Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

2017 όπως 2016 και χειρότερα εάν δεν πάρει δρόμο ο Τσίπρας και η ανίκανη κυβέρνηση του



Κώστας Βουκελάτος

Ξημέρωσε για την Ελλάδα το 2017 το οποίο θα είναι χειρότερο από το 2016, με μια πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση στο τιμόνι που δεν ξέρει τι να κάνει και που να στρίψει.

Προχωράμε χωρίς πυξίδα και χωρίς μέλλον εδώ και δύο χρόνια και αυτό γιατί ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να μην αφήσει την κυβέρνηση αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας.

Και είναι φυσικό ένας ανεπάγγελτος αιώνιος φοιτητής που ζήτημα να έχει πατήσει απ΄έξω από τα αμφιθέατρα κανένα δύο φορές για μάθημα, να μην μπορεί να κυβερνήσει μια χώρα και γιαυτό όσο παραμένει στο τιμόνι της χώρας διαπράττει έγκλημα κατά εξακολούθηση σε βάρος όλων των Ελλήνων.

Ψεύτης κατά επάγγελμα και τα συνήθεια, πήρε την εξουσία με απάτη δεν έχει απολογηθεί αυτά τα δύο χρόνια για την απάτη που έστησε και συνεχίζει να κοροϊδεύει και να εξαπατά τους Έλληνες όπως με το πρόσφατο παραμύθι της 13ης σύνταξης που μετά αναγκαστικά αποκαλύφθηκε η απάτη και έγινε εφάπαξ επίδομα αφού ξεφτιλίστηκε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Είδαμε πώς εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος και το αποτέλεσμα αυτής που δεν έκλεισε ποτέ και βλέπουμε τους επόμενους μήνες. 

Το πόσο σοβαρή είναι η κυβέρνηση το έδειξε αμέσως μετά το Eurogroup που εμφανίστηκε να θριαμβολογεί για την κατάντια της και για το ότι πέτυχε τα χειρότερα μια αναδιάρθρωση που θα ωφελήσει τους Έλληνες μετά από 24 χρόνια και ένα πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα χρόνια που είναι αδύνατον να επιτευχθεί και θα ενεργοποιήσει έτσι τον κόφτη.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει φορτώσει την χώρα με δύο ακόμα μνημόνια και παλεύει να μας φέρει και ένα τρίτο για να καθίσει όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία αδιαφορώντας για το μέλλον μας.

Τι έχει πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα που θα πρέπει να παραμείνει και άλλο στην εξουσία;

Ήρθαν νέοι φόροι για φέτος ύψος, 2,5 δισ. ευρώ διαλύοντας και άλλο την οικονομία της χώρας.

Έκοψαν 780 εκατ. ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων, κατάργησαν το ΕΚΑΣ.

Τον Οκτώβριο είχαμε 80.000 απολύσεις, περισσότερες από τις προσλήψεις και όσες προσλήψεις γίνονται το 61,68% είναι σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία.

Ύφεση, ανεργία, ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.

Έρχονται νέα λουκέτα στην αγορά και επιχειρηματικοί κύκλοι μιλάνε για 18.000 νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις. 

Η υγεία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της έχοντας στο τιμόνι δύο υπουργούς κάτι παραπάνω από απλά ανεπαρκείς και ανεύθυνους σε βαθμό κακουργήματος.

Έχουν φορτώσει την χώρα με ένα κόφτη που θα έχει άμεσες συνέπειες πρώτα στις συντάξεις, έχουν περάσει όλη την κρατική περιουσία και τις ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για να δικαιολογηθούν για την ανικανότητα και ανεπάρκεια τους, στους θεσμούς ώστε να κρατηθούν στην εξουσία.

Έχουν δεσμεύσει την χώρα για 100 χρόνια, έχουν ξεπουλήσει τα πάντα  για να κρατηθούν στην εξουσία, δεν έχουν κανένα σχέδιο οικονομικής γραμμής και ανάπτυξης, αποτελειώνουν την διαλυμένη μεσαία τάξη και σκοτώνουν τον ιδιωτικό τομέα που συντηρεί και ταΐζει το κράτος και το δημόσιο γενικότερα σε μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι θέμα χρόνου να γίνει στάση πληρωμών μέσα στο 2017 από επιχειρήσεις και πολίτες προς το κράτος γιατί δεν μπορούν πλέον την υπερφορολόγηση και τότε η πτώχευση θα είναι θέμα χρόνου και αποκλειστική εγκληματική ευθύνη φέρει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου