Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Οι Λαρισαίοι καταθέτουν κατά χιλιάδες τις πινακίδες των οχημάτων τους



Μαζική είναι και φέτος η κατάθεση των πινακίδων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων στη Λάρισα, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στις αρμόδιες υπηρεσίες της εφορίας, μέχρι σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου έχουν κατατεθεί πάνω από 4.800 πινακίδες.

Μαζική είναι και φέτος η κατάθεση των πινακίδων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων στη Λάρισα, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στις αρμόδιες υπηρεσίες της εφορίας, μέχρι σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου έχουν κατατεθεί πάνω από 4.800 πινακίδες.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αδυνατούν να συντηρήσουν τα οχήματα τους και να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις και έτσι η λύση αυτή είναι αναπόφευκτη. Η διευθύντρια της Β'& Γ' ΔΥΟ Λάρισας Ελένη Τζιώρτζιου τόνισε ότι «πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων περιμένουν την τελευταία μέρα για να καταθέσουν τις πινακίδες, όταν τους δίνεται η δυνατότητα να κρατήσουν το αυτοκίνητο τους για λίγες μέρες μέσα στις γιορτές. Οπότε εκτιμάται πως την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου η κίνηση θα είναι μεγάλη στις Εφορίες».

Να σημειωθεί πως η παράταση που έχει δώσει το υπ. Οικονομικών μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου είναι η τελευταία, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.



Πηγή: skai.gr


Πτώση του τζίρου στα μαγαζιά την περίοδο των Χριστουγέννων



Σε επίπεδα χαμηλότερα των 4 δισ. ευρώ - που ήταν ο στόχος διαμορφώθηκε ο τζίρος Δεκεμβρίου 2016, έναντι των 4,1 δισ. ευρώ το 2015  σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.    

Η σωρευτική μείωση του τζίρου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, ήταν 38% και οι απώλειες εξαετίας 2,43 δισ. ευρώ, ενώ σε ετήσια βάση η μείωση του Δεκεμβρίου 2016 -2015, εκτιμάται σε πάνω από 100 εκατ. λιγότερα από πέρυσι.    

Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι η πτωτική πορεία του τζίρου στα καταστήματα λιανικής, οφείλεται  στην πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων ύψους 4 δισ. ευρώ που έπρεπε να διευθετηθούν από 6 εκατ. φορολογούμενους, έως το τέλος του έτους και κυρίως στη τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, τη προτελευταία δόση ΕΝΦΙΑ, τη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2017, την όποια δόση στο πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, τη καταβολή παρακρατούμενων φόρων από τις επιχειρήσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ. «Όλα όσα δηλαδή, συνιστούν παράγοντες περιορισμού της καταναλωτικής δαπάνης και απομύζησης δυνητικών πόρων που θα κατευθύνονταν στην πραγματική οικονομία» όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.    

 Ο διαρκώς μειούμενος εορταστικός τζίρος των τελευταίων ετών αποτυπώνει τις ολοένα και δυσχερέστερες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 


Σύρος φωνάζει Αλάχου Άκμπαρ και σπέρνει πανικό στο αεροδρόμιο της Αττάλειας



Πανικός προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, στην Τουρκία, όταν Σύρος φώναζε ότι έχει πάνω του βόμβα και φώναζε «Αλάχου Άκμπαρ» (ο θεός είναι ο πιο μεγάλος) την ώρα που περνούσε από τους ελέγχους ασφαλείας. Ο άνδρας τέθηκε αμέσως υπό κράτηση από την ασφάλεια του αεροδρομίου, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι χαρακτηρίσθηκε «πνευματικά ανισόρροπος».

Ο άνδρας βρισκόταν στο τέρμιναλ αναχωρήσεων του αεροδρομίου όταν φώναξε, «έχω πάνω μου μια βόμβα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Επιβάτες πανικοβλήθηκαν και τα μέλη της ασφάλειας του αεροδρομίου έθεσαν υπό κράτηση τον άνδρα γύρω στις 09.55 (τοπική ώρα).

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που ο άνδρας περνούσε τις αποσκευές του από τα μηχανήματα ακτίνων Χ. Είπε στους αστυνομικούς πως έχει πάνω του μια βόμβα και αναφώνησε «Αλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει κατονομασθεί και μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο σε αστυνομικό τμήμα, ανέφερε ότι «εργάζεται με τους τρομοκράτες». 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν γνωστό αν μετέφερε πράγματι κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό ο ύποπτος. Ωστόσο σύμφωνα με το CNN Turk χαρακτηρίσθηκε «πνευματικά ανισόρροπος».

Η Τουρκία παραμένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού μετά τον φόνο 39 ανθρώπων από έναν ένοπλο σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. 

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για να βρεθεί ο δράστης της επίθεσης στο δημοφιλές νυκτερινό κέντρο Reina, όπου περισσότεροι από 500 άνθρωποι γιόρταζαν το Νέο Έτος.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ


Αμόλησαν τον Τζανακόπουλο να παραδεχτεί ότι θα επεκταθεί ο «κόφτης»



Μέσα στα όσα είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ο κ. Τζανακόπουλος και αφού απέρριψε, ξανά τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες όπως ο διάολος το λιβάνι, παραμύθιασε αναφέροντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την επιτροπεία, με προστατευμένη την κοινωνία. 

Μία προσπάθεια όμως που βλέπει μόνο ο κ. Τζανακόπουλος  και η κυβέρνηση του και δεν βλέπει κανένας άλλος ειδικά οι Έλληνες πολίτες που τους ακούν και γελάνε να παραμυθιάζουν για προσπάθειες.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» δεν συνεπάγεται με επέκταση του προγράμματος, που λήγει τον Αύγουστο του 2018 και με αυτή την φράση παραδέχτηκε ότι «κόφτης» θα επεκταθεί με λίγα λόγια όσο χρειάζεται για να επιβιώσει εάν και εφόσον μπορέσει η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις συνέπειες τις ανικανότητας της στους πολίτες και στην χώρα.


2017 όπως 2016 και χειρότερα εάν δεν πάρει δρόμο ο Τσίπρας και η ανίκανη κυβέρνηση του



Κώστας Βουκελάτος

Ξημέρωσε για την Ελλάδα το 2017 το οποίο θα είναι χειρότερο από το 2016, με μια πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση στο τιμόνι που δεν ξέρει τι να κάνει και που να στρίψει.

Προχωράμε χωρίς πυξίδα και χωρίς μέλλον εδώ και δύο χρόνια και αυτό γιατί ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να μην αφήσει την κυβέρνηση αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας.

Και είναι φυσικό ένας ανεπάγγελτος αιώνιος φοιτητής που ζήτημα να έχει πατήσει απ΄έξω από τα αμφιθέατρα κανένα δύο φορές για μάθημα, να μην μπορεί να κυβερνήσει μια χώρα και γιαυτό όσο παραμένει στο τιμόνι της χώρας διαπράττει έγκλημα κατά εξακολούθηση σε βάρος όλων των Ελλήνων.

Ψεύτης κατά επάγγελμα και τα συνήθεια, πήρε την εξουσία με απάτη δεν έχει απολογηθεί αυτά τα δύο χρόνια για την απάτη που έστησε και συνεχίζει να κοροϊδεύει και να εξαπατά τους Έλληνες όπως με το πρόσφατο παραμύθι της 13ης σύνταξης που μετά αναγκαστικά αποκαλύφθηκε η απάτη και έγινε εφάπαξ επίδομα αφού ξεφτιλίστηκε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Είδαμε πώς εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος και το αποτέλεσμα αυτής που δεν έκλεισε ποτέ και βλέπουμε τους επόμενους μήνες. 

Το πόσο σοβαρή είναι η κυβέρνηση το έδειξε αμέσως μετά το Eurogroup που εμφανίστηκε να θριαμβολογεί για την κατάντια της και για το ότι πέτυχε τα χειρότερα μια αναδιάρθρωση που θα ωφελήσει τους Έλληνες μετά από 24 χρόνια και ένα πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα χρόνια που είναι αδύνατον να επιτευχθεί και θα ενεργοποιήσει έτσι τον κόφτη.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει φορτώσει την χώρα με δύο ακόμα μνημόνια και παλεύει να μας φέρει και ένα τρίτο για να καθίσει όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία αδιαφορώντας για το μέλλον μας.

Τι έχει πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα που θα πρέπει να παραμείνει και άλλο στην εξουσία;

Ήρθαν νέοι φόροι για φέτος ύψος, 2,5 δισ. ευρώ διαλύοντας και άλλο την οικονομία της χώρας.

Έκοψαν 780 εκατ. ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων, κατάργησαν το ΕΚΑΣ.

Τον Οκτώβριο είχαμε 80.000 απολύσεις, περισσότερες από τις προσλήψεις και όσες προσλήψεις γίνονται το 61,68% είναι σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία.

Ύφεση, ανεργία, ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.

Έρχονται νέα λουκέτα στην αγορά και επιχειρηματικοί κύκλοι μιλάνε για 18.000 νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις. 

Η υγεία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της έχοντας στο τιμόνι δύο υπουργούς κάτι παραπάνω από απλά ανεπαρκείς και ανεύθυνους σε βαθμό κακουργήματος.

Έχουν φορτώσει την χώρα με ένα κόφτη που θα έχει άμεσες συνέπειες πρώτα στις συντάξεις, έχουν περάσει όλη την κρατική περιουσία και τις ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για να δικαιολογηθούν για την ανικανότητα και ανεπάρκεια τους, στους θεσμούς ώστε να κρατηθούν στην εξουσία.

Έχουν δεσμεύσει την χώρα για 100 χρόνια, έχουν ξεπουλήσει τα πάντα  για να κρατηθούν στην εξουσία, δεν έχουν κανένα σχέδιο οικονομικής γραμμής και ανάπτυξης, αποτελειώνουν την διαλυμένη μεσαία τάξη και σκοτώνουν τον ιδιωτικό τομέα που συντηρεί και ταΐζει το κράτος και το δημόσιο γενικότερα σε μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι θέμα χρόνου να γίνει στάση πληρωμών μέσα στο 2017 από επιχειρήσεις και πολίτες προς το κράτος γιατί δεν μπορούν πλέον την υπερφορολόγηση και τότε η πτώχευση θα είναι θέμα χρόνου και αποκλειστική εγκληματική ευθύνη φέρει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του.




Βρούτσης: Υπουργός Οικονομικών και πρωθυπουργός εξέθεσαν τη χώρα




«Ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξέθεσαν τη χώρα», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στην επιστολή Τσακαλώτου.

Μιλώντας για τον «κόφτη» ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι θεσμοθετήθηκε, για πρώτη φορά, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπογραμμίζει ότι αυτό που αποτελεί νέο στοιχείο είναι ότι η κυβέρνηση ταυτοποιεί για πρώτη φορά επίσημα την εφαρμογή του «κόφτη» στις συντάξεις. Εκτιμά ότι το 2017 θα λειτουργήσει και άλλος «κόφτης» στις κύριες συντάξεις.

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, ο Γιάννης Βρούτσης υποστηρίζει ότι «η ΝΔ είπε ναι στο βοήθημα και όχι στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά λέει ότι « η ΝΔ πέτυχε τη διατήρησή του σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε σε “συσκευασία δώρου”».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο εκτιμά ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γιάννη Βρούτση στην Ευτυχία Αδηλίνη.

Κύριε Βρούτση, γιατί η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς προκάλεσε τέτοια αντίδραση; Επί της ουσίας, ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι «η κυβέρνηση παραμένει συμμορφωμένη με τις δεσμεύσεις του μνημονίου».

«Επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξέθεσαν τη χώρα. Δεν πρόκειται για μια απλή επιστολή που επιβεβαιώνει την προσήλωση της κυβέρνησης στους στόχους του μνημονίου, αλλά για μια ταπεινωτική επιστολή, μέσω της οποίας η κυβέρνηση ζητά συγγνώμη επειδή δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα, καθώς και ότι δεν θα επαναλάβει ξανά το ίδιο λάθος. Μάλιστα, απευθύνεται και σε όλους τους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup, διαμέσου του προέδρου Ντάισελμπλουμ, ώστε να λάβουν όλοι γνώση για τη δήλωση μετάνοιας της ελληνικής κυβέρνησης. Δυστυχώς, για την Ελλάδα τέτοιες ενέργειες, πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία ολόκληρης της χώρας».

Η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την ενεργοποίηση του «κόφτη» σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι, δεν είχε ήδη ληφθεί και απλώς επαναλήφθηκε;

«Σε καμία περίπτωση! Για πρώτη φορά διαμέσου της επιστολής της κυβέρνησης εμφανίζονται δυο νέα στοιχεία, τα οποία μέχρι σήμερα η κυβέρνηση κατηγορηματικά αρνιόταν ότι θα συμβούν. Από τη μια έχουμε τη ρητή δέσμευσή της για πλεόνασμα 3,5% -το 2018- γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε ήδη συμφωνήσει και την ίδια ώρα προκλητικά το αμφισβητούσε λέγοντας συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό. Από την άλλη ο δημοσιονομικός μηχανισμός του «κόφτη», πράγματι θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό, όμως, που αποτελεί νέο στοιχείο είναι ότι η κυβέρνηση ταυτοποιεί για πρώτη φορά επίσημα την εφαρμογή του “κόφτη” στις συντάξεις».

Βλέπετε να ενεργοποιείται ο «κόφτης» στις συντάξεις το 2017, με βάση τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ληφθούν αντισταθμιστικά στον τομέα των δαπανών για συντάξεις αν δεν επιτευχθεί ο στόχος;

«Η αξιολόγηση της επίτευξης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα με βάση και τη δέσμευση της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τότε θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στα σίγουρα αν θα επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 0,5%, καθώς και αν θα υπάρχει το απαραίτητο “μαξιλάρι ασφαλείας”, ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο “κόφτης” στις συντάξεις. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι για τους στόχους του 2017 και 2018 όπου η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος “σκαρφαλώνει” στο 1,75% και 3,5% αντίστοιχα, η ενεργοποίηση του “κόφτη” στις συντάξεις είναι κάτι παραπάνω από πιθανή».

Ποιες είναι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς το 2017 και τι σημαίνει για τους πολίτες;

«Το 2017 πράγματι θα λειτουργήσει ένας άλλος “κόφτης” στις κύριες συντάξεις. Πρόκειται για τον “κόφτη” του Νόμου “ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου” (Ν.4387/2016). Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έδωσε αυτά που υποσχέθηκε στους συνταξιούχους, αντίθετα υιοθέτησε απόλυτα όλες τις προσαρμογές που συντελέστηκαν στο ασφαλιστικό του 1ου και του 2ου μνημονίου και προχώρησε σε νέες άδικες και αχρείαστες μειώσεις με το 3ο μνημόνιο. Υπήρχαν, όμως, και χειρότερα καθώς σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο από 12/5/2016 όλες οι νέες συντάξεις που θα εκδοθούν θα είναι μεσοσταθμικά επιπλέον 25% χαμηλότερες. Ουσιαστικά το νέο σύστημα δημιουργεί συνταξιούχους δυο ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει τις μεγαλύτερες μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην απονομή των συντάξεων. Παράλληλα, η έκδοση της υπουργικής εγκυκλίου (α.π.Φ.80000/νηθ.60271/2195-23/12/2016) του υπουργείου Εργασίας για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων επιβεβαιώνει ότι εφεξής οι συντάξεις θα ξεκινούν από 413,07 ευρώ, ενώ όσες είναι στα 1.000 ευρώ θα είναι πλέον μετρημένες στα δάχτυλα. Δυστυχώς, το νέο ασφαλιστικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει αδικίες και αντι-ασφαλιστικές αρχές, διαμέσου των νέων συντελεστών αναπλήρωσης, με αποτέλεσμα να αυτοϋπονομεύεται. Δημιουργεί αντικίνητρα στον ασφαλισμένο για την παραμονή του στην εργασία μετά το 25ο έτος, ενώ οι εξοντωτικές εισφορές που επιβάλλονται και η μετατροπή του συστήματος από ασφαλιστικό σε προνοιακό, δημιουργούν τεράστιες ανισότητες και αδικίες, με αποτέλεσμα να αποτελούν ισχυρά κίνητρα για φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία. Γεγονός που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στα έσοδα των Ταμείων και κατ’ επέκταση του Κράτους. Το χειρότερο δε, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “σκοτώνει” την ελπίδα και το όνειρο του Έλληνα να εργαστεί και να δημιουργήσει!»

Με ποιο σκεπτικό, όμως, η ΝΔ είπε «ναι» στον ΦΠΑ στα νησιά και «παρόν» στο βοήθημα στους συνταξιούχους;

«Η Ν.Δ. με τη στάση της είπε ναι στο βοήθημα και όχι στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι η αρχική μας θέση ήταν να ψηφίσουμε, τονίζοντας όμως ότι δεν είμαστε ίδιοι με το ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τα 500 εκατ. ευρώ (κοινωνικό μέρισμα) για τους αδύναμους, που έδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014. Από την άλλη, προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έπρεπε να είναι σε συνεννόηση με τους εταίρους -όπως προβλέπει η συμφωνία- ώστε να μην κινδυνεύσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και να μην μπει η οικονομία σε τροχιά αβεβαιότητας. Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, κερδήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με την είσοδο της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ, ως αντιστάθμισμα της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας και του αυξημένου κόστους ζωής στο βιοτικό επίπεδο των νησιωτών. Σε όλες τις διαπραγματεύσεις η Ν.Δ. πέτυχε τη διατήρηση του. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε την επόμενη κιόλας ημέρα σε “συσκευασία δώρου”. Το οικονομικό πλήγμα για τους νησιώτες και τη νησιωτική Ελλάδα είναι τεράστιο. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπαν ψέματα και πρόδωσαν τους νησιώτες παραδίδοντας το μοναδικό υπέρ τους ευεργέτημα».

Πιστεύετε ότι θα κλείσει η β΄ αξιολόγηση ή είναι πιο πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών;

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Το γνωρίζουν πλέον όλοι. Η καρέκλα πάνω απ’ όλα με κάθε τίμημα! Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει ήδη από το Νοέμβριο του 2016. Δυστυχώς, ο λαϊκισμός και οι παλινωδίες της κυβέρνησης την κρατούν ακόμη ανοιχτή. Τα capital control συνεχίζονται, στην ποσοτική χαλάρωση (QE) δεν μπήκαμε και η οικονομία εξακολουθεί να συρρικνώνεται και να βρίσκεται σε τέλμα. Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω κακή εικόνα, το καλύτερο για τον τόπο θα ήταν να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογές. Εκλογές που όποτε και αν γίνουν θα τις κερδίσει η Ν.Δ.!»

Κύριε Βρούτση, εκτιμάτε ότι έρχονται καινούργια μέτρα;

«Δεν είναι θέμα μόνο δικής μου εκτίμησης, αλλά της ίδιας της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε. Δηλαδή, των δεσμεύσεων και των δημοσιονομικών στόχων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Ήδη στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται 2,5 δις ευρώ νέοι φόροι, καθώς και εξοντωτικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Εκτός από τα παραπάνω, η κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής έχει ανακοινώσει την αναγκαιότητα για λήψη μέτρων ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2018. Επιπλέον, με μια σειρά από έγγραφα που παρουσίασα πρόσφατα (ESM, European Commission), φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, η λήψη νέων μέτρων είναι βέβαιη. Αυτό που δεν γνωρίζουμε και που καλείται η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει είναι ποια είναι αυτά τα μέτρα και ποιο το τελικό ύψος τους».

Τι θα κάνει η ΝΔ στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή νέα μέτρα και ζητά αυξημένη πλειοψηφία με 180 ψήφους;

«Πολύ απλά θα τα ψηφίσει μόνη της και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές! Αρκετά ο ελληνικός λαός πληρώσε το λαϊκισμό και τις παλινωδίες της, την ανικανότητα και τα ψέματά της. Ήδη οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει ακριβά το τίμημα, 9 δις ευρώ μέτρα. Και όλα αυτά επειδή μεσολάβησε η καταστροφική διαπραγμάτευση του 1ου εξαμήνου του 2015. Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι για όλους τους Έλληνες, άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Τα ψεύτικα διλήμματα και ο διχασμός που επιδιώκει έγιναν αντιληπτά και δεν πουλάνε πια. Δεν πείθουν κανέναν! Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια δύναμη ευθύνης που θα αναλάβει το τιμόνι της διακυβέρνησης με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σαφή προσανατολισμό. Μια κυβέρνηση που θα ενώνει και δεν θα διαιρεί τους Έλληνες. Μόνο η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εγγυηθούν όλα τα προηγούμενα».


Πηγή : mikrometoxos.gr


Καναδάς: Σύλληψη μεθυσμένου πιλότου λίγο πριν την απογείωση




Στη σύλληψη ενός 37χρονου μεθυσμένου πιλότου προχώρησαν το Σάββατο οι αρχές του Καναδά, λίγο πριν από την απογείωση ενός Boeing 737 με 99 επιβάτες από το αεροδρόμιο της πόλης Κάλγκαρι, με τελικό προορισμό το Κανκούν, στο Μεξικό.

Το εξαμελές πλήρωμα του αεροσκάφους παρατήρησε ο πιλότος συμπεριφερόταν παράξενα, προτού ξαπλώσει ημιλιπόθυμος στο πιλοτήριο, σύμφωνα με το δίκτυο ABC.

Το πλήρωμα ειδοποίησε τις αρχές, με τον πιλότο να οδηγείται εκτός του αεροσκάφους και να τίθεται υπό κράτηση από την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο πιλότος είχε στον οργανισμό του αλκοόλ υπερτριπλάσιο του επιτρεπόμενου ορίου (0,08% στον Καναδά) δύο ώρες μετά τη σύλληψή του.

Το αεροσκάφος τελικά απογειώθηκε με άλλο πιλότο.


Guardian: «Οι ασθενείς αντί για να ζήσουν πεθαίνουν» - Χάος στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα



Χωρίς προσωπικό αλλά και χωρίς βασικά είδη όπως γάντια, γάζες και καθετήρες λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα - Αυξάνονται τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα - Οι συχνές μικρές πράξεις ηρωισμού έχουν καταφέρει να κρατήσουν όρθιο το σπασμένο σύστημα υγείας σχολιάζει το δημοσίευμα

Την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα σχολιάζει σε δημοσίευμα – καταπέλτης ο Guardian υποστηρίζοντας πως τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού ενώ οι νοσοκομειακές μολύνσεις έχουν παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση.

«Στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να επιβιώσουν, πεθαίνουν», δηλώνει στον Guardian ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ηγείται της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),

«Τα νοσοκομεία μας έχουν γίνει επικίνδυνες ζώνες» προσθέτει. 

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αποκαλύπτουν ότι περίπου το 10% των ασθενών στην Ελλάδα κινδύνευσαν να αναπτύξουν δυνητικά θανατηφόρες νοσοκομειακές λοιμώξεις, με κατ' εκτίμηση 3.000 θανάτους που αποδίδονται σε αυτές.

Μάλιστα, ο ρυθμός εμφάνισης ήταν σημαντικά υψηλότερος σε μονάδες εντατικής φροντίδας νεογνών και θαλάμους. Ωστόσο, αν και τα δεδομένα αναφέρονται σε κρούσματα μεταξύ του 2011 και του 2012, τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει στο Guardian ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο περιστατικό που έλαβε χώρα το περασμένο μήνα στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου μια μητέρα μετέβη για εγχείρηση ρουτίνας στο πόδι αλλά τελικά απεβίωσε αφού προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

«Οι περικοπές είναι τέτοιες ώστε ακόμη και σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουμε χάσει 150 κλίνες. Συχνά, οι ασθενείς τοποθετούνται σε κρεβάτια που δεν έχουν απολυμανθεί. Το προσωπικό είναι τόσο καταπονημένο που δεν έχουν χρόνο για να πλένουν τα χέρια τους και συχνά δεν υπάρχει αντισηπτικό σαπούνι ούτως ή άλλως« υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

Κανένας άλλος τομέας δεν έχει πληγεί σε τέτοιο μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα όσο αυτός, σχολιάζει ο Guardian και συνεχίζει επισημαίνοντας πως από το 2009, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία έχουν μειωθεί κατά σχεδόν ένα τρίτο -πάνω από 5 δισ. ευρώ- σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Μέχρι το 2014, οι δημόσιες δαπάνες είχαν μειωθεί στο 4,7% του ΑΕΠ, από ένα προ κρίσης επίπεδο που ήταν στο 9,9%. Μάλιστα, περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί και τα νοσοκομεία πολλές φορές ξεμένουν από φάρμακα, γάντια, γάζες, ακόμα και από σεντόνια.

Την ίδια ώρα, πάνω από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες έχουν μείνει χωρίς κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης. Οι ελλείψεις ανταλλακτικών είναι τέτοιες που τα μηχανήματα σάρωσης και άλλες εξελιγμένες διαγνωστικές συσκευές να έχουν γίνει όλο και πιο ελαττωματικές. Ακόμα και μια απλή εξέταση αίματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στα δημόσια νοσοκομία της χώρας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, διότι οι άνθρωποι συναταξιοδοτήθηκαν και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ«» δήλωσε στο Guardian ο γιατρός Γιάννης Παπαδάτος, υπεύθυνος μονάδας εντατικής θεραπείας σε ένα από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

«Επίσης, υπάρχει το πρόβλημα του εξοπλισμού και, περιοδικά, η έλλειψη προμηθειών, όπως γάντια, καθετήρες, και οι ιστοί καθαρισμού» προσθέτει.

Οι συχνές μικρές πράξεις ηρωισμού έχουν καταφέρει να κρατήσουν όρθιο το σπασμένο σύστημα υγείας: οι γιατροί και οι νοσηλευτές εργάζονται υπερωρίες, με τους χορηγούς και φιλάνθρωποι βοηθά επίσης, υπογραμμίζει το δημοσίευμα. 

«Εγώ μεγάλωσα εν μέρει στην Κένυα από γονείς οι οποίοι έδιναν έμφαση στις αρετές του να βοηθάς τους άλλους. Αυτές τις μέρες έχω δαπανήσει πολύ χρόνο ζητώντας από τους φίλους ή τον ιδιωτικό τομέα, για βοήθεια, όταν στο νοσοκομείο μας εξαντλούνται οι προμήθειες. Οι οθόνες που χρησιμοποιούμε για την παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, την αρτηριακή πίεση, αποτελούν  δωρεές. Οι άνθρωποι θέλουν να δίνουν. Τους κάνει να αισθάνονται καλά.» καταλήγει ο κ.  Παπαδάτος.

Οι Ενώσεις υποστηρίζουν ότι η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας εύκολος στόχος επειδή οι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν αρνηθεί να αντιμετωπίσουν σωστά τη φοροδιαφυγή, τη μεγαλύτερη διαρροή στα δημόσια ταμεία. Σε μια σπάνια δημόσια παραδοχή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχτηκε πρόσφατα ότι οι περικοπές είναι τόσο μεγάλες που «βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι μεταφορές και η υγειονομική περίθαλψη βρίσκονται σε κίνδυνο». 



Πηγή : protothema.gr


Μητσοτάκης: Να φέρουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας




Άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ελεύθερο τύπο της Κυριακής

Στο τέλος του 2016 οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης. Η αίσθηση μιας συνολικής εθνικής κατάθλιψης είναι, δυστυχώς, κυρίαρχη και αφορά τόσο στην ατομική όσο και στη συλλογική μας προοπτική. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Κυρίως όμως είναι αποτέλεσμα της απογοήτευσης από τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Δεν υπήρξε πολίτης και κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε, ψέμα που δεν είπε. Για να φέρει εν τέλει πρόσθετες επιβαρύνσεις, δέσμευση για λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια, υποβάθμιση σε κάθε τομέα του κράτους και της δημόσιας ζωής. Η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη δική της αποτυχία σε αποτυχία της χώρας. Αυτό είναι μια επικίνδυνη αντίληψη που πρέπει να ανατρέψουμε. Είναι δική της αποτυχία, όχι των Ελλήνων.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των σημερινών κυβερνώντων. Η δημιουργικότητα, η νοικοκυροσύνη, το ταλέντο των πολιτών της είναι αναμφισβήτητα. Σε αυτά πρέπει να στηριχθούμε για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Αυτός θα είναι ο μεγάλος μας στόχος τη χρονιά που έρχεται: Το 2017 να αρχίζει να αλλάζει η ψυχολογία των Ελλήνων. Θα τα καταφέρουμε επενδύοντας στην αλήθεια και στην ελπίδα που αυτή δημιουργεί. Η ελπίδα της αλήθειας είναι στέρεη. Και είναι και απαραίτητη για να ξαναβρούμε όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί, τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ωστόσο, ένας καταλύτης για να πάρουν μπρος η χώρα και η οικονομία. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα. Το σχέδιο αυτό το έχουμε. Δεν έχει ψεύτικες υποσχέσεις, δεν υπόσχεται θαύματα με ένα νόμο και ένα άρθρο. Εχει όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θα στηριχθεί σε 4 βασικούς πυλώνες.

ΠΡΩΤΟΝ, στη δραστική μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσουν η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Για να απελευθερωθούν πόροι και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα πολιτών και επιχειρήσεων που θα αναζωογονήσει την οικονομία. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5% και σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, στην επιτάχυνση των αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Για να μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα μας όσοι σήμερα αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Στη δημόσια διοίκηση, που πρέπει να αξιολογείται. Στην Παιδεία, που χρειάζεται περισσότερη ελευθερία σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα. Στη Δικαιοσύνη, που πρέπει να απονέμεται πολύ πιο γρήγορα.

ΤΡΙΤΟΝ, στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων πολιτών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος κρατάει την οικονομία καθηλωμένη. Θέλουμε όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προχωρήσουν στη ζωή τους.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, στην επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Είναι το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής πολιτικής και αφορά σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας. Στο νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας κανένας δεν θα μείνει πίσω.

ΑΥΤΟ, ΕΞΑΛΛΟΥ, είναι η μόνιμη και σταθερή προτεραιότητά μας: τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών. Η μέση ελληνική οικογένεια. Οι μικροί επαγγελματίες, οι μικρές επιχειρήσεις. Τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία. Ολοι όσοι αισθάνονται ξεχασμένοι τα χρόνια της κρίσης. Είναι η ώρα ως κοινωνία να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της μεθοδικότητας, της αλληλεγγύης, της ατομικής ευθύνης. Να προχωρήσουμε σε υπερβάσεις, να συγκρουστούμε ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να αφήσουμε πίσω μας ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ αφορά όλους τους Ελληνες. Από όπου και αν προέρχονται, ό,τι και αν ψήφιζαν στο παρελθόν. Επειτα από μια περίοδο έντασης και διχασμού είναι καιρός να ενώσουμε δυνάμεις σε μια εθνική προσπάθεια. Οσες φορές παρασυρθήκαμε από το νοσηρό δημαγωγικό λαϊκισμό η πατρίδα μας βίωσε καταστροφές. Οσες φορές όμως εργαστήκαμε με σχέδιο και αυτοπεποίθηση, κάναμε θαύματα. Ξεπεράσαμε εθνικές τραγωδίες πολύ μεγαλύτερες από την κρίση των τελευταίων ετών. Σε σύντομο χρόνο καταφέραμε να σηκώσουμε τη χώρα μας και πάλι όρθια. Μπήκαμε στην ένωση ισχυρών χωρών. Κατακτήσαμε πολιτική σταθερότητα και ένα υψηλό επίπεδο δημοκρατίας και ποιότητας ζωής.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ οι παππούδες και οι πατεράδες μας μπορεί και πρέπει να το πετύχει και η δική μας γενιά. Αυτό είναι το νέο πατριωτικό όραμα που θέλω να υπηρετήσω. Να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων μας. Να εκπλήξουμε και πάλι θετικά όλο τον κόσμο. Να δείξουμε ότι το πνεύμα δημιουργίας των Ελλήνων που μεγαλούργησε μέσα στο χρόνο παραμένει ζωντανό. Εμπιστεύομαι τους Ελληνες και τις δυνατότητές τους. Και πιστεύω βαθιά ότι μέσα από τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε μέρα με τη μέρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί θα φέρουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


Σάλος με τη Γεροβασίλη: Την παραίτησή της ζητεί η αντιπολίτευση



ΝΔ: Η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα - ΠΑΣΟΚ: Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα - Ποτάμι: Αντί να απαντήσουν, βρίζουν - Χάρης Θεοχάρης: Η κ. Γεροβασίλη παραβίασε συνταγματικές διατάξεις

Αντιμέτωπη με τον πολιτικό σάλο που έχει δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγα Γεροβασίλη, βρίσκεται ήδη η κυβέρνηση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν ήδη την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα και την ενεργοποίηση του θεσμικού ελέγχου που προβλέπει το Σύνταγμα.

Παρά το υβρεολόγιο που εξαπέλυσε το πρωθυπουργικό γραφείο κατά της εφημερίδας αλλά κατά των κομμάτων που ασκούν κριτική, η βουλευτής Άρτας παραμένει βαθιά εκτεθειμένη, επειδή, όπως αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που κατέθεσε στην Βουλή, παρέμεινε μέτοχος της εταιρείας «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.» που παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο επί τρία χρόνια μετά την εκλογή της, παρά την ρητή απαγόρευση του άρθρου 57 του Συντάγματος.

Ενώ εξελέγη βουλευτής Άρτας τον Μάιο του 2012, παραιτήθηκε από μέτοχος της εταιρείας τον Ιούλιο του 2015, δώδεκα μέρες μετά την υπουργοποίησή της, ενώ το Σύνταγμα ορίζει σαφώς, ότι θα έπρεπε να απωλέσει την βουλευτική της έδρα, εφόσον δεν παραιτήθηκε εντός των πρώτων οκτώ ημερών.

Στην μακροσκελή απάντηση που εξέδωσε η κυρία Γεροβασίλη, υποστηρίζει ότι δεν όφειλε να παραιτηθεί, καθώς παρείχε τις υπηρεσίες της ως γιατρός, ιδιότητα για την οποία δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Όμως σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η κυρία Γεροβασίλη δεν εργαζόταν ως απλή γιατρός στην εταιρεία της, αλλά ως μέτοχος που κατείχε το 50% των μετοχών μιας επιχείρησης, η οποία είχε συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ παρέχοντας ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Άρτας.

Πέραν όμως της ουσίας του ζητήματος, αίσθηση προκάλεσε η φρασεολογία που επέλεξε να χρησιμοποιήσει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού για να υπερασπιστεί την υπουργό, εξαπολύοντας χυδαίες επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση αποφεύγοντας ταυτόχρονα να τοποθετηθεί επί της ουσίας του ζητήματος.

Στο κρεσέντο του νέου υβρεολογίου της κυβέρνησης, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» απάντησε με στοιχεία και επιχειρήματα, « στους νέους «Γεωργαλάδες» που λασπολογούν, λειτουργώντας ως γραφείο τύπου του κομιστή των μνημονίων και των φόρων Τρόικας και Μέρκελ, Αλέξη Τσίπρα» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμιζε.

Στην πρωτοφανή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε:

«Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του "δημοσιογραφικά ορφανά" του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το "λάθος" για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το "σκάνδαλο του αιώνα" στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.

Η ΝΔ, και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη "δημοσιογραφία", όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο. Από τη "Μαύρη τρύπα" και το ξέπλυμα νεοναζί, στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από "μαύρα" (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά...

Η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο: από τα ψεύδη για τον Γ. Κατρούγκαλο μέχρι την υιοθέτηση των ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων για την Όλγα Γεροβασίλη. Τον ενημέρωσε, άραγε, κανείς ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;!

Καλή χρονιά!

ΥΓ. Το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει... τάμα στον Άγιο Βασίλη!


Η απάντηση του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

Α. Σε ό,τι αφορά τις ύβρεις και τις απειλές κατά των δημοσιογράφων και των εκδοτών του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.   Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε και πάρτε το επιτέλους χαμπάρι!

2.   Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Τουρκία, ούτε Βενεζουέλα, που οι δημοσιογράφοι διώκονται και η δημοσιογραφία ελέγχεται ασφυκτικά.

3.   Οι δημοσιογράφοι του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ  επιλέγονται με δημοσιογραφικά κριτήρια. Δεν τους μαζεύουμε ούτε από μπαράκια με ουσίες, ούτε από συνεργάτες του Σόρος, ούτε από τα κρεβάτια πρακτόρων της τουρκικής πρεσβείας.

4.   Καλό θα είναι να μην μιλάει το γραφείο του πρωθυπουργού για τον Σταύρο Ψυχάρη, όταν ο προϊστάμενός τους έκανε μαζί του κρυφά ραντεβού με γάτες και τώρα κάνει μυστικές συσκέψεις για το πώς θα ελέγξει τις εφημερίδες του.

5.   Καλό θα είναι να μην μιλάει για μαύρα ταμεία και «μαύρα» γενικώς, όποιος μοσχαναθρεύτηκε με τα λεφτά των «μαύρων» χουντικών εργολάβων της πιο μαύρης περιόδου της 21Ης Απριλίου (Αρχεία ΤΕΕ και ΜΟΜΑ).

