Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΝΔ: Τα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν μηδενικές προσλήψεις την επόμενη τετραετία

 


Λένε ψέματα στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να παίρνουν ανάσα, αδίστακτοι δεν έχουν φρένο στα ψέματα, ζουν για να λένε ψέματα και να εξαπατούν τον κόσμο.

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των προσλήψεων δίνει η ΝΔ και κάνει λόγο για fake news από την Κουμουνδούρου.

Το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ αναφέρει πως την περίοδο 2019-2023 ότι τηρώντας τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, υπήρξε αύξηση προσωπικού στους κρίσιμους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της άμυνας.

Τα στοιχεία προκύπτουν και επιβεβαιώνονται από το μητρώο της απογραφής Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπ. Εσωτερικών.

Ουσιαστικά, αναδιανέμοντας το προσωπικό σε τομείς που έχουν περισσότερη ανάγκη κάναμε περισσότερες και στοχευμένες προσλήψεις κατά την περίοδο 2019-2023 ενισχύοντας έμπρακτα τη δημόσια υγεία, το δημόσιο σχολείο και την ασφάλεια, κάνοντας 28.500 μόνιμες προσλήψεις πχ στην παιδεία για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για πρόσθετες προσλήψεις αδιακρίτως και χωρίς καμία στόχευση, εμείς εφαρμόζουμε μια συνετή, δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική προσλήψεων στο Δημόσιο που δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά και ταυτόχρονα καλύπτει σημαντικά κενά στους πιο κρίσιμους κλάδους που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αξιοποιούμε, επίσης, την ψηφιοποίηση του κράτους που σημείωσε άλματα την περασμένη τετραετία ώστε με την αυτοματοποίηση διαδικασιών και την απελευθέρωση ανθρωπίνων πόρων από υπηρεσίες που έως πρότινος παρέχονταν χειρωνακτικά να αξιοποιούμε δημόσιους υπαλλήλους σε άλλες πιο σημαντικές και αναγκαίες υπηρεσίες του κράτους.

Έτσι καταφέραμε να προσθέτουμε έμψυχο δυναμικό σε δημόσιους τομείς που έχουν ανάγκη. Έτσι, θα συνεχίσουμε και στην επόμενη τετραετία με προτεραιοποίηση της υγείας.

Υγεία

Ιούνιος 2019: 100.308 υγειονομικοί

Δεκέμβριος 2022: 107.676 υγειονομικοί

Καθαρή αύξηση +7.368 (+7,3%)

Παιδεία

Ιούνιος 2019: 163.741 εκπαιδευτικοί

Δεκέμβριος 2022: 181.038 εκπαιδευτικοί

Καθαρή αύξηση +17.297 (+10,6%)

Ασφάλεια (ΕΛΑΣ, πυροσβεστική, λιμενικό)

Ιούνιος 2019: 74.497 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί

Δεκέμβριος 2022: 78.663 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί

Καθαρή αύξηση +4.166 (+5,6%)

Ένοπλες δυνάμεις

Ιούνιος 2019: 80.358 στρατιωτικοί

Δεκέμβριος 2022: 85.403 στρατιωτικοί

Καθαρή αύξηση +5.045 (+6,3%)

Αυτή η σημαντική αύξηση στους πλέον κρίσιμους τομείς που απασχολούν τους πολίτες, έχει συμβεί με εσωτερική ανακατανομή προτεραιοτήτων και προσλήψεων και δεν έχει επιβαρύνει τον συνολικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα, ο οποίος μάλιστα έχει σημειώσει και μια μικρή μείωση κατά 0,5% συγκριτικά με το 2019. Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί μια πολύ πιο αποτελεσματική πολιτική προσλήψεων στο Δημόσιο που:

Α. Δεν διογκώνει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων

Β. Ενισχύει τους πλέον ευαίσθητους τομείς με πρόσθετο προσωπικό.

Γ. Στηρίζεται στην αρχή «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Δ. Καταρρίπτει το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ περί απαξίωσης της δημόσιας υγείας και παιδείας.



Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τη χώρα

 


Λυπηρό χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γεγονός της στοχοποίησης του Λιμενικού Σώματος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στoν Πολύγυρο Χαλκιδικής. 

Ο χαιρετισμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, έχω μία συνήθεια να μην αλλάζω τα γούρια μου και ίσως θυμάστε ότι πάλι πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, την τελευταία εβδομάδα, είχα βρεθεί σε ένα οδοιπορικό στη Χαλκιδική.

Και όπως μας φέρατε γούρι στην παράταξη σε αυτές τις εκλογές, έτσι είμαι σίγουρος ότι η Χαλκιδική θα στείλει και πάλι το μήνυμα της μεγάλης νίκης στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Αισθάνομαι ότι ο κ. Δήμαρχος τα είπε όλα, στέλνοντας ένα μήνυμα επαγρύπνησης, ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Οι εκλογές γίνονται στις 25 Ιουνίου με όλες τις κάλπες άδειες, που πρέπει να ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ήταν σημαδιακό για τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσουμε στο δρόμο της προκοπής και της εθνικής υπερηφάνειας. Πρέπει, όμως, να επανεπιβεβαιωθεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου με ακόμα υψηλότερα ποσοστά από αυτά που πετύχαμε στις προηγούμενες εκλογές.

Επειδή τώρα έχουμε μία πολύ καλή εικόνα του εκλογικού χάρτη, ξέρουμε πού πήγαμε πολύ καλά, πού πήγαμε καλά, πού μπορούμε να πάμε καλύτερα. Σε κάθε περιοχή την οποία επισκέπτομαι θέλω να θέτουμε και ειδικούς στόχους που αφορούν την εκλογική περιφέρεια στην οποία βρίσκομαι.

Εδώ, λοιπόν, στη Χαλκιδική ένα στόχο έχουμε: πάμε να βγάλουμε δύο έδρες. Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα.

Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σε εσάς: η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης.

Θέλω, λοιπόν, κι από δω να στείλω ένα μήνυμα, σε όλες και σε όλους: τα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα και εδώ στη Χαλκιδική θα το ακούσουν συμπολίτες μας και μπορεί να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους. Όπως νομίζω ότι θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ, ειδικά στη Μακεδονία, στη βόρεια Ελλάδα, τι σημαίνει ουσιαστικά, στην πράξη, υπεύθυνος πατριωτισμός.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι ποιος θα διαχειριστεί τα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά πράγματα γι’ αυτά τα οποία πετύχαμε τα τέσσερα χρόνια τα οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του τόπου. Ένα πράγμα μόνο, το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι αυτή η στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική θα συνεχιστεί με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να χτίζουμε γερές συμμαχίες. Η φωνή της Ελλάδος να ακούγεται στην Ευρώπη. Ναι, θα εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας, όπως το κάναμε εδώ και τέσσερα χρόνια με αποτελεσματικότητα αλλά και με ανθρωπιά.

Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι κάποιοι τον αντιπαλεύουν. Και θα αφήσουμε στην κρίση των πολιτών αυτούς οι οποίοι σε όποια ευκαιρία βρίσκουν -έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία ουσιαστικά- αντί να υπερασπίζονται τη χώρα, να στοχοποιούν τη χώρα και να δίνουν τελικά επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα.

Είναι πολύ λυπηρό αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες ημέρες με τη στοχοποίηση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Και πραγματικά πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα να αναπαράγονται από την επίσημη Τουρκία και από την τουρκική προπαγάνδα.

Ας είναι όμως, ας τα κρίνουν αυτά οι πολίτες. Νομίζω ότι μας γνωρίζουν πια αρκετά καλά όλους, έχουν κάνει τις επιλογές τους. Αυτό που τους ζητούμε ουσιαστικά είναι να ξανακάνουν την ίδια επιλογή στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, η οποία ήταν μια επιλογή επιβράβευσης μιας σκληρής δουλειάς η οποία έγινε εδώ και τέσσερα χρόνια. Αλλά, ταυτόχρονα, ήταν και μια επιλογή προσδοκίας για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης.

Πώς μπορεί κάθε περιοχή της χώρας, όπως είπε και η κυρία Αντιπεριφερειάρχης, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, έτσι ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε πρόσθετο πλούτο, να κρατάμε τα νέα παιδιά στον τόπο μας και να στηρίζουμε, ουσιαστικά, την αναπτυξιακή δυναμική κάθε ελληνικής περιφέρειας.

Αυτά είναι τα ζητήματα τα οποία σας απασχολούν. Ξέρω, παραδείγματος χάρη, ότι είχατε μεγάλες ζημιές τώρα με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Κύριο μέλημά μας -πρώτο μέλημά μας την επόμενη μέρα- είναι να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε τους αγρότες οι οποίοι χτυπήθηκαν από αυτή την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Ξέρετε, το κάναμε αυτό. Το κάναμε αυτό τέσσερα χρόνια τώρα. Και μιας και μιλάμε για αγροτικές αποζημιώσεις, θέλω να σας θυμίσω ότι συνολικά η κυβέρνησή μας διέθεσε μέσω του ΕΛΓΑ παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα από τις επιπτώσεις της Κλιματικής αλλαγής.

Από αυτό το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, φίλες και φίλοι, μόνο τα 500 εκατομμύρια ήταν οι εισφορές των αγροτών. Τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ήταν, όμως, μια συνειδητή απόφαση την οποία πήραμε. Να μην εγκαταλείψουμε τους αγρότες μας και τον πρωτογενή μας τομέα και να στηρίξουμε όλους εκείνους οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα. Όμως δεν θα μπορούσαμε, προσέξτε, να κάνουμε αυτή την κίνηση εάν η οικονομία δεν αναπτυσσόταν, εάν δεν είχαμε αναπτυξιακά πλεονάσματα.

Γι’ αυτό και η ανάπτυξη είναι τόσο σημαντική. Γι’ αυτό και η «υγεία» των δημόσιων οικονομικών, τελικά, είναι τόσο σημαντική. Διότι αν τα δημόσια οικονομικά δεν είναι υγιή, δεν μπορεί να έρθει το κράτος να στηρίξει την κοινωνία και τους πολίτες όταν θα το έχουν ανάγκη.

Θα είμαστε, λοιπόν, στην πρώτη γραμμή, με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να δούμε τις ζημιές οι οποίες έγιναν. Ποιες καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, ποιες δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ. Ούτως ή άλλως πάμε σε μία αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα πια της Κλιματικής αλλαγής, τα οποία μάς υποχρεώνουν όλους να δούμε τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από ένα διαφορετικό μάτι.

Και γι’ αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία, εδώ, στην Χαλκιδική -το έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές, το είχαμε συζητήσει και την προηγούμενη φορά που είχα έρθει- η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.

Το Φράγμα του Χαβρία είναι μία δέσμευση η οποία υλοποιείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις δυσκολίες. Έχουμε πια το χρηματοδοτικό εργαλείο, θα βρούμε εταιρεία να το κατασκευάσει με τις σωστές προδιαγραφές. Είναι μία δέσμευση δική μου για τη Χαλκιδική ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε ότι έχουμε όλες τις αρδευτικές δυνατότητες να καλύψουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και τη Χαλκιδική από πλημμυρικά φαινόμενα που σας έχουν πλήξει στο παρελθόν.

Γιατί εδώ ουσιαστικά, στην Χαλκιδική, συνυπάρχει ο δυναμικός πρωτογενής τομέας με προϊόντα τα οποία είναι ποιοτικά και εξαγώγιμα. Αυτά είναι τα προϊόντα τα οποία θέλουμε τελικά, έτσι δεν είναι; Αυτά είναι τα προϊόντα τα οποία φέρνουν καλές τιμές στους αγρότες μας, με μία τουριστική ανάπτυξη η οποία αποκτά μία νέα δυναμική και η οποία, ναι, μπορεί να δώσει περισσότερο πλούτο σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγαίνουμε πάλι για μία πολύ καλή τουριστική σεζόν. Όμως γνωρίζουμε ότι τον τουρισμό μας πρέπει να τον δούμε μέσα από ένα διαφορετικό πλαίσιο, με βιώσιμες επενδύσεις, με ποιοτικές επενδύσεις.

Οι ποιοτικές επενδύσεις είναι αυτές, φίλες και φίλοι, οι οποίες τελικά δίνουν και καλύτερους μισθούς. Όταν απευθύνεσαι σε ένα άλλο κοινό το οποίο μπορεί να πληρώσει περισσότερα, έχεις τη δυνατότητα αύριο να δώσεις και υψηλότερους μισθούς. Πρέπει να δώσεις υψηλότερους μισθούς στους εργαζόμενους και έτσι τελικά αυξάνονται και οι μισθοί σε όλη τη χώρα, κάτι το οποίο αποτελεί μία κεντρική δική μας πολιτική επιλογή.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ψηφίσουμε την Κυριακή που μας έρχεται. Θα ψηφίσουμε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κοινωνικό κράτος, θα ψηφίσουμε για την υγεία μας, γιατί για μένα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα.

Είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο θέλω να κερδίσω και θα εποπτεύω προσωπικά τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουμε δρομολογήσει να μπορούν να υλοποιηθούν. Από τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας, των Κέντρων Υγείας, τις 10.000 προσλήψεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στην υγεία και θα γίνουν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι τις πολιτικές που αφορούν τον Προσωπικό Γιατρό, τις προληπτικές εξετάσεις, τόσο σημαντικές.

Ξέρετε τι είναι -δείτε ας πούμε- για μία γυναίκα άνω των 50 η οποία βρίσκεται σε ένα χωριό της Χαλκιδικής, ξαφνικά να παίρνει ένα μήνυμα από το κράτος το οποίο να της λέει «πήγαινε κάνε μία προληπτική μαστογραφία σε δημόσια ή σε ιδιωτική δομή, αλλά δωρεάν». Και από αυτές τις προληπτικές μαστογραφίες έχουμε εντοπίσει, μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα, παραπάνω από 8.000 γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού.

Ξέρω ότι οι προληπτικές εξετάσεις μερικές φορές προκαλούν φόβο. Αλλά είναι πολύ καλύτερα να βρει κανείς την αρρώστια νωρίς, γιατί τότε είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι έτσι θα μπορέσουμε να τη θεραπεύσουμε. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει να έχουμε μία συνολική προσέγγιση για τα ζητήματα της υγείας, της δημόσιας υγείας. Αυτό το σχέδιο σάς ζητώ τη δύναμη, την εξουσιοδότηση να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ψηφίσουμε την Κυριακή που μας έρχεται. Θα ψηφίσουμε για τις ζωές μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τις συντάξεις μας. Για το πώς οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται, γιατί θα αυξάνονται οι συντάξεις με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί πολύ απλά θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε και όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι έπεσαν θύμα της προσωπικής διαφοράς και δεν είδαν τις αυξήσεις που θα περίμεναν.

Όλα αυτά αποτελούν δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, για να μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη, πρέπει να έχουμε το βράδυ της Κυριακής μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Επειδή είναι πιθανό στην επόμενη Βουλή να έχουμε περισσότερα των πέντε κομμάτων, γι’ αυτό και σας ζητώ να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών μας. Για να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία το βράδυ της Κυριακής, με ορίζοντα τετραετίας, που θα μπορεί και να υλοποιήσει όλες τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες σας έχω μιλήσει, αλλά να εξακολουθεί να κρατεί και σταθερό το σκάφος της χώρας σε δύσκολες συγκυρίες.

Έχουμε τώρα μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί. Όμως εάν οι εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν γίνει με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, εγώ δεν θα ήμουν εδώ σήμερα ως υποψήφιος Πρωθυπουργός, θα ήμουν ήδη εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας.

Θα ασχολούμασταν τώρα με το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από την πρωτοφανή νεροποντή. Θα ήμουν εδώ για να μιλήσω για τα προβλήματά σας, όχι για να διεκδικήσω την ψήφο σας.

Χάνουμε, λοιπόν, ένα μήνα, με κόστος για το κράτος, γιατί κάθε εκλογή στοιχίζει, με ταλαιπωρία, γιατί πρέπει κάποιοι άνθρωποι να ξαναπάνε να ψηφίσουν. Γιατί; Για το καπρίτσιο της απλής αναλογικής. Γιατί γι’ αυτό έγιναν όλα αυτά. Γιατί την ψήφισαν την απλή αναλογική μόνο και μόνο γιατί νόμιζαν ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, θα έφτιαχναν κάποια «κυβέρνηση των ηττημένων».

Τελικά είδατε ότι αυτό το πράγμα έσκασε στα χέρια τους. Γύρισε μπούμερανγκ, αλλά γύρισε μπούμερανγκ και στη χώρα. Για να διορθώσουμε, λοιπόν, όλα αυτά τα στραβά, σας ζητώ και εδώ από τη Χαλκιδική, από τον Πολύγυρο, να κάνουμε αυτή την πρόσθετη προσπάθεια. Να κοιτάξουμε να αυξήσουμε και άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας γνωρίζετε στον περίγυρό σας κάποιους συμπολίτες μας που την τελευταία στιγμή επέλεξαν να μην μας ψηφίσουν. Σας ζητώ, λοιπόν, να κάνετε την προσπάθεια αυτή και να τους εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό την επόμενη μέρα να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον της χώρας και μόνο σήμερα η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Διότι στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης.

Όλοι οι άλλοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση. Ποιος θα έχει το ρετιρέ της κεντροαριστερής πολυκατοικίας. Μόνο που στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Ας τα λύσουν αυτά μετά τις εκλογές, θα έχουν,εξάλλου, χρόνο. Θα έχουν και χρόνο να αναλογιστούν τι είναι αυτό το οποίο πήγε στραβά. Γιατί έπεσαν στο 20%. Γιατί όταν όλα τα παρουσίαζαν μαύρα, όλα τοξικά, «για όλα φταίει ο Μητσοτάκης». Ό,τι συνέβαινε στον κόσμο έφταιγε ο Μητσοτάκης. Για τα πάντα έφταιγε. Εν πάση περιπτώσει, ας βρουν και αυτοί το δρόμο τους. Δεν είναι το κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή.

Το κύριο μέλημά μας είναι πώς θα κυβερνηθεί η χώρα και γι’ αυτό σας ζητώ αυτή τη δύναμη, την ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να πάμε τη χώρα μπροστά.

Και κάτι τελευταίο, φίλες και φίλοι. Ξέρω πολύ καλά ότι το ποσοστό το οποίο πετύχαμε μας εξέπληξε και μπορεί να σας εξέπληξε όλους. Γιατί πράγματι είναι η πρώτη φορά -δεν έχει ξαναγίνει αυτό από το 1974, από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία- δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να είμαστε στην κυβέρνηση και αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Είναι η πρώτη φορά που το πετυχαίνουμε. Θα τα αυξήσουμε και άλλο σε αυτές τις εκλογές. Όμως όσο υψηλότερο το ποσοστό, τόσο πιο βαριά η ευθύνη και τόσο πιο ανεπίτρεπτη είναι η εκδήλωση οποιασδήποτε αλαζονείας και αυταρέσκειας.

Θέλω να ξέρετε ότι σε αυτό θα είμαι κάθετος. Οι πολίτες μάς εναποθέτουν μια βαριά ευθύνη στις πλάτες μας. Μας δίνουν μια εντολή και πιστεύω θα μας την ξαναδώσουν.

Μας δίνουν την εντολή, «πηγαίνετε και αλλάξτε αυτά που δεν μας αρέσουν. Διορθώστε τα λάθη σας, γίνετε καλύτεροι». Αυτήν την εμπιστοσύνη -ένα πράγμα θέλω να ξέρετε- θα την τιμήσουμε και θα την τιμήσω στο ακέραιο.

Θα σας επιστρέψω την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας, δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά από τις 26 Ιουνίου, σηκώνοντας τα μανίκια, διορθώνοντας λάθη, λύνοντας προβλήματα και συνεχίζοντας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια για μία Ελλάδα, η οποία δεν μοιάζει πια με την Ελλάδα του 2019. Σας εγγυώμαι ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα μιλάμε για μία διαφορετική, για μία πολύ καλύτερη Ελλάδα. Σας ζητώ τη δύναμη να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη, καλό αγώνα και όπως είπαμε, πάμε εδώ για τη δεύτερη έδρα.


Ευχαριστώ πολύ.



O πρώην σύμβουλος του Τσίπρα Γιώργος Αϋφαντής αποκαλύπτει τα αίσχη ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα

 



Ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα προχωρά σε νέες αποκαλύψεις, κάνοντας λόγο για απευθείας επικοινωνία της τουρκικής πρεσβείας με την Κουμουνδούρου και κομματικά στελέχη «που ήταν ψυχή τε και σώματι κοντά στις τουρκικές θέσεις».

Δεν τον ήξερα. Ομως τον γνώρισα. Αφορμή, φυσικά, τα «πολεμικά» του σχόλια για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο. Γι’ αυτό του τηλεφώνησα. Γι’ αυτό συναντηθήκαμε. Και κάπως έτσι έμαθα. Και αυτά που άκουσα και που στη συνέχεια θα διαβάσετε σε αυτή την ποταμιαία συνέντευξη θυμίζουν κινηματογραφικά σενάρια κατασκοπείας. Οπως εκείνο το αλησμόνητο με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Τρεις μέρες του Κόνδορα.

Πρόκειται για τον Γιώργο Αϋφαντή, πρέσβη επί τιμή. Ψηλός, ευθυτενής, λεπτός, αεικίνητος και διοπτροφόρος, ως κλασικός διανοούμενος. Στην όψη, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, θυμίζουν αμυδρά Μαξ φον Σίντοου πριν από πολλά, πολλά χρόνια. Κι ενώ προέρχεται από τη λιγομίλητη περιοχή των διπλωματών καριέρας, ο λόγος του καθαρός, άμεσος, στοχευμένος. Πώς το λένε, δεν μασάει τα λόγια του.

Το παρελθόν του αριστερό, μέλος της Πανσπουδαστικής και της ΚΝΕ, διαγραμμένος από τον μακαρίτη σύντροφο Τρικαλινό «επειδή είχα την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να φτιάξει ραδιοσταθμό». Μαθητής Κολλεγίου, τελειόφοιτος Νομικής, στο Πολιτικό Τμήμα, μεταπτυχιακά στο Παρίσι, η διδακτορική του διατριβή με θέμα «H απεικόνιση των κοινωνικών αγώνων και της ταξικής πραγματικότητας στη νεοελληνική λογοτεχνία».

Εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια με την ίδια Μαρίνα -«η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου», μου λέει-, μένουν μακριά από το κέντρο, έξω από το Καπανδρίτι και λόγω απέραντης ζωοφιλίας φιλοξενούν περί τα είκοσι τετράποδα, όλα του δρόμου.

«Οι αριστερόστροφοι άνθρωποι έχουν μια θετική άποψη για τον Γληνό, για τον Ζέβγο, για τον Αρη Βελουχιώτη οι πιο επαναστατικοί. Αυτοί είχαν δίκιο που μίλαγαν για Εθνική Αντίσταση ή ο Αγις Στίνας που μίλαγε για συναδέλφωση με τον Γερμανό στρατιώτη;. Τι ήθελα να το πω αυτό, πετάγονται 5-6 τύποι από μια συνιστώσα, “ο Στίνας ρε, ο Στίνας!”. Και έγινε επεισόδιο, διαλύθηκε η Επιτροπή»

Σκηνή 1: Ολα ξεκίνησαν σε μια ταβέρνα

«Τρώγαμε σε μια ταβέρνα με έναν συμφοιτητή στο Παρίσι, τον Γιάννη Ριζόπουλο, που είχε δώσει στο υπουργείο Εξωτερικών και είχε περάσει. Και μου λέει “έλα να δώσεις, αφού ξέρεις και γαλλικά και αγγλικά θα είναι εύκολο για σένα”. Προετοιμάστηκα, δεν είχα να κάνω κάτι καλύτερο, δούλευα περιστασιακά από δω κι από κει και διάβαζα. Και μπήκα πανηγυρικά, πάρα πολύ εύκολα. Ετσι βρέθηκα στο υπουργείο Εξωτερικών με τη ρετσινιά του αριστερού και έπρεπε να κάνω την τριπλή και την τετραπλή δουλειά από τους άλλους για να μην υπάρχει λαβή να με κόψουνε. Με βάλανε στη Διεύθυνση Βαλκανικών Υποθέσεων, αλλά την ίδια μέρα ακύρωσε ο Καψής την εντολή και με φώναξε στο γραφείο του γιατί χρειαζόταν κόσμο. Και μετά από κάποιους μήνες με φώναξε ο Μαχαιρίτσας στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Μου έκανε τεράστια εντύπωση η προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ενας κολοσσός σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς. Σαν να λέμε παίκτης της Ρεάλ με παίκτες του Φωστήρα. Εφυγα έξω το 1994, πήγα στο Βουκουρέστι και ήρθα αντιμέτωπος με τη διαφθορά που υπήρχε γύρω από τις βίζες. Το ξέρω το θέμα όσο ελάχιστοι. Είχε φύγει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τότε, είχε πάει στη Βιέννη, και έμενε μία θέση κενή και ήθελε οπωσδήποτε τέσσερα άτομα».

Σκηνή 2: «Προτιτούτσιε»

-Τι γινόταν δηλαδή;

«Διακίνηση ανθρώπων. Στην τότε Ρουμανία, μετά τον Τσαουσέσκου, διακίνηση γυναικών. Τις λέγανε “μπαλέτα”. Συμπλήρωναν τη χειρόγραφη τότε αίτηση και γράφανε “σκοπός επίσκεψης στην Ελλάδα: προτιτούτσιε”. Με είχανε πλακώσει στα τηλέφωνα οι πάντες. Και περιμένανε εγώ να την εγκρίνω».

-Δηλαδή ποιοι;

«Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, αυτό ήταν από τα χειρότερα. Οι πάντες. Και ο μόνος που με στήριζε στη θέση μου ήταν ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ερχόταν, έλεγε στον πρέσβη που ήθελε να με καρατομήσει “για ό,τι κάνει ο πρόξενος έχει λευκή επιταγή από μένα”.

-Γιατί θέλανε τις πόρνες στην Ελλάδα; Παίρνανε λεφτά στην πρεσβεία;

«Φυσικά. Ο υπάλληλος που πέταξα εγώ κλωτσηδόν τον πρώτο μήνα που ανέλαβα εκεί έχει μια τεράστια έπαυλη στην Πεντέλη».

-Και ποιους πληρώνανε;

«Πληρώνανε ανθρώπους μέσα στο προξενείο. Τους πέταξα όλους έξω. Με εμένα δεν πληρώνονταν. Μου έλεγαν δύο αστυνομικοί που είχα εκεί “κύριε πρόξενε, το μόνο που κάνετε είναι να ανεβάζετε τις τιμές”. Πηγαίνανε στη Βουδαπέστη και στη Σόφια και παίρνανε τις βίζες, παράτυπα».

Σκηνή 3: «Δεν πρόκειται να δείτε ψήφο»

-Πάμε τώρα στην υπόθεση της «τουρκικής μειονότητας», όλο αυτό το περιστατικό που έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας δούμε τα γεγονότα. Ψηφίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο η Ρομά ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν με 167 ψήφους υπέρ και δύο αποχές. Ρομά, δουλεύει από τα 7 της χρόνια πουλώντας λουλούδια στα νυχτερινά κέντρα. Στα 13 την πάντρεψαν, αγράμματη, γιατί δεν την άφηναν να πάει στο σχολείο, και στο σχολείο που πήγαινε μάθαινε τουρκικά, τι να τα κάνει, με ποιον να τα μιλήσει; Ελληνικά δεν μπορούσε να μάθει. Αυτή λοιπόν η γυναίκα μαζί με άλλες, 19-20 νομίζω, ομοεθνείς της, έφτιαξαν έναν σύλλογο και ο στόχος τους είναι να αλλάξουν τη μοίρα τους. Να υπάρχουν παιδικοί σταθμοί όπου τα παιδιά να μαθαίνουν ελληνικά και να μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον, να μη γίνονται νέα τζαμιά αλλά να γίνονται κέντρα υγείας μέσα στο Δροσερό, που είναι μια αθλιότητα, Τρίτος Κόσμος στο κέντρο της Ξάνθης. Αυτή τη γυναίκα, όταν την είδαμε -γιατί υπάρχει μια αντένα του υπουργείου Εξωτερικών εκεί και ισχυρό κλιμάκιο της ΕΥΠ- εμείς οι διπλωμάτες τρελαθήκαμε».

-Απίστευτες καταστάσεις.

«Την ξυλοφόρτωναν οι πράκτορες του προξενείου, οι άλλοι Ρομά που παίρνουν λεφτά από το τουρκικό προξενείο, γιατί έλεγε ότι είναι Ελληνίδα. “Eίμαι Ρομά, είμαι μουσουλμάνα και είμαι Ελληνίδα. Οχι Τουρκάλα”. Και αυτό τους έβγαζε από τα ρούχα τους. Οπότε αρχίσαμε να τη στηρίζουμε. Πρώτα απ’ όλα να εξασφαλίσουμε τη φυσική της επιβίωση. Γίναμε μπίλιες με την τοπική Αστυνομία η οποία έλεγε “θα φυλάμε εμείς τους γύφτους;”. Και αν δεν υπήρχε εκεί ένας συνάδελφος, ο οποίος είναι ακόμη εν ενεργεία, ο Βασίλης ο Μπορνόβας, θα είχαν πατηθεί όλες, όχι μόνο η Σαμπιχά. Αυτής της γυναίκας, την οποία κάθε άνθρωπος εντάξει με τη συνείδησή του θα τη στήριζε γιατί πάλευε μόνη της με τα θηρία, σκέφτηκα εγώ να της δώσω μια κάλυψη και εξέθεσα την υπόθεσή της στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πέρασε η υποψηφιότητά της».

-Υποψήφια ως τι;

«Στο ευρωψηφοδέλτιο, στο ναδίρ του ευρωψηφοδελτίου, δεν θα εκλεγόταν ποτέ».

-Και τι έγινε;

«Πήρε ο Τούρκος πρέσβης τον Νίκο Παππά τηλέφωνο, του είπε “δεν πρόκειται να δείτε ψήφο” και μέσα σε μια ώρα, άντε δύο, την αποσύρανε. Εξήγησα δέκα χιλιάδες φορές στον πρόεδρο ότι “για όνομα του Θεού, δεν είναι δημιούργημα του υπουργείου Εξωτερικών, αν ήταν θα σ’ το έλεγα” και η απάντηση ήταν “για γενικότερους λόγους πρέπει να το κάνουμε”. Οι “γενικότεροι λόγοι” ήταν οι ψήφοι που εξασφάλιζε το προξενείο».

-Αρα υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του προξενείου και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπήρχε επικοινωνία μεταξύ πρεσβείας και ΣΥΡΙΖΑ. Η επιρροή της τουρκικής πρεσβείας στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταλυτική, υπήρχαν συγκεκριμένοι άνθρωποι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ψυχή τε και σώματι κοντά στις τουρκικές θέσεις».

-Ποιοι ήταν αυτοί;

«Αν τους πω, θα μου κάνουν μήνυση. Τους ξέρουν πάρα πολύ καλά. Η μία βγήκε και βουλευτής στην Πάτρα. Σε ένα βιβλίο που είχε ετοιμάσει στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της πορείας στην Πάντειο, μάς έλεγε ότι ο Ερντογάν είναι ο Τόμας Τζέφερσον της Ανατολής. Εγιναν τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ και το μάζεψε γιατί το είχε στείλει ήδη στο τυπογραφείο. Η επιρροή της τουρκικής πρεσβείας και άλλων πρεσβειών ήταν εμφανής πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ».

-Υπήρχαν δηλαδή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επικοινωνούσαν με την τουρκική πρεσβεία.

«Ηταν on the same page, και ήταν και προφανές ότι επικοινωνούσαν. Θα πω δύο περιστατικά μόνο. Ο Νίκος Βούτσης είχε ετοιμάσει μια εκδήλωση στην αίθουσα 151 της Βουλής και είχε φωνάξει διάφορους ειδικούς οι οποίοι θα έκαναν μάθημα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις μειονότητες, για τα εθνικά θέματα κ.λπ. Κι εκεί είδαμε τον κ. Τσιτσελίκη, καθηγητή, να εξηγεί ότι οι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης αποκαλούν τους εαυτούς τους Ρωμιούς, δεν αποκαλούν τους εαυτούς τους Ελληνες. Αρα δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τους λέει Ελληνες της Κωνσταντινούπολης, να τους λέει Ρωμιούς. Και ότι η μειονότητα είναι Τούρκοι και θα πρέπει να τους λέμε όπως αυτοχαρακτηρίζονται, Τούρκοι. Σηκώθηκα εκεί κι έγινε το μάλε βράσε. Και έτσι βρήκαν και το θάρρος κάποιοι, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και κάποιοι βουλευτές να μιλήσουν, γιατί τους φοβόντουσαν».

-Και ο Βούτσης;

«Ο Βούτσης έλυνε και έδενε εκεί μέσα. Και αυτό όλο βιντεοσκοπήθηκε και το πρόβαλε το κανάλι της Βουλής. Και ένα άλλο περιστατικό, κωμικοτραγικό. Συνεδρίαζε η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οκτώβριο του ’12, εγώ μόλις έχω έρθει για σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν με ξέρουν πολύ καλά. Κάποια στιγμή σηκώνεται κάποια κυρία Νατάσα Θεοδωροπούλου και λέει: “Το κείμενο που εξετάζουμε” -ήταν καμιά τριανταριά σελίδες- “έχει σε 14 σημεία τον όρο “εθνικό συμφέρον”. Το 2002 είχαμε πάρει μια απόφαση που απαγόρευε τη χρήση του όρου “εθνικός” σε κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάω να απαλειφθεί”. Κοιτάζω τη Δούρου, με κοίταζε σαν να μη θέλει να ανακατευτεί. Πήγε για ψηφοφορία, θα πέρναγε. Ηταν καμιά τριανταριά άτομα τα μέλη της Επιτροπής, πολύ περισσότεροι οι παρευρισκόμενοι, που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, όπως κι εγώ. “Με συγχωρείτε”, λέω. “Λέμε στην Αριστερά, Εθνική Αντίσταση. Φωνές από κάτω, και άγριες φωνές. Οχι επιχειρηματολογία, αλλά αμφιθέατρο. Και λέω “Να το κάνουμε απλό. Ο κόσμος της Αριστεράς στον οποίο απευθυνόμαστε, οι αριστερόστροφοι άνθρωποι, έχουν μια θετική άποψη για τον Γληνό, για τον Ζέβγο, για τον Αρη Βελουχιώτη οι πιο επαναστατικοί. Αυτοί είχαν δίκιο που μίλαγαν για Εθνική Αντίσταση ή ο Αγις Στίνας που μίλαγε για συναδέλφωση με τον Γερμανό στρατιώτη;”. Τι ήθελα να το πω αυτό, πετάγονται 5-6 τύποι από μια συνιστώσα, “ο Στίνας ρε, ο Στίνας!”. Και έγινε επεισόδιο, διαλύθηκε η Επιτροπή. Και με φωνάζει μετά από λίγες ημέρες ο πρόεδρος και του εξηγώ: “Τους είπα, εμείς με ποιον είμαστε; Με τον Γληνό που έγραψε το “Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ”; Με τον Βελουχιώτη που έκανε αντάρτικο; Είμαστε με τον Στίνα;”. Μου λέει “ποιος είναι ο Στίνας;”. Του λέω ότι έγραψε για συναδέλφωση με τον Γερμανό στρατιώτη. “Είναι αυτός εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ;” μου λέει. Ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής, πίστευε ότι ο Στίνας είναι κάποιο στέλεχος».

Σκηνή 4: Στη CIA υπέρ Τσίπρα

-Τι άνθρωπος ήταν ο Τσίπρας;

«Δεν τον ενδιέφερε η εξωτερική πολιτική. Δεν τον ενδιέφεραν τα εθνικά θέματα, τα θεωρούσε κάτι παρωχημένο. Ενας άνθρωπος με τα ταλέντα που όλοι αναγνωρίζουν, επικοινωνιακός, καλός, αλλά μέχρις εκεί. Δεν έχει παιδεία, αυτή είναι η δικιά μου αίσθηση. Αλλά αυτό που με στενοχωρούσε, μέχρι που έφτασε η υπόθεση Σαμπιχά και παραιτήθηκα, ήταν ότι δεν είχε καμία διάθεση να μάθει. Πας να πάρεις την κυβέρνηση της χώρας, δεν μπορείς να μην ξέρεις. Εγώ έκανα μεγάλο αγώνα για τον Αλέξη Τσίπρα, κατάφερα να γίνει το ταξίδι του Ιανουαρίου του ’13 στην Αμερική όπου πήγε στο Κογκρέσο, πήγε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

-Τι πίστευαν οι Αμερικανοί για τον Τσίπρα;

«Οταν άρχισα να δουλεύω εγώ πάνω σε αυτό, νόμιζαν ότι ο Τσίπρας είναι η πολιτική εκδοχή της “17 Νοέμβρη”. Ηταν τιτάνιο το έργο και το κατάφερα με τη συμβολή ενός ανθρώπου που δεν ζει πια, του Βασίλη Μαρκεζίνη, που μίλησε κατευθείαν στη CIA. Και μας φωνάξανε για να δουν τι είναι αυτό το περίεργο πράγμα που απειλεί να πάρει την επόμενη κυβέρνηση. Και υπήρχαν εκεί κάτι τύποι από το ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο, δεν είχα δει ποτέ περισσότερους εκπροσώπους αλλοτρίων συμφερόντων σε τόσο λίγα τετραγωνικά, όσο τότε στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ήταν προφανές, όλοι προσπαθούσαν να τον επηρεάσουν. Είχε έρθει ξαφνικά το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ, είχε ξεδιπλώσει την παντιέρα της Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Αθήνα, στον Πειραιά, στον Βόλο. Γιατί; Το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ χρηματοδοτείται κατά 50% από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Εμείς είχαμε ένα πρόβλημα τότε με τον κ. Σόιμπλε. Αυτό ήταν το εργαλείο τους. Μοίραζε υποτροφίες. Το Ιδρυμα Πουλαντζά ξαφνικά βρέθηκε με λεφτά. Θέλω να πω ότι αυτά κάνουν οι ξένες δυνάμεις, για μένα ήταν απόλυτα αποδεκτό».

-Και οι Αμερικανοί ήταν μέσα;

«Πιο διακριτικά οι Αμερικανοί. Οι Γερμανοί ήταν στην πρωτοκαθεδρία. Οχι ότι η αμερικανική πρεσβεία δεν ενδιαφερόταν. Ενδιαφέρονταν πάρα πολύ. Θυμάμαι σε μια εκδήλωση της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, που ήταν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν έρθει δύο άτομα από την αμερικανική πρεσβεία για να ακούσουν τι θα πούμε για το Κυπριακό και ακολούθως να καταλάβουν τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό. Τους ενδιέφερε η άποψη κάθε συνιστώσας. Η συνιστώσα αυτή είχε βουλευτές. Κάνανε επαγγελματική δουλειά πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σκηνή 5: Τουρκόφρονες 1.000%

-Και το περιστατικό με τη Ροδόπη τώρα;

«Εγώ έγραψα ένα άρθρο και είπα: Με βάση την εμπειρία μου του 2014, σας λέω αυτό που λένε και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: ότι δεν κέρδισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ιδέες του στη Ροδόπη, κέρδισε το προξενείο. Υπάρχει συναλλαγή, υπήρχε και παλαιότερα. Και προσέθεσα την εκτίμησή μου ότι η κυρία Μπακογιάννη και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι εναντίον της συναλλαγής με το προξενείο, αλλά είναι εναντίον της συγκεκριμένης συναλλαγής διότι χορηγείται ο αντίπαλος, και θέλουν τις ψήφους. Από την άλλη μεριά, όμως, να καταλάβουμε το εξής: οι δύο τύποι αυτοί, ο Οζγκιούρ και ο Ζεϊμπέκ είναι τουρκόφρονες 1.000%. Αυτοί δεν μιλάνε τώρα. Θα μιλήσουν μετά τις εκλογές, όταν θα είναι βουλευτές. Και θα πουν “είμαστε Τούρκοι, και οι ψηφοφόροι μας είναι Τούρκοι, εκπροσωπούμε την καταπιεσμένη τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα”. Τι θα τους κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Το πολύ πολύ να τους διαγράψει. Σιγά τα ωά. Θα έχει λειτουργήσει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ως γέφυρα για να περάσουν το εμπόδιο του 3% και να μπουν δύο άτομα μέσα στο Κοινοβούλιο που θα φωνασκούν επί τέσσερα χρόνια για τουρκική μειονότητα και θα λέει ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη, στον όποιο πρωθυπουργό, “εγώ βάζω το θέμα; Το Κοινοβούλιό σας το βάζει, υπάρχουν μέσα βουλευτές που δηλώνουν Τούρκοι και καταπιέζονται και εκπροσωπούν τουρκική μειονότητα”. Αυτό δεν μπορεί να το σκεφτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;».

-Αυτό σας ρωτάω κι εγώ.

«Η απάντησή μου είναι ότι αδιαφορεί πλήρως. Οι περισσότεροι, Φίλης, Βούτσης και λοιποί, θεωρούν ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα έτσι κι αλλιώς, οπότε σιγά μη στάξει η ουρά του ποντικού».

Σκηνή 6: Ο Ηλιόπουλος, ένας θλιβερός τύπος...

-Και το άλλο περιστατικό με τις συναλλαγές στην Τεχεράνη;

«Οταν δεν μπορούν να απαντήσουν πάνω στα γεγονότα, λένε ότι εγώ τους επιτίθεμαι από πικρία, επειδή τάχα μου εγώ έκανα εμπόριο βίζας στην Τεχεράνη και με ήλεγξε ο Κοτζιάς. Ψέμα. Εγώ ήμουν ο άνθρωπος ο οποίος πήγε στην Τεχεράνη και ανακάλυψε ένα καλολαδωμένο σύστημα εμπορίας θεωρήσεων που απέφερε 7 με 10 εκατομμύρια τον χρόνο και το οποίο δούλευε τουλάχιστον τρία χρόνια πριν πάω εγώ. Ζήταγα άλλα άτομα και ο υπουργός Κοτζιάς δεν έδινε τους ανθρώπους που ζητούσα και δεν έδιωχνε αυτούς που ήταν εκεί. Υποχρεώθηκα λοιπόν να δουλέψω με αυτούς που ήταν εκεί τα 7 χρόνια του προηγούμενου πρέσβη. Κάποια στιγμή όμως τους έπιασαν. Βγάλανε γύρω στα 350.000 ευρώ μέσα σε ένα Σάββατο μόνο, πουλώντας 30 πλαστές βίζες σε πλαστά διαβατήρια. Τους έπιασα. Δεν το παζάρεψα, δεν φώναξα τον ενδιαφερόμενο, δεν περίμενα να γυρίσει από την Αθήνα να του πω “έλα, παιδί μου, εδώ, τι γίνεται, έβγαλες 350 χιλιάρικα, αυτές οι δουλειές συνήθως στο υπουργείο Εξωτερικών κανονίζονται μισά μισά”. Ούτε απευθύνθηκα στον υπουργό Κοτζιά γιατί είχα καταλάβει ότι πολύ στενοί του συνεργάτες στήριζαν αυτό το κύκλωμα. Μάζεψα όλα τα στοιχεία και τα έστειλα στην εισαγγελέα Ράικου και αμέσως μετά στο υπουργείο Εξωτερικών. Και έστειλαν εισαγγελέα ο οποίος μάζεψε 300 κομμάτια τεκμηρίων, πλαστές αιτήσεις, που τις υπέγραφε συγκεκριμένος άνθρωπος».

-Ποιος;

«Αυτός ο οποίος από το 2012 ήταν εκεί και διηύθυνε το προξενικό γραφείο. Οταν γύρισε από το ταξίδι του στην Αθήνα, εγώ του πήρα το διαβατήριο. Είχε την ιρανική διπλωματική ταυτότητα με την οποία μπορείς να κυκλοφορείς παντού ασφαλέστατα. Και του είπα “το διαβατήριό σου, στην πόρτα του αεροπλάνου που θα φεύγει για Ελλάδα”. Κλαιγότανε, μου έλεγε “δώστε μου το διαβατήριό μου και δεν θα με ξαναδείτε”. Είχε βγάλει τερατώδη λεφτά. Και μου είπε σε ποιους τα έδινε. Ολα αυτά τα κατέθεσα στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο με απήλλαξε πανηγυρικά από όλες τις κατηγορίες που είχαν φτιάξει ο Κοτζιάς και οι σύμβουλοί του. Αυτό ξεχνάνε να αναφέρουν οι περιφερόμενοι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια. Ο κύριος Ηλιόπουλος, που λέει ότι έκανα εμπόριο βίζας. Ανάθεμα αν ξέρει τι είναι η βίζα ο Ηλιόπουλος, ένας θλιβερός τύπος, του οποίου η μόνη αγωνιστική περγαμηνή είναι ότι διαδήλωνε στα Σκόπια υπέρ της Μακεδονίας του Αιγαίου».

Σκηνή 7: Επί ΣΥΡΙΖΑ η διαφθορά χτύπησε ταβάνι

-Και οι ρωσικές βίζες;

«Πολλοί από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα το παίζουν υπουργοί έχουν κάνει τέτοια πράγματα. Oι άνθρωποι αυτοί καβάλησαν ένα κύμα. Τους μεγαλύτερους τους σήκωσε ο λαός από τις καρέκλες του café “Dolce” στις οποίες ήταν βιδωμένοι και τους είπε “ελάτε να κυβερνήσετε”. Και οι νεότεροι ξαφνικά έπιασαν τζακ ποτ και δεν έκαναν τίποτε. Δεν στάθηκαν στο ύψος της αποστολής τους. Και προσπάθησαν να βγάλουν μέσα σε τέσσερα χρόνια όσα βγάζανε οι ομόλογοί τους Νεοδημοκράτες μέσα σε σαράντα. Επί ΣΥΡΙΖΑ η διαφθορά στο υπουργείο Εξωτερικών χτύπησε ταβάνι. Για να καταλάβετε: Το 2016 δώσαμε στη Ρωσία γύρω στις 750.000 βίζες για τουρισμό. Το γρηγορόσημο, δηλαδή να πάρεις τη βίζα πριν ξεκινήσει το αεροπλάνο που είχες κλείσει τις διακοπές, όχι να την πάρεις και να έχεις χάσει τις διακοπές σου, ήταν 300 ευρώ το κεφάλι. Δώσαμε 750.000. Εγώ σας λέω ότι οι 500.000 κατέβαλαν το γρηγορόσημο. Επί 300; Πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια μας κάνει; Αυτά δεν ήταν λεφτά που μπορούσε να τα κρατήσει ο πρόξενος ή ο πρέσβης».

-Πού πήγαιναν;

«Στο ελληνικό πολιτικό σύστημα πήγαιναν».

-Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

«Οχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αγαθός, δεν είχε ιδέα. Αλλά πήγαιναν μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών. Και από εκεί παραπέρα στο πολιτικό σύστημα. Διότι το μαύρο χρήμα δημιουργεί συνενόχους. Για τέτοιας ποσότητας χρήματα μιλάμε. Ολα αυτά κατατέθηκαν στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Κανείς δεν έστειλε τα πρακτικά στον εισαγγελέα. Και όχι μόνον αυτό. Εκεί πέρα καταδικάστηκε και απολύθηκε οριστικά και αμετάκλητα από το υπουργείο Εξωτερικών ένας άνθρωπος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, όπως προαναφέραμε. Αυτός ο τύπος όμως δεν διώκεται ποινικά. Γιατί αν ανοίξει αυτό το πουλάκι το στόμα του και πει αυτά που είπε σε μένα, σε ποιον έδινε τα λεφτά, άσε καλύτερα. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι “στον ίδιο άνθρωπο που τα έδινα το 2009 στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, στον ίδιο άνθρωπο τα δίνω και τώρα, επί ΣΥΡΙΖΑ”. Και όντως υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, εγώ είπα το όνομά του μέσα στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οπου ο Κοτζιάς είχε λυσσάξει, άλλαζε τα μέλη όταν έβλεπε ότι κάποιος δεν ήταν διατεθειμένος να με καταδικάσει, κατέληξε να βάλει τη διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου ως μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου εν εξελίξει. Στη μέση της δίκης έβγαλε έξω τον πρέσβη Λαμπρίδη, που δεν είχε, απ’ ό,τι φαινόταν, διάθεση να με καταδικάσει και έβαλε την κυρία Αθανασίου. Τελικά κρίθηκα αθώος από τις κατηγορίες του Κοτζιά».

-Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη σας, είναι ένα αριστερό κόμμα;

«Οχι, δεν είναι ένα αριστερό κόμμα, δεν είναι ένας αριστερός κομματικός μηχανισμός. Τον ψηφίζουν αριστεροί όμως. Οι ψηφοφόροι του σίγουρα είναι αριστεροί. Ούτε τις ιδεοληψίες περί κατάργησης της πατρίδας έχουν. Είναι η νομενκλατούρα στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα διαλυθεί. Γίνανε εκλογές και ο κόσμος, αντί να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, που έχει κάνει πολλά δεινά, αποδοκίμασε την αντιπολίτευση, διότι θεώρησε ότι δεν συνιστά αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και ότι θα τον παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Του έχει βγει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να του ’βγαινε το μάτι. Του έχει βγει όμως το όνομα».




Αφρικανός λαθρομετανάστης επιτίθεται σε γιαγιά και εγγονή στην Γαλλία


 

Το βίντεο δείχνει τον βίαιο Αφρικανό λαθρομετανάστη να τραβάει τη γιαγιά στο έδαφος, η οποία έδειχνε σοκαρισμένη. 

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή, καθώς δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει τη γιαγιά και το κοριτσάκι.

Το βίντεο δείχνει τον δράστη να στέκεται στο δρόμο κοντά στο σπίτι πριν η γυναίκα και η εγγονή ανοίξουν την πόρτα, η γιαγιά αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λαθρομετανάστη, ο κακοποιός στεκόταν με ένα λευκό πανί στο χέρι σαν να κάλυπτε κάτι, κινείται προς την ηλικιωμένη γυναίκα και το κοριτσάκι που στέκονται στην είσοδο του σπιτιού τους.

Την ώρα που η γυναίκα μπαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού μαζί με την εγγονή και προσπαθεί να κλείσει την πόρτα, ο λαθρομετανάστης κακοποιός κινείται γρήγορα και σπρώχνει την πόρτα και επιτίθεται στην γυναίκα. Ο δράστης τραβάει τη γυναίκα και το κοριτσάκι και τις ρίχνει κάτω, αρπάζει και το κοριτσάκι δείχνοντας ότι θέλει να το πάρει μαζί του.

Το περιστατικό, αφού κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε σάλο και οργισμένες αντιδράσεις, για την παραβατικότητα των λαθρομεταναστών.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης της «βίαιης» επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Η 73χρονη μεταφέρθηκε τραυματισμένη σε νοσοκομείο, χωρίς, όμως, να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.



Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το mail για τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στον Οζγκιούρ

 



Το βράδυ της Δευτέρας (19/6) έγιναν νέες αποκαλύψεις με νέα στοιχεία αναφορικά με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Όπως αποκάλυψε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σταυρούλα Μάρκου, η οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής του 2019 είχε στείλει από τον Σεπτέμβριο του 2022 email στην Κουμουνδούρου αναφερόμενη στη «λυσσαλέα προώθηση» από το «τουρκοπαρακρατικό κατεστημένο».

«Τα τελευταία χρόνια υπήρχε ένα πάρα πολύ άσχημο κλίμα με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία των οργανώσεών μας όσο και στη δημόσια εικόνα του κόμματός μας στην περιοχή, που κορυφώθηκε στη διάρκεια των εκλογών για την κεντρική επιτροπή την εποχή του συνεδρίου» επεσήμανε χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Μάρκου μιλώντας στην εκπομπή του Action24 «ACTION Story».



Στο επίμαχο e-mail το οποίο εστάλη προς το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ, η Σταυρούλα Μάρκου ανάφερε: «Δεν θέλω να πιστέψω παρόλο που μας το είχαν πει ανοιχτά και οι ίδιοι σε κάποια συνεδρίαση της γραμματείας μας ότι όλα γίνονται σκοπίμως για να αγανακτήσουμε και να φύγουμε μόνοι μας με στόχο να ενισχυθεί η υποψηφιότητα ενός και μόνο υποψηφίου τον οποίο λυσσαλέα προωθεί σύσσωμο το τουρκοπαρακρατικό και παραθρησκευτικό κατεστημένο της περιοχής μας σε βάρος του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και άλλων υποψηφίων σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τοπικό τύπου».

Από το εν λόγω e-mail προκύπτει πως τουλάχιστον οκτώ μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την προώθηση του Φερχάτ Οζγκιούρ από το τουρκικό προξενείο.

Σύμφωνα με τη Σταυρούλα Μάρκου «η συμπεριφορά, οι δημόσιες εμφανίσεις και οι φωτογραφίες του υποψηφίου μας του κυρίου Φερχατ στο διαδίκτυο δημιουργούσαν εντάσεις ανάμεσα στα μέλη μας με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι του προοδευτικού κόσμου της περιοχής που ήταν μαζί μας όλο το προηγούμενο διάστημα να αρχίσει σιγά σιγά να απομακρύνεται».

Είχε δε προηγηθεί η ανάδειξη του κ. Οζγκιούρ σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πρώτα υπήρξαν παραιτήσεις άλλων υποψηφίων που είχαν συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές.

«Ενημερώσαμε σχετικά πάρα πολλές φορές με τηλεφωνήματα και επιστολές τα αρμόδια κομματικά όργανα ζητώντας βοήθεια και λύσεις»

Η Σταυρούλα Μάρκου, η οποία είναι στέλεχος της Αριστεράς από το 1989, υποστηρίζει ότι εισέπραξε μια ποινή για άρθρο που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο.

«Ενημερώσαμε σχετικά πάρα πολλές φορές με τηλεφωνήματα και επιστολές τα αρμόδια κομματικά όργανα ζητώντας βοήθεια και λύσεις. Βοήθεια δεν ήρθε ποτέ. Ήρθε όμως μια επιτροπή για να διερευνήσει τα γεγονότα από κοντά και να δει κάποιες αναφορές που είχαν γίνει για το αν παραβιάστηκε το αδιάβλητο των εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή. Έβγαλε ένα πόρισμα μετά από έξι μήνες με διάφορες ποινές μεταξύ των οποίων και μια δίμηνη αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας γιατί σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής είχα εκθέσει την πολιτική του κόμματος και του προέδρου μας στην περιοχή μας με ένα καθαρά πολιτικό κείμενο που είχα δημοσιεύσει στον τοπικό τίτλο με τον προφητικότατο τίτλο – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων “ως πότε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αν δεν ξεπεράσουμε τον παλιό εαυτό μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε”» είπε.





Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε άλμα με αλεξίπτωτο

 



Άλμα από ελικόπτερο πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.




Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε σε Θαλάσσιο Άλμα Στατικού Ιμάντα από Ελικόπτερο Chinook CH-47D, καθώς και σε δραστηριότητες Υποβρύχιων Καταστροφέων με τους Διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στο πλαίσιο Συντήρησης Ικανότητας Αλεξιπτωτιστή και Υποβρύχιου Καταστροφέα, που έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου.



Στην συνέχεια περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών του Στρατοπέδου, καθώς και για την πορεία της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων εξειδικευμένων κλιμακίων συντήρησης εξοπλισμού.

GEN Konstantinos Floros
21 ώρες πριν

📌Μεγάλο Πεύκο
Back in action!

Υπέροχη μέρα με άλμα και κατάδυση με τους Αλεξιπτωτιστές και Βατραχανθρώπους της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του #ΓΕΕΘΑ 

...Δείτε περισσότερα
May be an image of 5 people and aircraft
May be an image of 3 people and aircraft
May be an image of 9 people, helicopter and text
May be an image of 1 person and text
May be an image of 1 person, aircraft and text
+36
812
51
85


Φωτογραφία Ζεϊμπέκ ΣΥΡΙΖΑ και Μπαράν ΠΑΣΟΚ με πανό "τουρκική" μειονότητα

 


Κάτω από πανό που προκλητικά έγραφε στα τουρκικά «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» φωτογραφήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ).

Και οι δύο αγνόησαν τις εντολές των κομμάτων τους να κρατηθούν -τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές- μακριά από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες. Και μάλιστα το έπραξαν την ίδια μέρα (προχθές) σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις σε Εχίνο και Κιμμέρια. Επιπλέον, ο Ζεϊμπέκ έφτασε στο σημείο να φωτογραφηθεί και με τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, Αϊκούτ Ουνάλ.

Προχθές, σε δύο μειονοτικά χωριά, Εχίνο και Κιμμέρια, πραγματοποιήθηκαν τα «Χατίμ» για το 2023. Και για όσους δεν γνωρίζουν, το «Χατίμ» είναι εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας μουσουλμανόπαιδα που αποφοιτούν από τα φροντιστήρια Κορανίου διαβάζουν στίχους από το ιερό βιβλίο του Ισλάμ. Διοργανωτής των εκδηλώσεων ήταν η ψευτομουφτεία Ξάνθης και οι κατά τόπους Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των φροντιστηρίων.



Φυσικά, παρών ήταν και ο ψευτομουφτής Μουσταφά Τράμπα, ενώ συμμετείχαν και πολλοί παράγοντες της μειονότητας από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δύο εκδηλώσεις. Ο Ζεϊμπέκ εμφανίστηκε πιο άνετος και πόζαρε στις αναμνηστικές φωτογραφίες. Από την άλλη, ο Μπαράν προσπάθησε να αποφύγει τα φωτογραφικά κλικ. Αποτραβήχτηκε από την οικογενειακή φωτογραφία στον Εχίνο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στα Κιμμέρια. Απέφυγε τις αναρτήσεις στο προφίλ του στο facebook, αλλά τον έβγαλε στη… σέντρα η ψευτομουφτεία Ξάνθης, η οποία με καμάρι διένειμε δελτίο Τύπου, συνοδευόμενο από σχετικές φωτογραφίες.

Η Χαριλάου Τρικούπη είχε ζητήσει από τον Μπουρχάν Μπαράν να είναι προσεκτικός. Το ίδιο είχε ζητήσει και η Κουμουνδούρου από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Αλλά και οι δύο υπέκυψαν στον πειρασμό και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, όπου κεντρική θέση είχε το προκλητικό πανό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την περασμένη Παρασκευή, ο Ζεϊμπέκ φωτογραφήθηκε και με τον Τούρκο πρόξενο, Αϊκούτ Ουνάλ, κατά τη διάρκεια της προσευχής στο τζαμί των Θερμών Ξάνθης, λίγες ώρες μετά το βανδαλισμό από Γάλλο υπήκοο.

Ο πρόξενος δήλωσε ότι «η Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό της “τουρκικής” μειονότητας της “Δυτικής” Θράκης», ενώ ο ψευτομουφτής Ξάνθης ισχυρίστηκε ότι «η επίθεση σε ιερές αξίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ελευθερία».

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι μειονοτικοί βουλευτές εμφανίζονται προκλητικοί. Ειδικά ο Ζεϊμπέκ, ο οποίος λίγες μέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου, είχε είπε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Πρόκειται για τις αποφάσεις του 2007 και του 2008, με τις οποίες τα στελέχη της μειονότητας θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν στα σωματεία τους τη λέξη «τουρκικό» ή άλλο παράγωγό της!

Και ο κ. Ζεϊμπέκ είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τις εφαρμόσει, ανοίγοντας -στην ουσία- ένα παράθυρο αναγνώρισης εθνικής και όχι θρησκευτικής μειονότητας στην περιοχή. Επίσης, είχε κάνει αναφορά στην παράνομη και αυτοαποκαλούμενη «“Τουρκική” Ενωση Ξάνθης» και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Ισχυρίστηκε ότι τα ιδρύματα της υποτιθέμενης «τουρκικής» μειονότητας δέχθηκαν πιέσεις από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε τη μειονότητα σε κάθε επίσκεψη που έκανε στην περιοχή». Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων μέσω διαλόγου και ότι πιστεύει πως το κόμμα του θα εφαρμόσει διαφορετική εξωτερική πολιτική. Βέβαια, δεν εξήγησε τι είδους «διαφορετική εξωτερική πολιτική» θα ασκήσει μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον τρόπο και με ποιες παραχωρήσεις θα «επιλύσει» τις διαφορές με τη γειτονική χώρα.

Παρέμβαση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου επιχείρησε και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης «Τούρκων» «Δυτικής» Θράκης, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρός του, Χασάν Κιουτσούκ, κάλεσε τη μειονότητα να πάει… κόντρα στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. «Ούτε πράσινο ούτε μπλε, αλλά κόκκινο για πείσμα…», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Προφανώς το πράσινο παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ και το μπλε στη Ν.Δ., με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει εκτός… κάδρου! Ο Κιουτσούκ αναφέρεται σε μία λίστα από διαστρεβλωμένες διατυπώσεις σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της μειονότητας στη Θράκη, ενώ -χωρίς να τον κατονομάζει- στρέφεται κατά του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Ιλχάν, τον οποίο αποκαλεί…. «στρατολογημένο». Προφανώς, από την Ελληνική Πολιτεία…



με πληροφορίες από ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Θερμή υποδοχή στα Γιάννενα επιφύλαξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

 


Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε αρχικά την έκθεση ψηφιακής τέχνης Plásmata II, της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που φιλοξενείται στην παραλίμνια διαδρομή των Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια και πριν από την ομιλία του έκανε βόλτα στη λίμνη και χαιρέτησε κατοίκους οι οποίοι ζήτησαν να βγάλουν σέλφι μαζί τους.







Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κόσμο των Ιωαννίνων για το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι αποτελεί «επιβράβευση της μεγάλης δουλειάς που έγινε έως τώρα κρατώντας την πατρίδα όρθια, στηρίζοντας την κοινωνία εν μέσω δυσκολιών, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, και οι πολίτες μάς αντάμειψαν στις εκλογές».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο ελληνικός λαός θα μας δώσει απλόχερα ισχυρή αυτοδυναμία για τις μεγάλες αλλαγές».

«Είχαμε στόχο να βάψουμε γαλάζια όλη την Ήπειρο και βάψαμε γαλάζια όλη την Ελλάδα. Δεν τελείωσε η δουλειά ακόμη, οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος είναι να πετύχουμε ακόμη υψηλότερο ποσοστό, και το ποσοστό στα Γιάννενα πρέπει να γράφει τέσσερα μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.





Βίντεο ντοκουμέντο επιβεβαιώνει το Λιμενικό για το ναυάγιο στην Πύλο


 

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί, αριστερών, ακροαριστερών, ΜΚΟ, "διασωστών" και κάθε αθλιότητα που θέλει να κάνει κακό στην Ελλάδα.

Όλοι αυτοί οι ανθέλληνες που στοχοποιούν το Λιμενικό και την Ελλάδα, προσπαθούν να πείσουν πως το μοιραίο αλιευτικό ήταν στάσιμο πριν το πολύνεκρο ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, για να στήσουν όπως πάντα αφήγημα.

Βίντεο ντοκουμέντο τραβηγμένο από αεροσκάφος του Frontex που έφερε στο φως η Καθημερινή δείχνει πως το «Αντριάνα» ταξιδεύει με ικανή ταχύτητα προς τον προορισμό του.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο την Τρίτη 13 Ιουνίου. Η ώρα είναι 09:48 π.μ., περίπου 16 ώρες πριν το πολύνεκρο ναυάγιο. Το αεροσκάφος του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής είναι το πρώτο που καταφτάνει στο σημείο και εντοπίζει το πλοιάριο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πύλου.

Δείτε το βίντεο



Και δεύτερο βίντεο που παρουσιάζει η Καθημερινή από την πρώτη προσέγγιση εμπορικού πλοίου το απόγευμα της 13ης Ιουνίου για παροχή βοήθειας στο αλιευτικό, αυτή τη φορά από τη διαχειρίστρια εταιρεία δείχνει ότι το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Lucky Sailor» προσέγγισε το αλιευτικό με διαταγή του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού, παρεκκλίνοντας από την αρχική του πορεία, έχοντας εντολή να προσφέρει τρόφιμα και νερό.

Μόλις εντόπισαν το αλιευτικό, μέλος του πληρώματος από το «Lucky Sailor» επικοινώνησε με τηλεβόα λέγοντας ότι μπορούν να τους προσφέρουν προμήθειες. Εικάζεται ότι μπορεί να μην έγιναν άμεσα αντιληπτές οι προθέσεις του δεξαμενόπλοιου από τον χειριστή του αλιευτικού. Σε βίντεο που έχει στη διάθεσή της η «Κ» φαίνεται από απόσταση το υπερφορτωμένο με ανθρώπους σκάφος να βάζει μπροστά τη μηχανή του, να βγαίνουν καπνοί και να κινείται αργά, καθώς το έχει προσεγγίσει το «Lucky Sailor».

Το βίντεο έχει διάρκεια ενός λεπτού και 25 δευτερολέπτων και δεν είναι γνωστή η ώρα λήψης του. Δεν έχει καθοριστεί πόση ακριβώς απόσταση κατάφερε τότε να διανύσει το αλιευτικό, προτού σταματήσει.

Δείτε το βίντεο


 

Το «Lucky Sailor», με διαχειρίστρια εταιρεία την Eastern Mediterranean Maritime, ήταν κενό φορτίου και ταξίδευε προς την Ιταλία. Από την πρώτη οπτική επαφή που είχε με το αλιευτικό μέχρι την παροχή βοήθειας και την αποδέσμευσή του για να συνεχίσει την πορεία του φέρεται να μεσολάβησαν περίπου 3,5 ώρες. Ακολούθησε άλλο δεξαμενόπλοιο για παροχή και άλλων εφοδίων προς το αλιευτικό και αργότερα κατέπλευσε εκεί το σκάφος 920 το Λιμενικού. Τα δύο διαθέσιμα στίγματα που έχουν υποβληθεί στη δικογραφία, το αρχικό στίγμα στο οποίο κατευθυνόταν το σκάφος 920 του Λιμενικού στις 15:00 της 13ης Ιουνίου για να εντοπίσει το αλιευτικό, καθώς και το στίγμα στο οποίο δηλώθηκε η βύθιση του πλοίου τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου, δεν απέχουν πολλά ναυτικά μίλια μεταξύ τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Λιμενικό ανέφερε ότι «από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής τροφοεφοδίων μέχρι την ακινητοποίηση του λόγω μηχανικής βλάβης, το Α/Κ σκάφος διήνυσε απόσταση περί τα 6 ναυτικά μίλια».