Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Το 5G αλλάζει τα πάντα στα αυτοκίνητα

 



Πρόσω ολοταχώς για μια εντελώς νέα εποχή στην αυτοκίνηση δημιουργεί η έλευση της τεχνολογίας κινητών τηλεπικοινωνιών 5G φέροντας ακόμη πιο κοντά τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και την άμεση πληροφόρηση στην καθημερινότητα των οδηγών.

Μάλιστα τα οχήματα που κινούνται με συστήματα αυτόνομης οδήγησης με την βοήθεια της τεχνολογίας 5G ελέγχουν συνεχώς το δρόμο μέσω των ειδικών αισθητήρων και των καμερών και μεταφέρουν τις όποιες πληροφορίες καταγράφουν στο cloud δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα online χάρτη στον οποίο αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα τα οποία μπορούν να δουν και άλλοι χρήστες οχημάτων.

Έχοντας όλοι οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους τα παραπάνω δεδομένα και μπορούν να αλλάξουν το δρόμο κίνησής τους ώστε να αποφύγουν κάποιο μποτιλιάρισμα ή σύγκρουση ενώ παράλληλα να μειώσουν στο ελάχιστο την πιθανότητα σύγκρουσης με άλλα οχήματα.

Επίσης σύμφωνα με έρευνες η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποτελέσει τον κλάδο με το πιο ραγδαίο μετασχηματισμό από την έλευση του 5G σε σχέση με άλλους κλάδους φέροντας τεκτονικές αλλαγές στη βιομηχανία αυτοκινήτων ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν εντελώς νέες αγορές και επιχειρηματικά μοντέλα που θα αφορούν σε οχήματα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

«Έξυπνες» πόλεις

Ένα από τα βασικότερα σημεία όπου το 5G θα αλλάξει τα δεδομένα στην αυτοκίνηση αφορούν στις πόλεις και τις υπηρεσίες που μπορούν θα διαθέτουν στους οδηγούς. Για παράδειγμα με τη χρήση του 5G οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης αλλά μέσω των νέων υπηρεσιών θα οδηγούν το όχημά τους απευθείας στην κενή θέση στάθμευσης χωρίς να σπαταλούν χρόνο.

Άλλωστε και οι συμμετέχοντες σε έρευνες ότι ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης του 5G θα αφορούν σε «έξυπνες» πόλεις  και συνδεδεμένα οχήματα.

Ωστόσο από την άλλη μεριά πιστεύουν ότι θα αυξηθούν δραματικά οι παραβιάσεις ασφαλείας ειδικά στα οχήματα με αυτόνομα συστήματα οδήγησης αλλά και στις εφαρμογές των «έξυπνων» πόλεων.


Γιώργος Κ. Ανδρής

newsauto.gr



Ιταλία: Εκατοντάδες πουλιά βρέθηκαν νεκρά στη Ρώμη λόγω των πυροτεχνημάτων

 


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα με εκατοντάδες νεκρά πουλιά στους δρόμους της Ρώμης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω των πυροτεχνημάτων.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων μιλούν για «σφαγή». Βίντεο δείχνουν τα πουλιά κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης να βρίσκονται στο έδαφος και να δείχνουν ότι είναι νεκρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία θανάτου, ωστόσο η Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων ανέφερε ότι σχετίζεται με τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων που έπεσαν στη γειτονιά, όπου πολλά πουλιά έχουν τις φωνές τους.

«Μπορεί να πέθαναν από φόβο. Μπορεί να πετούσαν μαζί και το ένα να έπεσε στο άλλο ή να χτύπησαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.


Τα πυροτεχνήματα κάθε χρόνο προκαλούν κάθε χρόνο στρες και τραυματισμούς σε άγρια και κατοικίδια ζώα, υποστηρίζει η οργάνωση, το ιταλικό τμήμα της οποιας ζήτησε απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων και κροτίδων για προσωπική χρήση.


Πηγή : protothema.gr


Θράσος του δικτάτορα: Ως «στέμμα του 2020» χαρακτήρισε την ύβρη με την Αγία Σοφία!

 



Τις προκλήσεις συνεχίζει ο δικτάτορας Ερντογάν και το 2021.

Ο Τούρκος δικτάτορας έκανε την πρώτη προσευχή για το 2021 στην Αγία Σοφία, όπως μεταδίδει η Ηurriyet, και μιλώντας για την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή είπε χαρακτηριστικά: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.

Ο δικτάτορας Ερντογάν, συνέχισε με αναφορά στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί την περασμένη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι το στέμμα του 2020».



Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Τράμπ - «Πέρασαν» οι κυρώσεις στην Τουρκία

 



Το αμερικανικό Κογκρέσο επέφερε σήμερα ένα πρωτόγνωρο πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ ανατρέποντας, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, το βέτο του για τον αμυντικό προϋπολογισμό.

Η Γερουσία ενέκρινε, με 81 ψήφους υπέρ και 13 κατά, αυτόν τον προϋπολογισμό των 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρά τις «ενστάσεις του προέδρου», σε μια έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά.

Θα γίνει έτσι νόμος του αμερικανικού κράτους ο αμυντικός προϋπολογισμός για το επόμενος έτος ο οποίος περιλαμβάνει και την κυρώσεις προς την Τουρκία για την αγορά των πυραύλων S-400 οι οποίες περιλαμβάνουν αυστηρές δεσμεύσεις για το πώς θα γίνει η άρση των κυρώσεων.

Ουσιαστικά, η Τουρκία θα πρέπει να δώσει πίσω τους πυραύλους ή να μην τους χρησιμοποιήσει ώστε να ακυρωθούν οι κυρώσεις προς την χώρα. 

Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών ένωσε τη φωνή της με εκείνη των Δημοκρατικών, αψηφώντας τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη λίγο πριν το τέλος της θητείας του κι ενώ εκείνος δήλωνε πάντα υπερήφανος για τη στήριξή τους.

Τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε εννέα φορές το δικαίωμα βέτο που είχε σε βάρος νομοσχεδίων. Το Κογκρέσο δεν είχε ποτέ καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που ήταν αναγκαία για να το παρακάμψει.

Το «χαστούκι» έλαβε χώρα την ώρα που στελέχη του κόμματός του αναγνωρίζουν, ένας μετά τον άλλο, την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, μια ήττα που ο ίδιος συνεχίζει να μην αποδέχεται.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε καταγγείλει, στις αρχές της εβδομάδας, μια «ρεπουμπλικανική ηγεσία αδύναμη και κουρασμένη».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών Μιτς Μακόνελ δεν υποχώρησε, καλώντας τους γερουσιαστές να ψηφίσουν υπέρ του προϋπολογισμού του 2021 για την Άμυνα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε στον αγώνα μπροστά από τους ανταγωνιστές μας όπως η Ρωσία και η Κίνα», δήλωσε σήμερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

«Είναι επίσης μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους στρατιώτες μας και τις οικογένειές τους ότι έχουν τη στήριξή μας», συμπλήρωσε.

Καρπός μακρών διαπραγματεύσεων, το κείμενο προβλέπει μεταξύ άλλων μια αύξηση 3% των μισθών του προσωπικού στον τομέα της Άμυνας.

Όπως συνηθίζεται εδώ και μισό αιώνα, είχε υιοθετηθεί, στις αρχές Δεκεμβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί και τη Γερουσία, που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Όμως, στις 23 Δεκεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα ασκήσει βέτο, προκαλώντας κατάπληξη ακόμα και εντός του κόμματός του.

Είχε κρίνει πως το κείμενο είναι υπερβολικά θετικά διακείμενο προς την Κίνα και είχε αντιδράσει στο ενδεχόμενο να μετονομαστούν στρατιωτικές βάσεις που έφεραν ονόματα στρατηγών της Συνομοσπονδίας, που πολέμησαν υπέρ της δουλείας.

Κατήγγειλε επίσης ότι δεν περιλάμβανε την κατάργηση ενός νόμου, που προστατεύει το νομικό καθεστώς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κατηγορεί ότι μεροληπτούν σε βάρος του.


Πηγές: Skaigr, ΑΠΕ-ΜΠΕ





Καλό το σεξ, αλλά κάντε και λίγη πραγματική γυμναστική…

 



Το σεξ είναι σίγουρα ο πιο ευχάριστος τρόπος για να κάψει κανείς μερικές έξτρα θερμίδες από αυτές που πήρε τις γιορτές.

Η σεξουαλική δραστηριότητα, βοηθάει όπως και η άσκηση στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και αύξηση των παλμών της καρδιάς, αλλά στην καύση θερμίδων δεν έχει και τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμα και εάν γίνεται με γρήγορες κινήσεις τις γνωστές bunny από το bugs bunny.

Σύμφωνα με έρευνα των επιστημών και συγκεκριμένα από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, έδειξε ότι οι άνδρες έκαψαν περίπου 101 θερμίδες σε διάστημα 24 λεπτών σεξουαλικής δραστηριότητας (4,2 το λεπτό), ενώ οι γυναίκες έκαψαν μόλις 69 θερμίδες (3,1 το λεπτό) μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι συμμετέχοντες έτρεξαν επίσης για 30 λεπτά σε διάδρομο γυμναστικής και στο διάστημα αυτό οι καύσεις έφτασαν τις 276 θερμίδες για τους άνδρες και τις 213 για τις γυναίκες.

Άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, κατέληξε σε ακόμη πιο απογοητευτικά συμπεράσματα, αφού έδειξε ότι ένας άνδρας θα κάψει μόλις 210 θερμίδες σε διάστημα μίας ώρας σεξουαλικής δραστηριότητας (περίπου 3,5 θερμίδες το λεπτό).

Συμπέρασμα καλό το σεξ, αλλά ακόμα καλύτερη για απώλεια βάρους και η ήπια αεροβικής άσκησης, όπως το ζωηρό περπάτημα σε εβδομαδιαία βάση, που μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε περισσότερο βάρος απ’ οποιονδήποτε… μαραθώνιο σεξ.



Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου παρακολούθησαν την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών

 


Την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών παρακολούθησε εχθές το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.




Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής και των σωμάτων ασφαλείας.