Υ.Γ:. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εύχεται στον πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του, καλή χρονιά και… σε καλή μεριά…

Β. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Θα είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος» δήλωνε ο πρωθυπουργός στις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη δέσμευσή του που αθετεί, και πιθανότατα, ούτε η τελευταία.

Στην περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη, το άρθρο 57 του Συντάγματος είναι σαφέστατο κι επιτάσσει πως κάθε βουλευτής που συμμετέχει σε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο δημόσιο, θα πρέπει να παραιτηθεί εντός οκτώ ημερών.

Η κυρία Γεροβασίλη δεν το έπραξε γιατί απλώς δεν την βόλευε. Αλλά παραιτήθηκε μόλις ανέλαβε υπουργός, επειδή όπως τονίζει τότε υπήρχε ασυμβίβαστο. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να αναγνωρίζει ότι  η εταιρεία της  είναι πάροχος του δημοσίου, όταν είναι υπουργός, αλλά να μην το δέχεται για τα τρία χρόνια που ήταν απλώς βουλευτής;

Η κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζει πως κάθε γιατρός μπορεί με μια απλή αίτηση να παρέχει υπηρεσίες στον ΕΟΠΠΥ, αποσιωπώντας το γεγονός, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει τέσσερα χρόνια να συνάψει συμβάσεις με νέους γιατρούς, ανανεώνοντας μόνο τις παλαιές, όπως αυτή που έχει υπογράψει η εταιρεία «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.Ο.Ε.» στην Άρτα και η οποία δημοσιεύεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη δεν θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία, έχοντας την δυνατότητα να «κουκουλώσει» σκάνδαλα στελεχών της, όπως έκανε στο παρελθόν με τις περιπτώσεις Σταθάκη και Φλαμπουράρη.

Η περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη θα κριθεί –όπως προβλέπει το άρθρο 58 του Συντάγματος- από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, δηλαδή από την Δικαιοσύνη που έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν υπακούει στις κυβερνητικές επιθυμίες και στα κομματικά κελεύσματα.    

Η κυβερνητική ανακοίνωση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, στις οποίες υπογράμμισαν ότι η κυρία Γεροβασίλη και η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις συνέπειες που προβλέπει το Σύνταγμα.

 «Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό.

Όσο κι αν ενοχλούνται, η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα.

Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη» υπογράμμισε το γραφείο τύπου της Ν.Δ, ενώ σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημείωσε:.

«Η απάντηση της Κυβέρνησης στις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την κυρία Γεροβασιλη, αποτελεί έναν ακόμη κακό αντιπερισπασμό.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει ανοχή στην κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος. Χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να καλύπτει παρανομίες και στο πόθεν έσχες Υπουργών και Βουλευτών του.

Οι επιθέσεις λάσπης κατά Μέσων Ενημέρωσης και όλου του πολιτικού κόσμου επιβεβαιώνουν τον  καθεστωτικό τους κατήφορο.

Η υπόθεση δεν κλείνει γιατί πρώτα απ΄ όλα δημιουργείται μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα , θα υπάρξει συνέχεια…».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι ανέφερε:

 «Οι γνωστοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί να απαντήσουν βρίζουν. Τσιμουδιά για την ουσία της υπόθεσης της κυρίας Γεροβασίλη» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και συνεχίζει «το Ποτάμι» αναπαντώντας στο πρωθυπουργικό γραφείο: «Το ίδιο που κάνουν πάντα: από τα ταξίδια του κ. Παππά στο Καράκας ως τις offshore της Αυγής. Τους καλούμε ή να διαψεύσουν το δημοσίευμα ή να παραιτηθεί η κυρία Γεροβασίλη. Απάντηση δεν είναι ούτε οι ύβρεις τους ούτε οι "τρολιές" τους».

 «Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Γεροβασίλη παραβίασε συνταγματικές διατάξεις. Αποτελεί πλέον μονόδρομο για την ίδια να παραιτηθεί. Αν δεν το πράξει, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να την αποπέμψει.Το περίφημο "ηθικό της Αριστεράς" δεν αποδεικνύεται με λόγια άλλες με πράξεις. Πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν για την κ. Γεροβασίλη» σχολίασε μέσω Twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.




Βασίλης Χιώτης
Πηγή : protothema.gr


Γκάφα των τουρκικών αρχών: Έδωσαν λάθος φωτογραφία του υπόπτου για το μακελειό


Ο άνθρωπος που εικονιζόταν στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι αρχές της Τουρκίας και παρουσιαζόταν ως δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, είναι πολίτης του Καζακστάν και δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία, σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ.

Ο άνθρωπος που εικονιζόταν στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι αρχές της Τουρκίας και παρουσιαζόταν ως δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, είναι πολίτης του Καζακστάν και δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία, σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ.

Βλέποντας το πρόσωπό του να εικονίζεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ το απόγευμα της Κυριακής, ο άνδρας πήγε στην αστυνομία για να διαμαρτυρηθεί. Όπως είπε στην Τουρκία βρίσκεται για εμπορικούς λόγους και δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία.

Η φωτογραφία που έβαλαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στο πρωτοσέλιδο τους, είχε ληφθεί κατά τον έλεγχο διαβατηρίου του «δράστη» στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ενώ στη συνέχεια έγραψαν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μέλος του ISIS από το Τουρκιστάν.

Ωστόσο μετά την διαμαρτυρία του εικονιζόμενου στις φωτογραφίες, έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι όντως είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για εμπορικούς λόγους και δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση. 




Πηγή: skai.gr