Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Νέα αθλιότητα Μπαλάφα μετά το δημοψήφισμα: Μην λέτε Σκόπια τη FYROM



Νέα ακροαριστερή αθλιότητα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφα που βρέθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1 για να προκαλέσει τους Έλληνες.

Ο ακροαριστερός Μπαλάφας φανερά εκνευρισμένος λέει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τους υπόλοιπους να μην λένε τα Σκόπια…Σκόπια, αλλά FYROM ή Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

«Σκόπια, Σκόπια, τα Σκόπια δεν υπάρχει χώρα Σκόπια» ξέσπασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. »




Εκνευρισμένος ο Μπαλάφας μετά το δημοψήφισμα, δεν θέλει να αποκαλούν Σκόπια τα Σκόπια.


Σήμα κινδύνου από ΙΟΒΕ: Σημαντική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο



Σημαντική υποχώρηση παρουσίασε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις 101,3 μονάδες, (από 105,3 τον Ιούλιο).

Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως της έντονης επιδείνωσης των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία και τις κατασκευές, ενώ αντίθετα η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινείται ανοδικά. Καθοδική πορεία του οικονομικού κλίματος καταγράφεται και γενικότερα στην Ευρώπη, αν και λιγότερο έντονα.

Η μέτρηση του δείκτη, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, είναι η πρώτη μετά την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, εξέλιξη που βεβαίως έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα παρά συνδέεται με συγκεκριμένες και απτές αλλαγές στην οικονομική πολιτική.

Η επιδείνωση, πάντως, έχει τομεακά και επιχειρηματικά χαρακτηριστικά, καθώς η βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποδηλώνει ότι, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, η έξοδος από το πρόγραμμα συμβάλει στη βελτίωση των προσδοκιών των νοικοκυριών. Στην πλευρά των βιομηχανικών επιχειρήσεων, δύο παράγοντες τείνουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές.

Στο εξωτερικό περιβάλλον, εμφανίζονται κίνδυνοι από την επιβράδυνση της ζήτησης, κυρίως λόγω της απόσυρσης μέτρων νομισματικής πολιτικής, και από τους περιορισμούς που εγείρονται στο διεθνές εμπόριο από πολιτικές προστατευτισμού.

Στο εσωτερικό πλαίσιο, ή έξοδος από το τελευταίο πρόγραμμα δεν έχει, επί του παρόντος, συνοδευτεί από βελτίωση των όρων πρόσβασης στις διεθνείς αγορές και μείωση του κόστους χρηματοδότησης για τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Συνολικά πάντως, η εξέλιξη του δείκτη τους τελευταίους μήνες αφενός είναι συμβατή με την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας και ειδικότερα την εξέλιξη του ΑΕΠ στα επίσημα στατιστικά στοιχεία και, αφετέρου, αντανακλά τις επιμέρους αβεβαιότητες για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Αναλυτικότερα:

– στη βιομηχανία, το αρνητικό ισοζύγιο των εκτιμήσεων για τις παραγγελίες και τη ζήτηση βελτιώνεται ελαφρά, όπως και το ισοζύγιο στις προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες, με τον δείκτη όμως στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να φανερώνει διόγκωσή τους.

– στις κατασκευές, οι προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων βελτιώνονται, ενώ εκείνες για την απασχόληση επιδεινώνονται σημαντικά.

– στο λιανικό εμπόριο, οι θετικές εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις περιορίζονται, αντίθετα με τις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους, με τον δείκτη του ύψους των αποθεμάτων να αποκλιμακώνεται.

– στις υπηρεσίες, οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων ενισχύονται, όπως και οι αντίστοιχες για την τρέχουσα ζήτηση, αλλά οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή της επιδεινώνονται.

– στην καταναλωτική εμπιστοσύνη οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώνονται οριακά, ενώ οι αντίστοιχες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, οι προβλέψεις για την πορεία της ανεργίας, αλλά και η πρόθεση για αποταμίευση βελτιώνονται.

Επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο επιδεινώνεται τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Ιούλιο, στην ΕΕ (κατά -1 μον., από 111,3 στις 112,3 μον.) και την Ευρωζώνη (κατά -1,2 μον., από 110,9 στις 112,1) μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην Ευρωζώνη, οι σχετικοί δείκτες μειώνονται τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Ιούλιο στη βιομηχανία (-1,1), τις υπηρεσίες (-0,7) και την καταναλωτική εμπιστοσύνη (-3,5), ενώ αυξάνονται στο λιανικό εμπόριο (+2,4) και τις κατασκευές (+2,9).

Σε επίπεδο των μεγαλύτερων χωρών, ο δείκτης καταγράφει σχετική σταθερότητα στην Γερμανία (+0,3) και την Ολλανδία (-0,4), ενώ επιδεινώνεται στην Ιταλία (-1,0) και την Ισπανία (-2,2) και κυρίως στην Γαλλία (-3,2).

Στην ΕΕ, οι επιδεινούμενες προσδοκίες τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Ιούλιο είναι το αποτέλεσμα της επιδείνωσης των δεικτών στη βιομηχανία (-1,3) και κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη (-3,5). Στο λιανικό εμπόριο (+2,4) και τις κατασκευές (+1,8) καταγράφεται άνοδος προσδοκιών και στις υπηρεσίες σταθερότητα στο σχετικό δείκτη (+0,0).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δεν… «ξεκουνιέται» η Ελλάδα από την πρώτη θέση στην ανεργία στην Ε.Ε – Στο 19,1% το ποσοστό τον Ιούνιο




Στο 19,1% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας τον Ιούνιο του 2018 στην Ελλάδα, από 19,3% το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Toν Αύγουστο (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), η ανεργία στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,1% σε σχέση, από 8,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9% και 7,5% αντιστοίχως.

Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 16,657 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,22 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (19,1% τον Ιούνιο) και στην Ισπανία (15,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,5%), στη Γερμανία και στην Πολωνία(3,4%).

Μετά την Κύπρο και την Κροατία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην ΕΕ, μέσα σε ένα χρόνο, από 21,3% τον Ιούνιο του 2017 σε 19,1% τον Ιούνιο του 2018. Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στους 909 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,3% και στις γυναίκες στο 23,8%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε στο 39,1%, έναντι 39,3% το Μάιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (39,1%), στην Ισπανία (33,6%) και στην Ιταλία (31%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,2%), στην Τσεχία (6,3%) και στην Ολλανδία (7,7%). Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 16,6% και στην ΕΕ στο 14,8%.


Πηγή : newsit.gr


Ν.Δ.: Οι καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί παρακρατικής παρακολούθησής του είναι πολύ σοβαρές.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ για τις καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη

«Οι καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί παρακρατικής παρακολούθησής του είναι πολύ σοβαρές.

Επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτρέπεται μέρα με τη μέρα σε απαράδεκτες μεθόδους που συναντά κανείς μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται. Οι πρακτικές που επιστρατεύει ακόμη και σε βάρος πρώην συντρόφων του μαρτυρούν τον καθεστωτισμό και την αλαζονεία του έναντι όλων των πολιτικών του αντιπάλων». 






Αντί να ντρέπονται μετά το Φιάσκο στα Σκόπια, αμόλησαν τον Τζανακόπουλο να γελοιοποιηθεί



Δεν έχουν ίχνος ντροπής και κανένα εθνικό αίσθημα ευθύνης και το αποδεικνύουν σε κάθε τους τοποθέτηση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αμόλησαν μετά το φιάσκο τον Τζανακόπουλο για να πει «Η μεγάλη υπεροχή του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ αποτελεί θετική εξέλιξη στην πορεία για την κύρωση και θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μας προβληματίζει ωστόσο η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών καθώς αναδεικνύεται σκεπτικισμός απέναντι στη Συμφωνία». 

Όπως είπε χωρίς να τον αγγίζει η ξεφτίλα «εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής, η συντριπτική υπεροχή του ΝΑΙ δεν καθίσταται πολιτικά δεσμευτική για την αντιπολίτευση. Το λόγο επομένως έχει τώρα η Βουλή της ΠΓΔΜ και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης του κου Ζάεφ για Συνταγματική Αναθεώρηση θα τελεσφορήσει. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του κου Ζάεφ με κύριο γνώμονα τη διαφύλαξη της δυναμικής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αντί να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την προδοσία της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, που επιχείρησε το μεγαλύτερο ξεπούλημα στην ιστορία της Ελλάδας, είπε να ξεφτιλιστεί περισσότερο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και αντί να σχολιάσει τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο που μιλά για κακή συμφωνία και πανηγυρίζει για την χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα στα Σκόπια είπε, να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία που θεωρεί ξεπούλημα την προδοσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν παρέλειψε να κλείσει την ώρα της ξεφτίλας ο Τζανακόπουλος δηλώνοντας εθνικά υπερήφανος για το ξεπούλημα και εθνικά υπεύθυνη την κυβέρνηση του για την προδοσία και λέγοντας «Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με νηφαλιότητα, σωφροσύνη & αίσθηση εθνικού καθήκοντος να υποστηρίζει την ανάγκη για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών. Ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση των 2 χωρών & προς την σταθεροποίηση & την εξασφάλιση φιλίας&συνεργασίας στα Βαλκάνια».


Προκαλεί ο Ζάεφ: Δεν υπάρχει εναλλακτική, μην παίζουμε παιχνίδια με τη Μακεδονία μας



Μην παίζουμε με την Μακεδονία τους!!!

Τα αποτελέσματα του ξεπουλήματος Αλέξη Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ας μην παίξουμε παιχνίδια με τη Μακεδονία μας» αναφέρει σε tweet του ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα είναι μια σαφής έκκληση προς τους βουλευτές της Συνέλευσης να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους. 

«Καλώ όλους τους υπεύθυνους αρχηγούς να ενωθούν ώστε να εντάξουμε την πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Ο κ. Ζάεφ κάλεσε την εθνικιστική αντιπολίτευση να τον στηρίξει, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.


Со повеќе од 600.000 гласови „ЗА“ вољата на граѓаните е јасен повик за пратениците во Собранието. Ги повикувам сите одговорни лидери да се обединиме и да ја одведеме Македонија во ЕУ и во НАТО. Друга алтернатива нема. Да не си играме играчки со нашата Македонија!



«Σβήνει» η Ελλάδα: 36.000 περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2017



Διαρκώς μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, με τους θανάτους να υπερτερούν κατά πολύ των γεννήσεων, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών.

Πέρυσι, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 88.553 (45.686 αγόρια και 42.867 κορίτσια), καταγράφοντας μείωση κατά 4,7% σε σχέση με το 2016 που ήταν 92.898 (47.882 αγόρια και 45.016 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες ανήλθαν σε 363, αυξημένες κατά 7,1 % σε σχέση με το 2016, που ήταν 339.

Οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση κατά 4,8% και ανήλθαν σε 124.501 (63.168 άνδρες και 61.333 γυναίκες), έναντι 118.792 (60.526 άντρες και 58.266 γυναίκες) το 2016. Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 306, μειώνοντας τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) σε 3,5 έναντι 4,2 το 2016.

Οι γάμοι ανήλθαν σε 50.138 (24.975 θρησκευτικοί και 25.163 πολιτικοί), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1% σε σχέση με το 2016, κατά το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί 49.632 γάμοι (23.778 θρησκευτικοί και 25.854 πολιτικοί). Τα σύμφωνα συμβίωσης ανήλθαν σε 4.921, αυξημένα κατά 29,5% έναντι του 2016 που ήταν 3.799. Ενώ, στα σύμφωνα συμβίωσης εφέτος περιλαμβάνονται 94 σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ανδρών και 40 σύμφωνα μεταξύ γυναικών.

Διαβάστε όλη την έρευνα ΕΔΩ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ.: Η χώρα κυβερνάται από μια κυνική σύμπραξη ανθρώπων που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον



Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ν.Δ. για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό κατέθεσε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Η εντελώς διαφορετική υποδοχή που επιφύλαξαν στο αποτέλεσμα του Σκοπιανού δημοψηφίσματος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η χώρα κυβερνάται από μια κυνική σύμπραξη ανθρώπων που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον προτάσσοντας την παραμονή τους για λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες της εξουσίας. 

Η Νέα Δημοκρατία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ισχύσει η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».