Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Καλό το σεξ, αλλά κάντε και λίγη πραγματική γυμναστική…

 



Το σεξ είναι σίγουρα ο πιο ευχάριστος τρόπος για να κάψει κανείς μερικές έξτρα θερμίδες από αυτές που πήρε τις γιορτές.

Η σεξουαλική δραστηριότητα, βοηθάει όπως και η άσκηση στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και αύξηση των παλμών της καρδιάς, αλλά στην καύση θερμίδων δεν έχει και τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμα και εάν γίνεται με γρήγορες κινήσεις τις γνωστές bunny από το bugs bunny.

Σύμφωνα με έρευνα των επιστημών και συγκεκριμένα από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, έδειξε ότι οι άνδρες έκαψαν περίπου 101 θερμίδες σε διάστημα 24 λεπτών σεξουαλικής δραστηριότητας (4,2 το λεπτό), ενώ οι γυναίκες έκαψαν μόλις 69 θερμίδες (3,1 το λεπτό) μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι συμμετέχοντες έτρεξαν επίσης για 30 λεπτά σε διάδρομο γυμναστικής και στο διάστημα αυτό οι καύσεις έφτασαν τις 276 θερμίδες για τους άνδρες και τις 213 για τις γυναίκες.

Άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, κατέληξε σε ακόμη πιο απογοητευτικά συμπεράσματα, αφού έδειξε ότι ένας άνδρας θα κάψει μόλις 210 θερμίδες σε διάστημα μίας ώρας σεξουαλικής δραστηριότητας (περίπου 3,5 θερμίδες το λεπτό).

Συμπέρασμα καλό το σεξ, αλλά ακόμα καλύτερη για απώλεια βάρους και η ήπια αεροβικής άσκησης, όπως το ζωηρό περπάτημα σε εβδομαδιαία βάση, που μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε περισσότερο βάρος απ’ οποιονδήποτε… μαραθώνιο σεξ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου