Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πρωτόγνωρες κινήσεις από ΣΥΡΙΖΑ για την πλειοψηφία στις Επιτροπές



Κινήσεις και επιλογές, πρωτόγνωρες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, αναζητεί εναγωνίως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε κυρίως ενόψει της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, αλλά και γενικότερα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές να εξακολουθεί να διαθέτει την πλειοψηφία και να μην δημιουργηθούν εμπόδια στο έργο και την προώθηση των σχεδιασμών.

Το πρόβλημα, αμιγώς θεσμικού χαρακτήρα, δημιουργείται ως γνωστόν, μετά από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα και την διαμόρφωση μιας νέας κυβέρνησης η οποία πλέον στηρίζεται στην παράξεων «δεδηλωμένη» που συνδιαμορφώνουν ο μειοψηφικός ΣΥΡΙΖΑ (145 έδρες) και έξι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από άλλα κόμματα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η σύνθεση των Επιτροπών της Βουλής πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε «να διατηρείται η κατ’ αναλογία εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων», και «να μην θίγεται η απόλυτη πλειοψηφία της ΚΟ που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή». Για να συμβεί αυτό, δίδεται εκ του Κανονισμού η δυνατότητα στον Πρόεδρο της Βουλής να αυξομειώνει τον αριθμό των μελών της κάθε Επιτροπής.

Αυτή η αυξομείωση αναμένεται και τώρα, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σίγουρα επιτεύξιμος θεωρείται ο πρώτος εκ των δύο προαναφερόμενων στόχων («αναλογική εκπροσώπηση ΚΟ»). Πώς, όμως, να επιτευχθεί ο δεύτερος, δεδομένου ότι υπάρχει μεν «δεδηλωμένη» υπέρ κυνέρνησης πλειοψηφία, αλλά αυτή δεν στηρίζεται σε ΚΟ που διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία, αλλά σε μια ετερόκλητη σύνθεση;

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση αναφορικά με το πώς σκέφτεται να χειριστεί το πρόβλημα, λέγοντας ότι το μείζον ζήτημα της ημέρας είναι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την εθνική αντιπροσωπεία.

«Οταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για να ξεκινήσει η διαδικασία στην επιτροπή, θα έχετε ενημερωθεί για όλη την διαδικασία που θα ακολουθηθεί» είπε ο κ. Βούτσης. «Ολες οι διαδικασίες όπως πάντα θα γίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό. Δεν είναι σήμερα αυτή η ατζέντα» συνέχισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας παράλληλα: «Εγιναν μετακινήσεις βουλευτών, διαμορφώθηκαν νέες συνθέσεις ΚΟ, θα ήταν προθύστερο, και για μένα προπέτεια, να προλέξω από σήμερα τί ακριβώς και να μπούμε σε σενάρια και ενδεχόμενα. Οταν θα έχουμε επακριβώς το χάρτη των συγκροτημένων ΚΟ, όλα θα γίνουν σύμφωνα με Σύνταγμα και Κανονισμό».

Η τελευταία αυτή αποστροφή της λακωνικής τοποθέτησης του κ. Βούτση, δημιούργησε συγκυριακά την αίσθηση ότι μετά από την αποψινή ψηφοφορία, ενδεχομένως υπάρξουν προσχωρήσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάποιων εκ των ανεξαρτήτων που προσφέρουν στήριξη στην κυβέρνηση. Αυτό θα βοηθούσε, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, σε μια ομαλή αλλαγή-ανασύνθεση των Επιτροπών στη συνέχεια.

Τί θα γίνει αύριο Πέμπτη
Αν και ο κ. Βούτσης παρέπεμψε, όπως ελέχθη, τη ρύθμιση κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, «θέμα» προκύπτει άμεσα, καθώς για το πρωί της Πέμπτης είναι προγραμματισμένες συνεδριάσεις δύο Επιτροπών: Δημοσίας Διοίκησης για νομοσχέδιο που αφορά το ΑΣΕΠ, και Κοινωνικών υποθέσεων για έκφραση γνώμης επί του προτεινομένου από την κυβέρνηση νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Η πρώτη εκ των δύο αυτών Επιτροπών χρήζει άμεσης ανασύνθεσης, καθώς η διαγραφή του κ. Σπ. Δανέλλη καθιστά αναγκαία την τοποθέτηση ενός επιπλέον μέλους, εκπροσώπου του Ποταμιού. Θα είναι μόνο αυτή η αλλαγή, ή θα γίνουν και άλλες;

«Αυτό σας απασχολεί; Ελεος», ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής όταν ρωτήθηκε σχετικά ακριβώς με το τί πρόκειται να συμβεί ενόψει των αυριανών συνεδριάσεων.

Η ΝΔ.

Μπροστά στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, η ΝΔ επισημαίνει:

«H κυβέρνηση που συνειδητά και συστηματικά παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών και επιχειρεί να χειραγωγήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη, προετοιμάζει, ως φαίνεται, κάτι που πραγματικά δεν θα έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας: Να μετατρέψει αυθαιρέτως τη μειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, σε πλειοψηφία σε όλες τις Kοινοβουλευτικές

Eπιτροπές προκειμένου να τις ελέγχει ο κ. Τσίπρας. Αν αυτό, ωστόσο, επιχειρηθεί θα είναι κατά κυριολεξία ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Γι’ αυτό η ΝΔ το καταγγέλλει εκ προοιμίου προειδοποιώντας την κυβέρνηση και το Προεδρείο της Βουλής να μην διανοηθούν να το επιχειρήσουν. Η ΝΔ με το θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψει ούτε αυθαίρετες ερμηνείες, ούτε να αλλοιωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων της βουλής. Ας κατανοήσει επιτέλους η κυβέρνηση αυτό που ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής Νομικής μαθαίνει ως δημοκρατική συνθήκη του πολιτεύματος: ότι η Βουλή ελέγχει την Κυβέρνηση και όχι η Κυβέρνηση τη Βουλή».

Ανησυχία εκφράζει για τις εξελίξεις αυτές και το Ποτάμι.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αγρίνιο: Άθλιοι δολοφόνοι πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενα άγρια άλογα



Tα κουφάρια των τριών νεκρών αλόγων εντοπίστηκαν χθες στην περιοχή της Στράτου του δήμου Αγρινίου. Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα για την υπόθεση αναζητώντας τον δράστη καθώς σχημάτισαν δικογραφία για ζωοκτονία και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η προανάκριση συγκεκριμένα ενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.

Στο ένα άλογο εντοπίστηκε τραύμα από κυνηγετικό όπλο ενώ τα άλλα δύο ήταν σε διαδικασία αποσύνθεσης και παραγγέλθηκε εξέταση στα κουφάρια τους.

Τα νεκρά άγρια άλογα, πιθανώς ανήκουν στη φημισμένη ράτσα του Πεταλά, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε αγροτικά σημεία κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.



Πηγή:  agrinionews.gr


Πλήρη υποταγή Χρυσοβελώνη στο καθεστώς της ακροαριστεράς για μια καρέκλα και μόνο



Διαβάζουμε στην ΚαθημερινήΗ παρούσα κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει μέχρι τέλους τη θητεία της

«Η ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους προσωπική μου άποψη είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει μέχρι τέλους τη θητεία της γιατί το αξίζει αλλά και για να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε». Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι «δεν μπορούμε τώρα να αποστατήσουμε ούτε να παραιτηθούμε».

«Όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και καθένας από εμάς, οφείλουμε να πάρουμε θέση με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε», επισήμανε η κ. Χρυσοβελώνη.

Παράλληλα, κάλεσε τους ΑΝΕΛ να στηρίξουν τη σημερινή κυβέρνηση για το εθνικό συμφέρον της χώρας μέχρι τέλους της διαδρομής της χωρίς, όπως είπε, κόκκινες γραμμές σε κορυφαίες στιγμές, όπως έκαναν το καλοκαίρι του 2015 ψηφίζοντας μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια.

«Με μεγάλο κόστος και πολλά λάθη που έγιναν και από τους ΑΝΕΛ δεν κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους μας. Κατορθώσαμε, όμως, και ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος τους, πετυχαίνοντας την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αγωνιστήκαμε για αυτό και τώρα προχωράμε στην αποκατάσταση των ανισοτήτων, των αδικιών και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και του ρόλου της Ελλάδας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε τώρα να αποστατήσουμε ή να παραιτηθούμε. Τώρα ευθύνη μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά για να φτάσουμε μέχρι τέλους της διαδρομής. Δημόσια είχα πει ότι όσοι στελεχώνουν μια κυβέρνηση δεν είναι αντικείμενα, δεν είναι βαλίτσες να τις αποσύρουν, δεν είναι ομάδες νεαρών οπαδών που αποχωρούν από έναν αγώνα γιατί δεν τους άρεσε ένα σύνθημα, ούτε συνεταιριστές στο ΔΣ μιας εταιρίας που πωλούν τις μετοχές τους. Είναι μια θεσμική υπόθεση, πρέπει κανείς να τη διεκπεραιώσει μέχρι το τέλος, και στα εύκολα και στα δύσκολα να τη στηρίζει».

Όπως είπε η κ. Χρυσοβελώνη, «πρέπει με σοβαρότητα, θεσμικά και χωρίς θόρυβο, να πάρει ο καθένας με ψυχραιμία τις αποφάσεις του με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», προσθέτοντας ότι προσωπικά αυτό κάνει πράξη.

«Όλοι πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το εθνικό συμφέρον, να ασκήσουμε και να δεχτούμε κριτική στα πλαίσια της δημοκρατίας, με σεβασμό και όχι με ύβρεις που ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, και χωρίς να ματώνουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία, τη χώρα», κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που ασελγούσε σε μαθήτριες


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 57χρονου ημεδαπού, o οποίος εμπλέκεται σε ποινική υπόθεση κατά ανηλίκων.

Πρόκειται για τον:

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ Ελευθέριο-Αλέξανδρο του Ιωάννη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στα Χανιά Κρήτης .



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δέκα (10) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25703 και 28210-25827, 25828 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ν.Δ: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών



Για κυοφορούμενο «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία  με αφορμή τις κινήσεις της Κυβέρνησης να αποσπάσει αυθαιρέτως ο ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία σε όλες τις Επιτροπές του Κοινοβουλίου και να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών που με βάση τις τωρινές συνθέσεις δεν περνά.

Ενημερωτικό σημείωμα για τις κοινοβουλευτικές αυθαιρεσίες που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

H κυβέρνηση που συνειδητά και συστηματικά παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών και επιχειρεί να χειραγωγήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη, προετοιμάζει, ως φαίνεται, κάτι που πραγματικά δεν θα έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας: Να μετατρέψει αυθαιρέτως τη μειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, σε πλειοψηφία σε όλες τις Kοινοβουλευτικές Eπιτροπές προκειμένου να τις ελέγχει ο κ. Τσίπρας.

Αν αυτό, ωστόσο, επιχειρηθεί θα είναι κατά κυριολεξία ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Γι’ αυτό η ΝΔ το καταγγέλλει εκ προοιμίου προειδοποιώντας την κυβέρνηση και το Προεδρείο της Βουλής να μην διανοηθούν να το επιχειρήσουν.

Για να γίνει κατανοητό, σύμφωνα με το άρθρο 68 παράγραφος 3 του Συντάγματος, και το άρθρο 31 του Κανονισμού της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές επιτροπές συνιστώνται ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξάρτητων βουλευτών.
Με απλά λόγια το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, δεν προβλέπουν ως κριτήριο συγκρότησης των επιτροπών την όποια συγκυριακή και ετερόκλητη πλειοψηφία μπορεί να προκύψει από μια ψήφο εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση. Πόσο μάλλον, όταν αυτή, όπως όλα δείχνουν, αν προκύψει, θα διαμορφωθεί τελικά από 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 ανεξάρτητους βουλευτές και 2 βουλευτές που εξακολουθούν να ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Βάσει του Συντάγματος, η αναλογία των κομμάτων στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές είναι απαραίτητο να αντιστοιχούν ακριβώς στη δύναμη των κομμάτων στην Ολομέλεια στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πλειοψηφία. Είτε το θέλει, είτε όχι ο Τσίπρας, μετά την αποψινή ψηφοφορία δεν θα προκύψει μια μονοκομματική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια κυβέρνηση κουρελού.

Η ΝΔ με το θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψει ούτε αυθαίρετες ερμηνείες, ούτε να αλλοιωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων της βουλής.

Ας κατανοήσει επιτέλους η κυβέρνηση αυτό που ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής Νομικής μαθαίνει ως δημοκρατική συνθήκη του πολιτεύματος: ότι η Βουλή ελέγχει την Κυβέρνηση και όχι η Κυβέρνηση τη Βουλή.


Τα ανταλλάγματα Τσίπρα σε όσους εκτός ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάνε εύκολα την Μακεδονία


Τίποτα δεν είναι εύκολο και δεν γίνεται χωρίς, ανταλλάγματα αρκεί να μην έχεις ίχνος αξιοπρέπειας και ήθος.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι έξι «πρόθυμοι» βουλευτές έχουν ήδη διαπραγματευθεί με τον πρωθυπουργό και έχουν λάβει εγγυήσεις για ανταλλάγματα.

Η Κατερίνα Παπακώστα έχει ζητήσει να τοποθετηθεί υπουργός Δημόσιας Τάξης στον προσεχή ανασχηματισμό, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα βρει θέση προσεχώς και στα κυβερνητικά ψηφοδέλτια.

Ο Κώστας Ζουράρις, παρά τις δήθεν πατριωτικές κορώνες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ετοιμάζεται να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Του έχουν υποσχεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θα μείνει ορφανό μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία θα είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ, πιθανόν ο κ. Παπαχριστόπουλος, δεν αποκλείεται να κληθεί να αναπληρώσει το κενό που θα αφήσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, υφυπουργός Εργασίας, αφού θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων.

Η Έλενα Κουντουρά αναμένεται επίσης, για να την ευχαριστήσουν για την ολοκληρωτική αφοσίωσή της στην κυβέρνηση Τσίπρα, να παραμείνει στο υπουργείο Τουρισμού και σύμφωνα με πληροφορίες της έχει ήδη υποσχεθεί θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Δανέλλης δεν θα μείνει παραπονεμένος. Παρότι δεν θα αναλάβει πόστο υπουργού, αφού προέρχεται από άλλο κόμμα, αναμένεται να διεκδικήσει εκλόγιμη θέση με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και να διασωθεί από ενδεχόμενο εκλογικό ναυάγιο του Ποταμιού.

Ακόμη και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει διαβεβαιώσεις και ανταλλάγματα, αποδεχόμενος το πόστο του υπουργού Αμυνας και αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, και αναμένεται να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ! Ας σημειωθεί ότι η υπουργοποίηση ενός στρατιωτικού σε αριστερή κυβέρνηση έχει προκαλέσει αίσθηση σε πολλούς κύκλους και αναλυτές, ειδικά μετά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις κατά της Τουρκίας του κ. Αποστολάκη.






Το καραγκιοζιλίκι Τσίπρα «Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός»


Τελειωμένος ο Τσίπρας και ξεφτιλισμένος συνεχίζει να προκαλεί με καθεστωτικές πρακτικές τύπου «Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός».

Ξέρει ότι έχει τελειώσει και προσπαθεί να το λέει για λίγο ακόμα ότι είναι δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες πρωθυπουργός, ξεχνώντας ότι θα μνημονεύεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του στις μαύρες σελίδες της ιστορίας όπως η επταετία.

Μετά από «φωνές» που ακούστηκαν από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας απάντησε αυστηρά: «Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή».

Το καθεστωτικό καραγκιοζιλίκι Τσίπρα:




Δήθεν και καλά η Παπακώστα υπέβαλε παραίτηση και την απέρριψε ο Τσίπρας


Την παραίτησή της και καλά στον Τσίπρα φέρεται να υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, λόγω της κριτικής που δέχτηκε από την αντιπολίτευση περί συναλλαγών επειδή θα δώσει ψήφο Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αλλά και μετά τις απειλές που δέχθηκε κατά της ζωή της.

Η αλήθεια είναι ότι έχει καταλάβει το έγκλημα που πάει να κάνει και προσπαθεί να το μετριάσει με καραγκιοζιλίκια δήθεν παραιτήσεων.

Ωστόσο, ο κύριος Τσίπρας στην συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου την μετέπεισε και καλά και δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτηση

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ίδρυσα το κόμμα της Νέας Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή «ειδήμονες» από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας».




Το Δημόσιο πλήρωσε 3.092 ευρώ για να αγοράσει τρία iPhone στην Κουντουρά


Η υπουργός Τουρισμού φαίνεται ότι βγάζει το άχτι της στα iPhone

Όταν την αναζήτησε στο τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος, προ του κυβερνητικού διαζυγίου, δεν κατάφερε να τη βρει, αφού η κ.Έλενα Κουντουρά, ευρισκόμενη στην Κίνα, είχε παραδώσει το τηλέφωνό της στον ... αστυνομικό φρουρό της. Ενδεχομένως να το είχε κάνει όχι μόνο για να αποφύγει τον πρόεδρο του κόμματος από το οποίο διεγράφη χθες, αλλά και για την ... ασφάλεια της συσκευής, αφού όπως φαίνεται  η υπουργός Τουρισμού, για κάποιον άγνωστο λόγο, βγάζει το άχτι της στα iPhone, εξ ου και τα  smart­phones της Apple δεν αντέχουν για πολύ στα χέρια της.

Ελένη η iPhone-φάγος

Μέσα σε δύο χρόνια η Ελενα Κουντουρά έχει αγοράσει (φυσικά με δαπάνη του υπουργείου Τουρισμού) τα κορυφαία μοντέλα iPhone, συνολικού κόστους 3.092,09 ευρώ. Το πιο πρόσφατο, το ολοκαίνουριο iPhone XR, με μνήμη 128 GB, με προστατευτική θήκη και προστατευτικό οθόνης, κρίθηκε το ιδανικό για την πολυάσχολη υπουργό που υποβάλλει τα iPhone σε μεγάλες κακουχίες. 

Τα τρία τηλέφωνα

Το νέο κινητό κόστισε 1.351,60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Βεβαίως, πρόκειται για συσκευή αντικατάστασης, από τη στιγμή που το προηγούμενο iPhone της κυρίας Κουντουρά είχε υποστεί «ανεπανόρθωτη βλάβη στη μητρική πλακέτα και στο σύστημα φόρτισης». Με αυτή τη διάγνωση… αποστρατεύτηκε, ύστερα από υπηρεσιακή θητεία μόλις δύο ετών. Αυτό το γνωρίζουμε διότι στις 2 Αυγούστου του 2016 η Ελενα Κουντουρά, τότε αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, είχε αγοράσει τρία κινητά τηλέφωνα. Συγκεκριμένα, αντί 1.740,49 ευρώ απέκτησε δύο iPhone και ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android.

Καλότυχο να είναι

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πάντως, ότι η τελευταία έκδοση του iPhone XR των 128 GB πωλείται στα καταστήματα προς 999 ευρώ, ενώ μαζί με τα περιφερειακά το συνολικό κόστος φτάνει στα 1.060 ευρώ και όχι στα 1.351,60, όπως αναγράφεται στο έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού. Μήπως η υπουργός επέλεξε τελικά το ακόμη ακριβότερο μοντέλο της Αpple, το iPhone XS, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει έως και τα 1.679 ευρώ; Στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου σημειώνεται ότι προηγήθηκε έρευνα αγοράς, άρα η αγορά ήταν η πλέον συμφέρουσα. Καλορίζικο και μακάρι αυτό το iPhone να αντέξει - για το καλό του ελληνικού τουρισμού.




Πηγή : protothema.gr


Γέμισε η Θεσσαλονίκη με αφίσες όσων βουλευτών ξεπουλήσουν την Μακεδονία στα Σκόπια



Τα πρόσωπα όλων των βουλευτών που έχουν εκλεγεί στην Θεσσαλονίκη και προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών που αφορά το ξεπούλημα της Μακεδονίας «τοιχοκολλήθηκαν» παντού.

Η στοχοποίηση αυτή φυσικά και δεν είναι νόμιμη και δημοκρατική και καταδικάζεται από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.