικαιώματος του άρθρου 51 του ΟΗΕ και να εξουδετερώσει κάθε στρατιωτική παρουσία στα νησιά, ένα προς ένα», τόνισε προκαλώντας Ευρώπη και Ελλάδα έχοντας εντολή απο τον δικτάτορα να το κάνει.



Γελάει ο κόσμος με σύμβουλο του Ερντογάν: Τα ελληνικά στρατεύματα στα νησιά θα πεθάνουν από πείνα

 


Περισσότερο με παραλήρημα που προκαλεί άφθονο γέλιο παρά με επίθεση στην Ελλάδα μοιάζουν τα όσα είπε  ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Μεσούτ Χακί Κασίν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι Έλληνες στρατιώτες στα νησιά θα πεθάνουν από την πείνα.

Όσα είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση αναδημοσιεύει στο Twitter ο δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, σημειώνοντας πως ο Ερντογάν φυλάκισε 179 δημοσιογράφους και έβαλε λουκέτο σε πάνω από 180 μέσα ενημέρωσης «ώστε ο τρελός σύμβουλός του να εκτοξεύει τέτοια σκουπίδια στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο». Ο Κασίν είπε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα λιμοκτονεί καθώς ο τουρισμός «πέθανε». Χαρακτήρισε τους Έλληνες μικροσκοπικούς και νάνους, ενώ οι Τούρκοι είναι «γίγαντες».


👉
#Greece is starving, tourism dead
👉
Greeks are tiny, dwarfs while Turks are giant.
👉
Greek troops on islands will die of hunger #Turkey's President #Erdogan jailed 179 journalists and shut down 180 media outlets so that his crazy aide can dump such garbage on a national TV.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σε στρατόπεδο της Αττικής από εκπυρσοκρότηση όπλου

 


Δύο οπλίτες σε στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί ελαφρά στα κάτω άκρα καθώς εκπυρσοκρότησε όπλο συναδέλφους τους.

Οι δύο στρατιώτες διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ : "Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου 2020, οι Στρατιώτες Ι.Κ. και Χ.Π. οι οποίοι υπηρετούν σε Μονάδα της Αττικής, τραυματίστηκαν ελαφρά στα κάτω άκρα, συνεπεία εκπυρσοκρότησης τυφεκίου, εντός στρατοπέδου.

Οι Οπλίτες Θητείας διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως"




Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

 


Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κουρτάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού, καθώς ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας...»

Εν προκειμένου ο κ. Πολακης επιχείρησε να συνδέσει τον εκδότη των Παραπολιτικών με τις εκλογές και την δίκη του υποψηφιότητα στα Χανιά, αναφέροντας εν ολίγοις ότι ο κ. Κουρτάκης χρημάτισε κάποιους και διέδωσε ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να αποτραπεί η επανεκλογή του στη Βουλή.

Η άκρως συκοφαντική αναφορά του Χανιώτη βουλευτή, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκδότη των Παραπολιτικών. Έτσι, σήμερα η Βουλή θα αποφασίσει αν θα άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ανοίγοντας τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης, για έναν άνθρωπο, που κατ εξακολούθηση επιτίθεται στον κ. Κουρτάκη.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα επιλέξει να κρατήσει σήμερα ο Παύλος Πολάκης. Αν δηλαδή θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, πηγαίνοντας από μόνος του στα δικαστήρια για να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του.

Για την ιστορία και μόνο αξιζει να αναφερθεί ότι ο Γιαννης Κουρτάκης προχώρησε και σε νέα μήνυση και αγωγή, με αφορμή σειρά από άθλιες αναρτήσεις του κ. Πολάκη, και οι οποίες στοχοποιήσουν τον εκδότη των Παραπολιτικών. Πάντως ενδιαφέρον θα έχει και η στάση που θα κρατήσει κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι διαχρονικά ήταν υπέρ της κατάργησης του άρθρου που αφορούσε την ασυλία των βουλευτών.


Πηγή : parapolitika.gr



Θράσος ΣΥΡΙΖΑ για Μυκήνες - Ζητά από Μενδώνη να πει συγνώμη αυτοί που δεν ζητάνε συγνώμη για το Μάτι

 


Να ζητήσει «συγγνώμη» από τους πολίτες καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με φόντο την πυρκαγιά στις Μυκήνες. Και το ζητάνε αυτοί που δεν έχουν ζητήσει ούτε μία συγνώμη για την φωτιά στο Μάτι, για την ψεύτικη εικόνα που ήθελαν να παρουσιάσουν με στημένες θλιμμένες χείρες που μετά έγιναν υφυπουργοί, και το βασικό για τους πάνω απο 100 νεκρούς.

Με θράσος λοιπόν οι αμετανόητοι είπαν : «Η παγκόσμια κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία είδαν χτες μια ανυπολόγιστη καταστροφή: πυρκαγιά κατέκαψε τις Μυκήνες, έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας. Η υπουργός Πολιτισμού του “επιτελικού” κράτους του κ. Μητσοτάκη ανερυθρίαστα δήλωσε πως ο αρχαιολογικός χώρος υπέστη “τη μικρότερη δυνατή φθορά” και πως “το πολύ-πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα”».

«Η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της και εκθέτει πλήρως την κυρία υπουργό για το θράσος και την αμετροέπειά της. Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς είναι να ζητήσει μια μεγάλη “συγγνώμη” από τον ελληνικό λαό» καταλήγει η Κουμουνδούρου χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να έχει ζητήσει ακόμα συγνώμη για τις δολοφονίες αθώων πολιτών στο Μάτι.



Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα

 


Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα, που φέρεται να αποτελεί μια νέα επικίνδυνη εστία κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε  στη δομή, καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των φιλοξενουμένων και του προσωπικού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θετικοί έχουν βρεθεί 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι στη δομή. 

Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού. 

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

- Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

- Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

- Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00



Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Ειρηνική λύση στη Μεσόγειο ή κυρώσεις

 



Η ΕΕ περιμένει από την Τουρκία μία ειρηνική λύση στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πήτερ Στάνο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας ανησυχούν ολόκληρη την ΕΕ.

Επιπροσθέτως, ο Πήτερ Στάνο σημείωσε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν, κάνοντας αναφορά παράλληλα σε παλαιότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις των δύο ανδρών.

«Στην προκειμένη περίπτωση ο βασικός λόγος της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να ενημερώσει για το αποτέλεσμα και τις συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Πήτερ Στάνο και συμπλήρωσε ότι «η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε τόσο δημόσια, μέσα από τα μηνύματα από το Γκίμνιχ και εν συνεχεία απευθείας και προσωπικά από τον Ύπατο Εκπρόσωπο, για τις προσδοκίες της ΕΕ από την Τουρκία για να βρεθεί λύση, ειρηνική και ήρεμη στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης ενημερώθηκε για το πώς η ΕΕ βλέπει το δρόμο προς την αποκλιμάκωση, καθώς και τα μέτρα που η ΕΕ είναι έτοιμη να πάρει - και ήδη λαμβάνει - για να αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά η οποία είναι, όπως ξεκάθαρα δήλωσαν οι υπουργοί, πηγή ανησυχίας για ολόκληρη της ΕΕ».

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων  τόνισε την ξεκάθαρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο και υπογράμμισε. ερωτηθείς σχετικά , πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών καλούν την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες οι οποίες οδηγούν σε κλιμάκωση.

Ειδικότερα, ο Πήτερ Στάνο επεσήμανε ότι «οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πολύ ξεκάθαροι και αποφασισμένοι να δείξουν την αλληλεγγύη της ΕΕ στα δύο κράτη-μέλη που επηρεάζονται, την Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν πολύ ξεκάθαροι στην έκκλησή τους προς τις τουρκικές αρχές να βάλουν τέλος στις μονομερείς ενέργειες οι οποίες κλιμακώνουν τις εντάσεις στη Μεσόγειο».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Γελάει ο κόσμος με την Αλεξοπούλου της Ελληνικής Λύσης! Πήρε πίσω την ανεξαρτητοποίηση

 


Διαβάσαμε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, βάλαμε τα γέλια και μαζί με εμάς και πολύ κόσμος για την σοβαρότητα κάποιων βουλευτών που έχουν μαζευτεί δυστυχώς στην βουλή.

Ειδικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση διαθέτουν πολύ υλικό για γέλια... πολλά γέλια

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου το μετάνιωσε και λίγη ώρα αφότου είχε στείλει την επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Ελληνική Λύση στον πρόεδρο της Βουλής και άλλαξε την απόφασή της.

Το πρωί της Δευτέρας, είχε γίνει γνωστό ότι η βουλευτής του Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της.

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα, σας καθιστώ γνωστό ότι αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα της “Ελληνικής Λύσης” και παραμένω ανεξάρτητη βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, στα πλαίσια της Βουλής των Ελλήνων που διαμορφώθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019».

Λίγη ώρα αργότερα η βουλευτής φέρεται να μετέβη στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα και να δήλωσε ότι υπαναχωρεί, εκφράζοντας την επιθυμία να ακυρωθεί η ανεξαρτητοποίηση. Ωστόσο, αυτό ήταν αδύνατο καθώς η επιστολή της είχε πρωτοκολληθεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Πλέον, όπως σημειώνεται, απαιτείται νέα επιστολή της κας Αλεξοπούλου με την οποία θα δηλώνει ότι προσχωρεί εκ νέου στην Ελληνική Λύση προσφέροντας πολύ γέλιο σε σοβαρούς ανθρώπους.



Η ανάρτηση ψεκασμένου ότι έχουν κουρκουμπίνη οι μάσκες σκόρπισε πολύ γέλιο!!!

 


Το μήνυμα του ψεκασμένου που ξεφτιλίστηκε ανάφερε: «Φίλες μου, μόλις μου είπε γνωστή μου από το υπουργείο οτι οι μάσκες που θα μοιράσουν στα παιδιά θα είναι ποτισμένες με κουρκουμπίνη. Μια ουσία λέει που είναι των κινέζων και στόχο έχει να κάνει τα παιδιά συνεργάσιμα και ήρεμα. Να μην κάνουν φασαρία κτλ. Θα ναρκώσουν τα παιδιά μας; Εμείς αποφασίσαμε να μην το σχείλουμε με μάσκα και αν τελικά τις μοιράσουν θα πληρώσουμε ιδιώτη να κάνει ανάλυση υλικού».


Η ανάρτηση έφερε πολύ γέλιο παρά προβληματισμό γιατί μόνο γελοία μπορείς να την χαρακτηρίσεις 

Μερικά από τα σχόλια που έγινα στο twitter:

  • μάσκες με κουρκουμπίνη μόνο στα καλά ζαχαροπλαστεία, υπάρχει έλλειψη στην αγορά.
  • Τώρα που ήρθε στο φως η κουρκουμπίνη, επιτρέψτε μου να ενημερώσω το κοινό για την ύπαρξη της ακόμη εθιστικότερης ουσίας τουλουμπίνης, η οποία βρίσκεται στους καρπούς του φυτού τουλουμπιά (βλ φωτό) που ανήκει στην οικογένεια των ψεκανθών όπως και το λεφτόδεντρο.



  • ΟΡΙΣΤΕ, έβγαλαν κουρκουμπινη σε παγωτό για να ναρκωσουν τα παιδιά μας. Τι έχουν να πουν οι δήθεν γιατροί τώρα;



  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ εικόνα της επικίνδυνης ουσίας "κουρκουμπίνης", δίπλα σε χειροποίητο παγωτό βανίλια, για να ξεγελάει αθώα θύματα.





Σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές έκαψαν 6 αυτοκίνητα αθώων πολιτών το βράδυ!!

 



Άρχισαν οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές για καλό μήνα να καίνε και να καταστρέφουν περιουσίες αθώων πολιτών.

Μόνο "άγνωστοι" δεν είναι αυτοί που έκαναν τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Παλλήνη, καίγοντας συνολικά έξι σταθμευμένα οχήματα σε διαφορετικούς δρόμους μέσα σε διάστημα σχεδόν είκοσι λεπτών 

Οι εμπρηστικές επιθέσεις ξεκίνησαν πενήντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Κλεομένους, όπου οι δράστες πυρπόλησαν αγροτικό αυτοκίνητο.

Κατόπιν σημειώθηκε νέα επίθεση στην οδό Ασκληπιού όπου οι εμπρηστές πυρπόλησαν άλλα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Και παράλληλα, έγινε και τρίτη επίθεση στην οδό Πυθαγόρα όπου και εκεί οι δράστες έβαλαν φωτιά σε τρία οχήματα.

Τα σημεία όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις απέχουν μεταξύ τους σχεδόν 500 μέτρα.





Τραμπ: «Αυτοάμυνα» οι θανατηφόρες επιθέσεις οπαδών του σε διαδηλωτές

 


Αποφασισμένος να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό διχασμό στην αμερικανική κοινωνία ενόψει των εκλογών της 3η Νοεμβρίου εμφανίζεται ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «αυτοάμυνα» τις θανατηφόρες επιθέσεις οπαδών του κατά διαδηλωτών τα προηγούμενα 24ωρα και χαρακτήρισε «ακροαριστερό» τον πολιτικό του αντίπαλο και διεκδικητή του οβάλ γραφείου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκπροσωπεί το κόμμα των Δημοκρατικών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ένας 17χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στο Ουισκόνσιν και οι οπαδοί του που έπεσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε διαδηλωτές στο Όρεγκον, ενεργούσαν υπό το καθεστώς της αυτοάμυνας.

Δεν δίστασε, μάλιστα, αμέσως μετά, να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως περιμένει από εκείνον να απορρίψει τις αντιδράσεις των ακροαριστερών ακτιβιστών, όπως χαρακτήρισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας.

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφαλείας θα συστήσουν κοινό επιχειρησιακό κέντρο που θα διενεργεί έρευνες σχετικά με τις «ταραχές που προκαλεί η αριστερά» στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου, τον Τζο Μπάιντεν, ότι προσφέρει ηθική υποστήριξη σε ταραχοποιά στοιχεία και βανδάλους.

Ο Τραμπ, συνεχίζοντας – δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές – να προβάλλει την εικόνα του προέδρου που είναι «σκληρός έναντι του εγκλήματος», τόνισε ότι πάνω από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν για τις ταραχές των τελευταίων ημερών, ανάμεσά τους 100 στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία Όρεγκον.

«Στην Αμερική, δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην οχλοκρατία διότι όταν επικρατεί ο όχλος η δημοκρατία είναι όντως νεκρή», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου απειλεί να επεκτείνει την εμπλοκή ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Πόρτλαντ, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε το Σαββατοκύριακο σε χαοτικές διαδηλώσεις και ταραχές. Φέρεται να ήταν οπαδός του Τραμπ.

Σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στην πολιτεία Ουισκόνσιν, όπου λευκός αστυνομικός πυροβόλησε στην πλάτη μαύρο πατέρα την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας πολυήμερες διαδηλώσεις και ταραχές. Στις ταραχές αυτές 17χρονος, που πιστεύεται πως ανήκε σε ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση, σκότωσε δύο ανθρώπους. Αναφέρθηκαν πολλές λεηλασίες και εμπρησμοί.

Ο Τραμπ δεν προβλέπεται να συναντηθεί με την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, του Αφροαμερικανού που τραυματίστηκε σοβαρά από τον λευκό αστυνομικό στην πόλη Κενόσα, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του.

«Επί του παρόντος, το πρόγραμμα (του προέδρου) προβλέπει ότι θα συναντηθεί με την τοπική δύναμη επιβολής της τάξης, ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, και θα εξετάσει τις ζημιές», ανέφερε η Κέιλι Μακενάνι.

Ο Λευκός Οίκος έχει επαφή «με τον πάστορα» της οικογένειας και «απευθείας με την οικογένεια» του Μπλέικ, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Τζέικομπ Μπλέικ έχει παραλύσει από τη μέση και κάτω. Νοσηλεύεται στο Μιλγουόκι.

Ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, ο Δημοκρατικός Τόνι Έβερς, ζήτησε δημόσια από τον Τραμπ να μην πάει στην πολιτεία του. «Ανησυχώ ότι η παρουσία σας θα εμποδίσει την επούλωση των πληγών μας», είπε ο κυβερνήτης.

Στην Κενόσα επικρατεί εδώ και λίγα 24ωρα ανήσυχη ηρεμία.

Ο Τραμπ αντέδρασε στις ανησυχίες που εκφράζονται ότι η επίσκεψή του μπορεί να αναζωπυρώσει τις ταραχές λέγοντας πως η επίσκεψή του θα αυξήσει «την αγάπη και τον σεβασμό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε να καταδικάσει τις πράξεις του Κάιλ Ρίτενχαους, του εφήβου που κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην Κενόσα. Έκρινε ότι ο νεαρός είχε «μεγάλο πρόβλημα» και «πιθανόν θα σκοτωνόταν» αν δεν πυροβολούσε.

Ο Τραμπ επιμένει να προβάλλει το μήνυμα ότι η κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί εάν επικρατήσει ο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, ερίζοντας για ακόμη μια φορά πως τα επεισόδια ξεσπούν κυρίως στις πόλεις όπου κυβερνούν οι Δημοκρατικοί.

«Αν δίνεις σε βίαιους εξτρεμιστές αυτό που θέλουν, η βία δεν τελειώνει. Αποκτούν νέα δύναμη κι εξαπλώνουν τον τρόμο σε όλη τη χώρα», υποστήριξε.

Πέραν των ταραχών, οι δείκτες των ανθρωποκτονιών σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις αυξάνονται.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους κατηγορούν τον Τραμπ. Ο Μπάιντεν τόνισε ότι πρόεδρος είναι σήμερα ο Τραμπ, άρα η ευθύνη του ανήκει. Ωστόσο, φάνηκε να αναγνωρίζει έμμεσα πως πρέπει να καταδικάσει τη βία πιο απερίφραστα.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, ο Τεντ Ουίλερ, κατηγόρησε τον Τραμπ για τη βία στην πόλη του, λέγοντας προχθές Κυριακή πως ο πρόεδρος «δημιούργησε» το «μίσος» και τον «διχασμό».

Ο Μπάιντεν, σε εμφάνισή του στο Πίτσμπεργκ, επισήμανε πως ο μεγιστάνας στον Λευκό Οίκο υποκινεί τη βία και ενισχύει τον σοβινισμό των λευκών.

«Αν ήμουν εγώ πρόεδρος σήμερα, η χώρα θα ήταν ασφαλέστερη και θα βλέπαμε πολύ λιγότερη βία», είπε ο Μπάιντεν. Εξέφρασε την υποστήριξή του στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και καταδίκασε τις λεηλασίες, αμυνόμενος μετά τις επικρίσεις συντηρητικών σχολιαστών που ερίζουν ότι αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους ταραχοποιούς.

«Οι ταραχές δεν είναι διαδηλώσεις, οι λεηλασίες δεν είναι διαδηλώσεις, οι εμπρησμοί δεν είναι διαδηλώσεις. Είναι ανομία, καθαρά και ξάστερα», σημείωσε ο Μπάιντεν. «Καίνε φωτιές, κι έχουμε έναν πρόεδρο που ρίχνει λάδι στις φλόγες (...) Δεν πρέπει να καίμε, πρέπει να οικοδομούμε» πρόσθεσε αποκαλώντας τον Τραμπ «τοξική παρουσία» που «δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας».


Πηγή : protothema.gr